Menu
 

Topic:

Verloskundige voor het leven geschorst

Inky69  schreef op: 16-07-2013 19:45:14

Zwangere vrouwen die thuis willen bevallen, botsen met het Nederlandse systeem. Dat systeem dwingt ze om naar het ziekenhuis te gaan.


Dat zegt Laura van Deth, een van de verloskundigen die wordt vervolgd voor onzorgvuldig handelen tijdens een thuisbevalling, tegen RTL Nieuws-verslaggever Hans Schutte. Vandaag doet de tuchtrechter uitspraak tegen haar en twee andere verloskundigen.


Die zijn aangeklaagd door de Inspectie voor de volksgezondheid omdat ze niet hebben ingegrepen toen er complicaties optraden tijdens thuisbevallingen.


Bij een van de bevallingen overleed een baby.


Onveilig
“Ik ben geconfronteerd met vrouwen die zeiden: ik wil dit doen. Ik vraag je om er als vroedvrouw bij te zijn, maar ik bots met het systeem. Het systeem wil mij in het ziekenhuis hebben, maar ik wil in het ziekenhuis niet baren. Ik voel me er niet veilig", aldus Van Deth.


Verloskundige Van Deth ziet zichzelf als onderdeel van een groter verhaal. "Het gaat niet om mij, ik ben een schakel in het geheel. Er is een golf in beweging gekomen, een golf van terug naar eigen kracht en daar ben ik een onderdeel van. Die golf is niet meer te stoppen."


Drie verloskundigen worden vervolgd omdat zij niet op tijd ingrepen toen er complicaties optraden tijdens thuisbevallingen waarbij ze betrokken waren. Bij een van de bevallingen overleed de baby.


De tuchtrechter doet vandaag uitspraak tegen de verloskundigen.


De verloskundigen begeleidden drie vrouwen die koste wat kost thuis wilden bevallen. Zij weigerden naar het ziekenhuis te gaan, ook toen er complicaties optraden.


Een van de moeders beviel van een tweeling die in een stuit lag. Pas nadat een buurtbewoner de Kinderbescherming had gebeld, werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg ze met behulp van een keizersnee een gezonde tweeling.


Baby overleden
Bij een andere zwangerschap overleed de baby omdat de moeder beslist thuis wilde bevallen.


Volgens de inspectie hadden de betrokken verloskundigen meer moeten aandringen op de noodzaak van een bevalling in het ziekenhuis.


De overheid stelt steeds meer richtlijnen op om het relatief hoge babysterftecijfer in Nederland te bestrijden.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Ma Dalton  schreef op: 17-07-2013 21:19:06
Lekker die iphone.. Sorry voor alle schrijffouten
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mafkees  schreef op: 17-07-2013 21:21:35

Quote Ma Dalton:
Lekker die iphone.. Sorry voor alle schrijffouten



ik zie er eentje.... valt alles mee hoor
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 21:28:35

Quote Worteltje:
Mamsie, ik heb gister deze discussie op fb ook al gehad maar ben nieuwsgierig naar jouw antwoord.
Als ik een natuurmoeder was geweest bij de 1e dan had ik waarschijnlijk tot 50 weken doorgelopen en waren ze echt wel doodgegaan! 
Er was niet bekend dat het een tweeling was en ze lagen er allebei voor, konden niet indalen, allebei met koppie naar beneden. Wat dan als ik geweigerd had om naar zhs te gaan? Was verloskundige niet gelukt hoor. Dan waren ze er iniet uit gekomen. Moest geholpen worden met tang want ondanks weeen en persweeen kwam kind er niet uit. Nee, achteraf wisten we waardoor.

Neemt niet weg dat ik het echt heel erg vind dat ik nooit thuis heb kunnen bevallen.
Maar bij de 1e was ik achteraf blij dat ik in zhs was, zou thuis bevallen maar liep langer dan 24 uur met gebroken vliezen (ik heb ook altijd nog het gevoel dat 'iets' mij heeft geholpen bij deze bevalling, heb zoveel geluk gehad) en bij de 2e wilde ik gewoon dat er direct kinderarts beschikbaar was en ging ik ook ervanuit dat ze aan de sonde zou moeten. Heb wel bij verloskundige gelopen in het zhs en door mijn hoge bloeddruk mocht ik daar blijven en daar op medische indicatie bevallen, want hoe krom ook, voor de kleine in zhs bevallen dat zou niet worden vergoed door verzekering. Zou ik thuis moeten bevallen en daarna direct naar zhs moeten maar dat durfde ik niet aan.



Hahaha worteltje tot 50 weken doorlopen...
Tuurlijk hebben ook natuurmoeders een grens, simpel
Maar het maffe is dat deze groep vrouwen over het algemeen wel ver tijd lopen, maar niet te ver.
Het overgeven naar het ziekenhuis is voor deze groep heel lastig!

Maar ik denk wel dat je meer kunt als je goed naar je lichaam luisterd, en dat betekend niet dat het nooit mis kan gaan, of dat er nooit een kunstverlossing nooit nodig is, maar dat kun je ook aanvoelen.
En misschien zijn die langdurig gebroken vliezen wel jouw redding dat kan.
Maar dat zul je niet weten, maar vertrouwen op je eigen gevoel kan gewoon genoeg zijn, maar dan moet je wel zo realistisch zijn om ook over te kunnen stappen!

En bij je moppie snap ik helemaal dat je er voor koos in het ziekenhuis te bevallen, ik ben ook niet pro alleen thuisbevallen, nogmaals ik ben pro daar bevallen waar de vrouw zich het veiligst voelt, dat is het veiligst!
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mb2  schreef op: 17-07-2013 21:29:17

Quote mamsie:
dat vind ik dus zo'n onzin als men zegt de eerste was thuis overleden...dat weet je niet, want je hebt een totaal andere bevalling!
Waarschijnlijk heb je gelijk omdat je totaal niet thuis wilt bevallen en je dus daar ook niet veilig zou voelen.
Maar het is niet zo zwart wit.
Complicaties die in het ziekenhuis ontstaan ontstaan vaak in de rust thuis niet.



Dat kun je onzin vinden. maar in sommige gevallen is het wel zo. Mijn eerste was thuis zeker overleden, hij moest na de bevalling gelijk aan de beademing. Dat hadden we thuis niet kunnen doen. En ja, ik wilde dolgraag thuis bevallen, voelde mij in het ziekenhuis totaal niet prettig, maar ben wel heel erg blij dat ik nu mijn zoontje op schoot heb.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Senna  schreef op: 17-07-2013 21:29:45
Denk dat je niet voor een ander kunt spreken Sis.
Ieder mens heeft een andere pijngrens, en daarbij kan het ook per bevalling verschillen.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 21:30:51

Quote SmvN&D:
[...]

Dat komt omdat veel vrouwen bij de eerste weeen al in paniek raken door de pijn, en vrij snel om pijn bestrijding vragen, dat kan thuis niet..

Vrouwen worden ook veels te veel opgejut, het is oh zo pijnlijk ect.. je denkt dat je dood gaat, nou overdrijven is ook een vak hoor, zo erg is het nou ook weer niet. Maar we roepen allemaal zo hard mogelijk hoeveel pijn het wel niet doet, en dan zeggen we ook nog, ja de eerste uren zijn nog wel te doen, maar daarna.. pff..
En ja, de weeen beginnen, het doet goed pijn, en vervolgens raken ze in paniek, en willen ze pijnbestrijding, want er is ze wijsgemaakt dat het na een paar uur verschrikkelijk gaat worden.



En daarbij komt ook nog dat meer dan 80% helemaal niet naar het ziekenhuis had gehoeven.

Maar daar gaan we weer naar de basis een vrouw moet bevallen daar waar ze zich het prettigst bij voelt.
Dat is het veiligst, en nu zie je toch te veel over en weer dat het niet past. Vrouwen die om financiele situatie thuis gaan bevallen, en vrouwen die een medische indicatie hebben en liever thuis hadden willen bevallen en dan in het ziekenhuis zijn....
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Senna  schreef op: 17-07-2013 21:39:02
Ik heb wel eens gehoord/gelezen dat de lichamen van mensen (vrouwen) in de loop van de tijd veranderd is waardoor het steeds minder geschikt wordt om te bevallen.

Ik heb twee bevallingen gehad. De eerste was qua pijn prima te doen, de tweede was hels. Niet te vergelijken. Nee ik ging niet dood van de pijn (daarna wel bijna om andere redenen) maar ik vond het echt afschuwelijk pijnlijk.

Ik denk dat het goed is niet over een ander te oordelen wat betreft pijn, pijnbestrijding en het ervaren van de bevalling.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Alice  schreef op: 17-07-2013 21:39:30
Nou... ik ben geen mietje, kan echt wel wat hebben, maar mn bevalling van 3 kwartier had niet veel langer moeten duren, het deed echt superveel pijn. Alsof er aan beide kanten van mij 8 paarden stonden te trekken. 

Maar goed, ben het met je eens dat het veel overdreven gedoe is. Hier bevalt zo'n 90% met een epidurale, waarom?
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 21:46:37
@Sis iedereeen ervaart die pijn anders. Ik heb vier kinderen en heb alle bevallingen qua pijn anders ervaren.
 Dat ik bang ben gemaakt? En de pijn dus dragelijk zou kunnen zijn? Want de laatste uren waaren bij mij wel degelijk de hel.
Ik was bij de eerste super naief. Ik heb teveel tijdschriften gelezen, ik dacht ik ongsteldheids krampen.

Moeders die thuis willen bevalllen bij de eerste. Die gaan echt niet allemaal naar het ziekenhuis als nog voor pijnbestrijding. De groep die het thuis wilt proberen staan daar vaak ook achter.

Mijn vk heeft mij bij de eerste twee dagen laten aanmodderen. Puur natuur, uitgeput door geen nachtrust en thuis. Ik heb twee uur moeten persen voor nop. ZIj was 4700 gram en was thuis er echt niet uitgekomen.
Na deze beestachtige ervaring wilde ik in alle rust in het ziekenhuis bevallen.
Ik heb grote kinderen (ruim 9 pond), die vast zitten met de schouder incl handje bij het hoofd of  niet goed bij de uitgang. En knippen echt niet preventief. Een fabeltje dus.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Suus  schreef op: 17-07-2013 21:52:36
Ik vind persoonlijke ervaringen niet leidend. Een verloskundige hoort kundig te zijn en heeft de plicht die zorg te verlenen. Als je dat verzaakt vind ik het uitstekend dat je je werk niet meer mag doen.


 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mafkees  schreef op: 17-07-2013 21:55:41
nou Sis, ik heb een enorm hoge pijngrens maar mijn 1e bevalling duurde 24 uur en was echt een HEL!

ik had echt een traumaatje eraan over gehouden, ook door de pijn maar ook door de boeren in het ziekenhuis

daarom zit er hier bijna 4 jaar tussen, ik wilde nooit meer!

de 2e deed ik op mn sloffen met 2 vingers in mn neus, echt.

tuurlijk doet het zeer, er komt een halve meter mens uit een mini gaatje.
ik heb geen seconde aan pijnbestrijding gedacht, maar echt....wat een pijn!

endat je die pijn vergeet? van mn leven niet! 7 jaar terug maar kan het zo oproepen

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 21:55:42
Paar uurtjes? Sommige doen er dagen over!
Complicaties zijn nihil bij pijnbestrijding. En een kies trekken doen wij ook met verdoving. Daarnaast bevallen de vrouwen in omliggende landen allemaal in het ziekenhuis en vaak met pijnbestrijding. Hebben zij een hogere babysterfte?
De percentage dode kindjes was enorm hoog in Nederland. Gelukkig is  hier wel wat mee gedaan de afgelopen jaren. En is ook gedaald door de betere communicatie.
Mijn eerste bevalling is een hel geworden. En was echt puur natuurlijk hoor! En juist daarom is mijn kind in gevaaar gekomen.
Heb voor bevalling heb jezelf gehad? Want je denkt er ontzettend licht over.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Ma Dalton  schreef op: 17-07-2013 21:56:52
Tja en dan heb ik een vriendin die pertinent geen ingrepen wilde. Thuisbevallen zonder poespas. Hoge pijngrens.

totaal ruptuur. Na een eindeloze bevalling. anderhalf jasr hetstellen. Geen intimiteit. Problemen met poep en plas.
ik ga haar niet vertellen dat het lichasm gemaakt is om te bevallen.
vroeger gingen er veel mensen dood. En ook de term barensnood is niet ineens de afgelopen twintig jaar verzonnen hoor. 

En pijn? Overdrijven? Bij mijn tweede heb ik gegild  dat ik doodging terwijl ik het kindje baarde. Ik beval zo snel dat ik denk ik geen tijd heb om pijnonderdrukkende hormonen te maken. Ik heb bewust gelozen om mijn 4e ook zonder epiduraal te krijgen, maar mijn hemel. Ik ga in 2 uur naar 10 cm ontsluiting  met stormween en draag dat. Maar die 10 minuten uitdrijving.. Dat is andere koek.
ieder lichaam is anders.

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mafkees  schreef op: 17-07-2013 21:57:34
daar heb je helemaal gelijk in Sis!

bij de 1e was ik onervaren, en juist niet ingelicht door anderen (had ik liever wel gehad, want nu wist ik niks!)
die k.tten in het ziekenhuis hielpen ook niet, ik was echt in paniek, wat een drama!

ik hoorde op mijn werk een moeder zeggen: hou het niet tegen, ga erin mee.
en dat werkte! op deze manier zou ik nog wel 10 keer willen baren ;0
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 21:59:27
Dan ben je misschien in het verkeerde ziekenhuis bevallen. IK ben nooit gestoord.

Daarnaast is jou thuis ervaring mijn ziekenhuis ervaring. Daarom zijn mijn 3 en 4 bevallingen zo super mooi verlopen.
Omdat ik mij volledig op mijn gemak voelde. Daarom ben ik ook voor keuze vrijheid.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Sapperdeflap  schreef op: 17-07-2013 22:00:23
Debora, ze knippen in het ziekenhuis wel preventief!  Na mijn eerste natuurlijke bevallig had ik een pracht van een totaal ruptuur en ben in de operatiekamer dicht genaaid. In verband met angst voor een tweede totaal ruptuur en de daarbij horende ellende (incontinentie en dergelijke) mocht ik voor de geboorte van mijn jongste kiezen: of een keizersnee of een preventieve knip. Alles om een totaal ruptuur te voorkomen!

Ik koos voor de preventieve knip en heb daar anderhalf jaar later nog steeds geen spijt van.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 22:08:49
Nou dan knipt mijn ziekenhuis niet preventief. Ondanks mijn eerste totaal ruptuur, baar grote kinderen (4600,4100,4700 en 4800) en schouderdystocio.  Dit kun je vooraf bespreken.
Ik zou nooit kiezen voor een preventieve knip. Maargoed dat is  mijn ervaring.
Ik ben overtuigd wanneer je in alle rust bevalt, alles van onderen veel beter mee werkt.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 22:12:01
geef dat kind dan maar aan mij ik wil absoluut nooit meer zwanger worden hahaha maar een kind is nog wel welkom!
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 22:13:39

Quote Suus:
Ik vind persoonlijke ervaringen niet leidend. Een verloskundige hoort kundig te zijn en heeft de plicht die zorg te verlenen. Als je dat verzaakt vind ik het uitstekend dat je je werk niet meer mag doen.




Ik vraag me af of dat in dit geval wel zo slim zou zijn geweest...ouders hadden het dan zonder hulp gedaan.....dan vind ik het een plicht dat je toch zorg verleent, ze kan moeilijk weg gaan met de mededeling dat ze het dan maar alleen doet
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Suus  schreef op: 17-07-2013 22:17:46
De vk had het Zh of amk kunnen bellen ipv de ha. Iets toch doen omdat het anders nog erger wordt vind ik een zwak excuus. 
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 22:19:27

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
Nou dan knipt mijn ziekenhuis niet preventief. Ondanks mijn eerste totaal ruptuur, baar grote kinderen (4600,4100,4700 en 4800) en schouderdystocio.  Dit kun je vooraf bespreken.
Ik zou nooit kiezen voor een preventieve knip. Maargoed dat is  mijn ervaring.
Ik ben overtuigd wanneer je in alle rust bevalt, alles van onderen veel beter mee werkt.



Dat laatste helemaal mee eens!!! daarom moet je bevallen daar waar de vrouw het wil. En als dat thuis is dan thuis, ook met lichte risico. en als dat ziekenhuis is dan in het ziekenhuis.

En soms heb je geen keus...
Ik heb twee keer een keizersnee gehad 1 met 29 weken en een heel ziek kind en 1 met 30 weken, wat het meteen eigenlijk heel goed deed, maar ja thuis en normaal bevallen dat kan mijn lijf niet....ik heb bij Noa 10 weken weeen gehad zonder ook maar 1 cm ontsluiting, haar redding overigens anders was ze al met 20 weken geboren, want toen overleed Daan, haar broertje.

Maar ik weet dus wel wat weeeen zijn, alleen niet wat bevallen is..snik snik
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 22:24:45

5 kwartier persen is toch helemaal niet lang bij een eerste. Jammer dat je zo bent geschrokken en dat alles kapot is gescheurd door niet voldoende kunnen luisteren naar je lichaam. Ik zal wel enorm geluk hebben gehad. Want ik heb altijd het gevoel gehad dat er naar mijn wensen zijn geluisterd.

Ik vind bevallen wel wat medisch. Door de betere samenwerking is de baby sterfte in Nederland ook gedaald.

Bij nummer 2 wilde ik perse de VK aan mijn kant hebben. Zij is ook de hele bevalling aan mijn zijde geweest. Zo lief! (in het ziekenhuis).


Bij nummer 3 ook regelmatig controle, vanwege de ruggenprik en inwendig onderzoek.

Bij nummer 4  wilde ik niemand zomaar aan mijn lijf. Dat was mijn wens. En wilde zeker geen gezeur. Sander had straf en stond in de hoek. Nee er is echt geluidsterd naar mijn wens.  Er is 2 maal inwendig onderzoek uitgevoerd. Toen ik het ziekenhuis inkwam zonder weeen. En bij 7cm. Kijken als het infuus wel zijn werk deed, ik was zo enorm relax. Jim had wel een draadje op zijn hoofd omdat hij in vruchtwater had gepoept.  Toen ik 7 cm hoorde, gingen alle alarmbellen rinkelen. Want daarna zou ik geen ruggenprik meer krijgen. ;-). Na mijn eerste ervaring kon ik niet geloven dat ik zonder zou kunnen bevallen. Toen ben ik na de verkoever afdeling gereden. Bij terugkomst floepte Jim erzo uit. Niemand die aan mij heeft gezeten en was ook niet nodig.
Ik ben in het ziekenhuis bevallen vanwege mijn medische indicatie. En omdat Jim ingeleid is vanwege grote en de enorme warmte die ik spuugzat was ;-). Ik wilde ook in het ziekenhuis bevallen vanwege pijnbestrijding en de beugels voor mijn benen (ideaal ). De vk durfde vanwege de vastzittende schouders thuis ook niet aan. De afspraak was ook dat ik gelijk zou worden ingestuurd.
Uiteindelijk had ik prima thuis kunnen bevallen. Was een super mooie ervaring

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 22:30:54

@Mamsie

Ik had mijn 3 en 4  bevalling niet willen missen. Ik vind mijn bevallingen van 2 en 3 uurtjes nog veel te lang ;-). Persen was bij nummer 4 niet nodig. Gat was groot genoeg. Floep hahah... Terwijl de VK behoorlijk gestresst was. Ik had allerlei handelingen van haar geleerd mocht het mis gaan. Werd al moe van de gedachte, op zijn hondjes! Gyn zou standby staan. Die piep was nog piano aan het spelen.

Ik ben voor keuze vrijheid. Betere inlichting vooraf plus keuze vrijheid voor pijnbestrijding. Er word namelijk zo geheimzinnig over gedaan. Bevallen kan een feestje zijn! Na twee heftige ervaren. Heb ik echt twee super mooie bevallingen gehad. Ondanks de ruggenprik, infuus ... voelde juist deze bevallinen super natuurlijk en mooi aan. Nummer 4 mocht ik zo vastpakken. Prachtig gewoon.

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 22:37:01

Quote Suus:
De vk had het Zh of amk kunnen bellen ipv de ha. Iets toch doen omdat het anders nog erger wordt vind ik een zwak excuus. 



Jij was erbij?
het ziekenhuis bellen heeft totaal geen zin, als mw niet wil dan hoeft ze niet mee.
AMK bellen in zo'n situatie terwijl er paniek is bij een bevalling?
Sorry ooit gehoord hoe bureaucraties dat gaat?
De ha bellen is het enige slimme, die heeft ook behandelingsplicht, zo ben je in ieder geval met zijn tweeen.
En dan kun je misschien nog iets redden.
In dit geval niet, maar ouders nemen zelf hun verantwoording, het was hun keuze, dus ik snap rechtsvervolging in deze helemaal niet!
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 22:41:13
Dit kind had beschermd moeten worden. Als dat nog niet mogelijk is. Dan zou hier wat aan gedaan moeten worden.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Worteltje  schreef op: 17-07-2013 22:55:09

Quote mamsie:
[...]

Hahaha worteltje tot 50 weken doorlopen...
Tuurlijk hebben ook natuurmoeders een grens, simpel
Maar het maffe is dat deze groep vrouwen over het algemeen wel ver tijd lopen, maar niet te ver.
Het overgeven naar het ziekenhuis is voor deze groep heel lastig!

Maar ik denk wel dat je meer kunt als je goed naar je lichaam luisterd, en dat betekend niet dat het nooit mis kan gaan, of dat er nooit een kunstverlossing nooit nodig is, maar dat kun je ook aanvoelen.
En misschien zijn die langdurig gebroken vliezen wel jouw redding dat kan.
Maar dat zul je niet weten, maar vertrouwen op je eigen gevoel kan gewoon genoeg zijn, maar dan moet je wel zo realistisch zijn om ook over te kunnen stappen!

En bij je moppie snap ik helemaal dat je er voor koos in het ziekenhuis te bevallen, ik ben ook niet pro alleen thuisbevallen, nogmaals ik ben pro daar bevallen waar de vrouw zich het veiligst voelt, dat is het veiligst!



Ik snap je, dank je wel voor je antwoord  Zoals ik het nu van je lees ben ik het wel met je eens.

Ik had gewoon erg graag thuis willen bevallen maar achteraf is het goed dat ik in zhs was 2x. Neemt niet weg datt ik mij rot geergerd heb (bij de laatste) aan de gyn die constant de pomp omhoog gooide zodat ik snel beviel en in weeenstorm kwam en steeds uit bed gleed. Nee, ontspannen was het totaal niet, dus begrijp ook echt wel dat mensen thuis willen bevallen  
Begrijp alleen niet dat sommige zelfs zover gaan dat ze gezondheid van hun kindje op het spel zetten.
Dit laatste was in het algemeen he 
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 22:57:58
Weet je wat het is...
We willen onze kinderen beschermen, eigenlijk over beschermen en dat is logisch.
Maar er gaan dingen mis, en de een neemt meer risico dan de ander, maar er blijven dingen mis gaan.
In het ziekenhuis gaan dingen ook mis, en het is maar de vraag of dit kindje het in een ziekenhuis wel had gered.

En natuurlijk moet je proberen risico's uit te vlakken, maar soms gebeuren er gewoon dingen en moet je handelen met de feiten die je hebt, en soms is dat niet veel....

Hier worden we helemaal boos van, maar hoeveel rokende vrouwen hebben we nog in nederland, welke risico's nemen zij?
Toen ik nog op de gyn werkte en assisteerde bij colposcopieen, ( als je uitstrijkje niet goed is, het vervolgonderzoek) dan schreeuwen vrouwen bijna dat ze geen kanker willen krijgen en dat alles maar wegehaald moet worden, maar ze roken ondertussen wel door, want die vrijheid moet blijven....

Nu komen er zitjes aan die feitenlijk veiliger zijn dan de autostoeltjes die we nu hebben, en heeft het rijk besloten dat we die moeten gaan gebruiken, dat is betutttelend en we vinden niet dat andere zich daarmee mogen bemoeien, en toch is het risico klein maken van een ellendig ongeluk....

We worden boos als we een boete krijgen van door rood licht rijden, of te hard rijden, maar daar zitten ook kinderen bij en nemen we dus onnodig grote risico's.

De kans dat zo'n bevalling als dit fout gaat is kleiner dan dat we een ongeluk veroorzaken, en toch nemen we daarin grote risico's en worden we zelfs boos als we daar maar enigzins op gewezen worden...

Maar als een vrouw met partner kiest om thuis te bevallen, en het gaat mis, dan had het AMK er aan te pas moeten komen, en wie dan ook.
Het izt krom in elkaar, maar laten we het vooral houden op onze eigen risico's en keuzes van een ander die echt wel weloverwogen zijn te respecteren.

Deze ouders namen een risico en het ging verkeerd, geloof me dat zullen ze de rest van hun leven mee dragen, maar zij nemen de verantwoording, en geven de VK niet de schuld zijn blij met haar, en hoe ze gehandeld heeft.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Suus  schreef op: 17-07-2013 22:58:15
Nee mammie ik was er niet nabij maar de ha kreeg voor elkaar wat de vk had moeten doen. Als jeetje plicht verzaakt mag je geen medisch beroep uitoefenen. Stel je toch voor zeg dat mijn dokter vind dat hij mijn blindedarm wel thuis verwijderd als ik dat vraag omdat ik voel dat dat kan. Zo werkt het niet, dan ga je het maar alleen doen als moeder, een prof mag daar nooit in mee gaan.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Suus  schreef op: 17-07-2013 23:03:05

Quote Melissa:
[...]Helaas heeft de huisarts het amk en de politie ingeschakeld en is ze onder politie begeleiding naar het ziekenhuis gebracht en hebben ze haar gedwongen tot een keizersnee ....



hier mamsite, ik reageer hier op.... Doe dus niet of ik erbij was 
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 23:05:49
dat is een andere situatie dan waar deze verloskundige voor geschorst is, dat gaat over een bevalling waar het kindje bij was overleden, deze kindjes hebben het gered!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Verloskundige voor het leven geschorst
Naam
Bericht