Menu
 

Topic:

Bekeuring rood licht :(

Soesjaa  schreef op: 03-07-2013 10:06:32
In maart kreeg ik een bekeuring op de mat want ik zou door rood licht hebben gereden. Ik wist gelijk welke situatie bedoeld werd want het is op een weg waar je 80 mag met iedere km een kruispunt met verkeerslichten en flitsers. Dus bij ieder kruispunt waar het licht op oranje springt is het meestal òf in de ankers òf snel gas bij om nog snel door oranje te gaan omdat remmen gewoon echt niet meer gaat.

Wij gingen die dag dus wel in de ankers en uiteindelijk stil komen te staan net vòòr het verkeerslicht maar net nà de lijn in het wegdek en dus toen geflitst. In principe is dit ook te zien op de foto's.

Dus bezwaar aangetekend en er vanuit gaan dat het wel goed komt, krijg ik gister de beslissing dat ze hem ongegrond verklaren en ik gewoon moet betalen. Wil nu daar weer hoger beroep tegen aantekenen, maar moet nu wel de bekeuring betalen.. Iemand ervaring hiermee?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Bekeuring rood licht :(
Mamsie  schreef op: 03-07-2013 14:05:34

Soes, je maakt echt een denk fout.
De streep is het eind!
Dat is door rood licht rijden.
Op dit kruispunt heb je voor het kruispunt de lichten, maar er zijn zat kruispunten waar de lichten aan de overkant staan.
Om 1 lijn te trekken is er een lijn  ;-)
En die lijn zegt of je door rood rijd of niet, kom je tot stilstand voor de lijn, dan is het goed. Ga je erover dan heb je te laat gereageert hoe zuur ook, omdat je wel gestopt bent. Maar te laat en dus dor rood gereden...

 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Susanne-mv-daj  schreef op: 03-07-2013 14:22:35
kan je op de 2e foto nog wel fatsoenliojk het stoplicht zelf zien , en ik denk idd dat je geen poot hebt om op te staan , je geeft zelf al aan dat er,op de weg, veel stoplichten en kruisingen zitten , dus kan je daar makkelijk je snelheid op aanpassen en voor de streep stoppen.

je bent al volledig over de streep dus ja door rood gereden , denk dat je het als combinatie moet zien , en niet of de streep of het licht
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 03-07-2013 15:12:21
Je kan aan de remsporen op het wegdek zien dat wij niet de enigste zijn geweest die hard moesten remmen om voor het licht tot stilstand te komen, we reden sowieso niet te hard want er staan ook overal snelheidflitsers.

Wij konden na stilstand het licht nog goed zien, dus we stonden er echt nog voor

Nouja we zullen het wel merken bij het hoger beroep. Ik weet dat ik in ieder geval mijn best heb gedaan om NIET door rood re rijden..
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Nina1  schreef op: 03-07-2013 16:02:38
De streep IS het rode licht dit geval. Anders kun je de lichten niet meer zien als ze de streep precies onder de lichten zetten.
Hoe zuur ook je bent door rood gereden ( oke alsnog geetopt maar te laat!)
Bij oranje mag je alleen door als je echt niet meer kunt remmen.

Dat je remlichten branden zegt niets, want je kunt ook even afgeremd hebben om toch door te rijden dus dat is geen geldige reden.

Aanvechten zou je alleen kunnen doen om de tijd maar verder niet.
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Suus  schreef op: 03-07-2013 16:19:41

Hoe werkt een roodlichtcamera precies?



De roodlichtcamera wordt aangestuurd door twee lussen in het wegdek die net ná de stopstreep liggen. Een auto die bij rood licht over deze twee lussen rijdt, veroorzaakt een storing in het magnetische veld dat rondom die lussen ligt en de camera registreert dat er door rood wordt gereden en 'flitst'. De camera wordt pas in werking gesteld 1 seconde nadat het licht naar rood is gegaan. Zo wordt degene die door geel/oranje rijdt niet afgestraft.

Meting ná een seintje vanuit de lussen en altijd een check van de stand van het verkeerslicht. Voor het roodrijden wordt het ogenblik dat het voertuig over de eerste lus ná de stopstreep rijdt vergeleken met de stand van het verkeerslicht (al dan niet rood of groen). Bij rood, en dus een overtreding, maakt de roodlichtcamera twee foto's. De eerste foto registreert de overtreding. De tweede foto registreert of het voertuig nog stopt op de eerste lus of doorgereden is en ook de tweede lus heeft bezet. Voor het vaststellen van snelheid wordt de tijdspanne gemeten tussen het moment waarbij het voertuig na de eerste lus (na de stopstreep) over de tweede lus (na de stopstreep) rijdt. Gecheckt wordt of de maximumsnelheid wordt overtreden en of door rood c.q. groen gereden is. De flits gaat in éénduizenste van een seconde; bij digitale camera’s is dat een onzichtbare (infrarode) flits.

 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Boterbloem  schreef op: 03-07-2013 17:23:38
Haha Suus, bij sommige reacties van je is dat Dus.... zooooooooo gepast haha
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
M&j  schreef op: 03-07-2013 17:39:59

Quote Soesjaa:

Ik heb de bekeuring gekregen omdat ik 'door het rode licht' ben gereden niet omdat ik 'over de streep' ben gereden. En ik ben duidelijk niet door het rode licht gereden, ik sta er nog voor. Als een agent getuige was, zou hij mij dan bekeuren?

Het is een weg waar je 80 mag en dat reden wij toen ook. Het licht sprong op oranje en met 80 sta je niet direct stil, helemaal niet met een grote auto met 6 personen erin.

Maar goed, ik ga het zeker aanvechten en laat nog wel weten wat de uitslag is 





Bij rood licht moet je stilstaan voor de stopstreep, heel zwart/wit. Je intenties of andere omstandigheden spelen geen rol. Als je met 80 de stopstreep niet redt moet je je snelheid naar beneden aanpassen.


 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Satekroket  schreef op: 03-07-2013 21:26:47
Ik had precies hetzelfde in juni. Ik heb het betaald. De bekeuring kreeg ik voor niet stil blijven staan voor de stopstreep bij rood licht.
Ik woon niet in Nederland. Weet niet hoe in Nl de wet is. Hier in Oostenrijk had ik geen kans om er onderuit te komen.
Hier is niet stoppen voor de stopstreep strafbaar. Ik het 58 Euro betaald.
Moet je in hoger beroep dan niet de kosten voor het proces gaan betalen, wanneer je geen gelijk krijgt? Dat is hier zo, dat risiko vond ik te groot. Het wordt alleen maar meer.
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Jessiemv3  schreef op: 04-07-2013 09:10:22
Grappig, ik herkende de weg meteen, woon er vlakbij.

Ik denk dat je weinig kans maakt. Natuurlijk is het het proberen waard maar als je inderdaad kosten moet betalen als je in beroep gaat, moet je je afvragen of dat het nog wel waard is.
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 04-07-2013 16:07:58
Hoger beroep kost je niks, dus ga het zeker doen. Heb me er al in verdiept op flitsservice.nl en heb toch wel een goede kans..

Maar laat het zeker weten hoe het afgelopen is.
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Mammie  schreef op: 04-07-2013 16:22:21
Oeh...ik denk dat het je ook niet lukt....
Het kan dan een 80 kilometer weg zijn....ik rijd dan nog niet met 80 op een stoplicht af.....
en je bent er een ''autolengte'' overheen...best veel!
Het is niet dat je iemand in gevaar brengt...het mag gewoon niet!!
succes!
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 05-06-2014 21:41:58

Nou het heeft even geduurd, maar vandaag mocht ik dan eindelijk voor de rechter verschijnen voor het hoger beroep..

 

Nadat ik ging zitten las de rechter even voor waarvoor ik kwam (hoger beroep tegen beschikking ‘niet stoppen voor rood licht&rsquo en hij las mijn bezwaarschrift voor (dat we dus NIET door rood licht zijn gereden maar ons best hebben gedaan op tijd stil te staan maar net even over de lijn zijn gereden, wat ook op de foto’s te zien is)

 

Toen gaf hij het woord aan de officier van justitie. Die bekeek de foto’s en zei gelijk, ja ik zie dat jullie inderdaad NIET door het rode licht zijn gereden maar wel over de stopstreep dus ik verzoek de rechter om de sanctie te veranderen in ‘niet stoppen voor de stopstreep’ en die is 90 euro..

 

Dus de rechter keek weer naar mij, maar ik ging natuurlijk in protest  haha

 

Ik zei dat we misschien wel op tijd stil hadden kunnen staan, maar we wilden ook niet VOL in de remmen omdat we ook 4 kinderen achterin hadden (waarvan eentje nèt 2 maanden) en daarom met beleid geremd hebben waardoor we dus op deze manier tot stil stand kwamen..

 

Rechter moest even nadenken.. Nou, zei hij toen.. Omdat er verzachtende omstandigheden zijn blijf ik bij de sanctie ‘niet stoppen voor de stopstreep’ maar verander ik het sanctiebedrag in 50 euro..

 

Nouja.. daar heb ik het ook maar bij gelaten dan.. Dus ik krijg 170 euro terug gestort..

 

Niet helemaal gekregen wat ik wilde, maar heb in ieder geval wel mijn gelijk gekregen dat ik NIET door rood ben gereden!  


 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 05-06-2014 21:48:02

Quote Boterbloem:
Een verkeerslicht is zo afgesteld dat je met de snelheid die gereden wordt tot stilstand kunt komen op het moment dat deze op oranje springt.



Nouja, als je met 80 km/u (22.22 m/s) aan komt rijden en je uit gaat van de wettelijke minimum remvertraging (5.2 m/s2) is je remtijd t=v/a=22,22/5,2=4.27 seconden, en met de standaard seconde reactietijd kom je dus op een stoptijd van 5.27 seconden.

Dat betekent dus ook dat je soms beter door kunt rijden als het stoplicht op oranje springt, als je al enigszins dichtbij bent. Maar wij kozen er dus voor om te remmen...
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 05-06-2014 21:50:49
Nou het heeft even geduurd, maar vandaag mocht ik dan eindelijk voor de rechter verschijnen voor het hoger beroep..



Nadat ik ging zitten las de rechter even voor waarvoor ik kwam (hoger beroep tegen beschikking ‘niet stoppen voor rood licht') en hij las mijn bezwaarschrift voor (dat we dus NIET door rood licht zijn gereden maar ons best hebben gedaan op tijd stil te staan maar net even over de lijn zijn gereden, wat ook op de foto’s te zien is)


Toen gaf hij het woord aan de officier van justitie. Die bekeek de foto’s en zei gelijk, ja ik zie dat jullie inderdaad NIET door het rode licht zijn gereden maar wel over de stopstreep dus ik verzoek de rechter om de sanctie te veranderen in ‘niet stoppen voor de stopstreep’ en die is 90 euro..


Dus de rechter keek weer naar mij, maar ik ging natuurlijk in protest  haha



Ik zei dat we misschien wel op tijd stil hadden kunnen staan, maar we wilden ook niet VOL in de remmen omdat we ook 4 kinderen achterin hadden (waarvan eentje nèt 2 maanden) en daarom met beleid geremd hebben waardoor we dus op deze manier tot stil stand kwamen..


Rechter moest even nadenken.. Nou, zei hij toen.. Omdat er verzachtende omstandigheden zijn blijf ik bij de sanctie ‘niet stoppen voor de stopstreep’ maar verander ik het sanctiebedrag in 50 euro..
Nouja.. daar heb ik het ook maar bij gelaten dan.. Dus ik krijg 170 euro terug gestort..


Niet helemaal gekregen wat ik wilde, maar heb in ieder geval wel mijn gelijk gekregen dat ik NIET door rood ben gereden!  

 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Ladyb  schreef op: 05-06-2014 22:06:05
Ik kan de foto niet zien, weet iemand misschien waarom ?
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 05-06-2014 22:08:50
Het is een oud topic dus de foto's stonden er niet meer op. Maar dit zijn de foto's:



 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Son  schreef op: 05-06-2014 22:23:04
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 05-06-2014 22:25:21
:woop:
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Son  schreef op: 05-06-2014 22:27:52
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Truuske  schreef op: 05-06-2014 22:35:01
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-06-2014 23:31:15
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Mama_anja  schreef op: 06-06-2014 08:20:28
mnooi  
'gefeliciteerd er mee gelukkig wel terug 
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Flower  schreef op: 06-06-2014 08:31:48
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 06-06-2014 12:25:44
Ja ik vind dat het wel allemaal lang geduurd heb, maar toch lekker geld terug en gelijk gekregen!
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Cir  schreef op: 07-06-2014 00:21:29
 
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Nala  schreef op: 07-06-2014 11:00:05
Top zeg!

Weg bij hoofddorp zeker
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Zijlijn  schreef op: 07-06-2014 12:10:12
ik vind het een geweldig verhaal
goed gedaan!
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 07-06-2014 12:51:46

Quote Nala:
Top zeg! Weg bij hoofddorp zeker



Hahaha  ja precies bij Claus
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Soesjaa  schreef op: 07-06-2014 12:53:05
Wel jammer dat degenen die zeiden dat het me niet ging lukken niet reageren
 
Quote
RE: Bekeuring rood licht :(
Kees  schreef op: 07-06-2014 13:01:24
top joh! terecht!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Bekeuring rood licht :(
Naam
Bericht