Menu
 

Topic:

Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?

Liefje   schreef op: 21-02-2013 09:10:00
Oke ik wil meningen van andere van wie de kinderen afgelopen 5 jaar op zwemles hebben gezeten. Mijn zoon zit er sinds oktober op en ik zie nog niet echt dat hij ook maar iets van zwemmen kan.

Daarbij vind ik dat de juf het totaal niet overzichtelijk houdt aan de kinderen vraagt of iedereen geweest is (en mijn zoon steekt dan mooi niet zijn vinger op). Bij oefeningen zegt ze bv tegen mijn zoon en nu dit doen en draaid zich dan meteen om naar een ander kind waardoor mijn zoon het bv niet doet als hij het niet wil en de juf het al niet meer belangrijk vind.

Tijdens de zwemles zwemmen de kinderen maar een beetje om haar heen en dan moeten ze haar na doen ze houdt het groepje niet echt bij elkaar.

Kortom we mochten afgelopen week weer een x 20 min kijken (normaal kun je niet kijken) en ik was eigenlijk heel boos.

En nu wil ik dus weten hoe de zwemlessen bij jullie kids verlopen, en hoeveel vorderingen er binnen bepaalde tijd worden gemaakt. (en nou weet ik dat ieder kind anders is maar gewoon om een gemiddeld beeld te krijgen)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Nimmie  schreef op: 21-02-2013 22:11:27
50 euro om de 2 maanden valt mee dus
dan heeft ze een 10 ritten kaart
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Spatje  schreef op: 21-02-2013 22:11:39
Hier 50 per maand
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Moniquemvjent  schreef op: 21-02-2013 22:22:08
hier 100 euro voor 7 weken, zwemmen ze wel 2 keer per week....
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Chloe  schreef op: 21-02-2013 22:28:09
120 euo oor een half jaar hier. En groepjes van max 4 kinderen tegelijk, ideaal.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mamajaxx  schreef op: 21-02-2013 22:29:10
mijn dochter gaat elke week 1 uur zwemmen.
ze is nu zo'n 7 a 8 x geweest en is nu bezig met armen en benen. geen combi  maar los van elkaar. op der buik en rug. en dat gaat al aardig goed!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Liefje   schreef op: 21-02-2013 22:50:39

Zo hier is het 32 euro per maand lessen van 45 minuten bij een gewoon tropisch zwembad. Geen aparte badjes gewoon dan in dat stukje en dan in dat stukje en meerdere groepjes vlak bij elkaar.

Ik ga denk ik toch een andere school zoeken een ander is dan wel wat duurder 50 euro per maand maar goed als hij het daar beter en sneller leert kom je uiteindelijk op t zelfde neer.

Ik heb gesproken met een badmeester want met de juf kun je niet spreken geen tijd en geen tel. spreekuur niks. Is voor de vakantie gebeurd dus volgende week gaan we er nog heen en dan vraag ik om een terugkoppeling want ik ga er vanuit dat hij mijn zorgen bij de juf heeft neergelegt (om gevraagt).

Maar ik verwacht eigenlijk niet dat er serieus op ingegaan wordt hij sprak me meteen al tegen ja maar niet ieder kindje kan steeds alle aandacht krijgen (vroeg ik ook niet om) en iedere ouder vind dat zijn kind alle aandacht moet krijgen (nee meneer dat verwacht ik helemaal niet) en de juf kan niet op alle kinderen letten (verwacht ik zeker wel).

Maar goed heb betaald tot 4 maart dus volgende week laat ik hem zeker nog gaan en als ik dan geen terug koppeling krijgt of t wordt afgewimpeld dan vertrek ik. Maandag bel ik in ieder geval al de andere school op want betaal liever meer dan dat ik me kapot loop te ergeren aan een juf wat het overzicht eigenlijk niet kan houden.

Kijk als ik nou een terug koppeling krijg waarin bv de juf aangeeft het in vervolg met meer structuur te gaan doen, bv kindjes netjes in de rij en zorgen dat ook ieder kindje de oefening doet ofzo dan kan het zijn dat ik het nog een kans wil geven maar dan wil ik het de eerste paar keer ook gewoon kunnen zien.

Je mag hier achter het raam in de hal gaan kijken maar het is een tropisch zwembad dus met wat verschillende ruimtes en meestal is ze bij een ruimte waar je geen zicht op heb want dan staat er net een muur voor.

Oh en mijn kind is motorisch goed en heeft aardig wat kracht qua zwemmen want dat zien met het vrij zwemmen wel als we met hem gaan.

 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Jen9  schreef op: 22-02-2013 03:09:49
geef t zeker 1,5 jaar, dat staat ervoor.. Leuk vinden is wel degelijk het belangrijkste nu, anders leren ze het zeker niet, of duurt t nog langer.... Nu al zwemmen.. dat is echt veel te veel gevraagd.. Oktober zei je, met de kerst ertussen....  Ik vind t vrij logisch...


Als je je er niet goed bij voelt, dan moe je een andere zwemschool zoeken, maar verwa`cht je niet teveel???

Hier betalen we trouwens 48,50 per maand, 1 uur les in de week..

En dat loopt aardig op, de oudste wordt bijna 10 en zit al 5 jaar op zwemles, hij vindt t zo leuk, dat hij lekker door is gegaan.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Jen9  schreef op: 22-02-2013 03:10:07
moeT..
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
M&j  schreef op: 22-02-2013 07:04:27
Structuur en netjes in de rij gebeurde hier pas in het diepe, als de kinderen volledig watervrij waren en konden drijven. Eerst plezier in het zwemmen. Mijn kinderen zie ik ook wel eens niet meedoen met een oefening, te druk met kletsen Vooral de oudste.

Mijn kinderen zwemmen via de vereniging en we betalen 17 euro voor 45 min per week. Mijn kinderen zijn ook doorgegaan.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Orange  schreef op: 22-02-2013 07:59:45
Hier de Easy swin methode (met zwemvestjes). Eén bedrag (€550?) met diplomagarantie. Een keer in de week les van anderhalf/twee uur. Groepjes van maximaal 8 kinderen.
Watervrij maken (en de mijne wilde niet eens met het hoofd onder water) op een speelse manier.
Steeds vaker vest uit en oefeningen zonder vest. Ze hebben nooit andere drijfhulpmiddelen gebruikt er gaan dan losse drijvers uit het vest.
Ruim een half jaar later een diploma A. Later een spoed cursus B gedaan en klaar zijn we.

Uit het easyswim groepje zijn er twee kindjes niet gelijk afgezwommen. Ook zoals ik al ergens las, het is natuurlijk wel de bedoeling dat als juf iets vraagt je kind het dan wel doet. Die twee deden als de juf zich omdraaide niets. Dat waren wel de moeders die riepen dat de juf moest opletten. Juf was dan bezig een rondje armen of benen bij elk kind uit te leggen bijvoorbeeld. Niemand werd voorgetrokken, allemaal evenveel individueel.

Anderzijds is een vriendje veel eerder dan mijn dochter gestart in de reguliere lessen en zit nu in badje 4. Daar hebben ze badje 1 tm 5. Badje 5 is afzwem training dan mag je de eerstvolgende datum afzwemmen.  
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Orange   schreef op: 22-02-2013 08:01:05
Oh, ik bedoel hij zit dus in 4, moet nog naar 5 en wij zijn klaar. Tel uit wat dat je kost. Ik meen dat regulier zo'n 40 euro per maand is.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Proestie  schreef op: 22-02-2013 08:28:59
Maar zo lang zit hij er nog niet op hoor Liefje. En qua kracht heeft het maar gedeeltelijk te maken met uithoudingsvermogen. Het heeft ook te maken met gevoel, wanneer je precies extra kracht moet zetten om stuwing te maken en vooruit te gaan. 
Mijn jongste gaat in mei beginnen in het buitenbad. De middelste heeft daar in twee seizoenen A en B gehaald. (Ongeveer mei tot half september). Eerst is het dan twee keer per week en in de zomervakantie vier keer per week. De jongste heeft een slechte motoriek. Dus ik ga uit van drie seizoenen. Hier betaal ik ongeveer 130 euro per seizoen en dan is dat een leskaart met gezinsabonnement. 
Maar maak je niet zo druk. Hij leert het heus wel.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Ladyd  schreef op: 22-02-2013 09:20:28
Ik heb zo'n zeshonderdnogwat betaald voor ABC-garant (en de diploma's komen er nog apart bij) Ze mag er dan zo lang over doen als ze wil.
Wij waren een beetje laat met opgeven en daarom startte ze pas met 6 jaar met zwemles.
Over diploma A heeft ze anderhalf jaar gedaan. Ik vind het vrij lang maar dat is nou eenmaal zo bij dat zwembad.
Nu gaat ze in razend tempo en mag ze morgen (als ze beter is.. ) afzwemmen voor B (in December heeft ze A gehaald)
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 22-02-2013 15:53:48
De oudste is met 5,5 jaar op zwemles gegaan. Hij zwemt via de zwemvereniging en belaten 24 euro per maand voor 1 uur per week les. Hij zit er vanaf augustus op en zit nu in de 2e groep. Op een groep van 8 kinderen een zwemjuf en een zwemhulp. Zij zwemmen ook soms in het diepe. Een paar keer hebben ze kijkdagen. Toen hij begon huilde hij als hij naar zwemles moest. Vorige week sprong hij zo in het diepe zonder kurk. Zwemjuf ving hem op in het water. Ik wist niet wat ik zag.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Boterbloem  schreef op: 22-02-2013 16:00:53
Denk dat dat ook verschilt per zwemschool

Ik zie overal afzwemmen met open waterschoentjes, korte broek en T shirt, hier is A met lange broek en dichte schornen met sokken. Stuk zwaarder natuurlijk. Maar daardoor hebben ze B en C ook ontzettend snel, dat is weer lekker!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Crissy  schreef op: 23-02-2013 08:27:08
lindsey is vorig jaar april toen werd ze vier begonnen met zwemmen daar voor wel watergewenning gedaan met haar  en die mag dit jaar rond/in  de zomervakantie afzwemmen.
en wij betalen 43 per maand dus meer dan 10 euro per x..
best prijzig vind ik.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Saskiamv2boys  schreef op: 23-02-2013 09:11:18
hier een gelijk in het diepen met een swimsafe pak aan. En zwemmen we met bandjes vanaf bandje 7 ga je beginnen met a zwemmen geloof ik. Bram die zwemt nu voor zijn bandje 3 en zit er vanaf september op. Is met 5 begonnen.
Hij vind vooral de pipo voeten erg moeilijk en zijn motoriek is ook niet het beste. En vind zwemmen helemaal niet leuk..
Moeilijke combi dus. Hij gaat vanaf maart 2 keer drie kwartier zwemmen. En betalen dan iets van 60 euro per maand...
Nu de helft voor 1 keer zwemmen in de week. Ik hoop dat met twee keer zwemmen het kwartje eerder gaat vallen en dan dat er vooruitgang zit.. 

De oudste heeft bij het zelfde zwembad binnen een jaar a en b gehaald..
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Laura  schreef op: 23-02-2013 13:28:40
Mijn zoon zit sinds juni op zwemles. Hij was toen ruim 5 jaar oud. Echt opschieten doet het niet. Hij zit nu in badje 1 (hiervoor watervrij maken). Watervrij was hij al toen hij begon, maar leren zwemmen is lastig voor hem. Wij hebben gelukkig ook nooit verwacht dat het snel zal gaan. Hij heeft ondergewicht, lage spierspanning en hypermobiel...Ik zie het zwemmen ook als zijn wekelijks uurtje sport, hij vind het leuk en wordt er sterker van. Hier zwemmen ze met 10 kindjes (max) op 1 juf. De juffen zijn telefonisch goed bereikbaar, contact is goed (ze houden ook goed rekening met wat hij wel en niet kan). Ik zwem zelf ook regelmatig in het zwembad en ook dan hebben we het vaak even over mijn zoon. HIer betaal ik ongeveer 10 euro per les van 50 minuten, 1 geluk na 1,5 jaar hoef je niet meer te betalen (en ik denk dat we dat wel gaan redden).
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Tal  schreef op: 23-02-2013 16:03:45

mijn dochter is is sept begonnen en mag nu al zonder drijfmiddelen zwemmen. Waarschijnlijk mag ze in april op voor haar A diplopma.
ze zwem elke woensdagmiggag twee uur achter elkaar, en het bevalt haar, en ons, super!

 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Essie@  schreef op: 23-02-2013 17:55:58
Bas zit sinds januari op zwemles. Hij is nog totaal niet watervrij dus dat gaat nog wel even duren.
Maar het maakt me niet zo veel uit. Ik heb een lespakket a+b gekocht voor 508 euro. Dit is met diploma garantie. Dus het maakt niet uit hoe lang hij er over doet. En hij mag bovendien ook zolang hij nog op zwemles zit gratis vrij zwemmen in het zwembad dus dat is mooi meegenomen.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Nelia  schreef op: 23-02-2013 18:40:25
Hier hetzelfde als Nina1, klinkt heel bekend, zwemmen onze kids bij hetzelfde bad in de Achterhoek?

Iedere vrijdagavond is er spreekuur en 1x per 12 weken een kijkles. Daarnaast kun je vanuit de kleedkamer door het glas kijken naar wat ze doen. Ik vind juist dat ze heel snel gaan. Het is een klein bad, weinig prikkels en groepjes van 9 kinderen maximaal. De leraar is ook in het water en heeft goed overzicht. Helaas is er geen totaalpakket. De lessen van 1 uur kosten € 9,--.  Alleen in de zomervakantie en de kerstweek is er geen les, de andere vakanties wel. Gemiddeld doen ze bij dit bad zo'n 50 lessen/weken over het behalen van het diploma.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Maris1974  schreef op: 24-02-2013 13:49:42
Joa is begonnen toen hij 3,9 jr was. Achteraf gezien te vroeg. Hij is nu 16 mnd bezig en ik verwacht dat hij in het voorjaar mag afzwemmen maar ook hij mist de kracht. Haalt simpelweg de overkant niet.

Jada had dat met haar C diploma. Had na een jaar À, paar weken later B en pas een half jaar later jaar C. Kon qua kracht de borstcrawl niet.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Famke  schreef op: 24-02-2013 14:00:22
Hier was het 350 met diploma garantie voor A.
Wat losse lessen kosten weet ik niet ik heb de 350 gekozen en in 3 keer betaald.
Helaas hier geen hoog inkomen en dochter heeft heel veel moeite moeten doen voor A dus zijn we daarna gestopt.
we gaan regelmatig eventjes zwemmen dus onderhouden het ook goed.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Nina1  schreef op: 24-02-2013 14:11:02
@nelia; yep zelfde bad, zelfde les! Haha!
Mooi weet ik meteen hoeveel een les kost.... Haha.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Nelia  schreef op: 24-02-2013 15:26:43
Haha, wist je dat niet? Wordt toch maandelijks afgeschreven? Tot woensdag!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Patriciia*  schreef op: 24-02-2013 15:57:30
Zoon heeft er 1,5 jaar over gedaan A en B.  Dochter is nu 2,5 jaar bezig. A heeft ze al en ik hoop dat ze volgende maand voor B mag.

Hier is het nu 34 euro voor een uur les in de week.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Jo  schreef op: 24-02-2013 16:06:57

Onze dochter is begonnen in de maand dat ze 5 werd (februari) en 1,7 jaar later had ze A en B, siploma A is bijna 1,5  jaar,  en B 9 weken.
C zou weer een jaar zijn elke week 2 keer en dat hebben we niet gedaan.
Hier heb je 12 badenkaarten en die moet je dan binnen 15 weken opmaken en kost 64 euro dus niet heel erg duur.

 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Jo  schreef op: 24-02-2013 16:09:40
Hier leek het trouwens ook het eerste jaar niet op te schieten maar ineens mocht ze in het diepe bad en toen ging het wel snel.
A was 1 op ongeveer 8/10 kinderen met 1 juf en B 15 kinderen dat vond ik ontzettend veel.
Er was nog een B groep in dat bad en een C groep, was een gekkenhuis en veel te druk en vol.
Maar omdat het maar 9 weken was hebben we het toch maar gedaan.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mv3kids  schreef op: 24-02-2013 16:16:11
Mijn dochter was 4,2 jaar en heeft precies een jaar over haar A gedaan. Heeft gisteren afgezwommen.Heeft wel in de vakantie extra lessen gehad.  Als het goed is heeft ze 8 weken later haar B diploma.
Heb iets van 660 euro betaald. extra lessen zitten daar ook bij in.
Moet ik wel zeggen dat ze veel kracht heeft in haar armen en dat scheelt heel veel
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Anne Mv 3  schreef op: 24-02-2013 16:20:20
Anderhalf jaar voor A is idd redelijk normaal. B is vaak 6 tot 8 weken later (is hier vrijwel standaard dat alle kindjes na die periode ook afzwemmen voor B!) en C duurt vaak weer een maand of 3.
Kinderen moeten eerst een basis leren van buik - en rugdrijven, onder water durven etc. Vaak duurt dat wel even!
Als je geen goed gevoel hebt bij de juf/het zwembad en er wordt niet serieus gereageerd op je opmerkingen dan zou ik ook verder kijken.
Hier is het zo dat de kinderen in 3 verschillende baden zwemmen, waarbij ze in het diepe in 2 verschillende groepen zwemmen. Iedere wisseling levert ook een andere juf/meester op en het is nogal verschillend hoe de kinderen daar op reageren!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Naam
Bericht