Menu
 

Topic:

Altijd maar die Rugzakkindjes!

Even Zonder Naam  schreef op: 11-02-2013 22:21:30
Het valt mij de laatste jaren op (zowel op Social Media als in Real Life) dat men vaak "Rugzakkindjes" of kindjes met een diagnose met de vinger aanwijzen als "schuldige" dat hun eigen kind iets te kort komt op school.

Misschien even een onduidelijke zin. Dus maar even wat voorbeelden om het duidelijk te krijgen:

* In de klas roept een moeder: Alle aandacht gaat naar probleemkindjes met een Rugzak.
* Als die rugzakkindjes of die PDD-Nosser of ADHD-er nou naar een speciale school gaat, dan is er meer tijd en aandacht voor de normale/andere kinderen
* Het gedrag van die PDD-NOS-er of ADHD-er is van invloed op het gedrag van mijn normale kind. Mijn kind gaat zich ook zo gedragen.

En zulke uitspraken steken mij enorm. Ik vraag mij af of mensen zich er bewust van zijn dat ze andere enorm pijn kunnen doen met hun uitspraken. Omdat hun kind normaal is in hun ogen, mag een kind met een "diagnose" zichzelf niet zijn?

Wie zegt dat een kind met een rugzak alle aandacht van de juf krijgt en de kinderen zonder rugzak niet.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Saskiamv2boys  schreef op: 12-02-2013 10:09:07

Quote Ano:
Hou jullie hart maar vast of verhuis naar belgie om prive onderwijs te geven. Want het wordt echt niet beter. De verwachting is dat komend jaar de groepen groter worden , gem rond de 30 en met passend onderwijs voor de deur zullen er nog meer bijjzondere kindjes komen....



ik heb er vluchtig door heen gelezen. Maar onze oudste zit in een groep van 32 kinderen waar er een stuk of 8 een rugzak hebben.
Daar zitten ook de taal en dyslexie kinderen wel bij in.
Er zit ook een kindje met down in de klas. En er staat 1 leerkracht voor de groep. Ik moet eerlijk zeggen ik wilde van de week een afspraak maken en kon eigen 3 weken wachten want hij zat helemaal vol met externe begeleiding.
Ik heb een kind wat  hoog sensitief is en heel erg gepest is door de kids met autistische en gedragsproblemen bijna 3 jaar lang en er werd niet veel aangedaan. Ik moest mij maar in die kinderen verplaatsen omdat ze juist een stempel hebben.
Ik merk duidelijk in de klas dat het een pittige klas is die heel strak gehouden moeten worden. Onze zoon heeft dan geen stempel maar met sommige dingen wel meer hulp nodig en ik moet op school echt knokken voor hem omdat geregeld te krijgen.
En dan nog moet ik er boven op zitten. Ik betaal veel dingen zelf omdat school doordat hij geen rugzak heeft er geen geld aan kan besteden. Zelfs een screening op iq en sociaal emotioneel vorig jaar zelf betaald en alle therapie die eruit kwam (erg beschadigd door het pesten en veel woede en kopieer gedrag) En omdat hij hoog senitief is dat niet altijd erg makkelijk.
Er is wel wat naar voren gekomen maar geeen officiele stempel dus kan geen rugzak aanvragen.

Daar word ik wel eens verdrietig van....

De rugzak kindjes krijgen heel veel begeleiding en de school doet voor hun alles kinderen die regulier zitten zijn daar inderdaad wel eens de dupe van. En dat vind ik ook niet kunnen.
Nu hebben we een hele goede leraar voor de klas staan en houd de groep heel strak en dan gaat het beter.
De rugzak kind die vorig jaar pesten is nu de pineut. En mijn zoon doet niks en kijkt hoe hij word geslagen als ik dan zeg help je hem niet dan zegt hij nee mama zometeen ben ik de pineut weer. En laat het maar eens voelen hoe vaak hij mij niet heeft geslagen en gebeten..

Ik zou nu wel het hele forum over mij heen komen maar ik vind soms echt dat er en te makkelijk een stempel op komt en er te makkelijk door ouders en leerkrachten mee word omgegaan. Soms verschuilen mensen zich achter de diagnose.
En dat moet natuurlijk niet. Ze mogen geen storing geven aan geen een kind..
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Suus  schreef op: 12-02-2013 10:10:04
Mijn zoon zit in een groep (2) waar 2 jongens veel aandacht vragen. Slaan, schoppen, schreeuwen en schelden. Wordt geobserveerd en alles en juf is er druk mee. Ondertussen heeft mijn kind daar lastvan en min. Geduld is beperkt. Of het nou een rugzak wordt of niet, ik vind bepaald gedrag ontoelaatbaar.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Saskiamv2boys  schreef op: 12-02-2013 10:11:54

Quote Liefje:
Nou monrob dat zou ik dus gewoon nooit niet accepteren en zover mee gaan dat er stappen ondernomen zouden worden....en uiteindelijk als het slaan/stompen vaak voor zo komen aansturen dat het kindje maar van die school af moet gaan.

komop mijn kind hoeft zich door geen enkel kind te laten slaan, en als school geen actieve dingen onderneemt dan leer ik mijn zoon in het uiterste wel bikkelhard terug te slaan.

hier voor een katholieke school gekozen ook omdat ik niet wou dat er bv allemaal kindjes met taalachterstand in de klas zouden zitten.



wij hebben ook een katholieke school en het zit er allemaal gewoon op 
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Saskiamv2boys  schreef op: 12-02-2013 10:13:18

Quote ano:
te snel op verzenden gedrukt...

echter scholen doen dit niet voor de financien maar omdat ze niet tegen ouders in durven gaan. Financieel schieten scholen er weinig mee op. Het geld moeten ze inzetten en onderbouwen en verantwoorden naar ouders. Doen ze het niet, moet je aan de bel trekken. Ouders hebben op dit moment veel macht. Als zij niet willen dat hun kind naar een andere school gaat moet je heel wat uit de kast halen om het voor elkaar te krijgen.



voor elk kind met beperking krijgen ze subside vanuit het rijk. Dus schieten er echt wel wat mee op..
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Suus  schreef op: 12-02-2013 10:14:49
Mijn andere kind leert makkelijk en heeft geen hulp  odig schijnbaar, resultaat is dat hulp exteRn gehaald wordt op mijn kosten a 120 euro per week. Dan kan je die rugzak wel schieten hoor
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Saskiamv2boys  schreef op: 12-02-2013 10:17:40
ja suus dat heb ik toch ook gehad en nog steeds. Ik moet naar de fysio met de oudste en ook de jongste maar dat is nu klaar en in een schooljaar ruim 3000 euro zelf betaald voor testen en creatieve therapie en hij is er beter uit gekomen maar men het kost een hoop geld.. En uiteindelijk gebruikt de school toch het rapport van de testen. Omdat hij een v kloof heeft en dus niet met alles zo goed mee komt en motoriek een ramp is...Maar op een laptop werken mag niet want ik moet zelf aanschaffen dus werd er gezegd ga twee keer in de week maar naar de fysio een uur schrijven...
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Son  schreef op: 12-02-2013 10:18:45

Quote :
Mijn zoon zit in een groep (2) waar 2 jongens veel aandacht vragen. Slaan, schoppen, schreeuwen en schelden. Wordt geobserveerd en alles en juf is er druk mee. Ondertussen heeft mijn kind daar lastvan en min. Geduld is beperkt. Of het nou een rugzak wordt of niet, ik vind bepaald gedrag ontoelaatbaar.


Absoluut. Heel vervelend voor jouw zoon.
Maar dit zijn niet per definitie rugzak leerlingen. Mochten ze dat wel zijn, wordt het tijd dat daar mee aan de slag gegaan wordt om de rust te krijgen.

Maar ik denk dat in alle klassen wel een rugzakkind of vervelend kind of een rotte appel zit. Hoe vervelend ook.


Maar lees net bij iemand 8 !! Dat lijkt me een onmogelijke opgave. En ik had mijn kind dan allang vam school gehaald denk ik
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Dani  schreef op: 12-02-2013 10:21:09
ik wilde eerst ook niet dat mijn dochter na een speciale school ging... toch hebben we het gedaan VOOR HAAR!!
ze zit nu op dr plekje!ze is gelukkig en gaat graag na school..
tuurlijk heeft ze dr buien nog wel eens , maar daar kunnen ze daar op school mee om gaan...
dat was op de basis dus echt niet zo... ze kwam me iedere dag boos/verdrietig en stuiterend uit school..... en geloof me , dan is de keuze snel gemaakt!

dus ik kan beide kanten wel snappen....
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Saskiamv2boys  schreef op: 12-02-2013 10:22:42
ja son 8 kids en daar word je niet vrolijk van als moeder. En als we klagen bij de directie om de klas uit elkaar te hebben dan kan dat niet door bezuinigingen en daar word ik wel eens moe van,,,,
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Suus  schreef op: 12-02-2013 10:26:02
Son, ik schreef eerder dat ik niet spreek over rugzakkinderen. Bij deze jongens wordt wel eea vermoed en ik heb het idee dat het daarom uitgezongen wordt.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Jarofe  schreef op: 12-02-2013 10:26:28
Als ik dit zo lees zijn er wel heel veel rugzakkindjes lees over klassen met meerdere kindjes dat is wel erg veel.
Hier heeft mijn oudste adhd en dyslexie die krijgt veel begeleiding maar ze is echt een schat van een meid waar meerdere kinderen in haar klas een voorbeeld aan kunnen nemen die zijn dan de zogenaamde normale kindjes maar wat een krengen zijn het brutaal en grote mond. het wil dus helemaal niet zeggen dat een kind met adhd vervelend is.
Ik strooi het ook niet rond mensen gaan gelijk met een vooroordeel naar mijn kind kijken als zij per ongeluk iets doet zou het al gelijk zijn ja weer zo'n adhd-er.
Ook mijn middelste krijgt de nodige begeleiding op school zij heeft adhd gecombineerd type ook van haar zegt de juf dat ze zo'n lieverd is zo behulpzaam ok ze neemt misschien wat extra aandacht van de juf in op sommige moment maar is dat dan echt zo erg.
Vroeger in mijn tijd had je dat toch ook je zat allemaal in 1 klas deed allemaal hetzelfde werkje en ja ook toen waren er zwakkere leerlingen, ik was een bovengemiddelde leerling en ik vond echt niet erg dat de juf de andere kindjes voortrokken omdat ze daar een paar keer extra langsliep dat was gewoon zo ik was daar niet jaloers op ik vond het juist stoer dat ik dan een boekje uit de bieb mocht pakken om te lezen.
Ook thuis kreeg ik ten opzichte van mijn broers en zus niet evenveel aandacht mijn oudste broer is autistisch en ja dat koste veel tijd van mijn ouders ( niet meer dan logisch vond ik als kind).
Ik vraag mij af vinden kinderen het zelf ook zo'n groot probleem.
Je hebt het toch bij alles bij zwemlessen zie je het ook mijn kinderen die motorisch dan wel vlug zijn maar minder geconcentreerd krijgen dan weer minder aandacht omdat er een paar bange kindjes zijn die het heel moeilijk vinden om dan gelijk die kindjes als vervelend te zien zou ik echt erg vinden.
En zelfs nu zie ik het met mijn werk er zijn collega's die toch sneller ergens moeite mee hebben en daar even extra hulp bij nodig hebben.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Son  schreef op: 12-02-2013 10:26:30

Quote :
ik wilde eerst ook niet dat mijn dochter na een speciale school ging... toch hebben we het gedaan VOOR HAAR!!
ze zit nu op dr plekje!ze is gelukkig en gaat graag na school..
tuurlijk heeft ze dr buien nog wel eens , maar daar kunnen ze daar op school mee om gaan...
dat was op de basis dus echt niet zo... ze kwam me iedere dag boos/verdrietig en stuiterend uit school..... en geloof me , dan is de keuze snel gemaakt!

dus ik kan beide kanten wel snappen....



En dat is superknap als je dat als ouders kan en wil zien
Het is soms gewoon beter voor een kind. En het is niet meer zoals vroeger dat je werd bestempeld als lomkind.
Wat dat betreft is het allemaal zo veel beter geworden.
Als je vroeger naar speciaal onderwijs ging, werd je er niet beter van, want je werd zo hard in een hokkie gedouwd dat je daar last van had. Nu voelt het voor de kinderen als een bevrijding en bloeien ze helemaal op.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Mamavonn  schreef op: 12-02-2013 10:28:26
Saskia,
Ik heb de iq testen ook zelf moeten betalen hoor.

Ik vind het vervelend dat alle vervelende kinderen hier rugzakkinderen genoemd worden. Mijn kind is sociaal en een lief jong en toch krijgt hij een rugzak. Maakt me verdrietig dat hier zo over hen gepraat wordt.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Monrob  schreef op: 12-02-2013 10:29:46
School doet er echt van alles aan maar wat moeten ze verder?? Schorsen ja dat gebeurd maar nogmaals dan staan de ouders vooraan om het te verdedigen. Je kan niet zo een kind van school verwijderen. En natuurlijk hebben we gezegd dat hij terug mag slaan en schoppen en dan gelijk zo hard dat ik op school moet komen, is ook gebeurd maar nogmaals de ouders van de jongen in kwestie zien het anders. En ik heb echt niets tegen rugzak kinderen hoor maar tja als jij alles goed praat wat hij doet dan stopt het wel een keer. Wij sturen onze kindern naar school om te leren, lezen , rekenen , taal, schrijven enz enz. En een klein beetje sociale omgan, de rest is mijn taak als opvoeder. Alleen is dat helaas vandaag de dag niet meer overal zo. Daarbij denk ik dat juf geleerd heeft voor juf en niet hoe om te gaan met hele boze jongens. 

Als ik ergens zeg dat wij 2 zoons hebben die echt goed kunnen leren, niet hb of wat maar gewoon slim en allebei echt heel goed kunnen rekenen (kan ook niet anders met een pa die docent wiskunde is, handig zo'n wiskunde knobbel) wordt het gauw het verhaal dat ik opschep. Het is toch gewoon jammer dat de goed lerende kinderen die zich gewoon netjes gedragen gewoon vergeten worden?? 
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Jarofe  schreef op: 12-02-2013 10:30:41
yvonne dat vindt ik dus ook heel jammer, alle kindjes kunnen krengen zijn rugzakkindjes, normale kindjes, adhd kindjes etc etc.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Bakkenm  schreef op: 12-02-2013 10:31:57
Het financieel belang voor een school speelde bij ons wel degelijk mee. Omdat hij daar zat met een dubbele rugzak en een PGB leverde het de school schrik niet € 34000,00 per jaar op. En dan nog moesten wij knokken voor een half uur een op een in de week.
Het erge is dat de school n iet verplicht is om het rugzakgeld aan de toegewezen leerling te bestelden. Het zijn zogenoemde niet geoormerkte gelden. In ons geval werd er dus ook 1 ander kind van begeleid omdat bij hem de rugzak was afgewezen.
Niet dat ik dat een ramp vond, echter het ging dus wel ten kosten van de hulp aan mijn zoon.
Het is ons ook erg duidelijk gemaakt na vertrek hoeveel het de school zou gaan kosten en dat er nu een leerkracht minder kon worden aangenomen.

Wij hebben de keuze in belang van ons kind gemaakt. En tuurlijk het is wel even heeeeeel lang slikken maar als ik zie wat voor kind ik er nu voor terug heb, hadden we het meteen na toekenning rugzak moeten doen.
Enige is dat de so school met sluiting wordt bedreigd ivm teruglopend leerlingenaantal. Dus over een jaar kan ik mogelijk weer gaan leuren met mijn kind...............

 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Son  schreef op: 12-02-2013 10:31:58

Quote :
Saskia,
Ik heb de iq testen ook zelf moeten betalen hoor.

Ik vind het vervelend dat alle vervelende kinderen hier rugzakkinderen genoemd worden. Mijn kind is sociaal en een lief jong en toch krijgt hij een rugzak. Maakt me verdrietig dat hier zo over hen gepraat wordt.


Kan me voorstellen dat dat vervelend is ja.
Jouw rugzakzoontje is geen last voor zn medeklasgenootjes, dus zal door andere ouders niet als rugzakkind gezien worden.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-02-2013 10:35:44
Mijn oudste heeft sinds dit jaar pas zijn rugzak aangezien de vorige ib-er het niet zag zitten om hem aan te vragen want hij had het niet nodig. Daardoor hebben wij dus heel veel dingen zelf bekostigd voor hem. Hij werkt op een laptop zelf betaald en ook zijn eigen afgeschermde werkhoek. Doordat hij nu in groep 8 zit hebben wij besloten dit jaar hier op school af te maken.

Nu wilde ik hem graag naar het vso maar daar is een opname stop omdat ze niet weten hoe het gaat lopen met het passend onderwijs. Hij staat er ingeschreven maar krijgt er waarschijnlijk geen plekje omdat de kinderen van het sbo voorgaan. Hij heeft het namelijk altijd gered op het regulier. Dus schrijven wij hem ook in bij een regulie vo en wat een verademing was het om daar met de zorgcoordinator te praten die wist waar ze het over had. Dus ik denk ook dat basisscholen nog veel moeten leren hoe ze het moeten gaan regelen.
Dus ouders willen misschien wel hun kind naar het sbo of vso maar het lukt dus niet altijd.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
M&j  schreef op: 12-02-2013 10:42:29

Quote Even zonder naam:
Het valt mij de laatste jaren op (zowel op Social Media als in Real Life) dat men vaak "Rugzakkindjes" of kindjes met een diagnose met de vinger aanwijzen als "schuldige" dat hun eigen kind iets te kort komt op school.

Misschien even een onduidelijke zin. Dus maar even wat voorbeelden om het duidelijk te krijgen:

* In de klas roept een moeder: Alle aandacht gaat naar probleemkindjes met een Rugzak.
* Als die rugzakkindjes of die PDD-Nosser of ADHD-er nou naar een speciale school gaat, dan is er meer tijd en aandacht voor de normale/andere kinderen
* Het gedrag van die PDD-NOS-er of ADHD-er is van invloed op het gedrag van mijn normale kind. Mijn kind gaat zich ook zo gedragen.

En zulke uitspraken steken mij enorm. Ik vraag mij af of mensen zich er bewust van zijn dat ze andere enorm pijn kunnen doen met hun uitspraken. Omdat hun kind normaal is in hun ogen, mag een kind met een "diagnose" zichzelf niet zijn?

Wie zegt dat een kind met een rugzak alle aandacht van de juf krijgt en de kinderen zonder rugzak niet.




Mijn zoon's beste maat is een kind met een 'rugzakje', heel lief kind. In de klas van mijn zoon zitten meerdere kinderen met een 'rugzak' en ook veel kinderen die de gewone 'leer en gedrag' problemen hebben maar degene die daar problemen mee hebben zijn degene die dachten dat hun unieke, fantastische, prins/prinsesje met de loftrompet en volop complimenten zou worden binnen gehaald, je kan je afvragen welk kind beter af is.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Saskiamv2boys  schreef op: 12-02-2013 10:43:26
Son ik vind het niet erg om alles zelf te betalen. Alleen geeft school aan hij zit emotioneel niet goed in zijn vel en motoriek is drama maar omdat prestaties goed zijn willen we niks doen. Want we maken al zoveel kosten.....
Dus moest ik van school maar wachten tot hij geen goede prestaties meer liet zien.

Een zelfde kind in de klas met dezelfde problemen bijna als mijn zoon die zijn prestaties waren slecht en kon wel op school getest worden. Ik vind het raar dat er alleen naar prestaties word gekeken.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Saskiamv2boys  schreef op: 12-02-2013 10:47:33
maar rugzak of geen rugzak je moet soms behoorlijk knokken voor je kind op de scholen...
En dat komt vooral denk ik door bezuinigingen...
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-02-2013 10:49:07
Saskiamv2boys dat was hier op school dus ook het criteria dat zijn prestaties goed waren dus denk dat sommige scholen echt alleen daar opletten. Ze presteren toch dus waarom moeten wij er nog wat aan doen.

Wij hebben trouwens ook alle tests zelf moeten betalen hoor want school vond het ook niet nodig.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Femke  schreef op: 12-02-2013 10:51:39
Ik heb zeker niet alles gelezen, mijn oudste zit in een klas waarbij er zover ik weet geen rugzak kindjes zijn, wel twee met leerproblemen. Mijn kind heeft daar totaal geen moeite mee, waar ze wel en ik ook inmiddels moeite mee heeft is dat min docvhter een normaal gedrag vertoont en daardoor altijd tussen de klieren/drukke kinderen wordt gezet om het groepje een beetje te kunnen blijven handelen. Mijn dochter is daardoor meerder keren bij haar keel gegrepen, geschopt etc, dit zijn normale kinderen maar met een paar ouders die hun weinig aandacht geven, dat zie je en dat merk je. Soms denk ik weleens, ik had mijn kind ook flink moeten verwennen, niet zo streng moeten zijn op hun gedrag, want dat ben ik best en dan zou ze wel tussen haar vriendinnen mogen zitten. Soms denk ik weleens dat we gestraft worden voor onze strenge opvoeding. Gelukkig zit ze nu eindelijk op een beter plek in de klas, maar dat is pas na 4 jaar klagen...heb het gevoel dat de kinderen die zich normaal en goed gedragen echt wel vaak de dupe zijn voor de kinderen, niet die met een rugzak, maar die met een paar ongeinterreseerde ouders en minder streng zijn op de opvoeding. Als ik ooit zou horen dat mijn kind iemand bij de keel grep heeft mijn kind een groot probleem, andere ouders regaren daar heel anders op...of hebben er geen tijd voor...
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Jill1234  schreef op: 12-02-2013 10:51:49

Quote MamaVonn:
Saskia,
Ik heb de iq testen ook zelf moeten betalen hoor.

Ik vind het vervelend dat alle vervelende kinderen hier rugzakkinderen genoemd worden. Mijn kind is sociaal en een lief jong en toch krijgt hij een rugzak. Maakt me verdrietig dat hier zo over hen gepraat wordt.



Helemaal mee eens! Hier ook een zoontje met rugzak, maar verre van vervelend! In zijn klas zitten een paar jongens die hem en andere kindjes regelmatig uitschelden en omver duwen. Deze jongens hebben geen rugzak, maar in dit topic wordt gedaan alsof juist de rugzak kinderen dit gedrag vertonen.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Orange  schreef op: 12-02-2013 11:06:48
Je hoeft je niet aangesproken te voelen door rugzak kindje als je een gewoon lief kind hebt. Integendeel én andere ouders zien je kind niet als rugzak kind als het voor extra leesles uit de klas wordt gehaald of zo.. 
Die schreeuwers en pesters met ouders die de kop in het zand steken die worden wel als rugzak kindjes gezien. 
Daar zit m het verschil! 
Verder is het aan de juf hoe de kinderen gelijk te behandelen. De juf van mijn dochter vorig jaar heb ik ook aangesproken op het feit dat mijn kind óók een keer een knipoog verdient .. Daar waren niet rugzak kindjes het probleem.
Mijn zoon heeft twee super juffen. Helaas eentje ziek en daar is best lang een invalster voor geweest. Oké, ze heeft geen ogen in haar rug maar deze had helemaal geen ogen. Hoe dat een onrust brengtben die twee betreffende kindjes weer op hun oude irritante gedrag brengt, ècht onacceptabel. 
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Baby2  schreef op: 12-02-2013 11:20:56
Ik wil even reageren, mijn zoon zit in een grote klas. Combi groep 1 en 2, tot aan de kerstvakantie geen nieuwe instroom van kinderen, na de kerstvakantie wel en de groep bestaat inmiddels uit 35 kinderen en word dus nog groter!!!
Geen idee of er rugzak kinderen in zitten, houd ik me niet mee bezig. Iedereen heeft een mening over die klas, te groot, te druk enz.... Ik kijk naar mijn kind en hij vind het geweldig op school, gaat met plezier heen en hij speelt heel graag met een aantal jongetjes uit zijn klas. Samen vormen ze een heel leuk groepje.
Ik heb er begrip voor dat juf onmogelijk alle kinderen heel veel aandacht kan geven, dat is gewoon onmogelijk in zo'n grote klas. Maar wat ik belangrijk vind is dat mijn zoon het leuk vind op school, gaat met plezier heen en ontwikkeld zich prima. De groepsgrootte heeft ook voordelen, hij word zelfstandiger en daarmee groeit zijn zelfvertrouwen.
Wat ik hier eigenlijk mee zeggen wil, laat het los. Rugzak of geen rugzak, kijk naar je kind en hoe hij/zij het doet op school.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
An  schreef op: 12-02-2013 11:21:59

Quote MamaVonn:
Er zijn ook kinderen met een rugzak voor hele andere zaken dan adhd hoor dames. De mijne krijgt er binnenkort een voor spraak taalproblemen. Dus gedrag is gewoon maar zijn spreken niet. Het zijn dus niet altijd kinderen met een gedragsprobleem.



Inderdaad, ik denk dat veel mensen niet eens weten dat er 4 soorten zijn. De meeste rugzakjes zijn cluster 4 rugzakjes (ernstige psychiatrische of gedragsproblemen). Maar je hebt ook cluster 1 (visueel gehandicapten) alhoewel het voor deze groep iets anders werkt, cluster 2 (dove en slechthorende kinderen en kinderen met ernstige spraak/taal moeilijkheden) en cluster 3 (lichamelijk gehandicapte kinderen, verstandelijk gehandicapte kinderen, meervoudige gehandicapte kinderen en langdurige zieke kinderen)

Jouw kind valt in cluster 2. Ik heb zelf een dochter met hemiparese en zij valt in cluster 3. Hier spelen dus hele andere problemen dan waarover hier door de meeste gesproken wordt.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
An  schreef op: 12-02-2013 11:26:25

Quote Meanne:

eennkind met een rugzakje kan niet altijd naar speciaal onderwijs omdat ze te goed zijn, vaak moeten ze een bepaald iq hebben om daar aangenomen te worden.




Een kind met een rugzak heeft een indicatie in een bepaald cluster en mag met die indicatie kiezen voor regulier onderwijs met een rugzakje of voor onderwijs op een school in zijn/haar cluster. Dat heeft niets met iq te maken.
Mijn dochter heeft een normaal iq en zit op het regulier onderwijs met een rugzakje. Binnenkort gaat ze naar een mytylschool (cluster 3 school). Hiervoor hoeft niets extra's aangevraagd te worden. Zij heeft namellijk al een indicatie.

De rugzakkinderen waar het hier voornameljk over gaat (gedragproblemen) hebben een indicatie cluster 4 en zouden dus naar een cluster 4 school kunnen.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
An  schreef op: 12-02-2013 11:32:27

Quote ano:
te snel op verzenden gedrukt...

echter scholen doen dit niet voor de financien maar omdat ze niet tegen ouders in durven gaan. Financieel schieten scholen er weinig mee op. Het geld moeten ze inzetten en onderbouwen en verantwoorden naar ouders. Doen ze het niet, moet je aan de bel trekken. Ouders hebben op dit moment veel macht. Als zij niet willen dat hun kind naar een andere school gaat moet je heel wat uit de kast halen om het voor elkaar te krijgen.



Helaas is dit niet zo. Scholen kunnen makkelijk het geld uitgeven zonder ouders ervan op de hoogte te stellen. Het is als ouders vaak heel lastig om te achterhalen wat school nu precies met het geld doet en een hele strijd als school slecht naar ouders communiceert hierover.
Scholen zijn vaak erg goed in het verzinnen van een bepaald hulpmiddel voor een kind wat eigenlijk niet voor het kind nodig is, maar juist voor school handig is. Ze zijn vaak erg creatief in het verzinnen van onderbouwingen waarom ze het uit de rugzak mogen betalen.
 
Quote
RE: Altijd maar die Rugzakkindjes!
Suus  schreef op: 12-02-2013 11:34:04
Nav dit topic heb ik eea laten bezinken. Persoonlijk vind ik de verhoudingen in het onderwijs erg scheef. TO, jij zegt dat het steekt dat er soms generaliserend wordt gesproken over kinderen met een rugzak. Ik denk idd dat dat gebeurd soms. Ik wil echter ook aankaarten waar ik mij aan "stoor", zonder er van wakker te liggen overigens. Ik hoor en lees vaak dat kinderen met een stempel bijzondereorden genoemd. Vind ik raR, elk kind is uniek. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Altijd maar die Rugzakkindjes!
Naam
Bericht