Menu
 

Topic:

jarig,7 jaar, pc?

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 29-01-2013 12:36:58
Onze dochter Priscilla is binnenkort jarig. Zij word 7 jaar.

Nu heeft zij veel speelgoed. Geld zal zij vragen aan familie, voor iets groters of voor de vakantie.

Nu speelt zij graag squala (leer spelletjes). Dit speelt zij op mijn computer. Helemaal leuk! Ik merk aan mezelf dat zij hier weinig aantoe komt. Omdat ik bezig ben op mijn pc of omdat ik bang ben dat er progamma's of foto's spoorloos zullen verdwijnen.

Nu heb ik nog een oude pc op zolder staat (1064 mb kan dat?). Nu vond ik dit een leuk verjaardagscadeau. Ik laat hem eerst maken, nakijken en leeghalen.

Is het wel zo verstandig om een kind van 7 jaar een pc te geven? Uiteraard zal zij nog iets kleins hiernaast krijgen (carnaval kleding set).

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: jarig,7 jaar, pc?
Onsjanneke  schreef op: 30-01-2013 13:32:32

Maar als kinderen op de basisschool al met een computer leren omgaan, waarom zou je ze er dan ook nog thuis achter laten? Tenzij het voor huiswerk noodzakelijk is?


Mijn zoontje zit in groep 0 en daar staan ook computers. Ze mogen daar spelletjes opdoen. Verstoppertje op de nijntje website enzo. Puur om te leren met een muis om te gaan. Hij pikt dat snel op, en ga er vanuit dat ze met school steeds een stapje verder gaan. Heb totaal niet de behoefte om dat thuis nog eens te gaan oefenen.


Volgens mij heb je een eventuele computerachterstand op het voortgezet onderwijs binnen no time ingehaald. Maar een ongezonde levensstijl van veel zitten en weinig bewegen is volgens mij lastiger te keren.

 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Caatje  schreef op: 30-01-2013 13:33:47
Mijn kinderen zitten weleens achter de computer en ik zet er dan altijd de kookwekker bij. Meestal op een half uur. Ze weten ook dat ze er daarna af moeten.
Mijn kind zoekt niet via google, maar via dabedoo.nl speciaal voor kinderen uit het basisonderwijs.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Suus  schreef op: 30-01-2013 13:38:07
Mijn dochter heeft met bijna 7 een laptop gekregen. Beveiligden alleen ondertoezichtte gebruiken. Op school werken zevanaf groep 3 met een pc. Spreekbeurten vanafgroep4 met power point en ook toetsen opde pc. Ik vind het persoonlijk een gebrek als je hetweg houdt. Je kind leren en begeleiden is belangrijk.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mitch  schreef op: 30-01-2013 13:42:25
Dochter van mijn vriendin zit in goep 5 en is echt thuis al bezig met een powerpoint presentatie.
Vroeger hadden wij nog geen computers nee, vroeger hadden we ook nog een gewoon schoolbord en geen digibord.
Vroeger mochten de leraren je nog over je vingers jassen met een lineaal als je met links schreef.

Dingen veranderen nu eenmaal, en je kan het in mijn ogen niet vergelijken met je eigen ervaringen op de basisschool, want die oude basisschool van vroeger is niet meer.
Dat kinderen steeds meer achter de pc zitten en steeds minder buiten spelen.... ben je in mijn ogen zelf bij.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Ikke  schreef op: 30-01-2013 13:44:13
Vroegah zat je in de kleuterklas ook alleen maar te knippen en plakken, tegenwoordig leren ze letters, woordjes en rekenen en krijgen ze al cito toetsen. Zelfs op de psz doen ze dit al. Dat is idd met de tijd meegaan.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 14:14:19
en daarom heb ik dus voor ander onderwijs gekozen, want op deze school geen computers in lagere klassen, geen digi borden (helemaal geen bord trouwens) in de kleuterklassen, veel buitenspelen, kleuren, plakken, geen letters nog leren in de kleuterklas.

we zitten allemaal te janken dat het zo snel gaat met onze kinderen, maar met 3 jaar moeten ze al wel een pc kunnen bedienen......uhm....wat klopt er niet?

ik ben meer van: laat het kind kind zijn, ze moeten al zoveel. van spelen, rennen leren ze zoveel meer dan we ooit zullen denken.

maar dat vind ik. letters en rekenen op de psz? ben toch blij dat dit op mijn werk ook nog niet gebeurd!
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Suus  schreef op: 30-01-2013 14:47:28
Ik denk niet dat een pc gebruiken te maken heeft met veel moeten. Techniek speelt tegenwoordig een hele grote rol en dat is verweven met het leven. Basisbeginselen op een pc zijn misschien wel bijn aven essentieel als plakken en knippen. Zolang er balans is is dat geen probleem en dat is je taak als opvoeder.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 14:57:56
ik zie andere taken in mijn rol als opvoeder.
kinderen wegwijs maken met apparaten zie ik niet als belangrijke toevoeging in het leven van jonge kinderen.

als ze jong zijn leg ik graag de focus op andere zaken die ertoe bijdragen mijn kinderen stevig in hun lichaam komen te zitten. een handigheid op een pc zie ik niks bijdragen.
dat hoort bij mij niet tot de basisbehoefte.

waarom zou je willen dat je kind dat zo jong allemaal al kan?

balans erin brengen, in buiten spelen, fantasie hebben, contact hebben met andere kinderen, dát lijkt mij inderdaad het beste. maar dat lees ik hier terug maar in werkelijkheid zie je dat helaas maar weinig terug.
en dat is zo jammer.
(nee, dat vind ik jammer)
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen  schreef op: 30-01-2013 15:02:30
Hier ook hoor, alle 3 de scholen in t durrup werken al vanaf groep 1 met de computer, kleuter-cito gaat op de pc (behalve als kidneren er thuis niet mee werken,d an worden die kidneren apart getoetst..)
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Stefan  schreef op: 30-01-2013 15:03:20
mja goed als de kinderen het op school krijgen, dan hoef je het dus niet meer thuis aan te bieden en verliezen ze dus ook niks als je het niet aanbiedt thuis.
Ik kan mij niet herinneren dat ouders met hun kinderen thuis gaan rekenen, taal, aardijkskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde, etc. (afgezonderd het helpen met huiswerk) Uitzonderingen daar gelaten.
Dus waarom zou je wel je kind blootstellen aan computers onder de noemer: Ja anders raken ze achter en het is goed voor de ontwikkeling?

Immers zoals ik net al zei, rekenen, taal, aardrijkskunde en al die andere dingen zijn ook goed voor de ontwikkeling als ze die ook thuis aangeboden zouden krijgen, maar niemand doet dat.
Het is mijn inziens het gemak van de computer wat ervoor zorgt dat ouders daarin een onderscheid "willen" maken.

Bedoel meegaand met de tijd of niet, je kan me niet vertellen dat taal en rekenen nu onbelangrijk zijn door de komst van computers.
Het is trouwens wetenschappelijk bewezen dat door computers/rekenmachines kinderen "lui-er" zijn geworden qua hersenactiviteit en stimulatie en dat daardoor mensen onbewust dommer worden/zijn dan dat ze zouden zijn als de hersenen wel goed gestimuleerd zouden zijn.

De hersenen uitdagen is een essentieel belang voor een goede (intelligente) ontwikkeling, nu ben ik geen expert (weer niet) en heb ik dit van horen en zeggen, maar logischerwijs klinkt het kloppend.

Tenzij iedereen nu ineens vind dat het niet goed is voor kinderen om thuis taal, rekenen, etc te krijgen. Maar dat lijkt me niet toch?
Dus waarom wel pc thuis ter (extra) ontwikkeling en geen rekenen, taal, etc thuis ter (extra) ontwikkeling?
Beiden is (extra) ontwikkeling en beiden is positief.
Maja daar komt dus mijn inziens het gemak om de hoek kijken en niet zozeer het belang van dat de maatschappij veranderd.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:04:58
Maar Onsjanneke, als je kind thuis met de pc werkt heeft hij/zij toch geen ongezonde leefstijl????

Hier spelen eigenlijk alle kinderen die ik ken wel met de pc, werkstukken moeten ze allemaal op de pc doen, maar ik ken er maar 1 die te weinig buiten speelt, en zelfs dat jongetje voetbalt op de club 3 maal per week... 

Vind t zo typisch dat bij sommige van jullie het ene het andere uitsluit.. Die van hebben net 45 minuten gecomputerd, nu struinen ze alweer 2 uur in de bossen.. en straks gitaarles....
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 15:05:13
precies Stefan, dat denk ik ook...met biologie moet je misschien wel samen het bos in om bepaalde bomen te voelen en spotten en aaien   en met wegwijs maken met de pc is het: laptop aan, kind uit?
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:07:15
Stefan, al die valklen die jij noemt krijgen ze ter wontwikkeling op de pc... zie het probleem niet? Werkstuk maken is puur wereldorientatie en taal.....

En gemak.. nou nee, ik vind het er zelf alleen maar ingewikkelder van worden, maar tja, het gaat om mijn kind, en voor de klas om de leerlingen, dus ik doe t graag....
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 15:08:26
Jen, nogmaals: je weet zelf ook wel of je een juiste verdeling maakt van tijd, als je achter je eigen beslissing staat dat jouw kinderen mogen apparaten toch?

ik vind alleen iets anders.
maar mijn kinderen zijn helemaal geen computer kinderen, want dat is saai, er wordt hier nog liever bewogen en dat stimuleer ik graag!

of adviseer je dan om ze te dwingen te zitten omdat ze anders achter raken met de pc?
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:11:54
Maar wat ik niet begrijp is dat velen denken dat zodra een kind wel eens computert dat het dan aan andere dingen tekort komt.. waar komt dat vandaan? Vroeger had je ook kinderen die voor de tv gestald werden bijvoorbeeld, of naar hn kamer evrbannen en verder niks. Dat ligt aan de opvoeding, ik ben er bi en stoppen is stoppen, heel simpel.. Het lijkt nu net alsof kidneren die computeren automatisch te weinig beweging krijgen, maar dat is natuurlijk onzin.. Ze zijn erbij ja, maar dat is al vanaf de uitvinding van de tv denk ik.....

Ik dwing ze af en toe zeker, want dat werkstuk moet toch af haha.. en ik dwing hem om tafels te oefenen.. Heeft hij een hekel aan, maar via de pc is het leuk.. Voor de rest dwing ik ze natuurlijk niet.... Maar ze vinden t gelukkig leuk en ik hoef ze ook niet te dwingen om te stoppen, dat gaat helemaal vanzelf...


 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 15:17:47
ik snap wel dat jij mij niet snapt Jen, maar zoals jij het beschrijft lijkt mij het ook zeker niet verkeerd. maar denk jij dat elke ouder het zo aanpakt?

ik zie zoveel andere dingen! kinderen op mijn werk van amper 3 jaar oud weten precies hoe ze nieuwe apps op de Iphone van mn collega kunnen zetten!
bizar!
ik kijk mn ogen uit. echt waar. fietsen kunnen deze kinderen niet, hinkelen en een pen vast houden ook niet.

ik bedoel, de focus ligt op wegwijs maken met pc etc. maar de rest wordt vergeten.
ik zeg niet dat JIJ het vergeet, als er maar een evenwicht ligt.

hier op school dus geen computergebeuren (gelukkig!) dus voor school hoeft het ook niet gedaan te worden, dus daarom zie ik geen noodzaak om het nu te introduceren bij mijn jonge kinderen.

het is zo waardevol om ze eerst de andere dingen te leren!
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:18:48
haha.. wat een hoop typfouten maak ik..  Daar ga ik de oudste volgend jaar toe dwingen.. typcursus... Ik wil te snel, maar kan t niet... (voor de goede orde.. hij wil dat ook zelf graag hoor...)
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Stefan  schreef op: 30-01-2013 15:18:53
Er is geen probleem jen9, ik vind enkel niet dat een computer als argument gebruikt mag worden dat het noodzakelijk is voor een kind om er buiten school eentje te hebben omdat het kind anders zogezegd achter zou lopen in de ontwikkeling, want dat is gewoon klinklare onzin.

Zoals ik al eerder zei, op de basisschool krijgen ze te maken met computers en dat moet afdoende zijn om ook in het voortgezet onderwijs er mee uit de voeten te kunnen.
Immers lijkt mij dat het nederlands lessysteem zo is gemaakt dat het allemaal stapsgewijs gebeurd. Niet enkel met computers maar ook met taal gaat het op die manier, toch?

Net als dat extra taal en rekenen buiten school een toevoeging geeft op de ontwikkeling, zal een computer dat ook doen.
Maar net als dat je een kind niet te veel taal wilt bieden omdat je diversiteit wilt aanbieden, zo is dat ook met computers en tv en alle andere dingen die een kind moet leren.

Je wilt het gedoseerd en met zoveel mogelijk variatie bieden.
Maar een computer aanschaffen voor een kind omdat je anders denkt dat het kind achter zal gaan lopen op een bepaalde school, dat vind ik echt volstrekt onzin.
Als dat zo zou zijn, dan moeten ze het schoolsysteem nader bekijken of hetgeen wat ze op de basisschool krijgen wel goed aansluit op het voortgezet onderwijs.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:21:20
De ouders die ik ken pakken het inderdaad allemaal zo aan!

Ook niet in de bovenbouw Mafkees?? Kan ik me zo moeilijk voorstellen aangezien de inspectie daar echt op let..... Of misschien is dat alweer voorbij, ik ben natuurlijk inmiddels uit het onderwijs.

Mijn zoon kan ook meer dan ik op de pc, gelukkig maar, ik ben een ei daarin. Hij maakt zijn eigen website, en idd, zet ook apps op de tablet.. Kan ik ook niet haha.. Maar gelukkig speelt hij meer buiten. Ben het met je eens dat dat nog belangrijker is....
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
M&j  schreef op: 30-01-2013 15:21:47
Mijn kinderen hadden op die leeftijd ook een eigen computer, op hun bureau blad stonden de links naar de sites waar ze naar toe mochten. Ik heb liever dat ze computeren/wii-en oid dan dat ze apatisch tv liggen te kijken (Vooral die hele stomme amerikaanse, nagesynchroniseerde highschool series, brrr)
Ik ben nooit zo van op voorhand grenzen stellen maakt het voor kinderen alleen maar aantrekkelijk om de grens te willen verleggen  en discussie uit te lokken.
Ze zijn er zelf eigenlijk altijd heel goed mee omgegaan en hoef  bijna niet bij te sturen, maar ze hebben naast die computers ook nog voldoende andere keuzes aan activiteiten die ze mogen doen.
De kinderen zijn overigens net als wij echte buitenmensen, dus er wordt heel, veel buiten gespeeld, ik krijg ze 's avonds soms geeneens naar binnen. Ik ken eigenlijk geen kinderen die heel, veel computeren en weinig buitenspelen, wel gaan ze vaak bij elkaar computeren of wii-en, nog heel gezellig ook.

Vanaf groep 5 gaan ze bij ons op school er van uit dat een kind kan omgaan met word en powerpoint maar dat moeten ze wel van huis meekrijgen, ze leren dat niet op school. Het gebruik van internet/google/computer is trouwens ook een onderdeel van de cito studievaardigheden.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:22:59
Hier heb je echt wel een probleem als je een pc hebt, voor de werkstukken en spreekbeurten... Op school laat je ook tijdens de spreekbeurt van alles zien via t digibord.. Gelukkig kan je ook in de bieb terecht.. dus voor een aantal mensen is t probleem dan wel opgelost... ;-)


 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:24:57
een = geen... Dat bedoel ik dus...
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 15:25:46
als het de interesse heeft van je kind is het misschien dan wel anders, maar dan nog zou ik er niet happig op zijn, er is meer in een kinderleven.

en ik snap Stefan zn punt ook wel. Met een computer zijn we ineens bang dat ons kind achter zal lopen op de middelbare, maar besteden we elke dag aandacht thuis aan Napoleon en de eerste wereldoorlog?

mijn zoon zit op de vrije school en deze staan er nu wel om bekend dat ze graag dwars willen zijn   goh, wat grappig dat ik me daar zo thuisvoel
bovenbouw geen idee, dat zou ik na moeten vragen.

helaas komt deze school ook niet meer onder de toetsen uit....lang kunnen uitstellen. nu worden ook onze kinderen getoetst
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Stefan  schreef op: 30-01-2013 15:29:14
ik blijf me erover verbazen. Waarom als school wel eisen dat je van huis uit meekrijgt hoe powerpoint en word werkt, maar niet van huis uit eisen dat kinderen kunnen tellen tot de tafel van 10.

Bedoel net als dat je als school de basis van rekenen leert aan kinderen lijkt het mij juist veel logischer als de school de kinderen leert omgaan met computers.
Niet verplicht hoor dat ze dat gaan doen, maar wel als je van school verwacht dat kinderen in een bepaalde groep iets moeten kunnen voor school.

Klinkt ook erg krom vind ik, want wie heeft er ooit een toets gedaan bij welke cursus dan ook waarbij de cursus dan zegt vannem: Ow dit stukje krijg je wel op je toets, maar dat leren we je niet, dat leer je maar zelf via google ofzo.

Nee ik kan daar niet bij, als je als school iets "verwacht" of "eist" van kinderen aan wat ze horen te kunnen, dan moet je hun dat ook zelf hebben aangeboden, als het niet iets natuurlijks is wat je vanuit je ouders mee krijgt.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:29:38
Ik ben ook niet zo voor die toetsen.. op dat punt zijn we t helemaal eens!! 

Mafkees, vaardigheden duren langer om aan te leren dan kennis.... En als je dan de kennis met de vaardigheden moet gaan aanleren wordt t lastig.. ;-) Ik snap je punt trouwens wel hoor.. heb er ook even zo over gedacht.. Maar met een ICT-er als man wordt t alstig en nu zie ik de vele voordelen ervan...

Hoe oud zijn de kinderen van de "tegenstanders" eigenlijk?? Ben verder helemaaaaal niet nieuwsgierig....
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:32:29
Stefan.. dat wordt gewoon beide ge-eist.....

Waarom veel leraren het niet leren aan de kinderen is eigenlijk een heel vervelende, en vreemde.. De kidneren weten er vaak veel meer vanaf..... Leraren leren niet meer zo snel als kinderen..  Zij hebben deze leerstof nooit gehad...  Zeker niet van mijn generatie en ouder.. Heel jammer trouwens.
Op school leren ze je ook niet fietsen, maar je moet wel met de fiets mee op kamp...
Gelukkig leren ze ook heel veel van vriendjes.. want ik weet ook een hoop niet...
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Jen9  schreef op: 30-01-2013 15:33:56
Gelukkig bieden de meeste bibliotheken hulp, en sommige leraren ook wel...

Ik ga mijn kinderen uit t bos vissen!! Adios!
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
M&j  schreef op: 30-01-2013 15:34:53

Quote Stefan:
Er is geen probleem jen9, ik vind enkel niet dat een computer als argument gebruikt mag worden dat het noodzakelijk is voor een kind om er buiten school eentje te hebben omdat het kind anders zogezegd achter zou lopen in de ontwikkeling, want dat is gewoon klinklare onzin.

Zoals ik al eerder zei, op de basisschool krijgen ze te maken met computers en dat moet afdoende zijn om ook in het voortgezet onderwijs er mee uit de voeten te kunnen.
Immers lijkt mij dat het nederlands lessysteem zo is gemaakt dat het allemaal stapsgewijs gebeurd. Niet enkel met computers maar ook met taal gaat het op die manier, toch?

Net als dat extra taal en rekenen buiten school een toevoeging geeft op de ontwikkeling, zal een computer dat ook doen.
Maar net als dat je een kind niet te veel taal wilt bieden omdat je diversiteit wilt aanbieden, zo is dat ook met computers en tv en alle andere dingen die een kind moet leren.

Je wilt het gedoseerd en met zoveel mogelijk variatie bieden.
Maar een computer aanschaffen voor een kind omdat je anders denkt dat het kind achter zal gaan lopen op een bepaalde school, dat vind ik echt volstrekt onzin.
Als dat zo zou zijn, dan moeten ze het schoolsysteem nader bekijken of hetgeen wat ze op de basisschool krijgen wel goed aansluit op het voortgezet onderwijs.




De meeste ouders brengen het wèl zo, alleen sommige kinderen wonen in situaties waar veilig buitenspelen niet mogelijk is.
Digitaal onderwijs is er nog nauwelijks op de basisschool ook al staan er computers, en het is volledig afhankelijk van de kennis en kunde van de leerkracht maar het VO verwacht wel een bepaald niveau al van kinderen. Ondersteuning van huis uit is erg belangrijk.
 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Mafkees  schreef op: 30-01-2013 15:35:09
ik werk zelf al 100 jaar in de kinderopvang en ik zie zó ontzettend de kleinste kinderen veranderen en ik wil er gewoon niet aan dat dit de maatschappij is.

vroeger zongen wij in de auto urenlang, tegenwoordig een dvd speler.
doen we dat omdat het er is? omdat het hip is? het is de tijd van nu?
waarom doen we dat? je kinderen plezieren? vermaken? of om gewoon stug door te rijden en niet het gejengel aan te horen?

ik denk dat het alleen maar goed is om jezelf steeds af te vragen waarom je iets doet. zolang je jezelf er een eerlijk antwoord op kunt geven is er niks mis.

maar "omdat het zo hoort" of "dat is de maatsschappij"  vind ik zo geen reden!

nogmaals...mijn kinderen vinden het vreselijk om te zitten, ze kijken misschien een half uur per dag tv.
verder is er niet zoveel tijd meer naast alle andere bezigheden!

 
Quote
RE: jarig,7 jaar, pc?
Stefan  schreef op: 30-01-2013 15:39:11
mijn zoon is 8 en me dochter is 5, de jongste is 3 dus nog niet op school.

Ik ben ICT-er, ik zou dan toch juist voor computers moeten zijn en toch ben ik er heel terughoudend in, omdat ik ook heel goed de nadelen van computers ken.

Bedoel World of Warcraft, voor degenen die het niet kennen, is een mmo (Massive Multiplayer Online) of MMORPG (
Massive Multiplayer Online Role Playing Game). Het is maar net hoe je het noemt.
Maar als je aan zoiets verslaafd bent of geweest dan weet je precies wat een computer met je gehele leven kan doen in nadelige zin.

Facebook en al die spelletjes is net zo iets. Velen kunnen er gelukkig een stop op zetten, maar er zijn er genoeg die niet kunnen stoppen met spelen of chatten.
Zelfde geldt voor forums als mama-life, ook daar zijn er mensen die niet kunnen stoppen met kijken/reageren.

Al die dingen kunnen je leven op een zekere manier beinvloeden. Uitstellen van huishoudelijke taken, uistellen van ouderschapstaken, uitstellen van afspraken, etc. Ik weet hoe het kan zijn als je in zon situatie zit en het is ten eerste al heel lastig te erkennen, maar daarnaast ook erg lastig ervan af te stappen.

Zoveel mensen die vast zitten aan de computer dat kun je je misschien niet eens voorstellen, die mensen weten niet eens wat ze in hun leven nog moeten doen zonder computer, mobiel en tv.

Als vandaag landelijk de stroom zou uitvallen voor dit soort aparatan, moet je eens kijken hoeveel mensen er dan ineens zitten van WTF moet ik nu gaan doen.

Dus als ik mijn kinderen kan beschermen van deze nadelige computerinvloed dan doe ik dat liever dan dat ik het aanprijs.

Maar ja ook hier heeft het te maken met dosering.
Met een goede dosering zijn computers een toevoeging, met een verkeerde dosering is het levensverwoestend...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op jarig,7 jaar, pc?
Naam
Bericht