Menu
 

Topic:

Vraag het aan: Boterbloem

Boterbloem  schreef op: 20-12-2012 21:01:44
Komt u maar!
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 18:36:14

Quote miesje:
gaan jou kindjes altijd mee naar de kerk? zo ja, hoe vinden ze het?

heel leuk je trouwens wat beter te leren kennen,en te lezen hoe je in het geloof staat.
mooi mens ben jeDank je!

Mijn dochter gaat eigenlijk altijd wel mee (ziekte niet meegerekend). Zij gaat altijd eerst dansen en daarna naar de kinderkerk. Altijd verlegen als ik haar breng, maar ze vind het heerlijk! Groep 1/ 2 is een groep van ongeveer 20/ 25 kinderen per keer dus lekker veel kinderen om mee te spelen. Na de dienst is er altijd koffie drinken en dat speelt ze ook altijd met iedereen. (in totaal zijn we vaak 2,5 tot 3 uur in de kerk in de ochtend)

Mijn zoon die gaat 3kwart van de tijd mee denk ik. Hij heeft altijd veel pit in zijn gat zitten en als hij juist lekker rustig is en aangeeft een filmpje te willen kijken thuis of even lekker te willen spelen dan blijft hij gewoon lekker thuis. Hij vond dit zelf wel eens moeilijk  omdat God je toch graag in de kerk ziet (zo zei hij het) maar ik heb hem vertld dat God evenveel van Hem geniet als hij af en toe eens lekker thuisblijft om te spelen. 


 


Wel zou ik ze sowieso regelmatig meenemen omdat ik er voor kies mijn kinderen christelijk op te voeden. Dus komen ze op een leeftijd dat ze liever niet gaan dan zou ik bijvoorbeeld toch de helft van de tijd willen dat ze meegaan en de andere 2 keer zijn ze helemaal vrij om te kiezen wat zij willen. Zo krijgen ze in de kerk toch ook daar de basis mee, houden contact met leeftijdsgenoten daar maar zijn ze deels ook weer vrij om zelf te kiezen.


Een relatie met Jezus kun je pas echt krijgen als je weet Wie Hij is. Ik vind dat ik mijn kinderen verplicht ben om ze te leren wie Jezus is. En als ze dan oud genoeg zijn zullen ze zelf moeten kiezen of ze nog mee willen of niet. Welke leeftijd weet ik echt nog niet. 

Voor nu genieten mijn kinderen van de kerk. De muziek vooraf is heerlijk hard en de kinderen zijn vrij om rond te rennen en te dansen tijdens de muziek. Ze lopen ook lekker met vlaggen te zwaaien enzovoort. Het stoort verder in de kerk niet echt omdat het gebouw zo is gemaakt dat je voornamelijk de band hoort met worshipleaders. Heerlijk die vrijheid voor de kinderen! Zo mooi als je ziet hoe puur ze ook dansen op de muziek. Als ze 6 zijn gaan ze echt al op de tekst meedansen, zo gaaf!

En verder altijd leuke activiteiten bij de kinderkerk (daar zitten ze ongeveer 1,5 uur) en een groot deel vrij spelen voor het sociale/ de relatie met andere kinderen.)

 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:02:37

Quote Boterbloem:
Oh en Bettie, waar ging die discussie dan over met anticonceptie?

Ik geloof dat je als christen dat gewoon mag gebruiken. Ik merk wel dat ik mijn mening nog heel erg aan het vormen ben en daarover in de bijbel aan het zoeken ben. Daar waar ik eerst strak nee zei denk ik nu: hmmmm zou het echt nee zijn? En waar ik zei: dat mag wel: hmmm of misschien toch niet.

Maar ik geloof wel dat zolang ik iets met de volle overtuiging doe dat het goed is dat het dan ook niet mij kwalijk genomen wordt. Ik kan geen vergeving vragen voor iets waarvan ik niet weet dat het niet hoort. Maar zodra ik me afvraag: zou dit verstandig zijn dan heb ik ook de plicht het te onderzoeken. Dus ik kan niet achterover gaan leunen en niets onderzoeken en zo maar doen en laten wat ik wil.Wil je dat echt weten? Nou vooruit dat. Met een dame van mijn leeftijd kwam het (ik weet niet meer hoe) op het krijgen van kinderen en wat is verantwoord etc. Nou zij was dus pertinent TEGEN de pil. En kwam dus met de standaard redenen dat je als christen niet aan gezinsbeperking mag doen, je niet mag plannen wanneer je zwanger wordt, het woord moord werd nog net niet genoemd maar alles eromheen wel.

Enige wat ik na haar tirade (iets anders was 't niet) heb geantwoord was;

... dat ik het heel jammer vond dat er zo ongenuanceerd gedacht werd over de pil;
... dat de pil niet alleen maar een voorbehoedsmiddel is tegen zwangerschap maar ook een medicijn voor...
... je niet zomaar klakkeloos mag oordelen (en veroordelen) over pilgebruik.

Vervolgens heb ik haar gevraagd:
... of zij zich wel eens heeft laten informeren over de werking van de pil én de voorwaarden hiervoor;
... of zij wel eens heeft nagedacht over hoe haar houding overkomt bij anderen (in dit geval ik) bij het bespreken van dit onderwerp;
... of zij de literatuur en informatie die over de pil is geschreven vanuit de christelijke visie ook kent.

Het staat hierboven wat kil en zakelijk maar ik merk dat ik weer verontwaardigd wordt over haar vervolgreactie. Enne...die zal ik hier niet neerzetten maar was niet echt vriendelijk. (en dan zeg ik het hééél erg aardig)
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:15:35

Quote Boterbloem:
Oh en Bettie, waar ging die discussie dan over met anticonceptie?

Ik geloof dat je als christen dat gewoon mag gebruiken. Ik merk wel dat ik mijn mening nog heel erg aan het vormen ben en daarover in de bijbel aan het zoeken ben. Daar waar ik eerst strak nee zei denk ik nu: hmmmm zou het echt nee zijn? En waar ik zei: dat mag wel: hmmm of misschien toch niet.

Maar ik geloof wel dat zolang ik iets met de volle overtuiging doe dat het goed is dat het dan ook niet mij kwalijk genomen wordt. Ik kan geen vergeving vragen voor iets waarvan ik niet weet dat het niet hoort. Maar zodra ik me afvraag: zou dit verstandig zijn dan heb ik ook de plicht het te onderzoeken. Dus ik kan niet achterover gaan leunen en niets onderzoeken en zo maar doen en laten wat ik wil.
Nog even over het vervolg van jouw stukje. Inderdaad kan ook ik in de Bijbel niet letterlijk een passage vinden over wel/niet gebruiken van de anticonceptiepil. Maar misschien is onderstaand nog wel iets waar je wat mee kunt.

De Bijbel begint al heel snel met de opdracht "Gaat heen en vermenigvuldigt u". In christelijke kringen wordt dat gezien als dat je maar veel kinderen moet krijgen. Ikzelf zie die tekst meer als....na de schepping waren er maar 2 mensen op deze wereld. Logisch dat er veel kinderen moeten komen om de aarde te bevolken. Datzelfde geldt ook voor Noach....de aarde is verwoest door de zondvloed en alleen Noach, zijn vrouw en drie zonen met hun vrouwen zijn overgebleven. Weer moet de aarde bewoont worden door meer dan die 8 mensen. Naar mijn idee weer logisch dat er veel kinderen kwamen. 
Derde punt hierbij...in die tijden werden de mensen vele malen ouder dan dat wij nu worden.

Veel kinderen krijgen is een zegen; een uitdrukking die in mijn kring ook heel veel gebruikt wordt. Als je de Bijbel goed gaat bestuderen, kom je alleen bij David tegen dat 1 vrouw 6 kinderen gebaard heeft. David heeft inderdaad veel meer kinderen gekregen maar niet bij 1 vrouw maar veel meer dan 1 vrouw. (misschien dat er in de Bijbel wel personen zijn die meer kinderen hebben gekregen maar dat is niet met naam en toenaam genoemd)

Vaak wordt er gezegd dat kinderen krijgen een zegen is. Dat staat inderdaad in de Bijbel maar er staat nog iets bij. En vanuit de praktijk ervaren...dat gedeelte wordt zeer vaak vergeten. Met verstand bij elkaar wonen. En ja...wat is met verstand.

Daarbij is het wel mijn christelijke mening dat ik het heel jammer vind als ik hoor dat mensen (ook christenen) de pil gebruiken omdat....ze nog carriére willen maken, nog jong zijn en een poos willen genieten etc etc. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat kinderen krijgen echt geen vanzelfsprekendheid is maar steeds weer een groot wonder.

En misschien nog een punt van overweging...natuurlijk zijn er heel veel vrouwen die een groot gezin prima aankunnen. En echt waar...voor die mensen heb ik alle lof en bewonderen. Het lijkt me supergezellig en voor jezelf als moeder ook enorm verrijkend.

Als laatste; het is ook niet voor iedereen goed om de pil te gebruiken. Het zijn tenslotte wel extra hormonen etc. En jij bent daar het bewijs van, haha.

Om je topic niet teveel te vervuilen (het gaat tenslotte om jou!!!) stop ik nu met mijn gekrakeel.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:18:35

Quote Senna:
Ze keer er naar uit Boter, ze had veel medische problemen, zorgen en verdriet gehad maar bleef een mooi, blijmoedig mens. Ze overleed uiteindelijk onverwachts, maar ze vertelde ons zo vaak hoe ze er naar uit keek om te juichen voor haar Vader.

Het jaar erna was haar man alleen op de camping toen wij er ook waren. Zulke mooie, bijzondere gesprekken gehad. Over haar, over zijn leven na haar dood, over Gods plan met hem.
Kan er weer stil en blij van worden!

En nu stop ik, dit is jouw topic, helemaal zoals ik me jouw topic voorgesteld had, fantastisch! 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:20:55

Quote MaFKeeS:
dat is ook zo. ik heb altijd het idee dat ik weer een antwoord wil geven. kan volgens mij úu'ren met je kletsen, maar dat kun je denk ik wel met iedereen

ik ben zelf opgegroeid met de kerkgemeenschap van het Leger des Heils. Zeer mooie jeugd door gehad.

Ik had op het moment zelf door een hel-op-aarde in mn gezin. Mijn moeder zegt dat ze voor me bid enzo. heel lief.
Mijn vader doet het dwingend: zijn tekst: ga zelf eens bidden, je zal zien dat het helpt, etc.

ik heb er meer moeite mee dan. ik respecteer dat mensen troost vinden bij de Heer, maar als ik dat even niet kan....laat me!

daarom wil ik je dus laten weten dat ik het mooi vind hoe jij het doet hier op het forum! er zijn een hoop meiden die nadenken over jouw antwoorden en manier van leven. mooi!Hihihi, je bent inderdaad niet de enige die dat gevoel heeft en ook zo verwoord.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:24:53

Quote angelique:

als vele mensen dat nou is zouden zien en voelen zou het niet een stuk fijner wordenWat een superwijs woord Angelique. Dat is zo enorm belangrijk in deze wereld.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:28:02

Quote Myself:
Weetje, meiden zoals jullie, boterbloem, angelique, minou, moontje, zijn echt van die meiden waarvan ik denk 'zo wil ik ook zijn' .
En het mooie is, ieder is dat op zijn eigen manier

Ik kom er wel, al is het op mijn eigen tempo.
(whaaa wat een openbaring van me ineens....)Het is maar goed dat je niet bent zoals............. (vul ze allemaal maar in). Juist ook jij bent als mens uniek met mogelijke fout en gebreken maar ongetwijfeld een massa liefde, geborgenheid en noem nog maar een heleboel dingen meer.

En net wat je zegt....ook jij komt waar je wezen wilt en helemaal op je eigen tempo.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:29:06

Heb er zelf ook nog over nagedacht.
IK denk dat anticonceptie wel is toegestaan, MAAR dat de reden wel juist moet zijn.

Het is niet Gods bedoeling dat we in de rolstoel eindigen of zoveel kinderen hebben dat het niet in huis past, we financieel geen kant opkunnen en hierdoor verhongeren en sterven. We hebben niet voor niets een goed stel hersenen gekregen.


Ik geloof wel dat het een bijbelse opdracht is kinderen te krijgen, maar ik lees nergens dat het niet is toegestaan hier iets tegen te doen. Ook lees ik (bijvoorbeeld hooglied) dat sex ook echt voor het genieten van elkaar is, en niet enkel om kinderen te krijgen. 


Ik persoonlijk zou dus niet weten als jij bijbels gezien legale seks hebt ;-) wat er op tegen is.

Als God zegt: wees vruchtbaar, wordt talrijk en gaat heen en vermenigvuldig u dan staat dat er letterlijk. Dan moet je er niet van maken: gaat heen en heb elke keer gemeenschap met elkaar zonder voorbehoedsmiddelen zodat je zoveel mogelijk kinderen krijgt omdat dat Mijn doel is...

Het moeilijke is dat er mijns inziens zoveel extra dingen bijverzonnen worden (bedoel dit overigens niet lelijk, heb er zelf soms ook last van) die er helemaal niets staan. God wil dat we kinderen krijgen. Hij heeft ons gemaakt om kinderen te krijgen. Maar dat betekend niet ten koste van je eigen lichaam en dat je ze helemaal niet kan voeden...

Goed, dat is echt mijn eigen visie, laat ik het zo zeggen: heb vandaag ook nog even gezocht op wat dingen maar kan echt niet wat vinden wat er echt echt echt op tegen zou zijn. Alleen als je teksten verder doorredeneert en aanvult zoals jij denkt dat het bedoeld is, net zoals ik denk dat ik er niet meer van moet maken dan er staat...


Als ik tegen de pil kon zou ik hem gebruiken. 

 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:32:37

Quote Bettie:
[...]


Daarbij is het wel mijn christelijke mening dat ik het heel jammer vind als ik hoor dat mensen (ook christenen) de pil gebruiken omdat....ze nog carriére willen maken, nog jong zijn en een poos willen genieten etc etc. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat kinderen krijgen echt geen vanzelfsprekendheid is maar steeds weer een groot wonder.Hierbij laat ik het altijd gewoon tussen hen en God. Ik zou de pil gebruiken net als dat wij nu een condoom gebruiken. Dat is tussen ons en God. Ik geloof dat het mag, als God het niet wil geloof ik ook dat Hij het aan zal wijzen op wat voor manier dan ook.
Zo zal ik het wel of niet gebruiken van de pil ook bij een ander laten. Ik vind bijvoorbeeld dat gezien met 18 of 19 kinderen een prachtig voorbeeld van dat veel kinderen echt fantastisch kan zijn. Niet mijn keuze, maar wauw, kan zo leren van dat gezin! Dat is hun keuze, zoveel kinderen en zo snel achter elkaar. Tussen hen en God.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:32:48
hihihi, precies verwoord zoals ik het bedoel en altijd probeer uit te dragen.

Alleen de laatste zin zou hier anders luiden.

Doordat ik niet zwanger word op de normale manier, hoef ik in principe geen pil te bruiken als voorbehoedsmiddel maar gebruik 'm als medicijn.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:35:49
ff een heel andere vraag aan je. (ik lees zoveel dingen van en over je, dat ik wel door kan blijven vragen)

Jij schreef dat je onlangs opnieuw gedoopt bent (als volwassene). Heb je toen ook eerst een belijdenis (getuigenis o.i.d.) moeten afleggen?

En 2e vervolgvraag; wat voor een geschenken heb jij gekregen die dag?

(eerdaags hopen wij een belijdenisdienst bij te wonen en een verlate huwelijksinzegening en ik zoek nog naar een passend geschenk  )
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:36:12

Quote Bettie:
hihihi, precies verwoord zoals ik het bedoel en altijd probeer uit te dragen.

Alleen de laatste zin zou hier anders luiden.

Doordat ik niet zwanger word op de normale manier, hoef ik in principe geen pil te bruiken als voorbehoedsmiddel maar gebruik 'm als medicijn.Houd ook hierbij altijd Jezus voor ogen en laat niemand je wat aanpraten. 


 


Als mensen al niet netjes kunnen reageren vraag ik me persoonlijk altijd al of in hoeverre ze je aanspreken vanuit de liefde van God. God dwingt niet tot keuzes. Hij zou zelfs kunnen zeggen: Bettie, het is beter van niet dat je dat doet. En NOG heb je zelf de keuze. Bij dingen die tegen Zijn wil ingaan zou het Hem wel verdriet doen, maar Hij zal niet boos op je worden. Wie zijn wij dan als mens als we al boos worden.


Dat is vaak het wettische, het regeltjes navolgen. 


 


Niet de pil gebruiken brengt je niet in de hemel, Jezus brengt je daar. EN onderwerpen als de pil e.d. zijn echt onderwerpen tussen jou en Hem. Niet tussen jou en de kerk of jou en een medechristen.
Je kunt er over praten, over discussieren. Maar uiteindelijk zul jij hierin je keuze moeten maken. Kan niemand anders voor je doen.

 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:36:30

Quote Boterbloem:
[...]

Hierbij laat ik het altijd gewoon tussen hen en God. Ik zou de pil gebruiken net als dat wij nu een condoom gebruiken. Dat is tussen ons en God. Ik geloof dat het mag, als God het niet wil geloof ik ook dat Hij het aan zal wijzen op wat voor manier dan ook.
Zo zal ik het wel of niet gebruiken van de pil ook bij een ander laten. Ik vind bijvoorbeeld dat gezien met 18 of 19 kinderen een prachtig voorbeeld van dat veel kinderen echt fantastisch kan zijn. Niet mijn keuze, maar wauw, kan zo leren van dat gezin! Dat is hun keuze, zoveel kinderen en zo snel achter elkaar. Tussen hen en God. 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:37:55

Quote Boterbloem:

[...]

Houd ook hierbij altijd Jezus voor ogen en laat niemand je wat aanpraten. 


 


Als mensen al niet netjes kunnen reageren vraag ik me persoonlijk altijd al of in hoeverre ze je aanspreken vanuit de liefde van God. God dwingt niet tot keuzes. Hij zou zelfs kunnen zeggen: Bettie, het is beter van niet dat je dat doet. En NOG heb je zelf de keuze. Bij dingen die tegen Zijn wil ingaan zou het Hem wel verdriet doen, maar Hij zal niet boos op je worden. Wie zijn wij dan als mens als we al boos worden.


Dat is vaak het wettische, het regeltjes navolgen. 


 


Niet de pil gebruiken brengt je niet in de hemel, Jezus brengt je daar. EN onderwerpen als de pil e.d. zijn echt onderwerpen tussen jou en Hem. Niet tussen jou en de kerk of jou en een medechristen.
Je kunt er over praten, over discussieren. Maar uiteindelijk zul jij hierin je keuze moeten maken. Kan niemand anders voor je doen.
Dat is dus ook altijd wat ik probeer duidelijk te maken in zo'n gesprek. Jammer genoeg was het deze week vechten tegen een bierkaai (maar dat lag ook aan mezelf )
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:43:49

Quote Bettie:
ff een heel andere vraag aan je. (ik lees zoveel dingen van en over je, dat ik wel door kan blijven vragen)

Jij schreef dat je onlangs opnieuw gedoopt bent (als volwassene). Heb je toen ook eerst een belijdenis (getuigenis o.i.d.) moeten afleggen?

En 2e vervolgvraag; wat voor een geschenken heb jij gekregen die dag?

(eerdaags hopen wij een belijdenisdienst bij te wonen en een verlate huwelijksinzegening en ik zoek nog naar een passend geschenk  )Voor ik gedoopt werd mocht ik getuigen inderdaad! Een getuigenis is zo krachtig! Je kunt alles ter discussie stellen, maar iets wat je zelf ervaren hebt daar kan een ander weinig aan af doen.

Heb weken geschreven over mijn getuigenis. Bijna klaar en toen gaf God mij 2 woorden. Angst en zelfbeeld.

Mijn getuigenis ging uiteindelijk dus over mijn angst om naar de hel te gaan (der eden waarom ik eerst Jezus volgde) die veranderd was in liefde voor Jezus, en hoe Hij mijn zelfbeeld heeft veranderd.

Weet je Bettie, mensen hebben zitten huilen in de zaal. Tijdens het feliciteren zijn er veel mensen vanuit traditionele kerken naar mij toegekomen die zeiden: dus het kan echt anders? Die zo geraakt waren. Het blijkt dat er veel geroezemoes was toen ik klaar was, ontzettend veel herkenning...


 


God gaf 2 woorden en wist precies wat hij deed! Die andere getuigenis ga ik ook nog eens houden, een van de oudsten heeft aangegeven dat hij die graag eens wil laten horen in een getuigenissendienst van wat God in je leven heeft gedaan. Dus die komt ook nog wel . Maar wat was het mooi!

Zo ben ik nu dus 2 keer gedoopt en heb ik 2 keer getuigt/ belijdenis gedaan van mijn geloof. Wat een rijkdom 

Wat voor geschenken ik heb gekregen. Van alles! Veel kaartjes met persoonlijke teksten (mensen die voor mij gebeden hebben en teksten hebben gekregen. Te wonderlijk gewoon, er zaten echt teksten bij die mij op het lijf geschreven waren, teksten die ik de laatste maanden had gekregen van mensen die zich door anderen herhaalden enzovoort. Ik heb van mijn familie, zo gaaf!!!, het boek, het nieuwe leven gekregen (het boek, die bijbelvertaling) dat is een bijbel met allemaal uitleg eronder. En heb wat losse boekjes gekregen. 1 over de tabernakel bijvoorbeeld hoe dat een vooruitblik was naar Jezus, en ook een hele gave over 12 manieren om je weg in de bijbel te vinden. Bloemen, noem maar op! Had het helemaal niet verwacht, maar had een stapel aan spul mee. 

 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:44:30
Oooh wat ook heel gaaf was, een klein handje met een parel erin. Die was zoooooooooo mooi! Daarmee is in het begin de verandering van mijn zelfbeeld begonnen. Weet je dat je een parel bent in Gods hand. Die is mij dus ook erg kostbaar!
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:47:03

Quote Bettie:
[...]

Dat is dus ook altijd wat ik probeer duidelijk te maken in zo'n gesprek. Jammer genoeg was het deze week vechten tegen een bierkaai (maar dat lag ook aan mezelf )Dan, en dat vind ik ook altijd moeilijk, probeer ik altijd te stoppen met praten en bid ik in stilte even. Zo moeilijk! Maar als mensen het niet kunnen of willen zien, of gewoon echt een andere visie hebben dan kan ik zeggen wat ik wil, maar ik zal daarin geen verandering brengen. 


Jezus zal het werk moeten doen als het nodig is, ookal hou ik het vaak graag zelf in handen. Wil ik graag overtuigen enzovoort. Alleen de ander mag dan ook zijn keuze hebben. Zolang een ieder zijn visie maar weergeeft. Dan heb je altijd de kans erover na te denken (dus ook mijn kant op, als mensen strenger denken dat ze dat ook aan mij vertellen zodat ik iig de kans krijg na te denken of het mogelijk wel eens zo zou kunnen zijn)

Moeilijk soms he?

 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Senna  schreef op: 21-12-2012 19:49:52
Wat een bijzonder topic is dit weer geworden!
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:50:44
Heb ook echt genoten! Ook van alle reacties van anderen, heerlijk!
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:51:24
Best wel ja. Heb ook heel snel het gesprek afgekapt omdat ik anders persoonlijke emotie zou laten opspelen en dat wilde ik voorkomen.

Ook met dit soort onderwerpen probeer ik altijd weer te bedenken dat het niet gaat om wat men, de kerk of wie dan ook, er van vindt maar wat het gevoel van jezelf is dat God tegen je zegt óf wat Hij tegen je gesproken heeft.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:51:32
kan zijn overigens dat ik zo visite krijg, dan ben ik er dus niet meer. Iedereen ontzettend bedankt voor alle mooie vragen en gesprekken! Geen visite dan ben ik er tot 21, wel visite dan was dit het zo'n beetje.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Bettie  schreef op: 21-12-2012 19:52:16

Quote Boterbloem:
Heb ook echt genoten! Ook van alle reacties van anderen, heerlijk!Je hebt nog 70 minuten te gaan. Wie weet wat er nog allemaal komt, haha
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 19:53:19

Quote Bettie:
Best wel ja. Heb ook heel snel het gesprek afgekapt omdat ik anders persoonlijke emotie zou laten opspelen en dat wilde ik voorkomen.

Ook met dit soort onderwerpen probeer ik altijd weer te bedenken dat het niet gaat om wat men, de kerk of wie dan ook, er van vindt maar wat het gevoel van jezelf is dat God tegen je zegt óf wat Hij tegen je gesproken heeft.Jaaaaaaaaaaaaaaa! En zo is het. De kerk kan je geen vrijbrief meegeven, andere mensen ook niet. Het gaat om jou relatie.
Maar het moeilijke is inderdaad dat je mens bent, een mens met je emotie. Dat kan soms heel goed van pas komen, maar soms ook lastig omdat je zo graag wilt dat de ander ook ziet wat jij ziet. Alleen kan de ander iets pas zien als het zelf een openbaring krijgt van iets. Op welk vlak dan ook.
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 20:00:57

Ja, visite!


Veel plezier tantehan! Als het goed is heb je een pb van me gekregen!

 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Mafkees  schreef op: 21-12-2012 20:05:04

Quote Boterbloem:
Oooh wat ook heel gaaf was, een klein handje met een parel erin. Die was zoooooooooo mooi! Daarmee is in het begin de verandering van mijn zelfbeeld begonnen. Weet je dat je een parel bent in Gods hand. Die is mij dus ook erg kostbaar!die zijn prachtig idd..hier 2 op de kast, kregen mijn kinderen van mijn ouders toen ze op de wereld kwamen
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Petrina  schreef op: 21-12-2012 20:05:42
Boterbloem zoals voor iedereen heb ik ook voor jou geen vraag, maar wil toch even reageren op je topic.

Jij bent zo'n inspiratie, je bent zo puur, zo vol van de liefde van Jezus. Mooi, en warm om dat te lezen. Geniet van je relatie met Hem, en houd het maar zo zoals je het nu hebt, dit is een kostbaar iets, een pure relatie met Hem geeft je meer als dat je ooit nodig zal hebben.

 
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Angelique  schreef op: 21-12-2012 20:30:09
boter super mooi weer ook je laatste reacties erg warm en liefde vol denk dat gooi ik er nog even tegen voor ie dicht gaat
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Worteltje  schreef op: 21-12-2012 20:54:01
Gaat ie al dicht? Heb nog helemaal geen tijd gehad om door te lezen, bleef hangen op pagina 3
Ok lieve Boterbloem, ik kan toch nooit vragen verzinnen maar ik blijf je een topmens vinden!
Je hebt mij ook heel erg aan het denken gezet, met alleen al de 1e pagina Ik geloof maar verder dan dat ben ik nog niet gekomen. Wil ik wel hoor maar weet niet goed hoe.
Nogmaals ik vind je top en verder weet ik even niet goed wat te zeggen even
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Stefan  schreef op: 21-12-2012 22:31:48
Wat een geweldig topic, heb met veel interesse gelezen en geleerd. Bedankt
 
RE: Vraag het aan: Boterbloem
Boterbloem  schreef op: 21-12-2012 23:45:36
Aaaaaaaaaaaaaaaah wat ontzettend lief allemaal! Doet me zo goed om te horen!
Heb hier echt met veel plezier beantwoord. Supermooie vragen en reacties, stuk voor stuk!
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
Fout
Je kan geen berichten plaatsen in gesloten topics... Ga terug