Menu
 

Topic:

Zoontje niet gelukkig

Melissa  schreef op: 05-12-2012 15:58:57
Mijn zoontje van 6 is een heel bijzonder mannetje (al zeg ik het zelf), Hij kletste al heel vroeg, was al heel vroeg begaan met andere mensen, pikte altijd de moeilijk bereikbare mensen uit in de supermarkt of bus of zelfs op de markt en wist altijd precies dat te zeggen waar ze zich beter van voelden. Hij heeft nooit de egofase gehad (alles is van mij), hij heeft geen peuterpubertijd gehad (waar andere peuters gillend als een stervende zwaan op de grond vielen zei die van mij "Moeder ik vind het niet fijn dat ...."

2010 kreeg hij er een broertje bij, daar heeft hij het even moeilijk mee gehad, alles was zo rond dezelfde tijd, sintmaarten, sinterklaas, kerst, oud en nieuw en daarna een broertje erbij om rond die tijd ook te beginnen op school, toen is hij even terug gevallen met zindelijkheid, maar op zijn gedrag had het weinig invloed. Hij bleef het vrolijk stabiele ventje zoals altijd. En vooral altijd mama's ventje, veel knuffelen, veel complimentjes naar mij "Moeder wat heb je voor heerlijks gekookt?" (hij heeft mij een poosje moeder genoemd, geen idee hoe hij erbij kwam).

In groep 1 ging het perfect, de groep nam hem direct op en de juf vond hem heerlijk om in de klas te hebben, hij was een stabiele factor, praatte als brugman en trok altijd de groep bij elkaar, als een kindje wat zwakker was in de groep dan was hij degene die het kindje overal bij betrok en zo er voor zorgte dat iedereen gelijk was.

In groep 2 kreeg ik van de juf te horen dat hij de woordenschat en taalgebruik heeft van een kind uit groep 7, iets wat me niets verbaasde. Ook deze juf was erg tevreden over hem, hij is pienter, stabiel, niet boos te krijgen en een steun voor alle kindjes in de klas.

Mei dit jaar is de vrije school verhuist en hier in de buurt gekomen, aangezien dit onderwijs meer past bij onze opvoeding na uitvoerig overleg met juffen en tussen ons tweeën (papa en mama en kind zelf ook) de stap gemaakt. Wij denken dat hij zijn creativiteit (hij kan tekenen daar zeg je U tegen) daar beter tot zijn uitting zou komen. Ook zijn gevoeligheid naar anderen toe zou daar meer serieus genomen worden (hij had er niet zoveel last van dat het genegeerd werd dat hij anderen aanvoelt, maar het leek mij prettiger als een juf het niet zou afdoen als onzinnig) en gewoon prettiger dat er meer naar mijn kind werd gekeken ipv naar wat hij zou moeten kunnen. Ook onze zoon leek het fantastisch!

Dit schooljaar is hij er in de eerste klas begonnen (groep 3). In de zomervakantie heeft hij zichzelf leren lezen en aan het einde van de vakantie las hij het laatste hoofdstuk van Mathilda zelf, en begreep ook wat hij las. Op school laten ze hem nu vrij in het lezen.

Hij is in een klas van 6 kindjes gekomen (hij is de 6e), twee lieve meiden, en 3 jongens die anders zijn dan hem, impulsief, hardhandig, druk, luid. In de eerste weken is hij meerdere malen geslagen, een keer met zijn hoofd keihard tegen een raam geslagen en bij zijn keel gegrepen en op zijn kin gestompt! Er werd toen in mijn ogen niet genoeg aan gedaan en mijn kind herkende ik niet weer, hij was boos, gefrustreerd, verdrietig en ik kon hem niet meer bereiken, hij gooide met dingen, schreeuwde om alles, wil niet meer knuffelen, zijn 'liefde' naar mij is bijna helemaal weg, hij wil niet meer bij me in bed slapen, niet meer knuffelen, niet meer kletsen. Zijn broertje wat altijd zijn beste vriendje was krijgt klappen van hem, hij praat niet meer maar slaat, gooit met deuren en schreeuwt voornamelijk veel.

Toen ben ik hem thuis gaan houden, dit kan gewoon niet! Toen is er een pestbeleid in gang gezet. Wat bleek, het was niet eens op mijn zoon gemunt, deze jongens deden het bij iedereen, al vanaf de peuterspeelzaal, dus de rest van de kinderen wisten niet beter. Nu word er erg op gelet en zover ik weet gebeurd het ook niet meer.

Maar mijn zoon kan er niet aarden, hij vind het manier van onderwijzen fantastisch, maar hij mist het hebben van vriendjes. En ondanks dat de kinderen nu wel aardig tegen hem doen, heeft hij geen vriendjes op school.

Het excessieve gedrag is nu wel wat afgenomen, maar hij is nog steeds snel boos, hij praat nog steeds niet, alsof hij zich heeft afgesloten van de wereld, hij speelt wel weer met zijn broertje, maar schreeuwt veel tegen hem, sluit hem ook snel uit als hij niet doet wat hij wil. Praten met mij wil hij amper, bij me slapen (wat hij tot de zomervakantie elke nacht wilde) wil hij niet, knuffelen niet en op alles wat je hem vraagt krijg je een snauw.

Ik weet niet wat wijsheid is. Want ik kan nu wel zeggen, ik doe hem weer terug naar zijn oude school, zijn oude vriendjes. Maar het manier van onderwijs staat mij niet aan. Zo mag hij daar bijna niet vrij tekenen of zijn creativiteit uitten (moest hij thuis maar doen), ook het klassieke straf/beloningssysteem past niet bij ons. Maar ja, hij was er wel gelukkig.

Aan de andere kant, het is geen garantie dat hij daar weer de blije zoon word die hij was. Volgens zijn juf is het ook een nieuwe leeftijdsfase waar hij in zit, en daar kan het ook door komen. Verder zitten we weer vol in de feestdagen en krijgt hij er weer in maart een broertje bij. Allemaal spanning.

Ik weet niet wat ik moet beslissen, en ik heb het hem gevraagd, maar hij weet het ook niet. Het lijkt wel of hij kortsluiting heeft met zijn gevoel ....

Dus ik typ het hier eens van mij af, kijken of jullie nog wat inzichten hebben?

Ik ga maandag met zijn juf rond te tafel om te bespreken of hij misschien wat meer uitgedaagd moet worden met lesstof. Hij word nu erg vrij gelaten, maar misschien moeten ze eens hem uitdagen, tot hoever kan hij komen, want hij leest thuis zonder moeite stukken uit volwassen boeken en op school zit hij nu 2 klas boeken te lezen. Maar ik denk dat het niet 'de' oplossing is.

Dus waar is die gebruiksaanwijzing, 'bij dit gedrag doet u dat antwoord'.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: Zoontje niet gelukkig
Annie  schreef op: 05-12-2012 23:17:41
Volgens mij kun je deze dingen prima blijven doen toch als hij 15.15 uit is? Zwemles is tijdelijk en scouting niet wekelijks. Naailes is creatief en dan heb je maandag en vrijdag nog over om zelf of samen iets te doen.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Bepje  schreef op: 05-12-2012 23:39:03
Het kan zijn dat deze school toch niet helemaal bij hem past. Zitten er nog andere in de buurt ?
Zijn er scholen die met een continu rooster werken tot 14:00 ?
Na school kun je nog prima dingen doen hoor, hier wordt gesport op een paar middagen. Je moet dan alleen je avondeten wat anders indelen, tussen de middag warm bijvoorbeeld i.p.v. s`avonds. Mijn man eet dan bij thuiskomst een opgewarmde maaltijd en wij brood, dat kost aanzienlijk minder tijd en desnoods kan het om de beurt. Of je kookt vast eerder in de middag zodat je alleen nog op hoeft te warmen s`avonds.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Bepje  schreef op: 05-12-2012 23:41:02
Iets te vroeg gepost. Wat ik wel ervaar is dat groep 3 kinderen door een of andere moeizame fase gaan met buien hier en daar. Hier is het zo en ik hoor het van andere moeders ook, alleen zitten die kinderen ook al vanaf het begin bij elkaar in een klas.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Mama-van-aimy  schreef op: 05-12-2012 23:47:59

Quote melissa:
Ik geef ook niet af op de school mafkees. De manier van onderwijs staat mij enorm aan. Dominiek zijn gedrag aanpakken probeer ik, maar hoe meer ik hem er op wijs, hoe bozer hij word, juist nu ik het wat los laat (behalve het slaan en schelden natuurlijk) word het wat beter. Maar er zit hem iets dwars, en het creëert een kortsluiting. Ik herken mijn eigen kind niet meer.



Dan kan de manier van onderwijs jouw heel erg aanspreken. En misschien Dominiek ook wel.

Maar als blijkt dat je kindje niet goed kan aarden in een klas, dan zou ik mezelf toch wel heel hard achter mijn oren krabben of hij daadwerkelijk wel op zijn plekje is.

Waarom vindt je dat er te weinig tijd overblijft voor andere dingen na schooltijd. Op woensdagmiddag zijn ze toch altijd vrij? Vanaf half 4 kan je toch ook genoeg leuke en creatieve dingen doen?

Ik vind trouwens wel dat hij nu heel erg weinig lesuren heeft. Leren ze nog wel wat in die ochtenden die hij op school zit???

Dominiek is echt geen uitzondering hoor. Heel veel kindjes zitten tot 15.15 uur op school en doen daarnaast nog heel veel leuke dingen.

Misschien moet je in dit geval meer kijken naar hoe dominiek zich voelt dan wat jij graag wilt.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Marjolein852  schreef op: 06-12-2012 00:03:55
Naai les 's avonds? voor D?

Mijn zoontje (= de middelste en 6 jaar, groep 3) ziet zijn weekprogamma er als volgt uit:

ma school van 8.30-15.00 (zijn we om half 4 thuis)
di school 8.30-15.00
woe school van 8.30-12.15 Voetbaltraing van 14.00-15.00
do school 8.30-15.00
vrij school van 8.30-15.00

zaterdag een voetbalwedstrijd en zwemles.

's Avonds eten wij om 18.15; dan is ook mijn man thuis. Na het eten even voor de tv (zoonlief wil hotel 13 zien!?) en dan gaat de jongste douchen en naar bed. De middelste gaat om 19.30 douchen en daarna naa bed..

Misschien in de tijden schuiven?
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Sapperdeflap  schreef op: 06-12-2012 00:37:17
Ik zou Dominiek zo snel mogelijk (na de kerstvakantie ofzo) weer naar zijn oude school doen. Hij is nu duidelijk niet gelukkig en ik denk niet dat school bij machte is om hier ook maar iets aan te veranderen. De klassegrootte is wel erg gering en draagt mijns inziens niet bij aan een gezonde leeromgeving, hij voelt zich niet prettig tussen die paar kinderen met wie hij in de klas zit en uit dit duidelijk. Verder lees ik dat hij aan zijn lot overgelaten wordt wat betreft lezen betreft en dat vind ik een slechte zaak. School stimuleert hem niet, maar gaat uiteindelijk zorgen voor een dikke demotivatie met alle gevolgen vandien. (nu heb ik eerlijk gezegd geen hoge pet op van het Vrije Schoolonderwijs voor zover ik het ken) Voor mij zou het makkelijk zijn: terug naar zijn oude school waar hij zich wel prettig voelde!

Het is jammer dat je dan voor een school kiest die niet strookt met jullie opvoedingsidealen, maar die idealen kun je thuis ook nastreven. Alle creatieve dingen die hij zo leuk vindt kunnen ook thuis worden aangeboden en daar heb je mijns inziens meer dan genoeg tijd voor. 

Daarnaast is een meer traditionele school misschien juist wel fijn voor Dominiek. De regels en de structuur zijn duidelijk, de klassen zijn groter en hij kan zich richten op iets waar hij zich goed bij voelt, namelijk de sociale processen in een klas. Dit gaat nagenoeg niet als je maar met zes kinderen in een klas zit! 

Zo te lezen is Dominiek een sociaal mannetje en ik denk echt dat je hem tekort gaat doen als hij daar niet mee aan de slag kan. 

Sterkte! Ik heb laatst ook een impopulaire beslissing over mijn kinds schoolleven moeten nemen en, ondanks dat ik het lastig vond om mijn eigen wensen opzij te zetten, hebben we voor kind de juiste beslissing genomen. Soms is het gewoon moeilijk om je eigen idealen opzij te zetten, maar ik denk echt dat Dominiek beter terug kan naar zijn oude school. Hoe langer dit door gaat sudderen, hoe groter de gevolgen op lange termijn zullen zijn. 


 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Marjolein852  schreef op: 06-12-2012 00:56:22
+1
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Nina1  schreef op: 06-12-2012 04:34:38
Ik sluit me bij sapperdeflap aan.
s er bij jullie in de buurt geen knutselclub oid? Hier is een kinderatteler voor alle leeftijden  ( en dan wonen wij nig niet eens in de grote stad maar op het platte land) oudste ging hierheen, totaal a creatief maar maakte daar zulke mooie dingen, kon zijnn emotie ed kwijt daarin. Hij is wel gestopt inmiddens omdat hij het echtniet meer leuk vond. De jongste gaat binnnenkort en die vind knutselen, tekenen ed geweldig. vanuit daar gaan ze soms ook naar een expositie ed. Zo leuk en kinderen hoeven niet bijv iets metklei te doenals ze graag schilderen of tekenen is het ook goed. Hierin worden ze begeleid.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Jomi  schreef op: 06-12-2012 07:06:46
Hier zitten een paar honderd kinderen op school, die zijn allemaal om 15:15 uur uit en zitten allemaal op verschillende clubjes! Clubjes en trainingen beginnen niet eerder omdat de meeste scholen geen continuerooster hebben.
Het kan dus wel hoor, hier krijgt ook iedereen het geregeld.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Laura  schreef op: 06-12-2012 10:39:33
Ik wil nog even reageren op je stukje over montessori....

want ik denk dat juist de regel niet hard praten en niet rennen in de gang juist heel fijn is voor gevoelige kindjes...Mijn zoon zit op een montessorri school en is ook een gevoelig jochie...Hij vind de rust juist fijn in school. Hij kan er niet zo goed tegen als alles en iedereen rent en schreeuwt naar elkaar. Voor hem is het juist een manier om veilig een kind te zijn. En je kind blijft echt wel kind hoor. Er staat niet op je tenen lopen en dood stil zijn....Bij hem op school wordt er meer bedoelt gewoon normaal binnenkomen en niet de tent afbreken, respect voor de omgeving en andere om je heen, je bent niet alleen.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Spatje  schreef op: 06-12-2012 10:44:43
alle clubjes ed worden na school gegeven hier, allemaal vanaf 15.50, of rond de klok van 18.00 uur

ze houden allemaal rekening met de school en dat het niet te laat wordt voor de kids, waarom zou het voor jullie niet te regelen zijn, lukt allemaal best hoor als je wilt
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Mafkees  schreef op: 06-12-2012 10:54:59
de lestijden zouden voor mij geen doorslag zijn persoonlijk.
ik vind het een leuke bijkomstigheid dat ze vroeger klaar zijn , omdat ik van mening ben dat er meer is dan school.
mijn kind trekt het ook niet zo goed, om na school speelafspraken te hebben en ook nog naar een club/sport te gaan. daarin kun je heel goed een andere weg kiezen.
gaat ie niet op een club toch? of 1 middag per week.

ik ben ook van mening dat het onderwijs bij een kind moet passen en niet bij een ouder. het is zeker fijn als je hetzelfde nastreeft dan thuis, maar een kind moet echt passen bij dit onderwijs.

ik weet niet of je kunt inschatten of dit bij D zo is of niet.
Meestal kunnen de leerkrachten dit wel heel goed inschatten, dus vind het jammer dat je niet eerder contact hebt gezocht.
mijn ervaring is dat ze op deze school tot in den treuren met je meekijken en denken.

ik ben zelf dus verre van antroposofisch maar de manier van leren past volledig bij mijn kind.
moeilijk is het wel...je eigen kijk op dingen aan de kant schuiven om de manier van je kind te vinden
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Marjolein852  schreef op: 06-12-2012 12:20:53
Laura, hier op school hetzelfde.. Mijn kinderen gaan ook naar een montessorischool. Idd gewoon normaal gedrag..
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Mafkees  schreef op: 06-12-2012 12:37:56

Quote Mama-van-aimy:
[...]


Ik vind trouwens wel dat hij nu heel erg weinig lesuren heeft. Leren ze nog wel wat in die ochtenden die hij op school zit???
.



deze tijden hanteren ze bij ons ook op de Vrije School in de onderbouw.
Er worden 24 lesuren per week gemaakt. Regulier misschen 25 of 26 per week, dus het scheelt amper wat.
Op jaarbasis moeten basisscholen minimaal zoveel uur draaien en maximaal zoveel.
De Vrije School kiest voor het minimale, omdat er tijd over moet blijven voor vrije tijd.
en bij ons is het zo dat er zelden tot nooit studiedagen zijn. dus het aantal uren is gewoon normaal
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Myself  schreef op: 06-12-2012 13:36:06

Alles lezen heb ik niet gedaan, maar in grote lijnen lees ik dat het om school gaat in dit topic.
Maar zou het ook niet met thuis te maken hebben?
Er waren toch onlangs ook wat problemen, waar je hier over schreef?
Hebben de jongens toch ook meegemaakt als ik me goed herinner?
Denk dat zoiets ook goed mee zou kunnen spelen. (zeg niet dat het zo is, maar wil wel onder de aandacht brengen bij je of je daar ook al aan gedacht hebt?)
Dat hij onbewust zijn veilige gevoel nu thuis ook even minder ervaart. En dan in combi met de andere school, zou het al met al best heel wat kunnen zijn voor hem natuurlijk.
Maar misschien zeg ik nu wel iets waar je zelf al lang over nagedacht hebt, of wat al geschreven is, ik probeer alleen maar mee te denken.



 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Melissa  schreef op: 06-12-2012 13:44:27

Het is misschien ook gewoon het gevoel erbij, wij zijn niet wel georganiseerde mensen, dus dingen lopen een uit, een praatje op het plein, een boodschapje in de winkel, en voor je het weet ben je een uur later pas thuis, dan is er weinig tijd voor dingen. En de oude schooltijden is geen lanterfant tijd, Dan moet je ook direct zeggen "Geen tijd om te praten, ik moet nu dit of dat doen", moet je zorgen dat je overdag alle boodschappen hebt gedaan, het huis aan de kant hebt en bij voorkeur het eten al voorbereid. Knutselspulletjes klaar zetten voordat je weer richting school fietst, en de dag word meerdere malen gebroken, want moet hem dan om 12u ophalen en om 13:15 weer terug brengen.


 


Laat ik trouwens wel duidelijk wezen, dit is absoluut geen doorslaggevend iets wat betreft schoolkeuze, geluk van het kind is veel belangrijker dan onze dagindeling.

 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Melissa  schreef op: 06-12-2012 13:44:57
De sfeer is juist enorm relaxt myself, ondanks de issues die we hebben.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Mamavonn  schreef op: 06-12-2012 13:46:14
Ja maar Melissa, er zijn zoveel kinderen die tot 3 uur naar school gaan en daarna nog clubjes hebben. Dan is er idd geen tijd om te kleppen op school. Maar dat heeft dan toch eigenlijk met jezelf te maken. Met organiseren en met plannen.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Mammie  schreef op: 06-12-2012 13:47:30
zijn woord gebruik idd...ik heb nog nooit een kind horen zeggen dat hij/zij ''zo fijn onderwijs krijgt''....ha ha.......
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Myself  schreef op: 06-12-2012 13:49:26

Quote melissa:
De sfeer is juist enorm relaxt myself, ondanks de issues die we hebben.



Oké, gelukkig maar.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Laura73  schreef op: 06-12-2012 13:49:35
was mijn idee geen optie melissa?
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Melissa  schreef op: 06-12-2012 13:50:39

Quote laura73:
was mijn idee geen optie melissa?

Moet ik even terug lezen laura!
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Melissa  schreef op: 06-12-2012 13:51:23

Quote mammie:
zijn woord gebruik idd...ik heb nog nooit een kind horen zeggen dat hij/zij ''zo fijn onderwijs krijgt''....ha ha.......

Als ik zijn woorden gebruik dan word je er ook niet veel wijzer uit, ik heb inderdaad wel samengevat.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Melissa  schreef op: 06-12-2012 13:53:26

Quote laura73:
En op deze school laten en op de oude school vragen aan ouders of ze foonnummers uit willen wisselen zodat je speelafspraken kunt maken met oude klasgenootjes?

Deze bedoel je waarschijnlijk? We hebben alle telefoonnummers en ook heb ik nog contact met de moeders zelf, Dominiek speelt regelmatig met zijn oude vriendjes, al loopt dat ook op het moment niet zo soepeltjes als dat het altijd ging.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Jolanda1974  schreef op: 06-12-2012 13:54:20
Als ik het zo lees MOET er heel veel, waarom moet er geknutseld worden. Onze dochters doen uit school waar ze zin in hebben. Willen ze knutselen dan doen ze dat, willen ze buiten spelen dan doen ze dat. De enigste verplichting die ze hier hebben is op maandag heeft de jongste zwemles om 17.00 uur en de oudste heeft dansles op vrijdag om 16.30 uur. En voor de rest kunnen ze zichzelf ontplooien in de dingen ze leuk vinden. En dat gaat prima hoor na 15.15 uur.  Het is even wennen. Hier doe ik alle "verplichte" dingen in de ochtend en dan nog hou ik tijd over.

Maar ik zou het welzijn van ons kind belangrijker vinden dan de vorm van onderwijs. Want zoals ik het begrijp is D. totaal niet op zijn plek op het vrije onderwijs. Hij heeft structuur nodig en mensen/ kinderen om zich heen waarbij hij zichzelf kan zijn. Pas dan kan hij zijn creativiteit tonen en zit lekkerder in zijn vel. Dan komt zijn plezier vanzelf weer terug denk ik. Ik zou dus eerder kiezen om toch van school te veranderen en hem zich daar te laten ontplooien, zonodig met een aangepast leerplan. Onze meiden zitten op een openbare school en daar mogen ze ook niet rennen en gillen in de school, maar er is heel veel vrijheid. Er worden regelmatig voorstellingen gegeven, is er ruimte voor expressie, en heeft elk kind een eigen leerplan. Hebben ze meer uitdaging of hulp nodig dan wordt die geboden in de hulpklas.

En toch denk ik dat de thuissituatie er ook wat mee te maken kan hebben. Zeker als D. zo gevoelig is. Onze oudste pikt ook heel veel op zonder dat we dingen bespreken waar ze niet bij zijn. Dan vraagt ze bijv. uit het niets of het wel goed met me gaat. Ze pikt de spanning er feilloos uit. Dat zou bij jullie dus ook wel eens het geval kunnen zijn.

Maar dat er een oplossing moet komen voor D. lijkt me duidelijk.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Alice  schreef op: 06-12-2012 13:55:30

Quote MamaVonn:
Ja maar Melissa, er zijn zoveel kinderen die tot 3 uur naar school gaan en daarna nog clubjes hebben. Dan is er idd geen tijd om te kleppen op school. Maar dat heeft dan toch eigenlijk met jezelf te maken. Met organiseren en met plannen.



Ja, maar dat zegt ze toch net... ze is niet goed in organiseren en plannen. Leeft een beetje bij de dag, maakt graag hier en daar 's een praatje. Dat zit in je, dat is je karakter, dat kun je niet helemaal uitschakelen. 
Natuurlijk zal ze wel een middenweg vinden met hetgeen Dominiek wil en moet, maar het moet voor haarzelf ook leuk blijven. 


 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Melissa  schreef op: 06-12-2012 13:55:39

Quote Laura:
Ik wil nog even reageren op je stukje over montessori....

want ik denk dat juist de regel niet hard praten en niet rennen in de gang juist heel fijn is voor gevoelige kindjes...Mijn zoon zit op een montessorri school en is ook een gevoelig jochie...Hij vind de rust juist fijn in school. Hij kan er niet zo goed tegen als alles en iedereen rent en schreeuwt naar elkaar. Voor hem is het juist een manier om veilig een kind te zijn. En je kind blijft echt wel kind hoor. Er staat niet op je tenen lopen en dood stil zijn....Bij hem op school wordt er meer bedoelt gewoon normaal binnenkomen en niet de tent afbreken, respect voor de omgeving en andere om je heen, je bent niet alleen.

Ik vulde het in dat kinderen dus alleen mogen lopen op de gang en dus zachtjes mogen praten. Niet dat Dominek daar nu zoveel problemen mee zou hebben hoor, maar mijn beeld van het gemiddelde kind is toch dat ze graag rennen, springen, dansen en schreeuwen en zingen enzo. En om dan op de plek waar ze het meeste van de dag zijn stil en rustig te moeten zijn lijkt me erg tegennatuurllijk.
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Jolanda1974  schreef op: 06-12-2012 13:59:49
daarom spelen ze bij ons school regelmatig buiten, dus niet in de verplichte pauzes.. Juist om ze bij de les te houden en ze uit te laten razen. maar in de gang wordt er niet geschreeuwd of gerend. Want er zijn meer kinderen op school en daar moet je rekening mee houden. In mijn ogen alleen maar goed. je bent tenslotte niet alleen op de wereld 
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Alice  schreef op: 06-12-2012 14:01:09
Ik denk niet dat D structuur nodig heeft. En ik denk dat de vrije school in principe wel bij hem past, alleen niet deze vrije school, met deze kinderen. 
Ik denk wel dat hij sociaal uitgedaagd wil worden. Veel contacten leggen, veel mensen/kinderen observeren. Ook gewaardeerd wilt worden door zijn klasgenootjes en juf. En dat dat nu te weinig zo is, waardoor hij zich emotioneel verveelt. 

Maar.. dat incident van 4 maanden geleden wat je beschreef in dat andere topic, zou ik ook niet helemaal willen uitvlakken. Jij kent D het beste en kan het beste inschatten wat dat met hem gedaan heeft en of dat invloed heeft. Weet niet of jullie daar samen over gepraat hebben, maar da's misschien geen overbodig iets.. 
 
Quote
RE: Zoontje niet gelukkig
Melissa  schreef op: 06-12-2012 14:03:08
Ik weet niet waarom Dominiek persé moet knutselen, ik heb hem net weer heel wat andere opties gegeven, kerstboom samen opzetten, pepernoten bakken, buiten spelen, maar hij blijft vasthouden aan het knutselen (zit hij nu ook te doen). Hij moet niets van mij, ik deel zijn vrije tijd niet voor hem in, hij kiest zelf, maar eigenlijk altijd knutselen en tekenen, zelden dingen als tv of computer.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op Zoontje niet gelukkig
Naam
Bericht