Menu
 

Topic:

Rode kool!

Sennamvyent  schreef op: 15-10-2012 21:28:02
Wie o wie heeft het superrecept voor rode kool?

Het lukt ons niet om verse rode kool goed op smaak te krijgen.
Het ruikt heerlijk maar uiteindelijk smaakt het naar niks.

Hoe maken jullie het klaar?
 
Quote
Navigatie
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 15-10-2012 21:28:54
Ow ja, geen appel of suiker er doorheen!
 
Quote
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 15-10-2012 21:30:23
Whahaha ja ik normaal ook.
Maar ja, man haalt ze nu uit zn volkstuin en weggooien is ook zo zonde haha
 
Quote
RE: Rode kool!
Wanouk  schreef op: 15-10-2012 21:31:23
mijn moeder deed er jam doorheen. En ook appel, maar goed, dat wil je dus niet 
 
Quote
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 15-10-2012 21:37:57
Daar moet honing en suiker doorheen sis

Klinkt heerlijk Wanouk, maar jam mag ook niet!
 
Quote
RE: Rode kool!
Mitch  schreef op: 15-10-2012 21:38:38
Misschien zelf iets in elkaar flansen...
Door een goede hachee heen snijden of zo?
 
Quote
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 15-10-2012 21:41:19
Ik list geen hachee en zelf iets bedenken is mijn probleem. Ik ben totaal niet creatief in de keuken! Allang blij als ik elke dag iets eetbaars op tafel krijg!

Dacht ik ook aan Sis, maar die suiker moet er al best vroeg in.
Had al bedacht om de appel pas op t laatst mee te koken, maar het is juist zo lekker als die lang meekookt, dat geeft de smaak
 
Quote
RE: Rode kool!
Mitch  schreef op: 15-10-2012 21:49:26
jij lust echt niks he
 
Quote
RE: Rode kool!
Mama-van-aimy  schreef op: 15-10-2012 22:50:26
Wij doen er altijd appel en rozijntjes doorheen.

Vooral de rozijntjes zijn een natuurlijke zoetmaker.
 
Quote
RE: Rode kool!
Alice  schreef op: 15-10-2012 22:57:43
Lijkt me op geen enkele manier lekker worden zonder iets van zoetigheid.  
Tenzij rauw.. op azijn ofzo.. maar dat kan Thomas denk ik ook nog niet eten. 


 
Quote
RE: Rode kool!
Mariel71  schreef op: 15-10-2012 23:10:30
Rode kool snijden/2 uitjes snijden en samen met de rode kool wokken in olie/ sinaasappel wassen, raspen en uitpersen en toevoegen/rozijnen erdoor/evrt een scheut witte wijn en peper en zout... nog even roerbakken.... mjam mjam mjam


of

Een salade er van maken, heel dun snijden en dan met met walnoten olijfolie balsamicoazijn, peper zout, scheut rode port en evt fijn gesneden uitjes of prei

of

stampot ervan maken, fijn snijden, koken, aardappelen apart koken, mengen, flink wat mosterd, peper zout en een scheut olijfolie erdoor  evt met uitgebakken spekjes en jus

of

koken en dan rozijnen en pijnboompitjes peper en zout erdoor mengen

of

een gehaktschotel uit de oven er van maken

aardappelen koken pureren/peper/zout/scheut melk erdoor onderin ovenschaal
daarbovenop een laag gekookte rodekool met peper zout evt uitje erdoor
daarbovenop gehakt rul gebakken met peper zout en evt italiaanse kruiden

herhalen en afdekken met nog een laag aardappelpuree



zo kan ik nog wel even doorgaan










 
Quote
RE: Rode kool!
Mariel71  schreef op: 15-10-2012 23:48:58
oeps sorry twee keer geplaatst!


 
Quote
RE: Rode kool!
Hope  schreef op: 16-10-2012 03:36:42

Quote SismvNick:
Niet, rodekool is 1 van de 2 groentes die ik alleen in pot koop



Dat wilde ik net schrijven! Ik koop nooit groenten in blik of pot, behalve rode kool. Kan het zelf niet zo lekker krijgen als uit de pot (en bij ons is het van HAK in dit geval, maar smaken verschillen natuurlijk)
 
Quote
RE: Rode kool!
Vikki  schreef op: 16-10-2012 07:37:02
Ik heb het gisteren gewokt met kipfiletstukjes, uitje, limoen, zout en peper en katjang pedis(die pittige nootjes) en.......honing. Ik weet niet of het lekker wordt zonder honing en die nootjes gaven veel smaak, maar dat is natuurlijk niet handig met kinderen.
 
Quote
RE: Rode kool!
Mus  schreef op: 16-10-2012 07:44:59
En als je het probeerd met zoetstof? Dus klein snijden, de rode kool opzetten met een laagje water, dan zoetstof en kaneel erbij. Dan heb je toch dat het iets zoet is. Ik doe er altijd een scheut rode wijn (alcohol verkookt) en een scheutje azijn doorheen. De rode kool blijft dan mooi van kleur en krijgt een betere smaak. Als het gekookt is dan bind ik de rode kool altijd iets met een papje van water en meel. Zo maak ik het, alleen doe ik er nog wel appeltjes doorheen.. hoop dat dit je een beetje helpt!
 
Quote
RE: Rode kool!
Spatje  schreef op: 16-10-2012 08:07:31
van rauwe rode kool maak ik altijd een salade

de kool echt heel fijn snijden of schaven, olie, azijn, peper, zout, appel erdoor, en een beetje mayo, is zooooooo lekker
 
Quote
RE: Rode kool!
Mama-van-aimy  schreef op: 16-10-2012 10:12:58
Je kan er ook Stevia door doen.
Is een natuurlijke zoetmaker!
 
Quote
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 16-10-2012 11:55:03

Woehoei, wat een reacties!!


Mama van aimy, rozijntjes ook geen optie helaas.

Mariel71, bedankt!! Daar kunnen we misschien wel wat mee.

Klinkt heerlijk Vikki, maar denk dat juist die honing onmisbaar is in dat recept! En die nootjes idd.

Mus en mama-van-aimy, ik denk dat ik idd voor stevia (zoetstof dus) moet gaan. Straks of morgen maar even naar de gezondheidswinkel. Ga eerst maar even wat proberen met de stevia, om te zien hoe zoet het is.

Spatje, klinkt lekker maar mayo en appel mogen niet. Misschien een ideetje voor als iemand komt eten en de kinderen apart eten!

 
Quote
RE: Rode kool!
Karien  schreef op: 16-10-2012 12:00:19

Of peer i.p.v. appel meekoken? En dan zeker iets met zoetstof doen.
Mijn schoonmoeder doet dat wel eens peer door de rode kool.
Geen idee of dat mag?

 
Quote
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 16-10-2012 12:01:35
Peer mag ook niet, klinkt wel lekker!
 
Quote
RE: Rode kool!
Angelique  schreef op: 16-10-2012 12:03:02

ik heb geeeen idee hoor heb nooit geprobeerd maaar is het niet evt ene optie om komkommer ipv appel ofzo te doen
zit wel niet super veel smaak aan maar wellicht maakt het toch iets verschil ?

 
Quote
RE: Rode kool!
Mama-van-aimy  schreef op: 16-10-2012 14:35:29
En stukjes perzik?
Of mag hij helemaal geen fruit?

Stevia is idd een zoetstof. Maar wel een natuurlijke zoetstof en niet kunstmatig zoals aspartaam.
 
Quote
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 16-10-2012 14:38:30
Perzik mag wel, dat is nog wel een idee!

Stevia ga ik van de week even halen
 
Quote
RE: Rode kool!
Spatje  schreef op: 16-10-2012 15:31:45
senna stevia krijg je tegenwoordig ook in de supermarkt
 
Quote
RE: Rode kool!
Sennamvyent  schreef op: 16-10-2012 15:36:02
Klopt Spatje, maar dat zit vol toevoegingen. De beste haal je bij een natuurwinkel begreep ik
 
Quote
RE: Rode kool!
Alice  schreef op: 16-10-2012 15:39:51
Ik had een stevia plantje. 
Heb 's een stuk van een blaadje versnipperd en samen met wat thee in een thee-ei gedaan en zo thee getrokken. Dat viel op zich wel mee qua smaak. Wat wel zoet, maar ik hou niet van zoete thee haha.. Maar op zich was 't een leuk experiment. 
Misschien heeft iemand er wat aan
 
Quote
RE: Rode kool!
Spatje  schreef op: 16-10-2012 15:42:20
ja die plantjes ken ik, smaken wat anijsachtig vond ik

ik ben aan het kijken wat voor toevoegingen er in de purevia zitten, volgens mij meer vulmiddel dan zoetstof
 
Quote
RE: Rode kool!
Anoniema  schreef op: 16-10-2012 16:09:37
hier meestal uit pot mar mijn schoonmoeder komt weleens met verse aanzetten. Ik vind het ook smaakloos hoor

Maar goed er gaat hier altijd een ui erdoorheen en dan door de aardappels stampen met veel jus
 
Quote
RE: Rode kool!
Petrina  schreef op: 16-10-2012 16:54:42

Als je het gewoon zonder kook, en voor jezelf lekker verse appelmoes erbij doet, verse worst erbij en dan smaakt het misschien al iets beter.

Maarja dat is voor je kleine ventje misschien niet zo heeel lekker, kan je beter krootjes gaan telen, die zijn lekker zoet van zichzelf al

 
Quote
RE: Rode kool!
M&j  schreef op: 16-10-2012 17:01:26
Ik snijd het fijn en kook het met een laurierblaadje, kruidnagel, een beetje foelie en een klein scheutje azijn, dat geeft echt genoeg smaak. Ik zou er geen zoetigheid door doen. Je kan erbij nog gebakken plakken appel serveren ( voor degene die het wel mogen) en hachee.
 
Quote
RE: Rode kool!
M&j  schreef op: 16-10-2012 17:04:02
ipv foelie kan je ook een pijpkaneel mee laten trekken, geeft een wat zoetere smaak.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rode kool!
Naam
Bericht