Menu
 

Topic:

draadjesvlees

Son  schreef op: 28-08-2012 09:28:28
Wij eten vanavond lekker draadjesvlees
Zooooo lekker. Eigenlijk eet ik dat altijd met stoofperen, maar daar is het seizoen nog niet echt voor. Ik heb ze nog niet gezien..

Wat is nou lekker om bij draadjesvlees te eten  ? Ik kan niks verzinnen eigenlijk
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 09:29:45
friet en sla
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 09:30:46
hier ook draadjes vlees met bloemkool en krielen
 
Quote
RE: draadjesvlees
Anna28  schreef op: 28-08-2012 09:30:51
bloemkool
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mitch  schreef op: 28-08-2012 09:35:28
Wij eten draadjesvlees eigenlijk alleen bij de rode kool, maar volgens mij kan het overal wel bij
Lekker hoor!
 
Quote
RE: draadjesvlees
Jessiemv3  schreef op: 28-08-2012 09:41:16
Ik vind draadjesvlees altijd zo lekker! Mijn oma kon dat altijd als de beste klaarmaken.
Wij eten het eigenlijk bij alle groentes wel, met een lekkere jus erbij.
 
Quote
RE: draadjesvlees
Jolanda1974  schreef op: 28-08-2012 09:43:20
Eigenlijk alles wel.. maar verse hollandse sperzieboontjes zijn toch wel favoriet
 
Quote
RE: draadjesvlees
Monica Mv 2  schreef op: 28-08-2012 09:44:14
stoofperen uit een pot van de aldi

Ik vind het lekker bij rode kool en boontjes
 
Quote
RE: draadjesvlees
Alice  schreef op: 28-08-2012 09:47:22
Ik maak stoofvlees vaak met een saus van bruin bier. Dan doe ik daar ook aardappelen en wortelen bij in, en liefst ook bataat, maar die hebben ze hier niet altijd op voorraad.
Smullen we hier echt van.

http://www.smulweb.nl/recepten/1102562/Willy39s-runderstoofpot-met-bier

 
Quote
RE: draadjesvlees
Wanouk  schreef op: 28-08-2012 09:47:51
Ik vind draadjesvlees ook zooo lekker! Ik eet het altijd met knoedels, maar goed, dat heeft niet iedereen in huis 
En anders eet ik het met aardappelpuree en boontjes, of met gekookte aardappelen met rode kool.

Jammie
 
Quote
RE: draadjesvlees
Karien  schreef op: 28-08-2012 09:51:42

Met snijbonen of sperziebonen vind ik het ook heel lekker.
In de winter ook vaak met rode kool.

Maar met friet en sla is ook een goed idee wat ik hierboven las.

 
Quote
RE: draadjesvlees
Debbel79  schreef op: 28-08-2012 09:54:38
lekker!! vooral met gekookte piepers en rode kool!
 
Quote
RE: draadjesvlees
Marion  schreef op: 28-08-2012 10:06:07
hier eten de kids ook vaak draadjesvlees bij opa en oma, zij eten het dan altijd met gekookte aardappelen en spinazie!

wij eten het meestal met rode kool
 
Quote
RE: draadjesvlees
Spatje  schreef op: 28-08-2012 10:06:38
dames wie kan mij een recept hiervan geven, ik kan alleen maar zuurvlees maken
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mama Van Drie  schreef op: 28-08-2012 10:11:47
en bij mij mislukt het op een of andere manier altijd, dan is het helemaal geen draadjesvlees maar een schoenlapperstuk.......dus mijn vraag is WAT voor vlees is er erg goed voor en HOE moet ik het dan doen?
Want gewoon drie uur laten sudderen dat snap ik wel maar ik krijg dan niet het resultaat van wat ik wil.
En hoeveel vlees nemen jullie voor bv 5 personen?
 
Quote
RE: draadjesvlees
M@rion  schreef op: 28-08-2012 10:12:16
goed kruiden, aanbakken en dan water erbij,dit laten sudderen, het mooiste is omhet de hele dag op te zetten.
 
Quote
RE: draadjesvlees
M@rion  schreef op: 28-08-2012 10:13:48

Quote mama van drie:
en bij mij mislukt het op een of andere manier altijd, dan is het helemaal geen draadjesvlees maar een schoenlapperstuk.......dus mijn vraag is WAT voor vlees is er erg goed voor en HOE moet ik het dan doen?
Want gewoon drie uur laten sudderen dat snap ik wel maar ik krijg dan niet het resultaat van wat ik wil.
En hoeveel vlees nemen jullie voor bv 5 personen?



riblappen zijn mooi, sucade en runderlappen kunnen ook. riblappen hebben een mooi spekrandje, die is aan het eind van het sudderen helemaal zacht geworden
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 10:21:05
ik gebruik ook altijd riblappen die vind ik lkkerste
nu waren de sucade lappen in de aanbieding dus das vandaag aan d beurt
ik ga het tussen de middag al klaarmaken
vlees goed kruiden gebruik vaak geowon rundvlees kruide van silvo
goed dichtschroeien en dan water erbij lager zetten deksel erop en lekker laten staan
3 uur vind ik echt te weinig hoor ik doe minimaal 4 uur en liever gewoon hele dag
 
Quote
RE: draadjesvlees
Son  schreef op: 28-08-2012 10:21:44
wij gebruiken nu sukadelappen. Ligt maar net aan wat er in de aanbieding is. Goed kruiden, lekker veel peper. En flink in de bakboter en echt een paar uur op. Wij doen er ook nog 2 laurierblaadjes bij.
Ik gebruik echt bijna een kilo  maar wij zijn dan ook wel echte vleeseters.

Ik twijfel, ik denk bloemkool...of sperziebonen...of beide.
 
Quote
RE: draadjesvlees
Son  schreef op: 28-08-2012 10:23:04

Quote angelique:
ik gebruik ook altijd riblappen die vind ik lkkerste
nu waren de sucade lappen in de aanbieding dus das vandaag aan d beurt
ik ga het tussen de middag al klaarmaken
vlees goed kruiden gebruik vaak geowon rundvlees kruide van silvo
goed dichtschroeien en dan water erbij lager zetten deksel erop en lekker laten staan
3 uur vind ik echt te weinig hoor ik doe minimaal 4 uur en liever gewoon hele dag



ook bij de vomar geweest ?

Wij hebben het gister al klaar gemaakt. Eind v/d middag nog ff 2 uurtjes aan en dan heeft het wel 4 uur opgestaan
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 10:23:07
hier ook altijd kilo we zijn gene rgote eters maar wel vlees eters maar kunnen dan wel 2dagen eten
 
Quote
RE: draadjesvlees
Son  schreef op: 28-08-2012 10:23:59

Quote angelique:
hier ook altijd kilo we zijn gene rgote eters maar wel vlees eters maar kunnen dan wel 2dagen eten



bij ons gaat het gewoon op
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mamajaxx  schreef op: 28-08-2012 10:31:42
Hachee
 
Quote
RE: draadjesvlees
Karien  schreef op: 28-08-2012 10:31:59
Ik maak het altijd met runderlappen.
Heb een recept van koken met karin...heerlijk.
Wat ook lekker is boeuf bourgion (of hoe je het ook schrijft).
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 10:36:45

Quote son:
[...]

bij ons gaat het gewoon op



groete eters mijn vent is net een baby wat hij eet ik heb kleine maag kan gewoon niet meer
kids eten beide niet veel dus kg in 2 dagen is voor ons al heel veel
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mama Van Drie  schreef op: 28-08-2012 10:56:31
Jullie laten dat dan zo'n vier uur staan ( of de hele dag) dan staat het laag maar bubbelt het water dan nog? Of staat hij dan juist iets te hoog? Ik kook op keramische platen.
 
Quote
RE: draadjesvlees
Angelique  schreef op: 28-08-2012 10:57:56
iher bubbelt het een klein beetje
 
Quote
RE: draadjesvlees
Anita_mv4  schreef op: 28-08-2012 11:03:32
rode kool en aardappelpuree ( en niet uit een pakje dan want dat is niet lekker)
 
Quote
RE: draadjesvlees
Claudje  schreef op: 28-08-2012 11:51:29
Geen koud water erbij gooien na het aanbraden.


Vlees kruiden,aanbraden in hete boter.
Dan vlees eruit...heet tot kokend heet water in de pan gieten.
Als dat heet is (kookt) dan vuur laag zetten of liever op een klein pitje en vlees er weer in.
Zo laag vuur dat het af en toe borrelt...blupt/blubt (wat een raar woord!! Hahaha)

Zo lang mogelijk laten sudderen. Er komt een moment dat je hem ondraait en denkt...shit,mislukt. Zo taai als leer.
Maar gewoon laten sudderen en uiteindelijk word hij heerlijk mals.
Ik draai hem/ze elk half uur ongeveer om.

Als je er koud of lauw water bij giet,schrikt het vlees en word het taai (heb ik me laten vertellen)

Oohh ik heb er ineens echt heel veel zin in.

Oh en ik eet het altijd met gekookte aardappelen en sperziebonen.
Ik vind elke groente wel kunnen erbij.
Maar nee...geen patat ofzo.
Die heerlijke jus over een aardappel......MmmMmmMm 


Succes
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mama Van Drie  schreef op: 28-08-2012 12:02:28
nou, ik ga het dan toch nog maar eens een keer proberen, niet voor mezelf want ik houd niet van vlees en vind alles al snel te vies maar heb er hier in huis die het wel lusten denk ik als het maar geen leer is haha
 
Quote
RE: draadjesvlees
Mb2  schreef op: 28-08-2012 12:03:06
Uur of zes laten staan. Een scheutje azijn erbij zorgt er ook voor dat het vlees niet taai wordt.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op draadjesvlees
Naam
Bericht