Menu
 

Topic:

Zwemfeestje (6 jaar)

Esther Mv Thomas  schreef op: 12-06-2012 20:09:35
Mijn zoontje van bijna 6,5 jaar is uitgenodigd voor een zwemfeestje. Omdat hij niet zo vaak uitgenodigd wordt, zei ik meteen ja toen de moeder van dat jongentje (wordt 7 jaar, zat tot maart bij Thomas in de klas, Thomas is toen naar een andere school gegaan, maar dat jongentje wil graag dat hij komt) voor de deur stond.
Pas later ging ik erover nadenken......Hij is dus 6,5 jaar en heeft zijn A en B-diploma. Dat heeft wel bijna 2 jaar geduurd. Hij kan zwemmen, maar zijn uithoudingsvermogen is niet geweldig. Wij zijn na het behalen van zijn B (begin maart) een paar keer wezen zwemmen met hem, maar ik blijf er steeds bij. Hij wordt snel moe en dat zie je dan ook. Ook kan hij heel enthousiast spelen (zowel op het land als in het water) en wordt dan overmoedig.
Jullie snappen het al: ik vind het idee helemaal niets meer......Na de zomer gaat hij bijv. 3 dagen op kamp (met school) en dat vind ik prima, maar een zwemfeestje?
Maar ja, ik heb toegezegd en hij heeft er natuurlijk veel zin in, zeker omdat het iemand van zijn vorige school is (woont hier ook in de buurt). Ik weet verder niets, omdat ik geen contact verder heb met die ouders (niet via het schoolplein, ik heb wel een telefoonnummer en ik weet waar ze wonen). Ik weet dus niet hoeveel kinderen er meegaan (ik weet wel dat er 1 andere jongen uit Thomas zijn huidige klas, die dus ook op die andere school heeft gezeten, is uitgenodigd), hoeveel begeleiders er zijn en of die mee het water in gaan of ergens gaan zitten en meer niet.

Wat zouden jullie doen?
Ik neig er nu naar om zelf ook naar het zwembad te gaan, om gewoon in de buurt te zijn en alles in de gaten te houden. Is dat vreemd?
Hem zeggen dat hij toch niet mag, vind ik eigenlijk wreed en ik wil hem ook geen angst aanpraten (als ik zeg dat ik het dus eng vindt ofzo).
Zucht....waarom gaan ze niet gewoon naar een binnenspeeltuin? We hebben het hier over kinderen van 6 en 7 jaar oud. Ik zou zelf nooit op die leeftijd een zwemfeestje geven, maar ja.
 
Quote
Navigatie
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Mamamiek  schreef op: 12-06-2012 20:12:52
Ik snap je helemaal. Ik zou dan ook gewoon bellen met de vragen die je hebt. Misschien hebben ze het allemaal wel heel erg goed geregeld en anders zou je ook nog je hulp aan kunnen bieden
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Mai-lin  schreef op: 12-06-2012 20:17:06
Wat een dilemma he?
Ik vind de kindjes ook nog erg jong, zou het zelf ook niet doen.
Maar wellicht is er meer dan genoeg begeleiding. Ik zou het vragen en uitleggen dat je het toch een eng idee vindt. Niets vreemds aan, hij is pas 6! En jij kent je zoon, het kindje waarmee hij gaat zwemmen is misschien heel voorzichtig...

Snap dat je je zoon niet wil teleurstellen, maar veiligheid gaat zeker wel voor.
Zomaar zelf gaan kan ook vreemd over komen, hoewel ik je wel snap, hoor... misschien kun je ook voorstellen om mee te gaan als extra begeleider?
Maar nogmaals, misschien zijn er begeleiders genoeg...

Gewoon vragen! Sterkte!
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Son  schreef op: 12-06-2012 20:18:35
Met a en b zou ik het wel aandurven
Over het algemeen spelen ze en zullen ze niet veel constant zwemmen.
Ik zou wel willen dat er genoeg begeleiding is (1 op 3 of zo)
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Son  schreef op: 12-06-2012 20:19:44
Ik ben het er mee eens dat ik ze ook wel erg jong vindt en ik persoonlijk zou nooit die verantwoordelijkheid op me willen nemen
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-06-2012 20:20:27
Ik zou even bellen en je vragen voorleggen. Vind het ook nog erg jong je hebt ook kinderen die nog geen diploma's hebben.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Esther Mv Thomas  schreef op: 12-06-2012 20:25:10
Ik ken het zwembad, hij heeft er ook gelest, en op zaterdag is over het algemeen alleen het (kleine) recreatiebad open. Daar kan je dus eigenlijk alleen in zwemmen, het is te diep om er te staan. Verder is er dan nog een glijbaan.
Soms is ook het andere bad, nog veel dieper, open met de springplanken (dat kan hij trouwens heel goed, is ook niet bang). Het is geen fijn zwembad trouwens....(omdat er zo weinig te doen is verder).
Wat de meeste kinderen doen is met van die matjes spelen, elkaar eraf duwen etc. En dan ga je dus steeds kopje onder en ik heb gemerkt dat hij dat niet lang volhoudt.
Het jongentje dat jarig is, is heel rustig trouwens. Die andere jongen uit zijn klas ook. Maar verder weet ik niet wie ermee gaan.

Als ik zelf zou gaan, zou ik dat zeker eerst aan de ouders voorleggen hoor! Ik ga er niet zomaar zitten, dat vind ik niet netjes.

Ik denk dat ik morgen met mijn man erover praat (die is een stuk gemakkelijker) en dan kan ik morgen altijd nog bellen erover. Dat lijkt mij dan het beste.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Tessa_mv2  schreef op: 12-06-2012 20:27:20
Oef een zwemfeestje voor een 6 jarige......
Zou ik ook niet blij van worden.
Zelf zou ik ook nooit de verantwoording willen hebben over zulke jonge kinderen in een zwembad.

aan mij heb je niets, de mijne zou niet mogen.
Maar ja.......je hebt al ja gezegd. Kan je zelf niet mee?
Of vraag hoeveel begeleiding er bij is enz?
Is het op een druk tijdstip of is het dan heel rustig in het zwembad, allemaal dingen die mee spelen.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Esther Mv Thomas  schreef op: 12-06-2012 20:32:09
Over het algemeen is het vrij druk op zaterdagmiddag. Zelf gaan wij altijd op zondagmiddag, omdat dan ook het instructiebad open is (dat is ondiep en daar zijn allemaal dingen om mee te spelen, van die spaghettislierten etc., ik ga vooral graag in dat bad omdat het veel warmer is.....).
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 12-06-2012 20:46:57
Hebben ze daar geen zwemvestjes (wat ze bijv bij CP ook hebben)? Misschien zou je de moeder kunnen zeggen dat je het veiliger vind als hij een zwemvestje zou dragen (vanwege je bovenstaande redenen) maar dat het ook wel weer sneu is omdat de andere kinderen geen vestjes dragen. Misschien krijgt ze dan de ingeving om alle kinderen er een aan te trekken?

Ik vind het ook neit echt een goed idee vooral niet als er ook een golfslagbad is.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Happysinglemum  schreef op: 12-06-2012 21:56:26
Ik snap dit ook niet. Mijn dochter is 6,5 en heeft nog geen diploma al duurt dat hopelijk niet heel lang meer.
Lastig hoor, je zoontje wilt het natuurlijk heel graag
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Mitch  schreef op: 12-06-2012 22:04:15
Dat ik het geen leuk kinderfeestje wil buiten beschouwing gelaten
Ik zou er inderdaad zelf ook heen gaan, geef je je zoon de kans om bij het feestje te zijn en er zijn toch een paar extra ogen in het bad.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Esther Mv Thomas  schreef op: 12-06-2012 22:05:29
Er is geen golfslagbad, het is een vrij klein recreatiebad met daarin een iets snelstromend gedeelte (staat niet altijd aan en stelt niet zoveel voor). Het is al vlug te druk, wij gaan tegenwoordig ook naar andere plaatsen (verder weg) om te zwemmen. Er is dus ook een instructiebad, maar volgens mij wordt dat op zaterdagmiddag gebruikt voor allerlei lessen en kunnen ze daar niet in. Verder nog een dieper bad met de 2 duikplanken (is dus ook vaak niet open) en nog een groot wedstrijdbad, maar dat is meer voor baantjes trekken. Op zich veel baden hoor, maar erg saai......(ook nog een peuter- en kleuterbadje, maar een gemiddelde waskuip is groter).

Er zijn geen zwemvestjes. Daarbij heeft hij wel zijn A en B en dan doet hij dat echt niet aan (hij denkt ook nog eens als een kind dat veel ouder is.....).

Ik ga gewoon morgen bellen en als ik het idee nog steeds eng vindt ga ik, in overleg, er ook maar zitten. Ik zal die andere moeder (van het jongetje uit zijn klas) ook nog eens peilen als ik haar morgen zie.

Toevallig heeft hij volgende week ook nog afscheid van scouting en dan gaan ze naar zee. Via de mail kreeg ik ook al de vraag welke diploma's hij had. Nou, in zee mag hij dus echt NIET zonder ons erbij. Dat is nog vele malen enger......Ach, misschien is het dan wel slecht weer....( )
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Mamavan2boys  schreef op: 12-06-2012 22:11:36
Mijn zoontje is net 6 geworden en heeft nog niet eens A, dus hier zou het een makkelijk verhaal zijn. Maar mocht hij wel zijn diploma's hebben zou ik er ook geen fijn gevoel bij hebben..maar als bijv. zijn vader en moeder mee gaan en dan die 2 rustige vriendjes dan is het een ander verhaal (mits die vader en moeder dan mee het water in gaan)
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Esther Mv Thomas  schreef op: 12-06-2012 22:19:09
Dat hoop ik dus ook. Dat het dus om 3 of hooguit 4 (rustige) kinderen gaat (die van mij is dan waarschijnlijk het minst rustig.....) en allebei de ouders en dan mee het water in. Dan kan ik hem wel laten gaan, anders wil ik gewoon in het zwembad gaan zitten (op afstand ofzo, maar het wel in de gaten houden).
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Int  schreef op: 12-06-2012 22:39:07
Ik zou er persoonlijk geen moeite mee hebben. Met a en b kunnen ze prima zwemmen!
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Lonneke  schreef op: 12-06-2012 22:51:21
Mijn zoontje is bijna 8 en heeft idd ook A en B al ruim 2 jaar .

Wij zwemmen voor de rest eigenlijk nooit misschien 4 keer in het jaar.

hij zou van mij NIET mee mogen na een zwemfeest.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Aukie  schreef op: 12-06-2012 22:52:20
als de moeder er aan de kant langs staat, dan zou ik het wel doen. de kinderen spelen meer in het water dan constant zwemmen, en ze gaan regelmatig op de bodem staan, dus als hij A en B heeft zou ik dat wel aan durven
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Myself  schreef op: 13-06-2012 08:44:30
Ik snap je punt, ik vind het ook te jong voor een zwemfeestje, ik vind dat eerder pas van een jaar of 8 verantwoord, met dan nog voldoende begeleiding erbij natuurlijk.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
M.  schreef op: 13-06-2012 09:04:49
Ik vind de kinderen ook nog vrij jong voor een zwemfeestje. Je kan ze niet alleen laten en zelf een boek gaan lezen. Ik zou je vragen voorleggen aan de moeder, misschien kan je wel mee. Als er genoeg begeleiding is komt het vast goed. Hij heeft toch terecht zijn A en B gehaald!?
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Jacq38  schreef op: 13-06-2012 09:11:01
Al je diploma;s hebben is nog geen garantie dat ze goed kunnen zwemmen hoor. Na het behalen van de diploma;s begint het pas, dan moeten ze ervaring opdoen en meer uithoudingsvermogen krijgen. Mijn dochter heeft ABC en werd twee jaar geleden nog gesommeerd in een vakantiepark dat ze naar het ondiepe moest omdat ze te vaak aan de kant hing.

Zwemfeestje zou nu wel mogen omdat ze nu sterker is maar dan nog zou ik ook checken hoeveel kids enz.

Ben benieuwd wat ze gezegd heeft vandaag en of je over de streep bent. Overigens is het helemaal niet gek om aan te bieden dat je meegaat hebben ze een extra auto en extra handen, ik zou het gewoon aanbieden.

Succes
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Karien  schreef op: 13-06-2012 10:08:39
Ik zou toch even met de moeder bellen en je gevoel erover uitleggen. Mijn dochter S deed (en doet) zwemmen als sport toen ze 7 was, maar mijn Thomas is niet echt een waterrat...dus ik zou er ook niet zo blij mee zijn zo'n zwemfeestje.

Vind het nogal wat hoor met kinderen van 6 a 7 jaar zo'n feestje. Ik heb het bij
S gedaan toen ze in groep 5 zat. Zelfs toen was er een ouder bij die het niet zo geschikt vond...toen waren ze al ruim 8/9 jaar.....

 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Esther Mv Thomas  schreef op: 13-06-2012 10:33:25

Quote Jacq38:

Ben benieuwd wat ze gezegd heeft vandaag en of je over de streep bent. Overigens is het helemaal niet gek om aan te bieden dat je meegaat hebben ze een extra auto en extra handen, ik zou het gewoon aanbieden.



Nou die extra auto niet hoor, mijn man moet werken en ik heb enkel een fiets (en geen rijbewijs). Ik zal vanmiddag of vanavond bellen.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Marielle77  schreef op: 13-06-2012 15:30:17
Onze dochter van 6 jaar is pas meegeweest met een zwemfeestje. De zus (10 jaar) van een vriendinnetje van haar was jarig en er was een kindje uitgevallen, dus mocht zij mee. Ze heeft ook A en B en heeft daarna nog een jaar bij een zwemvereniging gezwommen om het bij te houden (ze heeft haar diploma's erg snel gehaald vandaar). Verder was ook dit een simpel zwembad (diep bad met kleine duikplank en een pierebadje) en hetzelfde zwembad waar zij zwemles heeft gehad, samen met dit zelfde vriendinnetje. Dus ja ik durfde dat wel aan! Ze heeft het ook heel leuk gehad.

Overigens zou ik zelf niet gauw een zwemfeest geven op deze leeftijd. Volgend jaar april wordt onze zoon 10 jaar en dan wil ik er eens over nadenken. Dat vind ik ook al een andere leeftijd dan 6.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
M&j  schreef op: 13-06-2012 15:44:00
Ik zou het te jong vinden, zeker als het druk is in het bad.
Wij hebben het eerste zwem feestje gehouden toen mijn dochter 9 werd en met kinderen die het ABC hebben.
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Esther Mv Thomas  schreef op: 16-06-2012 22:52:48
Update over het zwemfeestje;
Zoonlief heeft het heerlijk gehad en is ongeschonden uit het zwembad gekomen.
Toen ik hem vanmiddag naar het feestje bracht heb ik nagevraagd hoeveel kinderen er mee zouden gaan en hoeveel begeleiding (en waar de begeleiding dan zou zijn). Het ging om 5 jongens van 7 jaar en dan die van mij van 6 jaar. De ouders gingen mee en verder nog een oudere zus met haar vriendin. Ze zouden allemaal mee het water ingaan.
Voor mij was dit genoeg geruststelling, ook omdat de andere moeders die ik nog sprak dezelfde gevoelens hadden, maar hun kind toch lieten meedoen.
De moeder had achteraf wel tegen mijn man (ik was net even bezig met iets en heb hem niet zien thuiskomen) gezegd dat de jongens wel allemaal heel druk waren geweest....(het waren ook nog zo ongeveer de drukste kinderen uit de klas, die van mij kan er ook wat van en 1 rustige jongen). Hij was toch onder water getrokken etc., had zich regelmatig verslikt, maar hij heeft het overleefd.
Alleen denk ik bij een eventueel volgende uitnodiging goed na voor ik weer ja zeg.....en hijzelf mag tot zijn 12e ofzo geen zwemfeestje geven!
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Mai-lin  schreef op: 16-06-2012 23:23:13
Fijn dat het erop zit, maar ik sluit me volledig aan bij je laatste twee zinnen!
 
Quote
RE: Zwemfeestje (6 jaar)
Esther Mv Thomas  schreef op: 17-06-2012 11:14:48
Vanochtend werd hij opgehaald door een vriendinnetje (die niet naar het zwemfeestje was gegaan, had geen uitnodiging gehad) en zij vroeg hoe het was geweest. Zoonlief zei halfleuk. Het was wel leuk geweest, maar er waren toch 2 jongens geweest die hem onder water getrokken hadden en eentje had ook zijn keel dichtgeknepen (ja, er zitten lieverdjes bij.....). Dat had hij toch minder gevonden, gelukkig was het ergens geweest waar hij kon staan. Nog een reden dus om een volgende keer gewoon nee te zeggen.....(hij is ook niet zo weerbaar, laat zich snel ondersneeuwen door andere jongens).
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zwemfeestje (6 jaar)
Naam
Bericht