Menu
 

Topic:

HELP,dringend raad nodig

Chantal  schreef op: 30-04-2012 21:03:17
Hoi meiden..

Ik zit met een groot probleem/dilemma.
ik ben een mamma van 3 kids in de leeftijd van 10,13 en bijna 15 jaar.

De oudste begint nu haar eigen ding te doen wat ook moet kunnen.Daar versta ik onder : af en toe naar stad,af en toe op stap,bioscoop.etc etc.

Nu mag ze van ons eigenlijk altijd wel wat ze wil.ze krijgt dan meestal ook wat geld mee.Maar ik merk nu gewoon dat hiern 5,00, daar 7,50 etc etc het me gaat opbreken.Kijk ik gun haar echt alles he maar ik heb er nog 2.
Zij vallen steeds buiten de boot.hebben nog niet zoveel nodig maar toch maakt zich schuldigheid meester van mij.
Mijn oudste dochter krijgt bijna nooit iets verboden maar owee ALS we eens nee zeggen heeft ze geljk heel slechte zin.We houden ons dan wel aan ons woord.
maar ik merk gewoon dat het steeds moeilijker voor me word om iedere week gewoon rond te komen.Wij hebben het ook niet zo breed.

nu is ze naar. Een flugelparty..ze word 15 en mag van mij dan 2 flesjes drinken.zei ze heel verwonderd..maar 2?? Wil ze. Geld van bankrekening afhalen terwijl ze er niet meer veel op heeft staan.volgende mnd gaat ze beginnenn met werken..ze moet eerst 15 zijn.

Ik vind het zo moeilijk een gouden middenweg te vinden..
Soms denk ik ben ik te streng...soms denk ik...verwend nest...je krijgt zovaak een paar euro hier en daar.de jongste niet of nooit.
Dan voel ik me weer schuldig ten opzichte van hun..

Ik gun hun alledrie alles maar het moet ook financieel kunnen .
Ze krijgt 5,50 euro zakgeld per week..soms twijfel ik weer..is dat te weinig???
Ze weet wel hoe ze moet praten zodat we het gevoel krijgen haar teniet te doen..tis ze moeilijk..tis mijn eerste puber en ze weet zo goed mij te laten twijfelen..
Wie kan me raad geven en welke regels hebben jullie ...

Zit er echt even helemaal doorheen..
 
Quote
Navigatie
RE: HELP,dringend raad nodig
Emv3  schreef op: 30-04-2012 21:21:05
Hoi Hoi

Hier ook drie kinderen, nu is de oudste 13(en een half
Zij krijgt op dit moment sinds een half jaar ong..zak/kleedgeld.
Daar moet ze gewoon alles van doen.
Voor haar duidelijk en voor ons duidelijk.
OOk een goede leerschool.
Wat moet zij van die 5,50 doen?
Ik ben geloof ik wel makkelijk maar aan de andere kant wel streng..
Als zij van mij altijd wat zou krijgen en haar broer/zus niet ..Nee dat is niet eerlijk.zeker als ze dan zo zou reagreen...hier zou dat zijn jammer dan..je krijgt een maand helemaal niks meer...

Verder weet ik niet hoe alcohol en 15 jarigen...hier nog niet aan de orde..Maar 16 is de tijd dat het zou mogen misschien een glaasje...

Succes!
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Corine86  schreef op: 30-04-2012 21:25:34
geen ervaring mijn oudste is net 5, maar over zak en kleed geld, zou je eens op de site van het nibud moeten kijken.

Succes!!
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Chantal  schreef op: 30-04-2012 21:30:21
Dankjulliewel voor de antwoorden.

Nou ze moet er bv..snoep..cadeautjes en broodjes van kopen
Want boterhammen kan ze van thuis meenemen.

Als je gewoon tussendoor een ijs wil halen terwijl we ijs in de vriezer hebben..
En als ze op stap gaat kan ik ook niets steeds een tientje geven.dan is het einde toch zoek
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 30-04-2012 21:31:34
Dat is inderdaad heel moeilijk. Maar ik vind je niet te streng. Ik heb nog geen pubers, dus kan ik er niet veel over zeggen. maar ik vind het al heel wat dat ze met haar 14 jaar al naar een flugelparty mag. Daar zou ik dus niet eens over nadenken. hihi. En ik denk dat 5.50 euro zakgeld toch voldoende moet zijn. Ze hoeft toch verder zelf geen kleding ofzo te kopen? Dus dat kan ze sparen en daar leuke dingen van doen. Misschien kun je een afspraak met haar maken dat ze van haar zakgeld leuke dingen kan doen en dat je bijv 1 keer per maand een filmpje ofzo betaald. Dat ze dan bijv eens 7.50 ofzo extra krijgt. Ik zou dat dus echt niet elke week doen. En uitleggen dat je nog 2 kinderen heb. Hier in de stad mogen ze pas binnen als ze 16 zijn en ID verplicht. Dus die van mij kunnen strax niet eens op stap als ze 14 zijn Ze moet ook leren wat de waarde van geld is en dat er in het leven ook welleens een nee kan voorkomen. Ik was zelf helaas ook zo'n puber die vond dat alles moest kunnen en als mijn vader eens nee zei, dan barste de bom. Terwijl ik eigenlijk altijd alles mocht en ik hoefde maar ijn hand open te houden. Nu denk ik vaak..pa, wat heb je me verwend. succes het lijkt me heel lastig.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Mamavonn  schreef op: 30-04-2012 21:36:41
Wat gaat ze voor werk doen? Ik vind 5,50 persoonlijk weinig als ik zie wat ze ervan moet doen, maar ik kan niet in je beurs kijken.

2 flugel op die leeftijd vind ik veel. Alcohol is echt zo slecht voor kinderen. Dus als je weet dat ze daar haar geld aan opmaakt zou ik haar niet meer geven.

Is het geen optie om de kinderbijslag die je voor haar krijgt voor haar apart te houden?
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Chantal  schreef op: 30-04-2012 21:44:55
Dat is het em nou..ik heb haar dus weer een paar euro in haar kont gestopt oor 2 flesjes flugel..ze heeft haar geld op..dat bedoel ik."ik vind het moeilijk om standvastig te blijven dan
..je gunt haar dat feesten toch weer...
De kinderbijslag krijgt ze voor kleren...daar heeft ze nog z70 euro van over..maar dat geef ik haar niet om pruldingenvoor te kopen ...
Volgens het nibus is voor 15 jarigen een zakgeld van 3,50-7,50 normaal..afhankelijk van wat ze moeten betalen ervan..

Mijn andere kids krijgen ook wat zakgeld..
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Myself  schreef op: 30-04-2012 21:45:29
Ik weet niet of je de mogelijkheid hebt , maar je zo het er ook eens over kunnen hebben wat de vriendinnen van haar krijgen. Zo heb je vergelijking materiaal uit haar eigen omgeving.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Sennamvyent  schreef op: 30-04-2012 21:46:26
Over het geld kan ik weinig zeggen, heb geen idee wat normaal is op die leeftijd. Maar een flugelparty als ze nog geen 15 is? Dat vind ik best wel schokkend eerlijk gezegd...
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Janneke01  schreef op: 30-04-2012 21:51:06
En een maand bedrag? Bijv. 25 euro per maand.
Al zal ze dat denk ik op maken in een week en om meer vragen, of niet?

Moeilijk zeg, hebben haar vriendinnen ook altijd geld?
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Mrtj  schreef op: 30-04-2012 21:51:48
Zolang je haar geld blijft toestoppen als haar eigen geld op is, zal ze niet goed leren budgetteren. Zij moet leren, dat als ze naar een feestje wil, ze dus bammetjes thuis moet smeren en niet in de kantine moet kopen, om zo geld over te houden om uit te kunnen gaan.

Je schrijft dat ze snoep van haar zakgeld moet kopen. Bedoel je dat ze thuis geen snoep krijgt?

En wat bedoel je met cadeautjes kopen? Moet zij voor haar vriendinnen cadeautjes zelf kopen? En om hoeveel vriendinnen gaat dat? Stel dat ze gemiddeld iedere maand een verjaardag heeft , dan moet ze dus van die 4.5 * 5.5 = 24.75 per maand 5 (of 10? het is maar net wat je zelf wil natuurlijk) reserveren voor een cadeautje. Daarmee houdt ze netoo 15 tot 20 euro per maand over.

Ik denk dat ik het om zou draaien: cadeautjes voor vrienden kan ze geld van jou krijgen, en al haar eigen activiteiten (uitgaan, snoepen, broodjes kopen) moet ze van haar zakgeld doen. Lijkt me een stuk helderder. Want cadeautjes 'moeten' nu eenmaal, en snoep, uitgaan en broodjes (ipv bammetjes vanuit huis) is toch echt een eigen keuze.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Blauwtje  schreef op: 30-04-2012 21:56:35
Poeh ik heb geen idee wat ''normaal'' is qua zakgeld ik heb ze nog klein, maar ben het met de anderen eens dat ik op haar leeftijd een flugelparty vrij heftig vind.
Zijn haar vriendinnen ook zo jong die daar heen gaan?
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Debby1977  schreef op: 30-04-2012 21:56:51
Hm, ik ben misschien een zeikerd,maar een flugelparty terwijl ze nog geen 15 is???

Mijn oudste is 16,wordt in november 17 en ze is vanavond met haar vriendje en een vriendin stappen. Ze moet om 1 uur thuis zijn en wordt gebracht door de vader van die vriendin. Ze begint nu pas af en toe eens uit te gaan en dan vind ik 1 uur max. Geld krijgt ze niet van ons, ze heeft haar eigen geld en daar moet ze het van betalen. Ze geeft hooguit eens een tientje uit en zover ik weet drinkt ze geen,of anders heel weinig alcohol.

Ik vind 14 jaar te jong,ik zou haar eerst nog een tijdje thuis laten en als ze 15 is en een baantje heeft zou ik eens verder kijken en het haar lekker zelf laten betalen.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Lydia  schreef op: 30-04-2012 21:58:40
mijn dochter is 15 en krijgt 5 euro per week, brood ed krijgt ze van huis mee, als ze de stad in gaat voor kleding krijgt ze bv 50 euro mee van de kinderbijslag en flugelfeestjes...nee daar doen we niet aan. Soms heeft ze feestje van vriendin en dan krijgt ze bv 7,50 voor kado te kopen.
Van haar 5 euro spaart ze zelfs nog iets op.......
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Bepje  schreef op: 30-04-2012 22:18:01
Voor het zakgeld kun je kijken op de site van het nibud.
Ze kan ook een folder/krantenwijk nemen en zelf geld verdienen. Zodra ze 15 is kan ze op zaterdag werken, wat ik overigens zelf van onze kinderen verwacht als ze zo oud zijn.
Als je haar geld blijft geven leert ze nooit maat te houden en dat kan in de toekomst problemen geven.

Wat betreft een flugelparty : Ik begrijp niet dat je een kind van 14 erheen laat gaan en dat ze dan nog mag drinken ook.
Wij organiseren zelf jaarlijks met een groep een evenement (hier is niets dus moet je dat zelf doen) en willen geen kinderen onder de 16 binnen omdat je strafbaar bent als je aan hen alcohol verkoopt en tieners kunnen de gevolgen totaal niet overzien, ook niet van de hoeveelheid die ze drinken. het was niet je vraag maar moest het toch kwijt.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Misbren  schreef op: 01-05-2012 08:08:47
Je stopt je oudste nu wat geld toe, maar zou je dat ook doen met je middelste en je jongste als die die leeftijd bereiken?

Dat is voor mij altijd iets om over na te denken.
Ik geef mijn oudste van 13 ook vaak wat meer, maar dat zou ik dan ook wel doen als mijn middelste die leeftijd heeft.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Chantal  schreef op: 01-05-2012 09:39:57
Kijk die flugelparty is 1 keer in het jaar.met koninginnedag bij ons in het dorp.en haar oude klasgenoten gingen er ook heen.
Ze was om half elf thuis.moest van ons...ze had 3 flugel gehad..

Normaal is 1 keer per mnd soos in een ander dorp voor kids can 12 tot 16.
Daar gaat ze al een aantal mnd niet meer heen..wat de reden is weet ik niet.

Ik wil niet het gevoel wekken hier dat ze continu drinkt he.hahah ik weet dat ze eigenlijk te jong is maar als je kind eenmaal die leeftijd heeft weet ik zeker dat jullie het niet volhouden om hun echt te laten wachten tot ze 16 zijn.kijk als ze ieder weekend uit ging..dat is helemaal niet ter sprake.

Verder krijgen ze hier genoeg snoep..maar het is altijd zo dat net wat ze willen hebben er niet in.nou dan koop het maar van je eigen zakgeld..
Op zich wil ze niet abnormaal veel maar ALS ze geld nodig heeft omdat ze niks meer heeft dan heeft ze gelijk zo een kwaad gezicht en dat irrtiteerd me mateloos.

Dankjewel voor alle tips..die ga ik zeker gebruiken.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Chanal  schreef op: 01-05-2012 09:44:45
Ze gaat dus echt zelden op stap maar die dscussie nu is eigenlijk ontstaan omdat ze naare die flugelparty ging en of we haar weer geld moeten geven of niet.dit speelt niet iedere week.nog niet. Eens 1 keer er 2 mnd.maar dit zat me gisteren heel erg dwars..wil voorkomen dat gedacht word dat ze iedere week op stap gaat.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Alice  schreef op: 01-05-2012 10:46:16
Alcohol is heel slecht voor kinderen. Het verbieden is niet moeilijk, maar dan doen ze 't natuurlijk stiekem.
Maar goed, ik zou er dus nooit aan mee betalen op die leeftijd. Laat 't ze dan maar stiekem doen en zelf bekostigen.
2 flesjes Flugel kreeg ze van jullie, en ze wou nog meer. Dan lijkt 't mij tijd voor 'n gesprekje over alcohol en de gevaren.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Mitch  schreef op: 01-05-2012 12:11:34
Als ik terug kijk naar mijn eigen situatie van vroeger.

Ik kreeg 25 gulden per maand van mijn 15de tot mijn 17de daarna ging ik fulltime werken.
Kleding kreeg ik van de kinderbijslag als dat nodig was (geen merk).
Van het vakantiegeld kreeg ik altijd eenmalig 100 euro mee.

Maar goed van die 25 gulden moest ik mijn roken (zooo dom) betalen, mijn benzine voor de brommert, moest ik sparen voor de verzekering, de extraatjes die ik op school kocht.
En als het op was, had ik echt pech.... dus je paste wel op of je die 1 gulden 25 uitgaf aan een broodje knakworst, of je je boterhammetje van thuis op at op school.

Ik denk dat je gewoon je poot stijf moet houden, dat ze pissig op je word, tjah dat doen pubers nu eenmaal, maar door steeds weer toe te geven leer je ze ook niets.

Wat het alcohol betreft, daar vroeg je geen advies over, maar no way dat mijn kind op haar/zijn 14de naar zoiets mag.
Nu schijn ik overbezorgt te zijn volgens velen, dus of dat objectief is weet ik niet hahaha
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Ivy  schreef op: 01-05-2012 12:28:23
Mijn oudste moet nog 13 worden (juli) en ik hoop dat het nog heel lang gaat duren voor het hoofdstuk alcohol en uitgaan hier ter sprake gaat komen Een flugelparty zal hier voor de 16 sowieso niet doorgaan.

Maar als je nu al een bedragje hier en een bedragje daar geeft, zou ik een vast bedrag als zakgeld geven en daar dan hele duidelijke afspraken over maken wat daar allemaal mee betaald moet worden.
Als het dan niet genoeg is, is het tijd voor een baantje.

Ik zou niet steeds weer geld blijven geven, hoor. Net wat je zegt. Dat is ook niet leuk voor of eerlijk tegenover je andere kinderen.

En als ze dan boos wordt, omdat haar geld op is... Tja, helaas pindakaas. Dat is dan een goede les om te leren wat op/blut betekent. Beter dat ze daar nu achter komt dan over 10 jaar ;-)
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Joltje  schreef op: 01-05-2012 12:55:20
Mijn dochter zit in dezelfde leeftijd, ze word in Juli 15 jaar. Mijn dochter "werkt "al een tijdje. dat wil zeggen, ze loopt folders. Ze brengt de krantjes van de plaatselijke snackbar en de plaatselijke supermarkt. Volgens mij mag dat al op deze leeftijd, dus misschien iets voor jou dochter om een extra centje te verdienen.....Haar papa loopt een helft en mijn dochter de andere helft, want het is een behoorlijk stuk. Het hele dorp namelijk... De verdiensten worden gedeeld. ( wij leggen het weg , maar dat weet zij niet, het gaat ons erom dat ze weet dat als ze minder loopt, ook minder verdient) . Mijn dochter verdient per maand dus 100 euro met de folders. Daar mocht zij van ons 50 zelf van houden per maand en 50 moest in de spaarpot, daarnaast kreeg zij van ons 50 euro kleedgeld per maand. ( alles ervan doen he...dus lingerie, schoenen, alles! ). Dit werkte dus voor geen meter...die 50 euro voor in de spaarpot, die gingen mooi op, ze had geen idee wat ze aan het uitgeven was. Ik heb dus 2 maanden geleden een rekening voor haar geopend. wij doen het nu zo.....die 100 euro die zij verdient, die geeft ze aan mij,. ik stort haar 100 euro op haar rekening. de 50 die ik normaal gesproken zou geven aan kleedgeld, zet ik op haar spaarrekening. De bedoeling is dus 50 voor zichzelf en 50 kleedgeld. En op = op. Er wordt geen beurs meer getrokken, dit is jouw geld en zolang is de maand, doe het er maar mee... Voor haar werkte dit super.....ze heeft veel meer zicht op wat ze uitgeeft. Ik heb haar rekening gekoppeld aan mijn rekeningoverzicht, dus ik kan precies zien wat zij heeft uitgegeven en waar. Maar in principe bemoei ik me er niet mee, dit is haar geld.
Ik heb namelijk ooknog 2 kinderen en zo zien die 2 niet dat ik steeds de beurs trek voor mijn dochter, want zo ging het hier dus ook....
Wat betreft het drinken van alcohol. Mijn dochter heeft sinds een maand een vriendje en zo langzamerhand gaat ze op stap.....de ene is daar sneller mee dan de andere. Ik heb ook altijd gezegd geen alcohol voor ze 16 zijn, maar hou het maar eens tegen. Ik heb dus met mijn dochter ook de gulden middenweg proberen te zoeken en met de carnaval heeft zij ( onder toeziend oog van opa) 2 flugeltjes mogen drinken over de hele dag. daar heeft zij zich ook aan gehouden. Ik heb haar gezegd dat dit een stukje vertrouwen was dat wij in haar hebben en dat ik best mee wil denken, maar niet belogen wil worden. Dit vond zij zo lief van ons, dat zij zich er ook aan gehouden heeft. Opa probeerde het nog uit, bood haar een 3de flugel aan, maar die weigerde ze met de woorden, ik heb mama en papa beloofd er maar 2 te drinken., Afgelopen zaterdag is ze op stap gegaan ( tot 12.00 uur, langer mag van ons nog niet) de dag erna heb ik haar op de man af gevraagd heb je wat gedronken..ja, mam, 1 flugel;.......en ik geloof dat ook. Ik ben van mening dat alles maar verbieden , stiekem gedrag in de hand werkt. Voor ons werkt dit nog goed...mijn dochter komt thuis met voorbeelden van vriendinnen,die nog niet op stap mogen, die zeggen bij iemand te gaan slapen en vervolgens op stap te gaan en zich lazerus zuipen.........dan kies ik ervoor om niet te verbieden, maar een middenweg te vinden. Wij praten ook ontzettend veel met haar...ik vermijd geen enkel onderwerp. En ik merk dat er echt een vertrouwensband is. Nog wel......ik realiseer me heel goed dat dat ook heel anders kan gaan, maar mijn ervaring is, blijf in gesprek met je kind.....laat zien dat er vertrouwen is en dat je echt begrijpt waar ze mee bezig is en wat ze wilt.........
succes ermee, want het is soms erg moeilijk met die pubers!
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Mama Van Drie  schreef op: 01-05-2012 13:11:51
Ik kan alleen maar vertellen hoe het hier gaat.

Ik heb twee zoon van bijna 16 en bijna 18, de krijgen beide geen zakgeld maar wij betalen het mobiele abonnement van hun telefoons.
Kleedgeld krijgen ze ook niet, wilden ze nooit hebben, en werken deden ze al voordat ze 13 jaar waren, dat begon met een kranten/folderbaantje.....de oudste werkt vanaf zijn 15e bij de vulploeg van een grote supermarkt.
Zo verdienden ze hun geld voor leuke dingen.

De oudste is nu een student en heeft zijn beurs, zijn werk en moet daar nu ook zijn eigen kleding van kopen, KB krijg ik niet meer voor hem nu.

Ik denk dat je je dochter een bepaald bedrag moet geven en het daar dan ook bij laten moet, haar dat wel duidelijk maken dat ze het dus daarvan moet doen en op is op.

 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Ivy  schreef op: 01-05-2012 13:12:28

Quote joltje:
Ik ben van mening dat alles maar verbieden , stiekem gedrag in de hand werkt.



Maar je kunt toch niet dingen goed gaan vinden die wettelijk gezien niet eens mogen (alcohol voor 16 bijv.) en ook nog eens echt schadelijk voor hun gezondheid zijn, omdat ze het anders stiekem doen???

Ik ben er helemaal voor om te praten met mijn kinderen en wil dat blijven doen als ze puber zijn. Ook zullen ze steeds meer vrijheid krijgen en hopelijk weinig vertrouwen verliezen.
Maar ik ga niet zeggen dat zie iets mogen, omdat ze het anders stiekem doen, hoor. Dan is het einde zoek.

Als ze zo stom zijn om dingen te doen die voor een reden niet mogen, dan zijn ze maar zo stom en moeten ze daar zelf de gevolgen van dragen.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Joltje  schreef op: 01-05-2012 13:24:56
goed vinden is een groot woord Danielle. Ik zag liever dat niemand van onder de 16 alcohol zou drinken,. Ik ben zelf heel erg tegen alcohol...drink zelf ook geen druppel. MAAR ik kan en wil haar niet gaan vastbinden. Als ze echt willen kunnen ze veel te makkelijk aan alcohol komen. Supermarkt, zelfs in de cafe's. Het enige wat goed werkt is bandjes.....maar dat beleid hebben ze niet overal.

Ik weet niet precies wat je bedoelt met je laatste zin, maar ik neem aan dat jij bedoelt dat ze als ze dan zo stom zijn dat ze wel alcohol gaan drinken terwijl ze dat MET reden van ons en van de wet niet mogen, dat ze dan zelf maar de gevolgen moeten dragen ( dus ziek zijn, omdat ze zo lazerus zijn....of een cafeverbod.....) daar kies ik dus niet voor....dochter van ene vriendin van mij heeft met die stommigheid aan comazuipen gedaan.....dat gevolg vind ik dus veel te link. Oh en erger nog,,, die meid had zich thuis al ingedronken........
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Ivy  schreef op: 01-05-2012 13:30:53
Ik deed het vroeger zelf ook, hoor. Juist omdat het niet mocht. Ik ben ook wel bang dat mijn kinderen het ook zullen gaan doen, maar toch wil ik wel dat ze de grenzen kennen.

Comazuipen e.d., dat zijn toch wel de ergste dingen. Ik ga er maar niet vanuit dat mijn kinderen gelijk het ergste doen. En thuis indrinken? No way... Dat scheelt dan toch al weer wat alcohol ;-)
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Joltje  schreef op: 01-05-2012 13:37:21
thuis indrinken en de ouders wisten van niks...waren wel gewoon thuis......wanneer doe je het goed he danielle? Mijn man en ik hebben hiervoor gekozen, mijn dochter kan daar goed mee omgaan,,,geen idee wat ik zou doen met iemand die dan de grenzen niet kan....Oh het is trouwens ook niet zo dat ze elke week, alcohol drinkt...absoluut niet. Ze mag niet eens elke week op stap..... . Ze vertelde me dat ze alcohol eigenlijk ook helemaal niet zo lekker vind :lo:, dus ik heb goede hoop dat ze heel snel niet meer met de groep mee wilt doen.
Zo hadden we een tijdje geleden een gesprekje over roken......mam, zegt ze, mag ik roken van jou...ik denk, oh boy...daar gaan we......ik zeg, als jij wilt roken, dan doe je dat maar, maar niet hier in huis en je betaald het zelf.......ze dacht en dacht en had toen zoiets van...neuhhhh, dat kost hartstikke veel geld en eigenlijk heb je er niets aan.....pffff, wat was ik blij!
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Ivy  schreef op: 01-05-2012 13:54:19
Joltje, Tieners vind ik maar eng als ik dat zo om me heen zie... Ben altijd blij dat wij nog niet zo ver zijn
Ik weet het ook niet wat goed is. En weet je, misschien dat dezelfde tactiek ook niet voor alle kinderen zal werken. Hier met 6 kinderen zullen we daar ongetwijfeld tegenaan gaan lopen.

Toch denk ik dat ik wel redelijk streng zal blijven. Wij kijken wel eens naar dat tv-programma World's Strictest Parents. Zitten ergere ouders bij dan wij, maar ik denk dat we wel vrij streng zijn. Ik merk vaak wel dat die strenge ouders op tv veel meer praten met de tieners dan ze thuis gewend zijn. Vaak zien ze dan ook wel in waarom iets verboden wordt. Ik hoop maar dat dat hier ook zo zal zijn, maar als ze op mij lijken ... ;-)
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Ivy  schreef op: 01-05-2012 13:54:23
Joltje, Tieners vind ik maar eng als ik dat zo om me heen zie... Ben altijd blij dat wij nog niet zo ver zijn
Ik weet het ook niet wat goed is. En weet je, misschien dat dezelfde tactiek ook niet voor alle kinderen zal werken. Hier met 6 kinderen zullen we daar ongetwijfeld tegenaan gaan lopen.

Toch denk ik dat ik wel redelijk streng zal blijven. Wij kijken wel eens naar dat tv-programma World's Strictest Parents. Zitten ergere ouders bij dan wij, maar ik denk dat we wel vrij streng zijn. Ik merk vaak wel dat die strenge ouders op tv veel meer praten met de tieners dan ze thuis gewend zijn. Vaak zien ze dan ook wel in waarom iets verboden wordt. Ik hoop maar dat dat hier ook zo zal zijn, maar als ze op mij lijken ... ;-)
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Mama Van Drie  schreef op: 01-05-2012 14:31:11
Tieners zijn ook eng danielle......ik vind het een laveren tussen alle obstakels door en vaak de vingers gekruist houden op een goede afloop.

Ik hoop dat als die van mij 30 zijn ik kan lachen om dingen waar ik me druk om gemaakt heb......maar dat is achteraf he, niet als je er middenin zit.

Mijn oudste was 15 en wilde al uit toen......is er ook mee begonnen...eerst tijden voor hoe laat thuis etc....en zo stap voor stap steeds meer vrijheid.
Hij is nu 17, wordt in augustus 18 en is met koninginnenacht naar rotterdam geweest, vrienden van de vakantie wonen in krimpen en daar bleef hij slapen, maar koninginnenacht zou in rotterdam geveird worden en dan zouden ze de dag gelijk zo'n beetje doorgaan......vandaag komt hij weer naar huis.....soms is het loslaten moeilijk maar ik besef me heel goed dat er altijd en overal wat kan gebeuren, OOK als ze al 25 zijn bv......je kan altijd op de verkeerde plek op de verkeerde tijd ergens zijn.

Mijn tweede is 15, wordt in september 16 en moet het uitgaan nog ontdekken geloof ik, is weer een heel ander kind.

Te streng is niet goed maar TE los ook niet...het is een constant laveren en zoeken naar de situatie waar je beide vrede mee hebt, dat klinkt moeilijker als het is, mijn kinderen geven niet veel tegengas ik heb echter een dochter van bijna 8.....en ik weet niet hoor....als die zover is denk ik dat er meer discussies zullen zijn.......een meid he....

We hebben laatst wel de oudste terug moeten fluiten want ondanks dat hij bijna 18 is wil dat niet zeggen dat hij steeds vaker half de nacht thuis moet komen. Hij had dan weliswaar geen school of moest pas rond de middag op school zijn maar dan nog vond ik het niet nodig, het gaat toch ten koste van je gezondheid.....als hij geen vrij heeft de andere dag dan wil ik dat hij uiterlijk 12 uur thuis is....zo niet....dan gaat de deur op de knip en zoekt tie het maar uit, heeft hij vrij...dan maakt het me niet zo heel veel uit maar maak het dan geen 4 uur 's nachts......als hij uit gaat in het weekend dan heeft hij geen tijd meer mee maar dan is het immers weekend.
 
Quote
RE: HELP,dringend raad nodig
Alice  schreef op: 01-05-2012 19:09:01
Bij veel kinderen/pubers werkt het heel goed om ze aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Zoals Joltje het doet, lijkt mij echt prima en haar kind kan dit ook aan. Joltje bereikt hier veel meer mee dan simpelweg verbieden.
Maar niet bij alle kinderen werkt dat zo. Het voorbeeld wat TO noemt, dat de dochter vindt dat ze "maar" 2 flugel mag.. dan denk ik niet dat aanspreken op de verantwoordelijkheid nog helpt. Vind dat toch wel een teken dat 't al te ver is gegaan in de losheid. Klinkt niet echt als een kind dat veel respect heeft voor haar ouders.
 
Quote
Navigatie


Reageren op HELP,dringend raad nodig
Naam
Bericht