Menu
 

Topic:

wat is normaal?

Bettie  schreef op: 15-06-2017 10:01:27
Ik denk dat ik ongeduldig ben of is het toch niet zo vreemd?

Wij zijn voor dochterlief met een onderzoekstraject gestart. Begin februari bij de huisarts geweest, eerst gesprek gehad met hem. Daarna met praktijkondersteuner GGZ en in overleg met beiden doorverwezen naar orthopedagoog. Daar zijn wij half maart als ouders voor gesprek geweest. 

Inmiddels is het half juni en nog steeds weten we niets. Er is 1 ouder gesprek geweest; 1 kennismakingssessie én 2 onderzoeksmomenten. Nu hebben we 1,5 week geleden pas de ouder- en leerkrachtvragenlijsten gekregen.

Is het vreemd dat er.... 4,5 maand na onze eerste hulpvraag nog steeds NIETS bekend is, nog steeds NIETS is opgestart én wij inmiddels (voor het gevoel dan) met de rug tegen de muur staan?

Is het normaal dat dit zo lang duurt óf kan ik zo langzamerhand wel eens op mijn strepen gaan staan?
 
Quote
Navigatie
RE: wat is normaal?
Banana  schreef op: 15-06-2017 10:07:17
technische gezien zijn jullie al erg ver :O
als je ziet dat in heel nl behoorlijke wachtlijsten zijn 
maar anderzeids als je dan eenmaal gaat kan het heel snel gaan 

hier zijn we begin schooljaar begonnen op school
we zijn halverwege bij wijkteam terecht gekomen en dat heeft wel ff tijd gekost 
daarna door naar onderzoeksburo en daar duurde het wat langer omdat die slechts eens per week zijn en dus ook niet altijd elke week kunnen 
daar zijn we dnek ik 2a3 mnd bezig geweest bijna wekelijks voor uitslag

we kregen al te horen je moet nu keuzes maken welke kant wil je op enz maar wachtlijsten tot zelfs een jaar werd ons gezegd 
ondertussen zijn we wel met wijkteam verder gegaan en zomaar uit het niets ging alles in sneltrein vaart en zijn we afgelopen dinsdag begonnen op de juiste plek met een persoonlijke analyse en nog ea word op gestart 
als alles mee zit kan hij de vakantie nog een training krijgen 

het is verbazend dat alles ineens zo snel gaat want wachtlijten zijn echt een groot probleem 
 
Quote
RE: wat is normaal?
Kees  schreef op: 15-06-2017 10:12:53
ik zou bijna gaan denken dat dit normaal is ja....

ben al jaren bekend in hulpverleningsland zoals je weet en kom.nergens geen steek verder....

het enige wat ik geleerd heb is blijven bellen, blijf erachter aan en zoek anders een andere weg...
het.komt allemaal op jezelf neer want ook al schreeuw je om hulp....er gebeurt niks
 
Quote
RE: wat is normaal?
Duifje  schreef op: 15-06-2017 10:16:22
Helaas zijn er in sommige regio's enorme wachttijden. Heel vervelend, maar weinig aan te doen. De regio waar ik woon heeft een wachttijd van minimaal 6 maanden.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Juudje  schreef op: 15-06-2017 10:30:32
Het is ook altijd zo vervelend (die ervaring heb ik met oudste ook gehad destijds) dat ze allemaal pas tegen het eind van het school jaar 'het wiel uitvinden'. Bij ons was dat ook, moesten er halsoverkop ineens nog formulieren ingevuld worden door de leraar. En daarna duurt het weer omdat iedereen op vakantie gaat. Vervolgens begint het nieuwe schooljaar met nieuwe leerkrachten die het allemaal eerst weer zelf willen ontdekken en voor je het weet zit je weer op het eind van het schooljaar.

Hopelijk komt de vaart er snel in bij jullie.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 15-06-2017 10:40:21
Ok.....begrijp dat het toch wel een soort van normaal is. 

Kreeg in februari de opmerking van de orthopedagoog 'ik hoop dat je het nog even vol kunt houden tot duidelijk is wat we moeten gaan doen'.  Maar mijn even gedachte is toch een andere dan van de hulpverlening 
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 15-06-2017 10:41:34
Kan nu al opzien tegen de zomervakantie waar er ongetwijfeld ook niets gedaan wordt. En ikzelf bovendien nog volop aan het herstellen ben van mijn operatie....
 
Quote
RE: wat is normaal?
Chloe  schreef op: 15-06-2017 12:23:31
Als je die hulp zelf particulier hebt ingeschakeld en zelf betaalt, dan vind ik dit zeer lang duren en vind ik best dat je op je strepen mag gaan staan. Hier zoon laten testen door orthopedagoog en vervolgens door remedial teacher (vermoeden combi hoogbegaafdheid/ernstig rekenprobleem met de nodige emotionele gevolgen) en zijn nu al volop met hulp bezig. Dit alles binnen een maand of 2 gok ik. 
 
Quote
RE: wat is normaal?
Banana  schreef op: 15-06-2017 12:40:21
ja als jee ze particuleir in schakeld kost dat veel geld maar gaat alles wel sneller vaak

hier zei de hulpverlener een halff jar voor jullie is heeel lang maar een half jaar voor ons is eigenlijk tijd te kort en te snel 
aals je dan bekijkt naar het nieuws van van de week (spoedhulpverlening ivm sucide gedrag) dat al gewoon maanden tot jaren op zich laat wachten is het heel verdrietig eiegnlijk :O
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 15-06-2017 13:32:01
Wel zelf geregeld maar via de huisarts een verwijzing gehad. Hierdoor betaalt de gemeente de kosten hiervoor.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Anon  schreef op: 15-06-2017 15:39:53
Als er al lang geleden een onderzoek is gedaan dan is het wel vreemd. Normaal doe je eerst een anamnese, stel je hypotheses op, daarna vragenlijsten en daarna onderzoek (die laatste 2 lopen soms ook parrallel, waarna je het gaat bespreken met ouders. Ff bellen helpt vaak.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 15-06-2017 16:42:16
Gesprekken huisarts en praktijkondersteuner waren begin februari.

1e week maart bij Orthopedagoog gesprek als ouders. Week later kennismakingssessie met dochter. Week na de meivakantie dagdeel screening/onderzoeken, 1 juni dagdeel onderzoeken én toen nagevraagd naar hoe en wat. Bleken de vragenlijsten ouders/leerkrachten vergeten te zijn. Die vorige week dinsdag gehad. Onze lijsten alvast retour gedaan. Leerkrachten direct gegeven maar kan van hen in deze periode ook niet verwachten dat zij die gisteren ingevuld weer terug doen. 

Ik had gehoopt dat we inmiddels met 'iets' konden gaan starten. Dochterlief loopt compleet vast (en wij ook door haar gedrag). Voordat er nu iets gebeurt, is het september. Zijn we meer dan een jaar aan het doormodderen geweest zonder dat er zicht is op verbetering, verandering of weet ik wat dan ook. Mocht uit de screening blijken dat er op school iets moet gaan gebeuren, moeten we dat ook dan pas gaan opstarten. 

Soms...heel soms....vraag ik mij af hoe het komt dat er zoveel psychische zorgen zijn bij onze jongeren. (en ergens weet ik ook het antwoord wel)


 
Quote
RE: wat is normaal?
Debby1977  schreef op: 15-06-2017 17:37:34
Wij hebben gisteren pas de onderzoeksresultaten van Iris gekregen. En we zijn er al meer dan een jaar mee bezig. Helaas duurt het allemaal heel lang inderdaad.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 15-06-2017 17:52:05
Het is duidelijk...stiekem heb ik nu wel beetje spijt dat we zolang zelf aangemodderd hebben en niet eerder aan de bel getrokken.

 
Quote
RE: wat is normaal?
Cora38  schreef op: 15-06-2017 20:44:22
Jammer hè dat alles zo lang duurt.  Hier ook standaard 16 weken tussen aanmelding en contact en daarna als er hulp moet komen nog weer 12 weken wachttijd. Ben je gewoon een half jaar verder. 
Voor ons scheelt dat wij al een diagnose en jaar therapie elders hebben en er nog geen noodzaak is, maar mocht het met mijn zoon mis gaan dan is er (nog) niets helaas. 
Sterkte voor je dochter en jullie. Ik hoop echt dat het toch nog in de zomervakantie gaat lukken. Bij ons ooit ook in de zomervakantie onderzoek en diagnose. Ging toen juist snel.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Kees  schreef op: 15-06-2017 20:56:52
nou lieve Bettie, geen spijt van hebben. je hebt het zelf niet in de hand. overgeleverd aan andere partijen en daar ben je gewoon een nummer.

ik zit er hier vanaf dag 1 bovenop maar ook geen zoden aan de dijk hoor...na een heel lang wachttijd een intake en vervolgens de mededeling " dit is te complex..doen we niks mee" op naar hulp 2...hetzelfde...en zo ben ik jaren verder en bestaat er gewoon geen hulp ofzo.

heel triest..nu kan ik dankbaar zijn dat wr het redden met de roeien die ik zelf heb en mn jongens en school maar verder is het dieptriest en ijskoud.
en dan mensen maar blijven roepen als het mis gaat " had dan hulp gezocht"...
vréselijke opmerking is dat toch

je moet heel sterk zijn Bettie en blijven schreeuwen. ik wens voor jullie dat er gauw actie komt
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 15-06-2017 21:10:44

Quote kees:


heel triest..nu kan ik dankbaar zijn dat wr het redden met de roeien die ik zelf heb en mn jongens en school maar verder is het dieptriest en ijskoud.
en dan mensen maar blijven roepen als het mis gaat " had dan hulp gezocht"...
vréselijke opmerking is dat toch



Juist dat bedoel ik.

Als er eentje weet wat vechten is, ben jij het wel. Toppertje 
 
Quote
RE: wat is normaal?
Duifje  schreef op: 15-06-2017 22:34:38
Ik wil het toch even opnemen voor hulpverleners. Ik kan uiteraard niet voor iedereen spreken, maar ik vind het wel altijd heel rot als er wordt gezegd dat je slechts een nummer bent. Ik ben zelf geen hulpverlener, maar vanuit mijn werk heb ik er wel veel mee te maken. 
Die mensen zitten zo vaak in een spagaat. Ze zijn vaak erg betrokken, maar zitten met een cappaciteitsprobleem en wet en regelgeving. Gaan er dingen fout? Ja natuurlijk, het zijn mensen en die schatten dingen soms verkeerd in of soms kunnen of mogen ze dingen niet doen. Maar dat is voor hun net zo frustrerend. Maar de intenties zijn echt wel goed.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bepje  schreef op: 15-06-2017 22:43:42
Alles van dat soort duurt idd lang. Wel blijven bellen hoor, dat mag wel vind ik. Het blijft mensenwerk dus er gaat ook wel eens iets mis.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Mrtj  schreef op: 15-06-2017 23:08:35
Ik heb niet alles gelezen, maar.....
ik ben het er niet mee eens dat dit normaal is. Ja, het is normaal dat er wachtlijsten zijn voordat je bij een GGZ terecht kan. En ja, het kan normaal zijn dat er een wachtlijst is tussen intake en start behandeling (ná de wachtlijst voor het terecht kunnen bij de GGZ). Maar zulke lange wachttijden GEDURENDE het intake- en diagnostiek traject, dat vind ik persoonlijk erg raar (zeg ik als GGZ medewerker)

Verder: een dikke knuffel voor jou, want het zal vast retezwaar zijn...
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 15-06-2017 23:20:49

Quote duifje:
Ik wil het toch even opnemen voor hulpverleners. Ik kan uiteraard niet voor iedereen spreken, maar ik vind het wel altijd heel rot als er wordt gezegd dat je slechts een nummer bent. Ik ben zelf geen hulpverlener, maar vanuit mijn werk heb ik er wel veel mee te maken. 
Die mensen zitten zo vaak in een spagaat. Ze zijn vaak erg betrokken, maar zitten met een cappaciteitsprobleem en wet en regelgeving. Gaan er dingen fout? Ja natuurlijk, het zijn mensen en die schatten dingen soms verkeerd in of soms kunnen of mogen ze dingen niet doen. Maar dat is voor hun net zo frustrerend. Maar de intenties zijn echt wel goed.



Ik heb geen commentaar op de hulpverleners; integendeel zelfs. Juist door al die wet- en regelgeving én allerlei aanvullende eisen wordt ook voor hen het werken onnodig zwaar gemaakt. Dat weerhoudt mij er tot nu toe van om continue aan de bel bij hen te blijven trekken en stel ik hier de vraag of deze wachttijden 'normaal' zijn. Omdat ik er nooit eerder mee te maken heb gehad in ons eigen gezin, heb ik onvoldoende zicht op wachttijden etc. 
 
Quote
RE: wat is normaal?
Duifje  schreef op: 16-06-2017 01:21:21
Ik reageerde daarmee op kees die schreef dat je gewoon een nummer bent.  
Ik snap overigens wel dat het zo kan voelen, maar de meeste hulpverleners willen echt hulp verlenen, maar kunnen dat om allerlei redenen vaak niet leveren zoals ze dat zouden willen.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Kees  schreef op: 16-06-2017 09:12:17
ik heb het over het algemeen ook niet over de hulpverleners zelf maar over het systeem. dat rammelt aan alle kanten.
is het de wet en regelgeving? het geld? ziet men de noodzaak niet?

in de basis moet het anders...maar dat is met alles toch?
we zeiken op de conducteur maar de NS heeft zn zaken niet op orde. en dat is met de hulp precies zo.  

zou toch mooi zijn als hier een slag geslagen kon worden. dan zouden zoveel mensen beter af zijn...

 
Quote
RE: wat is normaal?
M&j  schreef op: 17-06-2017 10:55:00
Ik vind 4,5 maand best wel lang, wij zijn steeds in ongeveer 2 maanden klaar geweest, dat is vanaf het bellen voor een afspraak tot aan het verslag.
Gelukkig weinig te maken met wachtlijsten, ook al maken wij momenteel erg veel gebruik van GGZ maar dat kan natuurlijk per gemeente verschillen.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Mama Van Aimy  schreef op: 17-06-2017 15:03:51
Yep het duurt allemaal erg lang.

Wij zijn begin mei bij de huisarts geweest voor dochter.

Er is nu een wijkteam mee bezig en die gaat nu ortopedagoog inschakelen. Wachtlijst daar is tot en met oktober. Dan zijn wij dus 6 maanden bezig. Voordat we bij  huisarts kwamen ben ik al vanaf begin schooljaar via school al bezig die niet willen helpen.

Dus nu bijna 1 jaar bezig.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Mamavan2  schreef op: 17-06-2017 23:04:27
Hier zijn wij met jongste al serieus 3 jaar bezig om de juiste hulp te krijgen.
Daarvoor ookal hulp gezocht maar totaal niet serieus genomen en nu tja wij zien hem afglijden...is 11 jaar maar gedraagd zich soms als 5 jaar.
Mannetje had als 6 jarige een IQ van 95 en absoluut geen adhd zeiden ze.

Met 9 wel diagnose Adhd
Met 11 jaar eindelijk nieuwe IQ test en nu IQ 72 en verwerkingssnelheid van maar 69.
Heb ik wel 2 jaar om moeten smeken he.

Word super overvraagd op school ( sbo ) zit in groep 7 en leert op groep 4/5 niveau.

Sociaal emotioneel erg jong dit word als goed is eindelijk dit jaar getest ( hoop zo snel mogelijk ) en er word gekeken naar ASS want voor ons en de omgeving is dit overduidelijk alleen voor de geleerden en school niet...mannetje heeft super aangeleerd gedrag op school en bij instanties want hij is zoooo bang voor hun dat hij echt ( onrealistisch denkt ) denkt dat hun zijn kop eraf willen trekken.

En nu lopen wij er tegenaan dat zijn enige en beste vriendje over 2 weken gaat verhuizen....daar speelt hij zo goed als elke dag mee en dat valt dus weg pppffff

Naar school gaan is ook drama...school ziet niks aan heb ...terwijl mannetje gewoon bang is en de klas te druk vind en school haat enz enz.




 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 05-07-2017 12:03:27
Morgen....de laatste schooldag van het jaar... krijgen wij de uitslagen van alle screenings. Ben benieuwd of we vooraf nog het rapport via de mail krijgen. Dan ben ik vast een beetje voorbereid.
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bepje  schreef op: 05-07-2017 20:12:28
Succes Bettie !
 
Quote
RE: wat is normaal?
Bettie  schreef op: 06-07-2017 13:40:07
Er is sprake van verbalen/performale kloof. Verbaal scoort ze tegen de bovengrens van bovengemiddeld aan. Performale score is gemiddeld. Daarnaast onderdrukt ze sociaal emotioneel heel bewust haar emotionele gevoelens en beredeneert (voor zover al mogelijk) die op verstandsniveau. Dit compenseert ze dan door heel opgewekt te zijn, veel te 'rammelen' (praten) en af en toe een knuffel te halen om na te gaan of ze wel gezien wordt.

Gelukkig is er geen sprake van een hechtingsprobleem (waar ik wel bang voor was).

Kortom; werk aan de winkel voor haar, ons als ouders, school en orthopedagoog.
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat is normaal?
Naam
Bericht