Rivieramvb schreef op: 01-03-2016 07:41:13 |
hoe lang bewaar jij macaroni in de vriezer? ik heb dit nooit gedaan maar wil dit nu gaan doen pen vriezen jullie dan de saus apart in? |
Quote |
M&j schreef op: 01-03-2016 07:56:54 |
Gekookte macaroni/pasta kan je nauwelijks goed houden in de vriezer. Voor de saus kan je een half
jaar aanhouden, mits het goed verpakt is en de temperatuur rond de -18 is. |
Quote |
Spatje schreef op: 01-03-2016 07:59:40 |
Pasta uit de diepvries is niet lekker. Saus kan lang idd. |
Quote |
Bettie schreef op: 01-03-2016 08:17:27 |
Macaroni (kant en klaar) kan prima uit de vriezer. Ikzelf bewaar dat nooit langer dan een maand.
Geen idee of dat langer kan maar zolang haalt het het hier niet. |
Quote |
Debbel79 schreef op: 01-03-2016 08:34:53 |
Ik vries altijd macaroni in. Ik heb donderdags altijd koopavond en als ik macaroni, bami, spagettie
etc maak, maak ik altijd extra veel en vries porties daarvan in. Niks mis mee. Ideaal. Gaat meestal binnen een week of 6 wel op. |
Quote |
Rivieramvb schreef op: 01-03-2016 09:07:24 |
ik bedoel ook maken en dan invriezen dacht misschien is het handig omdat in de vriezer te hebben voor in mnkraamweek over 4 weken en bami of zo? |
Quote |
Debbel79 schreef op: 01-03-2016 09:13:53 |
Ja zou ik doen. Mijn moeder is alleen en heeft niet altijd zin om uitgebreid voor haar alleen te koken. Dus zij vriest bijna alles porties in. Zelfs groente quiche. Die snijd ze in punten. En die punten vriest ze in. Ff in de oven opwarmen ( geen magnetron dat wordt slaperig) gaat prima. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 01-03-2016 10:52:09 |
Ik vind wel dat de smaak iets achteruit gaat.. Maar dat is met een beetje maggi & aromat ook zo
weer opgelost. Ik maak ook altijd extra voor mijn man, die werkt altijd op zaterdagavond. Wij hebben sowieso 1x in de week restjesdag en eten dus allemaal uit de vriezer. Opwarmen in de oven of gewoon in de pan is het lekkerste. |
Quote |
Jomi schreef op: 01-03-2016 14:40:13 |
Ik vind het prima, meestal doe ik er wat ketjap doorheen met het opwarmen. |
Quote |
Babsmv2 schreef op: 04-03-2016 13:44:24 |
mijn man werkt in ploegendienst en heeft daardoor één week in de drie weken late
dienst (van 14.00 - 22.00). In de andere twee weken kook ik altijd extra met bijvoorbeeld de
stamppotten, rijstgerechten en de pasta's. Dat gaat prima! Wij halen dan altijd de avond voor het gegeten wordt uit de vriezer en laten het in de koelkast ontdooien..... |
Quote |
Lonneke schreef op: 05-03-2016 09:06:09 |
Ik vries altijd macaroni spaghetti weet ik veel wat in gaat prima alleen wel rustig ontdooien en
rustig verwarmen. |
Quote |
Melissa schreef op: 05-03-2016 09:17:38 |
Ik heb een keer geprobeerd om in voren te koken en in te vriezen. De macaroni was helemaal uitgezet
na ontdooien en opwarmen, de smaak was er af en het was echt een bordje smakeloze zetmeel. |
Quote |
Spatje schreef op: 05-03-2016 09:28:16 |
Precies Ja, zo'n waterige uitgezette kledder vind ik het brrrrr |
Quote |
Ik schreef op: 05-03-2016 13:02:27 |
De saus in grote portie maken en invriezen zou ik best doen, maar van pasta invriezen zie ik het nut
niet zo. Ontdooien en opwarmen kost minstens zoveel tijd, zo niet meer, dan het even koken. |
Quote |
Myself schreef op: 05-03-2016 13:14:44 |
Het ligt ook aan het opwarmen vind ik, wij vriezer het ook in zodat er makkelijk iets voor handen is
voor man en kinderen als ik werk, maar dan is het niet lekker uit de magnetron, maar wel als je het
opbakt in de koekepan. |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 20-10-2016 18:30:10 |
Ik vries alleen de saus in. Wat kost het nou aan tijd om de macaroni ter plekke te koken? Is
misschien nog wel sneller als het opwarmen uit de vriezer. |
Quote |