Menu
 

Topic:

kleding smaak moeder-dochter

Xsara  schreef op: 15-02-2016 13:08:18
ik zit even met een dilemma..

mijn dochter is 6 en nu hebben wij samen even op internet gekeken naar wat kleding voor de zomer.

Zij neigt heel erg naar coolcat kleding. nog wel de bedekte versies zoals een lange jurk met split en strak maar ik vind haar eigenlijk nog te jong. ze past wel in de maat 122... ik zie echt schouderloze topjes en strakke leren rokjes maar daar lopen toch geen meisjes van 6 in???? of ben ik nu al zo hopeloos ouderwets?? 

misschien zou een lange jurk wel leuk zijn met een paar converse gympen eronder en een spijkerjackje kort?? 

ze ziet het van meiden in de klas, ze zit in een combi klas groep 3/4 en ze heeft een groep overgeslagen.. Ik vind het maar lastig.. Ik probeer een compromis te bedenken want een lange wijde lange rok vind ik wel leuk met een t shirtje maar dat vindt zij weer niks.. haha
 
mijn eigen schuld, ik heb haar zelf zo kleding bewust gemaakt alleen is haar smaak de mijne niet..

hoe lossen jullie meiden moeders dat op? 
 
Quote
Navigatie
RE: kleding smaak moeder-dochter
Boterbloem  schreef op: 15-02-2016 13:12:07
Als ik iets niet vind kunnen om haar leeftijd krijgt ze het niet.
Vind ik het wel kunnen maar is het mijn smaak niet dan krijgt ze het wel als het binnen mijn budget ligt...
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Spatje  schreef op: 15-02-2016 13:18:02
Net als boterbloem

En lange strakke jurken met split vind ik bij mijn bijna 12 jarige nog niet kunnen. Laat staan bij mijn 6 jarige.

Mijn oudste heeft een zeer uitgesproken smaak. Vind ik prima zolang het bij haar leeftijd past.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Nellemv2  schreef op: 15-02-2016 13:30:24
Onze dochter van net 4 heeft ook een uitgesproken smaak;  zo draagt ze het liefst jurkjes of rokjes. Broeken hoef ik niet voor haar te kopen in wat voor kleur of stof dan ook. Ze trekt het niet aan.

Ze houdt van prinsessenjurkjes en van die tule rokken. Af en toe vind ik dat ook wel leuk maar ik ga daar ook niet teveel in mee. Nu is het nog schattig misschien, maar omdat ze ook wat steviger /fors is past het niet echt bij haar. 

Tegenwoordig lijkt ze iets meegaander;  ze trekt aan wat ik klaarleg. Maar dat zijn dan ook geen broeken meer. Daar heb ik me bij neergelegd  


Ik houd zelf niet echt van de coolcat stijl, zeker niet bij een meisje van  6.. al snap ik je dochter wel; gezien haar leeftijdsgenoten wat ouder zijn. Lastig...succes met shoppen! 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
M&j  schreef op: 15-02-2016 13:32:44
Ik heb de compromis gezocht. Ze mocht een setje bij coolcat kopen en dat af en toe aan, gelijk een vestje er bij gekocht om het een en ander te bedekken. Toen ze het eenmaal had vond ze hetzelf al snel te koud en te bloot en was de discussie ten einde.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mamvan3  schreef op: 15-02-2016 13:50:51
Hier ook een dochter met uitgesproken smaak... Ze draagt alleen maar jongenskleding (op de slips na dan) en is 12 jaar en zit in de brugklas. Maar ik vind dergelijke kleding ook niet kunnen, al wilde mijn dochter dit aantrekken, had ze 2 hindernissen op haar pad... mijn man en mij
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Xsara  schreef op: 15-02-2016 13:53:17
m&j, das ook een goeie.....

nellemv2, die fase heeft mijn dochter ook gehad, dat was goed te doen, overleg en samen leuke dingen uitzoeken, ik ben in die stijl blijven hangen zij niet.. haha

boterbloem, budget technisch gezien valt ze in het niet bij mijn zoon, die wil graag alleen van de echte voetbalshirts en draagt bij voorkeur Nike.. ze vraagt eigenlijk helemaal niet veel, was ook altijd best makkelijk zolang het maar meisjes achtig was.. 

ik heb ook moeite met die lange jurken, afgelopen zomer heeft ze 1 gekregen van mijn schoonmoeder, op vakantie.. donkerblauw.. ze kreeg een hoop complimentjes en met slippers stond het wel leuk maar toch had ik liever dat ze iets anders droeg. zo vind ik al die zwarte kleding voor die kleintjes ook zo ouwelijk! vorige week heeft ze nog een posjes t shirt uitgekozen dus ik denk dat e misschien nogwel makkelijk over te halen is als we leuke andere alternatieven zien! 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Ik  schreef op: 15-02-2016 14:17:44

Nou ik vind het heel normaal dat je compromissen sluit.. tegenwoordig moeten die grietjes er met 6 al uitzien als dametjes van 20 ofzo


Mijn dochter is bijna 15 en mag van mij ook niet met een naveltruitje naar school hoor..er zijn grenzen.. dat ze dat nou naar het strand draagt of op vakantie in Spanje maar voor alles is een bepaalde plek

Mijn dochters smaak is de mijne ook niet en dat hoeft ook niet maar er zijn dingen die ik absoluut niet leuk vind met name als het ordinair is zoals bovenstaande

Meestal loopt ze trouwens het liefst in versleten jeans en een slobbertrui of tshirtje en afgetrapte gympen hihi terwijl haar hele kast vol hangt met mooie kleding 

 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Kate  schreef op: 15-02-2016 14:19:26
Oh, die van mij is ook erg uitgesproken. Ze houdt van stoer en hip. Dus van die joggingstofjurkjes met een legging, spijkerbroek met hippe trui erop. Rokjes met strookjes, tule of andere tierelantijnen trekt ze echt niet aan. Niet alles wat ze draagt is mijn smaak of stijl, maar dat hoeft ook niet.

Ik vind het juist belangrijk dat ze een eigen stijl ontwikkelt. Maar daarin trek ik wel grenzen. Te strak, te kort, te bloot of te sexy naar mijn zin zou ik gewoon verbieden. Geen discussie, gaat gewoon niet gebeuren. Gelukkig vindt ze dat tot nu toe zelf ook niks.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-02-2016 14:37:33
Mijn dochter is nog maar 1,5 maar zelfs in haar maa vind ik sommige dingen te, zoals nepleren leggings, bikini's of rokjes/jurkjes zonder legging eronder. En ik vind 6 ook echt te jong voor blote kleding, maar dat vind ik bij een 10 jarige ook nog.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mama-van-aimy  schreef op: 15-02-2016 14:59:25
Je heb leuke kleding bij Coolcat, maar ook vreselijk ordinaire kleding.

Ik heb 3 dochters maar hier komt kort (naveltruitjes), sexy, te bloot, leerlook etc. er echt niet in.


Gelukkig dragen mijn meiden wat ik voor ze klaarleg. Al stuur ik mijn oudste (net 9 jaar geworden) wel aan dat ze zelf ook combinaties mag maken.

Hier dragen ze trouwens liever geen broeken. Dat vinden ze echt vreselijk. Ze zijn hier helemaal weg van jurkjes en rokjes.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Chloe  schreef op: 15-02-2016 16:13:12
Ik laat ze vrij binnen bepaalde grenzen. 6 jaar is nog zo klein en Coolcat is in mijn ogen 9 van de 10 keer behoorlijk ordinair. Dat zien ze op die leeftijd niet, dus daar zou mijn grens liggen. Ik vind het vreselijk als ik van die ukkies zie met van die uitdagende kleding. Hier is ook heel even de Coolcat fase geweest rond een jaar of 8/9, gelukkig is dat helemaal over en is ze meer into de hoodies etc met skinny jeans en gympen. Saai in mijn ogen, maar heel veilig. Dus prima
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Vera  schreef op: 15-02-2016 16:29:02
Mijn dochter is 8 en stevig. Ze krijgt dus echt geen tule rokjes aan, ter compendatie heb ik dan wel een Elsa speeljurk gekocht.
Nu ben ik nogal van de klassieke kleding en mijn kinderen staan daar ook het mooiste in en in die winkels is dan ook weinig naveltruitjes, glitterdoodskoppen enzo te vinden. De coolcat kan ik voorlopig nog rustig overslaan, vooral omdat ze daar zelf al gillend voorbij loopt door de harde muziek.

 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Bettie  schreef op: 15-02-2016 16:37:00
Dochterlief hier weet ook best wat ze leuk vindt maar gelukkig past het nog steeds in de stijl van mama (of heb ik haar zo geïndoctrineerd?!)

Ze heeft inmiddels dit setje voor paar bruiloften/feestjes dit jaar

LoFff Dancingdress roze

En vanmorgen zag ze dit langs komen wat ze ook wel cool vond....



Ben zelf niet echt een coolcat fan en zou zelf eens goed moeten nadenken over hoe ik dan zou moeten reageren.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
M&j  schreef op: 15-02-2016 16:40:42

Quote Chloe:
. Saai in mijn ogen, maar heel veilig. Dus prima



In welk opzicht is dit veilig?
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Frama  schreef op: 15-02-2016 16:53:01
Hier ook zon periode gehad. De meiden zijn nu 10 en 12. De oudste wil gelukkig al geen coolcat meer.
De jongste wel, maar vanaf begin duidelijk gemaakt dat we alleen kopen wat ook van mij mag. Dus idd niet die blote truitje ed. Wel een kort trak jurkje maar gecombineerd met vestje.
En niet die ordinaire s
Leren dingen. Nu heeft ze dat ondertussen overgenomen en vind ze dat al zelf niet meer leuk.
Maar ze heeft wel in shirts gelopen daarvan met van die schreeuwende opdrukken. Hou ik niet van, maar omdat het verder normaal t-shirt is mag het dan wel.

 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Myself  schreef op: 15-02-2016 17:30:54
Hier een dochter met een smaak die goed bij mama aansluit, mag niet klagen.
Ze houdt van broeken, heeft geen enkele rok of jurk, en neigt naar het sportieve toe.

Heeft ook op haar zesde zo'n coolcat-manie gehad, ze kreeg echt niet alles wat ze wou.
Niet alles is te bloot of te schreeuwerig daar.
Toch slaat ze hem nu heel vaak over en erg vind ik dat niet.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
-claudia-  schreef op: 15-02-2016 17:56:40
mijn dochter is 10 en eigenlijk kies ik nog steeds de kleding...ik ken haar smaak en eigenlijk alles wat ik meeneem is prima. 
Dus geloof dat ik nog mazzel heb haha.

Ze houd van echte meisjes-kleding..rokjes en jurkjes en tule..maar daartegenover ook weer kleding van monster high...
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Ik  schreef op: 15-02-2016 18:45:56
ik vond de rokjes-jurkjesfase juist niets. Vooral niet als alles ook nog eens roze moest zijn. Mijn oudste dochter van 10 heeft nooit iets van coolcat moeten hebben. Ze is van het sportieve jongensachtige (net als mama eigenlijk) en shopt graag bij america today en AktieSport. De jongste van 7 heeft vorig jaar een jumpsuit bij coolcat uitgezocht en die vond ik wel leuk. Zij paste vorig jaar ook pas in de kleinste maat daar, zij is niet zo groot. Naveltruitjes en leren broeken vinden ze beide niet leuk. De jongste draagt ook veel kleding  die van haar zus is geweest, dat vindt ze nog vaak het einde. Ik heb weinig te klagen over hun smaak eigenlijk. Het ergste waren de sketchers met glitters en lichtjes 2 jaar geleden 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Danimvsenna  schreef op: 15-02-2016 19:22:07
Senna heeft ook echt een eigen smaak/mening.
Maar zolang ik betaal ben ik degen die haar kleding uit kiest (en natuurlijk hou ik er wel rekening mee wat zij ook mooi vind).
Maar korte leren rokjes komen er hier echt niet in!

En ik zal wel een slechte moeder zijn, maar mijn 6 jarige heeft een lange aansluitende jurk met slit, en ik zie daar echt niks verkeerd in, vind hem haar echt super leuk staan.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Sammy  schreef op: 15-02-2016 19:47:25
Ben ook geen fan van Coolcat, ook nooit geweest. Maar dochterlief had hier ook een fase dat Coolcat voor haar de hemel was! 
Ik heb het hier boven ook al gelezen, maar wij hadden ook een compromis.  Ik maakte toen ook veel kleding zelf en dat combineerde we ook weer met de kleding van Coolcat. Die blote kleding kwam er hier echt niets in. Zo had ze toch Coolcat en liep ze er toch leuk en netjes (en echt niet als een slet) erbij! Zij tevreden en ik ook erg tevreden
Tegenwoordig (ze is nu 16) loopt ze met een grote boog om Coolcat heen, is totaal haar smaak niet meer!
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Kate  schreef op: 15-02-2016 21:42:32
Bettie, wat een leuke jurkjes heb jij voor je dochter gekocht!


 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Chloe  schreef op: 15-02-2016 22:31:23
@m&j mijn dochter is een meisje dat er veel ouder en vrouwelijker uit ziet dan haar net 11. Het is ook nog eens een hele mooie meid. En dus ben ik heel blij dat ze niet van de uitdagende kleding is, maar meer van casual en unisex. Zou geen moment rust meer hebben als ze in haar onschuld de verkeerde soort aandacht trok. Dus ja, dan is dit wat mij betreft een 'veilige' smaak die ze heeft.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mv E.l.s  schreef op: 15-02-2016 22:46:10
Zolang ik betaal, geen nepleer, kant, teveel bloot en doodskoppen, dus geen coolcat. 
(Op een heel enkel zomerhemdje na). Gelukkig vinden mijn kinderen het ook vreselijk. 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Wanouk  schreef op: 16-02-2016 06:40:44
Mijn dochter wil heel graag naar Cool Cat, maar als ze er eenmaal is, kan ze niets naar haar smaak vinden, gelukkig.
Ze houdt wel, net als ik, veel van zwart en grijs. Of een spijkerbroek met een wijde trui.
Ik kan haar nog goed sturen, ze wordt volgende week 11, maar ze heeft zelf wel een uitgesproken smaak. Ze zal niet iets tegen haar zin aan doen.
Esprit en Retour zijn merken waar ze vaak voor gaat, en van broeken vooral Cars.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Dano  schreef op: 16-02-2016 07:41:41
Tot een jaar of 4 wilde ze absoluut geen jurken of rokken aan. Kreeg het niet voor elkaar.  Ik vond het niet zo erg want ik moet zelf ook absoluut geen jurk ofzo. ( ik ben van het "stoere" zwarte broek , zwarte laarsjes , zwart wit shirt en zwart vest, ofzo)
 toen ze een jaar of 5 was wilde ze ineens een rokje met legging aan ( ik blij toen, vond het wel
leuk) maar nu is ze 8 en ze heeft geen broek meer aangehad sindsdien. Ik begin zo langzamerhand een hekel te krijgen aan de stomme rokjes 😂 Maar ja zij wordt er gelukkig van. Dus lopen wij vaak samen in de H&M en kiest zij uit met mijn goedkeuring.   En niet alles is goed. Soms zie ik een rokje en dan zegt zij nee.  Maar die stoere spijkerbroeken, zjucht.... Ze
hangen ongebruikt in de kast helaas en afentoe gaat er een lading ongebruikte te kleine broeken uit de kast .
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Kmvs&m  schreef op: 16-02-2016 09:34:39
Ik ben dan denk ik een ramp moeder 😂
Sem heeft een (nep) leren rokje, een jasje en zelfs een broek en dan ze heeft ook nog eens lange jurkjes en lange rokken (met split) en ze is nog niet eens 6 jaar. Ik vind haar er echter absoluut niet ordinair uitzien. 
Maar goed smaken zullen wel verschillen 😉 

Mex heeft trouwens ook een leren jasje, leren broek en lange jurk! 

Hier hebben ze ook wel een eigen smaak, maar gelukkig vinden ze het tot nu toe nog prima als ik wat voor ze uit zoek. 
Ze mogen best een eigen smaak hebben, juist! Maar het moet wel binnen onze grenzen liggen. En tot nu toe gaat dat allemaal super. 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Bettie  schreef op: 16-02-2016 09:41:28

Quote Kate:
Bettie, wat een leuke jurkjes heb jij voor je dochter gekocht!




djw....
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Kmvs&m  schreef op: 16-02-2016 10:19:56
Vind het best grappig eigenlijk. Want eigenlijk ben ik een enorme zeikerd wat kleding betreft. Maar alles wat hier benoemd word hebben we toch echt in de kast 😉
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Danimvsenna  schreef op: 16-02-2016 10:25:54
Ons ordinair stuk tuig 
Allemaal 6 jaar of jonger...

In haar lange jurk met split


In haar nieuwe lange rok (ja, inderdaad ook weer met split)



En het ergst van allemaal. De bende van ellende samen.     


 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Dano  schreef op: 16-02-2016 10:38:27
Aaaaaa ik vindt jullie meisjes schattig en de kleding ook heel leuk! Mijn meisje doet helaas geen jurk aan. Na ja ik denk wel in de zomer over haar bikini , z'on lekker zomerjurkje. Hoop ik! Jurkjes met legging is een no go voor haar .....
 
Quote
Navigatie


Reageren op kleding smaak moeder-dochter
Naam
Bericht