Menu
 

Topic:

Continuerooster vs normaal rooster

Mama-van-aimy  schreef op: 25-11-2015 11:20:23
Bij ons op school hanteren ze een "normaal" rooster.

Maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag van 08.30 - 12.00 en van 13.15 - 15.15 uur
Woensdag van 08.30 - 12.30 uur.

Ongeveer 1x per 2 weken zijn de kleuters uit groep 1 en 2 op vrijdag vrij en 1x per zoveel tijd zijn ook de midden en bovenbouw op vrijdag vrij.

Nu bespreken ze ook op school hoe ouders denken over continuerooster.

Ik zie voornamelijk "beren op de weg". Mijn kids vinden het fijn om tussen de middag thuis een bammetje te eten en vooral voor mijn middelste dochter is het noodzakelijk om tussen de middag bij te tanken ivm hoofdpijnen. Ze blijven af en toe wel eens over, maar dat komt niet vaak voor. Voor het overblijven betalen wij wel dan kosten. Daarnaast gaan de kosten voor de BSO opvang voor ons flink omhoog. Nu hebben we voor 2 dagen korte opvang en dan worden het 2 dagen lange opvang. En dan heb ik nog niet eens gekeken naar het puntje leerkrachten.

Ik ben benieuwd hoe jullie staan ten opzichte van een normaal rooster vs continuerooster.

* Wat zijn voordelen/nadelen
* Moet je kosten betalen voor het verplicht overblijven op school?


 
Quote
Navigatie
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Ik  schreef op: 25-11-2015 11:32:01
Ik heb 4 kinderen, de oudste 2 altijd tussen de middag thuis gehad..woonde ook vlakbij school en vond het zelf ook fijn als ze smiddags even thuis waren. De 1 na jongste was eerst ook tm groep 6 altijd thuis smiddags..daarna ivm pesten van school gewisseld naar een school met continu rooster en het bevalt eigl hartstikke goed.  Hij vindt het zelf ook leuk, hij vindt meer aansluiting bij de groep omdat iedereen dus op school blijft..en hij is een half uurtje eerder thuis met dit rooster. Ook niet meer door weer en wind naar huis hoeven fietsen voor eventjes pauze thuis.
Mijn jongste zit op een andere basisschool..ook hij kwam eigl altijd thuis ondanks dat ik een stukje moet fietsen maar sinds een paar maanden doe ik hem af en toe toch naar de overblijf..hij vraagt er namelijk zelf om want iedereen uit zijn klas blijft over. En zeker met het slechte weer heen en weer op de fiets (mijn man heeft overdags de auto) is het voor hem ook beter ipv elke keer zeiknat thuis te moeten komen en daarna weer snel naar school.

Ik was er eigl altijd op tegen maar nu zie ik ook de voordelen ervan..ik zou het zelf met hele jonge kinderen niet doen maar vanaf de bovenbouw is het ideaal..kleuters hebben vaak nog even dat rustmomentje thuis nodig..maar ieder voor zich natuurlijk.

Wij betalen geloof ik maar een tientje per jaar voor dat continu rooster.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jolanda1974  schreef op: 25-11-2015 11:38:25
Bij ons is het continue rooster met ingang van diot schooljaar ingevoerd. Onze meiden vinden het verschrikkelijk. Wij wonen 3 minuten van school af en ze missen het echt om even thuis bij te komen tussen de middag. Nog een nadeel.. ze gaan hier 5 gelijke dagen naar school. Elke dag van 8.30 uur tot 14.15 uur. Dus geen vrije middag meer. Voor je goed en wel uit school thuis bent is het gauw half 3. Om kwart over 4 moet ik al aan het eten beginnen omdat er 4 dagen in de week om 17.45 uur getraind moet worden. Dus eigenlijk kom je nergens meer aan toe.

Wij hebben geen extra kosten voor het eten op school tussen de middag. Ik vind het belachelijk dat school daarvoor kosten in rekening brengt. School kiest ervoor om het continue rooster in te voeren dus waarom moet je dan als ouders daarvoor betalen. Als ze dat hier zouden doen dan denk ik dat heel veel kinderen van school wisselen. 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jolanda1974  schreef op: 25-11-2015 11:42:40
Veel ouders hebben zich bij ons op school ook in de kosten vergist.. met name de kosten voor de BSO. Want tussen de middag overblijven was met een abb. (dus vaste dagen) € 2,50 per kind per keer. Een losse overblijf was € 3,50. Omdat de school een uur eerder uit is moeten veel van de kinderen naar de BSO. Maar de BSO bij ons op school hanteert geen flexibele opvang. Dus je kunt geen uur afnemen zeg maar. Dus alle ouders die normaal tot 14.45 uur aan het werk waren om hun kind om 15.15 uur op te halen lopen toch wel tegen de lamp.
De kosten voor mijn vriendin zouden zijn gestegen € 60,00 per maand overblijf naar ruim € 400,00 BSO voor 2 kinderen. En ze verdienen teveel dus krijgen ze ook niks terug.
Gelukkig kan ze haar uren zelf inplannen dus ipv van 3 dagen werken, werkt ze er nou 4 en gaat ze eerder naar huis.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jolanda1974  schreef op: 25-11-2015 11:43:24
Oh en bij ons is de onderbouw, groep 1 t/m 4, op vrijdag om 12.00 uur vrij. 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Boterbloem  schreef op: 25-11-2015 11:43:53

Hier zijn ze het ook aan het bekijken of het een continue rooster kan worden.
Er is net gestemd en het bleek dat de meeste ouders dit wilden.
Mijn kinderen willen het ook graag. Zij blijven erg graag over omdat ze dit veel meer rust geeft in plaats van elke dag heen en weer naar huis tussen de middag.
Zijn ze thuis net lekker bezig, moeten ze zich weer klaar maken om weg te gaan.
En zoals del aatste dagen in de kou met regen vinden ze het helemaal een verschrikking...


 


Maar goed, ik heb het geld niet ze elke dag over te laten blijven,
ik heb een vrijwilligersbaantje waarbij ik een paar euro verdien,
en die kan ik besteden voor de overblijf wanneer mijn man en ik beide werken.

Vooral mijn zoon vind het veel rustiger om op school te blijven,
verandering van locatie maakt hem veel te druk in zijn hoofd (ADHD).

Maar ben wel benieuwd naar de schooltijden.
Want school had deze uitslag niet verwacht.
Ze meoten nu eerst onderzoeken of het uberhaupt haalbaar is.

Ik weet ok van kinderen die er echt tegenop zien... Dat vind ik dan wel weer lastig en moeilijk...
Want hoe dan ook, wat je ook kiest, er zijn altijd kinderen voor wie de optie niet het beste is.

 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Ik  schreef op: 25-11-2015 11:52:28
Een overgang halverwege de schoolcarriere is natuurlijk ook wel heel vervelend, zowel voor ouders met hun werktijden e.d., als voor de kinderen die toch gewend waren thuis te eten en/of een middag in de week vrij te hebben.

Hier in de wijk zijn geen scholen met andere roosters dan coninueroosters. Dus wij zijn niet anders gewend. De kinderen hebben inderdaad alle dagen van 8.30 tot 14.15 uur les. Ik vind die middagen juist behoorlijk lang. Afspreken is hier dan vaak tot 16.00/16.30 uur. Daarna dus nog veel tijd voor we aan tafel gaan. Hobby's zijn hier op maandag van 17.00-17.45 uur (we eten daarna) en op woensdag van 16.15-16.45 uur  of in het weekend.
Mijn man is woensdagmiddag vrij, maar kan door deze schooltijden wel van 9.00-13.00 werken. BSO dagen zijn ook allemaal even lang.

Maar nogmaals, wij weten niet beter, dat scheelt.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Kees  schreef op: 25-11-2015 12:09:47
Bij ons is het altijd al zo geweest, ze eten gewoon in de klas met leerkracht. Ik zie geen nadelen

Voordeel voor mij is dat ik niet hoef te heen en weer-en en ik zie niet in waarom het ontspanning zou zijn...uurtje thuis en weerbgaan, helemaal uit situatie en weer terug.
Hier elke dag tot 14.15 en woens tot 13 uur.
ik vind het plezierig voor zowel rust als stabiliteit.

mijn kinderen zouden 4 x over moeten blijven dan als we het niet hadden, dat zou ik zieliger vinden.
bso is dan een uurtje langer per dag neem ik aan....dat zijn de kosten toch niet?
Juist fijn lekker op 1 plek ipv klas, tso, klas, bso...zijn wel heel veel mensenop 1 dag.

ik vind het dus ideaal
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Tamaramvc&f  schreef op: 25-11-2015 12:14:20
Ik vind t heerlijk. Mijn zoon ook. Qua oovang maakt t niet uit, betaalde toch al voor de hele middag en dat bleef t zelfde. Overblijf had ik kosten aan, 10e per maand maar dat valt weg. Mijn zoon vind t fijn dat hij op school blijft, mist er niks aan, thuis is hij ook thuis en wilde hij eigenlijk niet meer weg dus dit brengt veel meer rust. Als mn dochtertje 4 word gaat ze naar een andere school die het helaas nog niet heeft dus die moet ik dan gewoon halen. Snap dat er overal voor of tegenstanders zijn maar voordat je het geprobeerd hebt kun je niet oordelen vind ik. Kinderen ook niet. Heb gemerkt dat veel kinderen die ertegen op zagen het toch echt fijn vinden nu, ze merken het niet eens en als ze dan 14:15 uit zijn zijn ze ook echt klaar. Ze zijn een stuk rustiger geworden.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jomi  schreef op: 25-11-2015 12:15:55
Hier geen continuerooster:
Ma, di, do 8:30-12:00 13:00-15:00

Woe en vrij t/m groep 3 8:30-12:00

Ik zou graag een continuerooster willen, een uurtje tussen de middag is maar kort, het is vooral haasten. Ik denk dat het continuerooster meer rust geeft.

 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Linda020800  schreef op: 25-11-2015 12:23:13
Onze kinderen hebben continuerooster, alleen maar voordelen.

Ze bleven al 3 dagen over en nu is dat met de hele school (geen grote school totaal 60 kinderen)
voor de onderbouw alle dagen van 08.30 uur tot 14.00 uur en voor de bovenbouw op maandag tot 14.30 uur.

Bij ons geen extra kosten voor de overblijf, leerkrachten doen dat. Groepen zijn bij elkaar gezet zodat leerkrachten ook voldoende pauze hebben, door de kleine klassen is het natuurlijk wat overzichtelijker.

Ik merk dat het mijn kinderen erg veel rust geeft, hoor dit ook van andere ouders waarbij de kinderen voor dit rooster thuis kwamen eten. 2 ouders hadden bezwaar omdat zij warm aten thuis.

De uren van de NSO zijn wel aangepast, bij ons niet meer kosten, dochter gaat een middag minder naar de opvang. We zijn aan het afbouwen ivm leeftijd, over 2 jaar middelbare school.


We hebben dit rooster nu al 3 jaar, zijn er dus aardig aan gewend
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 25-11-2015 12:23:43

Hier geen continurooster. Meiden blijven wel over tussen de middag omdat ze dit zelf willen.
Is ook maar 45 minuten, anders te veel gehaast ondanks dat we vlakbij school wonen. Kost 75 cent per keer.
Hier is school van 8.30-14.30
En op woensdag tot 12.30

Mij zou het niks uitmaken als er een continurooster zou komen, kwa tijd scheelt zich dat niet veel.


 

 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Ik  schreef op: 25-11-2015 12:30:33
De schooltijden bij ons continurooster zijn trouwens maan,dins,don en vrijdag van 8.45-15.00 uur en op woensdag van 8.4-11.45 uur
(ik ben "ik"  nummer 1 van 11.32 uur..ik zie dat er nu ook een andere ik schrijft hihi)

Ik had echt nooit gedacht dat ik het wat zou vinden maar eigl geeft het ons allemaal rust maar goed zoonlief zit ook al in groep 7.
En een tientje per jaar vind ik niks om over te klagen. Ik vind het sowieso ook ideaal omdat we geregeld naar het zkh moeten dan hoef ik niet apart de overblijf voor hem te betalen.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Melissa   schreef op: 25-11-2015 12:50:52
Ik vind de lunch pauze juist erg onrustig. Ook voor het kind. Naar huis fietsen, weer in eigen omgeving,  snel eten,  kwartier over en dan weer terug fietsen.  Dan weer wennen aan school.

Hier groep 1 en  2 op normaal rooster gedaan. Nu zitten ze op een andere school met continue rooster. Het geeft ze echt meer rust. Brood word in de klas gegeten onder een filmpje oid. Ze blijven van half negen tot half drie in dezelfde omgeving. En om half drie dan vrij. Kunnen ze ook nog wat met hun middag doen.

En voor mezelf ook rustiger. Geen gesjees tussen de middag.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Ingrid  schreef op: 25-11-2015 12:56:23
Hier nu 2 jaar continurooster of is het alweer 3 jaar? ik weet het niet meer zeker. Ik vind het heerlijk.  het is nu maandag dinsdag donderdag vrijdag van 8.30-14.30 en op woensdag 8.30-12.15.  Over ongeveer 2 jaar willen ze naar 8.30-14.00 en dan iedere dag. Maar zoals ik begrepen heb gaat dit in de toekomst voor al het basisonderwijs worden. 5 gelijken dagen of van 8.30-14.00 of van 8.15-13.45.  Mijn man komt uit Amerika en die vond dat tussen middag naar huis heel raar. Hij was vanuit daar gewend gewoon de hele dag.
Voor mijn dochter is het super dat het zo is geworden want dat tussen de middag thuis haalde haar uit haar concentratie. Voor mijn zoon vond ik  het erg lang maar ik denk dat het ook zo goed is want 2 x die stress van naar school moeten is er dan gelukkig niet. (afscheid nemen vind hij erg moeilijk)
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Banana  schreef op: 25-11-2015 12:58:09
hier school zonder continu 
ma di do en vrij van 8:30 -12:00 en 13:15-15:15
en woe 8:30-12:00

ik zou graag een continu zien zoveel meer rust 
hier eten ze brrod en gaan naar school 
op school aan ze beter eten omdat zien eten doet eten en kunnen ze nog even spelen met alle klasgenootjes 
geen gehaast meer tussen de middag 
ik zie alleen voordelen 
maaaar ik ben sowieso thuis en dus geen last met bso en extra kosten enz 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jacquelien  schreef op: 25-11-2015 13:05:03
Niet alles gelezen maar een continu rooster mag geen kosten opleveren voor ouders mbt 'overblijven'! 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Mama-van-aimy  schreef op: 25-11-2015 13:05:12
Zie dat hier dus ook wel een beetje voor en tegenstanders zijn.

Hier hebben ze tussen de middag 5 kwartier pauze. Ze eten dan vrijwel altijd bij mijn ouders die 3 minuten van school vandaan wonen.
Ze hebben dus in de pauze genoeg tijd om te spelen/te relaxen en bij te komen.

Klassen bij elkaar proppen in de pauze gaat hier niet lukken. De klassen bestaand al gemiddeld uit 25-30 kindjes per klas.

Boterbloem wat grappig dat jouw zoon het fijner vind om op school te blijven ivm de rust. Mijn zoontje heeft ook ADHD en die wilt dus liever in de pauze naar huis/oma vanwege de rust.

Kees je zegt dat uurtje lang de kosten niet met zich meebrengt. Wij hebben 4 kindjes (ja ik weet het eigen keuze) en dat maal 2 dagen extra uurtje. Dat tikt aardig aan per maand. Voordeel van BSO hier is wel dat het in hetzelfde pand zit als school.

Tamara ik ken mijn kinderen erg goed en ik weet ook waarom ze juist even thuis willen zijn in plaats van overblijven op school. Voor mijn zoon en dochter is dat rustmoment belangrijk om even alle drukte van zich af te kunnen gooien. Ik oordeel dus op de behoeften van mijn kinderen (en mijn beurs  )

Nicole eigenlijk draai jij qua tijden gewoon een continu rooster.

Jolanda ik kan mij nog wel herinneren dat je school toen ook over ging stappen. Je meiden vinden het dus helemaal niks dat continuerooster.

Qua kosten voor eten op school tijdens continuerooster heb ik wel al verschillende verhalen gehoord. De ene school vraagt 1,50 per keer ivm inhuur professionele kracht en een andere school rekent er niks voor.

Ik heb ook wel een beetje het idee dat vooral de thuisblijfouders/moeders het fijn vinden dat er een continurooster is. Die hoeven natuurlijk niet meer extra heen en weer te rennen (helemaal als je kort pauze hebt). Maar voor de werkende ouder zitten er een hoop financiele nadelen aan.


 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jolanda1974  schreef op: 25-11-2015 13:08:24
Hier thuis eten we gewoon aan tafel.. niks geen tv aan.. En dat ze dat op school wel doen vind ik niet kunnen. Zo zijn kinderen zich er niet bewust van wat ze eten. 
Ik heb het aangekaart en hier is dus besloten om de tv / digibord pas aan te zetten na 15 minuten lunchpauze. Dan zijn de meeste wel klaar eten maar voor diegene die langer de tijd nodig hebben is die mogelijkheid er ook nog.
Wel worden er filmpjes gekeken die aansluiten bij het lesprogramma.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Anitaleonora  schreef op: 25-11-2015 13:11:38
Zelf vanmorgen niet geweest naar het uurtje wat hier over was.. Om de simpele reden dat ik vind dat ik geen mening hierover heb.. Hoef nog maar anderhalf jaar op school met 1 kind.. Op zich ben ik voor continue omdat wij niet dichtbij school wonen en dus op de dagen bij geen overblijf ik vier keer heen en weer moet rijden.. Nu ze in gr 7 zit wordt het wel steeds neer zelf op de fiets maar dan hebben we maar 30 minuten om te eten.. En ik heb geen bso dus dat scheelt zeker.. Voor mij zijn de kosten die ik uit spaar dan alleen wat ik nu twee dagen in de week voor de overblijf betaal.. Ben benieuwd wat er uit de enquete gaat komen die we nog krijgen..
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
M&j  schreef op: 25-11-2015 13:20:24
Sinds kort is onze school ook over op continurooster, noodgedwongen omdat de bso geen tso meer levert. Voorheen kregen de overblijf kinderen een lunch aangeboden door school maar omdat dat veel te druk werd met de bso kinderen erbij moest daarmee gestopt worden. Vroeger hadden ze 5 kwartier pauze nu nog maar een half uur inclusief eten, mijn adhd stuiterbal kan zijn energie dus niet meer kwijt en komt met een heel vol hoofd thuis. 

De tijden zijn 8.30 tot 14.30 en op woensdag tot 12.30, dat is gelukkig gebleven. Nu ik nog geen werk heb is het geen probleem dat mijn zoon zo vroeg uit school is, maar als ik weer werk heb, heb ik nog geen idee hoe ik dat ga oplossen. 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Xxx  schreef op: 25-11-2015 13:44:45
Hier in de omgeving alleen maar scholem met continu rooster.
ik vind het ideaal.
mijn jongens gaan ma t/m do van 8.30 tot 14.30 naar school. Vrijdag tot 12.30.
afspreken doet de jongste tot uiterlijk 16.30 en de oudste vaak wat later, maar zijn vriendjes wonen in onze straat.
ik vind het juist ideaal met sporten. De oudste  traint op ma en wo van 18-19 dus van te voren eten is mogelijk. Ik begin gewoon met koken als de kinderen hier nog zijn.
 

Ik heb zelf ook 10 jaar op een school met continu rooster. Zelf zie ik alleen maar voordelen.
- vroeger uit
- vaker afspreken
- kinderen worden niet uit hun schoolritme gehaald, dus blijven geconcentreerder
- geen gehaast (al woon ik 50 meter van school vandaan).
- meer rust voor de kinderen
- geen onderscheid tussen overblijven en naar huis gaan

en dan voor mezelf....
ik hoef niet op uur en tijd thuis te zijn, kan tot 14.30 afspraken hebben

de jongste zit in groep 2 en eet rond 11.45 met zijn klas. Zijn ze klaar mogen ze naar een lokaal waar een film op staat. Daarna buiten spelen.
de ouste zit in groep 4. Zij hebben 2 eet tijden. De eertse is voor de kideren die willen gaan voetballen op het voetbalveld na het eten (15 minuten eten 20 minuten voetballen)
de tweede is voor de buitenspeel kinderen (20 minuten spelen 15 minuten eten).

ze komen aan voldoende ontlading op de dag.
mijn oudste is Hoog sensitief en als het hem even te veel wordt dan mag hij even buiten een frisse neus gaan halen.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Mv5  schreef op: 25-11-2015 13:46:37

Hier in het dorp is geen continurooster (al zijn mijn kinderen inmiddels van de basisschool af). Hier is het maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 8.30-12.00 en 13.30-15.30 uur. Op woensdag 8.30-12.30 uur. Groep 1/2 heeft vrijdag vrij en groep 3/4 hoeft op vrijdag alleen de ochtend. In die anderhalf uur middagpauze kun je makkelijk op en neer en rustig eten en nog even spelen/hangen/kletsen. Was hier echt wel even een rustmoment voor mijn kinderen, even uit de leeromgeving en afschakelen. En afspreken na school was vaak tot 17.00/17.15 uur dus niet super lang (behalve op woensdag) maar wel genoeg.
Vroeger moesten ze wel vaker overblijven omdat ik werk, maar eigenlijk gingen ze al zodra dat kon qua leeftijd/verantwoordelijkheid thuis eten met zijn allen, omdat ze dat veel fijner vonden. Alleen de jongste vond het het laatste jaar saai omdat ze toen alleen was. Dus persoonlijk ben ik er niet zo voor.
Maar dat kan natuurlijk wel per kind verschillen. Ik merkte bijvoorbeeld dat mijn tweede (ivm gehoor) en mijn middelste (adhd) dat rustmoment meer nodig hadden dan mijn andere kinderen.

 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Lin77  schreef op: 25-11-2015 13:48:11
Hier geen keuze want na de zomervakantie werd het continurooster ingevoerd al was er al een tijdje sprake van dat het zou gebeuren. Geen problemen mee/door gehad. Er waren 2 keuzes: iedere dag 830 tot 1420 of ma di do vrij 830 tot 1435 en wo 830 tot 1230. Het werd het 1e model. Mijn dochters vinden het fijn maar krijgen niet altijd hun eten/drinken op tijd op..
School geeft 3 keer per week schoolfruit/rauwkost. Qua werk werkte ik al onder schooltijd maar ze zijn nu soms eventjes alleen thuis,maar ook dat gaat goed. Ze zijn 8 en 10 jaar
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Ik  schreef op: 25-11-2015 13:51:41
De invulling van het continurooster is dus ook anders. Hier is de pauze 20 minuten, maar dat is echt pauze. Dan gaan de kinderen naar buiten, waar ouders pleinwacht zijn en de leerkrachten dus zelf even echt pauze hebben. Het eten in de klas doen ze daarvoor of daarna (de buitenspeelpauzes zijn in 2 ploegen). De kleuters eten juist met ouders in de klas en daar zijn de leerkrachten er juist met buitenspelen bij.
Wij hebben dus niet anders gekend, maar had in de eerste jaren van mijn oudste ook wel het idee dat juist alle dagen dezelfde tijden en het 1 keer naar en 1 keer van school gaan meer rust zou geven dan tussendoor op en neer en op sommige dagen een hele en op sommige dagen een halve dag school.
Grappig dat ook het idee over de werktijden verschillend is. Ik had het idee dat het bij ons juist is om het voor werkende ouders makkelijker te maken. Ze zijn weliswaar eerder uit, maar je hoeft voor de middagpauze niets te regelen.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Pup78  schreef op: 25-11-2015 14:22:52
Hier geen continu.
Ma/di/do/vrij 08.30-12.00 en 13.00-15.00 op vrijdag de kleuters 's middags vrij
woe 08.30-12.15

Vorig jaar is er een enquete geweest over het continurooster. Heel veel ouders maakten het niet uit (hun kinderen blijven toch al iedere dag over en of ze nu overblijven of continu hebben scheelt voor hen niets) en dus heeft school besloten om het zo te laten en over een jaar of twee weer een enquete te houden. Het grootste deel van de school blijft overigens over, denk zo'n 75 %. Overblijf is prima geregeld en kost niet al te veel. Ouders die tegen waren hadden bezwaar tegen de kosten die het met zich mee zou brengen, dan moeten ze meer BSO afnemen.
Mijn zoon vindt het fijn om tussen de middag naar huis te komen. Hij geeft aan het te druk te vinden tijdens de overblijf. Dochter blijft graag over. Maar ik moet zeggen met dit weer zou ik graag continurooster hebben. Voordat we thuis zijn, hebben we 25 minuten en dan moeten we weer terug die kou in.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Nala  schreef op: 25-11-2015 14:24:08
Hier had S ook continue rooster was goed te combineren met mijn werk,verdeelde het ook over 4 dagen ipv 3 dagen en was dan op tijd thuis geen kosten dus aan overblijf of bso maar goed dat was ideeal.
Ook toen ik thuis kwam te zitten was het in het begin wel makkelijk kon mn dingen doen tot dat ze uit was maar hoelanger ik thuis zat hoe meer ik het lunchen samen ging missen.
Uiteindelijk verhuisd en toen geen continue rooster meer en gezellig samen steeds geluncht.
Nu zit ze op de middelbare en maakt ze hele lange dagen, vreselijk ongezellig.....voor mama dan😉
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Kate  schreef op: 25-11-2015 14:24:37
Hier ook een continurooster, maar wel met een pauze van een half uur. Dat is dan ook gelijk de pauze van de leerkrachten waar ze wettelijk ook recht op hebben. In die tijd is er professionele pleinwacht ingehuurd, waarvoor je als ouder betaalt. Voor een heel schooljaar betaal ik ruim 100 euro per kind.

Het is overigens niet verplicht, je mag je kinderen in die 30 minuten naar huis laten gaan en dan hoef je de rekening ook niet te betalen. Je moet dan wel zorgen dat ze op tijd weer in de klas zitten en ze mogen ook niet op het schoolplein rond blijven hangen. Wij werken allebei dus mijn kinderen blijven altijd op school. Er gaan maar erg weinig kinderen iedere dag naar huis. Bij ons nog wel de woensdagmiddag vrij, andere dagen tot 15.00 uur en de onderbouw is vrijdag om 12.00 uur klaar. Hier dus niet duurder uit met de bso door het continurooster. Mijn kinderen vinden het prima maar ze zijn het ook gewend natuurlijk.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Tamaramvc&f  schreef op: 25-11-2015 14:37:58
Ik ben trouwens ook werkende ouder hoor, 4 dagen zelfs. Maar goed de opvang rekent hier niks extra omdat het toch al een middag opvang was. Maar op mijn vrije dag was t evengoed een gehaast tussen de middag voorheen toen dat rooster er nog niet was, zit.toch te pushen om te gaan eten ipv tv kijken of spelen de hele tijd. Niks voor mij en niks voor mijn zoon. Ik denk dat het er uiteindelijk overal wel doorkomt helemaal omdat de werktijden van de leraren verandert word. Bij mijn zoon hebben de leraren dit jaar een 40 urige werkweek gekregen, omdat t moet van het rijk/kabinet. Dus niks meer extra werken zoals voorheen want die tijd is je eigen tijd. Ze moeten alles in die 40u proppen incl 10min gesprekken ed. Dus dan ontkom je er ook niet aan ben ik bang. Tuurlijk weet je zelf als ouder of denk je te weten als ouder wat t best is.voor je kind maar wat ik wel heb geleerd is dat kinderen meer aankunnen dan je zelf verwacht en soms beter of anders op situaties reageren dan jijzelf verwacht had. Geloof me ik spreek uit ervaring. Wat iknerg merkte is dat hier op school de ouders hun gevoelens projecteerde op de kinderen waardoor er bij de kinderen ook al een tweedeling kwam van voor en tegenstanders. Van yes gezellig met zn allen overblijven tot ohnee dan kan ik niet meer naar mama toe tussen de middag. Maar echt al die kids vinden t leuk nu, ze eten wat en spelen buiten en gaan weer aan t werk. Concentratie op school is beter, leerstof blijft beter hangen. De leraren zien de vooruitgang bij de kinderen en ik denk dat dat is wat telt. 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Dano  schreef op: 25-11-2015 15:06:06
hier op school is het niet en wij weten niet beter eigenlijk . Voor mijn kinderen is het wel lekker om even naar huis te kunnen. Elke woensdag en vrijdag zijn ze om 12.30 uit.Zoon zit in groep 8 dus voor hem maak het niet zo veel meer uit, dit schooljaar veranderen ze toch niet . En ik denk dat het nog lang duurt op deze school. Voor dochter zijn wij bezig met de overstap naar speciaal onderwijs. Wij brengen en halen haar dan, maar er zijn veel kinderen met busjes dus daar is  dan wel continue. Daar moeten wij en zij dan maar aan wennen. Ze zijn nu bezig op die sbo met stemmen voor 5 gelijke dagen en dat vindt ik vreselijk. Zou ik echt niet willen.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Marjolein1976  schreef op: 25-11-2015 15:25:13
Hier een 5 gelijke dagen model. Onze ervaring is gemixt. 
Voordelen: meer continuiteit en rust. Meer eenheid in de klas. 
Nadelen: mijn zoontje heeft minder tijd om bij te tanken, hij heeft astma en was dat uurtje tussen de middag echt nodig. Ik hou hem regelmatig een paar uur thuis 's ochtends omdat hij bij moet tanken.
Geen gezellig moment meer tussen de middag. Dat missen we echt, vooral omdat onze zoon alle dagen op school eet. 
Eetmanieren zijn knudde, in 15 min.je boterhammen opeten betekent proppen. Ik werk onregelmatig en zie mijn zoontje soms de hele dag niet weer.  Meer opvang nodig. Waar mijn man eerst 1x per week op tijd bij school kon zijn, is het nu echt onmogelijk. Daarnaast natuurlijk elke opvangdag een uur en kwartier extra opvang nodig. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Continuerooster vs normaal rooster
Naam
Bericht