Menu
 

Topic:

groene poep

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 24-11-2015 19:48:54
joris heeft nu de afgeloipen knalgroene poep zit ook een keuteltje bruin bij nu poep hij alleen maar keutels want zijn eten is heel slecht nu ben ik ja gaan surfen op het net wat je beter niet kan doen maar na 3 dagen moest je zoiezo de huisarts bellen en nee hij heeft niks groens gegeten. wou dat ie da at hahaha
herkenbaar erveringen mee?
 
Quote
Navigatie
RE: groene poep
Saskiamv2boys  schreef op: 26-11-2015 10:12:07
oh ja en het sloeg niet op jouw maar meer op de reactie dat advies vragen niet zoveel kost.
Er word gewoon een soep en een rapport gemaakt voor de eigen huisarts dus ook gewoon gedecladeerd

 
Quote
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-11-2015 10:17:19
ja idd ben het helemaal eens dat men bij wijze van voor een gerboken nagel naar de huisarts gaan dan denk ik jeetje zo was er een tijdje op sbs 6 zon progamma en daar zaten er een heleboel in die bij wijze van dit prima af hadden kunnen handelen bij de huisarts overdags. maar hier ging gaat het bij wijze van over een kind van 4 jaar oud die zelf niet goed kan duidelijk maken hoe of wat (ontwikkelingsachterstand 2 a 3 jaar) en jua dan vind ik als moeder ongeacht tijdstip dat men ten aller tijden advies mag inwinnen bij een huisarts.
maar goed miojn oudste zoon is 10 jaar dus van een beetje koorts schiet ik dus niet meer gelijk naar de huisqarts dat heb ik in de loop der jaren wel geleerd.
hoe vaak jurre wel niet roept van de week nog oh mama mijn tand moet naar de dokter (lees zat los,lees autisme) bedoel maar ik kan prima inschatten wat mijn kinderen nodig hebben. en mijn topic was meer de vraag of meerdere mamas dit wel eens hebben gezien bij hun kind! niet om een discussie uit te lokken betreft wel of niet naar de huisarts te gaan ten eerste als ik ik denk dat ik moet bellen ga ik niet eerst een topic openen wat vinden jullie moet ik wel of niet bellen nee dat beslis ik zelf ik maak op dat moment zelf uit of ik het sp9ed vindt of niet.
 
Quote
RE: groene poep
Mrtj  schreef op: 26-11-2015 10:32:41
Ik denk ook dat er niemand naar jou toe iets bedoelde over die HAP, maar dat je topic 'misbruikt' werd voor een HAP discussie nav een advies in een van de reacties. Maar, gelukkig maak ik me ook schuldig aan dat misbruik
 
Quote
RE: groene poep
Monica Mv 2  schreef op: 26-11-2015 11:06:55
Je zegt dat hij niet zo goed eet, ik ga er vanuit dus ook behoorlijk eenzijdig.

Dan kan het komen door een tekort aan voedingsstoffen en zou ik een multivitamine overwegen
 
Quote
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-11-2015 16:09:36
klopt monica melk en af en toe een boterham op de stmaartensklniek school gaan ze hem daarmee observeren gelukkig
 
Quote
RE: groene poep
Mamsie  schreef op: 26-11-2015 19:42:29
Helemaal mee eens Saskia!!
We klagen steen en been over de hoge kosten, maar veroorzaken zelf de kosten.... maar goed dat is niet de discussie die hier hoort, want ik vind dat Veroch het prima gedaan heeft!

Veroch, goed dat je je eigen assistente gebeld hebt!
Hoop dat je mannetje snel opknapt, lastig als het slechte eters zijn...heb je gelijk in dat je allerter bent!
Hier ook wel eens een hele foute kleur, maar ook door smurfen ijs.......
Ook snoep waar veel kleurstoffen in zitten kan dit veroorzaken
 
Quote
RE: groene poep
Wanouk  schreef op: 26-11-2015 21:08:50

Quote saskiamv2boys:
Huisartenpost is echt heel erg duur ook voor advies een telefonisch advies consult is 90 euro en bij de huisarts zelf is het 9 euro.
Komen is 150 euro en bij visite tegen de 300 euro.
Dus ook advies vragen is erg duur. En je moet eens kijken wat er allemaal binnen komt op de post. 
Bijna alles is wat gewoon de volgende dag afgehandeld kan komen. Komen zelf vragen binnen of ze  hun oren uitgespoten kunnen krijgen.


Ik snap dat ze naar een 24 uurs maatschappij komen. maar de premies blijven maar steigen en dat komt door de zorgkosten. Maar op de post kunnen ze echt heel erg bezuinigen..



Telefonisch consult is volgens mij echt geen 90 euro hoor, maar 25 euro
En ik heb het niet gehad over de mensen die voor iedere poep en scheet naar de HAP heen gaan, maar ik heb het over het feit dat je best voor advies kan bellen naar de HAP wanneer je je zorgen maakt. 

Daarna kan de assistent bepalen of het zorgelijk genoeg is om langs te komen.
Wanneer zij vinden dat het nodig is om langs te komen, dan zit je daar ook met recht. 

Ik snap ook niet dat er uberhaupt mensen in de wachtkamer kunnen zitten voor iets onbenulligs.Bij onze HAP gebeurt dat niet snel, omdat je niet zonder afspraak langs kan komen, ik weet niet hoe het bij andere HAP is?
 
Quote
RE: groene poep
Annie  schreef op: 26-11-2015 21:36:43
Mijn opmerking staat los van TO, verwijs ook niet naar haar toch? Het ging mij om de opmerking. Bij ongerustheid mbt groene poep bellen naar de HAP. Ik lees het wel vaker, typ het wel vaker en haal het dan weer weg, en nu heb ik het eens gepost omdat ik het echt zonde van het geld vind al want HAP bellen/bezoeken kost gewoon (flink) geld. En als alle ouders dat zeg 2x per jaar doen, dan is dat alsnog best veel. Staat los van alle andere dingen waarop bespaard kan worden om de zorgkosten in de hand te houden.
 
Quote
RE: groene poep
Tamaramvc&f  schreef op: 26-11-2015 21:49:41
Zal t nooit meer zeggen en geven als advies, goed Annie. Zal voorlopig ook niet meer komen hier. Ben dr zo klaar mee, overal (hier, op fb) denkt men maar zn mening en kritiek op een ander te moeten uiten. Is je kind ziek, jammer dan, zoek t lekker uit, maak je vooral geen zorgen en ga vooral niet naar je huisarts of hap want dat kost geld en daar betalen we niet voor elke maand. Ajuus
 
Quote
RE: groene poep
Debby1977  schreef op: 26-11-2015 22:12:20
Annie had misschien iets tactvoller kunnen reageren en niet haar lang opgebouwde irritatie naar jou moeten uiten, maar om nou weg te blijven is ook weer lichtelijk overdreven Tamara.
 
Quote
RE: groene poep
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-11-2015 22:31:06
Heel verhaal getypt, is het weg..... Nou ok, om een lang verhaal kort te maken... Jammer dat iedereen elkaar gaat aanvallen. Ik dacht dat een forum was om je mening te geven. Ik heb daarbij ook mijn mening gegeven dat ik in MIJN situatie (lees: kind met alleen groene ontlasting, verder geen klachten of problemen), de huisarts niet eens zou bellen. Hoe kan het dan dat daar dan weer persoonlijk op gereageerd wordt? De situatie van TO is toch totaal iets anders (las ik later), en idd als mijn kind ook nog andere klachten had dan had ik wel de huisarts gebeld. Er wordt gevraagd naar de ervaringen van anderen, dus dat gaat dan toch om persoonlijke ervaringen? Anders zou ik vragen"Wat zou jij doen?"als TO zijnde. En dan kunnen we allemaal zeggen wat we zouden doen als we TO waren. Dus ik snap gewoon niet waarom er dan zo gereageerd wordt.

In TO haar situatie is het idd niet raar dat ze de huisarts belt voor advies. En ik had misschien niet zo moeten reageren daarna, maar ik werd een beetje moe van het letterlijk en persoonlijk opvatten van dingen terwijl er duidelijk wat anders gezegd wordt.
 
Quote
RE: groene poep
Annie  schreef op: 26-11-2015 22:50:27

Quote TamaramvC&F:
Zal t nooit meer zeggen en geven als advies, goed Annie. Zal voorlopig ook niet meer komen hier. Ben dr zo klaar mee, overal (hier, op fb) denkt men maar zn mening en kritiek op een ander te moeten uiten. Is je kind ziek, jammer dan, zoek t lekker uit, maak je vooral geen zorgen en ga vooral niet naar je huisarts of hap want dat kost geld en daar betalen we niet voor elke maand. Ajuus



Tjonge jonge, je kunt het ook overdrijven hoor!

Moet ik nu dan typen: O, jee zeg ik een keer wat ik denk van al dat gebel naar de huisartsenpost waar ik me al JAREN lang aan stoor. Krijg ik gelijk het halve forum over me heen. Krijg het verwijt dat je het uit moet zoeken met je zieke kind. Nou ik reageer nooit meer hoor, ik zal nooit meer zeggen wat ik denk, laat maar.

Nee dat ga ik dus echt niet doen he! Ik denk er zo over en jij denkt er anders over. Prima toch, maak het ook niet groter dan het is.


 
Quote
RE: groene poep
Mamsie  schreef op: 26-11-2015 22:54:16
Dat klopt Wanouk, telefonisch consult is 25 euro voor de HAP
Bij de huisarts zelf 4,52

Consult bij de HAP korter dan 20 minuten: 116.58
consult huisarts korter dan 20 minuten: 9.04

Best wel een heeel groot verschil!
Dus ja naar de HAP gaan is voor SPOED
en Spoed is als het niet tot morgen kan wachten, en met een ingegroeide teennagel kun je gewoon naar je eigen huisarts.
Natuurlijk als je twijfelt dan bel je de HAP maar het is wel eens goed om te beseffen dat we de prijs zelf betalen.

En die discussie is niet erg, de manier waarop wel.
EN het jammere vind ik dat Veroch te kort word gedaan nu, want zij is niet eens naar de HAP gegaan, heeft het er ook niet over gehad, maar er ontstaat wel een negatieve discussie ( wat helemaal niet nodig is, ieder mag een mening hebben) op haar topis.
Terwijl zij juist nu een beetje positieviteit kan gebruiken!
 
Quote
RE: groene poep
Bettie  schreef op: 27-11-2015 08:22:09
Voor elke spreekwoordelijke 'scheet' zou ik ook geen HAP bellen. In sommige situaties is het gewoon fijn om even te overleggen met een medisch geschoold iemand. Meestal zijn dat de zaken die ineens ontstaan of verergeren waarbij je vaak zoiets hebt van 'wat moet ik nu'?

Ik ben blij dat ik mijn HAP kan bellen juist ook voor advies. Heb daar dit jaar al meerdere keren gezeten c.q. een bezoek van de arts gehad waarbij we belden voor advies maar er daadwerkelijk veel meer (ernstigers) aan de hand was dan we thuis konden inschatten.

Ik ben (zeker dit jaar) dus iemand die meegeholpen heeft aan de enorme kostenverhogingen bij de HAP. Vind ik het erg? Nee zelfs dat niet; simpelweg omdat ik dus niet voor die 'scheet' heb gebeld.

Wat betreft TO; hoe is het nu met je kleine man? Heb je bij de huisarts nog wat nieuwe informatie kunnen krijgen? Ik zou ook wel willen weten waar die groene poep vandaan komt.
 
Quote
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 27-11-2015 08:40:37
hoi met joris gaat het wel de poep was gister weer bruin en vanmorgen weer groen?? verder is tie wel heel moe maar goed hij eet ook bijna niet. joris zit nu in maat 104 terwijl jurre en stijn rond zijn leeftijd in maat 116 zaten als het geen 122 was. maar ze zullen dit op de st maartensschool uiteraard ook mee pakken en de goede begeleiding en de revaarts zal ook de nodige gaan onderzoeken als men dat nodig vindt. wat betreft kosten tja alle drie mijn kids zitten op een rec onderwijs dus die kosten nogal wat dus da ene telefoontje wat ik doe zal ze de kop niet kosten toch?
enigste wat ik er nog aan toe wil voegen is dat ieder naar zijn inzien het voelt of het nodig is of niet om een huisarts te bellen nogmaals juist door dit soort meningen kunnen mamas gaan twijfelen en dat het meschien te laat is. waar ik me vaak aan erger is als een kind dood en doodziek is en men een topic opent zal ik wel of niet een huisarts bellen hallo bellen niet wachten! ga niet eerst je tijd steken in een topic te openen maar gelijk bellen.
maar goed deze mama moet weer vliegen spullenm voor de boys inpakken buitengewoon en dan weer naar jurre zijn school dus druk druk druk druk
fijne morgen allemaal
 
Quote
Navigatie


Reageren op groene poep
Naam
Bericht