Menu
 

Topic:

dochter onzeker over buik

Lin77  schreef op: 11-06-2015 21:18:23

Hoi meiden,

Mijn oudste dochter van 10 schaamt zich voor haar buik. Ze heeft een normaal postuur en een vollere buik.
Normaal hoor ik haar er niet over maar toen zevanavond  in het pashokje stond begon ze te huilen. Ze wil er graag vanaf.Ze eet normaal en gevarieerd en gezond. Ze speelt graag buiten. Hoe kan ik haar helpen?
Ze is zo mooi van zichzelf. Ze heeft een vriendje en schaamt zich dat hij haar binnenkort in tankini ziet(hij geeft een verjaardagsfeestje) Ze zei dat mensen alleen naar de buitenkant kijken. Wie heeft er tips?
Zelf vind  ik het lastig met een soort van eetstoornis als geschiedenis(toen ik 15 was)
groetjes Lin

 
Quote
Navigatie
RE: dochter onzeker over buik
Jasmina33  schreef op: 11-06-2015 22:00:20
Ze is 10 en heeft een vriendje? En maakt zich zorgen dat hij haar in tankini ziet? Is ze daar niet te jong voor? Of ben ik te ouderwets?
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Xxx  schreef op: 11-06-2015 22:06:47
Dat dacht ik eigenlijk ook Jasmina.
Een vriendje oké, maar zo'n gedachte. .... 10 jaar is toch nog kalverliefde?

Wel sneu voor je meisje.
Zeggen mensen vaak iets over haar buikje?

 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Lin77  schreef op: 11-06-2015 22:09:05
zo bedoelde ik het niet. Ze baalt van haar buik wanneer ze in een bikini loopt. Met normale kleding heeft ze het ook maar dan minder erg. ze heeft net als ik een holle rug zodat de buik iets naar voren staat. Overigens is het een onschuldige verkering. 
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Lin77  schreef op: 11-06-2015 22:12:26
niemand zegt iets over haar buikje. Ik zeg dat mensen haar mooie snoetje zien. Ze heeft bruingroene ogen en goudblond haar Misschien schiet ze binnenkort de lucht in en trekt het weer bij
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Ma Dalton  schreef op: 11-06-2015 22:27:24
volgens mij heb jij al eerder gepost over je lichaam en holle rug en ik weet wat. weet je zeker dat je jouw ideeen over jouw lijf niet op haar lichaam projecteerd? vind het eigenlijk harstikke ongezond dat een kind van 10 zich zo zorgen zou maken over een buikje , wat er al dan niet is.
ik zou helemaal geen tips willen geven behalve dat jij en je partner geregeld tegen je kind zeggen dat ze precies goed is zoals ze is.
  En een vriendje op 10? en een feestje in tankini? lijkt me eerder een issue
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Pup78  schreef op: 11-06-2015 22:38:18
Wat is er mis met een zwemfeestje in een tankini? En een onschuldig vriendje op je tiende? Dat is toch heel normaal? Tenminste ik had toen ook een vriendje en meer als handen vasthouden deden we niet hoor.

Mijn zoon van 7 is ook onzeker over zijn lichaam. Tja.. dat wordt je vanzelf als je weleens uitgescholden wordt voor dikzak of extra bij de schoolarts moet komen en te horen krijgt dat je moet lijnen... Helaas zie ik op school ook meiden in groep 7/8 die onzeker zijn. De media helpt hier aan mee, het moet allemaal slank zijn...
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Lin77  schreef op: 11-06-2015 22:47:23
ze durven elkaar amper aan te kijken, het is heel aandoenlijk. iIk heb vroeger veel gelijnd. Ben nu nog steeds alert. Juist daarom vind ik het lastig dat ze baalt van haar buikjZe is zo mooi, van buiten en van binnen

 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Lin77  schreef op: 11-06-2015 22:48:56
wat erg pup78. Kinderen kunnen erg hard zijn tegen elkaar.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Jen9  schreef op: 11-06-2015 22:59:30
Tsjongejonge hier zo vaak zwemfeestjes.. , wat moeten ze dan aan....een boerkini???
en mijn zoon had vanaf zijn vijfde een vriendinnetje.. ook kalverliefde.. schattig toch? Ze zijn nu allebei 9.. en wat doen ze nu samen.. voetballen en koken.... (moet ik dat dan maar verbieden??? )
Vind sommige reacties erg onaardig, waarom is dat toch nodig?

Ik had op mijn tiende ook een vriendje .. de hele klas.. zo heette dat.. en wat deed je? Niks.. schaapachtig naar elkaar kijken... punt...

Wat je ermee moet?? geen idee, sport ze veel? Dat vind ik sowieso belangrijk, ook voor hun lichaamshouding.... (niet om af te vallen trouwens.. dat bedoel ik totaal niet.. maar t kan je houding sterk verbeteren.. ook belangrijk voor later...)
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Pup78  schreef op: 11-06-2015 23:01:14
Ja gelukkig gebeurt het niet op school, maar bijvoorbeeld tijdens een dagje weg ofzo. We zijn nu echt aan het opletten op wat hij eet, 20+ kaas, light jam, veel water, appelstroop, rijstewafels en geen pasta, hagelslag, sultana's meer helaas.

Zeg jij in haar bijzijn weleens dat je zelf onzeker ben over je lichaam of dat je moet lijnen? Want daardoor kan zij misschien ook kritisch zijn op haar eigen lichaam??
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Frama  schreef op: 11-06-2015 23:02:04
Hier ook een meisje met hetzelfde "probleem"
Wij houden haar al een aantal jaar voor dat iedereen haar maar moet accepteren zoals ze is. Helaas word er door kinderen onder elkaarv wel eens wat gezegd. Daar worden ze dan onzeker van.
Vooral zelf blijven vol houden dat iedereen is zoals hij is. Werkt  het beste.
Zo van jij hebt dat buikje maar die heeft moeite met rekenen en die is heel druk bijv. Zo heeft onze dochter het geaccepteerd dat dit bij haar hoort. Zij is bijna 10 iaar maar al heel lang dikkere buik (darmprobleem).


 

 
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Caithy  schreef op: 11-06-2015 23:26:59

Quote pup78:
We zijn nu echt aan het opletten op wat hij eet, 20+ kaas, light jam, veel water, appelstroop, rijstewafels en geen pasta, hagelslag, sultana's meer helaas.



Ik zou gewoon vol vette produkten blijven geven, juist weinig suiker (al helemaal geen nepsuiker) en minder koolhydraten. Juist veel fruit en groente! Weinig aardappels, pasta of rijst en alleen speld of volkoren brood. 
In pindakaas Calve bruine dop zit bv geen suiker wel vet, maar vet is niet slecht. Zo zijn er meer produkten die je je kind kan geven ipv zogenaamde betere producten.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Jen9  schreef op: 12-06-2015 06:23:17
Nee, echt wel aardappels, rijst en pasta.. Weinig koolhydraten is erg slecht voor kinderen in de groei, ze gaat de puberteit in, Ze heeft t echt hard nodig!!!!

Pindakaas is helaas al weer achterhaald, stond gisterenin de krant (maar wel lekker blijven eten hoor ;-)  

Gewoon gezond eten, met af en toe echt een extraatje
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Jen9  schreef op: 12-06-2015 06:31:04
O, en noten eten (omgezoten). Mensen die noten eten zijn minder zwaar.. En het zorgt ervoor dat je niet aankomt... (plus heel veel andere gezonde eigenschappen)
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Wanouk  schreef op: 12-06-2015 07:00:27
Mijn dochter maakt zich ook zorgen om haar 'buikje' (die ze niet heeft).
Ze wil dan minder snoepen, hoewel mijn kinderen op zich al niet veel snoepen, en ze is er echt wel mee bezig.
Ze is ook 10 trouwens.

Het is verergerd doordat de kinderen een paar weken geleden op school om de beurt uit de klas werden gehaald om te worden gewogen en gemeten.
Ik was zo boos. Als ik had geweten dat ze die dag gingen wegen, had ik nogmaals tegen haar gezegd dat ze van mij niet hoeft.
Sinds die tijd zijn verschillende meisjes erg down en erg met hun lijf bezig.

Kan het zijn dat je onbewust toch zelf signalen uitzend over je eigen lichaam, dat ze het toch oppikt? Het lijkt me ook erg moeilijk en ik heb ook niet een pasklaar antwoord. Mijn dochter kan gelukkig erg goed relativeren en vind dat de mensen haar moeten nemen zoals ze is.


 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Lin77  schreef op: 12-06-2015 09:52:56
Bedankt voor al jullie reacties

Jeetje Wanouk dat ze dan wegen en meten op school. Wij hebben geen eens een weegschaal thuis.
Mijn dochter weegt zich bij mijn schoonouders net als ik.

Ze zit momenteel niet op een sport maar wil dit wel weer gaan doen.
Verder loopt ze naar school, speelt ze buiten, fietst en hoepelt ze graag.

Ik wil er niet teveel aandacht aan geven maar vond het rot haar zo te zien huilen.
Zelf ben ik niet het beste voorbeeld denk ik.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Sannie  schreef op: 12-06-2015 10:33:35
Hoi.Ik herken .mijn dochter had ook een buikje. En nu is ze 8 kg afgevallen. In 3 maand tijd.ze is 13 jaar.Heb zelf altijd eetproblemen gehad.ze drinkt veel water en fruit en eet ook warm eten.Maar meiden zijn hard onder elkaar. Komt het door de scheiding. Ik weet het niet.Ik hou het in de gaten.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Mrtj  schreef op: 12-06-2015 10:43:39
Sannie,  hou je je dochter in de gaten? 8 Kilo afvallen in 3 maanden tijd is te snel en te veel. En zeker voor een meid die bezig is aan de pubertijd (zelfs nog in de begin-fases zit). Juist door snel af te vallen kan je eetstoornissen in de hand werken, zeker bij de pubers.

Mijn dochter is momenteel ook te zwaar, maar eet gezond. Ze baalt er enorm van, maar aangezien ze gezond eet, ga ik haar niet laten dieten. Ik heb er vertrouwen in dat dit wel weer bij zal trekken.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Jolijn  schreef op: 12-06-2015 12:57:58
Vertel haar dat haar lijf is wat het is, en in haar geval ook nog eens bloedmooi, dus al helemaal geen reden om er verdrietig over te zijn. Iedereen heeft wel iets wat mooier is dan bij een ander, dat wil niet zeggen dat de rest dan maar verdrietig moet zijn. En geef vooral het goede voorbeeld, niet alleen door woorden maar ook door daden. Ik heb zelf behoorlijk overgewicht, maar ik zal je zeggen: mijn kinderen zien een gelukkige moeder die lekker in haar vel zit.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Mrtj  schreef op: 12-06-2015 13:56:40
Mooie suggestie, Jolijn!
Tja.... iedereen doet zo hard zijn best om slank te zijn. Maar er zijn er maar heel weinig die dat hun hele leven kunnen volhouden. Dus er komt een keer een moment dat je vanaf dan 'lelijk' bent, ALS je leeft volgens het idee dat dikker-dan-slank meteen betekent dat je lelijk bent. De kunst is dus te snappen dat er zoveel meer is dan de omvang van je lichaam...
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Ik  schreef op: 12-06-2015 16:48:06
Je zegt dat ze een erg holle rug heeft..misschien  eerder een idee om naar een fysio te gaan om haar houding te verbeteren..sta je rechter op dan span je automatisch je buikspieren aan en lijkt je buik platter.

Verder als ze gezond uit is het onzin allerlei diëten uit te proberen, het is een kind. Teveel snoepen is nooit goed en vette zooi maar als ze normaal eet en af en toe snoept dan zit daar het probleem toch ook niet in.

En meisjes zijn nou eenmaal meer met hun lichaam bezig dan jongens. Maar dat betekent niet meteen dat ze een eetstoornis hebben of ontwikkelen.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Smvn&d  schreef op: 12-06-2015 17:49:42
Haha dat mensen zwemfeestjes raar vinden op 10 jarige leeftijd.
En vriendjes.. Ze liggen echt niet samen in bed.

Sneu voor je dochter, maar ik denk dat het er bij hoort op deze leeftijd, dat ze onzeker worden, en met uiterlijk bezig gaan. En wat jij als moeder zegt, dat nemen ze toch niet aan.
Hou het in de gaten, zodat ze geen eetstoornis gaat krijgen oid.
En wellicht wat andere zeggen, wat doen aan die holle rug.

En zeker geen light producten geven, pup jij ook niet, van light producten word je veel sneller dik dan van gewone. Want de suiker is vervangen door zoetstoffen, je lichaam kan suiker wel verwerken, maar zoetstof niet, en je hersens krijgen een singaal zoet, dus suiker, gaat insuline aanmaken, vervolgens is er dus helemaal geen suiker, en word alles direct omgezet in vet.. Dus je veroorzaakt er juist mee dat je snel dik word.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Lin77  schreef op: 12-06-2015 18:35:12
top! Fijn jullie reacties, dat doet mij goed!

Sorry Sis maar ik moest lachen om je reactie dat ze vast niet samen in bed lagen.

Light komt er hier niet in. Ik gebruik bijv volle yoghurt ipv magere voor wat meer vulling.
Net als die light kwark, jakkie!

We zijn vandaag  naar een meer hier in de buurt geweest, halve kilometer verderop. Ze heeft genoten!
Ik nam aardbeien, snoeptomaten en komkommer mee(er waren een paar vriendinnen  van haar klas mee) Mijn dochter was niet de enige met een klein buikje.
Wat ik dan wel rot vind is dat sommige kinderen chips meenemen, het waren de allerdunsten.
Mijn dochter zag het maar vond het niet erg aangezien ze op vrijdagavond met haar zusje een bakje chips krijgt.

Van die fysio zal ik onthouden. Als kind kreeg ik te horen dat ik mijn trui over mijn broek moest trekken omdat mijn billen iets naar achter staan. Ik werd daar erg onzeker door en toen ik 15 was lette ik op alles wat ik at en dronk. Nooit overgegeven maar heel veel gesport. Ik weet waar het vandaan komt. Gedoe met eten komt nooit alleen. Het was overleven op school. Dat wens ik mijn dochter(s)nooit toe.




 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Smvn&d  schreef op: 12-06-2015 19:07:13
Ze kan rustig chips eten hoor, daar moet je niet eens zo mee bezig zijn.
Gedwongen eten is nooit goed. En ik ben van mening dat als je kinderen dwingt om een bepaalde dag chips te eten, je het alleen maar in de hand werkt dat ze stiekem gaan eten.
Een kind zal geen nee zeggen als ze het aangeboden krijgen en dat de enige keer per week is.
Lekkere dingen eten moet je juist leren te doen wanneer je er trek in heb, en niet wanneer het moet of 'geaccepteerd' is.
Hier mogen ze eten wat ze willen en wanneer, en snoep eten ze al zelden, chips af en toe.. Omdat het voor hun normaal is om iets pas te eten wanneer je er trek in heb, douwen ze zich ook niet vol op aangewezen momenten.
En wat betreft de andere kinderen, misschien krijgen die wel weer alleen chips als ze een leuk uitje hebben, je weet het niet.

Niet dat dat bij jullie van toepassing is, want je dochter is niet dik, elk kind heeft een buikje. Het enige advies wat ik je kan geven, leer haar op een natuurlijke manier met eten omgaan, eten wanneer je trek heb, en niet wanneer het moet. Zo werkt het overal in de natuur, alleen wij mensen hebben de rare gewoonte om tijdstippen en dagen uit te stippelen voor wat we wanneer eten.

Ik kan zelf ook niet eten als ik geen trek heb, en als ik trek heb in chips, dan pak ik chips (en dat is niet erg vaak) en ik vind dat dat bij kinderen net zo goed werkt, en je ze ook gelijk voor later het juiste leert. 
Ik zie het zo vaak, kinderen die weinig mogen thuis, en die bij andere dan los gaan. ik heb hier zelfs kids die binnen komen en als eerste de kast in duiken om chips te pakken. (voor onze kinderen is dat normaal, dat ze dat mogen, ze moeten wel eerst netjes vragen hoor, en na 16:00 ongeveer mogen ze geen grote dingen meer, een klein koekje of een paar aardbeitjes wel, maar geen zakje chips meer, want dan is er geen plek meer, een kinder maagje is niet zo groot). En dat vind ik best raar, het blijft niet alleen bij een zakje chips, maar als die op is dan zitten ze met 10 minuten alweer bij de snoep pot. 

Natuurlijk heb je ook kinderen die gewoon geen rem hebben, en bij wie het gewoon niet kan, vaak is die rem er niet juist omdat ze het niet geleerd hebben, maar soms hebben kinderen dat ook van nature, dus ik zal niet zeggen dat het voor elk kind haalbaar is hoor. 

Met andere worden, probeer zelf ook wat minder bezig te zijn met dit soort dingen en beperkingen. Eigenlijk geef je hier zelf al mee af, dat je voor je het weet te dik ben, en kinderen nemen dat over. Ook als jij bijv. veel met je gewicht bezig bent, dan zien ze dat ook.

Maar volgens mij doe je het prima zo, doe gewoon wat voor jullie goed is, en probeer je dochter te laten in zien dat ze prachtig is, al is dat uit je mama's mond nooit betrouwbaar hihi. Wellicht heeft ze intresse in het lichaam? En kan je samen eens verdiepen in het lijf en hoe het werkt. Het is heel normaal dat ze rond de pubertijd rondingen krijgen, en dat heeft niets met dik te maken. Haar buik is zich ook aan het voorbereiden op het kunnen krijgen van kinderen, hoe stom dat ook klinkt op deze leeftijd, want dan wil je dat niet haha, maar het lichaam is dat wel al aan het opzetten, wellicht komt de eerste menstruatie er wel al aan. Het hoort er gewoon allemaal bij.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Smvn&d  schreef op: 12-06-2015 19:11:15
En wat dat vriendje en dat bed betreft, mijn zoon van 6 ligt regelmatig met een meisje in zijn bed... Dan liggen ze donaldduck te kijken oid (zijn tv is alleen vanuit zijn bed goed te zien, hoogslaper.)

Bedoelde natuurlijk ook dat ze niet op die ene manier met elkaar omgaan hihi.

Het is toch onwijs schattig? Kan niet wachten tot ze hier een schattige onschuldige verkering krijgen. 


 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Lin77  schreef op: 12-06-2015 21:24:12
Mooi geschreven Sis
Hier mogen ze van mij best een snoepje pakken maar dat doen ze niet.
Hier is het eigenlijk op vrijdag chipsavond, daar kijken ze naar uit!
Maar als ze ergens op visite zijn en ze krijgen chips dan vind ik dat ook prima. Ze proppen zich dan niet vol.
Ik denk dat mijn dochter vlotter richting de puberteit gaat dan ik destijds. Vlak voor mijn 14e werd ik pas ongesteld.
Wel begon mijn lijf met 11 zich te ontwikkelen, zij het langzaam. Mijn dochter krijgt een duidelijke taille/zandloperfiguur.

Je slaat de spijker op z'n plank wat eten op bepaalde tijden betreft. Mijn jongste dochter kan soms tussendoor trek krijgen in een boterham, of 2. Avondeten eten ze niet bijzonder veel maar wel gevarieerd. Ik heb in mijn nabije omgeving gezien dat kinderen perse veel moeten avondeten terwijl ik dan denk, waar is dat goed voor, ik bedoel ´s avonds doe je niet veel meer en dan zit je lijf propvol eten.
Men zegt toch eten als een keizer in de ochtend, als een koning in de middag en in de avond als een zwerver=
Een familielid prijst haar kind de hemel in wanneer ze voor de 2e keer opschept. Ik vind het belangrijker dat ze gevarieerd eten en nieuwe smaken  ontdekken maar goed, ieder voor zich natuurlijk
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
M&j  schreef op: 12-06-2015 21:44:48
Het hebben van een buikje is normaal en gezond voor een meisje van deze leeftijd. Ze gaan vetreserves opbouwen voor de groeispurt die er aan komt in de puberteit. En die spurt kan heftig zijn, mijn dochter is in drie maanden tijd 10 cm gegroeid en ondanks dat ze best stevig was eet zij de oren van mijn hoofd, buikje is inmiddels weg. Wel ben ik blij dat ik altijd regels heb gehanteerd rondom wanneer wat gegeten mag worden, ze pakt nu boterhammen, banaan oid. ipv. chips of snoep integenstelling tot een aantal van haar klasgenoten die het zelf mogen bepalen.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Mv5  schreef op: 12-06-2015 22:20:14
op deze leeftijd gaan meisjes zich meer met hun uiterlijk bezig houden en worden ze vaak ook wat onzekerder. dat buikje kan erop wijzen dat ze flink gaat groeien binnenkort, ook heel normaal. ik zou het wel in de gaten houden, maar zeker niet je eigen onzekerheid op haar projecteren en haar uitleggen dat iedereen wel iets heeft waar die minder blij mee is, maar dat maakt hem of haar wel de persoon die hij/zij is.
haar eetpatroon lijkt me zo te lezen gezond. maar het is ook niet zo dat ze overgewicht heeft of niet gezond is.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Pien  schreef op: 13-06-2015 08:57:01
Mijn dochter is ook 10 en inderdaad zie je dat haar lichaam begint te veranderen. Ze heeft een klein buikje en begint een taille te krijgen. Ze is nu nog klein voor haar leeftijd, ik schat 1,35 en weegt 29 kg. Er zal straks vast een beste groeispurt gaan komen en dan zijn de verhoudingen weer mooier.
 
Quote
RE: dochter onzeker over buik
Pien  schreef op: 13-06-2015 08:58:45
Mijn dochter heeft ook een vriendje trouwens. Op school in de klas. Verder niet. Haha geweldig toch! Hij is heel erg bang voor honden dus hij zal wel nooit bij ons thuis durven komen met onze onstuimige labrador 
 
Quote
Navigatie


Reageren op dochter onzeker over buik
Naam
Bericht