Menu
 

Topic:

charlie charlie challange

Mila  schreef op: 27-05-2015 17:53:58
mijn oudste dochter kwam gister huilend thuis er was op school een spel gedaan genaamd charlie charlie are you dare?mijn dochter vertelden dat een paar kinderen in de klas dat spel deden en vragen stelden!ik heb haar getroost en gezegd dat zij niet bang hoeft te zijn,omdat ze de klas uit was gelopen en er niets van wou weten!het is dus eigenlijk geesten oproepen maar dan met 2 potloden op een vel,en er staat yes en no.de potloden gingen dus volgens mijn dochter draaien.de kinderen die het gedaan hadden moesten van de leraar voor straf nablijven.ik heb het op internet opgezocht en schrik echt van dit nare challenge spel!ik hou er absoluut niet van!!! en het schijnt door veel kinderen gedaan te worden!Bah, bah ,bah,het gaat ook via facebook rond
nog meer ouders die er mee te maken hebben gehad met hun kinderen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 15:39:38
Ja knap he.. van die Charlie... mijn jongste is er nu ook mee bezig.. heb t zojuist verboden... Hij vond t gelukkig heel erg grappig... meer niet.
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Boterbloem  schreef op: 28-05-2015 15:42:39
Tja, omdati k de gevolgen heb gezien bij mensen die met geesten bezig zijn geweest
Dan kan ik doen alsof het niet bestaat, alelen voor mij is het waarheid en geen mening.
Voor mij bestaat het gewoon (niet het charlie gebeuren trouwens hoor, niet op die manier).
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Sannie  schreef op: 28-05-2015 16:55:31
Mijn zoon kwam er ook al mee.Hij is 10 .en hebben het in de klas gedaan .de juf het daarna verboden.ik ging met de jongens dorp in .en was druk .gaat een auto weg .Hij ging naar achter .we schrokken best wel .zat niemand in .Zal well vergeten op handrem te zetten .hihi.
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 16:57:57
O, ik heb ook meegemaakt dat iemand door zoiets zelfmoord pleegde, maar naar mijn mening was dat toch echt die persoon zelf, niet de kwade geest.. Ieder zijn overtuigimg, maar als mensen zeggen dat iets zo is, laat je geen ruimte open voor andere meningen.. naar vind ik dat.

Lachen Sannie!!!
 
Quote
RE: charlie charlie challange
M&j  schreef op: 28-05-2015 17:10:19
 

Hoaxmelding

3 uur · 

Categorie: HOAX (bangmakerij)

Voor wie regelmatig geesten ziet zijn de bewegende potloden van de nieuwe rage Charlie Charlie misschien erg overtuigend. Voor alle anderen: er komen geen zwarte entiteiten, geesten, spoken of gedaantes tevoorschijn als je twee potloden op elkaar legt en "Charlie, Charlie" zegt.

In dit geval beweert een medium dat een meisje dat niet eens actief deelnam aan het spel haar telepathisch heeft verteld dat ze sindsdien wordt bezocht door een donkere gedaante met een capuchon, die haar zelfs blauwe plekken bezorgd. 

Maar het gaat veel verder na het incident op het schoolkamp: "Inmiddels hebben we niet meer te maken met 1 entiteit, maar met een heleboel. Hun huis is een verzamelplaats geworden van zwarte entiteiten. Het zijn net vlooien en voor je het weet heb je een huis vol. We zijn de hele dag zoet met het reinigen van het huis om vervolgens het ‘schone’ huis af te sluiten. De bewoners ontdoen we van auralifters en dat kun je duidelijk zien bij Manche die meteen een andere uitstraling krijgt en zich beter gaat voelen."

Terug naar het spel. Bestaat de geest Charlie van het spel wel? Sommigen menen dat er niet 1 Charlie is, maar dat het om een hele waslijst aan demonen gaat. Het spel zou uit Mexico komen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat niet bewijsbaar. Er is ook nooit een geest aangetoond. Dat geldt trouwens ook voor andere 'methodes' om geesten op te roepen als het ouija-bord en glaasje draaien. Populair zijn dit soort spellen wel altijd geweest.

Waar onomstotelijk bewijs ontbreekt voor het bestaan van geesten, is het verhaal van de boze geest Charlie dan de meest logische verklaring voor bewegende potloden? Nee, natuurlijk niet. Als je twee potloden in een wankel evenwicht op elkaar legt is de kans groot dat een andere entiteit dat evenwicht verstoort: de zwaartekracht. Deze kracht kennen we allemaal, is aantoonbaar en veel logischer dan de nare Charlie, die alle antwoorden zou weten, oproepbaar is met een paar potloden en met zijn vrienden in het donker meisjes knijpt. Nu hebben veel mensen de neiging bijzondere verhalen te verzinnen bij gewone gebeurtenissen. Bij Hoaxmelding komen ze regelmatig voorbij. Er is dan niets gebeurd maar volgens de betrokkene was het allemaal heel erg.

Niet de Charlie Charlie Challenge is gevaarlijk, dat zijn de bangmakerijen voor spoken, geesten en demonen die je huis en je leven kunnen overnemen. Sommige mensen zijn daar vatbaar voor en zij kunnen gaan geloven dat zwarte entiteiten echt bestaan. Daarmee verliezen ze controle over hun eigen leven (ze hebben immers het gevoel onder invloed te staan van iets ongrijpbaars) en dat kan zeer schadelijk zijn voor het geestelijk welzijn. Mensen die roepen dat dit soort spellen gevaarlijk zijn vanwege de boze krachten, zijn dus zelf de mede-veroorzakers van eventuele gevolgen na deelname aan zo'n spel. In het voorbeeld van het meisje dat sinds het schoolkamp problemen heeft zou een bezoek aan Slachtofferhulp waarschijnlijk meer soelaas bieden dan een verhaal over demonen.

Advies: Het oproepen van geesten als spel is ongevaarlijk omdat nooit is aangetoond dat er daadwerkelijk geesten verschijnen. Het aanpraten van angst voor geesten is echter wel gevaarlijk!

Zie ook: 

http://www.kennislink.nl/publicaties/babbelen-met-geesten

http://www.bbc.com/news/blogs-trending-32887325

http://m.snopes.com/2015/05/26/charlie-charlie-challenge/

http://wafflesatnoon.com/charlie-charlie-challenge/

http://www.ad.nl/…/Tieners-vragen-Mexicaanse-geest-massaal-…

De bron: https://www.facebook.com/114957791961701/photos/a.183306745126805.6644.114957791961701/303150179809127

Vorige melding: Slimme eigenaar omzeilt gemeenteregels met enorme tuinset voor zijn paarden. http://on.fb.me/1HOaYRl

Tip: geen updates van Hoaxmelding missen? http://on.fb.me/1vIS60Y

foto van Hoaxmelding.
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Mila  schreef op: 28-05-2015 19:22:38
Ik vind het niet goed als kinderen zich bezig houden met geesten!Ook al is het niet waar,ik wil niet dat zij daar mee bezig zijn!
Het valt mij op, dat er veel series zijn, dat over geesten gaan.Kinder series nogwel!
Zoals het huis Anubis,hotel 13,en veel series op nikelodeon.
Ik wil dus ook niet dat mijn kinderen dat kijken!
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 19:31:01
Het jan juist ook heel goed zijn. .klinkt stom..maar kinderen hebben op een bepaald moment hier toch interesse voor. .hoort erbij. Gelijk afkappen lijkt mij het meest onhandige. .Gewoon erover praten. .prima. Huis Anubis vonden wij allemaal geweldig. . Maar dit vind ik ook niks..Hoorde ook dat t met Charlie Hebdo te maken heeft. .geeft t een nog naarder randje vind ik persoonlijk. 
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Belske  schreef op: 28-05-2015 19:58:32
Het kwam vandaag ook bij ons op school voorbij, dat Charlie Charlie gebeuren.
De jongeren bekeken filmpjes op internet over mensen die de challenge aangingen.
Het was vooral lachen geblazen. Ik heb hen wel gevraagd om ermee te stoppen, omdat ze er elkaar bang mee zaten te maken.

Meer dan 30 jaar geleden deden wij al een gelijkaardig spel.
En je kan JEZELF daar zo gek in maken dat je het allemaal nog gelooft ook.

Er vanuit gaan dat geestesziekten worden veroorzaakt door kwaadwillende entiteiten vind ik dan weer gevaarlijk.
Dan krijg je uitwassen als huis-, tuin- en keukenexorcismen met vaak fatale gevolgen voor de zieke.
Dàt vind ik dan weer eng.

Mijn broer is helemaal thuis in het wereldje van de metalmuziek, hij kent zowat alle obscure bands en de verhalen er achter. Recent is bij hem MS vastgesteld. Moesten wij nu bijgelovig zijn, zouden we het daaraan kunnen wijten, maar we weten teveel van de ziekte om er demonen achter te vermoeden. Voor veel mensen is het erg moeilijk om te geloven dat dingen soms gebeuren zonder reden, zonder veroorzaker, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, door toeval...
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Sammy  schreef op: 28-05-2015 20:42:02
Ik vind het eigenlijk heel zorgwekkend dat de Charlie Charlie Chalange als een hoax wordt bestempeld...

Bekijk maar eens programma's als Gohstlab en Haunted en je zult zien dat er meer tussen hemel en aarde is als wij denken
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Mila  schreef op: 28-05-2015 20:49:20
helemaal mee eens sammie!
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Mila  schreef op: 28-05-2015 20:49:42
sammie=Sammy
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 20:52:14
Dan staat mijn zoon nog wat te wachten Belske.. met zijn muzieksmaak ;-)

Ik ben t verder met je eens.. sommige dingen gebeuren gewoon.. mensen zoeken altijd een oorzaak.. die vinden we vast ooit voor alles over een paar eeuwen ofzo....
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 20:55:48
Vind t juist erg goed dat t als hoax bestempeld wordt.. het gaat om DIT spel, en dat is onzin aangezien er goede verklaringen voor zijn...
 
Quote
RE: charlie charlie challange
M&j  schreef op: 28-05-2015 20:57:27
Dat zijn geschreven tv programma's, uit iemands duim. Lekker om te griezelen maar dat neem je toch niet echt serieus.


 
Quote
RE: charlie charlie challange
Belske  schreef op: 28-05-2015 21:04:18

Quote m&J:
Dat zijn geschreven tv programma's, uit iemands duim. Lekker om te griezelen maar dat neem je toch niet echt serieus.



Dat wilde ik ook net gaan typen. Het zijn TV-programma's, entertainment, geen wetenschappelijke documentaires. Het trekt net publiek omdat het zo sensationeel is, mensen griezelen gewoon graag. Vooral in een veilige omgeving, zoals bijvoorbeeld een huiskamer.

De One Million Dollar Challenge van skepticus James Randi is nog nooit door iemand succesvol geclaimd kunnen worden. Er is nog nooit overtuigend bewijs van enig paranormaal fenomeen geleverd. Of zijn (boze) geesten misschien verlegen?
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Mila  schreef op: 28-05-2015 21:16:24
Ik denk dat je veel problemen kan krijgen als je je inlaat met geesten en demonen!
je roept het kwade op,brrr nee ik wil er niets van weten!
En ik vind het raar ,at kinderen naar iets met geesten gaan kijken omdat dat spannend is.
ik vind het niet geschikt voor een kind,en wil mijn kinderen er ook niet naar laten kijken!
De jongste vroeg wel mama iedereen kijkt naar hotel 13,ik heb haar uitgelegd dat ik niet wil dat ze daar naar kijkt,en ze begreep mij.
als zij bij iemand is die dat wel kijkt moet ze van mij naar huis.

 
Quote
RE: charlie charlie challange
Mama Van Drie  schreef op: 28-05-2015 21:35:00
Zo erg tegen ben ik niet, maar ik ben daar te nuchter voor want ik geloof absoluut niet in geesten.
Ben dus ook niet bang dat je wat oproept.

Prgramma's zoals Derek Ogilvie neem ik ook niet serieus, en dat programma dat je thuis een lepel op je  tv moest leggen en dan trok dat ding krom haha....was Uri geller volgens mij ofzo.....nou....hilarisch vind ik dat en geloof dat dus echt niet.

Mediums die claimen begaafd te zijn, te kunnen spreken met wie dan ook...parannormaal zijn...het zal allemaal best maar er zijn toch vaak programma's geweest op tv dat ze zo'n iemand inzetten bij vermistte personen maar dan komen ze toch niet echt met concrete aanwijzingen, dan wordt er weer gezegd ja maar zo werkt het niet....nee.....het werkt helemaal niet ;-)
Ik ben erg sceptisch.

Mensen griezelen idd graag soms, vele films zijn ervoor gemaakt, en waarom vinden kinderen spookhuizen vaak ook zo leuk, lekker spannend...griezelen...etc.....


 
Quote
RE: charlie charlie challange
Boterbloem  schreef op: 28-05-2015 21:36:26
Waarom laat je geen ruimte dan?
Voor mij is het de waarheid. Ik krijg die ruimte anders toch ook niet? 
Je mag het van mij een mening vinden... Maar ik ga niet doen alsof als ik geloof dat iets de waarheid is...

Maar ik verplicht je niet het ook als waarheid te zien hoor ;-)
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Son  schreef op: 28-05-2015 21:47:53
 Ik ken wel wat mensen die wat enge dingen met geesten hebben meegemaakt.....dus JA 100 % dat ik er in geloof.

En dat wil niet zeggen dat een uri geller etc echt zijn, want helaas zijn er genoeg mensen die misbruik maken er van.
En dat maakt het ook zo lastig...wat is wel en wat is niet echt.
dat een ouija bord gevaarlijk is, is al jaren lang bekend...waarom zou ik mijn dochter dan "voor de lol"  in laten met dat charlie charlie... Ik weet niet of dat echt is....maar no way dat ik mijn dochter dat als proefkonijn laat proberen...

En ja...je mag uiteraard kiezen of je er wel of niet in geloofd...maar je mag een ander niet opleggen dat t WEL of NIET waar is...

 
Quote
RE: charlie charlie challange
Smvn&d  schreef op: 28-05-2015 21:49:34
Ik denk dat die hoax melding wel goed is. Want het zijn inderdaad de mensen die de kinderen een angst aanpraten, waardoor ze dus bang worden en van alles gaan zien.
Ga jij maar eens na allemaal enge verhalen in een donkere kamer zitten als kind zijnde alleen, gegarandeerd dat je allemaal dingen ziet en hoort.
Net als wanneer je wakker schrikt van een geluid en denkt aan inbrekers, dan hoor je ook steeds van alles.

De veroorzakers van doodsbange kinderen en zelfmoorden en mensen die psygisch totaal in de war zijn dat komt naar mijn idee ook vooral door de omgeving. Het bang maken.

Dat zie je nu ook heel erg, die kids zitten elkaar allemaal heel erg bang te maken, en dat is wat het een probleem maakt en niet zo zeer het idee zelf.

Angst is een raar iets, en doet hele nare dingen met je, zonder dat je daar iets aan kan doen en als dat dan aangewakkerd word, dan ga je vanzelf van alles zien denk ik.
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 22:04:54
Mijn beste vriend zag zijn oma aan zijn bed, mijn vader zijn moeder.. en toch geloof ik er niet in. ik denk dat t je gedachten zijn die de met je aan de haal gaan, wat soms heel goed kan zijn....

Boterbloem als je zegt dat iets zo is, laat je toch geen ruimte voor andere meningen? Dan vind je iets, of je bent ervan overtuigd.. dat is wat anders.. iets als de waarheid gaan verkondigen terwijl het niet om feiten gaat vind ik doodeng.

Mijn kind mag dit ook niet doen, maar geloof me, veruit de meeste ouders wteen niet dat hun kind hiermee bezig s.. helemaal tegen houden doe je t niet
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Son  schreef op: 28-05-2015 22:11:42
Waarom mogen ze t niet jen ?
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Belske  schreef op: 28-05-2015 22:14:15

Quote Jen9:
Mijn beste vriend zag zijn oma aan zijn bed, mijn vader zijn moeder.. en toch geloof ik er niet in. ik denk dat t je gedachten zijn die de met je aan de haal gaan, wat soms heel goed kan zijn....



Yup, mijn oma kwam mij zelfs halen, enkele dagen na haar dood. Ik lag in bed en kon me niet bewegen. En toen ik dat plots weer wel kon, was ze weg... Er is een verklaring voor dit fenomeen: hypnopompe beelden of hallucinaties. Geen geesten, geen demonen. Al was mijn moeder wel bang dat een boze geest mij had wilen verleiden om mee te komen. Zij geloofde er wel in, ik niet.
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Son  schreef op: 28-05-2015 22:18:16
En wat is de verklaring voor een schilderij die elke avond om 22 uur naar beneden valt ? (Niet hier pfieuw )

En wel erg toevallig dat t oma is...waarom niet iemand die nog leefde ?

 
Quote
RE: charlie charlie challange
Anna28  schreef op: 28-05-2015 22:25:16

het ligt er ook echt aan wat je zelf geloofd en of je zelf religieus bent. Ik ben opgevoed met de boodschap dat geesten van de duivel zijn, allemaal occult. Daar hoor je bang voor te zijn als mens, de duivel kent immers vele gedaanten om in je leven te komen. Geesten oproepen staat hetzelfde als de duivel aanroepen of de engelen van de duivel en is volgens de bijbel ten strengste verboden. Je kiest daarbij bewust voor het oproepen van demonen met alle gevolgen van dien. 


Ik ben er zel van overtuigd dat geesten/entiteiten/engelen bestaan. Ik geloof alleen niet zozeer dat ze van overleden mensen zijn als wel van God zelf of de duivel. En daar moeten we zeer voorzichtig mee omgaan. Een spelletje met geesten is geen spelletje, al gaat het om iets wat nep is... in mijn ogen open je een deur voor occultisme hiermee. 
Ook hier wordt er niet gekeken naar kinderseries of films met geesten er in.

Of je wel of niet in geesten geloofd of in het spel Charlie Charlie moet ieder voor zich uitmaken. En ieders mening mag hierin gezegd worden toch  

 
Quote
RE: charlie charlie challange
Belske  schreef op: 28-05-2015 22:27:09

Quote son:
En wel erg toevallig dat t oma is...waarom niet iemand die nog leefde ?



Omdat ik verzoop in mijn verdriet over oma die een paar dagen daarvoor overleden was, waar ik schuldgevoelens over had omdat ik mijn laatste bezoekje aan haar te kort had gemaakt, omdat ik niet begreep hoe ziek ze was, omdat zij meer voor mij betekende dan mijn eigen moeder, omdat mijn hoofd daar vol mee zat. En waarom zou een levende mij komen halen om mee naar de hemel te gaan???
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Boterbloem  schreef op: 28-05-2015 22:42:47

Quote Jen9:
Mijn beste vriend zag zijn oma aan zijn bed, mijn vader zijn moeder.. en toch geloof ik er niet in. ik denk dat t je gedachten zijn die de met je aan de haal gaan, wat soms heel goed kan zijn....

Boterbloem als je zegt dat iets zo is, laat je toch geen ruimte voor andere meningen? Dan vind je iets, of je bent ervan overtuigd.. dat is wat anders.. iets als de waarheid gaan verkondigen terwijl het niet om feiten gaat vind ik doodeng.

Mijn kind mag dit ook niet doen, maar geloof me, veruit de meeste ouders wteen niet dat hun kind hiermee bezig s.. helemaal tegen houden doe je t niet


Dat zie ik totaal niet zo.
We verschillen op meer punten van mening. Mijn waarheden zijn soms anders dan de jouwe, maar ik laat ook gewoon ruimte voor andere meningen...

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Dat kun je doen, maar dat hoeft niet. Ik zie ook reacties de compleet andere kant op,. Zeggen dat het een hoax is terwijl je dat ook als mening zou kunnen bestempelen bijvoorbeeld. Ik voel niet dat er daardoor geen ruimte is voor een andere mening. Diegene geloofd dat gewoon en dat mag.

Ik heb er moeite mee als ik zou meoten doen alsof het voor mij geen waarheid is... Voor mijn gevoel lieg ik dan.

Ik denk dat het duidelijk is wanneer iemand het als waarheid ziet dat het voor diegene zo is. Elke keer erbij zeggen dat het mijn waarheid is stoort enkel in de tekst toch? EN doen alsof het misschien ook wel anders is terwijl je dat niet meent vind ik ook geen meerwaarde hebben.
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 22:45:35
Ze mogen t bij mij niet, omdat ik zie en heb gezien hoe angstig kinderen ervan kunnen worden.. ze praten elkaar van alles aan.. massa-hysterie noem ik het zelf..  Sommigen vinden griezelen heerlijk, t andere kind wordt er doodsnebanauwd van....

Precies Belske, dat was bij mijn bekenden precies zo...
Dat "demonen" etcetera niet mogen komt denk ik omdat in die tijd nog zoveel niet te verklaren was, nog minder dan nu... Denk persoonlijk zelf dat godsdiensten ook mede daardoor zijn ontstaan.. het geeft houvast.

En uiteraard mag elke mening hier verteld worden.
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Jen9  schreef op: 28-05-2015 22:46:49
hmmm Boterbloem, ik krig er altijd een naar gevoel bij....
 
Quote
RE: charlie charlie challange
Boterbloem  schreef op: 28-05-2015 22:51:08
Niet doen 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op charlie charlie challange
Naam
Bericht