Menu
 

Topic:

bad bed broodcrisis

Banana  schreef op: 17-04-2015 12:55:53
zie er nog niets over en dat verbaasd me 
oke het kan een heftige discussie worden maar iedereen kan een mening hebben toch 

ik vind uitgeprocedeerd is klaar 
en dat zal ook betekenen dat ze uitgezet moeten worden en dus helemala niet heirvoor in aanmerking komen 
laat je ze in nl ondanks dat ze uitgeprocedeerd zijn tja dan zul je toch ieder geval deze minimale hulp moeten bieden 
al denk ik ook dat nl maar is voorbeeld aan bijv duitsland ofzo moet nemen en niet onze armen maar open blijven houden 
hoe schijnend sommige gevallen ook zijn 
en dan ben ik wellicht kort door de bocht maar als we mensen die heir al zijn geen eens fatsoenlijk van werk kunnen voorzien waarom dan maar iedereen binnen laten komen?

en dan zal het kabinet hierom gaan klappen 
zou meniets verbazen hoor maar verbaasd me dat dat dan nu pas zou gebeuren en niet vele malen eerder 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: bad bed broodcrisis
Fluit  schreef op: 17-04-2015 21:18:49
Wat bedoel je Kees? Of ik nu inlever? Op welke manier?
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Annie  schreef op: 17-04-2015 21:20:07

Quote Suus:
Eens met Fluit, NL-ers zijn strontverwend. Ik ook hoor, maar lever het idd ook zo in.



Mee eens. Ik zou ook zo inleveren als ik daar een vluchteling mee kan helpen.
Ik help nu niet door in te leveren maar door mijn hart en land open te stellen. 
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Suus  schreef op: 17-04-2015 21:20:51
Iedereen levert in.... Zodat er vanuit de staat geld naar oa deze mensen gaat.
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Fluit  schreef op: 17-04-2015 21:23:53
Precies Annie! En door tevreden te zijn met wat je hebt. Ik merk dat heel veel mensen doodsbang zijn voor achteruitgang. Ik heb al op meerdere momenten in mijn leven het tijdelijk met minder moeten dan en was in die perioden echt niet minder gelukkig.
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Kees  schreef op: 17-04-2015 21:55:11
je bent bereid luxe in te leveren om deze mensen te helpen.
ik help niet omdat NL ze binnen laat hoor mi

je kan helpen door ze in huis te nemen, ze NL les te geven, door je huis af te staan, door een groot deel van je inkomen te schenken aan vluchtelingenwerk etc.

dat is luxe inleveren toch.

ik zit lekker warm met een gevulde koelkast te chillen op een bank met de tv, laptop en mn mobiel.

ik kan echt niet oprecht zeggen dat ik het zo vreselijk vind, want dan zo ik me rot schamen als ik van al die luxe zo extreem zou genieten.

 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Suus  schreef op: 17-04-2015 22:12:15
Dat is luxe inleveren maar niet zoals ik bedoel. In dit land vinden we het normaal om gepampert te worden en worden boos als we moeten delen met mensen die vluchten en niks hebben..... Dat vind ik luxe en verwend gedrag. De Nederlander die compleet onderhouden wordt door de staat is zo hooghartig om te vinden dat een ander daar geen recht op heeft. 
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Mamsie  schreef op: 17-04-2015 22:21:40
helemaal met Suus eens.

Vind het ook vreselijk dat er hier zo'n mega discussie over ontstaat en dat er zelfs een regering door zou kunnen klappen....
Ik snap dat niet
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Luna-mama  schreef op: 17-04-2015 22:25:02
Oh dit vind ik een lastige...ik heb in een azc gewerkt waar mensen zonder verblijfsstatus woonden...Deze mensen mogen niet werken omdat ze geen status hebben, maar wonen vaak al 5 jaar of langer in Nl zonder duidelijkheid.  Kinderen zijn hier geboren.  

Tegelijk werk ik momenteel bij een Nl gemeente. ..ik kan me zó storen aan mensen die vinden overal hun hand voor op te moeten houden! En dan bedoel ik niet de mensen die noodgedwongen gebruik maken van de faciliteiten van Nl maar Nlders en buitenlanders die eisen dat ze alles krijgen en te beroerd zijn aan hun plichten te voldoen! 

Ik vind dat Nl binnen een korte tijd mensen moeten beoordelen en nadat is vastgesteld dat ze geen verblijfsvergunning krijgen ook moeten uitzetten.  Het is onmenselijk om mensen 6 tot 10 jaar te laten afwachten zonder duidelijkheid en dan pas besluiten ze terug te sturen.  Dat kan en mag gewoon niet! 

Nl moet sneller aktie ondernemen en is nu dus ook verplicht om voor mensen te zorgen die hier al jaaaren wonen...Misschien een goede leerschool voor de toekomst! 
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Jarofe  schreef op: 17-04-2015 22:56:45
Ben het helemaal met suus eens. 
Mijn wieg stond toevallig hier maar niet door mij n eigen verdienste.

Mijn man heeft lange tijd vrijwilligers werk gedaan in een azc.
Nu wonen wij in een grote stad en de vluchtelingen druppelen al binnen vanuit syrie, vreselijk als je hun verhalen hoort, vrouw of kinderen verloren is geen uitzondering . Mensen hebben echt een  trauma ze migen idd niets. Ze zij  allemaal in een flat gezet waar nederlanders liever niet willen wonen ook ik niet.

En ja ik lever met liefde voor hun in.  En wat voel ik mij dan gezegend en rijk ik heb mijn man en kinderen nog.

De laatste jaren zijn de regels in ons land al veel strenger geworden je komt echt niet  meer  zomaar het  land binnen , economische vluchteljngen bv. Ook familie herenigingen zijn veel strenger. Zo leuk is nedereland echt niet  voor  vluchtelingen.
Tijdens de vakantie  in zweden heel goed  contact gekregen  met  plaatselijke bewoners  en die  vonden nederland zo harteloos. Je gaat je soms gewoon schamen dat je een  nederelander bent.

 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Annie  schreef op: 17-04-2015 23:11:21

Quote Suus:
Dat is luxe inleveren maar niet zoals ik bedoel. In dit land vinden we het normaal om gepampert te worden en worden boos als we moeten delen met mensen die vluchten en niks hebben..... Dat vind ik luxe en verwend gedrag. De Nederlander die compleet onderhouden wordt door de staat is zo hooghartig om te vinden dat een ander daar geen recht op heeft. 



dat dus!
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Fluit  schreef op: 18-04-2015 12:47:13
Idd., ik bedoel ook met luxe inleveren dat ik niet altijd maar verwacht dat de regering voor mij zorgt (wij krijgen zoveel, maar kunnen zo zeuren als het iets minder wordt). Ik vind dat alle wereldburgers recht hebben op hetzelfde. Dat kan alleen als wij wat luxe (zorg) inleveren...
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
An  schreef op: 18-04-2015 13:13:53

Quote Fluit:
Ik vind dat alle wereldburgers recht hebben op hetzelfde. Dat kan alleen als wij wat luxe (zorg) inleveren...



Het probleem ligt meer in de landen waar de mensen uit vluchten. Als daar geen problemen zijn, kunnen mensen gewoon lekker blijven waar ze zich thuis voelen.
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Mama Van Drie  schreef op: 18-04-2015 16:24:58
Ik vind het niet gek dat er een discussie over ontstaat en dat er zelfs een regering om zou kunnen klappen snap ik ook nog wel, het is een serieus probleem en het dat is alleen nog maar aan het groeien, de aantallen worden steeds meer.

Wat moet je dan? zeggen kom maar hier? Hier is het goed? ( dat weten ze overigens verdomd goed want ze nemen soms geen genoegen met een ander land, ze  hebben voorkeur en als je echt op de vlucht bent dan zou het om het even moeten zijn in welk land je opgevangen kan worden, als het maar veilig is, maar dat is dus niet zo).
Wij als nederland kunnen toch niet alles maar hierheen laten komen en blijven? Want het einde is er nog lang niet en waar blijf je dan als land? Is dat financieel haalbaar voor NL?

Dus ja ik snap de discussie wel, en ik begrijp de VVD heel goed.
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Jen9  schreef op: 18-04-2015 18:58:30
economische vuchtelingen mogen er uberhaupt niet in, kan zijn dat dat gebeurt.. uiteraard.. maar op die gronden zullen ze nooit worden toegelaten...
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Jen9  schreef op: 18-04-2015 18:59:36
Serieus. Joegoslavische vluchtelingen nu nog terug.. dat kan toch niet? Uiteraard is t daar nu veilig, maar die mensen zijn hier te lang..
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Mv5  schreef op: 18-04-2015 22:54:24
Het probleem met asielbeleid is dat wij veel te lang procedures kunnen hebben. Ik vind dat binnen een jaar moet worden beslist of iemand terug kan of niet. Dan zit je ook niet meer met die gevallen die hier al tien jaar zijn, hier niet ingeburgerd (soms wel) zijn en hun land ontvreemd zijn en dus eigenlijk in een uitzichtloze situatie zitten.
Bed bad brood gaat trouwens over mensen die terug moeten (uitgeprocedeerd zijn) en niet terug kunnen. Ik vind dat je die wel op zijn minst te eten en een dak boven hun hoofd kunt geven. Ja dat kost geld, maar je wil ook niet dat er opeens een heleboel daklozen bijkomen die moeten bedelen of stelen voor eten. Dan heb je weer een ander probleem. Dus bed bad en brood, maar ook niet meer dan dat.
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Mrtj  schreef op: 19-04-2015 10:56:14
Ik vind dat NL er actief voor moet zorgen dat binnen een korte tijd duidelijk is of iemand mag blijven ja of nee. Maar of je het daarmee ondervangt? Is het niet zo, dat als Nl zegt dat een vluchteling niet mag blijven, dan die vluchteling dan een bezwaarprocedure mag starten? En na die procedure nog een procedure, en daarna.... Ik meen me te herinneren dat ooit (5 jr geleden??) in het nieuws gesproken werd over vluchtelingen die met die procedures zo lang hun verblijf rekten, dat ze daarmee binnen zo'n pardon regeling zouden vallen. Natuurlijk, als NL sneller zou zijn in de eerste beslissing, dan zou het anders lopen, maar men o men. Ik vind het maar raar (en veel te complex om een oordeel over te hebben eerlijk gezegd).
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Jen9  schreef op: 19-04-2015 14:23:17
Een oorlog is zelden in een jaar afgelopen natuurlijk... moeilijk hoor!

Maar goed, ik ben hier geboren, maar daar heb ik niet zelf voor gekoze.. Ik bof gewoon enorm dat ik hier geboren ben en niet in een oorlogsland om maar eens wat te noemen... Ik werk, uiteraard, maar niet z hard als veel mensen daar.. Ik snap ook niet waarom wij meer rechten zouden hebben dan mensen die de pech hebben gehad ergens anders op te groeien.
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Nina Mv O En Q  schreef op: 20-04-2015 00:02:10
Heel lang hebben heel veel Nederlanders er totaal geen problemen mee gehad dat er vluchtelingen in ons land verblijven. Maar komop zeg, ze beginnen nu steeds meer rechten als Nederlanders te krijgen. Mijn broertje, die net voor honderden euro's zijn studentenwoning heeft opgeknapt, krijgt met 19 andere studenten te horen dat ze eruit moeten (zonder vervangende woning) omdat er asielzoekers in komen wonen. Met als vervolg dat hij op straat terecht kwam en maar moest zien hoe hij in Amsterdam aan een nieuwe woning kwam. En de asielzoeker kwam in zijn opgeknapte vers geschilderde woning. En in een interview op de regionale tv waren ze niet eens tevreden ermee, want het was te klein En nu zijn er dus weer 148.000 woningen beschikbaar gesteld voor asielzoekers. De Nederlander die in Amsterdam een woning zoekt moet daar gemiddeld 12 jaar!! op wachten. De voedselbanken hadden al moeite met de hoeveelheid nederlanders om daar het voedsel over te verdelen, nu komen er weer ontelbaar aanvragen voor een voedselpakket bij. En dan nog ontevreden zijn met wat erin zit (ik heb er gewerkt) Kijk, als dit soort dingen gebeuren dan snap ik best dat er steeds meer mensen op hun achterste poten staan. Oke, die mensen hoevel natuurlijk niet in tenten te wonen, maar er zijn genoeg leegstaande kantoorgebouwen of verzorgingshuizen, waarom stellen ze die niet beschikbaar?
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
An  schreef op: 20-04-2015 08:31:24

Quote Jen9:
Een oorlog is zelden in een jaar afgelopen natuurlijk... moeilijk hoor!

Maar goed, ik ben hier geboren, maar daar heb ik niet zelf voor gekoze.. Ik bof gewoon enorm dat ik hier geboren ben en niet in een oorlogsland om maar eens wat te noemen... Ik werk, uiteraard, maar niet z hard als veel mensen daar.. Ik snap ook niet waarom wij meer rechten zouden hebben dan mensen die de pech hebben gehad ergens anders op te groeien.



Het kan op een gegeven moment gewoon niet meer. Wij werken en betalen een kapitaal aan belasting en zorgverzekering, maar er is geen geld meer voor bepaalde vergoedingen van zorg. Ik mag vanaf komende juli waarschijnlijk ongeveer 10.000 euro per jaar gaan betalen voor mijn medicatie omdat dat niet meer vergoed gaat worden. Zoveel geld hebben wij natuurlijk niet ieder jaar, maar als ik die medicatie niet neem dan heb ik zoveel pijn en ellende dat het leven niet meer draagbaar is. 
Dit is nog maar 1 voorbeeld, maar hoeveel van zulke trieste verhalen zijn er tegenwoordig niet. Hoe kan Nederland dan nog zorgen voor al die mensen die geen cent bijdragen, maar wel klauwen vol met geld kosten?

 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Jen9  schreef op: 20-04-2015 08:50:19
Ik snap wel wat e zegt hoor, echt, maar t blijft oneerlijk.. wij hebben zorgen en hoeven niet te vrezen voor ons leven vwb oorlog... (bijvoorbeeld)


Nina, waarom zouden alleen nederlanders deze rechten mogen hebben.. wij zijn toch niks meer? Overigens vind ik jou voorbeeld niet kunnen hoor, dat zou niet mogen, maar ik vind t allemaal erg moeilijk...  Denk dat wij al zo blij mogen zijn....
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Mitch  schreef op: 20-04-2015 08:53:19
Iets heel anders, maar heeft hier wel mee te maken.

Ik las ergens dat er mensen zijn die oprecht blij zijn wanneer een boot met 400 vluchtelingen omslaat en ze allemaal verdronken zijn?
Wow dan ben je in mijn ogen echt een onmens!!!
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Jen9  schreef op: 20-04-2015 09:00:28
Nou Mitch...inderdaad... dan ben je t woord mens niet waard...

Je moet al wel wanhopig zijn om op zo'n boot te stappen.. en wek unnen allemaal denken wat we willen (wat ik ook echt pirma vind...), maar je stapt niet op zo'm bootje omdat je het zo goed had...
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Jen9  schreef op: 20-04-2015 09:00:46
Nou Mitch...inderdaad... dan ben je t woord mens niet waard...

Je moet al wel wanhopig zijn om op zo'n boot te stappen.. en wek unnen allemaal denken wat we willen (wat ik ook echt pirma vind...), maar je stapt niet op zo'm bootje omdat je het zo goed had...
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
An  schreef op: 20-04-2015 09:09:02
Als er genoeg geld etc. is, prima dan kunnen we mensen opvangen, maar dat geld en die ruimte (problemen momenteel op de huurmarkt vanwege asielzoekers). is er gewoon niet meer.

Als ik iets niet betaal, dan krijg ik het ook niet. Ook al ben ik verzekerd, ik moet toch nog eigen risico en eigen bijdrage betalen anders krijg ik het niet. Genoeg Nederlanders die momenteel bepaalde zorg niet meer kunnen krijgen omdat ze het niet meer kunnen betalen. Een asielzoeker hoeft dat niet en krijgt het toch. He, wat gek, een asielzoeker heeft blijkbaar meer rechten? 

Mijn leven staat momenteel ook op het spel, niet vanwege oorlog, maar vanwege de ziektekosten niet kunnen betalen. Ik en nog veel meer Nederlanders komen in ongezonde, levensbedreigende situaties terecht omdat er geen geld meer is. Hoe kunnen we dan nog zorgen voor nog meer mensen, we kunnen al niet eens meer voldoende voor ons zelf zorgen?

 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Fluit  schreef op: 20-04-2015 09:11:43
An, ik vind het heel erg dat je zoveel pijn hebt wanneer je geen medicijnen slikt, echt waar! Ik hoop dan ook echt dat er een oplossing voor komt. Maar, mensen die naar Nederland vluchten hebben soms dezelfde pijn of een flink trauma. Veel zouden denk ik willen dat ze een cent KONDEN bijdrage aan de zorg in Nederland.

Mitch, mensen die blij zijn wanneer er een boot met 400 vluchtelingen omslaat, mogen ze wat mij betreft per boot naar het land, waar deze vluchtelingen vandaan kwamen, sturen. Kijken of ze er dan nog steeds zo over denken. Gevalletje hersenloze wezens... (sorry, maar ik kan hier zo kwaad om worden...)
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
An  schreef op: 20-04-2015 09:16:08
[quote]An, ik vind het heel erg dat je zoveel pijn hebt wanneer je geen medicijnen slikt, echt waar! Ik hoop dan ook echt dat er een oplossing voor komt. Maar, mensen die naar Nederland vluchten hebben soms dezelfde pijn of een flink trauma. Veel zouden denk ik willen dat ze een cent KONDEN bijdrage aan de zorg in Nederland.

/quote]

O.k. een asielzoeker heeft dus blijkbaar meer rechten? Het probleem van mensen in een oorlogsland is al opgelost als ze in een buurland zonder oorlog zitten. Ze zijn dan uit de oorlog.
Mijn pijn (en is niet zomaar pijn, staat op nummer 3 van meest pijnlijke ziektes) is alleen dragelijk als ik de behandeling blijf krijgen die ik nu ook krijg. Maar ja, waar haal je ieder jaar 10.000 euro vandaan?
Zeg het maar.
 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Mitch  schreef op: 20-04-2015 09:19:50

Fluit ben ik het helemaal mee eens.
Kijk ik heb dan geen vriendelijke mening in sommige hun ogen, maar dit gun je geen mens!!
Mensen worden steeds harder, en dit is gewoon een blijk dat je behoorlijk verrot vanbinnen bent wanneer je daarom kan juichen! Opsodeflikkeren uit dit land is dan ook mijn mening.

Maar van mij mag het hele asielbeleid op de kop... ff flink de bezem erdoor en frisse start.


mensen die de oorlog ontvluchten, wees welkom en krijg oprecht een kans... snel horen of je mag blijven en vanaf dag 1 gratis Nederlandse les (en ja dat bestaat, het kost niet mega veel geld het word al gratis gegeven ik weet niet wie het zei) en in ieder geval vrijwilligerswerk zodat je ervaring op kan doen wat je op je cv kan zetten en zo aan het werk komt.

Mensen die hier willen komen en geen oorlog ontvluchten maar een beter leven willen, dezelfde opties alleen dat met de regel dat je een jaar of noem een periode, de kans krijgt en anders gewoon pech heb.

Dat we toevallig hier zijn geboren, daar kan ik niets aan doen maar je kan niet de hele wereld redden in je eentje, zo werkt het nu eenmaal niet.
Ik zou ook best alle dieren uit het asiel op willen vangen, ondanks dat ik dan toevallig niet als hond geboren ben, lukt mij dit niet.
En nu niet op mijn nek zitten dat ik vluchtelingen en honden met elkaar vergelijk, zo letterlijk moet je het zeker niet nemen.

Kortom.. ik zie het probleem van die hele politiek niet... wees menselijk doch ferm.

 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Banana  schreef op: 20-04-2015 09:22:23
sommige uitsparken kunnen ook echt neit 
en vind ook echt erg de situatie voor die mensen 
en wil best ea inleveren om een ander te helpen maaaar ergens moeten er wel grenzen zijn 
wij zijn een mega klein land hoever gaan we om de rest van de wereld te helpen waarom kunnen ze niet ergens anders ook opgevangen worden 
door de deuren hier wijd open te zetten is voor niemand een oplossing 
ik zei al eerder als we onszelf niet kunnen helpen hoe moeten we andere dan helpen 
en ja hun situatie is wellicht vele male erger dan bijv an haar verhaal of iemand die hier op straat leeft maar het kan toch niet zo zijn dat zon mini landje dan de hele wereld maar helpt ergens houd het gewoon toch een keer op 

 
Quote
RE: bad bed broodcrisis
Fluit  schreef op: 20-04-2015 09:22:27
Nee, ik vind dat we allemaal gelijke rechten hebben! Ieder mens heeft recht op een pijnvrij leven! Nederlanders net zoveel als asielzoekers.

Ik denk niet dat het probleem van mensen uit een oorlogsland is opgelost wanneer ze in een buurland zonder oorlog terecht kunnen... Dat zou het allemaal wel heel eenvoudig maken. Maar, pijn hebben en een oorlog meemaken zijn natuurlijk niet met elkaar te vergelijken.

Vind jij dan dat jij meer recht hebt op medicijnen dan een asielzoeker met dezelfde ziekte en dezelfde pijn?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op bad bed broodcrisis
Naam
Bericht