Menu
 

Topic:

Geen 8-uur journaal??

Mirdepir  schreef op: 29-01-2015 20:13:23
Heel raar, er staat ivm omstandigheden is er op dit moment geen Journaal mogelijk
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Geen 8-uur journaal??
Boterbloem  schreef op: 30-01-2015 15:03:00
Gaan ze 'eindelijk eens' boeven vangen, schieten jullie allemaal in de lach.
Lekker zijn jullie! 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
M&j  schreef op: 30-01-2015 15:07:15
Maar de aanval werd pas in gang gezet toen een tweede agent zich bij 'Gijs' voegde en hij bevestiging kreeg dat de dader met zijn handen op zijn rug was en de laatste vertrek veilig was bevonden. Wat je daarvoor zag is een optrekkende beweging, overigens uit het zicht van de dader dus de agenten waren gedekt.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Boterbloem  schreef op: 30-01-2015 15:08:46
Dit had ik trouwens in een verkeerd topic geplaatst, dus ook nog maar even hier:

Vind die vragen overigens ook niet fout hoor!
Ik vind het juist goed als mensen vragen hebben enzovoort.

Maar ik lees oordelen waarvan ik denk: huh? Heb je wel enig idee hoe het werkt in het echte leven? Of kijk je teveel films ;-)

Want een film heeft een mooi script hihi dat werkt toch echt wat anders.

Ik merk het ook regelmatig als ik met mensne nin mijn omgeving praat. MEnsen gaan vaak zo uit van hoe ze dingen in films zien.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
M&j  schreef op: 30-01-2015 15:24:25
Klopt, Boterbloem, zoals DNA die je in een uurtje kan bepalen want dat doen ze bij CSI ook.
Mijn vader is marinier geweest en het was onmogelijk om met hem politie of oorlogsfilms te kijken, overal commentaar erbij dat het in het echt niet zo kan want dan ben je dood.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 15:52:16
Ik vind wat die bewaker deed heel goed!! Iemand die gewoon gelijk goed handeld!

Maar die agente, sorry hoor moet dit ons land dan verdedigen?? Kun je wel zeggen regeltjes dit en dat, maar dit was gewoon een toneel opvoering. Hoop echt dat als er echt wat is het leger snel is.. Want dit gedans gaat hem niet worden.
Politie is prima hoor, maar in bepaalde situaties zijn ze gewoon niet getraind. Ze hebben hoe dan ook een enorm risico genomen. Zonder ook maar iets af te wachten. Er moet toch minstens een AT bij komen? Een onderhandelaar? 
Nu was het toevallig een idioot die doorgedraaid was, maar wat denk je dat er had gebeurd als het geen dat in de brief stond wel waar was? Nou dan hadden we feest gehad hoor. Omdat een paar agenten uit paniek. of zoals jij dat adrealine noemt handelde.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Nerise  schreef op: 30-01-2015 15:53:49

Quote Boterbloem:
Gaan ze 'eindelijk eens' boeven vangen, schieten jullie allemaal in de lach.
Lekker zijn jullie! 



Sorry! 
Het was de belichting. Het leek gewoon zo gekunsteld daardoor.

Weet jij trouwens waarom ze allemaal door elkaar schreeuwen? 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
M&j  schreef op: 30-01-2015 15:58:56
Volgens mij waren het proffesionals. Dat briefje met bedreigingen was overduidelijk door één persoon geschreven en hij was totaal onbekend in het hackerswereldje, laat staan dat hij 98 hackers kent zonder dat een inlichtingendienst dat weet.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 15:59:44
Heel nederland heeft trouwens kunnen zien waar de dader stond en wat ie deed, hoe kon het dat de politie dat niet kon zien? Die studio werd gefilmd! 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
M&j  schreef op: 30-01-2015 16:04:14
De dader kon je vanuit de gang niet zien staan, vandaar dat een aantal agenten de regiekamer inging. 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Boterbloem  schreef op: 30-01-2015 17:43:21
Hihi precies wat ik bedoel!

denk je serieus dat het leger die beter had kunnen doen? Die zagen evenveel als de agenten. En een privetelevisie hoort niet bij de uitrusting van agenten. Ze duwen geen tv toestel voor zich uit als ze moeten binnenvallen.

Ze moeten keuzes maken. Als ze niet zo snel hadden gehandeld en het was wel echt had er ook van alles kunnen gebeuren. Wat had je gewild/ Eerst maar afwachten en de brief uren tot dagenlang laten onderzoeken en alle plekken in Nederland waar het MOGELIJK zou kunnen gebeuren eerst inspecteren?
Wat doe je met die man ondertussen?

Dus hem maar zendtijd geven?

Hoort dat ook niet onder de noemer: buigen voor het kwaad? Waar we allemaal zo op tegen zijn?

Ik wil niet weten wat voor kritiek er dan zou zijn geweest als ze dat zo lang hebben laten wachten.

Hier zijn agenten op getraind hoor, regelmatig weer opnieuw. Voor velen zal het ook niet de eerste keer zijn. Ze dragen niet voor niets een wapen he ;-) En die krijg je niet zomaar. 

Dit was gewoon professioneel, alleen niet als in een film.

Ik denk dat wanneer je ziet hoe het leger in het echt werkt dat je ook denk:L wat zitten ze nu te rommelen? Maar dat is het echte leven.
Dat is helaas geen film.


 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Harleysmama  schreef op: 30-01-2015 17:44:03
De actie van de 'gewone' agenten die in Hilversum Tarik Z. inrekenden was er één uit het boekje. Dat zegt veiligheidsexpert Jaap Timmer vrijdag na het zien van de beelden van de actie in het NOS-gebouw die inmiddels de wereld over zijn gegaan.

Volgens Timmer zijn de agenten te werk gegaan volgens de AMOK-procedure. Die is speciaal bedoeld om zo snel mogelijk een gewapende indringer uit te schakelen of te isoleren en zo een gevaarlijke situatie in de kiem te smoren.

De methode is ontwikkeld naar aanleiding van schietpartijen op scholen in het buitenland en is onderdeel van de opleiding van iedere agent. Volgens Timmer was de situatie in het NOS-gebouw vergelijkbaar met zo'n schietpartij op een school.

„Voor zover ik het heb kunnen zien, droegen de agenten kogelwerende vesten. Ze wisten waar ze naartoe moesten en en wie ze moesten hebben. Ook nam één de leiding en legde hij contact met de meldkamer”, aldus de universitair hoofddocent maatschappelijke veiligheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Volgens Timmer is dat precies zoals het de agenten wordt geleerd.

De AMOK-procedure is relatief nieuw voor de Nederlandse politie. „Vroeger was 'containing' de werkwijze. Dat betekende niet naar binnen gaan en wachten op speciale eenheden”, aldus Timmer. In de praktijk in het buitenland bleek dat vaak niet de goede manier. „Afwachten betekent dat een dader binnen de kans krijgt slachtoffers te maken terwijl de politie buiten staat”, aldus Timmer.

In Nederland is zoiets in 2007 gebeurd in Pernis. Agenten moesten buiten wachten terwijl in een woning een slachtoffer dodelijk werd toegetakeld. De Nederlandse politie heeft onder meer geleerd van de Duitse politie. Die ging de methode hanteren na enkele schietpartijen op scholen.

Ook politiebond ACP laat weten „trots” te zijn op de agenten die in Hilversum zo snel ingrepen. „Professioneel gezien is dit hoe het moet”, aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. Dat er beelden van zijn is volgens hem erg bijzonder. „Normaal zie je dit niet, dit is heel uniek. De burgers hebben nu kunnen zien wat hun politie doet”.

Van de Kamp wijst erop dat de agenten heel veel afwegingen tegelijk moesten maken. Ze moesten razendsnel inschatten wat de amokmaker zou kunnen doen met de NOS-medewerkers en met zichzelf. „Er was geen tijd om te debatteren”, aldus Van de Kamp.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 21:20:37
die man dreigde met meerdere explosieven...

Hier was woensdag een bommelding op het station.. het hele station is 5 uur lang dicht geweest, niemand kwam erin.. geen agent niks.. want ja er KON een explosief zijn.. (was een camera maar goed)
en nu, iemand die zegt dat er meerdere explosieve zijn word er niks ontruimd, blijven de agenten binnen, en zitten er blijkbaar ook nog journalisten tussen.

Ik vraag me vooral af, waarom waren ze zo bang dat die man wat ging zeggen op tv? Als zelfs 8 explosieve ze niet tegen hield, scheten ze echt wel 7 kleuren en moesten ze hoe dan ook voorkomen dat hij zijn zegje kon doen... Waarbij de agenten dus ook nog in gevaar zijn gebracht.
Want denk je nou echt dat de overheid waarde hecht aan wat agenten?

Ik vind het allemaal raar. En iedereen die logisch nadenkt vind dit alles raar... Het is gewoon raar. Ik hoop dat het hem nog lukt om toch zijn zegje te doen. Maar ben bang dat deze man gewoon van de aardbodem verdwijnt.. zal niet de eerste keer zijn. Onee wacht, dat doet onze lieve overheid niet 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Mitch  schreef op: 30-01-2015 21:23:12

Quote Smvn&d:
Heel nederland heeft trouwens kunnen zien waar de dader stond en wat ie deed, hoe kon het dat de politie dat niet kon zien? Die studio werd gefilmd! 



Ze mogen geen tv kijken onder werktijd
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 30-01-2015 21:24:23
Op een AT team kan je niet altijd wachten.. hoe lullig ook, dat kan uren duren voordat die er zijn!

Sis jij bent wel van de complottheorien he , moet er altijd een beetje om om lachen.. sorry...  

Ik vind hem , naar mijn ervaringen, gewoon heel verward.. een beetje sneu (en dan bedoel ik niet dat hij niet gestraft moet worden.)


Ja, en ik denk dat de overheid waarde aan agenten hecht, die zijn namelijk heel duur voor de overheid... simpel gezegd.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Mirdepir  schreef op: 30-01-2015 21:32:19
De gedachte van Sis is niet zo raar, daarom had ik link naar film op youtube van communicatie professor Hamelink neergezet.

"Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby's uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. In dit college haalt professor Hamelink nog veel meer sprekende voorbeelden van propaganda van de reguliere media aan waar de NOS prominent onderdeel van is. Uit zijn keurige en heldere woorden komt impliciet naar voren komt dat er veel bloed kleeft aan deze wijze van perceptievorming."
 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 30-01-2015 21:49:40
Dat is propaganda. .dat kan ik er hier niet in zien..
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 21:53:55
Klopt Jen, ik vertrouw de overheid namelijk voor geen meter... 
En kan me  ook niet voorstellen dat jij dit geen rare situatie vind? Er klopt gewoon iets niet.

Er gebeuren teveel rare dingen, die niet kloppen. En zeker hoe dit is gegaan klopt niet.

Nee komt een zwaar bewapende man het gebouw binnen, en wat is het eerste wat ze doen, camera's aanzetten... en binnen 10 minuten werd alles uitgezonden.. Is toch niet geloofwaardig.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 30-01-2015 22:04:50
Nee hoor, ik vind t helemaal niet zo raar.. echt niet.. Ja, die kerel die is raar.. op dat moment in elk geval..

Ik kan de meeste dingen hierboven prima verklaren.. vind t altijd zo raar dat mensen zo gaan zoeken...

Ik vind dat laatste zeker geloofwaardig.. supernieuws toch, het is immers de nos!
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 22:08:31
Juist, het is de NOS, kun je dus verwachten.. Maar is de politie er niet voor om een gebouw te ontruimen? Mensen in veiligheid te brengen? Of is het de taak van de poltie om iedereen rustig te laten filmen en iedereen lekker door elkaar te laten rennen...

Ja nee klopt allemaal precies.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 30-01-2015 22:11:50
De politie heeft prioriteiten.. denk dat ze de goede hebben genomen....

Ik denk idd dat ze eerst dachten.. laten we eerst de camera's uitschakelen voordat we hen arresteren...  Nee hoor, vind t allemaal zo logisch als wat....  Ontruimen was al eerder gedaan...  En een knop om is zo gebeurd, daar heb je verder weinig mensen voor nodig... de politie weet dat echt niet direct te vinden..

Vind t trouwens wel erg leuk, al die verhalen.. dat wel!
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 22:12:40
Oja en ze hadden ook nog ff tijd om erbij te zetten.... wegens omstandig heden...
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 22:13:27
Jen de cameras zijn bewust aangezet! Ze stonden uit.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 30-01-2015 22:13:31
ja hoor.. dat hebben ze klaar liggen.. is ook 1 druk op de knop....
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Smvn&d  schreef op: 30-01-2015 22:15:11
Nee. De normale melding is gewoon storing. Niet wegens omstandigheden.
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 30-01-2015 22:28:19
Maar wat niet eerder is gebruikt kan er wel zijn. ..En anders us t 5 seconden meer werk. .. Het is het nieuws. .die moeten vaker binnen een paar seconden omschakelen. .
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Inky69  schreef op: 30-01-2015 22:33:01



 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 30-01-2015 22:38:50
Stom hw...maar ik heb gewoon mwt m te doen. .. Hij doet me aan sommige oud leerlingen denken. .ook can die domme acties. .. 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Kaasje  schreef op: 30-01-2015 22:44:08
Het zijn journalisten,  tuurlijk filmen ze alles.  ik had het vreemder gevonden als ze hem niet gefilmd hadden daar. 
 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Boterbloem  schreef op: 31-01-2015 09:42:08

Sis, de gemiddelde agent schijt serieus geen 7 kleuren hoor hihi, anders hebben ze wel het verkeerde beroep gekozen, niet?
Als mijn man een gewapend iemand tegenover zich heeft is hij niet bang. Ik vind het ongelooflijk. Hij is allert, heel helder en direct. Hij weet precies hoe te handelen enzovoort.


Tuurlijk beseffen ze achteraf wel dat het anders had kunnen lopen, maar mijn man zijn belangrijkste reden om bij de politie te gaan was om te vechten voor de veiligheid van anderen. Zijn enige punt van kritiek is niet voor niets dat hij vanaf het begin te einig bonnen schrijft (al bijna 25 jaar inmiddels). Nog nooit heeft hij dat genoeg kunnen doen.
Hij is geen bonnenman net als zovelen (alleen die ontmoet je niet) hij is een man van de veiligheid. En die vinden het  (kan er geen woor voor vinden want ze zitten niet te wachten op gewapende overvallen of wat dan ook) geweldig om in zo'n gevaarlijke situatie weer veiligheid te brengen.

Maar de politie kan niet uren gaan vergaderen op dit soort momenten wat ze moeten gaan doen.

Ze hadden een paar weken kunnen nemen om heel nederland te onderzoeken op explosieven, want waar lagen die?
Ze moeten oordelen op wat ze op dat moment zien. Wat er op dat moment gebeurd.
Gebouw was al zo goed mogelijk ontruimt.

Tegelijkertijd zijn er bij het nieuws mensen die zulke diehards zijn, die nieuws zo belangrijk vinden dat ook zij een risico nemen met hun eigen veiligheid. Die blijven toch zitten, die gaan naar oorlogsgebieden enzovoort. Net als bij de politie. Ze weten dat ze een risico nemen, maar vinden de veiligheid van anderen zo belangrijk dat ze het risico durven nemen om anderen te beschermen.

Ik weet dat velen lachen als er gezegd wordt dat agenten voor de veiligheid van mensen gaan. Mensen willen het niet geloven en geloven liever dat ze er zijn om je dwars te zitten. Maar heb inmiddels heel wat agenten mogen ontmoeten en dit is wat ze innerlijk beweegt. Die kennen op het moment dat het gebeurd niet de angst die wij zouden hebben, die krijgen adrenaline. En tuurlijk zullen er ook een aantal bang zijn, dat mag, is ook niet erg. Maar die mannen die ik op camera zag waren volgensmij alles behalve bang. Want ze lopen op een heel juiste en veilige manier (let op het zicht op de ruimte, veiligheid voor zichzelf, 1 die de leiding neemt en ga zo maar door.)

En eerlijk is eerlijk: ook ik ben benieuwd wat die jongen te zeggen had, echt waar. Het kan zijn dat die jongen psychotisch was of wat anders, tegelijkertijd kan het natuurlijk ook gewoon adt hij wel echt wat te melden heeft. Het gebeurd vaker, en zouden er toch meerderen zijn dan komt het wel uit. Want zoveel hackers samen kunnen het wel platgooien hier in Nederland en hun bericht via het internet duidelijk maken. 

Alleen had hij niet de veiligheid van anderen in (mogelijk) gevaar mogen brengen. 

Lastige dingen hoor. En hoe de overheid naar mensen kijkt weet ik niet. Je ziet het aan de aardbevingen in Groningen, daarvan is ook duidelijk geworden dat de overheid wel zegt dat het ze heel erg aan het hard gaat, maar ondertussen voeren ze het gaswinnen nog even op want het geld moet binnen blijven komen. Je weet inmiddels dat we gewoon moeten wachten op de eerste doden en dat dan misschien meer mesnen in opstand komen.
De overheid zit hierin ook in een spagaat. Want ga je voor de veiligheid van andere mensen, dan loop je veel geld mis wat ook belangrijk is (daar draait de wereld helaas nou eenmaal op). Maar Ga je voor het geld dan neem je dus ook het risico dat er doden vallen. Zij hebben gekozen voor het laatste.

Kinderen in scholen in Loppersum lopen inmiddels gevaar, daar moeten ze nu hard bezig om iets te verzinnen om de veiligheid te kunnen waarborgen. 

Wat hoor ik van anderen: waarom ga je dan in Groningen wonen? Iedereen doeti neens alsof dit al jaaaaren zo extreem aan de gang is (hebben ze ook maar van horen zeggen want het was amper bekend), maar de laatste jaren worden de aardbevingen zo erg dat alles ineens kapot gaat. Dat was eerder niet zo (vind dat altijd hetzelfde als zeggen tegen mensen in den Haag dat je niet moet zeuren bij terroristische aanslagen, je weet dat er belangrijke dingen zijn...)

Geld is belangrijk zolang er geen doden vallen. Ik weet niet hoe de overheid oordeelt, weet wel dat ik vaak achter mijn oren moet krabben. MAAR zij hebben tevens de moeilijke taak een balans te vinden tussen geld en veiligheid... En die balans is vaak helemaal zoek, want het geld valt weg als je voor veiligheid gaat en de veiligheid valt weg als je voor geld gaat... Ik zou soms echt niet weten wat ik zou moeten kiezen...

Want het klinkt heel nobel te gaan voor veiligheid, maar als de economie daarmee om soep wordt geholpen gaat de veiligheid ook weer achteruit.

 
Quote
RE: Geen 8-uur journaal??
Jen9  schreef op: 31-01-2015 10:41:02
Het is een beetje een tendens van de laatste tijd vind ik.. mensen denken continu dat anderen een beroep kiezen om te pesten.. leraren .. de overheid.. agenten.. ambternaren....   Word er altijd een beetje moe van.... 
Ik ben van origine leerkracht speciaal onderwijs, en dat doe ik vooral om te helpen....

In elk beroep zitten rotte appels, mdaar de meerderheid wil t goed doen, de ellende is alleen dat je nooit iedereen naar de zin kan maken.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Geen 8-uur journaal??
Naam
Bericht