Menu
 

Topic:

Movie star plannet

Famke  schreef op: 25-01-2015 13:42:24
Bijna de hele klas van mijn dochter zit al een aantal jjaar op moviestarplannet.Mijn dochter heeft hier nooit intresse in gehad maar sinds vorige week wel.
Alle kinderen hebben een andere naam waar ze in de klas een lijstje van hebben zodat ze elkaar op kunnen zoeken.Tot nu toe zijn het gelukkig gezellige gesprekjes met vriendinnetjes gelukkig maar wat zijn jullie ervaringen hier mee?
 
Quote
Navigatie
RE: Movie star plannet
M&j  schreef op: 25-01-2015 14:03:33
Mijn dochter heeft er een hele tijd opgezeten maar volgens mij vind zij het onderhand kinderachtig.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Jo  schreef op: 25-01-2015 14:05:27
Onze dochter van 8 (bijna 9) zit er ook een aantal maanden op.
De chat word wel eens gebruikt, verder doen ze veel spelletjes.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Famke  schreef op: 25-01-2015 14:08:42
Ik denk ook niet dat het iets is waar mijn dochter lang en vaak op zal kijken maar voor nu vind ze het wel even heel leuk.Ze mag ook alleen iemand toevoegen die ze kent.
En nu al het eerste probleempje want de chat berichtjes die vriendinnen sturen staan vol ### terwijl de meisjes gewoon woorden typen.Onleesbaar dus.
 
Quote
RE: Movie star plannet
M&j  schreef op: 25-01-2015 14:17:40
Ik heb als regel voor de kinderen als het om internet/social media gaat, alleen mensen toevoegen die je in het echt ook kent.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Inky69  schreef op: 25-01-2015 14:24:58
Bij ons werd het ook veel gebruikt en idd alleen mensen toevoegen die ze zelf kent. Nu hoor ik er eigenlijk niets meer over...
 
Quote
RE: Movie star plannet
Famke  schreef op: 25-01-2015 14:27:23
Ik denk dat het ook niet heel lang leuk blijft maar klasgenootjes zitten er al jaren op en sommige bijna dagelijks.
En geen fotos of adressen en telefoonrs heb ik gezegd.

Weet iemand trouwens hoe dat zit met die ## in chatberichtjes?
 
Quote
RE: Movie star plannet
Mikmvg  schreef op: 25-01-2015 17:48:00
Mijn dochter heeft ook een account. Zij voegt iedereen toe die er cool uitziet. 
Ze weet dat ze geen privegegevens mag doorgeven en houdt zich daar keurig aan. Ze is vooral bezig met kamers inrichten, haar uiterlijk veranderen, geld uitgeven en movies maken. Af en toe chat ze en ik lees soms mee. Als iest me niet aanstaat zeg ik dat en leg haar ook uit waarom.
Het is hartstikke anoniem, dus alleen toevoegen wie ze kent? Ze kent niemand bij de echte naam....
 
Quote
RE: Movie star plannet
Mrtj  schreef op: 25-01-2015 17:50:15
Bij ons gold ook de regel: alleen toevoegen als je iemand ook IRL kent.

Bij MovieStar Planet kan je dan desondanks met vreemden in gesprek komen. Mijn dochter is wel eens in een gesprek beland dat steeds meer richting seks gestuurd werd. Vond zij niet leuk; gelukkig kwam ik halverwege binnenlopen. Ze had het zelf niet weten op te lossen (dochter was toen 11).
 
Quote
RE: Movie star plannet
Wanouk  schreef op: 25-01-2015 18:25:34
Mijn dochter zit er ook op, vorig jaar kwam het op, en nu is het nog maar zelden.
Ze heeft alleen haar klasgenoten toegevoegd, en ze weet dat ze bepaalde info niet mag geven, en ook geen fotos plaatsen zonder dat ik ze eerst heb gezien.

 
Quote
RE: Movie star plannet
Alineke  schreef op: 25-01-2015 19:05:21
Ook dit kan een leerweg zijn naar veilig omgaan met de computer en internet.
Er kunnen inderdaad vreemde figuren tussen zitten die gesprekken richting sex sturen. De meiden hier weten dat dat kan gebeuren en roepen mij zodra het raar wordt (nog nooit gebeurd). Dit is een realiteit van internet waar ze mee om moeten leren gaan. Ik waarschuw ze dus wel van tevoren dat zoiets kan.
Uiteraard geen prive-gegevens doorgeven.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Chloe  schreef op: 25-01-2015 19:17:05
Ik wil niet meer dat mijn dochter iets met Movie star Planet doet. Ze werd benaderd door een jongen die vrienden wilde worden en die vrageb stelde over bh's en andere ongein. Ze was 9 jaar en wist totaal niet hoe ze moest reageren. wilde ook nog gewoon vrienden met hem worden. ze is nu 10 en ik zie ook nog niet zitten dat ze op facebook gaat. Dat wil ze wel, maar ze is totaal nog niet opgewassen tegen dit soort dingen.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Famke  schreef op: 25-01-2015 19:30:56
Verbieden gaat mij te ver,stukje vertrouwen in je kind is wel belangrijk.
Als er iemand haar uitnodigd om vrienden te worden moet ze eerst naar de naam vragen en waar ze hem of haar van kent.Kent ze ze niet dan negeren.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Mvl&d  schreef op: 25-01-2015 21:33:14
Mijn dochter (nu 11) zat vorig jaar ook op MSP maar doet er nu niks meer mee. Het was wel een heel goed leermoment.

Ik liet haar namelijk zien hoe makkelijk een volwassene met verkeerde bedoelingen zo'n poppetje kon maken en zich voor kan doen als een meisje van 9 - 10 jaar: ik maakte voor mezelf zo'n poppetje en ik werd heel populair, binnen de kortste keren had ik honderden 'vrienden' die ook nog eens gesprekjes met me aanknoopten in de chat. Niet dat ik daar op in ging, dat ging me te ver. Maar mijn dochter was echt zwaar onder de indruk en heeft daar echt van geleerd dat iedereen zich op internet zich voor iemand anders kon voordoen.

Die sterretjes staan voor woorden die niet gebruikt mogen worden. Daar is MSP dan wel weer heeeel streng in, op het absurde af.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Marijetje  schreef op: 26-01-2015 07:48:58
Mijn dochter zat ook op moviestar planet, in het begin vond ze het super leuk met haar vriendinnetje en nichtje. Maar ze werd ook benaderd door een kerel of iemand die zich als kerel voordeed en dingen ging zeggen als: ik ben op je... en sexgerelateerde dingen. Toen hebben we moviestarplanet van de tablet verwijderd. Onze dochter is 8 jaar. Ze ging ook in op de vragen die gesteld werden, had eigenlijk niet door daat dit een volwassen kerel zou kunnen zijn.
 
Quote
RE: Movie star plannet
Telmvbsb  schreef op: 26-01-2015 08:09:10
Ik weet niet zo goed hoe ik het het beste kan zeggen.
Maar dames let heel goed op met dit soort spelletjes,ze hebben je kind te pakken voor je het weet.
Wij zitten nu midden in een grote rechtzaak door het spelletje habbo.

 
Quote
RE: Movie star plannet
Famke  schreef op: 26-01-2015 09:10:16
Wat naar,ik ken het spelletje niet,is het net zo iets?
Dochter is wel verstandig en hebben de afspraak dat ze niemand mag toevoegen zondar mij te vragen.Uitgelegd dat er ook mensen op zitten die wat anders willen dan gewoon gezellig kletsen.
Tot nu toe ook alleen klasgenootjes gelukkig met onschuldige gesprekken over school en hoe stom het wel niet is dat ze moet stoppen van haar moeder
 
Quote
RE: Movie star plannet
Telmvbsb  schreef op: 26-01-2015 09:34:44
habbo bouwde je kamers in een hotel en kwamen er vrienden op bezoek.

 
Quote
RE: Movie star plannet
Liz  schreef op: 26-01-2015 09:55:05
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het spel verder niet ken, maar ik weet wel dat er hier door school speciaal voor dit spel is gewaarschuwd.
Nu is onze school helemaal niet snel met dit soort waarschuwingen (ik heb het zelfs nog nooit eerder meegemaakt), dus ik neem dit dan ook wel serieus.
Mijn dochter mag er dus niet op, gelukkig heeft ze er geen interesse in.
Ik ben het ermee eens dat je vertrouwen in je eigen kind moet hebben, en dat heb ik ook , maar niet in alle vreemden op internet

 
Quote
RE: Movie star plannet
Mv5  schreef op: 26-01-2015 10:37:56
ik heb er nog nooit van gehoord. volgens mij speelt dat hier niet zo (anders had de jongste het vast ook gewild).
ik ben an sich niet tegen internetspellen, is toch ook een leermoment voor je kind waarin je hem/haar een stukje vertrouwen meegeeft.
maar daarbij zou ik zeker waarschuwen voor ongure types die zich voordoen als elfjarige. als een meisje van elf in het echte leven een gesprek met je aanknoopt, vraagt ze toch ook niet naar seks en dat soort zaken? dat moet je kind wel begrijpen. en natuurlijk nooit adres en telefoonnummer en zo doorgeven. als je het niet helemaal vertrouwt, zou je ook kunnen zeggen dat ze alleen klasgenootjes en andere mensen die ze ook in het echt kent (familie of vriendinnen van de sportclub) toe mag voegen.
verbieden zou ik niet zo snel doen, omdat dat bij je kind waarschijnlijk weerstand oproept en het dan wellicht stiekem gebeurt.
zolang het gezellig is, prima. als er vervelende dingen gebeuren vindt je dochter het waarschijnlijk vanzelf ook niet meer leuk.
 
Quote
RE: Movie star plannet
.  schreef op: 20-03-2015 20:41:02

je moeder

 
Quote
Navigatie


Reageren op Movie star plannet
Naam
Bericht