Menu
 

Topic:

Aanslag Parijs

Meelezer  schreef op: 07-01-2015 18:05:18
Verschrikkelijk....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende
RE: Aanslag Parijs
Boterbloem  schreef op: 08-01-2015 07:15:56

Quote Smvn&d:
Dus als ik het goed begrijp, deze mensen, die teroristen, die schieten al jaren lang mensen dood, zomaar en voor niks, continu, plegen continu aanslagen.. maar het is zielig voor ze als er een tekening over ze gemaakt word, welke bedoeld is om te spotten? En het is dus niet zo raar dat dit gebeurd is, want ja ze worden gepest?

Ik geloof dat ik het spoor ook bijster ben nu...



Nee, het zou ons inmiddels niet in die zin moeten verbazen dat het gebeurd, omdat ze hebben gedreigd ze wat aan te doen als ze doorgaan en wij inmiddels weten dat het ook gebeurd als ze daarmee dreigen.

Dath eeft niets te maken met dat ik zoiets een rare gedachtengang vindt of niet, het gaat erom dat de ervaring ons dingen leert.

 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 07:26:21
ze dreigen ook iedereen wat aan te doen die niet moslim is, zie je bijna dagelijks op tv........  
En ook dat wordt uitgevoerd.....
Dus de ervaring leert ons dat we extreem moslim moeten worden?
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 07:28:30
Mijn kinderen van bijna 9 (volgende week...) en 11 laat ik bewust wel kijken ( de beelden van het laatste schot voor de agent waren al weg) .
Zo zit de wereld in elkaar.... heel erg.... Maar ik vind dat ze nu een leeftijd hebben waarop ze dit soort dingen wel behiren te weten... en anders horen ze t wel van een ander....
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Mama Van Drie  schreef op: 08-01-2015 08:03:21
Ik ben niet heel erg bijbels onderlegd maar volgens mij wordt daarin al gesproken over een geloofsvervolging. 
Je ziet het wel steeds verder oprukken, het is een groot probleem maar wordt volgens mij nog veel groter.

Dit soort nieuws hou ik ook niet weg voor mijn jongste, die is 10, en ik weet dat ze gevoelig is wat dat betreft maar zo zit het wel in elkaar in de wereld, bovendien hebben ze op school ook nieuwsbegrip.
Ze heeft nu een werkstuk moeten maken en heeft het over Auschwitz gedaan, heb veel boeken gehaald uit de bieb en het is natuurlijk best een heftig onderwerp maar wel heel leerzaam ook.

Uieindelijk is er niet veel veranderd in het mensdom als gaat vergelijken.
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 08:06:13
Ik zie zulke mooie teksten en cartoons op facebook voorbijkomen...


En veel mensen met.. Ik ben Charlie.... Ik vind t mooi... denk dat ze t tegenovergestelde bereikt hebben... En gelukkig maar.

Humor, en dus ook satire relativeert en nuanceert en zet je aan t denken.... Dit mag niet ondermijnt worden.
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Mamsie  schreef op: 08-01-2015 08:30:39
even voorop volgens mij is er nergens begrip voor deze aanslag.....

Maar als ik bijvoorbeeld naar mijn oma kijk zwaar gerevormeerd opgevoed, met daarbij bepaalde regels, man is hoofd van gezin, in haar tijd betekende dat ook gewoon niet werken maar voor de kinderen zorgen ( niets mis mee hoor) maar oma had geen eigen inbreng. Is dat een keuze?
Ik denk het niet, ik denk namelijk als je zo in geweven zit, zo mee opgegroeid bent dat het een waarheid geworden is.
Zo ook met deze extremisten, zij geloven een waarheid die heel vreselijk is, maar geloven daar echt helemaal in, en vinden zichzelf niet fout maar helden...
En dat vind ik juist zo gevaarlijk want deze mensen deinsen nergens voor terug.
Zij hebben de opdracht om de wereld moslim te maken, en alles wat daarin in de weg ligt moet dood.
en het enge is dat niemand ze daarvan af kan brengen, is net als kanker in je lichaam doorgewoekerd.

En het erge van zo'n aanslag is dat er meteen een stuk onveiligheid gekomen is, ook bij moslims zelf...want veel mensen zijn nu boos op de gewone moslim...
Wilders gilt ook meteen zie ik heb gelijk moslims zijn slecht.
Maar moslims zijn niet slecht de extremisten zijn door verrot.....
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 08:42:06
Hmm..ik heb juist het idee dat velen er niet mee opgegroeid zijn...maar dat het een zeer bewuste keuze is. ..
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Ma Dalton  schreef op: 08-01-2015 08:52:08
Als mensen, humoristen, cartoonisten hierom andere dingen gaan schrijven dan wint de angst, de terreur.
En als we hier een goedkeuring voor zoeken, dan wint de terreur.

de enige reactie zou moeten zijn" je suis Charlie" en werkelijk waar" f*ck you, moordenaar, I will hunt you down! And bring you to justice"

 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Mamsie  schreef op: 08-01-2015 08:54:35
over het algemeen worden ze niet extremistisch opgevoed en is het inderdaad een keuze geweest om meer te radicaliseren, eenmaal in Syrie geweest denk ik niet dat ze zelf nog denken....
Er is een documentaire geweest bij discovery cannel over de waarom radicaliseren....

Even heel kort gezegd is het een groep die wel wil in de maatschappij maar continu nee hoort vanwege dat men marokaan is of moslim.
Waardoor uit frustratie men nog meer regels van de islam gaat gebruiken als "recht" waardoor men alleen maar meer buiten de boot vallen met uiteindelijk de keus om in Syrie gehersenspoeld te worden.

Maar dat ik heb recht op....is wel al met de opvoeding gemoeid.
En het mislukken van vele moslims in het westen is inmiddels een feit.
Overigens gaat ook vanuit de moslims in bijvoorbeeld nederland de noodklok hierover.
Ouders zien hun kinderen radicaler worden door de druk van vrienden, maar dus ook door de maatschappelijke druk.

Maar je hebt gelijk dat deze groep niet zo opgevoed wordt als extremist, maar wel met veel basiselementen waar ze zich mege aan vast gaan houden als dingen niet lukken, of als ze met onrecht te maken krijgen.
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 08:57:03
Ik vermoed trouwens dat ze ny de verkeerde hebben wn dat due id-kaart bewust is achter gelaten. .
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Mamsie  schreef op: 08-01-2015 09:08:46
ja zou wel een mega fout zijn van een aanslag die best goed in elkaar zat ( ookal zijn ze eerst het verkeerde gebouw naar binnen gegaan begreep ik)

Ik heb overigens mijn meiden ook laten kijken naar het journaal, wel het jeugdjournaal maar in beeldmateriaal gaan zij ook vrij ver.
Maar dit is de wereld waarin ze leven.
De oudste reageert heel laconiek, ver van haar bed en de jongste gaat daar dieper op in, die komt dan nog even praten net voor het slapen gaan.
Maar ik vind het schokkender als ze het vandaag op school zouden horen
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Melanie  schreef op: 08-01-2015 09:27:15
Er worden al jaren spotprenten gemaakt over van alles en nog wat. Elke geloof, belangrijk persoon etc passeert wel eens de revue. Maar op de een of andere manier zijn het wel weer extremistische moslims die zo snel op hun tenen getrapt zijn dat ze deze daad uitvoeren. Mijn insziens hadden deze mensen evengoed wel bloed vergoten. Zijn gewoon op zoek naar een excuus op een dergelijk statement te kunnen maken.

Ik vind het echt absurd dat er mensen zijn die roepen dat het eigen schuld dikke bult is etc. iemand die gejent wordt, slaat terug? Sorry, maar dit is buiten alle proporties om, en dat om een paar tekeningen....
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Xsara  schreef op: 08-01-2015 09:33:48
nou ik heb hier helemaal geen begrip voor.. niks nada nul.

zou je het kunnen verwachten?? ja , dat wel maar meer omdat het om je heen aan het gebeuren is.

En een vergelijk met pesten en daar een reactie op vind ik gewoon kortzichtig, want die politieman die daar koelbloedig werd afgeschoten heeft niemand "uitgelokt" .. 

en ja de journalisten op die redactie hadden misschien wel iets kunnen verwachten daarom was er al extra beveiliging na de aanslag in denemarken toen maar het buitensporig geweld wat hier is gebruikt.. is gewoon belachelijk, die mensen zijn gewoon niet goed die het hebben gedaan... gewoon gek!

ik ben ervoor om het dubbel paspoort af te schaffen en de aivd moet openheid geven van de extremisten die zij in het vizier hebben en die ned. paspoort afnemen en een enkeltje richting waar ze vandaan komen..
daarnaast moet men in Nederland meer investeren in de integratie van buitenlanders in het algemeen, ik woon in een volkswijk en ik zie dat er zo'n kliekvorming is en dat men gewoon de taal niet machtig is. hele families die geen nederlands spreken terwijl ze al 20 jaar in nederland wonen. en deze mensen voelen zich geen nederlands, ze voelen zich syrier of marrokaan of ....... en de kinderen die hier geboren zijn ook..

ik ben zelf een kind van joegoslavische moeder en voel mij 100% nederlands, mijn moeder sprak binnen no time vloeiend nederlands en heeft mij met alle gebruiken groot gebracht en dat wij natuurlijk wel eens cevapcici eten en er op vakantie gaan is vanzelfsprekend. maar ik denk dat daar het begin al is van een tweedelening in onze maatschappij... sterker nog ik hebjaren zaken gedaan en deels geleefd in het grootste moslimland ter wereld en heb mij altijd aangepast en mij de gebruiken eigen gemaakt en dat gerespekteerd.. want zo hoort het gewoon te zijn... dat maakt het leven met elkaar makkelijker.. te veel verschillende denkwijzen dan krijg je nooit eenheid... dan blijft er strijd... helaas hoor.. maar wel leven niet in een ideale wereld.. we zijn mens en die wil ergens bij horen, bij een groep en men kiest dan wat men met de paplepel ingegoten heeft gekregen... zo denk ik erover................ 


 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Emilie  schreef op: 08-01-2015 09:45:19

‘Twee agenten neergeschoten in Parijs’



Er is een schietpartij gebeurd in het zuiden van Parijs, bij de Porte de Châtillon. Dat meldt de Franse krant Le Monde. Er zouden twee agenten geraakt zijn, de verdachte zou zijn gevlucht via de metro. Eén agent is kritiek, de andere in shock.
 


Of de verdachte van de schietpartij intussen is opgepakt, is nog niet duidelijk. Volgens de Franse krant Le Figaro is dat wel het geval, maar volgens Le Monde klopt dat niet.


Het is nog niet duidelijk of er een link is met de schietpartij van woensdag bij Charlie Hebdo. Volgens getuigen zou een grijze Renault Clio een ongeval hebben veroorzaakt. Toen twee agenten zich ter plekke begaven, zou er op hen gevuurd zijn geweest met een automatisch wapen.


De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, heeft een crisisvergadering over de aanslag in Parijs bij Charlie Hebdo, met spoed verlaten na de schietpartij in het zuiden van Parijs.

 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 10:05:16
Nee..het is allang begonnen. ... En op de 1 of andere manier is er na 1 aanslag altijd direct een kleinere. .maar daar weten we nog niks over. .
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jo  schreef op: 08-01-2015 10:12:23
Ik zag net in het Journaal een filmpje van burgemeester Aboutaleb die reageert op de aanslagen en het betrekt op Nederland, de moeite waard om terug te kijken, staat vast wel ergens online van de NOS.
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Boterbloem  schreef op: 08-01-2015 12:30:12

Quote Jen9:
ze dreigen ook iedereen wat aan te doen die niet moslim is, zie je bijna dagelijks op tv........  
En ook dat wordt uitgevoerd.....
Dus de ervaring leert ons dat we extreem moslim moeten worden?


Nee, de ervaring leert dat wanneer ik dan geen moslim wordt en ze staan tegenover mij, dat ik bijna zeker weet dat ik vermoord wordt...
En dati dee vind ik mega heftig, alleen zou ik (hoop ik) niet zo zwak zijn te doen alsof, maar ook dan hardop durven kiezen voor God met als gevolg de dood. Dat is een risico wat ik dan dus bewust neem. Omdat je weet wat de gevolgen zijn.
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Boterbloem  schreef op: 08-01-2015 12:33:55

Quote Smvn&d:
Ik sluit me bij mv5 en jen aan... Deze mensen eissen ook dat iedereen zich bekeerd. 
Nou wie hier heeft dat al gedaan?
En als je volgende week doodgeschoten word, eigen schuld he, had je maar naar ze moeten luisteren en je bekeren..

NOOIT buigen voor mensen die dreigen!! Ze zijn eng, absoluut, ze zijn gevaarlijk, absoluut, maar wij zijn met meer!



Er wrodt toch niet gezegd: eigen schuld?
Je weet wat de gevolgen zijn als er al gedreigd is. Ik geloof dat het nooit jou schuld is als je vermoord wordt, maar altijd van de ander. Zelfs als je vermoord wordt door iemand die zo boos is omdat zijn kind wat is aangedaan dan ligt de schuld nog altijd bij de dader want we hebben van mensenlevens af te blijven.
Maar net als wat ik in mijn eigen voorbeeld zeg: als ik bewust voor God blijf kiezen als ze tegenover mij staan met een geweer dan weet ik de gevolgen. Ik kan ook net doen alsof ik moslim wordt, maar voor nu denk ik niet dat ik mijn geloof zou kunnen verloochenen... 
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Boterbloem  schreef op: 08-01-2015 12:36:50

Quote Smvn&d:


Van mij mogen ze elk geloof verbieden! Er is altijd gezeik in de wereld om al die geloven! Het draait altijd om geloven!



Je dacht dat als dat wegviel dat er niets meer zou gebeuren? 


Mensen misbruiken het geloof ervoor. 

Binnen het christendom zijn er ook extremisten. Neem die groep in Amerika die op de hoek van de straat gaan staan met dat God homo's zou haten enzovoort...

Moet ik eronder lijden dat zij zo verknipt bezig zijn? Moet God eronder lijden dati emand dat doet onder het mom dat hij God volgt?

Dat vind ik altijd het heftige met dit soort dingen. Een paar idioten, maar het lijkt alsof het alleen maar slechts brengt...


 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Lot  schreef op: 08-01-2015 12:39:44
Anders Breivik, Volkert van der G., Tristan van der Vlis, al die gekken die in bioscopen en scholen rondschieten... die hadden ook geen geloof nodig om mensen neer te schieten...
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 12:43:32
Ik vind het werkelijk absurd dat hier al over gediscissieerd wordt.. Ja, ik loop ook gevaar als atheist, anderen als christen en dan... alles maar opgeven en idereen extreen moslim, en anders kan je het verwachten???




Nee Lot, maar kan er honderden noemen waarbij het wel een rol speelde.....  Zodra een overtuiging t heftig wordt is het ellende... maakt niet uit welke overtuiging...

Bij Breivik had geloof overigens er wel degelijk mee te maken....
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 12:45:19
O, de schietpartij van vanmorgen had er gelukkig niet mee te maken..

 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Lot  schreef op: 08-01-2015 12:47:17
Ben ik met je eens hoor, elke overtuiging, of die nu politiek of godsdienstig is, als het radicaal wordt, wordt het eng...

(bij Breivik speelden politieke motieven een rol)
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Lot  schreef op: 08-01-2015 12:47:49
Oh, gelukkig.
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 12:58:58
En godsdienstige.....
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 13:00:17
De islam werd door hem namelijk als een bedreiging gezien voor o.a het christendom en de democratie...
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 13:02:15
Sorry, draai dingen om.... niet de democratie natuurlijk, die wilde hij helamaal niet, die moest bij islam staan...  
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Suus  schreef op: 08-01-2015 13:03:25
Voor mij speelt geloof geen rol, ik neem ook niet deel aan dat deel van de discussie.

 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Jen9  schreef op: 08-01-2015 13:04:27
Denk niet dat je daaro heen kunt, ik ben ook niet gelovig.. maar die aanslagen zijn wel uit een bepaalde geloofsovertuiging gepleegd...
 
Quote
RE: Aanslag Parijs
Suus  schreef op: 08-01-2015 13:07:11
kan zo wezen maar voor mij niet relevant.

ik reageer op de westerse media, die vind ik hypocriet en beeldvormend. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende


Reageren op Aanslag Parijs
Naam
Bericht