Menu
 

Topic:

Wat zouden jullie doen?

Essie@  schreef op: 01-12-2014 15:03:57
Ik werd net gebeld door de mentor van mijn zoon. Hij had een akkefietje met een andere leerling uit een andere klas. Even ter info, mijn zoon is een hele zachtaardige onzeker jongen die zo nu en dan gepest wordt. Hij kreeg van die leerling een stoot in zijn gezicht. Mijn zoon gaf hem als reactie daarom een stoot terug. Mijn eerste reactie was naar die mentor. HEEL GOED!!! mijn zoon durft namelijk nooit voor zichzelf op te komen. Maar nu het volgende. De bril van die andere gozer is stuk en zijn mentor wil dat wij het als ouders onderling oplossen met de verzekering.
Wat zouden jullie doen. Ik heb zoiets van zoek het uit die gozer deelde de eerste stoot uit en niet mijn zoon. Dat zijn bril stuk is is dus geheel zijn eigen schuld lijkt mij??
Ik heb op zich geen eigen risico bij de verzekering, behalve als ik binnen 3 jaar nogmaaals claim dan 100 euro. En ja je zal altijd zien, nooit claim je wat maar als het wel gebeurt kost het mij dus. 
Dus wat zouden jullie doen??

 
Quote
Navigatie
RE: Wat zouden jullie doen?
Mitch  schreef op: 01-12-2014 15:05:15
Heel goed dat hij voor zichzelf is opgekomen!!!!!!
Maar ik zou de bril wel opgeven bij de verzekering, het is gewoon materiele schade klaar... tenzij die ouders een ander idee hebben 50/50 of zo
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Ahno  schreef op: 01-12-2014 15:14:04
wel bij verzekering doorgeven en exact melden hoe het gegaan is, dat jij je niet veratwoordelijk acht maar het dan maar door de vz laat uitzoeken.

 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Stefke  schreef op: 01-12-2014 15:35:24
Ik zou contact met ouders opnemen en uitleggen wat er gebeurt Is. Voorstel om te delen. 


Maarrrrrr, als ik zou horen dat dit het gevolg was van het feit dat mijn kind een ander kind pestte, zou mijn kind die bril van zijn eigen zakgeld mogen betalen!
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Caithy  schreef op: 01-12-2014 15:46:52
Wat goed van je zoon!
Ik zou wachten tot met jou contact opgenomen wordt.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Stefke  schreef op: 01-12-2014 15:48:44

Quote Stefke:
Ik zou contact met ouders opnemen en uitleggen wat er gebeurt Is. Voorstel om te delen. 


Maarrrrrr, als ik zou horen dat dit het gevolg was van het feit dat mijn kind een ander kind pestte, zou mijn kind die bril van zijn eigen zakgeld mogen betalen!



ik bedoel dus niet dat jouw zoon moet betalen he, hij was in deze eigenlijk het slachtoffer. Die andere jongen kon wat mij betreft zelf betalen.
pgroot gelijk dat je zoon terugmepte!
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Natasja  schreef op: 01-12-2014 16:20:03
Ik kan alleen maar zeggen   voor je zoon.
En die ander kan mooi een krantenwijk gaan zoeken wat mij betreft en zelf zijn brilletje betalen, eigen schuld dikke....rekening!
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Jolijn  schreef op: 01-12-2014 16:25:16
Ik zou gewoon uitgaan van het volledige bedrag betalen en als zijn ouders het aanbieden dan de helft.
Wel goed dat hij teruggemept heeft.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Boterbloem  schreef op: 01-12-2014 16:48:55
Ondanks dat ik vind dat hij wel moet vergoeden (of jullie dus) zou ik wel een gesprek met die ouders willen. Vragen wat zij er van vinden dat hun zoon dat doet en wat zij verwachten dat een ander kind dan zou doen. En de afspraak maken dat die jongen in het vervolg van jou zoon afblijft.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Spatje  schreef op: 01-12-2014 17:25:34
Heeft de mentor ook de andere partij gebeld? Zoja, dan weten die ouders dat hun zoon begonnen is en zou ik het afwachten.  Nemen ze contact op zou ik de verzekering vertellen wat r gebeurd is en dan kunnen de verzekeringen uitvechten wie mag betalen.  Overigens als jij het opgeeft betaald hun verzekering sowieso.  Zo werkt dat in de verzekerings wereld.  Weet de normaal betalende consument niet. Het is heel krom,  maar zo is het wel.

Hier is eindelijk een kwestie opgelost van december 2013. Dus weet inmiddels Hoe het werkt
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 18:11:31
Nou ik heb mijn zoon gesproken. Er was totaal geen aanleiding, zo uit het niets gaf die jongen mijn zoon een stoot in zijn gezicht. En als reactie gaf hij dus een stoot terug waarbij zijn bril van zijn neus vloog.  2 jongens uit mijn zoons klas bevestigen zijn verhaal. Die jongen vloog meteen naar de pleinwacht met het verhaal dat mijn zoon zijn bril van zijn neus had geslagen. Die pleinwacht die niks gezien had heeft tegen mijn zoon gezegd dat hij misschien een rekening kon verwachten. De moeder van dat joch heeft al gebeld. Zij vertelde dat de jongens aan het dollen waren en mijn zoon daarbij de bril van zijn neus sloeg. Yeah right. Ik heb haar verteld hoe het verhaal van onze kant is en dat die dus heel anders is dan haar zoon verteld. Ik zei ook dat ik het kinderachtig vond dat haar zoon meteen naar de pleinwacht toe rende en mijn zoon de schuld gaf terwijl hij de eerste stoot gaf. Ik heb aangeven dat ik niet van plan ben om mijn verzekering aan te spreken om dat de schuld niet bij mijn zoon ligt. Als dat wel zou zijn had ik natuurlijk de schade vergoed. Dat het verzekeringswerk is maakt in mijn ogen niet uit. Dan zegt  ze maar dat ze zelf die bril van zijn neus heeft geslagen en gooit ze het maar op haar eigen vezekering. Ze zou verhaal halen bij haar zoon. Ze begon wel dat ze geen geld had want ze stond onder bewind maar daar heb ik toch niks mee te maken? Wordt vervolgd...
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Spatje  schreef op: 01-12-2014 18:35:48
Nogmaals je kunt het opgegeven.  Hun verzekering zal dan moeten betalen.  Is altijd in zo'n geval. 


 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Kees  schreef op: 01-12-2014 18:45:19
Ik zou het bij m ij n eigen verzekering opgeven.
Of het nu oke is of niet, jouw zoon heeft die bril
stuk gemaakt, had niet gehoeven.

Ik vind het geen eigen schuld.
Het is gewoon zo gelopen, kan gebeuren.

Goed dat je zoon assertief is, maar kan ook
zonder brokken
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
S@ssefr@s  schreef op: 01-12-2014 18:45:21
Ondanks dat de jongen begonnen is vind ik toch dat je het op moet geven bij de verzekering!
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
S@ssefr@s  schreef op: 01-12-2014 18:49:54
Daarom is er een wa verzekering. Juist omdat kinderen dat besef niet hebben. Grillen zijn duur en nodig. En ja dat jochie had zijn handen thuis moeten houden en goed dat hij een mep terug heeft gehad, maar die bril moet er weer komen.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Anree  schreef op: 01-12-2014 18:52:31
Ik vind dat jij helemaal gelijk hebt.

Meerderen bevestigen hoe het verhaal gegaan is. De andere jongen sloeg eerst. Je zoon reageert daar op. De schuld van die jongen zelf, je moet niet zomaar iemand gaan slaan. Dat die moeder geen geld heeft, heeft er niets mee te maken. Daar kun jij ook weer niets aan doen.

Als het andersom zou zijn, en jouw zoon zou begonnen zijn, dan zou ik aanbieden om te betalen. Of als ze samen aan het dollen waren ook nog wel. Maar in dit geval echt niet.

Misschien een tip voor die jongen die begon: als hij zomaar uit het wilde andere kinderen een dreun verkoopt, misschien een idee om voortaan eerst z'n bril ff af te zetten..... (je kunt toch een dreun terugverwachten op die manier)....
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 18:56:15
Ik heb dus dezelfde mening als Sis. Maar goed mocht er een vervolg op komen en ik gooi het (misschien) op mijn verzekering dan verwacht ik wel eerst excuses van dat joch naar mijn zoon toe. Zo niet dan zoekt hij het maar uit en zet hij zijn bril maar met ducktape in elkaar.

 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 18:58:38
Ja Anree dat vind ik ook dan had hij zijn bril moeten afzetten. Misschien dacht hij wel ik heb een bril dus hij mag mij niet terug slaan?
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Kees  schreef op: 01-12-2014 19:00:26
je zoon is 13 TO dus geen kleuter die zijn daden niet kan overzien.
wat voor les geef je je zoon dan mee?

ik zie het duidelijk anders. je keurt de mep van je zoon goed.
op zich hou ik er ook wel van   maar andermans spullen hoeven gewoon niet kapot, maar dat vind ik
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 19:15:13
Nee mijn zoon is geen kleuter nee, maar we hebben het niet over een muts die van zijn hoofd is getrokken waarbij hij als reactie een stoot terug gaf. Nee hij werd vol in zijn gezicht gemept. En dan moet mijn zoon eerst gaan nadenken omdat hij 13 is?
normaal als mijn zoon gepest wordt gaat hij huilen en wordt hij nog meer gepest. Nu komt hij eindelijk eens voor zichzelf op waarvoor ik hem echt de hemel heb ingeprezen. 
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 19:17:06
Sis ik heb het nageken en heb geen eigen risico maar als ik binnen 3 jaar nogmaals een beroep doe op mijn verzekering dan kost het mij dus 100 euro. Klopt echt.

 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Sunshine  schreef op: 01-12-2014 19:27:06
tja als je iemand een stoot verkoop ,kan je er 1 terug verwachten
had ie maar moeten bukken,
en die bril plakt ie maar met plakband 

ik had vandaag ook wat voor de 2de keer al
1ste keer zat me zoon in de buggy bij de gastouder en die slaat met zijn hand 
de gsm van de gastouder tussen de zonneklep uit van de buggy 
dat heb ik ook gelost met de verzekering ,heb gelukkig een verzekering genomen zonder eigen risco
en vandaag een nieuw leuk beeldje van de kast,die trok hij mee met speelgoed 
en al.

zag het vanochtend al aankomen ,super leuke kleurtjes ,zag er leuk uit 
en dan erbij gaan kijken ,zucht

nou moet mijn kind gewoon luisteren en nergens aankomen
want het is zijn schuld en betaal het wel gewoon
maar zonde van het geld ,sta je weer voor niks te werken
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 19:37:06
Ja maar als ik zeg dat zij dan 100 euro aan mij als ik binnen 3 jaar weer schade claim dan kan ik dat natuurlijk wel vergeten wan ze heeft geen geld (staat onder bewind) en een bril hoeft echt geen 200 euro te kosten hoor. Voor 59 euro heb je al een bril bij Hans of specsavers incl. Glazen. Oke geen ontspiegelde of dun geslepen maar dat is dan maar zo.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 19:39:44
Die jongen zal ook 13 of 14 zijn. Idd VO 2e klas.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 19:43:20
Ik heb ook tegen zijn moeder gezegd dat mijn zoon psychische en fysieke schade heeft geleden door haar zoon maar daar zei ze niks op.

 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Danna  schreef op: 01-12-2014 19:44:02
Ik vind dat je het wel moet vergoeden. Iets kan per ongeluk gebeuren, een kind kan de gevolgen misschien niet goed inschatten, maar als iets kapot gaat door iets wat jij doet, zul jij voor degevolgen moeten opdraaien. Je mag iemand nu eenmaal niet slaan, of iets van iemands hoofd trekken (bril of muts). Doe je het wel en gaat er iets kapot, heb je pech. Ik heb het een keer gehad dat we ergens op visite waren. Er waren 7 kinderen die allemaal met elkaar aan het dollen waren en achter elkaar aanrennen. Mijn dochter struikelt en valt tegen een schemerlamp die vervolgens kapot gaat. Was niet de bedoeling, zij was niet begonnen met dollen, maar zij maakt het wel stuk. Dus ik heb het vergoed.
Andere kant, mijn dochter ha den nieuwe winterjas, er was op school een tikspel waarbij de kinderen elkaar meesleurden naar de gevangenis. Mijn dochter roept: niet aan mijn nieuwe jas! Een ander kind trekt wel, mouw helemaal gescheurd. Die ouders vonden dat het een spel was, mijn dochter had ook aan de jas van hun kind getrokken, maar die was niet kapot. Ik vond dat niet mijn probleem. Conclusie: zij betaalden niet, en ik heb een andere jas kunnen kopen (mouw was bijna afgescheurd).
Ik vind dat je iets moet betalen als het door jou stuk gaat, maakt niet uit wat een ander doet.
Wel top trouwens dat je zoon voor zichzelf opkomt! maar hij moet ook leren dat er gevolgen zijn aan gedrag. 
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 19:47:14
Haar zoon heeft een ander verhaal verteld en zoals ik mijn kiindgeloof, gelooft zij haar kind. Maar ja die van mij heeft getuigen. Ik weet eigenlijk niet of de mentor van mijn zoon haar heeft gebeld en met welk verhaal. Ik was ook een beetje verbrouweeerd toen hij belde, zat nog op mijn werk. Ik had mijn zoon toen ook nog niet gesproken.
maar goed ze zou haar zoon nogmaals aanspreken op mijn verhaal. Ik zei ik hoor het wel als je nog wat wil weten en heb haar een fijne avond gewenst.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 19:51:05
Ja maar toch Danna vind ik jouw verhalen heel anders. Je dochter dolde wel me ook al begon zij niet. En dat tikspelletje deed ze ook aan mee. Maar mijn zoon stond gewoon te staan en vanuit het niets kreeg hij die mep in zijn gezicht. Moet hij dan eerst over de gevolgen gaan nadenken voor hij terug mept?
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 20:09:37
Ik denk idd Sis dat hij niet eens bewust terug sloeg (al had ik het prima gevonden in dit geval) maar dat het een reflex was.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Inky69  schreef op: 01-12-2014 20:20:04
Ik ging ook niets vergoeden. Daar leert die pestkop misschien een keertje van. Eigen schult, moet ie maar met je tengels van iemand afblijven.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Mamvan3  schreef op: 01-12-2014 20:24:04
Als ik dit zo lees van Essie, dat heeft haar zoon in een reflex geslagen. Hij is al meer gepest, dus dat hij een keer uithaalt is niet zo gek.
Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om dan dit te vergoeden.
Wanneer dit bij één van mijn kinderen zou gebeuren, hield ik mijn poot stijf en word er niet betaald. De pestkop moet maar weten, dat zijn gedrag ook consequenties heeft. 

Mijn oudste heeft een keer met een vriendje een wedstrijd gedaan, wie het verst een steen kon gooien. Er belandde 1 in de kas van de achterburen. Ik ben met beide jongens naar de achterbuurman gegaan en dit gemeld. Uiteindelijk de verzekering gebeld en kreeg daar als antwoord: ze moeten het zelf opgeven. Jij hoeft niets te betalen  

 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat zouden jullie doen?
Naam
Bericht