Menu
 

Topic:

tv programma ' met open armen'

Wanouk  schreef op: 24-11-2014 07:32:48
Vol argwaan hebben mijn man en ik al 'uitgekeken' naar dit programma, en idd, het programma staat bol van de emo-tv-formule.
In de aankondiging werd gesproken dat de hele procedure vooraf werd gefilmd, maar puntje bij paaltje filmen ze eigenlijk alleen de overdracht, wat ik al not done vind!! 

De hele procedure vooraf, inschrijven bij ministerie van Justitie, de verplichte VIA cursus, alle papierrompslomp van het verzamelen van de juiste documenten, niets van dat al word gemeld in deze serie.

Ik vind het een super slap aftreksel van de werkelijkheid en trouwens ook een enorme schending van de privacy van de kinderen die worden gefilmd in een, voor hun, erg emotionele en belangrijke periode, zonder hun instemming.

Heeft iemand van jullie dit programma wel eens gezien, en hoe kijken jullie hier tegenaan? Waarschijnlijk kijk ik er natuurlijk heel anders tegenaan dan jullie, en kunnen jullie het meer relativeren.
 
Quote
Navigatie
RE: tv programma ' met open armen'
Jen9  schreef op: 24-11-2014 07:35:28
Ik heb t kennelijk al geblokt toen er reclame was, weet niet eens waar t over gaat, hoewel de titel me doet vermoeden... adoptie??
Zeker op een commerciele zender? Dan kan je niet anders verwachten..
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Wanouk  schreef op: 24-11-2014 07:42:24
Ja, idd, het gaat over adoptie. Haha, ik zie nu dat dit nergens staat vermeld in mijn bericht 
Het is op een commerciele zender ja, maar een paar jaar geleden werd ook een keer zoiets door de EO uitgezonden, en dat was van hetzelfde laken een pak.

De voorgeschiedenis is waarschijnlijk gewoon niet emo en interessant genoeg om te filmen, hoewel het 95% van de procedure betreft 
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Mama_anja  schreef op: 24-11-2014 08:06:54
ik heb er 2 x iets van gezien heb alleen het gevoel waarom moet het stuk van overdracht op de tv dat is toch iets van je zelf met het kind
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Angelique  schreef op: 24-11-2014 08:11:31
ja ik vind het wel intresant om te zien maar idd die hele prcedure word verheerlijkd 
nu heb ik persoonlijk geen ervaring maar wle binnen de fam en weet een heeeeel klein beetje hoe en wat 
nu lijkt het zo alsof iedereen maar kan adopteren enz maar das bij lange na neit zo 
hoe er ze het willen stimuleren word wel duidelijk gemaakt maar idd al het papier werk en soms jaren en echt jaren in onzekerheid en wachten pff 
ja ik vind het mooi om te zien de liefde voor t kind enz mar word erg geromatiseerd en verheerlijkt 
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Sunshine  schreef op: 24-11-2014 08:18:30
Ik kijk het wel.
Maar dat komt meer denk ik,omdat ik het altijd zelf heb willen doen.
Maar je bent wel heel simpel,als je denk dat je zo maar even een kind kan gaan halen.
Ergens vind ik het wel heel jammer dat je de hele process niet ziet.
Had dat wel heel interessant gevonden.

En de overdracht,ik vind het mooi om te zien
Maar denk dat het meer word gedaan,om mensen te laten zien
En een drempel over te trekken die nog twijfelen 
Hoe mooi het is ,om zo kind te mogen krijgen en mag helpen een mooie toekomst te bieden.


 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Jomi  schreef op: 24-11-2014 08:19:30
Ik heb het gekeken.

Het is inderdaad puur gericht op de emotie van de eerste ontmoeting, er worden ook extra momentjes ingebouwd door bijv een boekje te geven waar de familie van alles heeft ingeschreven en dat moeten ze dan hardop voorlezen.

In het programma wordt wel duideijk gemaakt dat de stellen al jaren in het traject zitten, veel hebben moeten doen en al heel lang aan het wachten zjn.Wat dat betreft maken ze het niet rooskleurger gemaakt dan het is. 

Ik snap sowieso niet dat je zo'n moment wilt delen met het hele land en dat het op moment zelf er dus ook een hele ploeg en een kwjlende presentatrice bij is. Maar dat heb ik bij heel veel van zulke programma's,
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Spatje  schreef op: 24-11-2014 08:31:24
Wij hebben zelf in de procedure gezeten en er komt zoveel bij kijken dat het net is alsof het allemaal zo makkelijk gaat.

Net als met die live keizersnede.  Die was ook uit een boekje ( even ter vergelijking Hoe ver tv soms van de werkelijkheid staat )

Ik kijk er niet meer naar.  Zag op nu.nl dat er veel ophef over is. Nou van mij mogen ze het van de buis halen
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Caithy  schreef op: 24-11-2014 08:46:57
Ik vind het mooi dat mensen die al die tijd wachten zo iets moois met ons willen delen!
Natuurlijk weet ik zelf ook wel dat er heeeeeeel wat vooraf gaat aan een adoptie, als je al zover komt, maar goed ik denk dat iedereen dat wel weet.
Voor mij hadden ze aspect ook wel meer mogen uitdiepen.

Maar niet alleen met open armen kijk ik, ook dit verhaal moet iedereen zien!
http://www.vpro.nl/lees/tv/mercy-mercy.html

Te erg voor woorden, want zo kan het ook...
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
L.  schreef op: 24-11-2014 08:55:25
De vorige uitzending hoorde ik dat ze 4 jaar hadden moeten wachten voor een kindje van 2 jr. Toen het kind hen was toegezegd duurde het nog een half jaar voor ze konden afreizen. Tjee vind dat zo lang. Ik weet er ook wel wat van af omdat goede vrienden van ons in deze procedure zitten én ja dat is best zwaar. De hele papierenrompslomp laten zien is natuurlijk erg saai. Maar er wat meer over zeggen en een stukje van zo'n cursus laten zien, die ze moeten volgen, had wel gemogen ja.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Kees  schreef op: 24-11-2014 09:26:21

toevallig hoorde ik op de radio net dat er veel tegenstand is tegen dit programma, precies als wat jij beschrijft Wanouk.


ik kijk het wel maar heb nog nooit 1 tel gedacht dat het de privacy zou schaden oid.


dat er een hele rompslomp aan papierwerk bij komt kijken en cursussen etc. weet ik dan wel maar heb het niet heel erg gemist in het programma. je ziet een stel wat graag een kindje wil en hoe welkom deze kinderen zijn. Prachtig!


Maar idd Sis, iedereen mag gewoon maar kinderen op deze wereld gooien zonder dat er iemand naar kijkt. Een vriendin van me wil nu alleen een kindje gaan proberen te krijgen via een donor. Het is bijna ziekelijk wat eraan vooraf gaat en welke vragen zij krijgt.


 

 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Anna28  schreef op: 24-11-2014 09:45:33
Ik volg dit elke week en vind het een prachtig programma. Natuurlijk begrijp ik dat het allemaal niet zo makkelijk gaat, in onze familie zijn adopties geweest dus weet wat er zo'n beetje bij komt kijken. Dat in mijn achterhoofd houdende kijk je al anders denk ik. 

Ik zou zelf graag een kindje geadopteerd hebben maar mijn man wil er niet aan beginnen. Zeker nu onze behandelingen voor een tweede kindje gestopt zijn blijft die wens er toch. Heb zoveel plek nog in mijn hart. 
Het feit dat mensen hun grootste wens zien uitkomen vind ik ontroerend om te zien. De beelden van de ontmoetingen, de vreugde en de tranen... vind het heel bijzonder dat het kan zo. 

En ja, het is alleen het mooiste gedeelte wat ze filmen.... maar wat ik wel goed vind is dat ze de 'special-need' kindjes onder de aandacht brengen. Volgens mij gaat het daar ook vooral om, kindjes die weinig kans hebben in andere landen door hun medische achtergrond die hier een nieuwe toekomst krijgen. 

De privacy van de kindjes wordt aangetast, dat ben ik wel met je eens. Aan de andere kant is het de keuze van de ouders. Er komen duizenden kindjes op tv die er nooit voor hebben kiezen. Dat is tv.... geboortes, ziekenhuisopnames, operaties, familiegebeurtenissen, verjaardagen enz enz. Allemaal kinderen die onbekwaam zijn om hiervoor bewust te kiezen. Het is dus de verantwoording van de ouders en als zij dit willen... tja dan kan dat allemaal toch maar. 

 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Anna28  schreef op: 24-11-2014 09:48:17

Quote Smvn&d:
Waarom is het eigenlijk zo lastig om een kind te adopteren? Waarom zoveel procedures.. terwijl er zoveel kindjes wachten..
Iedere idioot mag maar rond naaien en zo veel kids op de wereld zetten als ze willen, maar mensen die een kindje willen adopteren, en dus al heel anders denken, het zeker graag willen, die moeten jaren wachten en hele boek werken door werken.. vind dat nergens op slaan.



ben dat helemaal met je eens! 
Juist mensen die willen adopteren maken een bewuste keuze voor een kindje. Hun liefste wens willen ze in vervulling zien gaan. Waarom dan zoveel papierwerk en zoveel geld moet het kosten? 
Zoveel vragenlijsten, controles thuis, gesprekken en checks. Natuurlijk is het goed om goed uit te zoeken waar een kindje terecht komt, maar het is behoorlijk ver doorgeschoten vind ik. Maar zo zijn de regels.... 
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Angelique  schreef op: 24-11-2014 09:56:03
idd ook het geld wat er in om gaat je meot toch best een vermogen hebben wil je dit mogenlijk maken en dan is je kind er en dan komen de echte kosten nog eens 
kijk ergens snap ik best dat er zoveel regels enz aan vast zitten maar net wat sis zegt waarom zo dat et mensen ook gewoon afschikt 
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Anmv3  schreef op: 24-11-2014 10:04:27
Ik sluit me aan bij Kees.
We weten allemaal dat het niet eenvoudig is om een kindje
te adopteren. Anders werden er zeker weten veel meer kinderen geadopteerd.

Ik vind het prachtig om te zien dat er een kindje in de armen wordt gesloten en hoe dat proces gaat.
Het lijkt mij misschien juist bijzonder voor een adoptiekindje om dit later zo goed op beeld te kunnen zien
of ben ik dan heel naief ?
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Ma Dalton  schreef op: 24-11-2014 10:16:26

Quote Smvn&d:
Waarom is het eigenlijk zo lastig om een kind te adopteren? Waarom zoveel procedures.. terwijl er zoveel kindjes wachten..
Iedere idioot mag maar rond naaien en zo veel kids op de wereld zetten als ze willen, maar mensen die een kindje willen adopteren, en dus al heel anders denken, het zeker graag willen, die moeten jaren wachten en hele boek werken door werken.. vind dat nergens op slaan.



Om te voorkomen dat mensen denken dat het "makkelijk" is om een kind te adopteren. Het zou ook nooit zomaar het alternatief moeten zijn voor het krijgen van een eigen biologisch kind. mensen denken vaak uitgedokterd, kinderwens, dan adoptie. Het goed dat er een tijd voor reflectie is, wat er van je gevergd word kan ernorm zijn. Het is gewoon een ander pad.

het kind moet er daadwerkelijk beter van worden. Je haalt het wel weg uit een omgeving die het kent. Waar het hoort.
die enorme hoeveelheden kinderen die maar staan te wachten om opgehaald te worden heb je ook niet meer op heel veel plaatsen. De lange tijd die het duurt, dat is ook gewoon wachttijd.. er zijn meer wensouders dan kinderen. En de match moet in het belang van het kind zijn. Wat je nooit zou willen is dat je ongewild kinderhandel in de hand werkt.

kinderen die geadopteerd worden hebben vaak al een hele rugzak aan emotionele bagage door hun situatutie en soms zijn ze ook fysiek belast met de gevolgen van drank/ drugs gebruik van hun biologische ouders. Er zijn 'succes" verhalen waar geadopteerde kinderen het heel goed doen. Maar er zijn ook best veel verhalen waarbij het voor gezinnen en adoptiekinderen ongelooflijk moeilijk is. Je krijgt bij een biologisch eigen kind ook geen garanties dat het makkelijk zal zijn, maar met als inzet al een heel kwetsbaar kind.. mogen en moeten die regels best heel streng zijn. Ik ken helaas uit mijn eigen directe omgeving twee gezinnen waar het helemaal verkeerd is gelopen met geadopteerde Koreaanse jongens. Liefdevolle gezinnen die die kinderen echt een betere toekomst dachten te geven. En de ravage daarvan is echt heel groot. Criminaliteit, geweld. Een van de jongend leeft niet meer. Het was even heel kort vrij makkelijk om kinderen uit Korea te halen toen ik klein was ( ben 40) Ik ben blij dat dat niet meer zo is.

Het is gewoon geen makkelijk verhaal van vraag en aanbod. Het moet echt vanuit het oogpunt van het kind gebeuren. En als dat zo is.  En de wensouders weten heel goed waar ze aan beginnen, en ze hebben voldoende achtervang..dan is het verschrikkelijk mooi.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Suus  schreef op: 24-11-2014 10:34:14
Ik heb het 2 keer gezien en ben beide keren enorm geroerd geweest. Vind het een prachtig programma waarbij je heel goed ziet hoe je ouder wordt na adoptie. Het is heel duidelijk dat deze mensen niet "even" een kind gaan halen.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Senna  schreef op: 24-11-2014 10:34:27
http://www.nu.nl/media/3936147/rtl-programma-met-open-armen-schaadt-belangen-adoptiekinderen.html
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Senna  schreef op: 24-11-2014 10:38:26
Ik kijk overigens naar het programma en vind het mooi en emotioneel om te zien.
Onze vrienden wachten op een voorstel en misschien raakt het me daardoor flink
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Jessiemv3  schreef op: 24-11-2014 11:07:32
Ik vind het een mooi programma en vind dat Natasja Froger heel integer overkomt en oprecht begaan is met de gezinnen. Ook wordt niet alles openbaar gemaakt, er was een aflevering waarbij er 'iets' was met het kindje en de ouders kregen bedenktijd of ze het kindje ondanks de omstandigheden wel wilden adopteren. 
Het geeft een kijk op wat adoptie ouders moeten doorlopen voordat ze het kindje mogen verwelkomen. En natuurlijk worden dan de belangrijkste momenten, de acceptatie en de ontmoeting, in beeld gebracht.
Ik werd geraakt door de overweldigende liefde en kinderwens van de ouders. Die kindjes komen in zo'n warm en liefdevol nest! 
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Mam Van Twee  schreef op: 24-11-2014 11:21:45
Ik heb een aflevering gezien omdat die ging over een collega van mijn man.

Ik ben het eens met wat anna28 schreef. Special-needs kindjes en dat zo'n traject echt niet eenvoudig is. Ik vond juist de kwetsbaarheid van zo'n kind duidelijk overkomen en dat je daar als ouder een kind zo graag daar tegen had beschermd.

Snap ook best dat het geen makkelijke weg is - maar was is het alternatief voor adoptie wanneer de biologische ouders niet in beeld zijn.

Als je moet kiezen tussen opgroeien in een kindertehuis of 2 dedicated mensen in een ander land?
Als je niet voor adoptie bent, zou het enige alternatief zijn om alle kindertehuizen op locatie te steunen om tot een basisniveau van zorg, en liefde en geborgenheid te krijgen. Dat is ook geen makkie.

Het blijft kiezen uit 2 kwaden, maar in Nederland geef je denk ik een kind wel meer kansen mee om een fijn leven op te bouwen.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Famke  schreef op: 24-11-2014 11:23:28
Mercy mercy heb ik toen ook gezien!
Vreselijk hoe dat allemaal ging,wat mij ook nog zo bij staat is hoe de adoptie ouders met de kinderen omgingen.Een hele gespannen sfeer aan tafel en ik weet nu nog niet wat dat arme meisje verkeerd deed toen ze zaten te eten.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Suus  schreef op: 24-11-2014 11:28:43
Los van het adoptieverhaal.... Ik heb oa de aflevering gezien van gezin waar 3e jongetje uit China kwam.... Wat een ONWIJS leuke, liefdevolle mama vond ik dat.... Prachtig! Alleen daar kunnen veel ouders iets van oppikken, ongeacht waar je kind vandaan komt
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Jessiemv3  schreef op: 24-11-2014 11:38:24
Die aflevering en moeder is mij ook het meest bij gebleven Suus, het moment waarop die drie jongetjes hand in hand door Schiphol liepen en dan de blikken van die ouders, prachtig! Toen moest ik echt wel een traantje weg pinken.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Jo  schreef op: 24-11-2014 11:44:35
Ik heb adoptie een aantal keren van dichtbij meegemaakt, ook de lange lange weg erheen.
Mijn collega had met haar man een kindje geadopteerd (helaas is ze vorig jaar op 52 jarige leeftijd overleden) met een groeiachterstand en was gedeeltelijk doof.
Echt een hele lange weg met heel veel burocratie , gesprekken met instanties, huisbezoeken etc.
Ook kostte elk papiertje, elke vergunning en stempel heel veel geld.

Bij onze dochter in de klas zit een meisje die geadopteerd is uit China 6 jaar geleden, 3 jaar geleden kreeg ze er een broertje bij ook uit China en nu wachten te op een derde kindje, alledrie special need kinderen met een ernstige vorm van schisis.
Daar hebben de adoptieouders bewust voor gekozen omdat ze de lange medische weg kennnen.

Ik vind het een mooi programma, de lange weg erheen zie je inderdaad niet, maar ik vind het programma wel mooi gemaakt, geen sensatie.
Maar het blijft commerciele televisie natuurlijk.

 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Wanouk  schreef op: 24-11-2014 12:58:50
Natuurlijk ontroerd dit programma, daar is het ook voor gemaakt. En het geeft een duidelijker beeld van het te verwachten traject als het programma van de EO jaren geleden.
Maar toch heb ik geen woord gehoord van de VIA cursus, terwijl dit 1 van de belangrijkste elementen is. Door deze curcus valt al 70% van de mensen af, omdat hier duidelijk word gemaakt wat je allemaal te wachten staat.

Ik weet dat het geen interessant tv materiaal opleverd ,maar als je een goede kijk wil geven op het aspect adoptie, dan kan je wel een opsomming maken van wat je allemaal moet doen, voordat je uberhaupt jezelf mag inschrijven bij een bemiddelingsbureau.
Ik bedoel, je komt eerst op een algemene wachtlijst, daarna moet je, als je bijna aan de beurt bent, aangeven op welk landenwachtlijst je wil komen te staan.
En daar moet je je goed over laten informeren omdat alle landen hun eigen eisenpakket hebben.

Toen wij ons wilden inschrijven voor onze tweede adoptie uit China, kwamen wij niet meer in aanmerking omdat ze de regels hebben veranderd.
Nu moest je plots minimaal mavo hebben en daarna nog een vervolgonderwijs hebben gevolgd, en dat had mijn man niet.

Ik vind trouwens wel dat Natascha het redelijk goed doet, bij de erg intieme momenten houdt ze zich volgens mij bewust op de achtergrond.

 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Suus  schreef op: 24-11-2014 13:02:23
Maar heel bot gezegd, daar gaat het programma niet over.... Het gaat over de geboorte van een gezin.... 
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Debbel79  schreef op: 24-11-2014 14:16:58
Maar daar is het programma niet voor bedoeld wanouk.
Ik snap dat het jou "steekt" dat je de "ellende" die jullie gehad hebben niet te zien krijgt. Maar daar is het programma ook niet voor bedoeld.

Lullig gezegd, daar krijg je geen kijkers mee.
Het programma us geen informatief programma/documentaire.

Ik vind het een prachtig programma, dat zeker laat zien dat de adoptie ouders een heel traject hebben gehad en dat het niet zonder slag of stoot gaat.
Ik heb altijd heel naïef geroepen "adoptie kinderen kunnen nooit als eigen kinderen aanvoelen, dat weet je pas als je zelf eigen kinderen hebt"

Maar door het programma weet ik nu dat dat een verschrikkelijk domme kortzichtige gedachtengang is.
De liefde die je daar zag tussen adoptie ouders en kind was gewoon voelbaar. Zo puur en echt.
Ik vind het prachtig.
En daar gaat het programma over. Prachtig.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Mv E.l.s  schreef op: 24-11-2014 15:49:56
Prachtig programma.

Ze willen toch bewust het programma vanaf dit punt in beeld brengen? Om te voorkomen alsof het zou lijken dat die ouders een streepje voor zouden krijgen omdat ze met een programma meedoen. Daarom dat hele voortraject niet, die hebben ze allemaal al gehad.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Beetje  schreef op: 24-11-2014 16:27:38
Prachtig progamma

 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Vikki  schreef op: 24-11-2014 18:10:22
Ik vind het een mooi programma om te zien maar er is 1 ding wat ik mij afvraag. Ik zie deze gezinnen aankomen op schiphol en (natuurlijk) staat daar de hele familie en vriendengroep. Met die aflevering met die tweeling?(wat oudere meisjes) zag je 1 van die meisje niet blij kijken bij de aanblik van al die mensen die stonden te wachten en te klappen en blij zijn. Is het niet fijner om wat rustiger aan te komen? . Ik snap dat je je kind gelijk aan de hele familie wilt laten zien maar het lijkt me zo overweldigend voor ouders en kind.
 
Quote
Navigatie


Reageren op tv programma ' met open armen'
Naam
Bericht