Menu
 

Topic:

jouw recept kippensoep

Boterbloem  schreef op: 01-11-2014 16:16:22
De kinderen zijn hier gek op kippensoep. Alleen heb ik dit nog nooit zelf gemaakt 

Wat is nou jou succesrecept van kippensoep? Wil het zo graag eens lekker zelf maken!
 
Quote
Navigatie
RE: jouw recept kippensoep
Baby2  schreef op: 01-11-2014 16:19:13
Kipfilet koken en dit in kleine stukjes snijden, groente aan de bouillon toevoegen en dan nog een pakje kippensoep van Honig of Knorr en klaar is je soep.
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Sammie  schreef op: 01-11-2014 16:21:12
Zo'n Soep in Zak van Unox. Sorry, beetje flauw, maar ik maak eigenlijk alleen tomaten- of kervelsoep zelf.
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
-claudia-  schreef op: 01-11-2014 16:24:57
hier ook een kippesoep die niet echt zelf gemaakt is.
Zo'n potje bouillion met kippevlees...en dan rijst (gekookte rijst, liefst 1 die gekookt de vriezer is in gegaan of vers gekookte) en preitje in kleine ringetjes.

Eet ik altijd als ik ziek ben...en vroeger maakte me mams dat als ik ziek was.
Heerlijk.
Als je het echt zelf wil maken, kan je natuurlijk ipv potje zelf bouillion laten trekken van kippevlees.
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Boontje  schreef op: 01-11-2014 18:41:11
- Kippenpoten koken met bouillonblokjes en 2 gedroogde pepertjes.
- Kip er uit, afkoelen en plukken
- Pepertjes eruit.
- zakje soepgroente erin, ff doorkoken
- Kip erin
- vermicelli erin

mmmmmmmmm

 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Zijlijn  schreef op: 01-11-2014 18:42:17
twee flinke kippenpoten met dij afspoelen en in een flinke hoeveelheid water, met twee kruidenbuiltjes kip en een blokje kippenbouillon aan de jook brengen. Zachtjes door laten koken (anderhalf uur)
Kip eruit halen om af te koelen,  vet van bouillon scheppen.
Pakje kippensoep van knorr toevoegen
kip ontdoen van (kleine stukjes) wit vlees, de rest gooi ik weg.
soms kook in een paar stukjes peen of prei mee en maak soms af met wat witte peper.
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Marjolein852  schreef op: 01-11-2014 18:46:15
Ik fruit 2 stengels bleekselderij, 2 wortels in plakjes en een ui in grove stukken aan. Hier de restanten van een kip bij (als wij een hele kip eten blijft er meestal genoeg vlees aan het karkas zitten). Selderij (de stengels), folie, laurierblaadje, gekneusde peperkorrels erbij en aanvullen met water.

Dit 2 uur laten trekken (tegen de kook aan), afschuimen als het nodig is.

Dan alles door een zeef. Ik leg zelf een natte (schone) theedoek op een vergiet, zet die op een andere pan en giet alles over.

De bouillon op smaak brengen met peper en zout en kippenbouillonblokjes. Dan nog wat fijngesneden wortel erbij, vermicelli en alle kip die je kan plukken van het restant uit de theedoek.

 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Marjolein852  schreef op: 01-11-2014 18:49:07
Op de site van Albert Hein staat onder het kopje recepten een heleboel kippensoep recepten. Ook een basis. Kijk daar eens.


 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 01-11-2014 18:55:49
kippen poten koken runderbouillon (geeft net wat meer pit, dan kipbouillon)  kip eruit, vermicelli erbij kip plukken. stukjes terug en dan of soepgroenten erbij, maar hier doen wij alleen selderij erbij. Verder niets. Alle kindjes in de familie zin er dol op. 
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Bettie  schreef op: 01-11-2014 19:06:18
2 stukken kipfilet opzetten in ca 1,5 liter water incl. 2 bouillonblokjes. Aan de kook laten komen en daarna een uur zachtjes op het vuur trekken. Daarna kipfilet met scherp mes uit elkaar trekken en in kleine stukjes snijden. Pakje van Honig kippensoep door het bouillon roeren en opnieuw aan de kook laten komen. Als het kookt de kipfilet, klein handje vermicelli én ca. 400 gram groenten erbij doen en zachtjes laten doorkoken ca. 10 minuten.

Als de soep te zout is, doe ik er meestal nog wat water extra bij.

Eet smakelijk.
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Mama_anja  schreef op: 01-11-2014 21:00:00
hele kip is ook lekker om die te trekken tot boulion en dan kan je die kip afkluiven en die stukken in de soep doen
soep groente er bij wat jij lekker vind  en ik doe vaak fijne mie als vermicelli

kipfilet kan ook 
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Mama_anja  schreef op: 01-11-2014 21:00:58
kan ook runder of kippenboulionblokkjes er in doen voor de smaak
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Son  schreef op: 01-11-2014 21:06:47
Ooh zelfgemaakte kippensoep is echt 100 x lekkerder dan uit blik.
Ik heb alleen geen idee daar heb ik mn man voor en mn schoonmoeder
Al is man meer van de tomatensoep
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Angelique  schreef op: 02-11-2014 09:34:56
ik doen 4,5  liter water met 8 kippebouilon blokjes 
dan gooi ik er 8 kippepotn in en dat laat ik lekker paar uur zacht pruttelen 
als kip van botje valt als ik blaas haal ik de kip eruit en gooi ik 2 zakken fijne soepgroente in de pan 
ik laat kip eventjes afkoelen en dan pluk ik die en gooi die zonder vel terug in de pan 
beetje vermeceli toevoegen en een pakje smaakverijker voor kippen soep lekker stokbroodje kruideboter erbij eetsmakelijk 


ik maak altijd ruim want de volgende dag is ie veeeel lekkerder 
ik maak ook nooit uurtje van te voren soem minimaal trekken vanaf uur of 15 liefst iets langer 
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Angelique  schreef op: 02-11-2014 09:35:49
ps ipv smaak verijker kan je natuurlijk ook zelf met kruiden aan de gang en ipv vermeceli kan je ook noedels gebruiken wor ie net wat voller is jyden gek op 
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Minou  schreef op: 02-11-2014 09:38:05
Gooit iemand er wel eens een hele soepkip in? Dat is hoe ik het ken
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Angelique  schreef op: 02-11-2014 10:00:41
turlijk kan dat ik doe liever poten is makkelijker
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Minou  schreef op: 02-11-2014 10:12:18
Oooh
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Wanouk  schreef op: 02-11-2014 15:19:13
Ik gooi er een hele kip in, samen met boillon, en pluk daar later al het vlees vanaf (heerlijk ontspannend werk, vooral wanneer je af en toe iets in je mond kan stoppen).
Daarna doe ik er groentes bij en vermicelli, en dan de kipstukjes erbij.
En dat even laten trekken.
Heerlijk!

 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Boterbloem  schreef op: 02-11-2014 16:24:36

Klinkt wel heel simpel. Moet je ook nog iets uit en heel kippetje halen of zijn die altijd al leeg? (jaaaaaaaaaa een leek op dit gebied haha).


Volgende week toch maar eens proberen!

 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Angelique  schreef op: 02-11-2014 17:05:17
heel kippetje is gewoon leeg 
bij die dieprvires dingen wil soms een zakje met zooi in zitten maar dat zit wel in zakje dan 
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Boterbloem  schreef op: 02-11-2014 17:14:47
Okido, lekker! Ben benieuwd!

 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Soesjaa  schreef op: 03-11-2014 09:55:28
Mijn recept is meer een kip/groente soep maar wel heel lekker

Kippevleugels (in twee gesneden) of mini drumsticks bakken in boter en gesneden uitje.
Water toevoegen en even laten koken.
Daarna in stukken gesneden cassave, chinese tayer, zoete aardappel en spinazie bladeren toevoegen.
Weer even laten koken en nog meer water toevoegen.
Als de groente een beetje gaar begint te worden doe je er zakje(s) kippesoep van knorr erbij en nog een handje vermecelli bij en dan nog even doorkoken en klaar is kees... ehhhh soep!
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Zijlijn (niet Ingelo
gd)
  schreef op: 03-11-2014 10:26:23

Quote Soesjaa:
Mijn recept is meer een kip/groente soep maar wel heel lekker

Kippevleugels (in twee gesneden) of mini drumsticks bakken in boter en gesneden uitje.
Water toevoegen en even laten koken.
Daarna in stukken gesneden cassave, chinese tayer, zoete aardappel en spinazie bladeren toevoegen.
Weer even laten koken en nog meer water toevoegen.
Als de groente een beetje gaar begint te worden doe je er zakje(s) kippesoep van knorr erbij en nog een handje vermecelli bij en dan nog even doorkoken en klaar is kees... ehhhh soep!



ooooo dat ga ik eens proberen! thanx
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Boterbloem  schreef op: 03-11-2014 11:16:06
En nu heb ik NU zin in kippensoep haha, lekker handig! Misschien woensdag maar maken. Denk dat ik eerst voor het recept van Angelique ga, direct lekker veel, kunnen we er 2 dagen van eten. 
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Boterbloem  schreef op: 06-12-2014 15:07:29
Up voor Jolanda!
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Jolanda1974  schreef op: 06-12-2014 15:09:24
Super dank je wel!!!!
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Angelique  schreef op: 06-12-2014 15:19:06
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
M&j  schreef op: 07-12-2014 13:56:01
Er staat nu een grote pan te prutelen in de keuken. Lekkere bio poten met bleekselderie, ui en wortel. Kurkuma, knoflook, peper, thijm en oregano. Het hele huis ruikt er naar.
 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Marjolein852  schreef op: 07-12-2014 17:46:45
Denk dat ik morgen weer ga maken.. (of verse groentesoep)

 
Quote
RE: jouw recept kippensoep
Boterbloem  schreef op: 07-12-2014 18:43:29
Het ruikt zo lekker!!! Gister maakte is versgebakken brood, kippensoep en zelf gemaakt slaatje. Je kan je wel voorstellen hoe het hier rook denk ik. Heerlijk!! Zo lekker huiselijk, zeker op koude dagen erg lekker!
 
Quote
Navigatie


Reageren op jouw recept kippensoep
Naam
Bericht