Menu
 

Topic:

leider bso wel warm eten kinderen niet

Laura  schreef op: 29-10-2014 21:15:17
Ik haalde gisteren mijn dochter van de Buitenschoolse opvang om 17.00 en toen rook de bso naar eten.
ik dacht ze hebben lekker samen iets gebakken en gegeten, maar wat bleek de leidster had voor haarzelf een maaltijd in de magnetron oogewarmd. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje raar, omdat de kinderen ook honger hebben en dan niks krijgen. Ja fruit om 16.00 maar geen warme maaltijd. 
Wat vinden jullie hiervan? Moet / kan ik hier iets van zeggen?
de leidster kan ook boterhammen meenmenen of de maaltijd in de leraren kamer opwarmen, zodat de kinderen het niet ruiken.
Het voelt voor mij en beetje als spiegelen..omdat de kindjes ook honger hebben en niks krijgen.
Ben altijd bang dat het de weerslag op mijn kinderen heeft als ik ergens een opmerking over heb...want de leidster gaat dit niet leuk vinden. Daarom wil ik graag jullie mening, want misschien reageer ik wel overdreven 
zouden jullie er iets van zeggen?
en zoja hoe kan ik het beste aanpakken?
alvast bedankt voor jullie reactie 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Ma Dalton  schreef op: 30-10-2014 09:05:22
Het topic gaat erover dat to het eten RUIKT om 5 uur en dat haar kind om 4 uur snack heeft gehad. Waar heb je het dan over? Kook je zelf nooit iets wat langer duurt in de oven? Loop je niet langs de snackbar zonder ze meteen iets te kopen? Koop je telkens een warme worst in de Hema? Of is dat ook elke zaterdag een trauma ? telkens bij het zwembad ook wat te eten als je anderen ziet eten?
nooit iemand in huis die vooruit eet? Of na vanwege sport of muziek? Eten ruiken / zien is eten geven ? Ga maar klaar staan voor een leven vol obesitas😮
wij eten in de regel altijd samen, maar met dit topic geeft toch wel weer aan dat mensen overgevoelig doen. en dat de kinderen thuis warm eten? Wat heeft dat met het eten juf te maken? So what? Quod licet Iovi, non licet bovi. zeiden mij ouders vroeger. terecht.



 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Made  schreef op: 30-10-2014 09:16:16
Tja ik kan lullen als brugman deb. Maar ik kan niet anders...deze tijden aannemen of mn biezen pakken en mn handje weer gaan ophouden bij de bijstand.

ik werk me het apezuur om mn kop boven water te krijgen en om te verkomen dat ik niet in de bijstand hoef.
Mn dochter eet eenmaal in de week op de bso (vind dit overigens nog leuk ook), maar krijg hier haast het gevoel dat ik mn kind geestelijk aan het mishandelen ben
soms is het gewoon niet anders. Dit was voor ons de beste oplossing. Denk niet dat ze hier een trauma aan overhoudt hoor
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Jen9  schreef op: 30-10-2014 09:17:00
Als kinderen direct door naar de training moeten vind ik t eigenlijk wel een goed idee, eten op de bso... 

En ja, ik vind t verder ook wat overdreven.. Ik ontkom er soms ook niet aan, eten op t kdv.. heel sporadisch, en dan heb ik een salade...
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Jessiemv3  schreef op: 30-10-2014 09:41:05

Quote Debbel79:
Met mijn werk ben ik ook pas later thuis. Donderdags werk ik van 9 tot 9. Dan eten ze uiteraard gewoon thuis met papa, maar dinsdags ben ik pas 18.15-18.30 thuis. Ook dan eten we gewoon gezamenlijk thuis. Dan maar wat later. Ze liggen bij mij elke avond rond 18.30-19.00 op bed, en dinsdags dus ietsje later. Ik moet er niet aan denken om mijn kinderen bij de opvang te laten eten. En dan heb ik zelfs niet eens een bso maar opa en oma als oppas. Daar zouden ze met liefde mee mogen eten, maar geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Eten doe je als gezin. Maar dat is mijn mening. En hoe laat dat wordt heb je zelf in de hand. Ik zorg dat ik van te voren een pan macaroni oid gemaakt heb, dus zodra we thuis komen, schuif ik die in de magnetron, 3 minuten, Ping en we kunnen gewoon gezamelijk eten. Vind het erg om te kezen dat er dus kinderen zijn die standaard ip de bso moeten eten. Hoeveel moeite is het om een pan eten klaar te maken van te voren. En dan maar ietsje later naar bed. Ik heb meer vrede met ietsje later naar bed en gezamelijk eten dan op tijd naar bed en laten eten op de opvang. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Incidenteel geen problemen mee. Moet het standaard worden dan zou ik stappen ondernemen in de zin van keuzes maken. Ik heb ook moeten lullen als brugman bij mijn baas om tijden te krijgen waarbij ik de kinderen zo min mogelijk belast. als ik werktijden had gehad waarbij mijn kinderen structureel op een bso zouden moeten eten..... Nee, dat had ik niet gedaan. Ik vind het al erg genoeg dat tegenwoordig door moeders gewerkt MOET worden omdat ze anders niet rond kunnen komen waardoor kinderen te pas en te onpas naar een opvang moeten. Als dat voor 2-3 dagen is, prima. Maar als ik soms zie dat beide ouders minimaal 4 dagen in de week werken en dus de kinderen 4 dagen in de week naar een opvang moeten en dan nu blijkt soms daar ook nog moeten eten?! Sorry.. Maar dan breekt mijn hart. Ik hou van mijn werk, maar niet als dat de keerzijde zou zijn.



Helemaal mee eens! Ik weet dat sommige moeders echt geen keuze hebben, zoals jou Made, maar er zijn helaas ook genoeg gevallen waarbij ouders fulltime blijven doorwerken om de zo geliefde luxe te kunnen behouden.
Kinderen zitten fulltime op de opvang, eten er zelfs en dan daarna nog even sporten om thuis meteen je bed in te kunnen...nee dat zou niet mijn keuze zijn.
Ik ken zelfs kinderen die in het weekend bij de opvang logeren zodat de ouders even tijd voor zichzelf hebben. Misschien hadden ze daaraan kunnen denken voordat ze aan kinderen begonnen?
Wat ben ik dan blij en gelukkig dat wij het anders (kunnen!) oplossen.

Maar om even terug te komen op TO: ik vind niet dat je zeurt en begrijp je dilemma om het aan te kaarten. Ik ben zelf ook altijd bang dat ze anders naar je kind kijken als je als'zeurende'moeder te boek staat.
Ik zou in dit ene geval het laten voor wat het is, komt het vaker voor kun je altijd nog kijken of je het een keer bespreekbaar wil maken.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Ma Dalton  schreef op: 30-10-2014 09:42:13
maar Made en ieder? Dat is toch een andere discussie?
Mijn kinderen konden in de VS warm eten op school tussen de middag. Deden ze weleens, vonden ze leuk. Meestal een gezondere boterham, maar harstikke handig voor werkende ouders en ook fijn voor kinderen die anders thuis pas echt laat eten. Geen trauma's. Maar als dat iets is wat je zoekt/ nodig hebt, in je opvang, dan let je daar toch op bij welke kinderopvang je kiest? Achteraf gaan klagen omdat je een keer de lucht ruikt van het eten van juf? Dat vind ik spijkers op laag water.


 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Ma Dalton  schreef op: 30-10-2014 09:48:44
Ik ga maar vast uren in kopen bij de plaatselijke therapeut denk ik. Klaarblijkelijk zit ik er zo naast met mijn gedachten!
Want de onze krijgen zo vaak geen wijn als ik het wel drink, lopen langs huizen waar al gekookt is en het heerlijk ruikt. We hebben naast Indiase mensen gewoont, menn wat rook dat lekker altijd. trauma's hebben ze eraan opgelopen dat ze dan een uur moesten wachten en dan  hollandse prak moesten. Nog steeds trouwens, een van de jongetjes bij mijn groep 2 knul in de klas heeft cheese dippers mee voor snack en ik geef gewoon fruit. Komt nooit meer goed. Trauma's.

 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Kaasje  schreef op: 30-10-2014 20:21:07
Toen mijn jongste op het KDV zat werd er ingevoerd dat de ene week 2 keer en de andere week 3 keer warm gegeten tussen de middag.

Ik ging daar tegen in protest, mijn kind eet 's avonds warm met ons.  (kdv sloot om 18 uur, dus nog alle tijd om thuis te eten)
Maar er was een pilot geweest in amsterdam en die ouders vonden het erg handig.... dus werd het overal ingevoerd.

Ik zei dat ik 2x warm eten per dag niet nodig vond... nou dan moest ik hem maar brood geven savonds, want daar aten ze gezellig warm tussen de middag met z'n alle....
Tja ehhh dan eten papa, mama en broer savonds warm en moet jij een broodje?
Uiteindelijk wel voor elkaar gekregen dat er een lijst hing met de maaltijden voor 2 weken vooruit (zodat hij niet 2x hetzelfde at op 1 dag)

Dit werd 4 maanden voor zijn 4e verjaardag ingevoerd dus hem daarom nog laten wennen op een ander kdv ( en stuk verder van huis, dus langer onderweg voor hem) vond ik ook niks.

Waren trouwens maaltijden die in een speciale oven moesten en in een vriezer bewaard werden. Werd 1x per 2 weken aangeleverd.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Bepje  schreef op: 30-10-2014 21:36:46
Ik zou me daar nu helemaal niet druk om maken. Wat maakt het uit als er zijn die daar eten ? Dat zal vast wel een reden hebben. Aan het eind van de middag zal het wel aantrekkelijker ruiken dan eerder maar dan eten ze thuis vast extra lekker. Ik vind ook dat ze niet altijd alles hoeven of moeten wat een ander heeft of doet.

Onze kinderen eten wel iedere week 1x bij opa en oma mee. Als ze dan thuiskomen zijn ze zelfs al gewassen en hoeven ze alleen nog maar tanden te poetsen en naar bed. Ik begrijp niet wat daar nu zo verschrikkelijk aan is. Wij hebben nu eenmaal niet de mogelijkheid om iedere avond samen te eten, 1 x ben ik later thuis, de opa en oma dag,  en dan zeker nog 3 x papa of er wordt gesport . Ze raken daardoor echt niet verwaarloosd hoor, het is nu eenmaal niet anders.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Mam Van Twee  schreef op: 30-10-2014 23:53:31
Ik mis duidelijk wat er nu zo vreselijk is aan niet met je ouders aan tafel eten, maar samen met de vriendjes die je al jaren kent op de BSO.
Gezellig kletsen, samen opruimen, samen giebelen. Ik merk niet dat mijn kind daar problemen mee heeft of last van heeft.

Ook voor kleinere kindjes op het dagverblijf kan het goed werken, maar natuurlijk ligt dat ook aan het kind. Het is mooi als die er tegen kunnen wat later naar bed te gaan. Die van mij dus niet, zelfs in vakanties werkt dat niet, want ze hebben een ingebouwde ochtendklok die zich niet laat bijstellen tot vakantiestand. Altijd tussen 6 en 7 wakker. Nou later als 19:00-19:30 naar bed is dan echt geen succes.

De oudste heeft altijd tussen de middag warm gegeten op de creche en at of een broodje of nog wat van ons warm eten en dan voornamelijk groente bij ons toen haar kleine zusje er nog niet was. De oudste is een hele makkelijke eter, wat ik mede toeschrijf aan allerlei verschillende maaltijden op de creche (zaten ook dingen tussen die ik echt niet maakte, lekker gevarieerd).

De jongste zat om diverse redenen op een andere creche zonder warm eten. Die is dus veel lastiger met eten, heeft vele malen moe aan tafel gezeten en at dan geen hap meer. Die had zich altijd zo uitgeleefd op een positieve manier dat slapen meer prio had dan eten.

Ben het wel eens dat er balans moet zijn in hoe vaak thuis eten en hoe vaak ergens anders. En zolang het minder of ongeveer even veel is en niet buiten de deur meer dan voltrekt zich echt geen aanslag op de kinderziel.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Eefje  schreef op: 31-10-2014 00:12:10
Het ligt er maar net welk werk je hebt of het handig is om je kind op de BSO te laten eten.
Stel, ik zou alleenstaande moeder zijn (gelukkig niet).
Ik werk dus in een winkel. De winkel is open tot 6 uur, dus iedereen is er tot 6 uur. Om 5 uur weggaan is geen optie. 
Meestal vertrekken we om 18.15 bij de winkel. Dan moet ik eerst een kwartier lopen (parkeren wordt niet vergoed, dus buiten het centrum parkeren). En dan moet ik nog bijna een half uur naar huis rijden. Kortom, ik ben meestal tegen zevenen thuis.
Als ik dan nog kinderen op zou moeten halen, eten zou moeten koken, samen eten en dan nog douchen/bad en in bed...
Nee, dan is het toch wel fijn dat er optie is om de kinderen warm te kunnen eten op de BSO.
Gelukkig werk ik maar 2 dagen, en past mijn schoonmoeder op, die dan ook het eten heerlijk klaarmaakt voor ons. Mijn man, kinderen en schoonmoeder eten dan gezellig samen. Ik besef me maar al te goed dat wij dat heel goed voor elkaar hebben!
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Anon  schreef op: 31-10-2014 10:34:23
Hier ook leidsters die eten op de BSO. ik heb me er eigenlijk nooit aan gestoord. Er zijn genoeg leidsters en leiders over die op de kinderen letten en de ouders te woord staan. Hier wordt er alleen tijdens de avond 4 daagse gegeten op de BSO. Heel gezellig trouwens en vooral handig want je kan ze zo wegbrengen naar het veld om te gaan lopen. En het is een feest voor de kinderen want verwacht geen gezond 3 gangen menu met 90 kinderen....dus macaroni en broodje knakworst en soep op het menu....
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Anon  schreef op: 31-10-2014 10:36:56
misschien is wel het verschil dat er 9 man personeel rond loopt en ze om 5 uur nog fruit en drinken krijgen. (na schooltijd krijgen ze 1 of 2 crackers met kaas en worst en drinken) De leidster gaat daarna eten. Er zijn dan al een groot aantal kinderen weg maar al het personeel is er nog. Genoeg aandacht voor kinderen dus.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Famke  schreef op: 31-10-2014 11:11:40
debbel ik vind jou reactie wel een beetje te oordelend.
Ik ben gastouder en hier eten twee kinderen(broertje en zusje) een keer in de week met ons mee.(krijg ik vergoed maar dat terzijde).
Vader werkt 5 dagen en moeder drie,die dagen zijn ze hier.
Vader is chauffeur en moeder heeft erg lange werkdagen.Ze kiest er voor de oudste elke dag naar school te brengen omdat hij dat zo fijn vind,hij wordt dus elke dag door zijn moeder gebracht en kan de dag daardoor rustig beginnen en hoeft niet eerst naar hier.
Daardoor is ze s avonds pas rond half zeven thuis.Op dinsdag eten de kinderen dan hier(ze zijn hier maandag dinsdag en donderdag)de rest vd week kookt ze extra dus niet nodig maar op maandag komt ze daar niet aan toe omdat ze dan al zo laat thuis is.
Ik vind het een prima keus,kinderen zijn hier echt thuis en en tellend de dagen dat ze hier weer mogen eten.Het geeft een stukje rust ook in het gezin omdat als ze opgehaald worden er alle tijd en rust voor ze is om even te spelen,douchen en op bed brengen.
Ik wacht ook niet met koken als de kindjes pas na 6 uur gehaald worden dus hier ruiken ze het ook wel.Er roept regelmatig iemand wat ruikt het hier lekker.Ik smeer dan even een cracker voor ze en wacht met eten tot iedereen gehaald is en wie laat gehaald wordt eet gewoon mee,geen probleem.Kinderen denken hier echt niet bij na,het zijn de ouders die er een probleem van maken   vind ik!
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Mama Van Drie  schreef op: 31-10-2014 12:00:20
Eten doe je als gezin....tja.....als ze klein zijn wel...wacht maar tot ze groter zijn.
Als wij zondags met z'n allen kunnen eten is dat al fijn, de rest van de week is mijn oudste zoon er sowieso niet, die heeft naast z'n studie een bijbaan van 5 tot 10 uur, die eet pas als hij thuis is ( half 11/ 11 uur) daar ga ik dus niet op wachten 

Zaterdagavond is mijn middelste zoon weer weg voor z'n bijbaan.
Zo is het altijd wel wat hier.
Maar je went eraan.

Dat de leidsters al eten en de kinderen niks krijgen...of je daar wat van moet zeggen? Zou ik maar niet doen, de meeste kinderen krijgen er niks van, houden daar geen trauma aan over etc....dus gewoon laten gaan, er zijn wel ergere dingen in de wereld.













 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Mv E.l.s  schreef op: 31-10-2014 13:08:00
Eten met hele gezin vind ik helemaal niet zo leuk moet ik eerlijk bekennen. Altijd zo'n  gedram en gestress.  Iedere doordeweekse dag een gehaast en gedoe omdat er iemand naar sport moet. Nu het donker is, moeten ze ook nog gebracht en gehaald worden. En wanneer ik terug kom van het werk, de aardappelen nog niet geschild zijn bij wijze van, ik struikel over de troep van iedereen en ze ook nog zeggen, bleeh, lust ik niet, nou, dan zou ik willen dat ze ergens anders konden eten haha.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
M&j  schreef op: 31-10-2014 13:36:36
Nou, wij eten hier in shifts anders is er geen beginnen aan. Zaterdagavond eten wij met z'n allen en dan maak ik er wat gezelligs van en zondagmorgen ontbijten wij gezamelijk.

Toen mijn dochter nog klein was ging ze 1 dag in de week naar oma en at daar aan het eind van de middag warm. Als wij haar op kwamen halen was ze helemaal klaar en thuis nog even lekker de tijd om te spelen. Wij brachten haar daar in pyama met een koffertje met kleding, dan mocht ze bij oma in bad, geweldig vond ze dat, ze heeft het er nu nog over.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Jen9  schreef op: 31-10-2014 14:44:21
Wat een veroordeel altijd weer, .. in de baby-fase heb ik er wel wat moeite mee, daarna steeds mnder.. Die van mij zijn 8 en 11 , en door alle sporten eten we denk ik 3 keer per week met zijn alleen.. verder niet....  Hebben jullie dat dan niet?


En dan te bedenken dat Nederlandse moeders t minst werken van Europa zo ongeveer... denk dat ze t echt niet slecht doen in de omringende landen...
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Misbren  schreef op: 31-10-2014 20:16:17
Mijn ongezouten mening

Als de afspraak is dat er niet warm gegeten mag worden bij de bso dan vind ik dat je als werknemer daar niet kan gaan warm eten.
Het is de regel van de bso, dus dan moet je geen uitzonderingen maken.

Ik heb geen kinderen op de bso of wat dan ook maar ik snap wel waarom je als ouder dit niet kan waarderen.
Niet om het eten maar om het principe.
Kids mogen niet, leidster ook niet.
 
Quote
RE: leider bso wel warm eten kinderen niet
Mv4  schreef op: 31-10-2014 21:33:42
Wij eten ook niet altijd met zn allen.

Als mijn man late dienst heeft eet ik met de kinderen, als ik avond dienst heb dan eet ik om 16 uur al en de kinderen pas als man thuis is.

Er is naar mijn idee niks mis mee als kinderen leren dat er in sommige gevallen uitzonderingen zijn.

Ik heb naast mijn werk ook een gastopvangkindje van 1,5 en die eet hier ook mee als hij hier is.
Moeder werkt tot 17 uur en staat dan vaak in de file dus eer zij hier is dan heeft het ventje gegeten en is gedouched dus hij kan thuis nog even spelen en met zn moeder kroelen voor het bedtijd is wat voor hem dus veel relaxer is dan thuis komen en jezelf vermaken terwijl je al moe wordt omdat mama eerst nog moet koken dan snel eten douchen en naar bed
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op leider bso wel warm eten kinderen niet
Naam
Bericht