Menu
 

Topic:

Ik.ben.boos!!!!!!

S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 09:03:37
Heel boos!!!!!!!

Er staat hier al een ander topic onder over mijn zoon die op school gepest wordt.
Hij fietst vanaf begin van het schooljaar met iemand mee naar school omdat hij een gevaarlijke weg over moet. Ik kan hem zelf niet brengen want ik mag na een 3 dubbele enkelbreuk nog niet fietsen. Ik ben aan het revalideren. Terug kan hij wel alleen.

Nu werd hij onderweg lastig gevallen door een klasgenoot. Bij de juf aangegeven. Deze deed niet veel want klasgenoot en zoon vertelden een ander verhaal. Natuurlijk, het meisje geeft echt niet toe dat ze dat doet. School deed niks, maar gelukkig deden ouders wel wat. Meisje mocht een tijdje niet meer alleen fietsen en werd gebracht omdat ze zich onderweg niet gedroeg. Dit is nu opgelost, ze laat hem nu met rust.

Nou is er een jongen uit een andere klas (vorig jaar wel in zoons klas) wat hem onderweg ook lastig valt. Gisteren zag ik het zelf gebeuren toen ik hem vanachter het raam uit stond te zwaaien. Hij zette zijn fiets voor die van mijn zoon zodat hij niet verder kon. De moeder waar zoon mee fietst zag het en greep in, maar die jongen heeft de hele weg met zijn fiets tegen hun aangeplakt gefietst. Nu fietst mijn zoon net het steegje in naar die moeder en zie ik dat die jongen mijn zoon ziet en vervolgens met een brede grijns de vaart er in zet om om het blok heen te crossen, waarschijnlijk om hem aan de andere kant van de steeg klem te zetten. Dat heb ik dus niet gezien, maar ik bel zo die meefietsmoeder even.

Dit schijnt dus vaker te gebeuren vertelde die moeder en mijn man heeft het ook al meerdere keren gezien toen hij zoon naar school bracht. Op school schijnt hij met zijn fiets de fiets van mijn zoon ook nog klem te zetten in de fietsenstalling zodat zoon niet weg kan. Die jongen heeft een nogal grote zware fiets met hele dikke brede banden en een hoog stuur. Geen gewone fiets. Die zet je niet even aan de kant.

Ik heb school al gebeld maar niemand kon me helpen. Straks is de directrice er en bel ik weer. Vorige keer vonden ze dat ze niks hoefden te doen omdat het buiten school gebeurt, maar toen ik zei dat ze net voor en net na school verantwoordelijk zijn hebben ze het meisje toch aangesproken.

Wat kan ik nu verwachten van school? Juf doet niks omdat de jongen niet in dezelfde klas zit. Ik moet hem toch veilig naar school kunnen laten gaan?
 
Quote
Navigatie
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Ano  schreef op: 24-10-2014 09:12:20
dit is pesten. ik zou echt vandaag een gespek eisen met school!
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Jomi  schreef op: 24-10-2014 09:15:43
Contact opnemen met de school is goed, maar in dit geval zou ik het vooral bij de ouders van die jongen neerleggen.
Ga met die ouders in gesprek, ik denk dat zij meer kunnen betekenen dan school in dit geval.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 09:21:41
Ik ken de ouders niet en heb ook geen adresgegevens. De moeder van het meisje kende ik wel. We fietsten wel eens samen terug. School heeft deze gegevens ook niet. Speciaal onderwijs dus lastig allemaal.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 09:22:44
School heeft ze natuurlijk wel, maar mag ze niet geven, dat bedoel ik.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Jen9  schreef op: 24-10-2014 09:33:19
Hihi Sis.. dat mag ook niet... Maar idd die jongen aanspreken..
Hoe oud is je zoon, als t al een bijna puber is, zou ik niet als ouder die jongen aanspreen geloof ik, in ieder geval niet op de manier waarop Sis t zou doen, denk dat hij je hard in je gezicht uitlacht, etterige pubertjes kennende.. Maar zeg maar dat je aangifte doet bij de eerste volgende keer.

Houd een logboek bij met data en tijden!

En uiteraard, bel school en laat je man die moeder opwachten bij school om t te vertellen als je zelf niet mobiel bent.

Maar begrijp ik nou goed dat je man dit al wist zonder actie te hebben ondernomen...????
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Jolanda1974  schreef op: 24-10-2014 09:37:25
Spreekt de meefietsmoeder die jongen niet aan op zijn gedrag?
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 09:57:02
Hij woont hier niet in de buurt maar fietst hier wel langs. De meefietsmoeder spreekt hem er wel op aan gelukkig. Net de directrice aan de lijn gehad en die gaf aan niets te doen met wat er voor en na school gebeurt. Ze gaat wel in gesprek met de juf om te kijken hoe het in de klas gaat en om te zien wat ze kunnen doen om hem zich veilig te laten voelen. Ze belt me vanmiddag na school terug.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 10:00:54
Ze gaat zijn moeder bellen om te vragen of ik het nummer mag hebben om haar te bellen.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Jomi  schreef op: 24-10-2014 10:08:39
Ik zou die jongen opwachten en met hem meegaan naar huis! Kan je daar in gesprek met zijn ouders.


 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 10:09:07
Ik ben ook wel een flapuit trouwens. De juf heeft mij aangeraden hem niet naar het speciaal voortgezet onderwijs te doen hier omdat er veel kinderen uit zijn klas heen gaan en het niet zo'n fijn sfeertje heeft. Daar had de directrice het net over en ik gaf aan dat hij er beter niet heen kon, maar geen keus heeften dat dat advies zelfs door school is gegeven. Nu gaat ze daar de juf voor op de vingers tikken, die mag dat helemaal niet zeggen natuurlijk. Ik wilde alleen maar zeggen dat hij veilig moet zijn op school ook met het oog op vwo waar zijn klasgenoten ook naar toe zullen gaan. Ik wilde geen problemen voor de juf. Pfff.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 10:09:39
Groep 8, 12 jaar Sis!
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 10:10:18
Vwo moet zijn vso....
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mv5  schreef op: 24-10-2014 10:54:48
ik vind dat school hier wel degelijk steken laat vallen. Dit kan gewoon niet. Je kind wordt gepest en omdat het niet onder schooltijd gebeurt, maar wel door leerlingen van de school en op/bij het schoolterrein doen ze niks? Ik mag hopen dat die ouders wel wat doen want dit is echt belachelijk. School moet voor ieder kind veilig zijn.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 11:12:43
Eerlijk gezegd heb ik weinig vertrouwen in die ouders. Het is nogal een moeilijk gezin met kinderen in de gevangenis en onder toezicht van jeugdzorg enzo. Dit heeft die moeder van dat jongetje me op school eens verteld. Maar wie weet.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mamsie  schreef op: 24-10-2014 13:41:41
dan zou i de wijkagent inschakelen.
School heeft een punt, het gebeurd niet op school, en dit kun je dus bespreekbaar maken, maar meer niet.
Overigens hebben we hier een klassenlijst met alle leerlingen met tel. dus hier zou bellen geen probleem zijn.
Als de ouers niets doen, zou ik dus gewoon de politie inschakelen.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 13:45:47
Mijn kinderen hebben al veel scholen gehad. Oudste 5, middelste 3 en jongste zit op zijn 5e school. Ik heb nog geen school meegemaakt die er zo laks mee om ging als deze. Zelfs op de middelbare waar dochter zat zijn leerlingen van school verwijderd omdat er onderweg gepest werd. Ging niet om dochter toen, maar toch.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mamsie  schreef op: 24-10-2014 13:50:44
scholen kunnen ook niet veel doen.
Ouders moeten wat doen!
Pestbeleid op school daar kan school nog wel wat mee, maar zelfs daar zitten ze behoorlijk aan regels gebonden.
En een kind van school sturen omdat het pest....dan krijgt school een groot probleem met de inspectie.
Wij hebben omdat onze oudste dochter gepest werd samen met school een nieuw pestprotocol gemaakt, maar man man man wat was dat moeilijk! Zo veel regels.
School heeft het echt niet makkelijk als het gaat om pesters aan te pakken.
En dit gebeurd dan ook nog eens buiten school, en buiten schooltijden. Daar kunnen ze niets mee, hoogstens bespreekbaar maken, maar ik heb nog nooit een pester zien veranderen door het bespreekbaar te maken....
Het is niet voor niets dat ze liever de kinderen die gepest worden helpen met cursussen, dat is makkelijker en binnen de regels....
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mamsie  schreef op: 24-10-2014 13:52:49
overigens kreeg mijn dochter pas een sms van een klasgenoot ( ook groep 8) waarin ze echt met de dood werd bedreigd. Ik weet dat ouders niets zullen doen, heb de leraar wel aangesproken zodat hij weet wat er gebeurd is en extra allert zou zijn. Ik heb wel aangegeven bij de jongen dat ik dit gewoon kan aangeven bij de politie. Hij zegt geen woord meer tegen mijn dochter ( mijn eis) en geen whats app of sms meer. En tot nu toe werkt het hahaha
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 13:54:16
Nee hoor, hier was de inspectie ook bij betrokken. Ging om voortgezet onderwijs. Ze zijn hier erg voorzichtig en streng omdat er een scholier van deze school vermoord is door een leeftijdsgenootje.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mamsie  schreef op: 24-10-2014 14:23:54
nou das mooi dat de inspectie erbij is, anders kun je echt niets doen
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Stefke  schreef op: 24-10-2014 14:45:07
Als school zich hier zo laks zou opstellen zou ik ze vertellen dat ze de keuze hebben: ik los dit probleem met hulp van hen op of met hulp van de politie! Kom op zeg, dit is toch van de zotte!

en als dit niet zou werken stond mijn man de volgende dag aan het einde van dat steegje, om hem eens flink de waarheid te vertellen!
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
M&j  schreef op: 24-10-2014 15:40:20
De school is erg laks, gedrag van leerlingen buiten het schoolplein valt wel degelijk onder hun verantwoording. Dat valt onder burgerschapsvorming en sociale veiligheid, daar moeten ze wel degelijk wat mee. Daarbij horen ze een kind een veilige leeromgeving te bieden en pesterijen buitenschool beïnvloeden het veiligheidsgevoel op school.

 

Vorig jaar is er nog iemand bij ons op school weggestuurd vanwege structureel pesten en geen gehoor vinden bij de ouders, school moet dan wel een andere school zoeken. Mijn dochter is een keer zomaar op straat geslagen door een jongen van een paar groepen hoger en die jongen is op school op het matje geroepen. In groep 8 is een jongen na schooltijd op een speelveldje in elkaar geslagen door o.a. een aantal klasgenoten en dat is een hele heisa geweest. Die jongens zouden ook bij herhaling van school gestuurd worden.

School kan dus wel degelijk iets doen, als het goed is hebben ze een veiligheidsplan/pestprotocol waarna ze moeten handelen. Zo niet kan je de inspectie hier op aanspreken, die horen dit te controleren.

 
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Ano  schreef op: 24-10-2014 16:09:41
Zeker een cluster 4 school zou hier wat mee moeten kunnen. Ze zijn gespecialiseerd in gedrag en hebben als het goed is veel kennis en ervaring met kinderen met gedragsproblemen...
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Ano  schreef op: 24-10-2014 16:11:35

Ik ben gewoon plaats vervangend boos op school merk ik. Zijn ze nou helemaal om het af te schuiven. SChool werkt samen met de wijkagent dus ze kunnen dit samen goed aanpakken...


Je kan trouwens aangifte doen tegen de school als school niets doen. Zij zijn aansprakelijk en hebben echt een probleem. Zeker nu pesten een hot item is op scholen. 

 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mamsie  schreef op: 24-10-2014 16:54:43
nou ik ben altijd boos op ouders in zo'n geval, ik snap niet dat ouders zo makkelijk doen....
Ik vind het nogal wat dat je school verantwoordelijk houd, wanneer houd de verantwoording van school op?
Ze kunnen echt geen straf gaan geven door iets wat totaal niet onder hun toezicht valt. Kan gewoon niet!
Je kunt het bespreekbaar maken, maar meer niet, kun je als school zelfs boetes door krijgen.
Het hele pesten is een moeilijk verhaal voor scholen nogmaals.
IK zou als school wel mediaten, ik zou niet vragen of je gegevens mag doorspelen, maar ze op school uitnodigen samen met de andere ouders.
Los het als ouders eerst maar zelf op, eventueel met derde zoals school.
Ik vind pesten zo vreselijk, vind ouders die daar laks in zijn zo erg!
Want je helpt jou kind en het gepeste kind niet als je er niets mee doet.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mamsie  schreef op: 24-10-2014 16:57:25
Maar waarom liet je man dit gebeuren dan?
En die moeder die mee fiets ook? waarom staan ze dit toe?
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
M&j  schreef op: 24-10-2014 17:24:00
Mamsie, de wet houdt de school verantwoordelijk. Een school dat z'n werk doet krijgt geen boete.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 24-10-2014 18:15:21
pfff jemig weet je het is een feit maar op bijzonder onderwijs wordt nog het meest gepest heel bizar maar wel een feit. ik ben nu ook bezig op stijn zijn school en geloof me ik zit er ook bovenop en ik zeg zelf ook niet dat stijn makkelijk is maar als ik jou verhalen zo lees he dan draait mijn maag om en ja ik zal dus gewoon achter de brug bij wijze van gaan staan en da joch echt even de stuipen op het lijf jagen. niet geheel de manier nee da klopt maar moet jou jongen dan straks zo ver zijn dat hij niet meer naar school durft nee toch? nee ga het hogerop zoeken laat ze maar wat aan hun pestbeleid doen. 
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 24-10-2014 18:15:22
pfff jemig weet je het is een feit maar op bijzonder onderwijs wordt nog het meest gepest heel bizar maar wel een feit. ik ben nu ook bezig op stijn zijn school en geloof me ik zit er ook bovenop en ik zeg zelf ook niet dat stijn makkelijk is maar als ik jou verhalen zo lees he dan draait mijn maag om en ja ik zal dus gewoon achter de brug bij wijze van gaan staan en da joch echt even de stuipen op het lijf jagen. niet geheel de manier nee da klopt maar moet jou jongen dan straks zo ver zijn dat hij niet meer naar school durft nee toch? nee ga het hogerop zoeken laat ze maar wat aan hun pestbeleid doen. 
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 22:00:53
Mamsie. Zij stonden het helemaal niet toe. Hij stopte er voor het moment mee, maar niet voor altijd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik.ben.boos!!!!!!
Naam
Bericht