Menu
 

Topic:

Ik.ben.boos!!!!!!

S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 09:03:37
Heel boos!!!!!!!

Er staat hier al een ander topic onder over mijn zoon die op school gepest wordt.
Hij fietst vanaf begin van het schooljaar met iemand mee naar school omdat hij een gevaarlijke weg over moet. Ik kan hem zelf niet brengen want ik mag na een 3 dubbele enkelbreuk nog niet fietsen. Ik ben aan het revalideren. Terug kan hij wel alleen.

Nu werd hij onderweg lastig gevallen door een klasgenoot. Bij de juf aangegeven. Deze deed niet veel want klasgenoot en zoon vertelden een ander verhaal. Natuurlijk, het meisje geeft echt niet toe dat ze dat doet. School deed niks, maar gelukkig deden ouders wel wat. Meisje mocht een tijdje niet meer alleen fietsen en werd gebracht omdat ze zich onderweg niet gedroeg. Dit is nu opgelost, ze laat hem nu met rust.

Nou is er een jongen uit een andere klas (vorig jaar wel in zoons klas) wat hem onderweg ook lastig valt. Gisteren zag ik het zelf gebeuren toen ik hem vanachter het raam uit stond te zwaaien. Hij zette zijn fiets voor die van mijn zoon zodat hij niet verder kon. De moeder waar zoon mee fietst zag het en greep in, maar die jongen heeft de hele weg met zijn fiets tegen hun aangeplakt gefietst. Nu fietst mijn zoon net het steegje in naar die moeder en zie ik dat die jongen mijn zoon ziet en vervolgens met een brede grijns de vaart er in zet om om het blok heen te crossen, waarschijnlijk om hem aan de andere kant van de steeg klem te zetten. Dat heb ik dus niet gezien, maar ik bel zo die meefietsmoeder even.

Dit schijnt dus vaker te gebeuren vertelde die moeder en mijn man heeft het ook al meerdere keren gezien toen hij zoon naar school bracht. Op school schijnt hij met zijn fiets de fiets van mijn zoon ook nog klem te zetten in de fietsenstalling zodat zoon niet weg kan. Die jongen heeft een nogal grote zware fiets met hele dikke brede banden en een hoog stuur. Geen gewone fiets. Die zet je niet even aan de kant.

Ik heb school al gebeld maar niemand kon me helpen. Straks is de directrice er en bel ik weer. Vorige keer vonden ze dat ze niks hoefden te doen omdat het buiten school gebeurt, maar toen ik zei dat ze net voor en net na school verantwoordelijk zijn hebben ze het meisje toch aangesproken.

Wat kan ik nu verwachten van school? Juf doet niks omdat de jongen niet in dezelfde klas zit. Ik moet hem toch veilig naar school kunnen laten gaan?
 
Quote
Navigatie
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 22:11:22
Je vergist je mamsie. Scholen kunnen heel veel doen. Ik ken heel veel gevallen waarbij er buiten scholen dingen gebeuren die door scholen opgepakt zijn omdat het hun leerlingen betrof. Dit gaat dan om middelbare scholen. Gevallen van internetpesten, via hyves toen dat nog bestond, whatt's app, facebook. Filmpjes via youtube verspreiden. Allemaal buiten schooltijd, maar door de scholen opgelost. Zo hoor je op het nieuws toch ook wel dat er jongeren elkaar na school in elkaar slaan? Vaak worden die leerlingen geschorst. Dat gebeurt buiten schooltijd, maar wordt wel binnen school opgelost al dan niet in samenwerking met de politie. Zo gaat dat hier op alle middelbare scholen is er eens wat is. Als je loopt te zieken via social media, kan je er hier op rekenen dat je bij het afdelingshoofd belandt. Scholen hebben een grotere functie dan alleen maar lesgeven.
 
Quote
RE: Ik.ben.boos!!!!!!
S@ssefr@s  schreef op: 24-10-2014 22:24:14
Die pesterijen ontstaan over het algemeen ook op school. Dat geldt voor dit jongetje ook. Vandaar dat we de oplossing ook op school zoeken.

Ik ben gebeld door de directrice. Er is na school overleg geweest over mijn zoon. Het gaat in elk geval op gepakt worden. Het fietsen zal elke dag nagevraagd worden bij aankomst van beide jongens op school. Het wordt dan gelijk besproken. Op school schijnen de jongens wel naar elkaar toe te trekken. Wat het dus precies is is niet duidelijk.

Er gaat in elk geval aan gewerkt worden, ook aan de sfeer in de klas en het gevoel van veiligheid van mijn zoon. Volgende maand is er een evaluatie en we mogen bellen wanneer we willen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik.ben.boos!!!!!!
Naam
Bericht