Menu
 

Topic:

Welke sport voor dochter?

Mamaartje  schreef op: 16-08-2014 21:12:11
Onze zoon zit op voetbal, en onze oudste dochter op dansen. 
Ze zijn actief bezig en vind het erg leuk (haar vriendinnen doen het ook).  Maar we zouden graag een andere sport voor onze dochter erbij willen.
Ze is redelijk houterig, zeg maar gerust stijf. Het moet iets zijn waar ze plezier in heeft, tevens goed voor haar zelfvertrouwen. Mij lijkt een teamsport wel leuk, of tennis ofzo. 
Welke sport doen jullie kinderen? Ze is nu 7.5 jaar. Zelf heeft ze niet echt een idee, dus ik denk dat we bij verschillende clubs gaan kijken, maar wellicht hebben jullie nog ideeën?
 
Quote
Navigatie
RE: Welke sport voor dochter?
Jacquelien  schreef op: 16-08-2014 21:17:33
Handbal en mountainbike
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Jolanda1974  schreef op: 16-08-2014 21:19:47
Onze jongste zit op Zumba en de oudste op Street dance. Ze zijn 7 & 8. De jongste voetbalt er een beetje bij maar nog geen wedstrijden. Ze vindt het met papa alleen zijn nu nog leuker dan het spelletje..
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Moossie  schreef op: 16-08-2014 21:21:20
badminton mijn oudste dochter van 9
jongste  van 6 is nog aan het kijken wat ze wil gaan doen
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
M&j  schreef op: 16-08-2014 21:40:23
Mijn dochter is begonnen met gym/turnen, zij heeft gezwommen en gesnorkeld en nu zit ze op dansen. Ze wil graag gaan duiken.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Mama-van-aimy  schreef op: 16-08-2014 21:46:55
2 van mijn dochters (5 en 7 jaar) zitten beide op turnen en doen 1 keer per jaar met wedstrijden mee.

Die van 5 jaar wil ook erg graag op paardrijden.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Marjolein852  schreef op: 16-08-2014 22:42:47
Mijn oudste dochter (10) zit op turnen. Gaat er waarschijnlijk mee stoppen binnenkort. Heel verhaal:

Ze doet dit met 2 andere (school)vriendinnen. Op dinsdag gaat ze met 1 mee (en nog een), daar speelt ze en eet daar. Dan naar turnen waar de overige ouders (wij of de ouders van de 3e vriendin) hun op en brengen ze thuis.

Komend schooljaar gaat er veel op clubjes gebied veranderen en zal ze moeten gaan fietsen. Of het eten/spelen nog blijft is niet duidelijk. Dochter vind met name het spelen/eten leuk..

Verder zit zij op hockey. 2 keer trainen per week en op zaterdag een wedstrijd. Leuk!! Dit jaar voor het eerst zonder haar turn vriendinnen die in een ander team zijn ingedeeld.. 

Verder heeft zij scouting gedaan (dochter vond knutsel gebeuren leuk en buiten minder), na haar abc zwemmen heeft zij een snorkel diploma behaald, een blauwe maandag gevoetbald (was niks voor haar), muziekles gehad.

Zoontje  zit nu op hockey en heeft 2 keer per week training (en zaterdag wedstrijd). Heeft op scouting gezeten (vond buiten leuk en geknutsel niks!!), heeft zwemdiploma ab en c en een jaar gevoetbald.

Jongste dochter (6) is nu bezig met zwemdiploma c, gaat komend seizoen hockeyen (1 training per week), heeft geturnd en is een blauwe maandag naar de scouting gegaan.

Grootste probleem in onze gemeente zijn de wachtlijsten voor alles (sporten, kinderopvang, scholen etc)

 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Marjolein852  schreef op: 16-08-2014 22:43:45
O ja, oudste dochter en zoon hebben ook een seizoen schooltennis gedaan..

 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Blauwtje  schreef op: 16-08-2014 22:46:26
Paardrijden
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Pup78  schreef op: 16-08-2014 22:55:04
Judo is goed voor je zelfvertrouwen. Mijn zoon zit sinds een maand of twee op judo. Hij is ook wat houterig, maar kan goed meekomen met de les. Snapt natuurlijk nog niet alle grepen, maar daar zit hij te kort voor op les.
Dochter zit op dansles, kleuterdans.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Saskiamv2boys  schreef op: 17-08-2014 09:40:20
ik heb dan zonen maar die handballen allebei en zitten op drumles. De oudste doet dan nog cardio fitnes erbij voor zijn longen

 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Xxx  schreef op: 17-08-2014 11:16:02
Mijn oudste zoon (6,8) voetbal. 2x per week trainen en zaterdag wedstrijd.
Jongste zoon (4,5) zwemles en judo.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Family  schreef op: 17-08-2014 11:27:36
mijn 2 oudste jongens zitten al heel wat jaartjes op voetbal en mijn dochter meegenomen naar een ballet les een streetdance les paardrijles etc etc.... maar.... mevrouw wilt ook graag voetballen, dus volgende week woensdag gaat ze gezellig voetballen! Ze gaat al vanaf haar geboorte 2x per week mee naar de trainingen en op zaterdgs naar de wedstrijden en sinds ze lopen kan wil ze ook mee doen, dus dan kunnen mensen zeggen "voetbal is niet voor meisjes" tja dat is hun probleem ik heb zelf ook altijd op voetbal gezeten ( toen ik nog in Noord - Holland woonde, bij .v. Oosthuizen)  Dus ik heb er geen problemen mee. 

Dus naast voetbal gaan er ook 2 beginnen met zwemles. 

 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Alineke  schreef op: 17-08-2014 12:09:11
Sporten in teamverband is alleen leuk als je dochter dat echt ziet sitten. Als ze houterig is, is ze misschien eerst niet zo goed in de sport die ze gaat doen en dan kan sporten in een team vervelend zijn. Hier is vooral de oudste geen kind dat graag in een (grotere) groep werkt, die gaat du niet naar een teamsport. Bij teamsporten  hebje vaak ook op zaterdag wedstrijden, daar moet je ook rekening meehouden.
Judo is goed voor zelfvertrouwen en ook voor de beweeglijkheid. Hier zit 1kind op judo en een ander op atletiek, dat is wel een kind dat dol is op rennen. Daarvoor wordt 2x per week getraind en ee stuk of 10 wedstrijden per jaar, daarvan zijn er 6 verplicht.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Mvl&d  schreef op: 17-08-2014 12:54:26
Mijn oudste dochter (10) is nogal stram en onhandig maar wel heel sterk. Zij zit sinds vorig jaar op circus. Ze blinkt uit in trapeze en tissue (in lange doeken allerlei figuren maken) maar leert ondertussen ook balanceren op bal en koord, eenwieleren en jongleren. Aan de ene kant doet ze dus iets wat goed is voor haar zelfvertrouwen en aan de andere kant oefent ze waar ze niet goed in is. Met het hele clubje maken ze elk jaar een voorstelling dus er komt ook nog een beetje acteren bij kijken. Echt heel leuk!
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Ik  schreef op: 17-08-2014 19:08:25
Mijn dochters zitten beide bij de zwemvereniging. In eerste instantie om de diploma's te halen. De oudste heeft haar A,B, en C en doet nu plankspringen. De jongste heeft haar A en gaat na de vakantie verder voor B oefenen.

Daarnaast zitten ze op een kinder-musicalkoor. Zingen, maar ook dansen en toneelspelen dus. En de oudste heeft sinds een jaar vioolles. Dus niet echt sport, maar toch ben je ook daarbij met beheersing van je lijf bezig.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Debbel79  schreef op: 17-08-2014 19:14:10
Beide zitten op paardrijden.
Geen teamsport maar wel heel goed voor hun balans, en voor hun zelfvertrouwen.

Ze genieten met volle teugen. En veel mensen denken dat het "gewoon zitten" is. Maar het is echt intensief. En na een uur zijn ze helemaal gesloopt.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Huismus  schreef op: 17-08-2014 20:52:27
Mijn dochter heeft eerst op reddingszwemmen gezeten, daarna overgegaan naar wedstrijdzwemmen. 
Was 4x in de week trainen en vaak in het weekend nog een wedstrijd. Pittig ze ging ook naar de brugklas gymnasium.
Nu is ze daarmee gestopt en wil ze op atletiek. Daarnaast 1x in de week toneelles. 

Zoon wil absoluut niet op een sport maar hij is helemaal gek van drummen...dus hij zit op drumles.

 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Mirdepir  schreef op: 17-08-2014 21:03:53
Zwemmen, hockey, judo.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Mirdepir  schreef op: 17-08-2014 21:05:26
En hier ook gedoe met wachtlijsten, tot op heden geluk gehad maar het blijft een gedoe.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Jc  schreef op: 17-08-2014 21:30:13
Mijn mannetje van 3,5 mag volgende week zaterdag voor het eerst meedoen met judotraining. Is een verlegen en een beetje faalangstig jongetje dus hoop dat hij het leuk gaat vinden, want het is goed voor z'n zelfvertrouwen. Hoop dat ik er volgende week zelf ook bij ben( ben zelf al sinds m'n 6e met judo bezig) want aanstaande zondag ben ik uitgerekend
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Marie8  schreef op: 17-08-2014 23:24:46
Ik vind dat ook lastig. Beide kids hebben judo en streetdance gedaan. Mijn oudste (jongen) vanaf begin voetbal en dat is nu nog zijnenige sport. Voor voetbal is dat ook genoeg want 3x per week.
Mijn dochter, ook 7,5, heeft alleen nog streetdance. Het is geen sportief talent. Eigenlijk vind ik teamsport ook wenselijk, maar voetbal vind ze niks. Kom ik wrs bij handbal of korfbal maar is praktisch gezien wel heel lastig te combineren met voetbal van zoon. Maar bij die 2 sporten gaan we iig kijken. Heb vroeger zelf korfbal gedaan, is ook erg leuk.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Bepje  schreef op: 17-08-2014 23:53:37
De ene turnt al een paar jaar en de ander begint net. Qua uren is dat meer dan voldoende, ze bspelen ook nog eens veel buiten. Teamsport was ik eerst ook voor maar vind dat nu niet weer perse nodig. Bij het sporten wat ze nu doen wordt enorm veel samengewerkt. Uiteindelijk doe je het zelf en op je eigen nivrau maar er moet zeker rekening met elkaar gehouden worden en ze moeten elkaar veel helpen. Ook bij wedstrijden moedigen zij elkaar aan, winnen of verliezen doe je ook zelf maar je bent zeker niet alleen.
Voor een kind wat wat houterig en onzeker is, is judo een hele goede sport.  Als zij verder genoeg beweegt door bijv. buiten spelen dan is muziek of iets creatiefs misschien veel leuker. Ook gezond maar vraagt iets op een heel ander vlak wat haar mogelijk veel beter ligt.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Sammy  schreef op: 18-08-2014 00:45:30

In de plaats waar ik woon, kunnen kinderen aan het begin van het schooljaar deelnemen aan introductielessen. 2 á 3 lessen om te kijken of ze het leuk vinden.


Misschien is dat bij jullie ook wel!

 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Kwebbel  schreef op: 18-08-2014 07:14:51
Dochter hier zit op hockey, eerst op Funkey hockey wat een beetje spelenderwijs is en nu gaat ze naar de 'echte'hockey zoals ze zelf zeg.
 
Quote
RE: Welke sport voor dochter?
Claudia  schreef op: 18-08-2014 08:06:00
hier streetdance, ze zit er nu 2 jaar op en het bevalt nog steeds goed. Ook kwa prijs goed te doen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Welke sport voor dochter?
Naam
Bericht