Menu
 

Topic:

kraamzorg

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-06-2014 15:05:21
Ik krijg 24 uur kraamzorg door de vakantie periode.  Wat doet de kraamzorg in deze tijd?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: kraamzorg
Corine86  schreef op: 05-06-2014 22:03:38

@harleysmama; waar kun je meer lezen over de compensatieregeling? Ik huur nl liever mn zus in die op dat moment zonder werk zit, dan een onbekende.
Controles kan de verloskundige toch ook doen of niet? Anders voor de controles een kraamverzorgster.....
 
Quote
RE: kraamzorg
Jen9  schreef op: 05-06-2014 22:15:01
Denk niet dat een kraamverzorgster alleen voor controles komt, dat richt een bedrijf ter gronde....
 
Quote
RE: kraamzorg
Mie  schreef op: 05-06-2014 22:17:56

Quote Corine86:
@harleysmama; waar kun je meer lezen over de compensatieregeling? Ik huur nl liever mn zus in die op dat moment zonder werk zit, dan een onbekende. Controles kan de verloskundige toch ook doen of niet? Anders voor de controles een kraamverzorgster.....



Ik kan me niet voorstellen dat zoiets mogelijk is, dat geeft eenzelfde soort van wildgroei als het inhuren van opa en oma voor de kinderopvang.
En mensen straks maar zeuren dat de zorgkosten en het eigenrisico zo hoog worden...
 
Quote
RE: kraamzorg
Jen9  schreef op: 05-06-2014 22:20:52
Ik wil ook niet dat mijn premie naar ongeschoolde mensen gaat haha, we betalen er tenslotte allemaal voor......   
 
Quote
RE: kraamzorg
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-06-2014 22:51:23
De verloskundige doet ook de controles de kraamverzorgster is er eigenlijk voor haar. Zo hoeft de verloskundige minder vaak bij je langs te gaan. Maar ik moet eerlijk zeggen ik had liever 20 min de verloskundige over de vloer dan 3 uur per dag een kraamverzorgster.
 
Quote
RE: kraamzorg
Jessiemv3  schreef op: 05-06-2014 23:02:02
Toen ons derde kind werd geboren heb ik netjes bij de kraamhulp aangegeven wat mijn verwachtingen waren. Ook de tijden heb ik prima met haar kunnen afspreken. En wat heb ik een heerlijke ontspannen kraamweek gehad, huis was schoon en zelfs het avondeten was haar niet teveel. Als je je vriendelijk opstelt en open bent denk ik dat je meer voor elkaar krijgt, het is de toon die de muziek maakt.
Het spijt me maar ik vind je berichten neerbuigend en arrogant overkomen. Je kwakt je eisenlijstje even op tafel en dat is het dan. Geen wonder dat je met geen enkele kraamhulp een klik hebt gehad. Als je er iets meer open en ontspannen ingaat zul je het mischien anders ervaren.
Ook vind ik het heel vreemd dat je er maar vanuit gaat dat je man na zijn werk wel even het huishouden erbij neemt. Hoe fijn is het om als gezin even te genieten van het nieuwe geluk in plaats van meteen na je werk met een stofzuiger in je hand te staan?
Ik zou lekker een oppas nemen die voor de andere kinderen zorgt, de rest kun je blijkbaar toch allemaal prima zelf.

 
Quote
RE: kraamzorg
Mama_anja  schreef op: 06-06-2014 08:31:46
trouwens een kraamhulp komt in overleg niet onze kwam elke dag om 9 uur half 10 zodat we als gezin konden opstarten
en dat ging goed zo bleef ze overdag wat langer
had trouwens 80 uur maar min 2 lig dagen maar ik ben ook goe dverzekerd
 
Quote
RE: kraamzorg
Pien  schreef op: 06-06-2014 09:14:51
Ik heb ook 2x een heerlijke kraamtijd gehad, kijk er nog steeds met pleizer op terug. Zulke lieve vrouwen, alles lekker aan kant en papa hoefde ook niet veel meer te doen.

Ik vind het ook jammer dat je kijk op kraamzorg zo negatief. Neem jij maar lekker het geld en stuur je 4 andere kinderen lekker naar de vakantieopvang. Dan kan je man mooi s avonds het hele huishouden doen, de kids zijn dan wel afgepeigerd en kun jij van de baby genieten. En heeft iedereen een heerlijke kraamweek. Ik hoop dat het je hormonen zijn die zo met je spelen.
 
Quote
RE: kraamzorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 06-06-2014 09:44:34


Ik heb niemand voor de andere kinderen. Ik beval midden in de vakantie periode, mijn vriendinnen zijn weg.
Ook zou de kraamverzorgster al die gangbare zaken verziorgen. Als ik vier kids moet vermaken, dan kan ik toch nie genieten of rusten. Jullie vonden het heerlijk, maar met 1 kind ernaast is dat gewoon heel anders.

Mijn man is niet te lui voor een paar huishoudelijke taken. Dat doet hij nu ook gewoon ;-).

Twee kraamzorg bureaus zaten al  helemaal vol. Deze bieden wel wat meer  zorg als gewoonlijk. Helaas...

Ik MOET kraamzorg afnemen. Dat is mijn probleem. En ik vind alle controles onzin. Daar mag iedereen een eigen mening over hebben.  En laat mijn pasgeboren baby ook niet door een ander voeden/baden of temperturen. Wegen hoeft ook niet.
Dus ik zou niet weten wat voor taken er voor haar overblijven.Dan loopt zo iemand snel in deweg omdat ik andere verwachtingen heb. En dat is natuurlijk niks persoonlijks.


 
Quote
RE: kraamzorg
Harleysmama  schreef op: 06-06-2014 09:50:51
Nou ik vind je wel erg zwart denken hoor, waarom je kind niet laten wegen. Je wil toch weten of je kind wel genoeg heeft aan een voeding? Ja dan zou ik gewoon geen kraamhulp nemen en dan ook accepteren dat je dan ook geen VK meer hebt.
 
Quote
RE: kraamzorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 06-06-2014 09:58:05
Geen Vk is toch geen optie/keuze.


 
Quote
RE: kraamzorg
Jolijn  schreef op: 06-06-2014 10:01:32
Jawel hoor, tenminste, het hangt een beetje van jou af. Ik liep bij de gynaecoloog dus had geen verloskundige.
 
Quote
RE: kraamzorg
Harleysmama  schreef op: 06-06-2014 10:02:36
Joh je maakt je al druk om iets wat nog lang niet zover is. Gewoon bij het kraamburo aangeven wat je wensen zijn. En stel voor ineens moet je in het ziekenhuis bevallen, heb jij geen vk nodig hoor. Dan staat er ineens een gyneacoloog aan je bed.
 
Quote
RE: kraamzorg
Mariska Mv Dcm  schreef op: 06-06-2014 10:29:20
Dan hoop ik voor jou dat je geen rare dingen oploopt zoals kraamvrouwen koorts dit is heel gevaarlijk en kan zomaar ineens vanuit het niets komen opzetten. En dat met je baby alles goed blijft gaan. Je bent trouwens niet de enigste die straks 5 kinderen heeft. Ik zou het gewoon lekker doen zonder kraamzorg en verloskundige en in het ziekenhuis vragen of je niet daar gezellig 10 dagen kan blijven dan heb je heerlijk je rust.
 
Quote
RE: kraamzorg
Ano  schreef op: 06-06-2014 10:30:05
Als je in het ziekenhuis bevalt en vervolgens naar huis mag, moet er toch ook controle zijn? Dan komt er toch echt wel iemand langs. 

Ik snap dat je de controles niet fijn vind. Niemand kiest ervoor dat iemand je doos inspecteert (tenminste als je er zelf niet voor hebt gekozen )
Maar daar gaat het niet over. ik denk dat een kraamhulp veel vrouwen treft waarbij er niks aan de hand is. Ze zijn fit en herstellen voorspoedig en ja dan komt ze voor 'niks'. Maar wat als jij nu net degene bent waarbij het niet goed gaat. Dan sla je jezelf toch hard tegen je hoofd dat je het hebt afgeslagen.... Wees blij dat het goed is gegaan de vorige keren en maak je nu druk om oppas voor je kinderen te regelen. Ik denk dat je die harder nodig hebt...

Wat betreft de eigen bijdrage in de zorg en de kraamhulp.... volgens mij kost een kind veeeeel meeer geld dan nu eenmalig de eigen bijdrage... En ik denk ook niet dat de VK gratis is.... en die zorg krijg je gewoon...(tenminste daar betalen ik en jij ook  premie voor)
 
Quote
RE: kraamzorg
-claudia-  schreef op: 06-06-2014 11:13:58
ik heb een hele nare kraamtijd gehad, de 1e verzorgster was echt een kreng, de 2e was redelijk.
De 1e had op alles commentaar en had maar niet in de gaten dat ik een baarmoederonsteking had (keizersnede gehad), lag dagen op de bank en de nachten, met een sjaal strak om de buik tegen de pijn en hoge koorts.
Het is dat mijn moeder die 1e dagen bij mij was, die heeft uiteindelijk gezegd dat de dokter nu MOEST komen, of de kraamverzorgster zou bellen en anders zou mijn moeder het zelf doen. Met tegenzin heeft kraamverzorgster toen gebeld, want die zei al dagen: ach dat is gewoon wondpijn...nou mooi niet dus.

Vriendin van mij is kraamverzorgster en zegt dat zoiets nooit had mogen gebeuren. Maar het was gewoon een oude eigenwijze kraamverzorgster, zo kreeg ik ook constant fruit voor mijn neus gezet, terwijl we toch vaak aangegeven hebben: ik heb een allergie voor fruit! maar ze bleef volhouden: dat is gezond voor je. Smiddags verplicht naar bed, ik kan ook niet slapen overdag.
Snap achteraf ook niet waarom ik erna geluisterd heb, want had net zo goed op de bank gewoon lekker kunnen liggen. Maarja dat is dan ook een stukje onzekerheid he als je je 1e kindje hebt gekregen..alles is nieuw.

Maar ondanks slechte ervaringen met de kraamverzorgster zou ik de 2e keer echt wel weer 1 willen ,maar dan wel een goede haha.
Deze mevrouw dacht dat ik mij aanstelde, had waarsch iets tegen mij omdat ik een hele jonge moeder was, niks stond haar aan en toen ik dochter moest wassen van haar en ik hield het niet vol (krom staan) van de pijn was het gezucht en gedoe en dit was niet goed en dat niet alsof ik deed alsof ik pijn had.

Dat ik flesvoeding gaf stond haar niet aan, de soort flesvoeding ook niet, ik moest fruit eten ondanks allergie, verplicht naar bed en ondertussen ging zij een krant lezen, en ondanks dagen hoge koorts bleef ze het koppig wondpijn noemen. God wat was ik blij toen deze mevrouw vervangen werd!
 
Quote
RE: kraamzorg
Bianca29  schreef op: 06-06-2014 13:04:50
wat mij opvalt is dat je in elke posting blijft zeggen dat er nog 4 kinderen zijn om voor te zorgen .
alsof je de enigste bent ..ik heb ook 4 kids en ik heb bij allemaal fulltime kraamhulp gehad en wat heb ik genoten .
het is de toon hoe je het zegt en dat het niet klikte ligt dan volgens mij veel bij jezelf.
4 x hulp gehad en 4 x een geweldige week gehad .
ik had haar van 8.30- 17.30 en de laatste dagen iets korter . hoefde niets te doen die week zij deed alles ,schoonmaken ,mijn controles ,heeel belangrijk vind ik ,baarmoederstand enz.. baby controleren en mij lekker laten rusten ,heerlijk fruit maken voor tussen de midag ,met de kids koekjes bakken ,niet was hun te veel , zolang als jij je aardig en sociaal opsteld doen hun dat ook.
rusten is best belangrijk ,rennen en vliegen kan na die week wel weer.  en waarom niet wegen ,waar slaat dat op???
vind je neerbuigend en te stoer overkomen ,wacht maar als er complicaties zijn dan piep je wel anders.
en nogmaals niet steeds vertellen dat er nog 4 kids zijn dat weten we wel en dat hebben er meer dus zo bijzonder is dat niet.

 
Quote
RE: kraamzorg
Sapperdeflap  schreef op: 06-06-2014 13:17:39
Bianca, ik ben het met je eens.

Deborah, ben je altijd zo eigenwijs of zijn het hormonen die je nu onhebbelijk maken. Je hebt het maar over je andere kinderen en veel mensen hier hebben al aangegeven dat je dan maar een oppas voor de overige vier moet vinden. Je reageert niet op deze suggestie, maar hebt het wel over wat je allemaal niet wil.

Waarom wil je niet dat je baby gewogen wordt? Je snapt toch wel waarom het gewicht van pasgeboren baby's in de gaten wordt gehouden?

Echt, ik volg je niet.
 
Quote
RE: kraamzorg
Mama_anja  schreef op: 06-06-2014 13:22:30
controles  van moeder en kind is verplicht daar voor krijg je minimaal 3 uur perdag
dit heeft te maken dat ze dan kan zien of het met moeder en kind goed gaat hier bij hoort

-
tempen of bij houden van temp van moeder en kind
pols tellen 
baarmoeder stand en vloeien
ondersteunen bij voeding
en wegen van de baby 

daarnaast moet ze ook elke dag verplicht de wc schoon maken ivm dat jij nog een wond heb 
nog een nacht in ziekenhuis gelegen had hoge koorts ed




zij is de tussen persoon tussen jou en vk 
wat er aan tijd overblijft kan je samene met haar invullen

ik vond het heerlijk om in de watten gelegd te worden dacht bij de laatste ook ik voel me goed nou heb het geweten  be

en inprincipe als jij meer zorg geindicieerd heb moet je naar een andere kraam organisatie over


 
Quote
RE: kraamzorg
Annie  schreef op: 06-06-2014 13:24:28
Nou inderdaad, alsof je de enigste bent met een groter gezin en/of in de vakantie uitgerekend zijn!
Je maakt er echt zelf zo'n drama van. Gewoon oppas regelen voor je kinderen vakantie bso of buurmeisje of gastouder of...
Kraamhulp laten poetsen zodat je man dan 's avonds tijd heeft voor de kinderen.
 
Quote
RE: kraamzorg
Eefje  schreef op: 06-06-2014 13:32:06
Het is hetzelfde als dat jij in december begon over dat je met 36 weken nog naar Frankrijk wilde gaan. Je vroeg onze mening, maar alles wat werd gezegd of werd voorgesteld was je weg aan het wuiven. Jij wist al hoe je bevalling zou gaan, dat je tegen die tijd nog goed uren in de auto kon zitten voor een lange reis, dat de baby niet te vroeg zou komen, en als dat wel het geval was, dat je de taal goed sprak en je wel kennissen in Frankrijk had om je kinderen op te vangen. 

Misschien moet je dan maar naar Frankrijk gaan als de bevalling zich aandient. Is meteen de opvang geregeld. 

En je geeft in dit topic aan dat je man nog heel veel vrije uren heeft staan. Kan hij die dan niet opnemen als de baby geboren is? Ik beklaag hem, sorry. Gewoon doorwerken, na het werk het huishouden doen, voor 4 kinderen, de baby en jou zorgen, pff. Mijn man zou mij vragen of ik het goed wijs kapot heb?

En voor de rest sluit ik me bij de andere dames aan 
 
Quote
RE: kraamzorg
Jomi  schreef op: 06-06-2014 13:32:11
Kraamzorg is er in eerste instantie voor de kraamvrouw en de baby.

Jij hebt duidelijk een oppas nodig voor je andere 4 kinderen, dan zou ik dat gaan regelen. Als jij een oppas of opvang hebt voor je andere 4 kinderen dan is alles toch geregeld omdat je man het huishouden doet?

Stuur je kraamzorg weg na een uurtje of als je ze zat bent en kan jij lekker met je bay tutten terwijl de oppas voor je kinderen zorgt en je man na zijn werk voor het huishouden.

Op zoek naar oppas dus!
 
Quote
RE: kraamzorg
Wanouk  schreef op: 06-06-2014 19:07:13
Ik heb drie verschillende reakties geschreven, en alle drie weer verwijderd, omdat ik dan waarschijnlijk een berisping zou krijgen 

Maar goed, zoek het maar zelf lekker uit, ik ben in ieder geval blij dat ik niet jouw kraamverzorgster word, of je buurvrouw, of overbuurvrouw of wat dan ook.
 
Quote
RE: kraamzorg
Nellemv2  schreef op: 06-06-2014 19:54:03
Jij hebt zelf voor een 5e kind gekozen toch? Doe toch niet zo eigenwijs en sorry, arrogant.
Kraamhulp is er niet voor niets.
 
Quote
RE: kraamzorg
Suus  schreef op: 06-06-2014 20:39:24
Je man kan poetsen en de kh moet dan oppassen?... Laat de kh de zorg doen, kan je man met de andere kifderen zijn.

en doe aub iets aan je attitude.... Straks zit je met 5 kids zonder enige hulp
 
Quote
RE: kraamzorg
Jen9  schreef op: 06-06-2014 21:56:57
Sluit me volkomen bij Sis aan.. had eerst zoiets.. geen zin in die fanatieke reacties.

Het erge vind ik dat je in mijn ogen dus ook niet t beste wil voor je kinderen... Die zijn er namelijk ook gebaat bij als jij je laat checken.
 
Quote
RE: kraamzorg
Jen9  schreef op: 06-06-2014 21:58:43
En idd voor 5 kinderen heb je gekozen......   Mede hierom wilden wij dat niet... ook een keuze..

En met mede hierom bedoel ik dat we bang waren te weinig tijd te hebben voor alle kinderen......
 
Quote
RE: kraamzorg
Myself  schreef op: 07-06-2014 07:40:46
Het aantal uur weet ik niet meer, maar weet wel dat ik bij de tweede ook minder uren kreeg dan bij de eerste.
Wij konden toen prima in overleg met onze kh om te bespreken wanneer zijn kwam.
In het weekend kwam ze ochtendtjes van 4 uur, mijn man was toch thuis en het was 30 gr, dus bezoek kregen we toen toch niet, iedereen lag op strand.
En door de week was ze er dan hele dagen.
Ideaal zo, met een beetje openheid en een gesprek kan je vast tot mooie afspraken.
 
Quote
RE: kraamzorg
Janneke  schreef op: 07-06-2014 09:14:36
Eigenlijk komt het er op neer dat je niets te willen hebt.
De enige optie die er is is zorgen dat je man vrij is.
Als hij geen vrij kan krijgen zul jij je moeten schikken in de hulp die er wel is.
 
Quote
RE: kraamzorg
Dicha  schreef op: 07-06-2014 10:23:56
Deborah ik hoop voor jou dat je bevalling volgens het boekje gaat.. alles goed is met het kindje.. en jullie tijdens je kraamdagen ook gezond blijven..
Ik vind je onverantwoordelijk bezig maar goed niet mijn probleem...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op kraamzorg
Naam
Bericht