Menu
 

Topic:

kraamzorg

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-06-2014 15:05:21
Ik krijg 24 uur kraamzorg door de vakantie periode.  Wat doet de kraamzorg in deze tijd?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: kraamzorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-06-2014 23:03:23
Ik vind mijn huishouding niet het belangrijkste dat betekend dus niet dat het hier een vieze gore rommel boel is. Omdat een kraamverzorgster dat toch met de Franse slag doet en terecht. Kan mijn man dat prima zelf doen.

Ik ben juist heel makkelijk. Ik heb totaal geen eisen voor mezelf, de klein  of inhuis... Wanneer de kinderen een broodje /kopje thee krijgen, lekker met ze geknusteld word... zodat ik heerlijk tot rust kan komen met mijn kleine babytje. Dan heb ik een pracht kraamweek

Blij en dankbaar met elk uurtje zorg? Je betaald er gewoon premie en eigen bijdrage voor hoor .
 
Quote
RE: kraamzorg
Annie  schreef op: 04-06-2014 23:09:44
Daar weet ik meer van dan jij denkt ;-)
O en ik vond het fijn om een schoon huis te hebben haha...nee het ging mij er om dat het wel lekker was dat ik naar die saaie gewone dagelijkse dingen geen omkijken had.  

Maar oke daar gaat het allemaal niet om. Ik vind wel dat je er heel negatief instaat hoor. Kijk eens naar de mogelijkheden en niet alleen naar de onmogelijkheden.
Want als je wel een KV in huis hebt, kan zij dus ook de zorg voor de baby doen zodat jij even tijd hebt voor de andere 4. Of zoals ik al zei doet zij het huishouden en heeft je man meer tijd voor de andere 4. Of je probeert nu vakantie BSO of een gastouder te regelen zodat de kinderen (of 2 ervan) onder de pannen zijn. Of je doet gewoon alles lekker zelf maar dan ook niet miepen!
 
Quote
RE: kraamzorg
Ano  schreef op: 04-06-2014 23:11:03
Je gaat geen praatje houden met een vreemde.
Maar een vreemde mag wil op je kids passen.

Waarom bel je niet en waarom praat je niet.
Je kan toch gewoon zoiets overleggen.
Ze zal heus wel ,wat voor je kids doen.
Maar niet 3 uur lang na de speeltuin of een knutsel ochtend houden.

Maar een broodje en een filmpje aanzetten.
Zal de moeite niet zijn hoor.
En daarnaast ze kan toch ook een flesje geven een luier verschonen.
En dat JIJ even de tijd krijgt om even aandacht aan je andere kids te geven.

Ik was ook moeilijk.
Wilde me huishouden niet uithanden geven.
Wilde niet rusten en ook ik kon prima voor mezelf zorgen.
Maar de afspraak was wel,als ze binnen kwam kreegt zij mijn zoon en zij verzorgde hem,tot dat ze wegging.
In die tijd kon ik gewoon even doen waar ik zin in had.
Even lekker douche ,make upje ,haren even ik tijd.

Je bent nu al zo afstandelijk ,terwijl je gewoon moet bellen en praten.
Alleen dan kan je problemen tegen gaan en kan je dingen oplossen.
Hoe moeilijk is een paar telefoontjes.
Doe dat eerst voordat je zo negatief ben.
Doe je dat niet,moet je er niet aanbeginnen,want dit is ook niet leuk voor een kraamzorg
 
Quote
RE: kraamzorg
Sapperdeflap  schreef op: 04-06-2014 23:12:14
Debora, misschien zijn het de hormonen die je oren uit komen, maar je komt niet zo prettig over als je het hebt over kraamzorg.

De kraamverzorgster is er voor jou en de baby, niet voor de kinderen die je al hebt. De controles zijn belangrijk en zij kan aan de bel trekken als ze het vermoeden heeft dat het niet goed met je gaat.

Daarnaast vind ik het een vreemd verhaal dat je man geen vrij kan krijgen voor de dagen na de geboorte van zijn kind. Hij heeft recht op extra dagen! Het is geen gunst van de werkgever! Is hij op zoek naar een andere baan? Zo nee, dan zou ik hem dat wel aanraden. Hij heeft recht op vrije tijd!

Mijn laatste twee punten:
- Je gaat er nu vanuit dat je een voorspoedige bevalling zal hebben. Je weet het niet! Er kunnen complicaties zijn, je kan doodmoe zijn voor een paar dagen, je weet het echt niet. De vorige bevallingen zeggen niets over hoe het deze keer zal gaan. Je wijst nu alle hulp van de hand, maar dat lijkt mij niet zo slim.
- Zoek een oppas die zich bezig kan houden met je andere kinderen. 
 
Quote
RE: kraamzorg
Annie  schreef op: 04-06-2014 23:16:37
Waarom denk je dat ze je huishouden met de franse slag doet? Het is hier nog nooit zo schoon geweest als in de kraamtijd. OPmdat ik zelf veel kon, deed de kraamhulp de hele badkamer grondig (kastjes aan de kant, plankjes schoon e.d.) en de hele keuken, alle potjes, plantjes en dingetjes zijn van hun plek geweest. 
 
Quote
RE: kraamzorg
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 04-06-2014 23:32:24
De kraamverzorgster is er met 3 uurtjes per dag in de eerste instantie voor jou en je baby. Daarnaast doet ze de meest noodzakelijke huishoudelijke dingen zoals bedden verschonen en de toiletten, stofzuigen, de afwas e.d. En als ze dan brood smeert voor de kinderen en even een praatje met ze maakt en misschien de aardappels alvast voor je schilt en de groenten en dat in de pan doet zit je al op 3 uren.
 
Quote
RE: kraamzorg
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 04-06-2014 23:37:54
Hier was het trouwens ook superschoon in de kraamtijd, heerlijk! ik vond het juist zo fijn dat mijn vriend dat ook niet eens nog moest doen als hij om 17.30 eens thuis kwam. Dan heb ik liever dat hij alleen het fornuis hoeft aan te steken en ze kunnen eten in een schoon huis, dan zou ik dan even lekker gaan liggen. Het lijkt mij veel hectischer als mijn vriend dan nog het huishouden zou moeten doen terwijl de kinderen ook nog aandacht willen. Ik heb liever dat ze lekker tijd met papa hebben in deze periode dan met een vreemde kraamverzorger en geen tijd met papa omdat die het huishouden moet doen.
 
Quote
RE: kraamzorg
Jen9  schreef op: 05-06-2014 06:35:21
Je gaat er vanuit dat je direct na de bevalling alles weer kan, omdat dat bij de vorige ook zo was... En als dat nu eens niet zo is?
 
Quote
RE: kraamzorg
Bettie  schreef op: 05-06-2014 08:10:18

Quote Annie:
Waarom denk je dat ze je huishouden met de franse slag doet? Het is hier nog nooit zo schoon geweest als in de kraamtijd. OPmdat ik zelf veel kon, deed de kraamhulp de hele badkamer grondig (kastjes aan de kant, plankjes schoon e.d.) en de hele keuken, alle potjes, plantjes en dingetjes zijn van hun plek geweest. 



Hier werden zelfs mijn buitenramen gezeemd en mijn stoep geveegd. Ondanks dat ik het de dag voor de ks zelf had gedaan. Het is echt noodweer geweest in de dagen dat ik in het ZH lag en dus vond onze fantastische kraamhulp dat het fijn zou zijn als ik met mooi weer in een schoongeveegde tuin kon zitten en dan ook niet tegen vieze ramen aan hoefde te kijken. Zo ontzettend lief!!!
 
Quote
RE: kraamzorg
Duifje  schreef op: 05-06-2014 10:51:52
OMG mijn mond valt open. Ben zo blij dat ik jouw kraamhulp iet ben. Ik vind je heel erg neerbuigend overkomen.
Neem lekker een au pair, dan kan zij lekker voor JOUW kinderen zorgen.
 
Quote
RE: kraamzorg
C.  schreef op: 05-06-2014 14:05:14
Nou ik zit dit ook serieus met verbazing te lezen. Als je dan toch geen controles wenst te ondergaan neem dan helemaal geen kraamhulp en huur oppas in voor je kinderen, die zijn immers je eigen zorg en niet die van de kraamhulp die  officieel voor moeder en baby komt! Dan kunnen andere moeder die wel echt baat denken te hebben bij de kraamzorg wel gewoon meer uren.

Maar wat me ook verbaasd ik meen dat jij vroeg of je met 36 weken nog op vakantie kon gaan, kan je man dan wel ineens vrij krijgen? Dan kies je er toch voor dat hij rondom de geboorte vrij is om er te zijn voor de kinderen.
Je komt echt zo respctloos over zowel voor de kraamhulp, als naar je man toe kom op zeg hij is dan ook net vader geworden dan moet hij met zijn drukke baan met waarschijnlijk nog overwerken ook het huishouden nog gaan doen.
 
Quote
RE: kraamzorg
Anmv3  schreef op: 05-06-2014 14:19:49
Ik zit ook met verbazing te lezen.
Een kraamhulp is geen oppas voor je andere kinderen.
Waarschijnlijk zal ze wel hun eten en drinken verzorgen en een keer met ze kleuren ofzo.

Verder zou ik haar de dingen laten doen die jij aan je man toebedacht hebt zodat hij als hij thuiskomt van een
lange dag werken ook tijd voor zijn pasgeboren baby heeft en eventueel nog puf heeft om de andere 4 te badderen en naar bed te brengen.

Maar even terzijde, moeten jouw kinderen de hele dag vermaakt worden dan ?
Die spelen toch lekker in de tuin of zijn aan het kleuren en jij zit of ligt er op de bank bij ?

Misschien is het best een goed idee om een jong meisje een paar keer te vragen of zij iets met jouw
kinderen wil doen !
 
Quote
RE: kraamzorg
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-06-2014 14:37:35
Nou ik moet zeggen dat ik Deborah wel begrijp, het kost zoveel de premie eigenbijdrage en je krijgt er veel minder voor terug. daarnaast hou ik er ook niet van om iemand anders die ik niet ken om die een week lang in me huis te hebben. Ik vind het erg vermoeiend om me als een vreemde in me huis te voelen. Ik heb 2 keer kraamzorg gehad en alle 4 de vrouwen waren heus wel aardig hoor maar s'ochtends vroeg als je eindelijk in slaap bent gevallen en je moet er uit omdat die persoon om 7.30 voor de deur staat. En je bent daardoor gelijk klaarwakker en ik slaap overdag niet kan ik gewoon echt niet. Nee dat vond ik niet fijn en als je dan ook niet echt de keus heb t om het niet te doen want anders gaat de verloskundige stijgere tja wat moet je dan? Ik was heel blij dat ik bij de derde helemaal geen kraamverzogerster had heerlijk ik kon lekker uitslapen. En ik was baas in me eigen huis man was thuis we hoefden de kleine niet aan vreemde uittegeven want tja zo voelde het gewoon voor mij. Ik vond dit het fijnste en ja ik ben echt geen neerbuigend persoon maar ik hou gewoon van om na een bevalling te gaan clusteren. Ik en alleen me gezin en daar past voor mij gevoel geen kraamverzorgster bij. En dat mag toch er zijn er zat die er wel blij mee zijn.
 
Quote
RE: kraamzorg
Duifje  schreef op: 05-06-2014 14:40:17
Dus  omdat je premie betaald moet je er maar gebruik van maken? Helemaal prima hoor, maar dan wel waar ze voor bedoeld zijn. Je laat je huisarts toch ook geen kies trekken en de tandarts een uitstrijkje maken?
Een kraamhulp is geen oppas, zo simpel is het. En je kan dan niet zeggen, ik betaal premie genoeg dus moet ze maar op mijn kinderen passen.
 
Quote
RE: kraamzorg
Mie  schreef op: 05-06-2014 14:40:54
Ik snap eigenlijk niet dat je na 4 kinderen aan óns moet vragen wat een kraamhulp doet?
Je hebt het toch al 4 X meegemaakt lijkt me.

Ik sluit me aan bij de anderen, regel een oppas voor je andere 4. Of vraag je man ze bezig te houden, in overleg moet er toch ook bij een tijdelijk dienstverband wel wat mogelijk zijn.

Anders moet je de Kraamhulp ,maar niet afnemen en hopen dat je niet een keizersnede krijgt en alles alleen moet doen.

Ik heb een hekel aan het strooien met het woord respect, maar jij mag juist wél wat meer respect tonen voor dienstverleners naar jou toe.
 
Quote
RE: kraamzorg
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-06-2014 14:44:29
Maar ze vraagt toch wat ze nu doen elk jaar gaat er wat af en dan is het toch geen gekke vraag of ze de zorg van de andere kids kan overnemen? Tja iedereen beleeft de kraamzorg anders. plus een flinke dosis hormonen doen ook veel met je .
Geschreven taal is toch altijd anders als praattaal.
 
Quote
RE: kraamzorg
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-06-2014 14:47:08
Duifje door de verloskundige kan je niet zeggen laat maar zitten die kraamverzorgster. Want dan wil ze geen zorg verlenen aan jou in de kraam week dus dat is best zuur als je het niet wilt en wel je strot doorgeduwd moet krijgen en dan niet alleen voor de kraamvrouw maar even goed voor de verzorgster.
 
Quote
RE: kraamzorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-06-2014 14:58:51
Mijn vk wilt idd anders geen zorg verlenen.

Controles vind ik zeer onprettig (ik voel mezelf prima aan). Baby voed en verzorg ik zelf ;-). Poetsen deden zij hier nooit grondig. Mijn man doet nu naast zijn werk ook veel in huis. De oudsten vermaken zich zelf maar de jongste nog niet volledig. Het zal vakantie zijn en wil dan  gewoon lekker kunnen baby knuffelen en de boel de boel laten.

Omdat de kraamverzorgster eigenlijk een hele hoop niet hoeft van mij. En haar wel moet afnemen...




 
Quote
RE: kraamzorg
Jolijn  schreef op: 05-06-2014 15:08:19
Bij de eerste had ik een kraamhulp en dat was heel handig want ik wist er maar weinig vanaf, badderen, navelstreng etc. Een heel lieve vrouw overigens, die wel aan tijden en taken gebonden was.
Bij de tweede, net een jaar later, hebben we afgezien van kraamhulp en het compensatiebedrag van de verzekering gekozen. Omdat we toen nog alles wisten en ook best langer wilden slapen dan tot half zeven 's ochtends. Dat scheelde ook een heleboel controles, maar ik heb gewoon zelf mijn temperatuur gemeten.

Waarom overleg je niet met je verzekering en vroedvrouw over de noodzaak van kraamhulp? Misschien kun je van het compensatiebedrag inderdaad wel gewoon een paar uur per dag oppas inhuren.
 
Quote
RE: kraamzorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-06-2014 15:10:19
Ik wil gewoon kunnen rommelen in huis. Niet de wekker hoeven te zetten voor de kraamverzorgster.
Gewoon relax. Kopje thee en broodjes maakt voor ons allen. Lekker de kinderen laat rommelen in huis ...
Ik verwacht echt niet dat zij de poep pampers van Jim gaat verwisselen. Maar dat zij lekker met hem wilt puzzelen of een boekje wilt lezen. Met mooi weer bv kan hij uren buiten spelen. Gewoon iemand die de randzaken doet. Dus hun fruit wilt snijden.

Koken en dergelijke doe ik zelf of heb ik allen op voor gemaakt in de vriezer.

Wat mij een beetje verbaast. Dat ik verplicht zorg af moet nemen en haast geen keuze heb hoe ik dit wil gaan indelen. Anders laat ik haar gewoon uren aan tafel zitten.
 
Quote
RE: kraamzorg
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-06-2014 15:11:02
Bestaat dat een compensatie bedrag? Dat zou anders ideaal zijn... ff achteraan!
 
Quote
RE: kraamzorg
Harleysmama  schreef op: 05-06-2014 15:24:40
In een andere topic las ik dat je alleen basis bent verzekerd. Zou dus goed na gaan vragen, wat je precies aan kraamzorg krijgt. Want je moet zelf behoorlijk wat zelf betalen.
 
Quote
RE: kraamzorg
Anne Mv 3  schreef op: 05-06-2014 15:28:14
Maar je kunt toch ook zelf kiezen voor een kraambureau? Wij hadden 2 keer een kraamverzorgster die zich 4 weken voor de uitgerekende datum voor kwam stellen, we wisten dus wie er in huis kwam én of we een 'klik' hadden.
We hebben ook 2 keer dezelfde kraamverzorgster gehad. Idelaal!
Niet ieder kraambureau biedt dit, maar even zoeken en vragen aan de verzekering of ze het vergoeden kan geen kwaad (alhoewel je nu wel vrij laat bent om dat nog te regelen)

En anders op zoek naar een 15/16/17 jarig meisje wat iedere dag met je kinders wil komen spelen.
 
Quote
RE: kraamzorg
Famke  schreef op: 05-06-2014 15:49:03
Heb je geen moeder/schoonmoeder/zusje/vriendin die een paar dagen een paare uurtjes per dag bij je wil komen?
Dan laat je de controles door de huisarts doen.
Ik snap dat je met je baby wil knuffelen maar je anderen zijn er toch ook nog??Voor hen veranderd er ook veel.

Als je een te hoge of te lage bloeddruk krijgt voel je echt niet altijd zelf aan,en zo zijn er nog veel meer dingen waarvoor je geleerd moet hebben en die je niet zelf als moeder even kan voelen.

Je kan ook een hele andere bevalling krijgen als je vorigen,stel je krijgt een ks,dan ben je blij met kraamzorg!
 
Quote
RE: kraamzorg
Mamsie  schreef op: 05-06-2014 16:21:04
Allereerst Deborah heb je maar recht op 24 uur, de rest wat je zou krijgen is geen recht!
Dus er wordt je nu geen onrecht aangedaan.
En als ik je lijstje zie wat je wil dan heb je ook gewoon niet meer recht. je geeft geen BV, geen tweeling niet een eerste kindje dat zijn allemaal factoren waarin je meer uren toegekent krijgt.
Tja als het voor handen is kunnen ze je meer uren tot het max van jouw pakket aanbieden, maar 24 uur is dat waar je recht op hebt!

Weet je Deborah vind het prachtig dat je precies weet wat je wel en niet wilt in de kraamweek.
Maar zo'n eigen mening heeft ook consequenties.

Er zijn er hier meer die helemaal een eigen manier van bevallen, kraamzorg en dergelijk hebben, maar die zoeken uit waar ze kunnen krijgen wat ze willen hebben.
De manier van hoe je het hier neer zet maakt je een ondankbaar mens en zet de kraamzorg wat gewoon een MBO opleiding is neer als een veredelde schoonmaak of oppas.

De kraamzorg heeft primaire taken en secundaire taken. en jij wilt eigenlijk dat ze bij tertiare beginnen en soms iets secundair gaat doen, maar primair over gaat slaan.
Tja dat kan dus niet. EN je zult dus gewoon voor de dingen die jij wilt zelf een oplossing moeten zoeken!
Een kraamverzorgster die maar 3 uurtjes per dag bij jou is gaat echt niet met je kinderen naar de speeltuin.
Die zou dus wel een poepluier van een van de andere verschonen, want dat hoort bij verschoning overige kids.
 
Quote
RE: kraamzorg
Annemv4  schreef op: 05-06-2014 16:48:34
Ik heb echt met verbazing zitten lezen. Wat een aversie tegen de kraamhulp.
Ik ben nu ruim 22 weken zwanger van ons vijfde kindje en kijk nu al uit naar de kraamtijd. Heerlijk mezelf laten verwennen, dan mag het van mezelf. Lekker genieten van ons 'nieuwe' kindje, me even een paar dagen niet hoeven te bekommeren over de was, de stofzuiger, het eten. |Echt heerlijk. Ik heb altijd fijne en gezellige kraamhulpen gehad en mijn huis was altijd schoon na de kraamtijd.
Ik zou er echt nog eens even over nadenken voor je besluit echt helemaal geen kraamzorg af te nemen.  
 
Quote
RE: kraamzorg
Danimvsenna  schreef op: 05-06-2014 19:51:29
Ik kreeg ook maar 24 uur kraamzorg terwijl ik recht had op 48 uur.  DIt omdat wij erg laat de kraamzorg aangevraagd hebben en het nog net in de vakantie periode was.

Ik woonde nog thuis, dus mijn moeder kon eigenlijk gewoon het huishouden doen.

Onze kraamverzorgster deed:
- controles bij mij en baby
- slaapkamer en babykamer schoonmaken
- badkamer en toilet schoonmaken
- uitleg over een baby baden en bedje opmaken etc. (was mijn eerste dus had er de ballen verstand van)
- hulp bij borstvoeding

En verder maakte ze mijn eten klaar, pakte drinken voor me (niet dat ik dat vroeg, maar dat deed ze gewoon uit zichzelf).
Ook deed ze om de dag de huiskamer stofzuigen.

Ik vond het heerlijk dat ze er was, vond het erg jammer dat ik haar uiteindelijk maar 5 dagen gehad heb, omdat ik werd opgenomen in het ziekenhuis (wat misschien nog erger geweest had kunnen zijn als zei me niet naar het zieknhuis gestuurd had).
 
Quote
RE: kraamzorg
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2014 20:40:08
Onze 1e kraamverzorgster nam gewoon de sleutel mee. Wij konden heerlijk blijven liggen en kroelen en kregen koffie en thee op bed.

Je verzekering gaat echt niet meer betalen dan strikt noodzakelijk dus het lijkt met zeer onwaarschijnlijk dat er een compensatieregeling is.
 
Quote
RE: kraamzorg
Harleysmama  schreef op: 05-06-2014 20:53:13
Er is wel een compensatie regeling. Maar vraag me af, of jij met alleen een basisverzekering ervoor in aanmerking komt. Je zal toch je eigen risico betalen en die is minimaal 4 euro per uur. Dus je bent al 96 euro kwijt aan eigen risico. En dat gaat weer van het bedrag af voor die compensatie regeling.
 
Quote
RE: kraamzorg
Kees  schreef op: 05-06-2014 21:13:47
maar zo'n compensatie is toch alleen als het kraambureau geen mensen kan leveren?
toch niet omdat jij het liever zelf niet hebt?

wie weet....wie weet tref je een superfijne kraamhulp en hebben jullie een supergezellige week! das ook nog een mogelijkheid.
puur gericht op je andere 4 kinderen is een foute denkwijze.
de hulp komt voor jou en baby. dat er nog 4 rondlopen, tja....jullie maken zelf de keuze voor nummer zoveel, toch?

hoop dat je je open kunt stellen voor een fijne week met een lieve kraamhulp. ze komt om je te helpen niet om jou een week te vervangen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op kraamzorg
Naam
Bericht