Menu
 

Topic:

verliefd op een ander

Heel Erg Anno  schreef op: 29-04-2014 10:33:03
ik weet niet wat ik moet doen ik ben pas in contact gekomen met een hele leuke man. ik ben helemaal verliefd en we hebben afgesproken en elkaar ontmoet en nu wil hij weer afspreken en ik ook wel maar ik heb een vriend en kinderen dit kan zo niet, maar het is zo spannend en het lukt me niet hem uit mijn hoofd te krijgen. moet ik het hier met mijn man over hebben of juist niet
 
Quote
Navigatie
RE: verliefd op een ander
Ook Even Anno  schreef op: 29-04-2014 10:36:11
Ik zou er voor gaan. Dit heb ik toen ook gedaan, en ik ben er kwa man alleen maar beter op geworden.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Chantal31  schreef op: 29-04-2014 10:38:28
ik denk dat je eens goed moet gaan denken wat je echt wil. Mis je de spanning in je relatie of is het echte verliefdheid. Tot die tijd zou ik niet gaan afspreken met die andere man, 
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Anne Mv 3  schreef op: 29-04-2014 10:40:25
Hoe zou jij je voelen als je partner (achter je rug om) afspreekt met een andere leuke dame?
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Angelique  schreef op: 29-04-2014 10:42:23

Quote ook even anno:
Ik zou er voor gaan. Dit heb ik toen ook gedaan, en ik ben er kwa man alleen maar beter op geworden.



dat slaat natuurlijk als een mug op ene oflifant he 
ze wil der man enkids neit kwijt 
snap niet waarom je uberhaupt afspreekt  dan echt gewoon ontiegelijk dom 
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Mrtj  schreef op: 29-04-2014 10:52:58
Volgens mij worden heel veel mensen weleens verliefd terwijl ze in een langdurige relatie zitte. En dat is op zich niet per se een signaal dat er iets groots mis is aan je relatie. Het kán natuurlijk wel een signaal zijn.
Maar uiteindelijk gaat het erom wat je met die verliefdheid doet.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Zijlijn  schreef op: 29-04-2014 10:54:36
moeilijk hoor..

kijk verliefd worden is 1 ding..dat kan ons allemaal gebeuren. de vraag is wat je ermee wil/kan doen.

als je relatie met je vriend echt heel ongelukkig is en jullie toch al uit elkaar zouden gaan is het een ander verhaal dan wanneer gewoon de sleur er een beetje in is gekomen.
een gezin ontwrichten voor iets wat nu even heel spannend en nieuw is is niet niks. En kinderen krijgen er sowieso een knauw van (tenzij het al een slechte situatie is natuurlijk)
bespreken? ja ik zou dat doen. Want alles wat bespreekbaar wordt wordt ook kleiner. Maar misschien is dat in jouw geval helemaal niet handig.
succes ermee; probeer af en toen van een afstand naar jezelf te kijken of dit echt is wat je wilt.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Mafkees  schreef op: 29-04-2014 11:00:21
als je open staat voor een ander, mankeert er dus iets aan je huidige relatie.

wees een echte vrouw en verbreek je huidige relatie en ga dan lekker met jan en allemaal verder....
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 29-04-2014 11:23:03
Dat had je je moeten afvragen voordat je met hem had afgesproken. Kijk dat je verliefd wordt kan je overkomen maar je hebt nu al een stap gezet die in mijn ogen te ver gaat. Ik zou ermee kappen en niks zeggen.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Innie  schreef op: 29-04-2014 11:23:50

Quote MaFKeeS:
als je open staat voor een ander, mankeert er dus iets aan je huidige relatie. wees een echte vrouw en verbreek je huidige relatie en ga dan lekker met jan en allemaal verder....



Hier ben ik toch niet helemaal mee akkoord...

Ik kan er wel inkomen dat je makkelijk verliefd wordt als er wat schort aan je huidige relatie. Maar om dan meteen te zeggen dat je je huidige relatie dan maar meteen moet afbreken... Mensen die dat denken, zijn in mijn ogen voor een groot deel verantwoordelijk voor de toevloed aan gebroken gezinnen en echtscheidingen die we vandaag de dag zien.

Ik denk dat je in de eerste plaats inderdaad even goed moet nadenken over je huidige relatie. Wat zijn daar de positieve en de negatieve aspecten?
En bij de negatieve aspecten: zouden deze echt voorgoed opgelost zijn als je in een nieuwe relatie stapt? Dan neem ik graag even het voorbeeldje van de sleur die er na enkele jaren altijd wel is in een relatie. Je kan dit zien als een belangrijk negatief punt in je huidige relatie. Maar ben je er echt zeker van dat die sleur nooit meer terug zal komen eens je een nieuwe, spannende reltie begint met een andere man? Tuurlijk komt die terug, dus de sleur alleen is voor mij geen goed argument om een relatie stop te zetten. Werk er liever aan, samen met je man!
Een ander voorbeeldje is bijvoorbeeld agressie in je huidige relatie (puur als voorbeeld hoor). ook dat is een enorm belangrijk negatief aspect, waar je een goede kans hebt dat dit voorgoed verleden tijd is als je besluit om voor een ander te gaan. Dat zou voor mij dan wel een reden zijn...

Maar laat ons vooral even proberen om niet te vlug te oordelen. Het kan iedereen overkomen, verliefd worden. En dan is het enorm moeilijk om aan die verleiding te weerstaan. En dan mag je nog van die heilige principes hebben, dat helpt allemaal geen drol. Ik zou graag eens willenw eten of die dames die hier zo hard ongenuanceerde standpunten verkondigen, het ooit al eens hebben meegemaakt. En als hier meiden zijn die vroeger ook zo zwart/wit dachten, maar het dan zelf hebben meegemaakt... Wedden dat hun mening ook fel veranderd zal zijn?

Wat betreft je twijfel om het er met je man over te hebben... Moeilijk! Eerst en vooral denk ik dat je die vraag eerst moet opgelost hebben, vooraleer er misschien "iets" met die andere man gebeurt. Ik denk sowieso niet dat je op veel begrip zult moeten rekenen als je hem ooit vertelt dat je effectief bent vreemdgegaan. Maar misschien reageert hij best wel nog ok als je hem vertelt dat je verliefd bent, dat er zeker nog niets gebeurd is, maar dat je er wel mee zit. Dat hangt natuurlijk af van de persoonlijkheid van je man. Sommige mannen zouden je meteen buitenknikkeren als ze horen dat je gevoelens hebt voor iemand anders, andere mannen zullen misschien de reflex hebben om voor de relatie te vechten. Dat kan ik niet voor jou uitmaken.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Kim Mv Sem  schreef op: 29-04-2014 11:28:09

Ben je verliefd op hem omdat het spannend en nieuw is? Of heb je problemen in je huidige relatie? In het eerste geval, denk even terug, dat was toch ook met je huidige partner? Toen was het toch ook nog spannend enz? Stel je verlaat je huidige partner voor diegene waar je verliefd op bent, denk je dan niet dat je hetzelfde meemaakt over een tijd met deze man? Iedereen is in het begin ontzettend verliefd, sommige blijven dat altijd zeggen ze maar mijn mening is dat dat overgaat in houden van en natuurlijk voel je nog weleens vlinders in je buik maar je gevoel is anders. En wil je je gezin breken voor iets wat over een paar jaar weer gaat gebeuren? Denk er goed overna meid, iedereen zit weleens in de slob met de relatie maar dat is logisch, er gebeurd van alles.


Kijk als je problemen hebt in je relatie die niet op te lossen zijn als je al van alles hebt geprobeerd maar ik denk niet dat het dan een goed iets is om zo over te stappen in een nieuwe relatie.

 
Quote
RE: verliefd op een ander
Anmv3  schreef op: 29-04-2014 11:34:00
Moeilijk..ik zou zeker voor eerlijkheid gaan, hoe moeilijk dat ook lijkt.
Moet er toch niet aan denken dat mijn partner dit soort dingen achter mijn
rug om zou doen..ik had het al bespreekbaar gemaakt voordat ik met een andere man had afgesproken.

Nu kan ik ook geen geheim voor mijn man hebben zonder dat hij merkt dat er iets is, kan zelfs
geen verjaardagskado voor hem wekenlang verzwijgen

Dus, bespreekbaar maken en bedenken voor jezelf wat je nu eigenlijk wil, als je man je al niet
de deur heeft gewezen nadat hij gehoord heeft dat je met een andere man op stap bent geweest !
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Mafkees  schreef op: 29-04-2014 11:46:23
@ Innie...ik ben zeker geen heilige maar hier heb ik overduidelijk een mening over ja!
Niet dat ik zelf verliefd word, ik geloof daar namelijk niet in. Ik heb de andere kant meegemaakt en dat is zowat mijn ondergang geweest.
Juist mensen die zo denken zorgen voor meer echtscheidingen? draai het even lekker om ofzo?

TO is fout. Niet degene die er niet mee akkoord gaan hoor.

Zou effe lekker zijn....Je mag maar verliefd zijn, je mag maar doen en laten wat je wilt maar de ander mag er niet een punt achter zetten want " dan zijn er zoveel verbroken relaties?"
bijzondere gedachtengang....

als je 100 % van elkaar houdt heb je 0,0 ruimte voor een verliefdheid.


 
Quote
RE: verliefd op een ander
Laura  schreef op: 29-04-2014 12:08:19
Als je van je vrien en kinderen houdt en met hun verder wilt, dan zou ik het er niet over hebben en heel snel al het contact met die andere verbreken. en dan echt al het contact. Realiseer je dat je heel veel op het spel zit. Je vriend en kinderen zullen hier zeker niet gelukkig van worden. Of jij er gelukkig van wordt is ook maar de vraag. Blijf je contact houden, dan zul je wel eerlijk moeten zijn. Maar als je verliefd bent en met je vriend verder wilt is het heel onverstandig contact te houden.

Volgens mij kan iedereen verliefd worden, maar het is ook aan jezelf wat je ermee doet en realiseer je dat je ook een hoop mensen ongelukkig maakt.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Innie  schreef op: 29-04-2014 12:08:58

Quote MaFKeeS:
Niet dat ik zelf verliefd word, ik geloof daar namelijk niet in.



Wat bedoel je precies als je zegt dat je niet gelooft in "verliefd worden"? Ooit ben je toch verliefd geworden op je man toch?


Ik zie verliefd worden als een natuurlijke, chemische reactie in de hersenen. En hersenen zijn nu eenmaal niet monogaam geprogrammeerd en hebben lak aan de regeltjes en normen die wij onszelf als mensen hebben opgelegd.

Quote MaFKeeS:
Juist mensen die zo denken zorgen voor meer echtscheidingen? draai het even lekker om ofzo?



Misschien heb je me niet goed begrepen. Ik denk dat iedereen wel merkt dat er nu veel meer echtscheidingen zijn dan vroeger. In sommige gevallen is dit positief, want het betekent voor een stuk dat vrouwen meer voor zichzelf durven opkomen dan vroeger. Ze durven er nu eindelijk zelf een punt achter zetten als hun man gewelddadig is, of alle vrouwen uit het dorp al eens in zijn bed heeft gehad, ...
Maar er is volgens mij ook een negatieve kant aan. En dat is dat mensen nu veel vlugger hun relatie opgeven dan vroeger. En dan komt jouw reactie even in beeld. Voor mij hoeven kriebels in de buik voor een ander, helemaal niet het einde van een relatie te betekenen. Net omdat ik ervan overtuigd ben dat dit een doodnormale, natuurlijke en zelfs dierlijke reactie is. Het belangrijke is hoe je ermee omgaat. Je kan het zien als een signaal dat het dringend tijd is om je huidige relatie even onder de loep te nemen. En dan nog kan je tot de conclusie komen dat het beter is om uit elkaar te gaan, of je kan deze "kans" samen aangrijpen om je relatie nog beter te maken dan voorheen.
Maar er zijn mensen zat die deze kans niet grijpen, en meteen beslissen dat een banale verliefdheid, ook zonder dat het echt vreemdgaan kan genoemd worden, het einde van de relatie betekent. Dan heb je volgens mij een goede kans gemist om je relatie net beter te maken, ook al moet je daarvoor misschien eerst uit een diep dal komen. 

Quote MaFKeeS:
Je mag maar verliefd zijn, je mag maar doen en laten wat je wilt maar de ander mag er niet een punt achter zetten want " dan zijn er zoveel verbroken relaties?"



Het gaat er in deze discussie niet over dat "de ander" de relatie stopzet... De vraag van TO was of zij er dan maar meteen een punt moest achterzetten. Dus dit is de discussie helemaal niet.

Quote MaFKeeS:
als je 100 % van elkaar houdt heb je 0,0 ruimte voor een verliefdheid.



Wat een mooie gedachte, ik zou 'm ook zo kunnen hebben neergeschreven toen ik 16 was, en nog een ideaalbeeld had van wat een perfecte relatie was  Ik ben oprecht blij voor jou dat je een relatie hebt waar dat naïeve beeld overeind blijft, maar ik denk dat je daar een gelukkige uitzondering bent... 

 
Quote
RE: verliefd op een ander
Son  schreef op: 29-04-2014 12:12:44
Draai het om...wat zou je willen als je man verliefd is op een ander ?

Ja..pijnlijk he ! Kappen dus en kies voor je gezin.

of je relatie moet dusdanig slecht zijn dat dat niet meer goed komt, maar dan heb je alsnog een hele weg te gaan voor je toe mag geven aan de verliefdheid.

Denk aan je kids please
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Mafkees  schreef op: 29-04-2014 12:13:57
wij delen onze mening dus duidelijk niet Innie.

van jou ietwat naief om mij een " 16 jarige naieve kijk op een relatie" in te schatten

ik denk dat ik op relatie gebied net even wat meer ervaring heb dan jij ooit nog zal krijgen
ik weet heeeeel goed waar ik over praat nl.

ik geef mijn hart 1 x. en dat is aan mijn partner.
daarnaast is geen ruimte voor NOG een liefde.

ik ben dan blijkbaar, zoals jij aangeeft, een uitzondering, in eerlijkheid en trouw.

en ik ben er supertrots op
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Innie  schreef op: 29-04-2014 12:19:45
En daar mag je trots op zijn!

Maar het valt me opnieuw op... Tussen wat kriebels in je buik (wat voor mij verliefdheid is) en "je hart geven aan iemand anders" ligt voor mij nog een heel verschil.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Belske  schreef op: 29-04-2014 12:21:58
Het lijkt erop dat TO gewoon al heel erg ver zit in de affaire, of onze raadgevingen daaraan veel zullen verhelpen, durf ik betwijfelen. Wij kunnen voor haar niet uitmaken wat de beste keuze is, dat zal ze zelf moeten doen.

Quote Innie:
[...]Maar laat ons vooral even proberen om niet te vlug te oordelen. Het kan iedereen overkomen, verliefd worden. En dan is het enorm moeilijk om aan die verleiding te weerstaan. En dan mag je nog van die heilige principes hebben, dat helpt allemaal geen drol. Ik zou graag eens willenw eten of die dames die hier zo hard ongenuanceerde standpunten verkondigen, het ooit al eens hebben meegemaakt. En als hier meiden zijn die vroeger ook zo zwart/wit dachten, maar het dan zelf hebben meegemaakt... Wedden dat hun mening ook fel veranderd zal zijn?



Dat klopt. Iedereen kan verliefd worden op iemand anders. Het overkwam mij ook. Totaal onverwacht ontmoette ik iemand van 20 jaar geleden. Toen hing er al "iets" tussen ons en dat was er blijkbaar nog steeds. Ik ben hem dan met medeweten van mijn echtgenoot een tijdje blijven zien, op vriendschappelijke basis. Maar na een tijd realiseerde ik me dat ik wel echt verliefd was en met vuur speelde. Ik heb een gezin, iets waar met liefde en geduld aan gewerkt is en nog steeds wordt. Zou ik dat op het spel zetten voor wat spanning en overmijdelijk een hoop moeilijkheden die daarbij horen? Het besluit was vrij snel getrokken: mijn gezin staat voorop. Aan die ander van 20 jaar geleden denk ik nog weleens, maar ik weet dat daar geen toekomst in zit. Toen ik mijn besluit genomen had, viel er een zware last van me af en ben ik opnieuw voluit voor ons gezin gegaan. Of mijn echtgenoot weet wat ik voor die ander voelde? Geen idee, maar hij is geen uil, dus...
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Jen9  schreef op: 29-04-2014 12:25:17
Kappen en wel nu....

Kriebels kan iedereen elk moment voverkomen, t is wat je ermee doet.... En in mijn ogen moet je er niks mee doen en ben je al te ver gegaan....
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Jolanda1974  schreef op: 29-04-2014 12:30:49
Als een vrouw hier haar verhaal had neergezet over dat haar man verliefd is op een ander dan zijn de opmerkingen niet van de lucht.. en nu moet ze haar gevoel maar volgend. Beetje krom..

Ik ben ook van mening dat als je zo hotel de botel bent van iemand dat er iets niet klopt in je huidige relatie. Je kunt altijd vlinders krijgen voor iemand anders maar het is wat je ermee doet en hoe eerlijk je bent tegenover je huidige partner. Maar achter zijn rug om afspreken is al een stap te ver in mijn ogen.
Het gras is altijd groener aan de overkant maar je weet niet wat daar achter de deuren afspeelt.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Suus  schreef op: 29-04-2014 12:34:39
Innie, principes veranderen niet omdat het jou ineens overkomt hoor. Ik belazer mijn partner niet, ook niet als mij dat uitkomt. Als je iets hoog in het vaandel hebt is ruggengraat niet moeilijk.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Minou  schreef op: 29-04-2014 12:37:44
Amen



 
Quote
RE: verliefd op een ander
Cien  schreef op: 29-04-2014 12:38:05
Wat niet weet wat niet deert, iedereen heeft zo zn'n geheimpjes. Ik zou er niet te zwaar aan tillen, en gewoon lekker plezier maken!!
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Jolanda1974  schreef op: 29-04-2014 12:42:14

Quote cien:
Wat niet weet wat niet deert, iedereen heeft zo zn'n geheimpjes. Ik zou er niet te zwaar aan tillen, en gewoon lekker plezier maken!!



Zo dan... dat moet de (mannelijke) partner eens flikken. Dan is de kritiek niet van de lucht.. 
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Jen9  schreef op: 29-04-2014 12:43:18
Vrouwens gaan meer vreemd dan mannen trouwens, maar dit terzijde..

Ik hoop dat degenen die dit soort dingen zeggen zelf enorm belazerd worden, in wat voor opzicht dan ook....
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Minou  schreef op: 29-04-2014 12:43:44
Allemaal gasten die trouw op een laag pitje hebben


 
Quote
RE: verliefd op een ander
Jolanda1974  schreef op: 29-04-2014 12:47:03
Laat mij dan maar trouw zijn aan mijn man en gezin! ik kan ze met een open vizier aankijken elke dag en genieten van elk moment dat we samen zijn. En natuurlijk plak ik mijn man wel eens achter het behang maar zolang ik nog blij ben dat ie thuis komt zit het wel goed..
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Belske  schreef op: 29-04-2014 12:48:17

Quote cien:
Wat niet weet wat niet deert, iedereen heeft zo zn'n geheimpjes. Ik zou er niet te zwaar aan tillen, en gewoon lekker plezier maken!!



Ach, dit is gewoon iemand die het brandje wat wil aanwakkeren. Niet op reageren.
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Jen9  schreef op: 29-04-2014 12:49:39
dat denk ik ook.. waarschijnlijk een kind dat zich verveelt....
 
Quote
RE: verliefd op een ander
Stefke  schreef op: 29-04-2014 20:18:27
Mijn bek valt hier open van sommige reacties....
 
Quote
Navigatie


Reageren op verliefd op een ander
Naam
Bericht