Gewoon Ik schreef op: 27-04-2014 16:36:48 |
volgens mij was er ooit een topic over maar ik kan hem niet meer vinden. Wij eten vandaag Ikan smoor djawa en wat eten jullie? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 04-05-2014 17:01:06 |
Vandaag wordt het kipfilet met een korstje van parmezaanse kaas, stokbrood kruidenboter en
salade. |
Quote |
Eefje schreef op: 04-05-2014 17:35:05 |
Turks brood met varkenvleesreepjes in Marokkaanse kruiden, brood bestrijken met rode saus (blikje
tomaten puree met sambal erdoor), dan de vleesreepjes er op, blokjes komkommer en tomaat er op en
als laatste knoflooksaus. Sla erbij. Hmmmm, één van onze lievelingkostjes! Morgen bloemkool met gehaktbal. Dinsdag hutspot met spekjes en worst. Woensdag rijst (verse nassi groenten erdoor) met kipblokjes in chicken tonight (zoetzuur en saté ![]() |
Quote |
Pien schreef op: 04-05-2014 18:47:03 |
Beenham, patat in schil en een hele grote bak sla met rauwkost, olijven en fetakaas. |
Quote |
M&j schreef op: 05-05-2014 18:23:16 |
Krokante kipschnitzel, gebakken aardappelen, kropsla, doperwtjes en appelmoes. |
Quote |
Bettie schreef op: 05-05-2014 18:55:43 |
bloemkool met gekookte aardappels en een kogelbiefstuk. Als toetje verse aardbeitjes met suiker
én vruchtenyoghurt. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 05-05-2014 18:57:12 |
bbq: speklapje, hamburger, kipvleugeltjes, courgette en groene asperges. Jammie! |
Quote |
Mafkees schreef op: 05-05-2014 19:25:00 |
hier is papa jarig en hij mocht kiezen: patat dus! en dat vinden wij alle 4 heerlijk! |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 05-05-2014 19:49:18 |
Roerbakmie met kip en heel veel roerbakgroenten en een gebakken eitje. |
Quote |
M&j schreef op: 06-05-2014 18:41:29 |
Vandaag bietenstamp, met rauwkost en een speklapje. Morgen ga ik op de italiaanse tour. |
Quote |
Bettie schreef op: 06-05-2014 18:53:21 |
Hier ook stamppot vandaag maar dan wel stamppot rauwe andijvie met rookworst en uitgebakken spekjes. |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 06-05-2014 19:49:49 |
Op dinsdag eten we altijd bij mijn moeder en dat was witvis in Italiaanse saus met tagliatelle,
broccoli en polenta met kaas erdoor. Erg lekker. Als dessert een chocoladepudding met amaretto, lange vingers en caramel. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 06-05-2014 19:50:55 |
Gebakken aardappelen met snijbonen en kipschnitsel |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 07-05-2014 09:22:57 |
Gister hadden wij varkenshaas met gemengde paddenstoelen en een bak sla. Vandaag ga ik erwtensoep maken. Heb er zin in. |
Quote |
Kmvs&m schreef op: 07-05-2014 09:25:14 |
Maandag stamppot rauwe andijvie, gisteren pizza. Vanavond of tagliatelle met zalm en spinazie of gewoon aardappels met spinazie, ei en een stukje vlees. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 07-05-2014 09:33:41 |
Vandaag gegratineerde visschotel met worteltjes morgen eten de kids poffertjes, man een pizza en ikke lekker tapas ![]() vrijdag aardappelschijfjes, broccoli en vegaburger |
Quote |
Irma Mv T En B schreef op: 07-05-2014 09:37:28 |
Toversoep (rundvlees boulion vers getrokken met al de groente die we kunnen vnden in huis gesneden
door de jongens. Plus spinnenballen gehakstballentjes draaien en daar spagetti doorsteken en dan
koken je krijgt dan spinnenballen.) gebakken aardappels, salade, asperges en snitzels. Als toetje paashaasmouse (de chocoladepaashazen tot een toetje verwerkt). |
Quote |
Chantie schreef op: 07-05-2014 09:50:46 |
maandag hadden we snijbonenstamppot met speklapjes, gisteren patatjes met stoofvlees en een snack
voor de meiden en vanavond tagliatelle met pestogehaktballetjes in tomatensaus |
Quote |
M&j schreef op: 07-05-2014 09:55:58 |
Op verzoek van de kinderen voor vandaag lasagne met broccolisalade. Het is mijn vrije dag dus ik heb
de tijd, zo meteen maar aan de slag en de spullen bij elkaar zoeken en een boodschappenlijstje
maken. |
Quote |
Lin77 schreef op: 07-05-2014 09:58:17 |
tagliatelli met broccoli en varkenshaas met eigengemaakte pesto en oude geraspte kaas/ tomaten |
Quote |
M&j schreef op: 07-05-2014 13:04:28 | ||
Het is belangrijk de bloem heel goed te garen, dat vraagt echt even tijd, tussen de 5 en 15 minuten op laag vuur. Als de roux warm is meng je het met een koude vloeistof of omgekeerd, als de roux koud is doe je er een warme vloeistof bij. Per liter vocht heb je gemiddeld 60 gram vet (olie of boter) nodig op 80 gr bloem. Ik maak de roux meestal van te voren, het is goed houdbaar in de koelkast en daarna makkelijk te verwerken. | ||
Quote |
Spatje schreef op: 07-05-2014 13:32:10 |
ik doe bij de warme roux altijd koud of warm, heb echt nooooit klonters, maar idd wel even laten
garen |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 07-05-2014 14:11:50 |
Zalmfilet uit de oven met gegrilde groenten, ovenfrites en broccoli. |
Quote |