Menu
 

Topic:

vuurwerk

Deborah  schreef op: 28-12-2013 08:52:59
Nu wilt papa hier vuurwerk kopen voor de kinderen.
Ik ben niet van het vuurwerk maar volgens hem is het ontzettend leuk.
Ze gaan absoluut niet zelf afsteken. Alleen onder begeleiding... nu wilde Priscilla een vuurwerkbril. Volgens papa kan er niks gebeuren met rotjes en onder begeleiding. Is dat zo?

Wat vinden jullie? Of hoort het er gewoon bij? Hier zie je heel veel kinderen alleen de straat opgaan...Mijn man is zelf ook zo opgevoed.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: vuurwerk
Moossie  schreef op: 28-12-2013 15:53:49
Iedereen hier vind het eng. Behalve mijn man.
Maar hij vind er niets aan en zonde van het geld.

Maar ik zou idd die bril erbij doen.
 
Quote
RE: vuurwerk
Mama Van Drie  schreef op: 28-12-2013 16:39:16
Er zijn al 8 zwaargewonden door vuurwerk, daar zullen er nog wel wat bij komen, eigen schuld, vuurwerk mag je nu nog niet eens afsteken, doe je dat wel dan ben je bezig met illegale praktijken.
Er zijn jongens die hun hand kwijt zijn, 2 minderjarige jongens die beide een hand kwijt zijn......de verwondingen zijn met name aan de handen ( tot nu toe).

In vlaardingen lopen jongeren winkelend publiek te terrroriseren met rotjes en vuurpijlen, die worden zelfs de winkels wel eens in gegooid, mijn advies : oppakken en vast zetten tot 2 januari.

Heb net aan mijn zoon van 17 nog gevraagd of hij nog vuurwerk wilt, want het mag natuurlijk best als hij het wilt maar ne, hij heeft er niks mee en het hoeft niet voor hem, ben daar wel blij om eigenlijk.
 
Quote
RE: vuurwerk
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 18:09:09
Nou mama van 3 ,dat zou ik echt een super oplossing vinden, als je nu afsteekt dat je dan tot 1 of 2 januari vastzit. Kun je ook niet meer knallen.
Tot nu toe gaat het hier best goed ,wordt wel geknald, maar ze blijven netjes. Maar ik heb ook wel gehad at ze naar mij en mijn dochter gooiden, zelfs toen ik met kinderwagen liep, wat was ik bang!!! 
 
Quote
RE: vuurwerk
M&j  schreef op: 28-12-2013 18:35:28
Een tip voor degene die best met hun kinderen willen oefenen maar echt vuurwerk een stap te ver vinden. De pakketten van de HEMA zijn erg leuk. Het is echt kindervuurwerk maar dan met een knalletje of gilletje en (verschillende) kleuren-en glitterfonteinen. Ziet er super echt uit maar is behalve stukken goedkoper ook veel veiliger.


Mijn kinderen mogen onder begeleiding en mèt bril vuurwerk afsteken daar heb ik verder geen moeite mee. Als mijn oudste graag wil mag ze met andere kinderen eventueel vuurwerk afsteken in de wijk op oudjaarsdag, mijn jongste echter mag dat ècht nog niet. Er lopen hier zat van zijn leeftijd die dat wel mogen maar mijn zoon is te impulsief en beinvloedbaar, dus geen haar op mijn hoofd.
Op oudjaarsavond kopen wij wat siervuurwerk en een paar pijlen. Ieder gezinslid mag een pijl afschieten en dan uitspreken wat hij van het afgelopen jaar niet meer wil dat het terugkomt en een wens doen voor het nieuwe jaar.
 
Quote
RE: vuurwerk
Mie  schreef op: 28-12-2013 18:40:14
Mijn zoon wil heeeeel graag rotjes. Dit jaar mag hijdie  voor het eerst.
Wij hebben vanmiddag een doosje gehaald, wel gevraagd of het maar lichte zijn.
Hij mag ze (in 1e instantie samen met pappa en uitleg) afsteken in de buurt, mits hij zijn vuurwerkbril op heeft.
Als hij ons laat zien dat hij er verantwoordelijk mee omgaat mag hij daarna alleen.
Ik ben van mening dat je zoeits beter kunt begeleiden dan verbieden, straks gaan ze stiekem van dat illegale spul afsteken......dat vind ik pas eng.
 
Quote
RE: vuurwerk
Mie  schreef op: 28-12-2013 18:41:47
en dat mag overigens pas op oudjaarsdag. daarvoor heeft hij pech en wacht hij maar even.
 
Quote
RE: vuurwerk
Mafkees  schreef op: 28-12-2013 18:49:45
Ik lees hier over het beter aanleren dan verbieden
Maar ik verbied helemaal niks!
Hier gewoon geen interesse, dat kan nl ook nog

En ga nu niet iets aanleren met 7 en 4 jaar
Voor 'later', wat een onzin. Zien we dan wel weer als
Ze er dan klaar voor zijn

 
Quote
RE: vuurwerk
Famke  schreef op: 28-12-2013 18:56:41
Mijn dochter vraagt er gelukkig niet om.We gaan wel elke oudjaars avond om een uur of 8 kijken naar profecioneel vuurwerk wat wordt afgestoken hier in de buurt.Er mooi en gratis!
 
Quote
RE: vuurwerk
Lonneke  schreef op: 28-12-2013 20:04:31
Zoon hier bijna 10 stuitert al 1,5 maand wbt vuurwerk haha.. gelukkig luistert hij wel heel goed, en steekt het alleen af met oud en nieuw samen met papa. En dan het lieft sier en bloemen vuurwerk.

natuurlijk met bril (kosten 1 of 2 euro)
 
Quote
RE: vuurwerk
Anmv3  schreef op: 28-12-2013 20:13:49
Onze zoon van 10 heeft nu ook weer een klein tasje met vuurwerk wat hij zelf mag afsteken.
Vorig jaar voor het eerst gedaan en hij gaat er gelukkig rustig mee om.
Van mij moet ie in de tuin het afsteken, van mijn man mag hij ook op plein..nog even een
twijfelpuntje
Ik ben er zelf geen fan van en zal blij zijjn als het weer achter de rug is.
Voor middernacht hebben de mannen nog een mooi siervuurwerk pakket gekocht. Vind dat altijd
nog wel mooi om te zien !
 
Quote
RE: vuurwerk
Truuske  schreef op: 28-12-2013 22:07:29
Ik hou er zelf niet zo van, ook nooit echt veel afgestoken als tiener. Nu wil ik het liever niet hebben, maar mijn man en broer zijn ook van mening dat ze het de jongens moeten leren zodat ze later weten wat ze moeten doen. Nu is de oudste 6 en hij mag even mee naar buiten en wat afsteken, maar de middelste van 4 niet hoor. Hij zou wel willen, haha.

Waar kan je zo'n vuurwerkbril goedkoop halen? Want die wil ik dan wel bij het lesje vuurwerk. Ik let idd ook altijd op de kleding die ze aan hebben.
 
Quote
RE: vuurwerk
Minou  schreef op: 28-12-2013 22:37:46

Quote MaFKeeS:
Ik lees hier over het beter aanleren dan verbieden Maar ik verbied helemaal niks! Hier gewoon geen interesse, dat kan nl ook nog En ga nu niet iets aanleren met 7 en 4 jaar Voor 'later', wat een onzin. Zien we dan wel weer als Ze er dan klaar voor zijn



idem!


 
Quote
RE: vuurwerk
Inky69  schreef op: 28-12-2013 22:55:24
Hier is met 8 en 5 ook geen interesse. Ze vinden het vuurwerk leuk wat papa aansteekt meer hebben aboluut nog iets van, dat wil ik ook. Zeker niet meer toen mijn dochter met een verhaal aankwam dat een nichtje van een meisje in haar klas haar hand zou zijn kwijt geraakt door vuurwerk.....Mijn dochter was helemaal verbaasd dat dat ook kon gebeuren.......

Dus nee hoor, voorlopig steekt zij nog echt geen vuurwerk aan.
 
Quote
RE: vuurwerk
Jen9  schreef op: 28-12-2013 23:02:58
vuurwerkbrillen kun je goedkoop bij de hema halen, geloof 1,50 ofzo, hetzelfde bij de speelgoedzaken...
 
Quote
RE: vuurwerk
Jen9  schreef op: 28-12-2013 23:03:50
o en nog een tip, haal in deze tijd even de capuchons van de jassen.. een verdwaald rotje in een capuchon wil je niet hebben.
 
Quote
RE: vuurwerk
Boterbloem  schreef op: 29-12-2013 13:10:15
Vanmorgen hebben we het in de kinderkerk gehad over vuurwerk. Mijn man gaf vanuit zijn functie een veiligheidsles (was echt supergaaf! Groep 5 t/m 8 was erbij).
Ongelooflijk wat sommige kinderen allemaal weten, maar wel mooi om te zien. Wat ze het mooiste vinden, hoe je het veilig kan doen, wat niet veilig is. Wanneer is het legaal, wanneer illegaal en ga zo maar door.
Daar zag je ook echt een groot verschil: kinderen die niet mochten afsteken (meeste verhalen die je erbij hoorde was dat ouders nare ervaringen ermee hadden gehad) en sommige wel, al ddan niet onder begeleiding.

Ouders waren achteraf ook enthousiast. Die zeiden al: als het zo gezegd wordt door een agent land het meer als dat je paps en mams lopen te zeuren ;-)
 
Quote
RE: vuurwerk
Jo  schreef op: 29-12-2013 13:16:57

Wat is eigenlijk de minimum leeftijd om voorwerk te mogen kopen??


 

 
Quote
RE: vuurwerk
Jolanda1974  schreef op: 29-12-2013 13:28:28
Wat ben ik blij met 2 meiden in deze  In mijn beleving is vuurwerk en willen knallen echt een jongens-mannending. Ik vind het mooi om naar te kijken en geniet dan ook met volle teugen van het vuurwerk wat de buren afsteken. Ik vind het zonde van het geld. Mijn man zou het wel willen hoor maar vindt het ook zonde van het geld. Een beetje mooi pakket is toch al gauw 60-70 euro. Kunnen we een week boodschappen van doen haha.

Ik verbaas me overigens wel over het feit dat er niet meteen aan een veilligheidsbril gedacht wordt. Wil je je kinderen leren om op de juiste manier met vuurwerk om te gaan dan vind ik dat stap 1. Eerst de regels van veiligheid.
En vuurwerk naar andere gooien.. No way, dan sluit ik je zelf wel op tot 2 januari.

Mijn man staat elk jaar de stoep aan te vegen na het afsteken van de buren. Die laten het gewoon heel associaal liggen. Ik ben het van huis uit gewend dat je het meteen opruimt. 
 
Quote
RE: vuurwerk
Jolanda1974  schreef op: 29-12-2013 13:29:36

Quote Jo:

Wat is eigenlijk de minimum leeftijd om voorwerk te mogen kopen??


 




U moet minimaal 12, 16 of 18 jaar zijn om vuurwerk te kunnen kopen. De minimumleeftijd hangt af van het soort vuurwerk. Op de verpakking van het vuurwerk staat welke leeftijd u moet hebben. 


 






























Tabel: soorten vuurwerk
CategorieLeeftijdGebruikGevaarGeluid
I Vanaf 12 jaar Gebruik in besloten ruimte (binnenshuis) Weinig gevaar Bijna geen geluid
II Vanaf 16 jaar Gebruik buitenshuis in een afgebakende plaats Weinig gevaar Laag geluidsniveau
III Vanaf 18 jaar Gebruik buitenshuis in een grote open ruimte Middelmatig gevaar Geluidsniveau niet schadelijk voor uw gezondheid

 
Quote
RE: vuurwerk
Mitch  schreef op: 29-12-2013 13:44:26
Mijn kinderen talen er niet naar, ik vind het een ellende die zooi!
Gisteren de brievenbus van mijn fotostudio dicht getimmerd omdat een stel van die rotblagen aan het overleggen was dat het wel "tof"  zou zijn om een rotje naar binnen te gooien.
Vind het zo asociaal dat ouders hun kinderen met een zak vuurwerk naar buiten sturen, ga maar spelen kinderen... idioot!

Mara goed mocht mijn zoon willen, dan koopt hij het maar van zijn eigen geld, niet van het mijne en dan inderdaad alleen met pa met de nodige voorzorgmaatregelen.
Zijn nu politieke partijen bezig om het particulier t everbieden... van mij mag het!
 
Quote
RE: vuurwerk
Jo  schreef op: 29-12-2013 13:57:49
Van mij mag de leeftijd 24+ worden

 
Quote
RE: vuurwerk
Boterbloem  schreef op: 29-12-2013 13:58:21

Ik weet niet of ik voor ben om het particulier te verbieden... Als ik naga hoeveel lol heb gehad vroeger wil ik dat voor mijn kinderen ook. MAAR als ik zie hoe gevaarlijk het tegenwoordig wordt EN veel nederlanders laten zien dat ze er niet verantwoord mee om kunnen gaan (illegaal kopen, stunten enzovoort) ben ik er wel weer voor...


Waarom moeten sommigen het toch weer verpesten? Vind dat altijd zo jammer... En (ondanks dat ik het erg vind) als hunzelf iets overkomt is tot daar aan toe, maar vroeger hadden wij al jongens in de buurt die gillende keukenmeiden op de grond legden , voet erop en dan los laten. Die dingen schoten zo op je af, zo eng!

Maar velen vinden het zo leuk...


Tegelijkertijd denk ik laat iedereen dat geld in een pot steken (wat is het, 60 miljoen??) en laat ze er iets goeds mee doen. Milieu niet zo vies, minder ellende en er wordt nog iets goeds gedaan ook...

 
Quote
RE: vuurwerk
Mama Van Drie  schreef op: 29-12-2013 15:30:43
Een veiligheidsbril  beschermt alleen de ogen....maar wat doe je dan tegen je handen?...Of als een rotje in je nek belandt?...Of tegen je been?......naar mijn idee geeft zo'n bril een verkeerd beeld van ' veilig' zijn, las op internet dat de meeste verwondingen aan de handen zijn...sta je dan met je bril op
 
Quote
RE: vuurwerk
Jolanda1974  schreef op: 29-12-2013 15:34:20
Het is een extra bescherming voor de ogen.. En nee je kunt niet elk letsel voorkomen maar de juiste voorlichting over het gebruik van voorwerk is belangrijk. En daar hoort in mijn ogen ook alle hulpmiddelen bij die een letsel kunnen voorkomen. En een bril beschermt nu eenmaal wel de ogen voor een groot deel. 
Onze meiden moeten ook een bril op als ze met papa naar buiten gaan om vuurwerk te kijken. Je weet maar nooit nl.
 
Quote
RE: vuurwerk
Boterbloem  schreef op: 29-12-2013 15:36:54

Dus omdat de meeste verwondingen ergens anders zijn hoeft die bescherming ook niet?


Een andere bescherming is oordopjes, maar de meeste handen zijn kapot dus die hoeft ook niet.
Nog een andere bescherming is kleding die niet snel brand, maar die beschermen je handen ook niet dus dat hoef je ook niet aan?


Dat is toch een redenatie van niets? hihi.

Mijn kind heeft net geskeelerd. Hij had allerlei bescherming op/ aan (helm, polsen, ellebogen, knieen). Dat er armbreuken ontstaan betekend niet dat dit alles dan ook maar niet hoeft.

Je ogen zijn zo belangrijk, dat is wel een bril waard. Net als je oren. Of je huid.

 
Quote
RE: vuurwerk
Boterbloem  schreef op: 29-12-2013 15:37:18
Daarbij denk ik dat weinig mensen denken: oooh nu heb ik een bril op, dus mijn hand kan niet meer kapot knallen 
 
Quote
RE: vuurwerk
S@ssefr@s  schreef op: 29-12-2013 16:10:19

Quote Jolanda1974:
Wat ben ik blij met 2 meiden in deze  In mijn beleving is vuurwerk en willen knallen echt een jongens-mannending. Ik vind het mooi om naar te kijken en geniet dan ook met volle teugen van het vuurwerk wat de buren afsteken. Ik vind het zonde van het geld. Mijn man zou het wel willen hoor maar vindt het ook zonde van het geld. Een beetje mooi pakket is toch al gauw 60-70 euro. Kunnen we een week boodschappen van doen haha.

Ik verbaas me overigens wel over het feit dat er niet meteen aan een veilligheidsbril gedacht wordt. Wil je je kinderen leren om op de juiste manier met vuurwerk om te gaan dan vind ik dat stap 1. Eerst de regels van veiligheid.
En vuurwerk naar andere gooien.. No way, dan sluit ik je zelf wel op tot 2 januari.

Mijn man staat elk jaar de stoep aan te vegen na het afsteken van de buren. Die laten het gewoon heel associaal liggen. Ik ben het van huis uit gewend dat je het meteen opruimt. 



vergis je niet, hier is het al jaren onze dochter die het ggeweldig vindt. De jongens talen er niet naar!
 
Quote
RE: vuurwerk
Jolanda1974  schreef op: 29-12-2013 16:17:52
Wil ik dat weten S@ssefr@s 

Het gaat erom dat kinderen zich bewust zijn van de gevaren van vuurwerk en daar op een verantwoorde manier mee omgaan. En dat begint bij de juiste voorlichting en opvoeding door de ouders. en daarbij horen ook de beschermingsmiddelen.
Het gebruik van beschermingsmiddelen is geen garantie dat je geen letsel oploopt maar je hebt er wel alles aan gedaan om het te voorkomen. Maar een juist gebruik van vuurwerk met alle veiligheidsregels in acht nemend is onmisbaar. En daar zul je als ouders wel het voortouw in moeten  nemen. Want ouders die hun jonge kinderen loslaten  met vuurwerk dat vind ik onvoorstelbaar.
 
Quote
RE: vuurwerk
Mama Van Drie  schreef op: 29-12-2013 16:22:27
Nee dat snapik ook wel, alleen las ik heel vaak hier van ' echt niet zonder bril etc' en dat riep bij mij de vraag op van ja....en de rest dan?....vandaar dat ik dat me zo afvroeg.

Oordopjes is ook een goeie met die harde knallen van tegenwoordig, hoewel ik denk dat de meeste jongere al een gehoorbeschadiging hebben al dan niet aan het oplopen zijn,  ik roep wel eens tegen mijn zoons dat de jeugd van nu al op vroege leeftijd gehoorbeschadigingen zullen hebben en dus aan een hoorapparaatje zullen moeten dankzij het altijd en eeuwig maar met oordoppen in te lopen.

Weet je...ik ben niet echt fel tegen vuurwerk maar vind wel dat er toch heel veel jeugd is dat er maar mee loopt te klooien om stoer te doen (denk ik).....als ik zou zien dat ze dan even wachten met gooien omdat ik bv aan kom lopen met mijn honden dan is er niks aan de hand...nee.....wat doen ze dan...juist gooien....of als je net voorbij bent vlak achter je...lachuhhhhhh..........en daar heb ik dus de pest aan....helaas zie je dat dus heel veel op straat,ik zie nergens ouders bij staan om de boel in de gaten te houden.

Nou ja...nog even volhouden en die ellende is ook weer voorbij.
Maar ik ben toch wel heel blij dat mijn jongens er geen behoefte aan hebben gehad, ze hebben nooit tassen vol vuurwerk gekocht.


 
Quote
RE: vuurwerk
M&j  schreef op: 31-12-2013 16:17:07
Nou, ik ben overstag. mijn jonste was nog maar net buiten of z'n beste vriend kwam met vuurwerk aanzetten. Het afsteken deden ze heel goed en veilig, dus mijn zoon mocht ook al aan zijn rotjes beginnen. Ze zijn uren bezig geweest maar dan alleen voor, dus ik kon goed een oogje in het zeil houden.
Hij heeft steeds zijn vuurwerkbril opgehad, gehoorbeschermers ed. was niet nodig, het geluid was allemaal onder de 90 db.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op vuurwerk
Naam
Bericht