Menu
 

Topic:

Herkenning gezocht...

Heleen  schreef op: 19-12-2013 19:19:09
Meiden ik weet het niet zo goed meer en rol inmiddels bijna om

Mijn zoon van ruim 4 maanden is een slechte slaper snachts (al vaker topic over geopend) maar ik weet het nu inmiidels echt niet meer.

Hij krijgt 19.00 de fles en ligt 19.30/20.00 slaapt dan half uurtje en dan begint het. keihard huilen en nergens mee te troosten dit is telkens circa 10 minuten en dan vlt hij weer in slaap zo gaan we heel de avond door. 23.00 nog een fles (dan is hij ook wakker) en dan ook in de nacht elk half uur/uur wakker (wil geen speen, heeft geen honger, schone luier etc. 

Ik weet het niet zo goed meer wat ik nog moet doen.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 21-12-2013 13:04:17

Meiden wat super dat jullie allemaal zo meedenken!

Even een vraag aan de moeders met kindjes met KMA.

Waren jullie kindjes ook alleen savonds en snachts onrustig?

Ik heb even wat zitten lezen over KMA, de sypmtomen die hij heeft zijn: dunne ontlasting hij heeft gele waterige onlastig, last van luchtwegen (hij heeft net een kuur achter de rug voor luchtweginfectie en hoest nu weer ontzettend en heeft constant een verstopt neusje, pukkeltjes in zijn gezicht (niet altijd) reflux en onrustig slapen. Ik weet het niet goed overdag gaat het best goed, mijn man wil toch graag Pepti uitproberen wat zouden jullie doen?

Vannacht ging het iets beter hij is tussen half 12 en 2 uur stil geweest, daarna ieder uur tot half 5. Ik heb hem gisteravond minder voeding gegeven en vannacht een flesje met 120 water en 2 schepjes. na half 5 heb ik hem nog 2 keer gehoord maar werd hij zelf weer stil. Wat me ook opval ik dat hij vaak gaat kokhalzen als je de fles in zijn mond stopt even later gaat hij dan drinken.

HIj staat niet onder controle bij de kinderarts, ik ga maandag verwijzing vragen bij de huisarts.

Apart slapen is misschien nog een idee maar eigenlijk niet mogelijk hier binnenshuis dus dan moet iemand echt ergens anders gaan slapen. Ergens anders laten slapen (klinkt misschien heel gek) maar kan ik niet, hoe moe ik ook ben ik wil hem graag dicht bij me houden ik heb het gevoel dat het ergens gewoon niet goed zit.


 

 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 21-12-2013 13:05:18
Wat is darmflora? is dat van VSM?
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Vera  schreef op: 21-12-2013 13:28:03
Ik denk dat ze darmflora bedoelen als in probiotica. Bv Ortiflor Junior, dat zjn korreltjes die je door een fles doet en dat helpt de darmen de goede bacterieen aan het werk te zetten zodat en de werking va nde darmen beter wordt, de weestand beter en de darmen 'kwalijke organismen (in dit geval KM) beter kan verwerken. Dit kan een hoop buikpijn schelen en is zo en zo heel goed voor de weerstadn .Zeker na een antibioticakuur is de flora van de darmen om zeep.
Ik zou ook zeker de voeding gaan proberen. Dan heb je dat zker uitgesloten..
Succes!
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Dropje  schreef op: 21-12-2013 15:15:23
Ik spook 

dat bedoel ik ja  Vera maar  ik had die in poedervorm.
van de orthica 
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Mamajenti  schreef op: 21-12-2013 15:19:47
Lucas had het de hele dag en nacht. Overdag sliep hij onrustig en in de nacht ook. Hij was huilerig, duidelijk moe, maarslapen lukte niet. Vooral in de late avond was het het ergst met hem. Begon meestal rodn tien uur en duurde tot soms twaalf uur.

Het enige dat hielp, was hem dragen en rondlopen en neurien. Dan zakte hij het snelst weer weg, maar dan merkte je nog steeds zijn ongemak of pijn.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Stefke  schreef op: 21-12-2013 17:06:03
Ja, hier speelde de KMA echt pas 's nachts op! 
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Dropje  schreef op: 21-12-2013 18:18:52
sis ik denk dat jij iets anders bedoelt. wij hebben dat gebruikt bij ong 5maanden. In poedervorm. Nou eigenlijk moet ik zo zeggen, heb er nog nooit van gehoord
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Alice  schreef op: 21-12-2013 19:43:23
Wat je omschrijft, zegt bij mij koemelkallergie.. 

 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Vera  schreef op: 21-12-2013 19:56:02
Die voeding is denk ik Nutramigen, onwijs duur maar als de arts het voorschrijft krijg je ze vergoed door de ziektekostenverzekering.
En promethazine heeft indd een verhoogde kans op wiegendoos omdat het de ademhaling KAN verstoren maar volgens mijn arts was de dosis die wij kregen veilig (en mijn kinderen lagen allen ook op een sensor matje die alarm gaf als ze zouden stoppen met ademen)
Ik heb het in ieder geval wel gegeven als wij echt even bij moesten tanken
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 21-12-2013 20:07:52
Oke het kan wel alleen snachts, overdag gaat op zich goed mar ik loop wel een groot deel van de dag met hem op mijn arm als hij wakker is maar goed dat ben ik inmiddels gewend hij is als ik hem weg leg ook snel huilerig en aan het poetsen maar ik had nu zoiets dat komt vast door het slechte slapen snachts.

O dat is dan best eng dat daarbij een vergrote kans is op wiegendood ik ga er nog wel even verder naar kijken ook naar dat probiotica snel klinkt ook goed zeker omdat hij net ook al een antibiotica kuur heeft gehad voor zijn luchtwegen.

We hebben Pepti gehaald en gaan er mee beginnen dus ik ben benieuwd. Ik ga even kijken hoe het morgen gaat en anders bel ik toch maandag even na de huisarts omdat ik toch graag naar een kinderarts wil bij de huisarts kom je niet echt verder.

Hij krijgt trouwens nog geen bijvoeding.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Krumelke  schreef op: 21-12-2013 20:17:47
heel veel herkenning (hier ook overdag een verschrikking overigens). wil je dus een enorme  geven want het is verschrikkelijk om door te moeten. mijn dochter is inmiddels 19 mnd en nog slaapt ze heel erg weinig (snachts uurtje of 8 ze ligt er 10 in bed maar wordt veel wakker snachts; overdag 1 uurtje al vanaf dat ze 11 mnd is, daarvoor sliep ze overdag max 3/4 uur).

ik kreeg ook adviezen om ergens anders te slapen om op te laden of haar te laten logeren. heb dat nooit gedaan gewoon omdat ik het niet kon (los hiervan gaf ik bv dus kon ook niet zomaar).

mijn dochter bleek reflux en ernstige koemelkeiwit, sojaeiwit en kippeneieiwit allergie te hebben. 

nu we een goed dieeet en ritme hebben gaat het gelukkig stukken beter.

hoop voor je dat de pepti gaat werken (hier nooit gehad dus vanwege de bv dus kan je over flesvoeding bij kma geen tips geven). enige wat ik weet is dat je via het consultatiebureau ook verwijzingen kan krijgen voor speicale flesvoeding althans bij ons wel.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Senna  schreef op: 21-12-2013 21:02:02
Jammer, heb twee maanden geleden een lading nutramigen teruggebracht naar de apotheek
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 22-12-2013 14:08:27
Lief meiden dat jullie zo meedenken

Krumelke: Heftig joh!! Ik ga morgen naar mijn huisarts en kijken wat hij zeg en doorverwijziging vragen voor de kinderarts.

Inmiddels zijn we vanmorgen begonnen met de Pepti, hij vond de eerste fles erg vies, tweede ging iets beter maar deed hij wel erg lang over. Hij heeft erg weinig geslapen nog vandaag vanmorgen maar half uur, nu slaapt hi een ruim uur dus hopelijk gaat hij nog even door. Het kan zijn dat hij sneller honger heeft want hij zat op de nutrilon forte.
Vannacht was pittig van 2.00 tot 5.30 bezig geweest aan een stuk, hij heeft zo erg gehuild veel winden laten het is zo zielig, ik hoop echt dat dit het is. Ik zal niet weten waar die winden en kramp anders vandaan komt hij krijgt geen bijvoeding en de nutrilon krijgt hij al een poos.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 23-12-2013 14:53:09
Nou meiden helaas geen huisarts die is met vakantie, dus even contact gehad met CB.

Vannacht ging het duidelijk beter hij is twee keer geweest, flesje gedronken en weer lekker verder geslapen! vanmorgen zelfs doorgeslapen tot 8.15. Ik wist niet wat ik meemaakte!
Hopelijk zet het positief door en hebben we het nu eindelijk gevonden.

We moeten nu een week doorgaan blijven we verbetering merken dan moeten we hem daarna weer 10 cc gewone voeding geven om te testen of hij hier op reageer en dan krijgen we het pas vergoed. 

We gaan het allemaal zien! 
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Suuster  schreef op: 23-12-2013 15:04:41
hallo Heleen,
alles wat je beschrijft kan met reflux en kma te maken hebben... totdat je beschrijft dat je een goede nacht hebt gehad na 2 dagen pepti.

Mijn zoon heeft beide namelijk ;-) (en andere allergieen) 

Wij moesten overigens laten zien aan de arts hoe goed het ging met onze zoon met de melk zonder koemelk (wij hadden nog stapje hoger) en heo slecht het ging zonder. Pas hierna kun je het vergoed krijgen. 
Misschien wel goed om te weten want anders moet jehet nog een keer voor jan snot provoceren! en dat is zielig.
heeel veel sterkte!



 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 23-12-2013 17:06:53
We zijn gistermorgen begonnen met Pepti dus nu twee dagen bezig.

De nacht huilen was voordat we met de pepti begonnen dit was za op zondag nacht.

Suuster: Ja lastig is dat, mijn zoon heeft ook reflux dus we moeten het nog even aankijken of dit het is of toch de reflux! Oke dan ga ik dat nog even navragen het cb zei dat we het zelf thuis mochten doen en dat we het dan vergoed kregen. het is lastige is ook dat we de klachten vooral heel erg merken in de eind middg en in de nacht. overdag gaat het aardig.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Senna  schreef op: 23-12-2013 19:51:33
Reflux is vaak het gevolg van koemelkallergie. Wanneer je eerst verbetering merkt kan het later toch weer minder gaan, dan kan het zijn dat er een sterkere dieetvoeding nodig is
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Mamajenti  schreef op: 23-12-2013 19:57:53
Als er sprake is van KMA en reflux, dan heb je kans dat als de koemelk uit zijn patroon verdwijnt, zijn reflux flink verminderd dan wel weg gaat.

Hier ervaar ik het aan den lijve met de jongste. Zit al drie jaar! Aan de medicatie voor reflux. Nu sinds een maand eindelijk het lef om tegen de dietist in te gaan en is de koemelk helemaal uit zijn patroon. En nu lukt het dus ook om medicatie af te bouwen, wat eerder echt geen optie was.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Stefke  schreef op: 23-12-2013 20:34:35
Oh, ik hoop zo voor jou en je zoontje dat dit het is. Want met KMA is goed te leven! 
En geniet van de extra uurtjes slaap die je krijgt, dan kun je er straks weer beter tegen! 
Heel veel succes en duimen voor vannacht weer een goede nacht!
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 24-12-2013 15:32:54
Meiden het ging super vannacht hij is maar 1 keer geweest en ookd e avond heeft hij doorgeslapen!!! Heerlijk!!!

Senna: Bedankt voor de tip ik ga het in de gaten houden. Bij ons op cb zeggen ze dat er geen verschil zit in pepti en nutramigem dat is dus niet zo?

Mamajenti: Heftig joh maar jij ben er nu pas achter gekomen dat je kindje kma heeft?

Stefke: Dat hebben we zeker gedaan vannacht het was heerlijk!

Meiden op ons cb zeggen ze dat ik thuis de test (voor vergoeding) mag doen maar ik hoor ook verhalen dat dit bij een arts moet. hoe ging dit bij jullie?
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Suus  schreef op: 24-12-2013 15:58:32
Nutramigen is veel meer verknipt en echt dieetvoeding, groot verschil.

provocatie is NIET verplicht voor vergoeding, veel artsen denken van wel maar verschil merken is genoeg.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Bettie  schreef op: 24-12-2013 16:10:34
Als het goed gaat met de Pepti ga je echt na 1 week geen provocatietest doen hoor. Jij ziet zo duidelijk verschil dan is dat echt niet nodig voor de vergoeding. Alleen....moet je wel een arts meehebben die zonder die provocatie een machtiging voor vergoeding wil uitschrijven.

Wij hebben de provocaties altijd thuis mogen doen. Wat wij het grootste probleem vonden; je zit eindelijk net op een beetje ritme en rust en dat verstoor je dus weer met de provocatietest. Vervolgens weer een kind dat dagenlang van slag is. Alleen maar voor een machtiging 

Bij Edith heb ik dit dus pertinent geweigerd en dat is héél erg ver gegaan. Was zelf doodziek a.g.v. hersenvliesontsteking en kon dat gehuil (lees gejank) totaal niet aan. Moest 't koste wat het kost toch doen. Is héél hoog opgelopen in het medische circuit en uiteindelijk zonder provocatietest vanaf 5 maanden de voeding vergoed gekregen.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Mamajenti  schreef op: 24-12-2013 16:17:15
Omdat hij niet standaard reageert, werd het door de artsen niet erkent. Dietist erkende het wel, maar durfde na een mislukte poging op lactosevrije melk te gaan ( kind is er 24 uur ziek van geweest) geen andere adviezen te geven dan tot vier jaar doorgaan met eenmaal daags poedermelk 0-6 mnd, want dat verdroeg hij op een gegeven moment redelijk.

Na weer buikgriep en ziek, durfde ik het nu wel aan om de laatste dosis te vervangen. Hij is immers bijna 4 ( nog drie maandjes).

En hij klaagt totaal niet meer over zijn buik, behalve dat hij honger heeft en van twee maal daags 15 mg losec zijn we nu al naar eenmaal 10 en eenmaal 5. Gehalveerd dus!

O en over de vergoeding. Hier werd eest voor drie maanden een machtiging afgegeven en daarna moest er geprovoceerd worden. Hij kreeg nutramigen, maar ook dat verdroeg hij niet goed.
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Stefke  schreef op: 24-12-2013 16:29:57
Wauw, Heleen! Zou dit het dan zijn waarom je zoontje 's nachts niet sliep?
zoals ik al eerder aangaf hadden wij ook echt meteen resultaat.

ik zou gewoon eens naar je huisarts gaan, je verhaal doen en vragen hoe en wat. Dat kan toch pas over een paar dagen dus dan weet je of deze resultaten 'blijvend' zijn! 

Heel veel succes en een rustige kerstnacht gewenst!
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Stefke  schreef op: 24-12-2013 16:33:31
Oh ja, waarom zou nutramigen zoveel duurder zijn als pepti en alleen op recept verkrijgbaar zijn als het hetzelfde was? Is echt niet zo hoor! 

Schrik trouwens niet van de stinkscheetjes die ze er van krijgen. Je gaat je er haast voor schamen als er bijv bezoek is. Echt heel goor!
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Corine86  schreef op: 24-12-2013 16:37:59
Meid, wat fijn dat het zo goed ging vannacht!!!!!! Heerlijk.joh!
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Dropje  schreef op: 24-12-2013 20:17:40
Heleen wat fijn 
nu hopen dat dit zo blijft!
 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Minou  schreef op: 24-12-2013 20:25:58
Heleeeeeeeen!!!!

oh meis wat heerlijk, weet exact hoe je je voelt

oke stella had geen kma oid maar wel hellnights..was op..

ik hoop zo dat het doorzet, hou rekening dat er af en toe isschien ff terugvalletje is van een paar keer komen..tenminste, had ik hier.


 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Heleen  schreef op: 25-12-2013 11:16:53
Wat zijn jullie toch schatten!!!!


Het gaat super hier, vannacht weer 1 keer om 3.00 en daarna tot 8.00 doorgeslapen!

Hij drinkt wel veel minder was dat bij jullie ook zo?

 
Quote
RE: Herkenning gezocht...
Mamajenti  schreef op: 25-12-2013 11:33:37
Is wel logisch hoor. Hij verspilt ook minder energie door te huilen en wakker te zijn he.

Even misschien de groei een beetje in de gaten houden
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Herkenning gezocht...
Naam
Bericht