Menu
 

Topic:

Jarig tijdens schoolkamp

Sammy  schreef op: 17-09-2013 20:06:34
Het duurt nog even... maar het is wel iets om alvast over na te gaan denken.
Mijn zoon zit in groep 8 en gaat dit schooljaar natuurlijk ook op kamp. Alleen horen we net dat ze precies in de week van zijn verjaardag op kamp zijn. Mijn zoon baalt er van, wat ik ook goed begrijp. Want om de een of andere rede is er altijd wel 'iets' met zijn verjaardag!

Natuurlijk wil ik ervoor zorgen dat hij, passend in het kampprogramma natuurlijk, toch ook een fijne verjaardag heeft. Maar wil dit uiteraard wel met school overleggen.
Heb zelf al bedacht dat kan trakteren. En dat mijn man, dochter en ik er een uurtje ofzo (met taart natuurlijk) naar toe gaan.

Maar heeft iemand misschien nog meer leuke ideetjes?
 
Quote
Navigatie
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 17-09-2013 20:08:09
Het lijkt me niet dat school ermee akkoord gaat als je met heel veel ideeen aankomt voor die dag Ik zou het op een andere dag vieren en als je het toch met je gezin wilt vieren op die dag dat hij dan een dagje thuis is?
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Senna  schreef op: 17-09-2013 20:09:40
Hmmz, denk dat je de plannen voor die dag toch echt bij school zult moeten laten. Misschien kun je evt, in overleg, langsgaan, maar of dat een goed idee is...?
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Jomi  schreef op: 17-09-2013 20:10:51
Ik zou niet langsgaan! Trakteren is leuk en school dirt er vast wel mee, zingen, versieren wat dan ook. Best leuk om je verjaardag met je hele klas te vieren!!
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Truuske  schreef op: 17-09-2013 20:17:33
ik zou ook niet langsgaan. Ik zou denk ik zakken uitdeelchips en frisdrank meegeven om uit te delen. Misschien hebben ze die avond film of bonte avond en dan kan hij lekker trakteren. En dan zou ik het of het weekend ervoor of erna thuis vieren met familie en vrienden. En natuurlijk nog een feestje op een ander moment.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Sammy  schreef op: 17-09-2013 20:18:30
Natuurlijk vieren we zijn verjaardag voor de familie op een andere dag! Dat gaat nu gewoon niet op de dag zelf omdat hij op kamp is.
Maar ik wil niet dat zijn verjaardag 'ongemerkt' voorbij gaat.
Het is niet zo dat ik nu ineens een hele dag wil gaan bepalen en ook niets zonder overleg met school doen (wat ik al aangaf).

Ben op zoek naar (kleine) ideetjes en ervaringen van andere ouders waarvan een kind een keer jarig is geweest tijdens een kamp.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Senna  schreef op: 17-09-2013 20:20:40
Maar waarom laat je dat niet aan school over?
Geef aan dat hij tijdens kamp jarig is en zij zullen er vast wel iets feestelijks van maken!
Hebben ze ws zelfs ervaring mee
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Inky69  schreef op: 17-09-2013 20:22:49
Wat wil hij zelf? Misschien zit hij wel helemaal niet te wachten dat zijn ouders en zusje langskomen. Hij zit tenslotte in groep 8.

Wil hij wel dat jullie langskomen dan zou ik dat idd in overleg met school doen en dan lekkere dingen meenemen zoals chips, snoep, limo
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Son  schreef op: 17-09-2013 20:24:07
Toevallig is mijn dochter volgende week op brugklaskamp. En is ze dus ook jarig.... ook zij vond t beetje jammer, al ziet ze de leuke dingen ook wel in. Ik heb mail gestuurd aan alle vrienden en familie om een kaart te sturen, die geef ik mee aan dr vriendin en die geeft op haar verjaardag alle kaartjes. Ook heef ik een klein kadootje mee, zodat ze toch nog beetje jarig is.

je zou eventueel kunnen vragen of hij iets mag trakteren of zo ?
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Sammy  schreef op: 17-09-2013 20:27:58
Kijk dat vind ik al een heel gaaf idee: kaarten sturen!

Dank je wel!
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Mamvan3  schreef op: 17-09-2013 22:01:14
Mijn dochter is ook jarig tijdens kamp, alleen zijn er diezelfde dag nog 2 jarig. De jarigen hebben hier van school een 'verzoekje'gekregen om met z'n 3en iets leuks te bedenken voor die hele dag. Ze gaan naar een waddeneiland en ze wilden iets met dieren/zeehonden gaan doen.
Hier mogen ouders mee als begeleiding, en ik zou waarschijnlijk mee mogen. Heb nog bijna een jaar om na te denken, maar als ik mee mag, kan ik natuurlijk ter plekke ook iets leuks doen (lekkers oid).
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Miranda0909  schreef op: 17-09-2013 22:13:39
Ik ben zelf ook een keer jarig geweest op schoolkamp, zaten toen op ameland.
Mijn moeder had spullen meegegeven voor trakteren en cadeautje aan de meester mee gedaan.
Vriendinnen en klasgenootjes hadden ook een kleinigheidje, werd 's avonds om 12 uur door iedereen toegezongen haha, en mijn ouders en wat familie hadden kaartjes gestuurd 

 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Lola  schreef op: 17-09-2013 22:27:05
ik was ooit jarig op kamp en ik vond het verschrikkelijk en was achteraf liever thuis gebleven.ik kreeg kadootjes van thuis in de bus toegegooid en lang zal ze leven en dat was het.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Stefke  schreef op: 18-09-2013 00:17:01
Ik was jarig tijdens de ontgroening van mijn studentenvereniging. Was echt een topjaar! Werd nog wel 21! 

Maar ik denk dat ze er op groep 8 kamp wel wat leuks van maken hoor! 
Ik zou er zelf trouwens niet heen gaan. Kan me niet voorstellen dat een groep-8er daarop zit te wachten.....
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Sammy  schreef op: 18-09-2013 07:35:26
Voor alsnog vind mijn zoon het echt helemaal niet leuk dat hij tijdens het schoolkamp jarig is. En ik begrijp zijn gevoel eigenlijk best wel. Tot nu toe is er dus nog geen jaar geweest waarop hij zijn verjaardag op normale manier kon vieren omdat er altijd wel wat is wat precies op zijn verjaardag moet vallen.
Hij heeft nog even de tijd om eraan te wennen. We gaan met school in overleg om te kijken wat we kunnen doen om er samen voor te zorgen dat hij toch een hele leuke dag zal hebben
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Juulmvjens  schreef op: 18-09-2013 08:14:51
Ik werd zelf 12 tijdens het schoolkamp in de zesde klas lagere school en ik vond het superleuk.

Mijn ouders hadden een klein cadeautje voor me gekocht, mijn klasgenoten zongnpen me toe en iedereen haalde wat lekkers voor me uit de snoepautomaat.
Later heb ik het thuis gevierd en op school getrakteerd.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Myself  schreef op: 18-09-2013 08:47:21
Ik zou in eerste instantie eens contact opnemen met school en vragen welke ruimte ze er voor hebben. Het is zijn laatste verjaardag op de lagere school neem ik aan, omdat het om kamp gaat? Wie weet is het leuk om erheen te gaan en een barbecue te houden daar, dat het zeg maar zijn traktatie en feestje in één is? Ik weet niet over hoeveel kinderen je praat natuurlijk. Zeker omdat je zoon het ook niet leuk vind om niet thuis te zijn, klinkt het alsof hij jullie wel zou willen zijn.
Maar goed, je moet natuurlijk eerst vragen wat of school voor planning heeft.

 En anders is dat idee met die kaarten ook wel heel erg leuk.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Fruitsalade  schreef op: 18-09-2013 09:19:30
Ik ben regelmatig jarig geweest op kampen. Ik kreeg van mn ouders geld mee of ze gaven het aan de leiding mee, waarmee dan de traktatie gekocht werd. Ook kreeg ik altijd kaartjes van de familie als ik op kamp jarig was. Mijn verjaardag ging nooit ongemerkt voorbij en de geplande activiteiten gingen ook gewoon door. Ik vond het altijd erg leuk.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Bettie  schreef op: 18-09-2013 09:26:11
Ik heb zelf diverse jongerenkampen geleid en wat wij als leiding altijd deden als er iemand jarig was. Van tevoren de ouders bellen hoe hun dochter/zoon was, wat zijn/haar hobby's waren én wat ouders graag wilden; langskomen of niet. Daar pasten wij gewoon het programma om heen aan.

Zo hebben we ouders gehad die niets deden/wilden ofzo. Zelfs geen kaartje meegeven maar ook ouders gehad die koffie kwamen drinken. En het hele kamp trakteerden op een barbeque. 

Als je het tijdig weet én school weet ook dat je zoon het jammer/vervelend vindt, is er best wat te regelen hoor. Het programma staat nu vast nog niet vast.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Jen9  schreef op: 18-09-2013 09:28:16
Nee, niet langsgaan.. Lijkt me echt cerschrikkelijk voor een kind, komen je ouders langs op kamp...

Gewoon aangeven, traktatie of geld meegeven aan school, en die maken er denk ik een superfeest van! Kaartjes sturen vind ik ook een leuk idee!
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Myself  schreef op: 21-09-2013 11:34:36

Quote Jen9:
Nee, niet langsgaan.. Lijkt me echt cerschrikkelijk voor een kind, komen je ouders langs op kamp...

Gewoon aangeven, traktatie of geld meegeven aan school, en die maken er denk ik een superfeest van! Kaartjes sturen vind ik ook een leuk idee!



Maar dat ligt er aan hoe je kind is denk ik.
Die van mij negeert me ook compleet als ik op schoolplein sta , puber , maar TO schrijft dat haar kind het niet leuk vind om dan op kamp te gaan, dus die zal misschien juist wel blij zijn denk ik.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Mafkees  schreef op: 21-09-2013 12:09:19
ik zou met meester of juf overleggen dat je geld meegeeft zodat ze ijsjes ofzo kunnen kopen of een patatje die avond.

ik ben zelf van eind juli, dus altijd zomervakantie waarop bijna iedereen met vakantie was.
er is altijd een leuke verjaardag voor me geweest.

het is eenmaal zo. vind je zoon het erg? of jijzelf? dat je hem niet bij je hebt op zijn verjaardag?
want dat lijkt me ook raar als moeder (ik praat voor mezelf)

ik zou er niet al te moeilijk over doen.
zullen meer verjaardagen komen voor hem waarop het anders dan anders zal gaan neem ik aan.
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
C@th  schreef op: 21-09-2013 13:18:20
ik zou het vreselijk vinden als mijn zoon niet op zijn verjaardag thuis zou zijn.

ik zou met hem overleggen of hij het leuk zou vinden als wij dan ook zouden komen. zo ja dan met school overleggen dat je hem bijv wakker komt zingen. gezellig samen ontbijt en dan weggaat. (en dan wat lekkers achter laten voor te trakteren ofzo)


 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Sammy  schreef op: 31-03-2015 23:20:34
Kwam deze topic tijdens het opruimen toevallig tegen.

De communicatie met school is in het afgelopen schooljaar nog nooit zo stroef verlopen als in dat schooljaar. We hebben de maanden, weken, dagen zelfs uren en minuten afgeteld tot aan de vakantie en hij de basisschool achter zich kon laten.
In overleg met school kon er in eerste instancie helemaal niks. Hij mocht trakteren en daar zou het verder bij blijven. Had al in mijn omgeving opgeroepen om kaarten te sturen naar de lokatie waar ze op kamp waren. Heb meerdere malen om het adres gevraagd, maar ben uiteindelijk zelf maar gaan zoeken. Want van school kreeg ik het niet...
Mijn zoon ging steeds meer tegen het kamp op zien. En toen er vlak voor het kamp ook nog iets in de klas gebeurde wat met het kamp te maken had, hadden we eigenlijk het liefste zin om hem thuis te houden tijdens die week.

De communicatie met school is via een andere leerkracht, die ook mee op kamp ging, gaan lopen. Want van de leerkracht van mijn zoon hoefde we echt niets meer te verwachten. We hebben een aantal goede gesprekken gehad en toen bleek dat er wat verjaardag betreft meer mogelijk was, dan ons was doen geloven! We mochten in de middag op een afgesproken tijd even langskomen. Even feliciteren, knuffelen, taart, traktaties, klein cadeautje en weer terug naar huis. Denk dat we bij elkaar er misschien een klein uurtje zijn geweest en dat was gewoon voldoende. Mijn zoon vond het geweldig en heeft, dankzij de medewerking van de andere leerkracht, echt een top verjaardag gehad.

Zo zie je dat ieder kind toch heel anders is. Mijn zoon vertelde na kamp dat hij het echt heel fijn heeft gevonden dat we toch nog even langs mochten komen!
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Debby1977  schreef op: 31-03-2015 23:29:27
Wat raar dat je het adres niet kreeg! Stel je voor dat er wat met je kind aan de hand is op kamp, dan moet je toch weten waar je naartoe moet?
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Sammy  schreef op: 31-03-2015 23:33:46
De stelling van de leerkracht van mijn zoon was: dat als er iets aan de hand was, ze het adres dan wel door zouden geven! Want als ze het adres vrij zou geven, dan was het voor ouders wellichte en uitnodiging dat ze spontaan kwamen buurten. Weet niet waar de leerkracht ons ouders voor aan zag... maar ze zag altijd overal beren...
 
Quote
RE: Jarig tijdens schoolkamp
Mamvan3  schreef op: 01-04-2015 08:04:39
Wat raar van die leerkracht! Hier wordt altijd verteld waar de kinderen heen gaan.

Mijn dochter was dus vorig jaar ook jarig tijdens schoolkamp (eerste dag). 's ochtens thuis kadootjes gedaan en toen weg. Mijn man was mee als begeleiding i.v.m. EHBO. Ze hebben op de boot, met de hele boot liedjes gezongen en op de plek van bestemming moesten alle jarigen (er zaten toen 3 in die groep) even weg. Er is toen gauw door de begeleiding taarten gemaakt en de kampeerboerderij mooi versierd. Mijn dochter heeft een super verjaardag gehad!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Jarig tijdens schoolkamp
Naam
Bericht