Menu
 

Topic:

Kinderbijslag

Jo  schreef op: 03-09-2013 20:21:09
Is het een plan om de kinderbijslag niet meer te verhogen vanaf 5 jaar of is het al definitief?

 
Quote
Navigatie
RE: Kinderbijslag
Boterbloem  schreef op: 11-09-2013 13:01:28

Vind het zo dubbel. Staat er: zodat werken meer loont.

Maar tegelijkertijd lezen we hier in meerdere topics dat mensen die banen zoeken tientallen en soms honderden medesollicitanten hebben en ze moeilijk aan een baan komen.


Leuk idee, dat werken meer loont (ben ik het wel mee eens) maar dan moeten er wel banen zijn. Nu wordt het mooi verpakt terwijl ze weten dat een baan vinden erg moeilijk is.

 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mafkees  schreef op: 11-09-2013 14:27:03

Quote ikke:
Paar tientjes? Wij hebben 4 kinderen en gaan er 986 euro per jaar op achteruit, best fors vind ik maar ja niks aan te doen



hoe dan?

ik begrijp het niet goed....er staat toch elk kwartaal 30 euro ofzo minder als het al niet gelijk blijft de komende 2 jaar?

sorry...in mijn ogen zijn dit een paar tientjes, maar ik besef ook dat mensen de kinderbijslag als inkomsten zien en gebruiken.....
dan is idd die paar tientjes (in mijn ogen) een kar boodschappen ja...

en toch...toch mogen we blij zijn.
ik vind dat de maatschappij niet hoeft bij te dragen. mijn keuzes, mijn kinderen, mijn lasten....
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mitch  schreef op: 11-09-2013 14:30:11
Maar je kan het ook anders zien.
Wanneer mensen zoveel mis lopen en het niet meer op te brengen is om kinderen te krijgen, dan heeft een land ook echt problemen.
We hebben al een enorm vergrijzingsprobleem straks, laat staan wanneer we nu maximaal stoppen met kindjes krijgen.

ik vind het heel dubbel.. misschien heb je nergens recht op maar in vergelijking met andere landen leveren wij al heeeeel veel in.

Boterbloem klopt helemala wat je zegt.
De banen liggen niet voor het oprapen... en dat is zacht gezegt.
ik heb altijd geroepen dat als ik echt wil ik wel werk vind!
Nou ik krijg afwijzing naar afwijzing.. schoonmaak, administratie, kassawerk overal hebben ze wel een ander excuus voor.
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Anmv3  schreef op: 11-09-2013 14:47:37
Mafkees, als je 4 tieners heb krijg je nu dus 4 keer 274 euro per kwartaal.
Dit keer 4 kwartalen is bijna 4400 euro.
Als de verlaging doorgaat krijg je over 2 jaar voor 4 tieners 191 per kind dit keer
4 kwartalen is ruim 3000 euro..scheelt dus echt bijna 1000 euro per jaar !

Vind het echt bizar !
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Anita_mv4  schreef op: 11-09-2013 15:00:45

Hier ook gewoon de kinderbijslag nodig met 4 kinderen. En dat het wat omlaag ging dat zagen we al aankomen. Het zij zo...niet leuk. Maar ben nog steeds dankbaar dat het er is.

 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mama_anja  schreef op: 11-09-2013 15:06:48
mijn man zit nu  7 weken thuis solliciteert zich scheel maar maar krijgt of niets te horen of een nee
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mamami  schreef op: 11-09-2013 15:44:54
De kinderbijslag gaat nu al te vaak naar de vaste lasten. Ik heb het eigenlijk hard nodig voor kleding (heb nog helemaal niets voor de winter). Maar ook in oktober heb ik het hard nodig voor de vaste lasten. En nee we hebben geen hoge lasten, geen schulden en nee we zijn geen minima.

Kosten rijzen de pan uit, zorg kost hier € 310 per maand, energie € 200, hypotheek € 475. Zit je al  op bijna 1000 euro en dan de rest nog. Gemeente € 70, verzekeringen € 75, overblijf € 40, sporten kids € 42 enz enz. aan het einde van de rit hou ik € 350-€ 400 over per maand om van te leven. Daar moeten dus boodschappen van gedaan worden, tanken, kleding, extraatjes
Als een maand 5 weken heeft is dat 75-80 per week.

Minima houden tegenwoordig meer over dan Jan modaal !
 
Quote
RE: Kinderbijslag
M&j  schreef op: 11-09-2013 16:08:01

Quote Ivy:
Wat ben ik blij dat ik niet meer in Nederland woon (of zelfs Nederlander ben). 

Ikke, als je in Belgïë zou werken, krijg je bijna het bedrag dat je er nu per maand op achteruit per maand uitbetaald.  Zo kan het dus ook.


Waarom zou kinderbijslag alleen maar een extraatje zijn?  Ik denk dat het belangrijk is als een maatschappij investeert in een nieuwe generatie.  Heel belangrijk!  En dan niet alleen kinderbijslag, maar ook voor onderwijs etc.  Het is een systeem dat in een land met een dergelijke hoge belastingdruk als in Nederland prima kan werken.  In de VS heb je het niet, maar daar heb je veel lagere belastingen en houd je dus netto meer over om voor je kinderen mee te zorgen.  In NL willen ze het dubbelop: én de hoge belastingen (tja, al die politici moeten gesponsord worden en natuurlijk Europa) én iedereen moet maar voor zichzelf zorgen.  Lijkt me dat je dan als politiek een land gewoon kapot maakt.  Als ik hier zo lees op ML, denk ik dat ze daar goed mee op weg zijn. 



Het is niet voor niets dat België het economisch beter doet, 
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mamami  schreef op: 11-09-2013 16:36:01
De regering doet weinig aan bezuinigingen, maar wel aan lastenverzwaringen. De prioriteiten liggen verkeerd, onderwijs en zorg worden compleet uitgekleed. Zo door gaan betekent een enorme achterstand op andere landen die niet zo maar goed gemaakt zjn.

Nederland moet hervormd worden, hangt van te veel regels en uitzonderingen aan elkaar, lijkt wel of het haar logische verstand kwjt is.
Dus van mij mogen er vandaag nog verkiezingen komen.

Ik merk in mijn omgeving (veelal modale tweeverdieners) dat het steeds moeilijker wordt. Als deze groep stopt met consumeren is het probleem niet te overzien.
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Alice  schreef op: 11-09-2013 17:08:50

Quote MaFKeeS:
[...] hoe dan? ik begrijp het niet goed....er staat toch elk kwartaal 30 euro ofzo minder als het al niet gelijk blijft de komende 2 jaar? sorry...in mijn ogen zijn dit een paar tientjes, maar ik besef ook dat mensen de kinderbijslag als inkomsten zien en gebruiken..... dan is idd die paar tientjes (in mijn ogen) een kar boodschappen ja... en toch...toch mogen we blij zijn. ik vind dat de maatschappij niet hoeft bij te dragen. mijn keuzes, mijn kinderen, mijn lasten....



Ja.. jouw kinderen, jouw lasten.. totdat jij, doordat je kinderen hebt en daar je geld aan moet besteden, niet meer uit eten kunt, geen nieuwe kleren meer kan betalen, zo goedkoop mogelijk boodschappen doet.. doe dat voor een aantal gezinnen en dan gaan winkels, restaurants, fabrikanten over de kop.. Ineens zijn dan jouw kinderen een nog veel grotere last en komen daardoor ook weer andere gezinnen in de problemen. 

 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mafkees  schreef op: 11-09-2013 17:30:18
ik begrijp waar je naartoe wilt Alice, maar ik zie het anders.
als je de kinderbijslag tot je inkomsten rekent, gaat er toch iets mis naar mijn idee.
als ik vele verdrietige financiele situaties hier lees, begrijp ik wel dat je het inzet voor bijv boodschappen of rekeningen, maar ik geloof dat dit nooit de insteek van de KB is geweest.

er zijn veel meer zorgen in dit land en de aanpak lijkt me dan ook super verkeerd.

ik ben voor kinderbijslag ontvangen naar inkomen.
veel eerlijker denk ik.
net als huurtoeslag, zorgtoeslag en alle kinderkortingen weet ik wat er allemaal bestaat.
dan worden mensen met een lager inkomen gesteund en mensen met een normaal inkomen lijken het mij niet nodig te hebben.....

 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mitch  schreef op: 11-09-2013 17:38:55
Kinderbijslag is een tegemoetkoming in de kosten voor de opvoeding en verzorging van kinderen tot 18 jaar.

Daar horen bij mijn weten ook boodschappen en rekeningen bij.
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mamami  schreef op: 11-09-2013 18:59:03
Wat is een normaal inkomen dan ? Alleenverdieners met een modaal inkomen houden vaak minder over onder de streep dan minima met toeslagen en kwijtscheldingen
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Claudia  schreef op: 11-09-2013 19:06:35
mamami, dan moet je ook alles met elkaar vergelijken denk ik. want het ligt dan ook aan de uitgaves van gezinnen. De meeste minima hebben bijv geen koopwoning, als ik hier kijk betaal ik 115 aan gas&licht (tussenwoning) geen abbo's, streetdance 20,- per maand, geen auto, geen bezoekjes aan de kapper etc etc.
Dus in die zin vind ik eigenlijk niet dat je zo alles even met elkaar moet vergelijken om te zien wat men overhoud aan het eind van de rit.
Tevens telt de gezinssamenstelling ook, 1 kind, of 3 of 4.

Hier geen 75/80 euro per week kan ik vertellen.

Ik zou het echt wel merken als de kinderbijslag flink omlaag gaat. Ik koop er echt kleding van, voor dochter en mijzelf.
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Claudia  schreef op: 11-09-2013 19:24:12
bedoel het overigens niet aanvallend. maar toen ik je stukje las moest ik daar wel aan denken. Het is ook maar net WELKE vaste lasten iemand heeft, welke uitgaves ze doen, en wat iemand onder vaste lasten verstaat etc etc. Dus ook heel persoonlijk en eigenlijk amper te vergelijken op die manier

 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mafkees  schreef op: 11-09-2013 19:45:55
dat is ook zo Claudia, je kan het ook niet vergelijken, maar dat is wel menselijk.
ik kom wel uit elke maand, en heb de kinderbijslag dus ook niet nodig als inkomsten.
daarmee vergelijk ik snel, omdat ik het als een " cadeautje" beschouw.

ik besef heel goed dat mensen het minder hebben.
maar omdat ik dit als een extraatje zie kan ik me gewoon niet voorstellen dat je er echt op wacht zeg maar.

ik noem het als normaal inkomen, omdat ik nu ook weer niet super goed verdien, maar normaal dus denk ik.
maar in vergelijking met anderen heb ik misschien wel een topinkomen.....
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Mamami  schreef op: 11-09-2013 19:47:49
Ik snap wat je bedoelt Claudia en zie het niet als aanval. Maar hier zijn alle abonnementen de deur uit, we hebben geen mobiel, eigen sport opgegeven zodat mijn kinderen kunnen sporten (€ 10 per maand), ik knip man en kids zelf en dan nog is het gewoon iedere maand puzzelen.

Als je van een uitkering of bjstand leeft is het vrij logisch dat je moet puzzlen, maar nu krijgen zelfs gezinnen die gewoon werken problemen. Dat is wat ik bedoel. Wj zijn een gezin van 4 en om alles te moeten doen van 75-80 per week is echt een uitdaging. Kinderbijslag wordt hier ook gebruikt om voor het hele gezin kleding te kopen.
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Jo  schreef op: 11-09-2013 20:04:45
In deze tijden ben ik eerlijk gezegd best blij dat ik "maar" 1 kind " heb".
Toen we een kindje kregen hadden we 2 inkomens nodig en kwam ik er na een week eens achter, oh ja kinderbijslag is ook gestort.
Nu hebben we 1 inkomen en heb het nodig voor winterkleding, schoenen etc.
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Jo  schreef op: 11-09-2013 20:05:55

Quote Jo:
In deze tijden ben ik eerlijk gezegd best blij dat ik "maar" 1 kind " heb".
Toen we een kindje kregen hadden we 2 inkomens nodig en kwam ik er na een week eens achter, oh ja kinderbijslag is ook gestort.
Nu hebben we 1 inkomen en heb het nodig voor winterkleding, schoenen etc.



nodig moet er niet staan
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Jo  schreef op: 11-09-2013 20:06:16
2 inkomens.
 
Quote
RE: Kinderbijslag
Jacq39  schreef op: 11-09-2013 20:59:17
Toen wij nog maar 1 kindje hadden ging de kinderbijslag op de rekening van ons kind want we hadden het niet nodig, na 2 jaar kwam kindje nummer 2 en ook voor hem ging het naar zijn spaarrekening. Bijna 4 jaar later nog een derde en hij heeft nog nooit een cent van de kinderbijslag gekregen op zijn spaarrek.....

Alles is idd duurder geworden, dus zien wij de kinderbijslag als welkome aanvulling op ons inkomen. In eerste instantie stort ik het wel weg naar de spaarrekening maar gebruik het ook weer voor kleding of schoenen, maar goed als de KB komt heb ik vaak al dingen gekocht  want de nood naar schoenen of kleding valt nooit gelijk met het storten vd kinderbijslag. Gelukkig kunnen wij dat ook betalen als er weer eens binnen twee maanden nieuwe sportschoenen, of kleding oid nodig is want ze groeien als kool hier.

Kan me voorstellen dat sommige gezinnen echt moeten zeggen "sorry effe iets langer op die sportschoenen schat ook al zijn ze te klein, oktober komt de kinderbijslag en dan gaan we ze halen. nog even volhouden". En dat is niet omdat mensen niet willen werken, vaak is het gewoon niet anders, ontslagen vanwege crisis, niet meer kunnen werken na een ongeluk/trauma noem het maar op. 

Inkomensafhankelijk moet je het in mijn ogen niet maken, levens zijn gebaseerd op het inkomen van 1 of beide partners. En natuurlijk wonen sommige dan in een mooier huis maar goed als die hypotheek minder is als een standaard huurhuis (waar je niet voor in aanmerking komt omdat je lang ingeschreven moet staan tegenwoordig) kun je wel zeggen dat ze dan maar naar een flatje Driehoogachter moeten maar daarmee los je de problemen niet op.

Dat ze de Kinderbijslag voor oudere kids gaan korten is raar, ze worden ouder en kosten alleen maar meer geld op de middelbare school, schoolgeld, boeken, kleding en schoenen, toch maar die muziekles waar ze graag op willen en wat goed is voor de ontwikkeling, meer zakgeld enz.

Ik zou dan zeggen liever de kinderbijslag voor de jonge kinderen naar beneden, want als je aan kinderen begint heb je dat meest van de tijd wel uitgezocht of je dat kunt betalen, althans dat hebben wij wel gedaan Uitzonderingen altijd daargelaten!!



 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderbijslag
Naam
Bericht