Menu
 

Topic:

Spijt van keuze groep 2/3

Int  schreef op: 02-09-2013 11:54:04
Wie herkent dit?

Mijn zoon is van december, heeft nu 1,5 jaar gekleuterd. We hadden met de juf besloten (al in februari) dat hij zou blijven kleuteren. Hij was erg speels. En wegens blaasproblemen ook nog bijna dagelijks plasongelukjes. Wij dachten dat liever in een kleuterklas dan in een combiklas met gr 3/4.

Nu is hij echter de laatste 2-3 maanden erg veranderd. Ineens wil hij dolgraag leren. Het plassen gaat ook stukken beter. En in de schoolvakantie wilde hij alleen maar naar school om letters te leren. Daar is hij thuis ook mee bezig. Ineens woordjes stempelen enzo. Rekensommetjes tot 15 doet hij niet eens op zn vingers, maar zo uit zn hoofd.

We lopen vanwege zijn blaas bij een alternatief genezeres, en zij is ook paranormaal begaafd. Zij was afgelopen week verbaasd dat hij blijft kleuteren, en zei ook van hou je zo de ontwikkeling niet tegen? Ik stond 100% achter de beslissing van groep 2. Maar ik vraag me de laatste maand nu echt af of groep 3 niet beter zou zijn. Mijn zoon is nl nogal lui van aard, en als hij geen uitdaging aangeboden krijgt, voert hij weinig uit. Hij is echter wel heel slim, maakt al sinds zn 4e puzzels van 1000 stukjes zelfstandig, en is dus nu zelf aan het leren met letters. Sommetjes maakt hij dus heel  makkelijk.

Vandaag is de school weer begonnen. Ik heb voor de les even kort de juf gesproken over hem uitdagen. Nu zei ze dat ze zelf ook al vond dat hij de laatste 1-2  maanden voor de vakantie zo vooruit gegaan was, en dat zn cito's erg goed waren. Dat ze ook nog getwijfeld had.

Ze gata nu zorgen voor veel uitdaging. En ik weet dat ze eerder na een paar weken een kindje alsnog naar gr 3 heeft doorgestuurd in zo'n situatie. Ik ben wel erg benieuwd wat ze nu met hem gaan doen.

Hij is heel klein van stuk, dus om te zien echt een kleuter. Maar hij staat zn mannetje wel . Dus ik ben heel benieuwd wat er de komende weken gaat gebeuren.

Heeft iemand met zo'n situatie ervaring?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Caithy  schreef op: 02-09-2013 12:05:27
Hier bekijken ze die kids (dus dec kids) naar kunnen en als blijkt na 1.5 jr dat hij er niet aan toe is, dan heeft dat een redenen, zijn jullie nooit in gesprek gegaan met juf? Ook na zijn vooruitgang niet!
Sommige kids redden het makkelijk na 1.5 jr. 

 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Mafkees  schreef op: 02-09-2013 12:10:18
hier kleuteren ze ook standaard door, na 1,5 kleuteren is nog nooit iemand door gegaan.

wellicht, als je zoon echt zo vooruit gaat, zijn er extra taken voor hem ofzo, of gaat hij straks weer zo op in het kleuteren....

ik zou geen spijt hebben, je geeft en gunt hem nu een extra jaar om sterker te worden, en nog lekker een kleuter te blijven.
das ook veel waard!
en vergis je niet, een kleuterklas is natuurlijk niet alleen maar een speelparadijs
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Caithy  schreef op: 02-09-2013 12:14:39
Mijn dochter is van eind jan, dus die zou sowieso doorkleuteren en haar vriendin van 18 dec is met 1.5 jaar doorgegaan en dat gaat prima. 
Hier moest dochterlief ook flink uitgedaagd worden, en zodra dat niet gebeurde werd ze erg vervelend (niet in de klas, maar thuis).  Juf herkende dat helemaal niet en heeft haar toen extra uitdaging gegeven.
En toen ze daarna heeft ze de verdiepte uitdaging gekregen. Dus ik zou me geen zorgen maken! 
Mijn dochter begint in groep 3 nu met een leesvoorsprong en rekenvoorsprong, in groep 5 trekt iedereen weer gelijk is me verteld!
Ook als we zien wat een kind moet kunnen einde groep 3, zeggen we tegen elkaar (voor de herfstvakantie weet ze alles al). Nou dan krijgt ze gewoon extra uitdaging!
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Jolanda1974  schreef op: 02-09-2013 12:37:11
Begrijp ik goed dat jullie vandaag de 1e schooldag hebben na de vakantie. Dan zou ik het sowieso nog even aankijken voor je je conslusies trekt.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Int  schreef op: 02-09-2013 12:44:09
Mijn dochter had qua verjaardagsdatum precies hetzelfde. Zij heeft ook na ruim 1 jaar vast meegedraaid met groep 2. Maar aan het einde hebben we bij haar juist wel besloten te kleuteren. Vooral omdat ze erg onzeker was. Dus bij haar heeft 2,5 jaar goed uitgepakt. Hoewel ze zich het laatste jaar wel erg verveelde. Dit kwam deels omdat er een nieuwe juf was die niet wist dat ze al groep 2 meegedraaid had. Maar zij was heel erg streberig. Bij haar was laten kleuteren vooral vanwege het sociaal-emotionele aspect heel belangrijk.

Maar haar broer nu is zo anders van karakter. En omdat die verandering bij hem eigenlijk is van de laatste maand voor de zomervakantie, hebben we dit niet eerder met de juf besproken en andersom. Vandaar dat nu de laatste weken onze twijfel kwam. Hij moet juist gestimuleerd worden, anders voert hij niets uit haha.

Nou ja we zullen het zien. Het is gelukkig wel een ervaren juf. Ik zat zelf al als kleuter bij haar, 32 jaar geleden....
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Int  schreef op: 02-09-2013 12:47:40
Ja het is de eerste schooldag inderdaad. Dus de juf gaat het nu gewoon even aankijken.
Ik moest vanochtend een half uur eerder op school zijn vanwege een activiteit. Dus kon het mooi even aankaarten bij de juf , zonder dat de klas al vol ouders en kindjes stond. Maar de juf begreep me helemaal, ze had dezelfde twijfel.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Esmie  schreef op: 02-09-2013 12:49:56
Wij hebben juist het omgekeerde meegemaakt met onze zoon (was een hele jonge leerling van augustus). Steeds deden ze hem met de hakken over de sloot over. Zo ook naar groep 3. Hij was hier sociaal-emotioneel niet klaar voor en liep compleet vast. Wij hebben toen zelf besloten om hem groep 3 te laten doubleren. Achteraf zo'n spijt dat we hem niet in groep 2 hebben gelaten. De gevolgen van die keuze voor zijn zelfvertrouwen zijn nu (6 jaar later) nog altijd merkbaar. Dus spijt van extra kleuteren zou ik niet snel hebben; ze kunnen altijd nog opstromen.

Ikzelf ben van december en heb 2,5 gekleuterd. Toch ben ik altijd een slimme leerling geweest, maar heb me nooit verveeld, omdat ik voldoende werd uitgedaagd.

Ik zou vooral goed in gesprek blijven met de leerkracht.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Debbel79  schreef op: 02-09-2013 12:54:31
hier juist andersom.. wij stonden voor hetzelfde dilemma, maar zijn uiteindelijk een beetje tegen ons gevoel in, maar puur op advies van de juf gegaan voor groep 3 (na anderhalf jaar kleuteren dus). ik was heel bang voor het speelse dat ze nog heeft/had.
maarf de juf bleef zeggen dat het wrs de eerste weken goed zou gaan in groep 2, maar dat ze zich dan echt zou gaan vervelen.
Uiteraard konden ze haar extra uitdaging bieden, maar het zou volgens hun beter zijn om haar door te laten stromen naar groep 3.

ik heb er nachten wakker van gelegen, wat moest ik doen? uiteindelijk tegen mijn gevoel in op  het advies afgegaan van de juf waar ik wel heel veel vertrouwen in had.

en nu zit ze een paar weken in groep 3, en het gaat FANTASTISCH! de eerste week was het ff flink wennen. ze moest zitten, zitten en zitten zoals ze zelf zei.
maar na die eerste week, vind ze het nu geweldig leuk. ze heeft uitdaging, doet super leuk mee, doet haar best, en vind het gewoon leuk om nieuwe dingen te leren.
ondanks dat ze de jongste van de klas is, staat ze gewoon haar mannetje in de klas volgens de juf.
het scheelt wel enorm dat ze een geweldig leuke juf heeft, en dat ze een klasje van 22 kindjes heeft.

kortom... ik ben blij dat ik destijds tegen mijn geveol in gegaan ben en het advies van de juf gevolgd heb.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-09-2013 13:30:54
In principe horen decemberkindjes gewoon door te stromen, behalve als ze het niet aankunnen. Dat geldt voor alle kindjes van oktober-december en januari wordt soms ook bekeken (bij hele snelle kinderen). Veel scholen doen het dus verkeerd door standaard decemberkinderen langer te laten kleuteren dan nodig is, maar dat even terzijde......
Kinderen kunnen soms opeens heel snel gaan. Als hij nu al zoveel interesse heeft in leren lezen etc. en al goed kan rekenen (wat hij kan hoeven ze vaak pas eind groep 3 te kunnen!), dan kan nog een jaar groep 2 echt heel moeilijk worden. Je hebt zelfs kans dat hij voor de rest van zijn schoolperiode wordt 'verpest', omdat hij niet leert om uitdagingen aan te gaan (want die heeft hij niet). Dat leren in groep 2 stelt niet zoveel voor als je voorloopt of gewoon meer wilt dan kraaltjes verdelen over 2 potjes (ik zeg maar even wat).

Ik zou het inderdaad heel goed in de gaten houden en niet te lang afwachten (dat heb je ook zeker niet gedaan!, maar blijf er alert op). Ook in groep 3 wordt er trouwens nog veel gespeeld hoor en voor veel (slimmere) kinderen is het leren van letters etc. ook spelen.........
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Mafkees  schreef op: 02-09-2013 13:45:59
nou Esther, dat ligt puur en alleen aan het beleid van je school!
onze school doet het niet " verkeerd" zoals jij omschrijft, maar verdiepen zich in het JONGE kind.

als je zelf een kind hebt dat " anders dan anders" meeloopt of voorloopt of achter loopt, wil dat niet zeggen dat het beleid van school zo is.

scholen volgen domweg de inspectie.
en de inspectie zegt nu eenmaal dat een kind 8 jaar mag doen over de basisschool.
als een kind er dan 8,5 of 9 over doet, blijft hij volgens de norm " zitten" en ooh ooh, wat zal school dan minder scoren.
dat is de hele grap erachter.

eigenlijk kun je er geen ruk van zeggen wanneer een kind toe is aan volgende groep. dat ligt puur en alleen aan ontwikkeling van een kind.

ik vind kleuteren wel belangrijk, ze leren daar vaardigheden welke de basis vormen voor de hersenen, waardoor leren een vanzelfsprekend gevolg zou hebben.

 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-09-2013 13:51:15
Ik schreef alleen maar zoals het in de reglementen staat, dat er geen 1 oktober-grens meer is. Dat er eigenlijk helemaal geen grens meer is trouwens......en eigenlijk moet elk kind apart bekeken worden wanneer het toe is aan groep 3. Voor de een is dat al na 1 jaar kleuteren, de ander na 2,5 jaar kleuteren en weer een ander pas na 3 jaar kleuteren. Helaas zijn er dus scholen die dus enkel naar een geboortedatum kijken en verder niet naar het kind (ik ken genoeg verhalen daarover namelijk).
Kleuteren is ook belangrijk, maar sommmige kinderen hebben daar geen 2,5 jaar voor nodig. Sommige kleuteren als peuter al.......en anderen hebben wel 3 jaar kleuteren nodig.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Xxx  schreef op: 02-09-2013 13:54:06
Mijn zoon is ook van december en wij hebben er ook voor gekozen om hem in de kleutergroep te laten. NEE, hij is niet nlijven zitten .

in eerste instantie zou hij doorstromen, hij is er cognitief klaar voor. Kan al wat lezen en schrijven en rekenen gaat nu ook ineens vlot.
Maar...... De laatste maanden van het vorige schooljaar heeft hij emotioneel een terugslag gehad. We zijn er achter gekomen dat hij hoog-sensitief is en daar had hij behoorlijk last van.
Hij is heel streberig en wil alles perfect doen. Hierdoor liep hij emotioneel vast en had hij angstdromen, ook de juf herkende het.
(ben zelf ook 10 jaar kleuterjuf geweest, maar dat terzijde).
We hebben toen beloten om hem bij zijn hechte vriendengroep in groep 2 te laten...... Hij heeft vorig jaar bijna alles van groep 2 meegedaan.

Nu merken we dat hij heel sterk is en ook emotioneel heel sterk. Hij heeft veel uitdaging nodig en is thuis niet te genieten. De juffen herkennen het dat hij veel uitdaging nodig heeft, op school is hij een echte oudste en heel stabiel.

Bij ons is de twijfel er ook lichtelijk of hij niet toch door had moeten stromen, want zoals hij NU is had het het juist wel aangekunt.....

Maar...... Toen zijn we het gaan omdraaien. Is dit niet juist waarom we hem niet hebben laten doorstromen? Dat hij nu zijn mannetje kan staan en dat de juffen hem extra uitdaging bieden op welk vlak dan ook? 
Wat als hij wel door was gegaan? Dan was hij misschien helemaal niet zo stabiel geweest. De groep 3/4 waar hij in zou komen bestaat namelijk uit een heleboel dominante haantjes......en juist daar zou hij emotioneel misschien de "klappen" door kunnen krijgen en er cognitief onder lijden.

Voor nu staan we dus nog steeds achter onze beslissing. Mijn kind is gelukkig dat hij in groep 2 zit samen met zijn hechte vriendjes (totaal zijn ze met 5)....... 

 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Int  schreef op: 02-09-2013 13:54:19
Hier kijken ze dus ook niet puur naar een datum, maar naar het kind. En dat vind ik zelf een goed uitgangspunt. Alleen is mijn kind zo handig om vlak voor de zomervakantie zo te veranderen haha.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Mafkees  schreef op: 02-09-2013 13:58:59
mijn oudste is van maart 2006 en ging vorig jaar (met 6,5) dus naar groep 3 zeg maar.
maar kleuterjuf twijfelde omdat hij zo jong in gedrag is en speels, snel afgeleid.
dus een jaar kleuteren extra (dus dan zowat 3,5 jaar)

ik zag het alleen niet als jong gedrag wat nog moet groeien, maar als een karakter.
hij is een kopie van mijn man....

en tot je 38e kleuteren, gaat wat ver dus toch doorgegaan, tot de kerstvakantie hielden ze een plekje voor hem vrij in de kleutergroep. als hij het niet zo redden.

vanaf de eerste dag vindt hij het leuk, scoort supergoed en ik heb geen seconde spijt gehad.
vandaag gestart in de 2e klas, nog steeds een druktemaker, veel onrust in zijn lijf, snel afgeleid....maar dat zegt dus ook niets over zijn leerprestaties!
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Jessiemv3  schreef op: 02-09-2013 14:33:54
Ik zou vooral kijken of je zoon sociaal-emotioneel sterk genoeg is om groep 3 aan te kunnen.

Onze oudste zoon wordt halverwege deze maand pas 11 en zit in groep 8. Hij is bijna altijd de jongste van de klas geweest en ook sociaal-emotioneel vrij zwak. Dat heeft hem zijn hele basisschool tijd in de weg gezeten. Vaak genoeg hebben wij dit aangekaart maar elke keer lieten ze hem toch overgaan. Als ik nu terugkijk weet ik toch niet zeker of we er wel goed aan hebben gedaan, misschien hadden we toch meer met de vuist op tafel moeten slaan.
Ik kan je vertellen dat het voor een kind heel lastig is om sociaal-emotioneel zwak te zijn in meestal vrij grote groepen.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Lisje  schreef op: 02-09-2013 14:42:26
Toch lost dat niet altijd op door te blijven zitten. Zou wel mooi zijn als sociaal emotionele problemen zo simpel konden worden opgelost.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-09-2013 14:49:07
Wat is sociaal-emotioneel? Zo wordt van onze zoon door de een (juf vorig jaar) gezegd dat hij achterloopt op emotioneel gebied. Terwijl de ander (een orthopedagoge) zegt dat hij jaren voorloopt.....Is bijv. snel huilen emotioneel zwak zijn of komt dat gewoon doordat een kind heel gefrustreerd is omdat hij niet begrepen wordt en praten niet meer helpt? Ben je sociaal zwak als je er niet meteen op los mept (zoals bijna elke andere jongen van zijn leeftijd) als ze je vastpakken en je dat niet wilt en dat steeds aangeeft (door te praten)?
Ik vind dat sociaal-emotionele altijd zo niet te omvatten.

Je kan nu kijken of een kind toe is aan groep 3, maar helaas zegt dat niets over groep 8. Ik was zelf ook 11 jaar toen ik van de basisschool kwam (ben van eind september), maar heb daar nooit last van gehad. Mijn zoontje zal ook 11 zijn (en dan nog vrij lang) als hij van school komt, maar voor hem was het 2 jaar terug heel belangrijk om niet nog een jaar te kleuteren (dus maar 1,5 jaar te kleuteren). Dat is tot nu toe een prima zet geweest. Maar je weet nooit of dat andersom ook misschien niet zo geweest was (als hij gewoon normaal had gekleuterd in zijn geval). Je kan niet in de toekomst kijken.......
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Inky69  schreef op: 02-09-2013 15:31:20
Heb jij dan geen groep 8 gedaan Sis?
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Jessiemv3  schreef op: 02-09-2013 15:45:30

Quote Lisje:
Toch lost dat niet altijd op door te blijven zitten. Zou wel mooi zijn als sociaal emotionele problemen zo simpel konden worden opgelost.




Ik zeg ook niet dat dat alles had opgelost maar wel dat hij dan iets sterker in zijn schoenen had gestaan. Nu zit er tussen hem en de andere leerlingen soms anderhalf jaar leeftijdsverschil en dat is veel.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
M&j  schreef op: 02-09-2013 15:47:16
Mijn zoon heeft dik 2 en een half jaar gekleuterd, korter had hij echt niet getrokken. In groep 2 kan er echt wel voldoende uitdaging worden gegeven, er zijn best wel veel mogelijkheden. Speciale kleuterleesboeken en rekenopgaven voor wie al rekenen/lezen kan maar ook op de andere ontwikkelingsgebieden.
Mijn dochter kon lezen en rekenen toen ze op school kwam maar toch is ze niet versnelt en heeft ze zich niet verveelt, ze heeft school altijd leuk gevonden. Wel fijn dat de juf het ook al heeft opgepikt en ervoor open staat hem eventueel toch nog te laten versnellen.

Ook in onze regio kleuteren herfst kinderen in principe 2.5 jaar, ik ken nog geen kinderen waarbij dat negatief heeft uitgepakt.

 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Jessiemv3  schreef op: 02-09-2013 15:48:40

Quote Esther mv Thomas:
Wat is sociaal-emotioneel? Zo wordt van onze zoon door de een (juf vorig jaar) gezegd dat hij achterloopt op emotioneel gebied. Terwijl de ander (een orthopedagoge) zegt dat hij jaren voorloopt.....Is bijv. snel huilen emotioneel zwak zijn of komt dat gewoon doordat een kind heel gefrustreerd is omdat hij niet begrepen wordt en praten niet meer helpt? Ben je sociaal zwak als je er niet meteen op los mept (zoals bijna elke andere jongen van zijn leeftijd) als ze je vastpakken en je dat niet wilt en dat steeds aangeeft (door te praten)?
Ik vind dat sociaal-emotionele altijd zo niet te omvatten.

Je kan nu kijken of een kind toe is aan groep 3, maar helaas zegt dat niets over groep 8. Ik was zelf ook 11 jaar toen ik van de basisschool kwam (ben van eind september), maar heb daar nooit last van gehad. Mijn zoontje zal ook 11 zijn (en dan nog vrij lang) als hij van school komt, maar voor hem was het 2 jaar terug heel belangrijk om niet nog een jaar te kleuteren (dus maar 1,5 jaar te kleuteren). Dat is tot nu toe een prima zet geweest. Maar je weet nooit of dat andersom ook misschien niet zo geweest was (als hij gewoon normaal had gekleuterd in zijn geval). Je kan niet in de toekomst kijken.......



Ik denk dat dat per kind heel verschillend is. Onze zoon heeft moeite met emotie, kan inderdaad snel gaan huilen (ja, nu nog met zijn bijna 11 jaar) puur uit een gevoel van onmacht, emotie niet kunnen 'plaatsen'. Een ander kind heeft misschien moeite met contact maken, wat onze zoon dus weer niet heeft.
Geen kind is gelijk, gelukkig maar, maar onze zoon kan zijn huidige leerniveau technisch gezien wel aan maar sociaal-emotioneel loopt hij dus op zijn toppen.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Int  schreef op: 02-09-2013 16:25:38
Het sociaal emotionele was bij mijn dochter dat ze heel erg onzeker is. Zeker ook naar oudere kinderen. Ze stond zeg maar nie tstevig in haar schoenen.

Mijn zoon van 5,5 met zijn 1,10 ging op vakantie op 2 jongens af van 10-12 jaar die zijn zandkasteel wilden slopen. Heeft gaat ervoor staan, hoofd omhoog, en zegt: wat denken jullie dat jullie aan het doen zijn!

Die staat dus veel steviger in zijn schoenen. Al zijn vriendjes zijn nu ook naar groep 3. Hij speelde ook veel met die iets oudere kindjes. Daar had hij meer aansluiting mee.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Mamavan2boys  schreef op: 02-09-2013 20:54:53
Mijn zoontje van nov'07 ( dus nu ruim 5,5 jr) is wel door gegaan naar groep 3. Ik kan er nog niet veel over zeggen, hij had vandaag zijn eerste dag...
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Marie8  schreef op: 02-09-2013 21:12:08
In ieder geval geloof ik niet dat langer kleuteren zijn ontwikkeling tegen zou houden. In beide gevallen ontwikkelt een kind zich gewoon door, zeker als een juf aansluit op ontwikkeling. Dat kan in beide klassen. Ik zou in dit geval kijken waar hij zic lekker veilig voelt en ben geen voorstander van tussentijds doorgaan, tenzij een kind anders duidelijk gaat vastlopen.

Bij mij is mijn oudste van 1 naar 3 gegaan (eind feb) omdat hij een ongelukkige en onderpresterende kleuter was die ver voorliep.
Mijn dochter zat qua resultaat daar niet ver vanaf, goed in haar vel, zelfstandig en goede cit's. Maar ze zat prima op haar plek.
Ja als oudste kleuter komt er een tijd dat ze zich gaan vervelen maar dat is toch ook prima?

Niet alleen naar prestatie kijken, maar vooral naar gevoel van veiligheid. Dat is ook essienteel om te ontwikkelen en leren.
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-09-2013 21:40:42
Als ik lees dat hij meer aansluiting heeft met oudere kinderen, dan zou ik toch inzetten op zo snel mogelijk naar groep 3. Voor onze zoon was dat ook een van de redenen om hem versneld (in zijn geval, omdat hij van januari is) door te laten gaan naar groep 2 (en dus ook naar 3). Hij had echt niets met de jongere kinderen en eigenlijk ook niet met de iets oudere kinderen die in groep 1 zaten. Hij noemde ze vaak babies....(tegen ons zei hij dat dan, niet tegen die kinderen). Vorig jaar zat hij in een 3/4 combi en dat ging ook niet lekker, omdat de kinderen gewoon veel jonger waren in hun doen (en dan heb ik het over allemaal slimme en snelle kinderen). Nu in 5/6 zit hij weer op zijn plek, dat hij de jongste is van de klas, maakt hem niets uit.

Wat zouden de redenen kunnen zijn om hem nog een jaar groep 2 te laten doen? Als school met sterke punten komt, kan je daarin meegaan. Maar als een juf zelf al twijfelt.......
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Truuske  schreef op: 02-09-2013 21:59:37
Ik heb niet alles gelezen, maar wel een vraag over december kindjes. Kan het ook dat ze al meedoen met 3 jaar en 9 maanden, dus na de zomervakantie? Dan kleuteren ze toch 2 jaar. Of mag dat niet?
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Mafkees  schreef op: 02-09-2013 22:09:51
nee Truus, officieel mag het kind met 4 pas naar school

die van mij gaat toevallig nu met 3,9 jaar naar school, maar ik weet nu al dat hij dus 3 jaar gaat kleuteren
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Inky69  schreef op: 02-09-2013 22:12:44
Echt waar, Mafkees....mijn zoon ging ook vorig jaar met 3.9 naar school maar is vandaag begonnen in groep 2. Als dat goed gaat kleutert hij dus 2 jaar.

Waarom zou hij 3 jaar kleuteren? Hij zit dan toch een vol jaar op school?
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Mafkees  schreef op: 02-09-2013 22:15:21
hij gaat maar 1 dag per week

maar hij denkt zelf dat ie ook wel naar groep 4 kan
 
Quote
RE: Spijt van keuze groep 2/3
Truuske  schreef op: 02-09-2013 22:17:31
En waarom wordt er soms een uitzondering gemaakt? Mijn eind decemberkindje wordt dit jaar 3, dus ben wel benieuwd.
En hoe vinden jullie kids het, zo jong al naar school? Komen ze goed mee?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Spijt van keuze groep 2/3
Naam
Bericht