Menu
 

Topic:

Huilen

Heleen  schreef op: 01-09-2013 15:24:17
Meiden ik heb een vraag aan jullie? ik weet dat hier heel veel moeders tegen in bed laten huilen zijn en vinden dat je je baby dan bij je moet houden (ik vind dit ook maar weet nu niet meer hoe ik het moet doen) dus ben ik benieuwd naar jullie adviezen.

MIjn zoontje is 3 weken oud en huilt veel overdag, de avond gaat redelijk en de nacht gaat goed tot nu toe. Hij is alleen heel slecht te troosten op mijn arm huilt hij met tussenpozen net zoveel als in bed en ook in de draagdoek vind hij niet fijn.
Ik herken dit allemaal erg van mijn andere zoontje daar hebben we dit ook allemaal mee meegemaakt en dat huilen werd bij hem alleen maar erger, uiteindelijk is bij hem nooit een oorzaak gevonden voor het huilen.

Nu zit ik dus met het volgende mijn andere zoon is nu 3,5 maar loopt met zijn handen op zijn oren als de baby beneden zoveel huilt en roept dan mama ik word er echt zat van!! Hij word erg druk gaat heen en weer rennen in de kamer en word super dwars. Dus dan is het helemaal compleet in combinate met een huilende baby. Nu is mijn man de afgelopen weken thuis geweest dus konden we het samen doen en bleef ik dus een poos bij de baby boven en mijn man beneden met andere zoon maar morgen gaat hij weer werken dus moet ik het alleen gaan doen. en ik weet eigenlijk absoluut niet hoe ik dit moet gaan doen! Dus hopelijk kunnen jullie mij helpen??

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Huilen
Mam Van Twee  schreef op: 02-09-2013 01:28:14
Een osteopaat is van oorsprong een fysiotherapeut die zich uiteindelijk heeft gespecialiseerd in de weke delen.

Het is zeker iets anders dan de fysiotherapeut die zich richt op bewegingsherstel van spieren en gewrichten, maar bij erkende toch geen "kwakzalver".

Hier hadden we (en ook mijn zus met nichtje bij andere osteopaat) een ander kind na aantal behandelingen.
Bij de eerste behandeling had ze tijdens/net na de behandeling spontaan, ontspannen een poepluier terwijl dat daarvoor met veel moeite en krampjes en ellende gepaard ging - wat niet echt normaal is bij een bv-baby. Die horen gewoon mosterd te poepen.
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 02-09-2013 06:11:10
Hij krijg flesvoeding, 7 voedingen om de 3 a 4 uur net wanneer hij komt!
Een speentje krijg hij ook al vanaf dag 2 hij zuigt hier erg veel op!
Ook zijn we al bij de osteopaat geweest, toevallig ook in Dordrecht deze constateerde een schouder die vast zat (door de bevalling) en een behoorlijk gespannen middenrif/maag tot zijn twaalfvingerige darm.

De update van hoe het nu gaat: Hij heeft gisteravond tot 11 uur gehuild daarna laatste fles gehad en geslapen tot half 5 toen weer een fles en nu al weer een poos aan het huilen, slikken en hikken. Ik ben naar beneden gegaan en heb hem in de wagenbak gelegd en zit nu bij hem.

Ik snap jullie reacties dat mijn andere zoon eraan moet wennen maar ik vind dit ook wel erg zielig. Hij is echt een denker en beleefd alles intens waardoor hij snel moe is en alles veel energie kost. Hij is daarom de laatste 3 weken om half 6 echt toe aan bed (helaas wil hij absoluut niet smiddags slapen) dus als hij dan ook s'avonds al niet in slaap kan komen door zijn broertje en s'morgens alweer vroeg wakker word van de baby en dan ook overdag lang tijden in het huilen zit vind ik dat echt zielig daarom ben ik nu geljk naar beneden gegaan.

 
Quote
RE: Huilen
Blauwtje  schreef op: 02-09-2013 09:04:41
Sneu he, voor alle partijen

Kun je je baby niet in een draagdoek bij je houden?Zo kun je ms ook even iets met je oudste mannetje gaan doen.
Even wandelen, eendjes voeren, noem maar op
 
Quote
RE: Huilen
Caithy  schreef op: 02-09-2013 09:08:03
Ik denk echt dat je even terug moet naar de KA voor de reflux, met oog op het hikken en slikken.
Hier 2 reflux kinderen (2x opname) en de eerste was een huilbaby! Maxicosi was het fijnste om in te slapen, hoe vaak heb ik al niet een rondje gereden met de auto. Een huilbaby is vreselijk, want hij/ zij heeft pijn, maar je kan er niets aan doen.
Pas na een half jaar namen ze me serieus bij de eerste (toen was de termijn huilbaby nog niet zo bekend, alleen temperamentvol.....).
Ph meting, slikfoto en daar kwam eindelijk wat uit.

Bij nr 2 wist ik bij 2 weken al hoe laat het was. Hij is met 12 weken opgenomen geweest ivm het huilen (zoals hier iemand zegt; strikte regelmaat) en daarna ging het beter. Helaas met 14 weken weer opgenomen na buikgriepvirus (HA geloofde mij niet, dus ben ik naar de SEH geweest, direct opname (k*t huisarts). Affijn daarna weer strikte regelmaat en toen hoorde ik het verschil, 10 min huilen en slapen. Even verwerken en daarna slapen en toen had ik een slaapbaby (de eerste sliep 2x 3 kwartier en de hele nacht en nr 2 hele nacht, 's ochtends, 's middags en nog een uurtje voor het eten).

Ik kan je niet helpen want ik ken het kindje niet. Reflux laten uitzoeken, dus niet zomaar medicijnen ophogen, vraag om een slikfoto en ph meting (dat laatste is een 24 uursmeting in het ziekenhuis met een sonde in de slokdarm). Dan weet je waar je aan toe bent.

Ik zou ook hulp zoeken, zodat jij iets met je oudste kan doen, dus even die kleine naar opa of oma, een aantal keer in de week desnoods een uurtje! Misschien kan papa een aantal keer een uurtje eerder thuiskomen, zodat hij of jij even weg kan met die kleine en je oudste even rustig zijn gang kan gaan thuis!

 
Quote
RE: Huilen
Suus  schreef op: 02-09-2013 09:22:36
Mijn eerste krijstte 16 uur aan 1 stuk... Niet huilen maar echt krijsen.... Ik dacht dat ze pijn had, zo klonk het en zag het eruit.... Ze had echter geen pijn maar was overprikkelt. Ik heb haar ingebakerd en structuur aangebracht, dat is geen schema op tijd maar voorspelbaarheid in de dag. Dat kan prima bij de kleinsten.

mijn 2e huilde ook veel.... Maar van pijn. Hij was heel rustig, dan zag je iets gebeuren in dat lijf waarna hij huilde. 

Hij had reflex en KMA. Ik zou nutriton door de fles gaan doen Iig En dat met de medicatie even tijd geven.
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 02-09-2013 13:34:22
Blauwtje: Helaas blijft hij in de draagdoek ook huilen, ik heb ook gemerkt dat hij slecht tegen prikkels kan dus in bedje werkt nog het beste of bij mij als ik boven alleen zit van alle mogelijkheden! Mijn schoonmoeder kwam net langs en vroeg of mijn oudste vanmiddag een poosje mog komen spelen dus dat is erg fijn!

Trouwens baby slaapt nu al 20 minuten ben erg blij! vanmorgen heel de morgen bezig geweest en hem om 11 uur lekker in badje gedaan omdat hij zo huilde maar doordat hij zo moe was vond hij dit ook niet echt fijn.

Caithy: Ik heb vanmorgen de HA gebeld maar deze is morgen terug van vakantie, morgen ochtend wil ik daar even langs en dan ga ik overleggen en evt verwijzing vragen naar de KA. Ik probeer nu ook echt een vaste structuur aan te brengen in de dag dus alles op dezelfde volgorde en dezelfde manier van troosten.

SmvND: Ja hij gaat vanaf morgen weer naar de PSZ dus dat is erg fijn voor hem, twee dagdelen in de week!
Huilen van pijn herken je inderdaad wel, gistermiddag krijstte hij aan 1 stuk door zonder tussenpauze met gebalde vuistjes
Vanmiddag huilde hij om in slaap te komen op schoot en dan huilt hij korte stukjes met tussenpauze van een paar minuten

Suus: Dat had ik ook bij mijn eerste, ik wist totaal niet wat ik toen moest met het huilen en had nog nooit van inbakeren gehoord, bij hem was het toen combinatie van overprikkeld en reflux dus met medicijnen en inbakeren was het bij hem een eind over. Nu merk ik gewoon dat mijn kleine mannetje vaak veel pijn heeft en heel rustig op schoot kan liggen en dan ineens trekt hij een moeilijk gezichtje gaat slikken en hard huilen echt  heel zielig om te zien! Nutriton krijgt hij al in zijn flesje, 1 schepje op een fles van 90 cc

Ik merk trouwens dat hij steeds minder gaat drinken, vorige week kreeg hij al een aantal flessen van 110 cc omdat hij alles opdronk.
Nu heeft hij gisteravond 50 cc op, vannacht 70 cc, 8.30 70 cc, 11.30 70 cc ik maak nu dus gewoon weer flessen met 90 cc. Zou hij door de reflux ook minder kunnen gaan drinken? of zou hij op het moment gewoon niet meer nodig hebben. 
 
Quote
RE: Huilen
Suus  schreef op: 02-09-2013 14:10:54
Meestal gaan refluxkinderen meer drinken om de pijn te verzachten. Houd het even in de gaten, het moet niet te weinig worden natuurlijk.

Mijn zoon kreeg Losec maar bleef hikken en bellen blazen... uiteindelijk na heel veel gedoe kreeg hij er motilium bij en toen ging het pas beter.
 
Quote
RE: Huilen
Mam Van Twee  schreef op: 02-09-2013 14:17:21

Bij ons duurde het een behandeling of 5 voordat we een echte blije baby hadden, dus misschien nog een keer naar de osteopaat?

Verder zeg je dat je je kindje in de kinderwagenbak hebt - dat wilde onze kleine absoluut niet, alleen 's avonds laat/begin nacht wanneer ze echt op was [kon ik ook ff 3/4 uurtjes slapen], misschien toch meer de wipstoel of doomooseat gebruiken, in de box, met wat extra ondersteuning bv met handdoekje of katoenendoek. Eventueel wat afschermen met een doek/klamboe tegen de prikkels.

Doomooseats zijn ook op marktplaats wel te vinden tegen lagere prijs. Nieuw zijn ze wat prijzig.

Veel succes - woon je ook in de buurt van Dordrecht? Misschien kan ik wat betekenen, gaan hier ook regelmatig naar de speeltuin/kinderboederij met peuter en 6 jarige.

 
Quote
RE: Huilen
Laura  schreef op: 02-09-2013 20:41:03
Reflux doet inderdaad echt pijn...Ik bedoel het ook echt niet vervelend, maar vind het zo lastig bij die kleintjes. Maar dat ballen van vuistje klinkt wel echt als pijn...

Bij mijn dochter zeiden ze ook dat ze reflux had, nutriton etc hielp helemaal niks...Denk ook dat zij geen pijn had (tenminste dat was niet het grootste probleem), maar overprikkeld raakte doordat ze zo slecht zag, en dus ook echt schrok van bewegingen als je zachtjes binnenliep...Werkelijk niemand had daaraan gedacht (ik ook niet meteen, later wel maar dat werd door anderen ontkent). Ok wil alleen maar zeggen kijk goed naar je kindje,moeder en vader weten het vaak het beste...maar volgens mij doe je dat wel.

Wat hier hielp was dus haar regelmaat en rust geven en overdag niet teveel met haar ondernemen. Succes in elk geval.

O ja mijn zoon (was ongeveer even oud) hebben we toen ook een oude Ipod gegeven met een koptelefoon, kon hij als het echt nodig was even zijn eigen muziek luisteren.
 
Quote
RE: Huilen
Caithy  schreef op: 02-09-2013 20:47:37
Het kan zijn door de vermoeidheid dat ze minder gaat drinken en dan ga je echt in een neerwaartse spiraal.
Het klopt wel dat refluxkids meer willen drinken, omdat reflux beneden te houden, maar geen kind is hetzelfde.
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 03-09-2013 20:00:48
Suus: Ik heb hem gisteren laten wegen en hij was gelukkig goed gegroeid! Vanmorgen bij de Huisarts geweest en een verwijs voor de Kinderarts gekregen vanmiddag. Morgenochtend bellen dus hopelijk kan ik daar snel terecht.

Mamvantwee: Vrijdag moet ik naar de ostheopaat voor de tweede behandeling dus ben benieuwd wat hij er van zeg!
Ik ga is kijken naar die dingen op marktplaats.
Ja ik woon in de buurt, vind echt super lief van je maar nu de psz weer begonnen is heeft hij ook weer meer afleiding en hij mag regelmatig naar zijn opa's en oma's.

Laura: Zo dat is ook heftig wanneer kwam je daar achter dat ze zo slecht zag?

Caithy: ik denk dat het echt door de moeheid gekomen is, hij heeft nu vandaag gelukkig vanmiddag een goede slaap gedaan tijdens het wandelen en heeft nu vandaag bijna al zijn flesjes weer op van 90cc
 
Quote
RE: Huilen
Caithy  schreef op: 03-09-2013 20:03:20
Oh das fijn! Even ademhalen!
hopelijk kan je snel terecht!,
 
Quote
RE: Huilen
Laura  schreef op: 03-09-2013 21:15:15
Gelukkig dat vandaag beter ging...hier werd het inderdaad drama als ze oververmoeid was, nog harder huilen, kon nog minder hebben. Regelmaat, dwz voorspelbaarheid en niet teveel prikkels hielpen hier redelijk. Drinken deed ze altijd wel, als ze boos was ging het supersnel...

Ik had zelf met 4 maanden al eens geroepen tegen het CB dat ik dacht dat ze niet goed zag...Dit omdat ze geen speeltjes etc greep en haar handjes altijd in een vuistje dicht tegen haar lijfje aanhield. CB dacht echter dat dit kwam van de bevalling, schouder had vast gezeten en waren bang voor een beschadiging. Dit was het gelukkig niet, iedereen opgelucht niet meet aan haar oogjes gedacht...Met 8 maanden liep ze langs de tafel en de bank, maar loslopen en opstapjes lukte haar gewoon echt niet...Nog eens bij CB aangekaart, maar ze volgde het lampje prima,keek niet scheel, niks aan de hand...Met 18 maanden liep ze nog steeds alleen langs de bank, terwijlze motorisch heel handig was voor de rest. Toen eens voorgelegd aan de oogarts van mijn zoon...Die had zoiets van kom maar langs met haar als ze 2 is (opmeten gaat dan makkelijker)....en toen werd dus duidelijk dat ik al die tijd gelijk had...Daarna hadden wij een stuk vrolijker kind, stuk minder schrikachtiger en huilde veel minder (wat een opluchting)...vandaar dus dat ik vaak vraag of je zeker weet dat het pijn is, bij haar is zolang gezegd ze heeft reflux en daar last van, daarom huilt ze zoveel....
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 04-09-2013 17:11:09
Helaas meiden het gaat echt niet lekker, hij heeft pijn maar wat ik kan de vinger er niet op leggen!

HIj krijst nu ook na elke fles. Dus drinkt klokkend zijn flesje leeg, daarna paar minuten stil en dan begint hij heel hard te huilen en te overstreken hij staat echt op mijn schoot zo spant hij zich aan. Ik heb de kinderarts gebeld en kan morgen al terecht. Dit is echt zielig!
 
Quote
RE: Huilen
Caithy  schreef op: 04-09-2013 18:25:57
pff dat overstrekken herken ik helemaal! De fles gaat dan echt te snel, veel meer indikken. En gelukkig ga je morgen al!!
Vraag gelijk of je hem ook een pijnstiller kan geven 60 mg, zodat hij de nacht ff doorkomt?
 
Quote
RE: Huilen
Anna28  schreef op: 04-09-2013 20:01:12

Quote Heleen:
Helaas meiden het gaat echt niet lekker, hij heeft pijn maar wat ik kan de vinger er niet op leggen!

HIj krijst nu ook na elke fles. Dus drinkt klokkend zijn flesje leeg, daarna paar minuten stil en dan begint hij heel hard te huilen en te overstreken hij staat echt op mijn schoot zo spant hij zich aan. Ik heb de kinderarts gebeld en kan morgen al terecht. Dit is echt zielig!



wat vervelend zeg  
Tim deed dat ook zo erg..... het drinken verzacht enkele minuten de pijn van een reflux, maar daarna komt het in alle hevigheid terug omdat de maag begint met het verwerken van het voedsel en er dus gelijk zuren omhoog gaan branden. 

Heel veel succes! 
 
Quote
RE: Huilen
Blauwtje  schreef op: 04-09-2013 20:42:34
ah wat sneu...fijn dat je morgen al terecht kunt.Sterkte
 
Quote
RE: Huilen
Corine86  schreef op: 04-09-2013 20:57:34
ah kereltje! Hopelijk brengt de kinderarts morgen wat verlichting van je pijn!
 
Quote
RE: Huilen
Senna  schreef op: 05-09-2013 11:50:06
Succes bij e kinderarts, hopelijk kan hij/zij je kleintje snel helpen!
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 05-09-2013 14:36:20
We zijn geweest! Ze hebben hem nagekeken symptomen reflucx waren duidelijk, verder waren zijn darmen gespannen en pijnlijk dus advies overstappen op nutrilon omneo en voor de reflux heb ik zantac gekregen als dit niet afdoende is gaan ze kijken voor dat andere medicijn om zijn voedsel sneller door zijn maag te laten gaan.

Verder gaf de kinderarts aan dat hij een aantal symptomen heeft van koemelkallergie maar willen ze dit eerst aankijken

Ik ben benieuwd!
 
Quote
RE: Huilen
Caithy  schreef op: 05-09-2013 19:30:47
Dat andere medicijn heet motilium. Zantac kregen we hier niet eens naar binnen! Ik hoop bij jou wel!
 
Quote
RE: Huilen
Senna  schreef op: 05-09-2013 19:38:24
Wat fijn dat het probleem opgevangen is en jullie er alles aan kunnen gaan doen om het beter te laten gaan!
Veel kinderen willen geen zantac vanwege de smaak.
Yenthe kreeg losec maar dat gaven we met een drupje zoetigheid omdat ze het anders niet wilde.
Thomas kreeg nexium, dat ging super en werkte heel goed
 
Quote
RE: Huilen
Blauwtje  schreef op: 05-09-2013 20:42:14
Fijn dat hij goed onderzocht wordt. Stapje voor stapje hoor, anders haal je alles door elkaar...Soms lijken de klachten zo op elkaar.

Sterkte
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 06-09-2013 19:38:22
Meiden nog ff een vraagje mijn zoontje heeft afgelopen weken goede ontlasting gehad, laatste dagen werd het harder en nu heeft hij voor het eerst al ruim een dag geen ontlasting (gister begin van de middag voor het laatst) zou dit door de johannesbroodpitmeel komen? bij mijn andere zoon niet gehad nu geen ervaring mee!
 
Quote
RE: Huilen
Senna  schreef op: 06-09-2013 19:56:27
Ja, nutriton kan voor dunne ontlasting zorgen, maar ook voor verstopping
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 08-09-2013 19:44:52
Meiden nog even advies nodig! Sinds donderdag krijgt mijn zoon nutrilon omneo icm zantac.
We merken lichte verbetering maar hij heeft nog steeds pijn, overstrekt en huilt nog veel. Vooral direct na de voeding dus spant hij aan en huilt hard. Ik heb de huilbuien vandaag een poos aan staan te kijken hij draait dan erg met zijn hoofd en is echt heel erg onrustig, 5 a 10 minuten slapen en dan weer hard huilen, draaien en druk bewegen! ik weet niet zo goed wat ik ermee moet, KA gaf aan dat het ook koemelkallergie ksn zijn ik heb hier helemaal geen ervarinhg mee is er toevallig iemand hier die hier wel ervaring mee heb?
 
Quote
RE: Huilen
Anna28  schreef op: 08-09-2013 19:47:26
Dat kan zeker het geval zijn, vooral als hij direct na de voeding zoveel onrust geeft. 
Ik heb destijds direct aan de bel getrokken bij de kinderarts en kon diezelfde dag langskomen. Kreeg meteen een brief mee om nutramigen op te halen. Speciale voeding voor KMA. 
Wie weet helpt het bij jou kleintje goed, je kunt zo toch ook niet doorgaan steeds.... 


 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 13-09-2013 20:17:46
Meiden het gaat hier echt stukken beter, zoontje slaapt nu veel beter overdag dus de rust is terug. Nu zit ik alleen nog met 1 ding mijn zoontje spuugt zo enorm sinds een paar dagen dit is vooral vanaf 2,5 a 3 uur na zijn voeding, direct na zijn voeding spuugt hij weinig tot niets, hij spuugt echt alles onder en het komt er dan in golven uit, iedere keer moet zijn bed en hijzelf volledig verschoond worden dit is toch niet normaal?
 
Quote
RE: Huilen
Caithy  schreef op: 13-09-2013 20:25:35
Nee is niet normaal, dochter had precies hetzelfde, we weten nog nog steeds niet waar ze toen van gegroeid is... Toch helemaal in de curve boven in
 
Quote
RE: Huilen
Heleen  schreef op: 13-09-2013 20:36:33
Caithy: En bij jou dochter geen oorzaak gevonden? we blijven verschonen en wassen spuug zit overal tot in zijn haren toe
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Huilen
Naam
Bericht