Menu
 

Topic:

R in de maand

Mirandamvtenl  schreef op: 26-08-2013 09:24:14
Zodra de R in de maand komt, gaan heel veel mensen vitamines slikken.

Nu slikken mijn kinderen geen vitamines, maar wil dat eigenlijk wel gaan doen. En hopelijk helpt het dan ook.
Mijn 2 kids van 5 en 3 zitten nu 2 weken op school en zijn alweer verkouden. Ze eten voldoende groente en fruit.
Mijn vraag, welke vitamines gebruiken jullie voor jullie kinderen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: R in de maand
Mafkees  schreef op: 26-08-2013 10:38:17
niet alleen de zon Sis

het hele pakket komt hier wel binnen hoor
en idd....gooi als je wil gooien hahahaha

was er maar een pilletje die de weerstand deed verhogen, dan bestelde ik gelijk een pallet

en ik ga nu een pil nemen, misschien kan het mijn taalgebruik verminderen??
 
Quote
RE: R in de maand
Jolanda1974  schreef op: 26-08-2013 10:41:52
Zijn daar ook pillen voor dan Mafkees  doe mij ook maar een potje dan.

Helaas ben ik door mijn operatie overgeleverd aan de multivitamines maar liever slikte ik ze niet. Maar nu kan het gewoon weg niet anders. Mijn lichaam neemt niet meer voldoende op dus zal ik wel moeten. 
Maar ik doe het mijn kinderen niet aan. Ben echt niet zo van de pillen. Kijk is het moeten dan is het een heel ander verhaal dan heb je keus. Maar verder nee.. Ik doe ruim 3 jaar met 1 doosje sinaspril (als ie dan nog niet over de datum is  )
 
Quote
RE: R in de maand
Alice  schreef op: 26-08-2013 10:44:30
Nee.. ik denk dat geen enkel product weerstandverhogend werkt. 
Moeilijk uit te leggen zo zonder handen.. 

Hmm.. je hebt je weerstand.. die is 100% zeg maar. Die kan lager worden door idd vitaminegebrek, gebrek aan buitenlucht, problemen in het lichaam etc.. Maar geen enkel product kan jouw weerstand 120% maken zeg maar. 
Dus iets als visolie (of liever gewoon verse vis) draagt bij aan de normale werking van je lichaam. 




 
Quote
RE: R in de maand
Alice  schreef op: 26-08-2013 10:49:05
Da's niet waar Sis, er zijn wel degelijk onderzoeken die stellen dat de supplementen NIET goed zijn en juist problemen veroorzaken

Mensen die veel supplementen met anti-oxidanten slikken gaan mogelijk iets eerder dood. Dit schrijven onderzoekers van het academisch ziekenhuis van de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit van Nis (Servië en Montenegro) in het medische tijdschrift The Lancet van 2 oktober. Anti-oxidanten, zoals bètacaroteen, selenium en vitamine A, C en E zijn populair, omdat ze het risico op kanker zouden verminderen.

De onderzoekers analyseerden veertien onderzoeken waarin het effect van anti-oxidanten op kanker in maag, lever, alvleesklier en dikke darm werd vergeleken met een placebo. Ze vonden dat mensen die veel anti-oxidanten slikken, geen lager risico op kanker in die organen hebben, maar dat de sterfte licht wordt verhoogd.

Volgens de onderzoekers is dit overigens nog geen bewijs dat vitaminerijk voedsel zoals fruit gevaarlijk is. Maar het doet wel vermoeden dat het slikken van grote hoeveelheden vitaminesupplementen een slecht idee is. Waarom dat is, konden de onderzoekers niet achterhalen. Waarschijnlijk overlijden duizenden mensen te vroeg door het innemen van vitaminepillen. De onderzoekers berekenden dat per één miljoen gebruikers er 9.000 vroegtijdig sterven door vitaminesupplementen te gebruiken. Vast staat dat deze vitaminen niet wateroplosbaar zijn en zich in het lichaam opstapelen . Experts bestempelden het onderzoek als 'beangstigend'. Professor David Forman van de University of Leeds en Douglas Altman van Cancer Research UK stellen in The Lancet dat dit slecht nieuws is voor bepaalde gemeenschappen waar dergelijke vitamines in groten getale worden geslikt. Volgens Forman kunnen supplementen wel nuttig zijn voor zwangere vrouwen en ouderen, twee categorieën mensen die niet genoeg vitamines uit hun dagelijkse voedsel putten. Maar er is geen sprake van dat vitaminegebruik voor de grote massa een opstapje betekende naar een betere gezondheid. Voor de grote meerderheid van de mensen met een uitgebalanceerd dieet is er geen enkele reden om extra vitaminesupplementen te nemen.

Dit onderzoek is de laatste van een hele reeks mokerslagen tegen breed gebruik van vitaminesupplementen. Een groot onderzoek naar het effect van bètacaroteen (voorloper van vitamine A) en vitamine E op mannelijke rokers in 2000 wees uit dat dit het aantal gevallen van longkanker met 18 procent verhoogde en met 28 procent bij personen met risico op longkanker. De mortaliteit steeg met 8 procent. Rokers krijgen nu het advies van vitaminepillen weg te blijven. Een onderzoek dat in 2002 in The Lancet verscheen, vond dat mensen met groot risico op een hartziekte geen baatvonden bij multivitaminesupplementen. Hartaanval, hartinfarct, kanker noch andere zware gezondheidsproblemen werden verholpen. Vitamines zijn dan wel organische stoffen, noodzakelijk voor een goede werking van het lichaam, er is een enorm verschil tussen de fysiologische gevolgen van kleine dosissen die van kindsbeen af genomen worden en de farmacologische dosissen die mensen van middelbare leeftijd nemen.

Hoe komt het dat vitaminepillen negatieve gevolgen kunnen hebben? Een mogelijke verklaring is dat de nood aan antioxidanten - vitamines die de schadelijke werking van de vrije radicalen beperken - niet bij ieder individu even groot is. Mensen met veel vrije radicalen hebben extra vitamines nodig om ze te neutraliseren; bij mensen met lage hoeveelheden vrije radicalen kan dat kankercellen beschermen en kwalijke gevolgen hebben. De Deense onderzoekers beklemtonen dat hun resultaten voorlopig zijn. Meer onderzoek is nodig voor er definitieve conclusies getrokken kunnen worden. Het is immers onwaarschijnlijk dat alle supplementen hetzelfde effect hebben. Richard Sullivan van Cancer Research UK waarschuwde dan ook voor te snelle conclusies omdat heel wat van de proefpersonen in het Deense onderzoek rookten en daardoor een grotere kans op vroegtijdig overlijden hebben. Hij beklemtoonde dat een gezonde voeding met veel groenten en fruit en abstinentie van roken nog steeds de beste garantie zijn tegen vrije radicalen.
 
Quote
RE: R in de maand
Kyla  schreef op: 26-08-2013 11:14:21

Quote MaFKeeS:
[...] ook ik heb een " ziek" kind, maar het extra pilletjes werken gewoonweg niet. waarom dan geven? ,misschien voor je eigen gevoel dat je iets doet om te helpen? maar dan meer een gevoel dan dat het ook wat doet? vind het soms zo bijzonder, dan schijnt de zon...smeren we met factor 50 en het liefst ook nog een UV pak aan, maar dan wel pillen erin proppen?



Ik smeer dus niet met factor 50, hooguit 20. en uv pak alleen als de zon niet te vermijden is tussen 11.00 en 14.00, voor de jongste. De kinderen gaan ook de eerste 10 minuten niet gesmeerd naar buiten. Op schooldagen smeer ik helemaal niet.

Wij hebben allemaal tekort aan VitD in de winter als we niet slikken, is uit bloedtesten gebleken.
 
Quote
RE: R in de maand
Alice  schreef op: 26-08-2013 11:17:36

Quote Kyla:
[...]

Ik smeer dus niet met factor 50, hooguit 20. en uv pak alleen als de zon niet te vermijden is tussen 11.00 en 14.00, voor de jongste. De kinderen gaan ook de eerste 10 minuten niet gesmeerd naar buiten. Op schooldagen smeer ik helemaal niet.

Wij hebben allemaal tekort aan VitD in de winter als we niet slikken, is uit bloedtesten gebleken.



Ik smeer niet en ik slik niet 
Heb geen vit D tekort
Ook niet in de winter.. is ook uit bloedtesten gebleken.. 

Heb in heel mijn leven nog geen vit D supplement gekregen, ook niet als baby, mijn moeder vond het toen al onzin. 



 
Quote
RE: R in de maand
Senna  schreef op: 26-08-2013 11:22:34
Ik smeer heeeel weinig en de kinderen krijgen geen extra vitamine D.
Yenthe heeft een tijdje multivitamine geslikt maar nu al een tijd niet meer.
Zou t niet erg vinden als ze ze zou slikken, ze eet geen fruit (alleen knijpfruit) en bijna geen groente (alleen boontjes). Maar ze krijgt de pilletjes niet weg dus dan houdt het op.

Thomas heeft een lage weerstand maar naar mijn idee helpen vitamines daar niet tegen.
 
Quote
RE: R in de maand
Angelique  schreef op: 26-08-2013 11:25:13
ik slik elke dag vitamines en als ik die niet slik word ik ziek
dus nut hebben ze wel dergelijk daar ben ik van overtuigd
in de wintermaanden krijgen mijn kidnjes ook extra vitamins maar net als sis de halve dosering
a omdat mijn kids gewoon slecht groentes enz eten
b omdat mijn jongste sowieso een lage weerstand heeft en alles oppikt
ik merk dat als ik ze een tidje vergeet ze sneller dingen opppakken als dat ik ze elke dag geef
in de zomer krijgen ze niets selen veel buiten
en ja de eerste zonne stralen krijgen ze factor 50 gesmeerd en als ze aan zonnetje gewent zijn word het 20 omdat het anders garnaaltjes zijn dus tja

maar goed over algemeen denkt met toch al vaak dat ik ontaarde meoder ben dus het beoite me niet zo wat mensen vinden denken enz
ik doe wat ik denk dat goed is vioor mijn kindjes
 
Quote
RE: R in de maand
Alice  schreef op: 26-08-2013 11:27:03
Ik denk trouwens dat het perfect ok is, om tijdelijk vitamine tekorten te hebben. 
Denk dat onze natuur daar wel rekening mee gehouden heeft. 
Snap niet zo goed waarom "wij" dat dan weer beter denken te weten. 

 
Quote
RE: R in de maand
Kyla  schreef op: 26-08-2013 11:31:07
Omdat we al heel lang niet volgens onze natuur leven. Meer stress, minder slaap, totaal andere voeding, ander bewegingspatroon enz...

 
Quote
RE: R in de maand
Angelique  schreef op: 26-08-2013 11:32:35
veel artsen geven zelf al aan dat veel nederlanders te korten hebben aan vit d omdat er in nl gewoon te weinig zon uren zijn
ook dat ons voedselpatroon zo veranderd dat daar ook veel te korten ontstaan

neem nou is vit b12 je zou haast denken het is een hype en dat zeggen meerdere artsen ook maar neiamnd weet waar t vandaan komt en hoe het anders moet
bij enkele mensen is er een vaststaand iets wat de oorzaak is maar bij vele andere is het onverklaarbaar en word het voorals nog op voedsel gegooid
b12 is iets wat goed vast te leggen is duidelijke grenzen enz en ook duidelijke klachten maar die vaak toch door de persoenen zelf niet zo makkelijk herkend worden
en ja dan kan je gewoon niet zonder die extra spuit
en das dan een voorbeeld want er zijn meer dan genoeg mensen met behoorlijke vitamines te kort oondanks dat ze gewoon afwisselend eten enz
dus ja is er een verklaring voor is het zo geregeld door de natuur
zonder bepaalde viatmines kan je gewoon niet goed functioneren dus dan maar beetje aanvullen
 
Quote
RE: R in de maand
Alice  schreef op: 26-08-2013 11:38:50

Quote Kyla:
Omdat we al heel lang niet volgens onze natuur leven. Meer stress, minder slaap, totaal andere voeding, ander bewegingspatroon enz...



Dan zou ik daar juist iets aan doen.. heb je geheel zelf in de hand. 
Ipv het chemisch op te lossen

 
Quote
RE: R in de maand
Alice  schreef op: 26-08-2013 11:47:08
Dat is dan weer een vergelijking van niks 
 
Quote
RE: R in de maand
M&j  schreef op: 26-08-2013 12:00:27
Wij slikken hier nooit vitamines, nooit gedaan ook maar we hebben ook geen tekorten (behalve mijn echtgenoot maar dat is zijn eigen schuld )
Elke dag verse groenten en fruit, volkoren producten, zuivel en lekker veel naar buiten. Alleen afgelopen winter die wat langer duurde redde we het niet met vitamine D, dus dat ga ik ook de komende winter in de gaten houden.
Mijn dochter pikt wel elke virus op die langs komt, mijn zoon nooit, allebei hetzelfde voedingspatroon.
Alle onderzoeken ten spijt, gevoelsmatig heb ik het idee dat het niet goed is je lichaam te laten wennen aan hoge vitamine gehaltes maar dat is dus gevoelsmatig.


 
Quote
RE: R in de maand
Nina1  schreef op: 26-08-2013 12:09:54
natuurlijke multi vit van orthica en de levertraanolie caps van de orthica.
 
Quote
RE: R in de maand
Spatje  schreef op: 26-08-2013 12:39:58
tja mijn kids gaan de eerste 15 minuten ongesmeerd de zon in, wacht ik langer dan verbranden ze, dus dan smeer ik liever, mij hetzelfde verhaal, ik verbrand al na 5 minuten, vreemd als ik dan niet zou smeren
 
Quote
RE: R in de maand
Jomi  schreef op: 26-08-2013 13:19:17
Hier krijgen ze geen extra vitamines, mn jongste krijgt wel druppeltjes van Vogel om de weerstand te verhogen.
 
Quote
RE: R in de maand
Kyla  schreef op: 26-08-2013 13:39:39

Quote Alice:
[...]

Dan zou ik daar juist iets aan doen.. heb je geheel zelf in de hand. 
Ipv het chemisch op te lossen



Dat doe ik al zoveel mogelijk
 
Quote
RE: R in de maand
Mamsie  schreef op: 26-08-2013 13:45:14
Ik heb nog wel wat tegens hahaha
ik heb nierstenen, ten gevolgen van de vitaminesupplementen die ik moest gebruiken na mijn darmoperaties.

En vitamine D krijgen we genoeg binnen hoor in Nederland, maar dan moeten we wel naar buiten en onze kinderen naar buiten sturen.
Maar de meeste kinderen zitten binnen....

Ik ben helemaal niet tegen vitamines nemen, maar het is niet zo dat het onschadelijk is.
ALs je gewoon zelf voldoende hebt, en je stopt er nog meer in, wordt je liijf alleen maar lui in het opnemen, want je pompt er teveel in.
Ook kun je nier en leverproblemen krijgen.

Dus zomaar supplementen nemen terwijl niet is uitgezocht of je het nodig hebt vind ik helemaal niet raadzaam.
En als je groente bij de groenteboer haalt, vers zitten daar gewoon de benodigde vitaminen in.
 
Quote
RE: R in de maand
Kyla  schreef op: 26-08-2013 14:07:23
In groente zit geen vitamine D Wel in vette vis, met name wilde zalm. In de winter staat de zon te laag om vit D aan te maken. Daarbij is in de winter vaak alleen ons gezicht onbedekt. Ik loop 3 keer per week een half uur hard. Van de 4 dagen dat ik niet hardloop ben ik 2 dagen overblijfmoeder en heb ik een half uur plein wacht. Ik ga overal op de fiets naartoe en werk veel in de tuin. Toch heb ik 's winters een tekort met bijbehorende klachten als ik niet bijslik. Lui worden van bijslikken heb ik nog niet van gehoord, wel dat je lijf een teveel afbreekt. Ook slikje niet snel teveel. Vierhonderd keer de adh voor volwassenen is pas giftig.
 
Quote
RE: R in de maand
Spatje  schreef op: 26-08-2013 14:32:21
sis welke heb jij dan nu?
 
Quote
RE: R in de maand
Inky69  schreef op: 26-08-2013 14:52:51
Oja, waar was dat ook alweer Sis? Die actie was deze week toch?
 
Quote
RE: R in de maand
Spatje  schreef op: 26-08-2013 14:58:48
De hele week nog? Kan pas donderdag avond gaan.
 
Quote
RE: R in de maand
Spatje  schreef op: 26-08-2013 15:02:19
Gelukkig, dankje voor de tip. De jongste krijgt ook maar de halve dosering, oudste de normale.

Alice jij ook nig bedankt voor de info.
 
Quote
RE: R in de maand
Mirandamvtenl  schreef op: 26-08-2013 15:22:40
Oke sis, ga ik die van de week ook halen.
 
Quote
RE: R in de maand
Mamsie  schreef op: 26-08-2013 15:48:19

Quote Kyla:
In groente zit geen vitamine D Wel in vette vis, met name wilde zalm. In de winter staat de zon te laag om vit D aan te maken. Daarbij is in de winter vaak alleen ons gezicht onbedekt. Ik loop 3 keer per week een half uur hard. Van de 4 dagen dat ik niet hardloop ben ik 2 dagen overblijfmoeder en heb ik een half uur plein wacht. Ik ga overal op de fiets naartoe en werk veel in de tuin. Toch heb ik 's winters een tekort met bijbehorende klachten als ik niet bijslik. Lui worden van bijslikken heb ik nog niet van gehoord, wel dat je lijf een teveel afbreekt. Ook slikje niet snel teveel. Vierhonderd keer de adh voor volwassenen is pas giftig.



dat zeg ik ook niet. Vit D zit voldoende in het zonlicht wat we hebben.
DUs hup naar buiten!
en de zon is in de winter mans genoeg om van vitamine D te voorzien.
Al is het het hele jaar bewolkt dan krijg je nog genoeg.

En dat jij het niet gehoord hebt dat je lichaam lui kan worden betekend nog niet dat het niet zo is!
en giftig is wat anders dan je lichaam verknallen om iets te slikken wat je niet nodig hebt.

En als je het nodig hebt zul je mij niet horen, voroal innemen, maar ik weet zeker dat de meeste gewoon slikken zonder er ooit naar te hebben laten prikken
 
Quote
RE: R in de maand
Janneke01  schreef op: 26-08-2013 15:51:57
O die ga ik ook halen  Daim heeft altijd Davitamon kauwtabletten maar dat ga ik er bij Tyg niet in krijgen.

vorige winter heb ik daim voor het eerst elke dag 1 gegeven en merkte toch wel verschil met voorgaande jaren. 
 
Quote
RE: R in de maand
Mamavonn  schreef op: 26-08-2013 16:12:04
Echinaforce jr en davitamon. Hele jaar door.
 
Quote
RE: R in de maand
Inky69  schreef op: 26-08-2013 16:42:59
Oh, dat is mooi, morgen maar even naar de Etos. De kids eten graag van die Cars, Prinsessen en Winnie de Pooh vitamines
 
Quote
RE: R in de maand
Kyla  schreef op: 26-08-2013 17:42:36
@Mamsie: daarom zette ik ook een smilie met uitgestoken tong achter mijn uitspraak over groente. Verder zeg ik ook niet dat het niet kan dat je lichaam lui kan worden, alleen dat ik er niet van heb gehoord, dat bedoel ik ook letterlijk zo. In de winter kan ons lijf niet voldoende vit D aanmaken, staat zelfs in een artikel van het NTvG uit 2010. Dat heeft te maken met dat de zon te laag staat en UVB straling teveel wordt geabsorbeerd door de atmosfeer. Bewolking houdt ook zonlicht tegen en zal dus ook aanmaak van VitD belemmeren.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op R in de maand
Naam
Bericht