Menu
 

Topic:

Niet eens met de groepindeling

Liefje  schreef op: 24-06-2013 16:00:45
Oke mijn zoontje is zo 6 jaar in het nieuwe schooljaar en gaat naar groep 2 heeft ruim anderhalf jaar in groep 1 gezeten.
Waarvan half jaar alleen groep 1 en een jaar groep 1/2.

Nu was ik er vanuit gegaan dat hij uit de combi zou komen en in een gewone groep 2 zou komen maar dit is dus niet het geval hij blijft in de combi zitten waardoor hij dus straks bij veel 4 jarige kindjes in komt.

Dit voelt op een of andere manier niet juist en ben dus zelfs aan het uitkijken naar een andere school. Ex die kan zich wel vinden in wat de juf heeft gezegd waarom de keuze om in de combi te blijven.

Ik snap ook alles wat hun zeggen maar het gevoel dat het niet de juiste plek is voor onze zoon blijft zo sterk aanwezig dat ik niet meer weet wat ik hier mee moet.

Moet ik het voorgevoel dan maar negeren? Ik weet het niet meer....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Niet eens met de groepindeling
Debbel79  schreef op: 25-06-2013 08:57:47
ik ben trouwens vorige week als groepsmoeder mee geweest met groep 1/2 naar de kinderboerderij, daar riep een meiske in mijn groep (meisje van 6) naar een 4 jarig klasgenootje "iritant kutventje" nou...
dat kind heeft het geweten hoor. z zit in mijn groep, en ik accepteer dat gedrag niet.
heb haar flink erop aangesproken, dat maakte indruk, want ze begon heel hard te brullen.

haar moeder is ook zo'n moeder van "dat doet mijn kind niet, en ze moeten er maar van leren"

en wie zit er mee?... de juffen en de andere kinderen.... die zijn er de dupe van...
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 25-06-2013 09:04:25

Hier mogen ze thuis in eerste instantie ook alles zeggen, en dan leer ik ze hoe je dingen kunt verwoorden.

Als mijn zoon een ander kind een baby zou vinden (nu hebben ze daar geen last van, maar ze hebben wel weer andere dingen natuurljik) zou ik vragen wat hij bedoeld, waarom hij die een baby vind of waarom hij een programma voor baby's vind.


Vervolgens zou ik een vergelijking maken met ons. Mama kijkt die tekenfilms van jou niet meer, ben jij dan ook een baby?

En zo komen we al pratend verder en leert hij beter verwoorden.

Kinderen kunnen soms nog moeilijk verwoorden wat ze vinden. Ik denk dat wij als ouders daar heel veel mee kunnen.

Mijn zoon komt de laatste tijd ook met woorden als kutjoch thuis. Woorden die ik niet wil horen. Toch kap ik het niet meteen af maar praat ik erover. Wat is kut? Nu je het weet, wat is dan een kutjoch? Hoe kunnen we dat netjes zeggen? Waarom wil ik niet dat je het zegt enzovoort.

Dit vind ik mooie gesprekken. 

Punt is alleen wel dat ik nog aan het begin sta, mijn oudste is 7,5 en heb tot nu toe nog geen last ervan dat hij het blijft zeggen omdat het stoer is. Dus voor dan zou ik het weer opnieuw moeten bekijken. Maar wat me wel is opgevallen is dat hij geen weet heeft van wat hij zegt, een driejarige ook niet. En het zijn woorden die overal over straat gesmeten worden en vele volwassenen doen er aan mee en vinden dat zij het wel mogen. Ga een keer de fout in en de papagaaien doen het na

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Son  schreef op: 25-06-2013 09:11:37
Tuurlijk, het is imitatie. Dus knap als een 3 jarige "rotwijf" zegt. Heeft hij toch van de ouders (familie,vrienden) overgenomen.
Zodra ze ouder worden zullen ze het ook elders wel horen ja (op school helaa genoeg scheldende kinderen)
Thomas heeft het woord shit ook al uitgesproken. Heeft hij echt niet zelf bedacht
En ik denk dat jij er goed mee om gaat boterbloem, je laat ze beseffen dat wat ze zeggen niet logisch is en dus soms ook kwetsend. Doen kinderen het daarna niet meer, hebben ze de boodschap begrepen, blijven ze het doen, dan moeten er andere middelen gebruikt worden.

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 25-06-2013 09:16:34

Haha euh shit is dus een woord wat ze hier mogen zeggen. Als er iets is waar ik echt een hekel aan heb dan is het wel ships zeggen terwijl je shit bedoeld. Ik vind niets ergs aan even shit zeggen als iets mislukt. Een (in mijn ogen) onschuldige 'krachtterm'.

Er wordt hier niet gescholden. Tevens denk ik niet dat een driejarige het enkel van vrienden of familie moet hebben gehoord. Die komen ook in pretparken, winkels enzovoort. Zelfs op tv komen de woorden bij voorstukjes al ervoor overdag.

En ik weet niet of het bij jullie ook zo is,. maar het lijkt wel alsof de kinderen de helft niet horen maar elk slechte woord oppikken 


Ik weet wel dat mijn woordgebruik heeeeel netjes is geworden sinds ik kinderen heb.

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Son  schreef op: 25-06-2013 09:20:17
Maar zou een 3jarige echt van 1 keer in een pretpark of tv het woord "rotwijf" ook zo op kunnen pikken en het op het goede moment kunnen toepassen ? Neehhh

En shit was een voorbeeld....hier wordt ook niet gevloekt....tenminste dat is onze doelstelling Als ik mijn teen heel hard stoot, dan komt er wel een "&$%@!#" uit hoor
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 25-06-2013 09:32:24
Toen Tatum net op de basisschool was toen speelde ze juist voornamelijk met de bijna 6-jarige. Das toch ruim anderhalf jaar verschil, maar zij of de andere kinderen hebben dat nooit zo gezien. Ze speelt graag met haar eigen leeftijd maar met de oudere kindjes vind ze ook geweldig. Zij let helemaal niet op leeftijd, ze kijkt naar het kind zelf. Zo speelt ze ook wel eens met 2 meisjes uit groep 8, tenminste zo vertelt ze dat, weet natuurlijk niet hoe ze het bedoelt, maar de meisjes kennen haar wel, dus zal wel een kern van waarheid in zitten.

Nu gaat ze straks naar groep 2 en ze verheugt zich er al op om met de nieuwe kindjes van groep 1 te kunnen spelen. Ik heb haar er nog nooit over gehoord dat iemand te oud is of te jong, nee als ze maar kan spelen, daar gaat het haar om.

En ik zou het inderdaad ook niet accepteren dat ze 4-jarige baby's noemt. En dat ze dit alleen thuis zou zeggen en niet op school...kom op maak iemand anders dat wijs!
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Caithy  schreef op: 25-06-2013 09:52:39
En zo zie je maar dat jouw kind dus nog een hoop te leren heeft in groep 2 op sociaal-emotioneel gebied! 

Misschien zou je eerst eens met juf moeten gaan praten ipv mailen.


 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
M&j  schreef op: 25-06-2013 10:01:55
Allebei mijn kinderen hebben in combinatie groepen gezeten in hun kleutertijd en het is mij erg bevallen. Bij kleuters zijn er zulke grote verschillen in ontwikkeling, dat in een gemengde groep een juf daar veel makkelijker op in kan spelen. Zonder grote kleuters om mee te spelen in groep 2 had mijn dochter zich dood verveelt in groep 1, met sommige is ze nog steeds bevriend.
Aan het eind van het schooljaar kan het wel vol en druk zijn in zo'n groep, groep 2 is meestal erg toe aan groep 3, en iedereen is aan vakantie toe, dan kan het wel eens rommelen tussen de allerjongste kleuters en de oudste kleuters.


 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Ano  schreef op: 25-06-2013 10:05:08
even een hele andere vraag. Zit je zoontje met vriendjes in de klas? Of gaan zijn vriendjes naar de andere groep. Dat zou ik namelijk veel belangrijker vinden.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 25-06-2013 10:13:42

Waarom zouden ze dat niet direct goed kunnen toepassen? ALs iemand er voor uitgescholden wordt? Die van mij kunnen dat helaas erg goed haha. Nou ja, bij het positieve is het dan wel weer fijn dat ze er snel in zijn.

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Suus  schreef op: 25-06-2013 11:01:44
Ik hoorde tijdens de overblijf mijn jongste onlangs kutkind roepen tegen een groep 6 jongen Nu kan ik niet zeggen dat hij datthuis hoort Die jongen was hem aan het pesten. Heb hem uitgelegd dat ik het heel goed vond dat hij zo voor zichzelf opkwam maar dat we dat niet met zulke woorden doen.

Kan hem wel vreselijk op zijn falie geven maar dan geef ik ook het signaal dat hij niet voor zichzelf op mag komen.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Caithy  schreef op: 25-06-2013 11:03:39
Maar Suus dat vind ik zelf ook anders en je laat hem wel weten dat deze woorden niet ok zijn! Dat doet TO niet.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 25-06-2013 11:04:44
Zo zou ik het ook doen. Ze moeten eerst leren dat het niet hoort en waarom het niet hoort. Vind het eigenlijk wel mooi dat je het positieve eruit pakt omdat hij dat zal herinneren (hoop ik haha) en niet dat hij kutkind zei.

Ik blijf het een raar iets vinden, ik hoor dit soort woorden zoveel om mij heen, mensen die vrij makkelijk kut en fuck en gvd enzo eruit floepen op straat. En vervolgens de eigen kinderen afstraffen als ze het ook doen.

Het moet bij ons beginnen en hierbij ben ik een groot voorstander van praten en uitleggen. Zo belangrijk! 
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Suus  schreef op: 25-06-2013 11:15:52
Ik weet niet of het anders is. Debbel geeft een ander kind op haar flikker voor vrijwel dezelfde woorden. Lees ook dat het bij ouders vandaan komt... hoeft ook niet zo te zijn. Mijn 6 jarige roept als hij boos is meteen kut... heeft hij ergens gehoord en ik krijg het er niet uit... nu zal het mij roesten wat een ander daarvan denkt overigens

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Jesmv3  schreef op: 25-06-2013 11:18:57
heb niet alles gelezen maar hier ook alleen maar combiklassen.mijn dochter was 5 toen ze naar groep 3 ging.(alleen groep 3 is geen combi)
Daar zaten kindern die waren blijven zitten en al bijna 8 waren.Ik zag er ook wel wat tegenop,want vijf is nog zo jong en het hele spelen is voor een groot deel over,allemaal grote kinderen (het meerendeel) maar het is altijd goed gegaan hoor....
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Ano  schreef op: 25-06-2013 11:47:41
mijn dochter van 5 gaat naar een combi groep 3/4 waarbij de oudste ook al bijna 8 is....
mijn zoon van 7 gaat naar een combi van groep 5/6 waarbij de oudste al ruim 10 en bijna 11 is... Tsja ik kan moeilijk mijn kind laten blijven zitten..... Leeftijdsverschil zal er altijd zijn. Mijn baas is ook ouder.....
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Alice  schreef op: 25-06-2013 12:28:34

Quote Suus:
Ik weet niet of het anders is. Debbel geeft een ander kind op haar flikker voor vrijwel dezelfde woorden. Lees ook dat het bij ouders vandaan komt... hoeft ook niet zo te zijn. Mijn 6 jarige roept als hij boos is meteen kut... heeft hij ergens gehoord en ik krijg het er niet uit... nu zal het mij roesten wat een ander daarvan denkt overigens



Maar er is wel een verschil in de situatie bij het kindje van Debbel en bij jouw zoontje, denk ik. Bij Debbel was er (volgens mij, zoals ik het lees) geen aanleiding. 

Ik vind het mooi hoe jij het opgelost hebt. 

Als mijn zoontje nu kindjes plaagt (hij is nog geen 3, dus je kunt het niet bewust pesten noemen) ben ik echt wel meteen boos op hem. Misschien is dat ook niet goed, maar ik vind dat zoiets ergs, andere kindjes pesten, dat ik er meteen bovenop zit. 
Niet dat ik meteen op hem schreeuw ofzo, maar ik leg hem duidelijk uit dat we lief zijn voor andere kindjes en ze niet mogen plagen. Hij doet eigenlijk alleen andere kinderen na, uit zichzelf verzint hij het niet. Moeilijk vind ik het wel. 

Als bvb andere kindjes hem wegduwen omdat hij wil mee spelen in de speeltuin.. maar hij mag van mij geen andere kindjes wegduwen. Voor een groot gedeelte laat ik het ze wel zelf uitzoeken, hoef je je niet eens te bemoeien als ouder, maar ja, als het voor mijn neus gebeurt, kan ik moeilijk niks zeggen

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Esther_mv_ifmi  schreef op: 25-06-2013 14:21:57
vind het wel grappig om te zien dat er ieder jaar weer moeders/vaders zijn die zo ontzettend met de keuze van school zitten. Kind vindt het doorgaans geen probleem, de problemen worden veroorzaakt door de ouders. Zoals ik al las: als er geen normale groep 2 was geweest dan was er niets aan de hand.

Mijn zoontje gaat naar groep 3 en er is een normale groep 3 en een combi 3/4 en ik heb mijn voorkeur uitgesproken voor 3/4, omdat Ivar al heel goed leest en rekent en hij zich dan misschien minder snel gaat vervelen. Maar als school ervoor kiest om hem in de normale groep 3 te doen: so be it. Ivar zal er niet mee zitten, die is allang blij dat hij naar groep 3 gaat; wie ben ik dan om er wel mee te zitten? Als hij het maar naar zijn zin heeft
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Jolanda1974  schreef op: 25-06-2013 15:05:24
Mamsie is aan het spoken 

Maar ben het helemaal met Esther eens.. het gaat erom dat het kind het naar zijn / haar zin heeft op school en dat er gekeken wordt wat aansluit bij zijn / haar kunnen.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mamsie  schreef op: 25-06-2013 15:07:25

lullie willen mijn berichtjes niet lezen he?

hahaha
ben het ook met Esther eens, daarnaast denk ik dat kind van TO 4 jarige baby's vind omdat TO dat vind...

Ik vind eigenlijk dat we best wat meer vertrouwen in onze scholen mogen hebben, en nee het is soms niet ideaal, maar dat weten ze zelf ook wel, ze proberen het meest ideale eruit te halen

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 25-06-2013 16:42:58
En mieps spookt lekker met haar mee haha
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Debbel79  schreef op: 25-06-2013 17:18:16
helemaal eens met mamsie en esther
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Liefje  schreef op: 25-06-2013 19:03:32
Zo zo zeg niet alles te breed gaan uittrekken!!! En beter lezen want ik heb een gesprek gehad met de juf en daaraar heb ik haar nog gemailt met wat aanvullende vragen.

Ik heb gezegd dat mijn zoon dat babys vind in zijn ogen en ja de gesprekken waarom worden hier ook wel gevoerd. Vind het wel grappig dat overal meteen weer vanuit gegaan wordt. Het is digitaal en ik kan en ga hier natuurlijk geen paginas vol uitleg typen.

Maar wees niet ongerust mijn zoontje krijgt een goede opvoeding
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Anne  schreef op: 25-06-2013 19:20:27

Quote SmvN&D:
Hoor een kindje van 6 niet naar groep 3 te gaan eigenlijk?
Hier gaan alle bijna 6 jarige en nu net 6 jarige over naar groep 3 naar de vakantie..
Er gaan er 14 weg uit de klas, heeeeeeerlijk!!


je vergeet effe dat er wel weer 14 nieuwe brullertjes bijkomen dan he ?
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Anne  schreef op: 25-06-2013 19:46:12

Quote SmvN&D:
Nee gelukkig niet haha! Er komen na de vakantie maar 2 of 3 nieuwe bij, en de rest over de rest van het jaar dat er steeds nieuwe bij komen.


haha oke dan heb je geluk
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Niet eens met de groepindeling
Naam
Bericht