Menu
 

Topic:

Niet eens met de groepindeling

Liefje  schreef op: 24-06-2013 16:00:45
Oke mijn zoontje is zo 6 jaar in het nieuwe schooljaar en gaat naar groep 2 heeft ruim anderhalf jaar in groep 1 gezeten.
Waarvan half jaar alleen groep 1 en een jaar groep 1/2.

Nu was ik er vanuit gegaan dat hij uit de combi zou komen en in een gewone groep 2 zou komen maar dit is dus niet het geval hij blijft in de combi zitten waardoor hij dus straks bij veel 4 jarige kindjes in komt.

Dit voelt op een of andere manier niet juist en ben dus zelfs aan het uitkijken naar een andere school. Ex die kan zich wel vinden in wat de juf heeft gezegd waarom de keuze om in de combi te blijven.

Ik snap ook alles wat hun zeggen maar het gevoel dat het niet de juiste plek is voor onze zoon blijft zo sterk aanwezig dat ik niet meer weet wat ik hier mee moet.

Moet ik het voorgevoel dan maar negeren? Ik weet het niet meer....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Niet eens met de groepindeling
Mieps01  schreef op: 24-06-2013 17:02:53
Mijn 5,5 jarige zou het verschrikkelijk vinden. verplicht "grote broer" uit moeten hangen. Juist op school vind hij het heerlijk dat hij dat NIET hoeft. En dan hij loopt al voor, in alle opzichten. dat gat in de klas vind ik dan ook erg groot. en sorry mensen. maar je kind gaat ook echt naar school voor zijn eigen onderwijs.  En voor mijn zoon van bijna 4 vind ik het geen probleem als hij eens wat vaker met een kind van 6 speelt.. maar een kind van 6 heeft echt over de hele linie vaak wat ander gedrag. Het gat is wel erg groot van net 4 tot 6....

Ik vind dat gebuddy harstikke leuk als ze weer een stukje ouder zijn. dan leren ze er ook van. Bij mijn oudste op school koppelen ze met speciale projecten de 6 jarigen aan 10 jarigen.. maar alleen met speciale projecten. daar leren de oudere kinderen echt van, maar het staat hun eigen groei niet in de weg. een 6 jarige buddy maken van een 4 jarige.. en daar ook precies de klas op vormeren.. dat zou ik ook niet fijn vinden. dat is meer het gemak van de juf dan

Niet alle mensen zijn ervoor geboren om te "zorgen/les te geven". Mijn zoons zijn lief voor elkaar, maar hebben ook weinig geduld met een ander die niet zo snel leert.. ik zou ook medelijden hebben met het kind wat daaraan wordt gebuddied..  Want dat had ik als kind ook.. en nog steeds.. dat ik begrijp dat een ander dingen niet zo snel kan leren.. maar ook tegelijkertijd ergens diep van binnen ook niet.. ( sorry ) Ik ben dan nu een volwassene en dan doe ik een stap achteruit.. als kind kon ik dat niet en ik denk ook niet dat mijn zoons dat leren in een kleuterklas of dat je als ouder van die andere kleuter daar dan blij mee moet zijn. Als mijn 5,5 jarige naar die van net niet 4 zegt "je doet het maar steeds fout, waarom doe je dat zo stom" ( mag hij niet hoor van mij.. maar gebeurd toch).. dan denk ik dat daar niemand zelfvertrouwen van krijgt..




 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Son  schreef op: 24-06-2013 17:06:19
Oei....
Ik denk dat het heel goed kan zijn om als groep 2er bij kindjes uit groep 1 te zitten.
sociaal gezien, maar ook als individu. Hij zal zich groot voelen en zelf vertrouwen krijgen door het helpen van de kleintjes. Je zegt gebruiken..maar die kids vinden het super om te helpen en zijn dan trots. Verder zal hij niks anders leren dan de andere groep 2. Dus eigenlijk is jij bevoorrecht....hij leert het zelfde en zn zelfvertrouwen en trots krijgt een boost.

van school halen vind ik wel echt erg rigoureus
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Xxx  schreef op: 24-06-2013 17:07:43

Quote son:
Oei.... Ik denk dat het heel goed kan zijn om als groep 2er bij kindjes uit groep 1 te zitten. sociaal gezien, maar ook als individu. Hij zal zich groot voelen en zelf vertrouwen krijgen door het helpen van de kleintjes. Je zegt gebruiken..maar die kids vinden het super om te helpen en zijn dan trots. Verder zal hij niks anders leren dan de andere groep 2. Dus eigenlijk is jij bevoorrecht....hij leert het zelfde en zn zelfvertrouwen en trots krijgt een boost. van school halen vind ik wel echt erg rigoureus



dat bedoel ik 
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Jen9  schreef op: 24-06-2013 17:18:58
Ik ken alleen maar 1/2combinaties, en dat is niet voor niks. Als leerkracht vind iik de voordele ook groot

Van school veranderen heeft een grote impact en door bijvoorbeeld bezuinigingen (en hier in de regio het afnemen van het kinderaantal) zal het wel veel meer gaan gebeuren. Ik vind t geen reden voor een andere school.. maar goed, wie ben ik...

Ik ben ook benieuwd naar de reden hierachter.. alleen de combigroep?
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mamavonn  schreef op: 24-06-2013 17:28:18
Hier ook alleen combi 1/2. Het is ook goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind hoor.Begrijp het probleem niet zo goed.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mieps01  schreef op: 24-06-2013 17:35:41
T is maar net wat je gewend bent denk ik. Want hier in de vs waar ik woon geen combi klassen. in groepen van minimaal 18 en maximaal 22 leerlingen met juf en een vaste klaxse asistent.  Dan heb je dat gebuddie niet nodig. En dan ziet ineens niemand dat grote sociale voordeel...
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mafkees  schreef op: 24-06-2013 18:09:44
Maar jouw 4 jarige zat wel bij 6 jarige? En daar had je geen problemen mee toen?

Hier ook alle kleuters door elkaar,zeker leerzaam. Jonge kinderen ttrkken zich op aan oudere, en als oudste kleuter trek je je soms nog even lekker terug bij jongere

Mijn zoon speelde net zo leuk met 4 jarige als met 6, soms 7 jarigge...hij zag het kind en niet de leeftijd

Was dit je niet bekend bij aanmelden?

Van school halen zou ik niet doen,je weet tenslotte niet of het niet werkt voor hem
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mamsie  schreef op: 24-06-2013 18:24:42
Ze hebben niet voor niets het "oudere" groepje daar bij gestopt, misschien krijgen zij als cluppie al wat meer groep 3 werk en is dat makkelijker dan in een hele groep 2 klas...
Ik snap het probleem ook niet, maar goed hier ook niet anders dan alleen combi 1-2
Ze hebben het 2 jaar geprobeert om het los te koppelen en dat werkte niet.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mafkees  schreef op: 24-06-2013 18:52:05
dat ligt dan aan je juf Sis, want dat heb ik echt nog nooit gehoord.
kinderen pikken sneller andere woorden op misschien.

die van mij trok zich daar enorm aan op toen. uiteindelijk wordt je eigen kind ook ooit die 6 jarige, en dan ga je toch ook niet moeilijk doen over de net 4 jarige?

in F zijn klas (de 1e) zitten kinderen van ruim 8, 5 jaar. F. is net 7.
net zo'n groot verschil.

leren ze toch van. in je leven kom je toch verder ook niet alleen maar met leeftijdsgenoten in aanraking?

Op een KDV zit er ook wel eens 4 jaar tussen de kinderen van 1 groep.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Alice  schreef op: 24-06-2013 18:56:31
Juist heel erg onnatuurlijk om alleen met leeftijdsgenoten in een groep te zitten. 
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Jolanda1974  schreef op: 24-06-2013 19:00:45
dan pakt de juf dat niet goed aan Sis.. Bij ons op school gebeurt het echt niet en heeft iedereen respect voor elkaar. Ze zitten er dan ook boven op. Hier ook alleen combiklassen tijdens de kleuter periode. Echt geweldig! Ik zie het alleen als een pluspunt. Het is echt een voorbereiding op het echte leven. Daar kom je ook niet alleen maar leeftijdsgenoten tegen.

Onze oudste is bijna 1 van de oudste in haar klas (eind okt.) en wordt dus 8 dit jaar. Er zitten ook kinderen in haar klas die nog 7 moeten worden. maar het gaat prima samen.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mamavonn  schreef op: 24-06-2013 19:03:36
Dat uitlachen heb ik ook nog niet meegemaakt hoor.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Jolanda1974  schreef op: 24-06-2013 19:06:59
Nou Sis dat gebeurt hier op school echt niet..! Er gaat dus echt wat mis bij jullie op school in de begeleiding van de kinderen hierin. 
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Son  schreef op: 24-06-2013 19:08:50
Michelle (laatste week in groep 8) zit ook al met 13 !!! Jarige kinderen in de klas (blijven zitters) kind is 11

Gaat prima hoor...al is er duidelijk verschil (puber/make up/jongens etc)
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mafkees  schreef op: 24-06-2013 19:13:41
Hoe ga je dat dan doen Sis, jouw Nick wordt ook eens de oudste kleuter.

Vind het zo sneu om te lezen, voor die 6 jarige dan.....Mijn 7 jarige is helemaal geen grote stoere bijv. maar nog steeds een klein, onschuldig mannetje die nog zooo jong is.
Ook een 6 en 7 jarige maken een ontwikkeling door (en geloof me...die is zooo leuk!)
sneu dat ze daarop afgerekend worden. want ze ontwikkelen zich wel "normaal"

tevens vind ik dat voor TO haar zoon. Haar zoon was ook ooit een 4 jarig kleine kleuter.
En nu ineens zijn 4 jarige een stoorzender in de ontwikkeling van haar zoon?

Kom op toch! Ieder kind ontwikkelt zich zo op zijn eigen manier. Misschien is de 4 jarige veel verder voor zijn leeftijd maar krijgt hij de kans om mee te gaan met groep 2.
en een 6 jarige die het even allemaal te ingewikkeld vindt, die trekt op met een 4 jarige en mag ook gewoon nog dol zijn op umi zoomi
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mafkees  schreef op: 24-06-2013 19:17:59
blijkbaar bestaat het wel, want waarom wil TO haar zoon naar een andere school doen?

ik denk dat je het moet ervaren. het valt allemaal wel mee TO.

ik moest eraan denken net....op F zn 6e verjaardag (nog in kleuterklas) had ik een paar 4 jarige dametjes ook erbij ...hahahaha, liefde kent geen leeftijd

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mrtj  schreef op: 24-06-2013 19:43:00
TO, is het puur op basis van de nieuwe klassenindeling dat je  dit gevoel hebt? Of loop je al langer met dit gevoel rond?
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Marie8  schreef op: 24-06-2013 19:44:10
Mijn 6 jarige is nu ook wel klaar met kleuteren en ik merk inderdaad dat de oudste kleuters zic wel groot voelen tov de kindjes die de laatste maanden zijn ingestroomd. Pesten/ uitlachen is niet aan de orde. Ik vind het wel positief dat ze de ervaring heeft om zich zo groot te voelen. En ze worden inderdaad gevraagd om de jongere kindjes wegwijs te maken, goede zaak vind ik.
En zo tegen de vakantie zijn alle klassen over het algemeen vol Sis en er is wat minder structuur door allerlei activiteiten. Ik merk dat het hier ook allemaal wat chaotischer is, dat gaat ieder jaar zo aan het einde
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Xxx  schreef op: 24-06-2013 19:44:27
Ik heb 10 jaar groep 1-2 gehad, het leeftijdsverschil is er, soms zelf een 7 jarige met een net 4 jarige. En ik moet Sis gelijk geven dat dat ECHT WEL gebeurd in de klas.
Kinderen zeggen dat echt hoor "ooohh dat is voor babies!".
Maar..... Hier leren kinderen juist weer van.
Ze leren zich of te weren of juist weer sprongen en stappen te maken naar een volgende fase.

Ouders die zeggen dat het NIET gebeurd dat kan niet.....

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mafkees  schreef op: 24-06-2013 19:48:25

Quote XXX:
Ik heb 10 jaar groep 1-2 gehad, het leeftijdsverschil is er, soms zelf een 7 jarige met een net 4 jarige. En ik moet Sis gelijk geven dat dat ECHT WEL gebeurd in de klas.
Kinderen zeggen dat echt hoor "ooohh dat is voor babies!".
Maar..... Hier leren kinderen juist weer van.
Ze leren zich of te weren of juist weer sprongen en stappen te maken naar een volgende fase.

Ouders die zeggen dat het NIET gebeurd dat kan niet.....


nou dat kan wel, want dat zeg ik toch net?

HIER is dat ECHT niet aan de orde! niet met mijn kind (zowel als 4 jarige als 6 jarige) en niet in de klas.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 24-06-2013 19:51:07

Ik denk dat wel veel niet doorhebben omdat de juffen er goed op ingaan.

Kan me ook bijna niet voorstellen dat er nooit een opmerking in de klas komt over dat iets stom is, voor baby's of dat je even geen vriendjes bent ofzo.


Maar het is wel: hoe gaat de leerkracht er mee om.

Het hoeft helemaal geen pestklas te zijn, mijn kinderen zeggen ook wel eens dingen die er lelijk uitkomen terwijl ze het helemaal niet zo bedoelen. Bijvoorbeeld de baby opmerking. Niet om de ander naar beneden te halen, maar omdat ze zichzelf zo groot vinden. Zolang ik daar goed op in blijf gaan komt het wel goed.

Maar een groep van 10 tot 30 kinderen waarbij nooit zo'n opmerking komt? Dat vind ik hoogst bijzonder hihi

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mafkees  schreef op: 24-06-2013 19:52:30
zweverige school he
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Lot  schreef op: 24-06-2013 19:53:03
Bij mijn kinderen in de klas gebeurt het ook echt niet. De meeste kinderen zijn zich niet eens bewust van de leeftijd van de ander. Ook omdat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen groep 1 en 2, ze zitten gewoon allemaal in de kleuterklas. Alleen de vijfjarigen hebben middagschool (een middag in de week) en doen dan wat andere dingen, en de oudste kleuters doen meer 'werkjes' als ze dat tenminste willen.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Lot  schreef op: 24-06-2013 19:55:19
ik kom door mijn werk veel op andere scholen waar ik dat 'pesten' wel zie gebeuren. Maar draai vaak genoeg op onze school mee en ken de juf goed genoeg om te weten dat het hier gewoon niet gebeurt.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Xxx  schreef op: 24-06-2013 19:57:12
Lieve mama's laat je niets wijsmaken dat het NIET gebeurd.......
Het gebeurd in iedere kleuterklas..... Niet eens om te pesten, maar vaak al in gesprekjes tussen kindjes, zelfs tussen vriendjes en vriendinnetjes.
Als ouder zijnde kun je wel zeggen dat gebeurd ECHT NIET, maar dan heb je wel een vertekend beeld....

Als leerkracht sta je er tussen, of je hoort het op een afstandje, maar het gebeurd, hoe lief, leuk, zweverig, schattig de kinderen ook zijn....

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 24-06-2013 19:58:02
heul zweverig

Maareuh zitten jullie de hele dag tussen de kinderen? 

Ik denk dat er meer gezegd wordt dan wat wij horen
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Mieps01  schreef op: 24-06-2013 20:00:51
Tja, als ik dan naar mijn mannen kijk, dan weet ik dat ze juist op die leeftijd hun leeftijd en wat ze wel of niet kunnen errrrrrug belangrijk vinden. En dat mijn zoon van MEI helemaal opgelucht adem haalt dat hij dan eindelijk ook jarig is geweest.. Pesten niet pesten, kinderen hebben het daar wel degelijk over.. en ik moet de engeltjes nog onmoeten die echt nooit wat lelijks laten vallen.
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Esther Mv Thomas  schreef op: 24-06-2013 20:01:39
Ik snap je wel hoor.....

Mijn zoontje heeft ook in een groep 1/2 combi gezeten (1 jaar). Toen werd er een aparte groep 2 gevormd, omdat de groepen 1/2 (waren er 2) anders te groot werden. Hij mocht daar ook in (in zijn geval juist heel vroeg, maar dat is een ander verhaal). Je zag echt verschil tussen de kinderen in de aparte groep 2 en de kinderen die nog in de combi 1/2 zaten (dat waren kindjes die zeer waarschijnlijk nog een jaar groep 2 zouden doen vanwege leeftijd en cognitief gezien). In de aparte groep 2 werd al echt toegewerkt naar groep 3. Voor mijn zoontje was dat heel fijn, want hij had niets met de jongere kleuters (en zelfs niet met de oudere kleuters, maar nogmaals is dat een ander verhaal).

Ik kan me voorstellen als je kind al 6 is en toch nog naar groep 2 moet, dat je dan liever hebt dat hij wat meer bij leeftijdsgenootjes zit. Het verschil met 4-jarigen is best groot. En niet alle kinderen helpen graag jongere kinderen.......
 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Boterbloem  schreef op: 24-06-2013 20:03:51

Denk dat we op 2 niveaus praten.


Dat de ene het hebben over het echte pesten, en de anderen over dat iedereen wel eens iets eruit gooit wat minder lief overkomt.

 
Quote
RE: Niet eens met de groepindeling
Suus  schreef op: 24-06-2013 20:10:24
Hier gebeurd dat ook dat " dat is bevroor balies" en eerlijk... Dat is goed voor ze vinD ik. Je zoon wordt groot sis, gaat zich optrekken aan grotere kinderen. Of het nu een Nijntje koek is of een meisje met een jurk.... Ze ontwikkelen 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Niet eens met de groepindeling
Naam
Bericht