Menu
 

Topic:

dilemma schoonouders

Queen@home  schreef op: 07-05-2013 18:00:30
Hoihoi
Ik heb een dilemma.Mijn schoonouders willen iedere zomer met mijn kinderen naar een speelgebeuren met zwembad. Ik wil zelf niet in zwemkleding om uiterlijke redenen, zij weten op zich wel welke en waarom (soms op vakantie wel waar niemand me kent, maar daar gaat het nu niet om)
Tot nu toe met de oudste twee(die een zwemdiploma hebben)
Vorig jaar vroegen ze of ik mee wilde gaan want dan konden alle vier de kinderen mee en dat ik dan maar gewoon mijn kleren moest aanhouden als ik niet wilde zwemmen. Dat wilde ik niet maar ik heb het toch maar gedaan (voor de kinderen) Ik ben daar gewoon in mijn kleren op het gras blijven zitten en opa en oma gingen zwemmen met de kinderen (twee geen diploma) Op zich goed gegaan, maar ik had een rotdag(heb heel de dag moeten afzien want ik wil best zwemmen maar ja, durf het dus niet.en idereen kijkt waarom jij er zo bij zit, ik voelde me gewoon opgelaten)
ik voel hem al weer aankomen, want mijn schoonmoeder begon er over dat we dit jaar weer gingen.
Ik wil dus dit jaar pertinent niet mee.  Drie kinderen hebben intussen een diploma, de jongste nog niet. Maar nu wil ik dus ook niet dat hij meegaat. Is dat overdreven? ik durf het niet te zeggen. Niet dat ik niet mee wil en helemaal niet dat HIJ niet meemag. Maar ik vind het gewoon eng. Hij is nog maar 3. ik wil dat hij bij mij blijft.
Sowieso vind ik het heel eng, als ze al mijn kroost meenemen...weet niet goed waarom...stel er gebeurt wat...maar daar moet ik overheen op zich, dat hoort bij loslaten, dat weet ik. Maar ik kan toch wel zeggen dat de jongste niet meegaat als ik er niet bij ben??Het is toch met water enzo...
I


 
Quote
Navigatie
RE: dilemma schoonouders
Xsara  schreef op: 07-05-2013 18:11:07
als het gaat omdat je dik bent dan is dat heel erg jammer, voor je kinderen en voor jou... ik zwom met 140 kilo nog steeds met mijn kids, en ze keken maar ... ze kijken er jammergenoeg niks af.. ik had lol voor 10 en liet me er niet door weerhouden... natuurlijk kijken mensen als jij met je kleren daar aan op de grond zit terwijl je kinderen lol hebben met opa en oma.. dat zou je zelf denk ik ook doen..

kan me moeilijk voorstellen waar het over gaat  maar ik vind dat jij hoe dan ook het recht hebt om te zeggen dat je niet mee wilt en dat je jongste lekker bij mama blijft, makkelijker voor opa en oma en voor jou is het probleem opgelost.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Vlindertjes  schreef op: 07-05-2013 18:35:45
Ik vind niet dat je je jongste wat leuks kunt ontnemen omdat jij je voor jezelf schaamt. Dat jij niet meewilt is jou probleem en daarmee hoef je je jongste dat plezier niet te ontnemen en wees blij dat je schoonouders wat leuks doen met je kinderen er zijn er denk ik genoeg die dat niet doen! Het zijn dingen die je kinderen niet zullen vergeten.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Ikee  schreef op: 07-05-2013 18:40:16
Niemand is perfect, iedereen is perfect zoals hij of zij is.

Wat bij jou het probleem is weet ik niet, maar ik vind dat je je kind niet met jouw probleem hoeft te bezwaren. Je straft je kind terwijl hij daar niks aan kan doen.
Jij wel, dus kom op schouders eronder, ga praten met iemand. Ga zwemmen in een bad waar je zeker weet dat je niemand tegen komt. Eerst een keer alleen dan met de kinderen, je man enz. Kom op meid, je kunt jezelf niet eeuwig weg blijven stoppen, je bent ook mmar een mens, en een MAMA!
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Jen9  schreef op: 07-05-2013 18:41:05
Tja, jij bent de moeder en het is jouw keuze.. Maar je schoonouders zijn volwassen , hebben in ieder geval 1 kind groot gebracht en je hebt er nog maar 1 zonder diploma.. moet kunnen lijkt me.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Alice  schreef op: 07-05-2013 18:48:45
Niet iets doen (en genieten!) vanwege angst is zonde denk ik altijd maar. 


Misschien is je lichaam niet mooi, of vind jij het niet mooi, maar zelfs al kijken mensen.. wat is dan het ergste wat ze kunnen denken? Denk jij die dingen zelf al niet?
Ik ben geen topmodel, gewoon normaal en gezond lichaam. Als ik iemand zie lopen in badpak of bikini die bvb dik is, of die een wijnvlek heeft of weet ik veel wat, dan denk ik daar echt geen seconde over na. Dat is gewoon zo, ben blij voor die mensen dat ze zich niks in de weg laten zitten om te genieten van HUN leven. 
Meid.. ga genieten, het leven is al zo kort en kan zo snel voorbij zijn. Heb dikke schijt aan anderen en ga gewoon lekker zwemmen! 
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Spekse  schreef op: 07-05-2013 18:49:32
Je moet doen wat jij wilt en als jij het niet fijn vind de jongste lekker bij je houden
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Liefje  schreef op: 07-05-2013 19:01:32
Je moet inderdaad doen wat jij wilt maar eerlijk als de jongste aangeeft mee te willen vind ik niet dat je hem thuis kunt laten omdat JIJ niet wilt zwemmen.

En daarbij moet je schijt aan anderen hebben hier op het zwembad loopt ook van alles wat rond en soms denk ik er wel wat over maar ach dat mag ik en zullen ze vast ook weleens over mij doen (heb ik dus totale schijt aan)
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Liefje  schreef op: 07-05-2013 19:03:31
En de goede badkleding wil soms ook al een stuk wegnemen qua onzekerheid enz.

Daarbij kijk ik meestal naar alle leuke kindjes ipv de ouders eigenlijk.

En ook als het om je gewicht gaat dat zien ze ook met kleren aan...je moet echt genieten van je kids er is toch niks mooiers dan lekker te zwemmen en te genieten van je kids.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Mieps01  schreef op: 07-05-2013 19:15:40
Mijn man heeft soms best grote exceem vlekken. Maar die doet gewoon een zwem tshirt aan. Als het zoiets is of als je je te dik voelt dan is met badkleding veel te verhullen.. En voor de rest laat je je jongste en jezelf toch geen plezier ontnemen om een of andere onzekerheid over je lijf?? Djeez das echt doodzonde hoor! Die mensen zie nooit meer.. En als jezelf vergelijkt met mensen zonder armen of benen, of helemaal opgeblazen van de kankermedicijnen.. Verwacht je ook van die mensen dat ze zich maar bedekken?? Zodat een ander het niet hoeft te zien?? Geloof er niks van. Koop een leuke tankini met een zwemrokje en je bent al bijna net zo bedekt als met normaal zomerspul en desnoods zoek je voor naast het zwembad een luchtig maar bedekkend strandjurkje. Als ik het lees ontneem je jezelf ook iets met je onzekerheid en dat vind ik doodzonde!!! 
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Bettie  schreef op: 07-05-2013 19:20:40
Ik lees nergens direct dat het om het uiterlijk gaat dat TO niet zwemt... Ik kan me je ongemakkelijkheid van vorig jaar in ieder geval hééél erg goed voorstellen. (uit eigen ervaring  )

Het is al fijn dat je schoonouders iets met je kinderen willen doen én als ze alle kinderen graag mee willen nemen én jou ook een leuk uitje willen bezorgen, kun je misschien ook aangeven of het a.u.b. iets zonder water c.q. zwemmen mag zijn. Dat je je kids heel graag een fijne dag wilt bezorgen maar dat jij je daar ook prettig bij moet voelen.  

Je zou op voorhand alvast een paar mogelijkheden kunnen onderzoeken.

En wat 't 2e punt betreft; als jij je jongste liever bij je houdt, is dat je goed recht. 4 kinderen mét alleen opa en oma en dan ook nog zwemmen? Noem mij maar een neuroot maar ik zou 't in mijn situatie ook niet direct zien zitten. (praat nu even met mijn eigen schoonouders én ouders in mijn achterhoofd). Je kunt die dag ook heel goed iets leuks doen met je jongste alleen.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Queen@home  schreef op: 07-05-2013 19:32:57
Ik ben niet te dik, het is iets anders.
Ik voel me idd wel schuldig dat ik mijn jongste dan iets ontneem, maar vind het gewoon eng omdat hij geen diploma heeft en nog maar 3 is. 
Ik ben inmiddels wel zover dat ik op vakantie durf te zwemmen(sinds 1 jaar vind ik al heel knap van mezelf want ik zwom vanaf mijn 14e niet meer en ben nu 32), met een badpak en een strandshort (en dan zie je het probleem nog grotendeels, wil verder niet uitwijden wat het is ivm herkenbaarheid) Dus zwemmen met de kinderen doe ik af en toe wel.

Ik weeet gewoon niet zo goed wat ik moet. Meegaan en meezwemmen met opa en oma durf ik niet, meegaan en niet meezwemmen is stom, niet meegaan en kleintje meelaten gaan vind ik eng en niet meegaan en kleintje niet mee laten gaan...tja worden ze dan niet nijdig, want zoals iemand al zei: ze hebben zelf ook een kind opgevoed en ik ontneem hem anders iets leuks...

zucht ik weet het niet. 
Maar bedankt voor jullie meedenken
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Stefke  schreef op: 07-05-2013 19:38:52
Misschienheeft papa zin om mee te gaan? Waarom mot het perse mama zijn?

(heel stom misschien maar begin nu toch nieuwsgierig te worden naar wat je tegenhoudt.... )
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Jomi  schreef op: 07-05-2013 19:44:59
Ik zou me erover heenzetten en je kinderen een leuke dag gunnen. Dan kan je zelf kiezen waar je je oveeheen zet: je laat hem los en laat m dus meegaan óf je zet je schaamte opzij en gaat mezwemmen óf je gaat gewoon in je kleding zitten en hebt acheit aan wat mensen daarvan denken.

Ik zou mijn kind niet iets ontzeggen door mn eigen onzekerheid.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Queen@home  schreef op: 07-05-2013 19:46:38
ha ja bgerijp dat jullie nieuwsgierig worden, heb ik zelf ook altijd. Papa moet ws gewoon werken, maar het is een goede optie,
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Queen@home  schreef op: 07-05-2013 20:01:31
Maar zouden jullie een kind van 3 mee laten gaan naar een zwembad dus, terwijl ze de andere drie ook al bij zich hebben?

 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Inky69  schreef op: 07-05-2013 20:05:30
Nee, ik zou de jongste niet mee laten gaan zwemmen en lekker iets leuks met hem alleen gaan doen.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Indy  schreef op: 07-05-2013 20:07:37
nee ik zou hem niet mee laten gaan
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Krumelke  schreef op: 07-05-2013 20:10:18
misschien eens met de huisarts praten om therapie te krijgen voor je probleem ( de schaamte van jezelf). ik kan me heel goed voorstellen dat je je ergens voor schaamt, maar als het zo ver gaat dat je je kinderen daardooriets ontneemt zou ik toch aan de bel trekken om er iets aan te doen. zeker als je schrijft dat het iets is dat al heel veel jaren speelt. misschien kun je je schoonouders vragen ergens te gaan zwemmen waar niemand je kent. dan kun niet allen je jongste, maar ook jij zelf mee om te zwemmen.

je schoonouders zijn al met 4 kinderen wezen zwemmen begrijp ik uit je verhaal...want jij zat in het gras toch? maar waarom kan dat dan niet ook als jij er niet bij bent. enige verschil is dat jij niet in het gras je kapotschaamt en opa en oma 3 diploma kinderen hebben ipv 2 diploma kinderen. als opa en oma fysiek daartoe in staat zijn zou ik ze alle 4 (hoe moeilijk het ook is, ze los te laten) meegeven. zeg het nu heel makkelijk terwijl ik 1 kind meegeven aan oma naar een pretpark al onwijs moeilijk vind.

dus los van je schaamte gaat het hele verhaal volgens mij vooral om loslaten en dat is en blijft moeilijk !
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Liva  schreef op: 07-05-2013 20:13:36
Ik zou met de jongste iets gaan doen. Als jij niet mee wil, doe het niet en als je de jongste niet mee wil laten gaan... gebruik die tijd dan om met hem alleen iets te gaan doen, iets dat voor de andere 3 niet meer leuk is bijvoorbeeld.
Ik vind niet dat je hem iets ontzegt eerlijk gezegd... hij is pas 3, tijd genoeg nog om te zwemmen. Ik vind 4 kindjes mee met opa en oma ook wel veel, om eerlijk te zijn... Ook al hebben 3 hun diploma al...
Sterkte ermee!
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Mirandamvtenl  schreef op: 07-05-2013 20:15:31
Nee, ik zou mijn kleine van 3 ook niet mee laten gaan.

mijn kinderen van bijna 5 en 3 gaan met opa en oma nooit een dag weg, want dat wil mama niet. Tuurlijk hebben ze zelf ook kinderen opgevoed, maar opa en oma zijn nu al wat ouder (65 jaar) en ik wil niet dat mijn kinderen heel de dag met opa en oma mee gaan. Zeker niet naar een zwembad of een pretpark of dierentuin. Opa en oma zijn niet zo heel snel en laten de kinderen te veel alleen lopen waar bv water is.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Wanouk  schreef op: 07-05-2013 20:15:43
Ik zou de jongste echt niet mee laten gaan. 
Opa en oma hebben het al stikdruk om op 3 kinderen te letten. Ik weet dat ze al een diploma hebben, maar dan nog let je op je kinderen, neem ik aan!

En dan nog 1 zonder diploma erbij? Nee hoor, lekker thuis houden, zijn tijd komt nog wel.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Chloe  schreef op: 07-05-2013 20:52:42
wat opa en oma betreft absoluut herkenbaar. Hier ook elke vakantie het probleem dat opa en oma per se een dag erop uit willen met ze en dan het liefst naar een druk pretpark, Efteling etc. Alleen opa en oma zijn de snelste en de handigste niet meer en mijn kinderen zijn erg druk, snel en kunnen behoorlijk ' stout'  en eigenwijs zijn. En opa en oma kunnen van zichzelf niet inschatten wat ze nog wel en wat niet aan kunnen wat kleine kinderen betreft. Dus helaas vinden ze me maar een zeikerd, maar ik kies de uitjes uit (geen drukke pretparken, dingen met veel water oid), maar gewoon iets leuks in de buurt waar ze niet overal ogen en oren voor nodig hebben. En anders jammer maar helaas.. je bent zelf de ouder, dus jij bepaalt. Dus ik zou in jouw plaats zeggen: of een dagje ergens heen zonder water en anders de kleinste niet mee.. Je hoeft echt geen verantwoording af te leggen wat de reden is dat je niet zwemt.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Jen9  schreef op: 07-05-2013 21:39:25
Weet je, je bent ook een voorbeeld voor je kidneren, als jij niet zwent wegens uiterlijke redenen nemen ze daar echt een stukje voor mee.. Wat t ook is, verminkingen, brandwonden, mislukte tattoos, eczeem pokdalige huid, littekens...  Doet er niet toe.. denk aan je voorbeeldfunctie. Ik "gebruik" mensen met dit soort dingen om aan mijn kidneren uit te leggen hoe zoiets kan komen, en dat ze mazzel hebben met hun bijna erfecte lijfjes.. Ze vragen er vaak ook naar, op een absoluut niet nare wijze.

Ik zou opa en oma wel laten zwemmen met 4 kinderen, waarvan 3 er een diploma hebben... Wat voor zwembda is het?
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Marie8  schreef op: 07-05-2013 22:15:54

Quote krumelke:
misschien eens met de huisarts praten om therapie te krijgen voor je probleem ( de schaamte van jezelf). ik kan me heel goed voorstellen dat je je ergens voor schaamt, maar als het zo ver gaat dat je je kinderen daardooriets ontneemt zou ik toch aan de bel trekken om er iets aan te doen. zeker als je schrijft dat het iets is dat al heel veel jaren speelt. misschien kun je je schoonouders vragen ergens te gaan zwemmen waar niemand je kent. dan kun niet allen je jongste, maar ook jij zelf mee om te zwemmen.

je schoonouders zijn al met 4 kinderen wezen zwemmen begrijp ik uit je verhaal...want jij zat in het gras toch? maar waarom kan dat dan niet ook als jij er niet bij bent. enige verschil is dat jij niet in het gras je kapotschaamt en opa en oma 3 diploma kinderen hebben ipv 2 diploma kinderen. als opa en oma fysiek daartoe in staat zijn zou ik ze alle 4 (hoe moeilijk het ook is, ze los te laten) meegeven. zeg het nu heel makkelijk terwijl ik 1 kind meegeven aan oma naar een pretpark al onwijs moeilijk vind.

dus los van je schaamte gaat het hele verhaal volgens mij vooral om loslaten en dat is en blijft moeilijk !



Helemaal mee eens. 
Ik ken opa en oma niet, maar mijn schoonouders zou ik daar volledig mee vertrouwen. 
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Liefje  schreef op: 07-05-2013 22:20:39
Ja als ik 4 kinderen zou hebben dan zou ik ze zeker mee laten gaan ook wel alleen met mijn moeder. Zonder ook maar 1 seconde twijfel.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Lisje  schreef op: 07-05-2013 22:22:18
Waarom moeten ze persé zwemmen met de kids dan?? Er is toch nog zoveel meer wat je met kinderen kunt doen. Jij hebt het recht op je eigen grenzen en denk eerlijk gezegd niet dat een kind van  er zoveel last van krijgt als hij iets samen met mama alleen heeft gedaan. Ze hebben dus geen begrip voor jouw 'probleem' of weten ze er niet van?
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Bepje  schreef op: 07-05-2013 22:23:26
Ik ben gewoon niet zo heel dol op zwemmen en mijn schoonouders, man en kinderen gaan regelmatig zonder mij. Zalig vind ik dat dan heb ik de tijd helemaal voor mijzelf alleen, gebeurd anders nooit.
Dus als ze weer willen laat je gewoon je man meegaan en ga jij heerlijk niets voor jezelf helemaal alleen doen. Ze hoeven alleen af te spreken wanneer hij kan, hij hoeft hopelijk niet alle 7 dagen van de week te werken toch ?
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Liefje  schreef op: 07-05-2013 22:24:31
Oh en hetzelfde als jen. Ook ik doe dit bij mijn zoon en straks ook dochter. Als ze kijken naar iemand die iets heeft geef ik uitleg wat het is (als ik dat weet) en dat het niet uit maakt uiterlijk is niet belangrijk.

 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Jen9  schreef op: 07-05-2013 22:40:43
Pfft.. Om voor zoiets nou hulp t zoeken vind ik een beetje overdreven.. Hordes zwemmen niet... Iedere gek zijn gebrek denk ik dan maar. Ik durf ook wel eens ireyts niet.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Marie8  schreef op: 07-05-2013 23:11:46
Nou als het zo'n belemmering oplevert in je dagelijkse leven vind ik het wel reden genoeg daar hulp voor te zoeken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op dilemma schoonouders
Naam
Bericht