Menu
 

Topic:

HB/MB moeders

Marie8  schreef op: 22-03-2013 10:08:02
Hoi,

Na mijn nieuwsbericht over de slimme scholier en wederom een teleurstellend rapportgesprek bijft mijn molentje maar draain.
Ik denk overigens niet dat mijn zoon hb is, maar dat ie slim is dat is wel duidelijk. Er is wel eea uitgezet, hij is bijv. versneld van 1 naar 3 gegaan, heeft extra werk, een deel compacten, maar geen begeleiding, geen verrijking en vooral ook geen begrip.
Ik wil niet steeds in de strijd met leerkrachten die vinden dat ie ongemotiveerd is (is onderpresteren), ik wil niet steeds moeten vragen of hij begeleiding kan krijgen, ik wil niet dat hij nog verder afzwakt (wat nu al zo is) en ik wil ook niet dat ie straks zo ongelukkig wordt op school als ik zelf vroeger ben geweest.

Dus eigenlijk wil ik niet meer afwachten.

Nu heb ik eens contact gelegd met psychologisch instituut waar ik beroepsmatig goede ervaringen mee heb en het blijkt dat ik slechts een verwijzing nodig heb van de huisarts om hem een uitgebreid onderzoek te laten afnemen, 
Ik vind zijn iq niet belangrijk (ik zeg al, denk niet dat hij hb is maar wel redelijk hoog zal zitten), maar ik wil wel dat er eens een goed en duidelijk advies komt waarmee we an de slag kunnen.
De intake zou in april al kunnen zijn, onderzoek in mei. Dat heb ik zojuist gehoord en nu heb ik een enorme knoop in mijn maag.

Willen jullie ajb jullie ervaring vertellen, voors en tegens en hoe was het voor de kinderen?

En een hele belangrijke vraag: tips om toch de samenwerking met school te zoeken! Ik wil samen werken ipv elkaar tegen werken. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: HB/MB moeders
Esther Mv Thomas  schreef op: 16-05-2013 13:35:09

Hier gaat alles wel goed, hoewel zoonlief vandaag ziek is (gelukkig was mijn man vrij, morgen zien we wel weer). Hij is vorige week op scoutingkamp geweest en ik had eigenlijk al eerder verwacht dat hij ziek zou worden......Maar het valt wel mee (hoesten en koorts).

Op school gaat het wel goed, als ik zijn heen-en-weerschrift mag geloven (daar zet de juf in of het goed ging of niet, omdat ze anders zo vaak met ons staat te praten......). Hij was heel blij omdat hij moeilijkere weetwoorden heeft gekregen. Verder is het de bedoeling dat hij en nog een andere jongen (die ook vrij moeilijk in de klas kan zijn) al een paar keer in hun nieuwe klas (5/6, andere locatie) gaan kijken. Ik ben benieuwd of dat er ook van komt (1 keer in ieder geval wel, maar dan geldt het voor de hele school, een doorschuifochtend of middag is dat dan).

Verder hebben ze van de prakijk gebeld waar hij laatst getest is vanwege zijn gedrag. Hij gaat daar 'therapie' voor krijgen (kan op school, is wel heel fijn). Dat zou meteen na de meivakantie zijn, maar ik heb zo het vermoeden dat dat pas na de zomervakantie zal zijn (aangezien we hier al op 1 juli vakantie hebben en er nog geregeld dagen tussenuit vallen). Nou ja, zoals het nu gaat hoeft het ook even niet. Thuis gaat het sowieso heel goed.

 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 17-05-2013 16:04:51
Zelfs als jullie vroeg vakantie hebben dan is het nog 6 weken. Ik vind dat eigenlijk nog veel tijd om iets te kunnen doen. Anders zit je begin volgend jaar ook weer te wachten. Plus hoeft je kind zich dan nog 6 weken minder fijn te voelen omdat ze hun afspraken niet nakomen?
Voor hem kan 6 weken nog lang zijn!
Voor ons misschien minder, dus persoonlijk zou ik het nu wel durven te riskeren niet meer de vriendelijke moeder te zijn. Volgend jaar weer een nieuwe kans
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 17-05-2013 16:06:41
Fijn Esther dat t wel goed gaat. Wat voor therapie?

Hier gaat t ook wel redelijk o t oog dan. Ook wij hebben vroeg vakantie. Ik ben benieuwd naar de intake op 31 mei.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 17-05-2013 17:09:14
Woensdag ga ik sowieso ook weer een mail doen naar de leraar.
Bij hem heb je daar meer aan dan dat je het gewoon in de klas vraagt....dan gaat het een soort langs hem heen ofzo.
En ook weer een mail naar de ib-er.
Dinsdag hebben ze hier studiedag. Ik denk dat ik wel weet wat het punt is...het is niet zo van: oh geef hem maar wat meer en moeilijker werk...hij heeft daar ook begeleiding in nodig en dat kost ook gewoon tijd voor de leraar en dat is het volgens mij.
Nu zijn ze ook met een project begonnen...werken met tablets. En dat is helemaal nieuw en dat werkt ook nog niet helemaal super.
Zoon vindt het trouwens geweldig hoor daar niet van.
Maar gistermiddag zegt hij ineens: ik heb nu eigenlijk ook gewoon geen zin meer om nog extra dingen te doen op school.
Ik wacht er al zolang op...nu hoeft het niet meer. Hij is er toch ook mee bezig in zijn hoofd.
Hij had wel gepraat met de leraar om zijn plustaken weer op te pakken. Waarom hij die dan niet meer maakte ineens?
Dat vroeg ik aan hem toen zei zoon: waarom zou ik dat doen? Het is toch niet moeilijk.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Esther Mv Thomas  schreef op: 17-05-2013 18:47:44

Quote marie8:
Fijn Esther dat t wel goed gaat. Wat voor therapie?



Gedragstherapie, omdat hij wel een vorm van een gedragsstoornis heeft. Wij vinden het ook belangrijk dat hij leert om socialer te zijn (hij is echt niet sociaal op bepaalde momenten) en ook beter omgaan met zijn HB-zijn. Ze hebben gebeld en volgende week gaan ze op school kijken en daarna zou het toch nog beginnen (voor een paar weken dus). Dan na de zomervakantie weer verder.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 25-05-2013 12:52:19
Hoe gaat het hier? Is Thomas al een beetje opgeknapt?
Zjn ze al op school geweest voor de therapie?

Jullie moesten toch volgende week voor de intake Marie?
Spannend.

Hier alles zijn gangetje, ib- er is bijna klaar met het plan en verslag schrijven en die krijg ik volgende week over de mail.
Zo ook de toetsuitslagen. Leraar schijnt al een plan voor hem te hebben gemaakt voor de meivakantie nog. 
Volgens zoon heeft hij nog geen andere of extra dingen, alleen word er nu wel opgelet dat hij de plustaken maakt.
Heeft wel regelmatig een gesprek met de leraar en merk wel dat hij dat fijn vind. 
Probeer het zelf nu een beetje los te laten, probe er vertrouwen in te krijgen. 
Man en ik hebben wel afgesproken, we geven het de tijd tot de herfstvakantie, is er dan nog niks gebeurt of veranderd willen we toch van school veranderen. Dan zijn we toch bijna 1,5 schooljaar ermee bezig geweest n.l. 
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Esther Mv Thomas  schreef op: 25-05-2013 13:33:19
Thomas bleek een longontsteking te hebben. Hij is de hele week (vielen natuurlijk al Pinksteren, een studiedag en sportdag vanaf) niet naar school geweest. Vandaag is hij voor het eerst naar buiten geweest. Maandag kan hij weer naar school toe.
Ze zoude deze week naar school komen voor die therapie, maar dat is natuurlijk ook niet doorgegaan. Hij zou nog wel voor de vakantie beginnen.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 26-05-2013 12:30:10
Ik denk dat het wel goed is Rina, om een tijd te stellen. Ik krijg uit je verhalen een beetje de indruk dat het allemaal niet zo'n prioriteit heeft voor ze. 

Vervelend Esther, zo'n longontsteking...voor hem, maar ook dingen die dan niet door kunnen gaan. Hoop dat de therapie goed gaat doen.

Wij hebben idd deze week de intake, vrijdag. Ik kijk er erg naar uit eigenlijk. Stom misschien. Ik hoop op begrip. Mijn zoon weet dat we gaan en waarom en lijkt sinds we dit bij de huisarts besproken hebben erg opgelucht te zijn. Hij vindt het wel een beetje raar dat hij er niet bij mag zijn tijdens de intake. Maar ik heb hem beloofd dat ik hem vertel wat er besproken is en dat als hij wil dat wij alvast iets bespreken, hij dit kan zeggen. Hij weet ook dat hij waarschijnlijk gezien zal worden en dat wij daar in principe weer niet bij zijn. Ik hoop dat mijn verwachtingen ervan niet hoog zijn.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 26-05-2013 12:33:25
Trouwens de juffen hebben ook niks tegen me gezegd. Lopen elkaar regelmatig voorbij toch als ik de kinderen wegbreng of meehelp met iets op school. Beiden stellen er geen vragen over. Eigenlijk best stom, vind ik. De ib-er heeft hun op de hoogte gesteld. 
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 27-05-2013 09:40:27
Dat is wel raar van de juffen, ook weinig intresse.
Hier schoolreis vandaag, naar Rotterdam. Ben zo blij dat het mooi weer is vandaag.

Mijn zoon mocht bij de intake zijn bij de psychologe.
Het gesprek was ook echt met hem, wat hem dwars zit en dat soort dingen.
Af en toe wat vragen aan mij.
Ik had zelf al een heel gesprek gehad aan de telefoon met haar van te voren.
Toen we weggingen was hij ook heel blij...die mevrouw begrijpt mij zei hij dan.

Ik hoop voor de rest dat de mail van de ib-er zeker binnen komt deze week.
Weet dat ze vandaag vrij is....dus ik hoop di of wo het toch wel binnen te hebben.
Ging het eens bekijken...nog maar 5 weken school....5 x 5 schooldagen.
25 dagen...vandaag schoolreis, laatste dag voor de vakantie ook vrij, laatste schooldag naar de speeltuin.
Blijven maar 22 schooldagen over.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 27-05-2013 21:24:50
Hier ook nog 5 weken en dan idd min nog een studiedag, sportdag en juffendag. Laatste schoolweek doen ze bijna niks.
Naja, van mij mag het snel voorbij gaan. Ik irriteer me kapot aan die juffen. Mijn zoon wil ze ook niks vragen. Heeft ie bijv. gymspullen laten liggen, zegt juf in eerste instantie: geen zorgen, ik regel het wel. Vraagt het eind van de week (op mijn aandringen) aan andere juf. Die weet van niks. Nu weer deze juf. Zegt ze: vraag als we naar de gym gaan maar aan de buschauffeur. Zo gaat dat dus steeds, dit is misschien een stom voorbeeld maar hij wil gewoon niks vragen want hij heeft niet het gevoel dat het iets helpt.

Ik hoop dat hij ook zo'n ervaring heeft bij de psychologe.

Er is een kind uit zijn klas naar speciaal onderwijs gegaan afgelopen maand en die is even langs gekomen om te vertellen hoe het gaat. En dat ging heel goed, vaker gym en praktische vakken. Dat leek zoon ook wel wat, hij wilde wel naar die school. Dus ik gezegd dat het juist voor kinderen is die moeilijk leren en hij het nu al saai vinden. Zegt ie: en waarom hebben ze dan niet speciaal zo'n school voor kinderen die het veel te makkelijk vinden.

 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 28-05-2013 09:21:45
Dat herken ik ook wel in onze zoon, hij wil er zelf ook de moeite niet meer voor doen wil niks meer vragen want er gebeurt toch niks.
En dan krijg je op den duur (tenminste merk ik hier), dat ze op school gaan denken...zie je wel hij zegt of doet toch niks waaruit blijkt
dat hij zoveel weet en kan.

 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 28-05-2013 16:46:51
Maar leerkrachten zouden toch op de hoogte moeten zijn van wat onderpresteren is of kan zijn?
Lastige wisselwerking zo.

Ik begrijp trouwens dat het bij meisjes nog vaker zo zou zijn, die doen helemaal braaf wat ze moeten, niet meer en niet minder. Maar ondertussen ontwikkelen ze faalangst en leren ze niet om te leren. Lastig hoor.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Mam Van Twee  schreef op: 28-05-2013 23:40:28
Klopt helemaal Marie8 wat je zegt. Meisjes passen zich vaak aan en kun je thuis veel last mee hebben.
Mijn oudste (groep 2-er) schiet volledig in de weerstand incl huilen wanneer je een iets moeilijker opdrachtje geeft. Omdat ze denkt dat ze alles in 1x moet kunnen doen, anders begint ze er niet aan. Trail&error zit niet in haar systeem.

@ Rina: Maar wat een drama dat het vertrouwen in school al zo beschadigd is bij je zoon. 

Gelukkig bij ons op school een heel andere reactie op onze zorgen. Vorige week in gesprek met juf en IBer (ook ervaren kleuterjuf) de beelden over ons guppie naast elkaar gelegd en uitleg gekregen over wat groep 3 qua stof en lesmethode nu precies inhoudt.

Echt een supergesprek gehad. Ik had ter voorbereiding mail gestuurd met wat wij zien bij DL en daarop hadden de juffen al aanpassingen gedaan. De IB-er had haar al een leestestje laten doen. De school heeft HB-beleid met extra materialen: zonlijn, rekentijgers, levelwerk, feestneusbladen voor taal, kleuterkist, logische spelletjes etc.

Ze gaven me echt vertrouwen dat ze proberen aan te sluiten bij DL. Dus ze kan gewoon nog lekker in haar vertrouwde omgeving blijven en we zien wel hoe het gaat lopen. Testen kan altijd nog.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 29-05-2013 20:03:14
Nou gelukkig, hopelijk zetten ze die lijn voort en is het niet (zoals bij velen helaas) afhankelijk van de leerkacht.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Mam Van Twee  schreef op: 29-05-2013 22:16:55
Leerkracht voor groep 3 is nog niet bekend. Ze zijn enorm aan het puzzelen met de formatieruimte begreep ik.

De IB-er is al wel lang verbonden met de school en die zat duidelijk goed in de materie. Dus daar stel ik mijn vertrouwen maar in.

Ze vroegen ook zelf aan osn om ze te blijven informeren over haar gedrag thuis omdat dat afwijkend is van op school.


 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 31-05-2013 08:40:50
Hier weten we ook nog niks over volgend schooljaar.
Zit nu een juf in groep 5 en ik hoop zo dat hij die krijgt. 
Maar hoorde ook al dat ze na een aantal jaren 5 gedaan te hebben ze naar een andere groep wou.

Suc6 vandaag Marie!

Hier geen nieuws verder, helaas
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 31-05-2013 10:26:33
Dank...bijna op weg

Volgend jaar kan alleen maar vooruitgang zijn in mijn zoons geval. Maar ik ben altijd benieuwd. De leerkrachten die nu groep 6 hebben heb ik allemaal een positief beeld van. Maar je weet nooit wat ze weer gaan ruilen, vooral omdat het aantal kinderen aan het teruglopen is en ze komend jaar ook weer een klas minder zullen hebben. 
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 31-05-2013 14:51:46
Helaas hier dus wel geruild....en degene waarvan ik dus hoopte dat hij die NIET zou krijgen, krijgt hij dus WEL.
Kregen tussen de middag een brief mee. Echt zo ontzettend rot.
Althans op ma en di een juf die hij al eens gehad heeft. Maar de overige dagen, echt rot.

De juf waarvan ik hoopte stopt op deze school, ook vanwege de inkrimping.
Gaat aan de slag op een andere school....

Zoon weet het nog niet, zal het zo vertellen. Hij heeft altijd gezegd van school te willen als hij die ENE juf zou krijgen.
Dus wie weet zit hij sneller op een andere school dan we denken ha ha.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 31-05-2013 15:30:42
He bah Rina, dat is geen goed vooruitzicht. Even een weekendje laten zakken en dan actie. Misschien kun je er met een duidelijk plan wel veel mee en anders zou ik ook direct gaan voor een andere school. Het vraagt in ieder geval om nog een gesprek dit jaar.

Mijn zoon gaat nog voor de zomervak. getest worden, maar uitslag ws dan behin volgend schooljaar.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Esther Mv Thomas  schreef op: 31-05-2013 15:32:34
Dat is wel balen, Rina. Precies die ene juf krijgt hij dan.......En er kan (helaas!) veel fout gaan door een juf (of meester) waar het niet mee klikt. Dat heb ik wel op de vorige school van Thomas gezien. In groep 0 en 2 had hij een hele leuke juf, die hem liet zijn wie hij was (is). Daarna in een half jaar groep 2 (daarvoor was het 1/2 combi) kreeg hij een juf die zelf over een eventueel HB-zijn begon (die heb je niet overal.....). In groep 3 een juf die wel vanalles probeerde, maar hem gewoon niet begreep......Bij de test gaf hij dat ook aan bij de testmevrouw (ons vertelde hij er niet veel over). Er is toen veel fout gegaan, met een schoolwissel als gevolg (nu zou dat met een andere juf waarschijnlijk ook wel gebeurd zijn, dat is ook wel weer zo), maar nu was het echt van 'zo snel mogelijk weg hier'.
Nu op school heeft hij 1,5 jaar dezelfde juf gehad en nu krijgt hij (als het goed is) de komende 2 jaar een andere juf (die we al kennen). Ik denk dat dit wel een goede juf is voor hem.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 31-05-2013 16:53:46
De juf van ma en di die kent hem ook wel. 
Maar die andere is ook de juf van de plusklas en zei ziet hem totaal anders,
dit weet ik omdat de leraar "per ongeluk" een mail naar mij had doorgestuurd
waarin haar bevindingen over zoon stond. Zoon heeft dus bij haar in de plusklas gezeten vorig jaar.

Deze juf zou er nu dus ook steeds bijgehaald worden om passend extra werk te zoeken.
Heb het gevoel dat zei het ook tegenhoud, omdat zei het anders ziet.
Maar dit is misschien vergezocht van mij.

Hopelijk voor je zoon en jullie een goed begin van volgend schooljaar Marie.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 12-06-2013 09:48:00
Hoe is het hier?
Zijn de testen al gedaan Marie?
Hier alles zijn gangetje...
Volgende week weer gesprek met de juffen voor komend schooljaar en de man van de verrijkingsklas.
Ben heel benieuwd.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Esther Mv Thomas  schreef op: 12-06-2013 11:28:42
Op school gaat het momenteel verbazend goed met Thomas. Alleen maar 'prima' 'geen bijzonderheden' en smilies in zijn heen-en-weerschrift (daarin schrijft de juf als er iets fout is gegaan, want steeds met ons gaan praten viel ook zo op op het schoolplein en er zijn meer kinderen in de klas......). Hij heeft nu 2 keer gedragstherapie gehad (weet niet precies hoe ik het moet noemen, in ieder geval praat hij dan met een aardige mevrouw over allerlei dingen en doen ze ook spelletjes etc.). Hij vindt het wel leuk.
Thuis zijn er ook geen problemen.
Nog minder dan 3 weken en dan is het alweer vakantie. Na de vakantie gaat hij alweer naar groep 5 toe, op een andere locatie met alleen bovenbouw. Ook gaat hij dan naar een 8+ BSO (ondanks dat hij dat nog niet is, maar hij gaat wel naar groep 5 en dan hoor je niet meer bij de 4-jarigen......). Hij heeft er veel zin in, maar natuurlijk nog meer in de vakantie!
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 14-06-2013 10:26:26
Fijn hoor Esther!

Hopen dat het een positief gesprek is Rina. Heb je op papier wat belangrijk is? Mij helpt dat altijd en het helpt dat de anderen zien dat ik voorbereid ben.

Testen hier de laatste week van juni en de eerste week van juli. Even kijken wanneer dan de uitslag komt.
Ik vind het wel raar hoor, dat je dan straks zo uitgebreid op papier hebt hoe het allemaal zit.
Ben bezig met de lijsten in te vullen, de juf heeft ze al teruggegeven. Ik had ze aan de ib-er gegeven maar zij heeft ze mee ingevuld. Opvallend genoeg leek ze met invullen hiervan dan toch wel dezelfde punten te hebben aangevinkt. Maar misschien toch in overleg met ib-er?
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 17-06-2013 10:05:32
Hoe gaat het hier...nog 2 weekjes en dan lekker vakantie.
Morgen gesprek op school met de leraar van de verijkingsklas en een of beide juffen van volgend schooljaar.
Ib-er baal ik ook van, nog steeds niks gehad. Waardeloos....vorige week ook al aangesproken, ik wil gewoon die resultaten van doortoetsen en ook het plan hebben. Dit wilde ik ook nog mailen naar die leraar die morgen dus naar school komt.
Soms sta ik echt op ontploffen!!!!!!! Weet wel dat hij niet de enige is hoor maar waarom moet het allemaal zolang duren?

 
Quote
RE: HB/MB moeders
Marie8  schreef op: 18-06-2013 21:29:15
Hoe is je gesprek gegaan Rina? Wat balen weer dat ze weer eens niet op tijd zijn.

Topic herinnert me dat ik nog wat lijsten moet invullen, ga ik maar eens doen.
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 19-06-2013 11:20:18
Gistermiddag kwam de mail binnen met tig excuses.
Ze had wel alles 3 x uitgeprint zodat we die wel bij het gesprek zouden hebben.
Ene juf zei gelijk qua resultaten kan hij een groep overslaan, maar sociaal/emotioneel niet.

Zijn goede afspraken gemaakt, alles is opgeschreven.
En het was de juf ook duidelijk dat hij veel hulp nodig zou moeten hebben met het plannen van zijn extra werk/taken.
Maar dat wist ik wel dat heb ik altijd gezegd.

De andere juf sprak me vanmorgen nog even aan, hoe het gegaan was enzo.
Tja, als het werkelijk zo zou kunnen gaan dan word het nog wel wat in groep 5.
Rond de herfstvakantie weer een gesprek met de man van de verrijkingsklas over hoe het dan gaat
met deze aanpak. Hij vond het ook erg jammer dat de leraar, die hij nu heeft, tot nu toe weinig tot niks
met de adviezen gedaan heeft. Zoon snapt zelf eigenlijk niet wat hij nu extra moet doen en krijgt daar verder
geen begeleiding in, dus laat hij alles maar liggen en doet het ook niet.

De juf gaf ook nog aan of bijv. een kindercoach niks voor hem zou kunnen betekenen?
Zeker om hem meer zelfvertrouwen te geven, en om te werken aan zijn faalangst.
Hebben jullie daar ervaring mee?
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Esther Mv Thomas  schreef op: 19-06-2013 20:13:03
Thomas krijgt nu een soort van begeleiding (1 keer per week, 3 kwartier, op school). Het is vooral gericht op het omgaan met zijn hoogbegaafdheid, het kijken waarom hij zo snel boos is op school en socialer worden (vooral naar andere kinderen toe, ook de HB-kinderen). Vooral het 1 op 1 contact vindt hij heel fijn, echt iemand die luistert naar hem. Na de zomervakantie gaan ze ermee door en na 12 keer wordt gekeken of het vervolgd moet worden. Op zich gaat het nu heel goed op school, maar wij weten ook dat het zo anders kan zijn bij hem......
Zoiets kan ook werken voor kinderen met faalangst (of andere problemen).
Zijn rapport was trouwens ook heel goed, we kijken dan vooral naar hoe hij het doet in de klas. Dat was allemaal verbeterd t.o.v. zijn vorige rapport. Zijn Cito's waren ook goed (A, A+ en B (woordenschat, heeft hij ook al eens een D en C voor gehaald, dus gaat vooruit)). Ook staan er cijfertjes op en dan kan je opzoeken welk niveau erbij hoort (niet echt doortoetsen volgens mij, ook al noemen ze dat wel zo, maar het werkt anders) en dan scoort hij voor alles groep 5 of 6 niveau (wat dat betreft zou hij dus ook nog een klas kunnen overslaan, we hopen dus dat hij volgend jaar echt goed aangepast werk gaat krijgen). Lezen zit nu op E6, vandaag zat hij wat voor te lezen bij de tandarts (wachtkamer) en dan zie je de mensen kijken.....
 
Quote
RE: HB/MB moeders
Rina  schreef op: 20-06-2013 14:04:22
Dat heb ik ook aangegeven Esther, dat hij die testen en de gesprekken bij de ib-er heel fijn vond.
Dat heeft zijn nieuwe juf ook opgeschreven voor het nieuwe jaar. Dat hij bijv. 1 x in de week met de ib-er even kan praten.
Maar ze zei ook gelijk dat ze niet weet of dit mogelijk is vanwege de bezuinigingen en gebrek aan tijd.

We hebben gisteravond ook veel met elkaar gepraat, man en ik, hoe we hem nog beter kunnen helpen of begeleiden.
En het zou echt fijn zijn als ze dit allemaal zouden gaan doen. Compacten, verrijken, goed begeleiden, gesprekjes met ib-er.
Maar we denken ook...jee maar als hij met taal en begrijpend lezen nu eind groep 6 zit...wat moeten ze dan nu al extra gaan geven?
Want wat hij tot nu toe heeft gehad vind hij te makkelijk.
Nu wil ik zijn nieuwe juf volgende week nog een keer aanspreken (vandaag zouden ze samen rond de tafel gaan om mijn T te bespreken en zo nog 4 andere kinderen uit zijn klas). Dan wil ik vragen of het wel haalbaar is (wat er besproken is) en of een kindercoach echt nodig is als hij inderdaad al 1 x in de week met een ib-er zou mogen praten. Dit vond hij echt heel fijn. Dan is ib-er en coach misschien te veel van het goede.

Ene keer denk ik dit gaat lukken! Andere keer denk ik weer van niet....hoeveel gesprekken ik al heb gehad dit schooljaar.
Hoevaak er al niet van alles geadviseerd is en iedere keer is het weer niks. Of net niks.
Hier vanmiddag of morgen rapporten.

O, ja rekenen cito maakt hij B score...de rest alles A.
Maar rekenen loopt hij een jaar voor...gek he? Dat is ook iets waar ze mee aan de slag willen, cito training had ze het over.


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op HB/MB moeders
Naam
Bericht