Menu
 

Topic:

Overbezorgd of niet

Anon  schreef op: 10-11-2012 08:53:33
In een paar dagen tijd kwam ik in situaties  terecht waarvan ik bij mezelf dacht oei ik was allang naar de huisarts gerend. Daardoor ben ik gaan twijfelen ben ik nu overbezorgd of niet.

Situatie 1:kind moest worden opgehaald op school want het was plotseling gaan overgeven en leek zich ziek te voeleN. Vervolgens komt in een gesprek later die middag naar voren dat het kind voor schooltijd behoorlijk was gevallen en van stuur was. Helaas had niemand wat gezien. S middags en de volgende dag had het kind hoofdpijn en was het sloom. Op de vraag of moeder al bij de huisarts was geweest, kwam het antwoord, nee het is niet zo'n pieperd......nou schiet mij maar lek, maar ik had allang bij de huisarts gezeten, want het kind heeft voor mij alle symptomen van een hersenschudding...

Gisteravond waren we bij de ikea in amsterdam. Kids wilden naar smalland. Ok prima. We stonden te wachten en er stond ook iemand van beveiliging en een huilend kind wat haar armpje niet gebruikte. Uiteindelijk komt een vader aangelopen en begint tegen het kind te roepen dat het zich niet aan moet stellen, dat het gewoon moet lopen. De begeleider van ikea tilt haar op en brengt haar naar haar vader. Geen knuffel niks. De schoenen werden aangedaan en het moest maar even apart gaan zitten. De mensen van ikea adviseerde dat hij naar de arts moest gaan, maar nee hoor ze stelde zich aan, want ze stopte soms met huilen als ze werd afgeleid. Ondertussen was haar armpje slap en hield ze haar hand er onder. En owee als je er aan kwam, dan gilde ze het uit. Het kind was een jaar of 3 of 4. De rillingen liepen over mijn rug en ik heb de vader aangesproken dat ik mij zorgde maken en hem wilde adviseren om naar een arts te gaan. Dat zou hij zondag wel doen.... Ik heb aangegeven dat hij zijn kind het beste kenden, maar dat hij niets te verliezen had om nu naar eenarts te gaan. Hij bleef volhouden... Ooo wat vond ik dat erg. 

Ben ik nu overbezorgd of hebben deze mensen een plaat voor hun kop?
 
Quote
Navigatie
RE: Overbezorgd of niet
Harleysmama  schreef op: 10-11-2012 08:58:12
In dit geval hebben de ouders een plaat voor hun kop. Ja als een kind aangeeft pijn te hebben, ga je toch naar de huisarts. In het eerste geval had ook school aktie kunnen ondernemen, want ja je kan dan wel wachten op de ouders, maar denk dat meteen aktie ondernemen beter was geweest en het geval van de vader, had hij zo door gekunt naar het AMC. Daar hadden ze kunnen kijken of het een breuk betreft of niet. 
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Tiesmv3jongens  schreef op: 10-11-2012 08:59:18
Nee hoor jij bent niet overbezorgd die mensen hebben een plaat voor hun kop. Als je kind duidelijk pijn heeft en zo overgeeft na een val dan neem je contact op met de dokter en ga je langs.
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Jo  schreef op: 10-11-2012 09:02:21
Een arm wat slap hangt en het kind gilt het uit van de pijn?? Nou dikke kans dat het gebroken is, ik snap ook echt niets van zo'n lakse reaktie.
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mafkees  schreef op: 10-11-2012 09:04:16
soms sta je echt versteld hoe andere mensen met hun kinderen om gaan he?

ik werk op een KDV en ik kan een boek schrijven helaas.

kind valt gat in zijn hoofd, moeder wilde niet komen, want "ze zat er net zo lekker in"

kind valt thuis, op zondagavond, flinke jaap....ouders komen maandags brengen..."het moet maar even zo, we hadden geen zin meer om eruit te gaan gisteravond"

kind om 18.15 uur ophalen (we sluiten om 18 uur) en dan met een lach vertellen "oeps, we zaten al aan tafel en we misten al iets...." zit je baby nog op de creche!!

soms word ik er intens verdrietig van, maar aan de andere kant: hun keuzes, hun verantwoordelijkheid. in extreme gevallen maken we uiteraard een melding. maar verder kun je gewoon echt niks.

echt schandalig hoor
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Jo  schreef op: 10-11-2012 09:07:24
Oh Mafkees wat erg!!!
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Jo  schreef op: 10-11-2012 09:28:43
Nou Sis, dat is ook echt aso hoor!
Mijn nicht werkt op een KDV en die verteld dat er wel eens kinderen worden gebracht met hoge koorts, echt zielig!
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Minou  schreef op: 10-11-2012 09:53:46
OMG Wat een schrijnende verhalen..en bij jou ook Mafkees..jeetje..


 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Saskia70  schreef op: 10-11-2012 10:01:57
Ik zit met verbijstering te lezen....... onvoorstelbaar zeg.... ik kan er metmijn verstand niet bij dat mensen zo laconiek zijn. Ik heb wel eens bij de ha gezeten met Roy, ik dacht dat hij oorontsteking had , hij had koorts en greep naar zijn oor. Waren het twee kiezen die doorkwamen. Beter zo dan niet gaan en er is echt iets. 
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Son  schreef op: 10-11-2012 10:06:19
ja ja,  Er zijn inderdaad verhalen van ouders...waar je echt denkt nou jaaa.. .gewoon met zetpil in gebracht worden en zeggen dat het kind weer beter is (noem ik liegen maar oke)

Of broodje in zakje, willen jullie dit geven kind wil niet ontbijten (oke, kan een keer gebeuren) maar dat al 2 jaar lang elke ochtend

Inderdaad met een vieze luier brengen en het zogenaamd niet ruiken....terwijl als ze binnenkomen de strontlucht in de verte te ruiken is.

Of geen jas aan hebben in de winter...ja, we gaan toch met de auto !?!??! Dusss...?

Je kind is ziek, wil je komen halen ?? Ja zal kijken of ik ietsje eerder kan komen...Om kwart over 6 ipv half 7......
De dag voor kerst, sluiten om 16 uur ipv 18.30
om 15.55 gaat de telefoon...ja met mama van.... ik ben wat later, sta in de supermarkt en het is er nogal druk...ja ik sta in de rij met mn kar vol boodschappen, dus kan nog wel ff duren...
wtf. flikker die kar aan de kant en ga als de sodemieter je kind halen..stelletje gekken
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Nina1  schreef op: 10-11-2012 10:07:13
heftig!

hier zeg ik ook tegen mijn oudste als hij wat heeft: stop hou op! Of ik pak zijn gezicht en laathem zo rustig worden. Hij is autist en ja als ik dit op straT doe ziet het er raar uit maar werkt in zijn geval wel. Daarna mag en kan ik pas rustig kijken wathij heeft en troosten ( voor zover hij dat toelaat) krijg hierook wel eens nare reacties op....
maar idd zoals geen tijd ed snap ik niet.
maar de eerstehad school idd ook even kunnen gaan toen het gebeurd was. 
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Kaasje  schreef op: 10-11-2012 10:07:44
oh wat erg!

Maar soms ligt het ook aan wat een school bv verteld als ze je bellen....

Toen mijn kleine man net op school zat werd ik gebeld...

Kun je komen want we DENKEN dat hij een gat in zijn hoofd heeft.
IK hoe kan dat dan?
Ja met buitenspelen is hij met zijn hoofdje tegen het hek gekomen....

Ik snel erheen ( was vlakbij toevallig)

Kom ik binnen, hangt kind heel duf tegen iemand aan met een doek tegen zijn hoofd gedrukt die al aardig rood was...
bloed op zijn hoofdje, jas, broek en schoenen....

Ik snel naar de dokter, die twijfelde of het te lijmen was of gehecht moest worden.

Ben daarna op school nog wel even flink boos geworden!
In zo'n geval bel je de ouders dat je ONDERWEG bent met kind naar een dokter!

(Daarna is idd het protocol aangepast en teken je als ouders een goedkeuring dat school naar een dokter gaat met kind indien nodig en ouders dus rechtstreeks naar dokter komen)
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Nina1  schreef op: 10-11-2012 10:09:59
nog even en je kunt je kind in pyama brengen en weerophalen als het de pyama aan heeft. Hoef je haar alleen nog maar in bed te leggen 
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Saskia1980  schreef op: 10-11-2012 10:31:02
Bizar allemaal!
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Caithy  schreef op: 10-11-2012 10:49:16
Mijn vriendin heeft ook net een kindje gekregen en die gaat per januari naar het kdv, zelf staan zij om kwart over 6 op om vervolgens 7 uur weg te gaan.
Die kleine krijgt om half 8 een fles en dit doen haar schoonouders als zij 1 dag oppassen en zij wilde dat het kdv de eerst fles ging geven om half 8..... 
Toen heb ik even gezegd dat dat toch echt niet de bedoeling is van een kdv, zij is de moeder, je kind wordt wakker, kleedt het aan en voedt het. Daarna ga je weg... ze was helemaal verbaasd... het kdv moest toch doen wat zij zei... ja mits dat strookt met hun schema.... (met babies kan je wel wat schuiven, maar 's ochtends vroeg en 's avonds  laat gaan zij geen flessen etc geven)..
Ohh dat wist ze niet... echt ongelofelijk! 
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Angelique  schreef op: 10-11-2012 11:22:08
waarom beginnen mensen uberhaupt aan kinderen
en nee ik ben liever ene overbezorgde moeder dan dat ik zo met mijn kid som gaat
heb overigens een keer pas bij ene spoearts gezeten met jayden hij was toen een jaar of anderhalf
had zijn matras uit zijn bed gwippt en heel naar met zijn been door de latte bodem gezakt wilde er niet op lopen enz
ik twijfelde nog wel heb sowieso eerst gekoeld en toen gebeld had niet idee dat t gebroken was maar het zat me niet lekker
was flink gekneusd ja ha kon niets doen en eenmaal daar liep hij ook weer rond en was gestopt met huilen gelukkig

als ik de verhalen heir boven lees dnek ik echt nou jaaa wat doe je dan met kids als je ze toch lekker hele dagen dumpt of zo met hun gevoelns om gaat
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
M&j  schreef op: 10-11-2012 12:37:20
In het eerste geval zou ik ook niet naar de HA zijn gegaan, ook al is het een hersenschudding dan doet de HA er ook niets mee. In het tweede geval zou mijn reactie ook hetzelfde zijn, toen mijn zoon zijn arm gebroken heeft heb ik zelfs hetzelfde gereageerd. Mijn zoon was volslagen in paniek ( het leek wel of de wereld verging) en door de omstanders er omheen ging er nog een schepje bovenop. Dus ik zei ook tegen mijn zoon dat hij gewoon kon lopen, zich niet moest aanstellen en dat we eerst naar huis gingen(wij waren in het speeltuintje vlakbij) Door mijn broodnuchtere reactie kalmeerde mijn zoon en kon ik hem thuis krijgen, verder onderzoeken en de breuk stabiliseren. Ik zou het op zijn zachts gezegt heel irritant gevonden hebben als omstanders mij zouden gaan vertellen wat ik moest doen.


Ik vind je niet overbezorgd maar ik vind ook niet dat deze mensen een plaat voor hun kop hebben.
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mirdepir  schreef op: 10-11-2012 12:42:21

Quote SismvNick:
zo das ook erg mafkees! Ik heb stage gelopen op een KDV en er werden ook vaak kinderen in pyama en nacht luier gebracht, hadden nog geen eens gegeten.

Soms snap ik gewoon echt niet dat sommige mensen aan kinderen beginnen.




Ongeloofelijk ! 
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Laura  schreef op: 10-11-2012 13:55:49
In het eerste geval zou ik de huisarts gebeld hebben om te overleggen...en klopt wel dat de huisarts weinig kan doen, waarschijnlijk krijg je de tip je kind goed in de gaten te houden en een wekadvies. Op zich hoef je daar niet voor langs, maar goed zou wel zeker willen weten of ik niks over het hoofd zie. Mijn zoon was nl.onlangs op zijn hoofs gevallen, meteen huilen en bleef alert. "s nacht regematig wezen kijken, maar toen we om 6 uur 's ochtends weer kijken had hij toch gespuugd. Ik voelde me wel schuldig dat ik niet langs de huisarts was gegaan, dus die gelijk gebeld. Maar goed omdat hij wel alert was had het weinig nut om langs te komen. Als hij suf werd moesten we weer bellen.

Het tweede geval zou ik wel langs de huisarts o.i.d. gaan.
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Ladyd  schreef op: 10-11-2012 14:04:11
Iemand die ik ken had haar kind met een dag met een gebroken been laten lopen.
Mannetje had zo'n pijn en zei; mama ik wil niet lopen, ik wil alleen kruipen. Mama zei dat hij niet zo moest piepen.
De andere dag is ze op advies van haar collega's naar de huisarts geweest en bleek het gebroken te zijn..
Wat zal dat mannetje een pijn hebben gehad..
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mitch  schreef op: 10-11-2012 14:06:36
Ik weet niet wat ik lees!

Iemand die we dichtbij kennen was wel boos geworden dat ze op het werk gebelt werd dat haar zoon 39 graden had en hij had dunne ontlasting, ze hadden toch zeker ook opa en oma kunnen bellen
Denk maar niet dat ik nu meteen kan komen, jullie wachten maar even.

En vertelde dit ook of het doodnormaal was.
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mitch  schreef op: 10-11-2012 14:08:57
Ik heb trouwens ook met een gebroken arm rond gelopen vroeger.
Mijn vader zei letterlijk als ie echt gebroken is piep je wel anders meid.
En ik heb echt wel een zorgzame lieve papa, hij was alleen overtuigd dat ie echt niet gebroken was.
Toen zijn we die dag naar een pretpark geweest, en savonds klopte hij zo en deed ie toch wel meer pijn en bleek hij idd gebroken te zijn.

Denk niet dat het altijd te maken heeft met onwil, en een volle luier bij aankomst kan altijd... maar structureel is iets anders idd.
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mafkees  schreef op: 10-11-2012 14:36:43
en weet je welke vraag we vorige week kregen?
"zijn jullie met Kerst eigenlijk open?"

 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mitch  schreef op: 10-11-2012 14:39:17
Mafkees haha maar dat heb ik ook gevraagt.
Alleen bedoelde ik tussen kerst en oud en nieuw
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Marie8  schreef op: 10-11-2012 16:01:39
Ik zou ook niet naar de huisarts gaan met symptomen van een hersenschudding, maar dat heeft ook te maken met dat ik zelf weet hoe te handelen. De huisarts geeft dan slechts het advies en dat voegt dan niks toe.
Of ik zou moeten twijfelen dat er nog wat anders is.
Het 2e geval vind ik wel enigzins zorgelijk, al zou ik daar ook wel laconiek op kunnen reageren om kinderen tot rust te brengen.
En zelf heb ik ook wel eens met een gebroken pols rondgelopen zonder dat het echt zo duidelijk was. Ik was toen 9 en had even gehuild nadat ik viel maar verder viel het wel mee. Kan me nog herinneren dat later die arts zei dat hij dat vaker meemaakte. Breken doet niet altijd heel veel pijn. 
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Nina1  schreef op: 10-11-2012 16:07:56

Quote SismvNick:
Ohw Nina maar dat gebeurt ook hoor, Kinderen worden om 7:00 in pyama zonder verschoont te zijn, en zonder gegeten te hebben gebracht, en worden om 18:30 weer opgehaald terwijl ze helemaal klaar zijn, gegeten hebben ect. en die kids worden ook gewoon gelijk weer in bed gelegt.



bizar!! Waarom dan kinderen?
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mitch  schreef op: 10-11-2012 16:25:24
Laten huilen?

Ik denk echt dat het veel uitmaakt welk kinderdagverblijf je heen gaat.
Ik rij 20 minuten om omdat ik het kinderdagverblijf van mijn kinderen daar gewoon het beste vind.
Als ik mijn kind op ga halen sta ik vaak van te voren nog een kwartier om het hoekje te spieken voor men mij in de gaten heeft en heb nog nooit iets gezien dat ik niet ok vond.
Wel word er soms met pijn in het hart geluisterd naar de ouders en hun wensen.
Zo was er 1 jochie dat mocht van pa en ma niet slapen smiddags want dan was hij snachts niet te genieten.
Ze hebben hem 1x toch eventjes laten slapen (was met hoofd op de armpjes aan tafel in slaap gevallen) en toen ze dat vertelden kregen ze zwaar de wind van voren van de ouders.

Mijn dochter gaat twee ochtenden en ik heb aangegeven dat ze thuis wel slaapt (nu ook niet meer) ze gaven na 2x al aan of ze haar perse moesten laten slapen want ze vonden het zo zielig om haar steeds uit het spel te halen.
geen probleem dan gaat ze nog na het speelochtendje slapen.
Alles in overleg.... maar goed ik kan mij ook wel voorstellen dat er kinderdagverblijven zijn waarbij de werkdruk een hogere prio heeft dan de kinderen en vind persoonlijk dat dat soort instellingen per direct gesloten moeten worden.
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mafkees  schreef op: 10-11-2012 16:37:14
mee eens Mitch, je krijgt echt bizarre verzoeken. ik wil ver meegaan in een verzoek van ouders maar niet ten kosten van een kind. dat vertik ik en staat ook niet in ons beleidsplan.

een vermoeid kind wakker houden is mishandeling. en daar werken we uiteraard niet aan mee!

en idd...moet je ouders horen als hun kind wel een klein uurtje heeft geslapen!

kinderen laten huilen gebeurd bij ons zelden, of je moet het kind zo kennen, dat hij/zij het even nodig heeft om in slaap te vallen ofzo.

ik blijf een rare hierin: ook al werk ik er zelf:
mijn kinderen zul je er niet zien. niet zo nodig.
want ik geloof niet dat kinderen slechter worden van de KOV maar ook niet beter eerlijk gezegd.

 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Mama_anja  schreef op: 10-11-2012 19:49:26
jij bent niet overberzorgd maar de ouder had echt een plaat voor zijn kop ik was direct naar arts gegaan 


 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Even Annoniem  schreef op: 10-11-2012 19:51:53
ik heb in de familie juiste een schoon zus alles wat een ander kind heeft heeft haar kind ook 
dus het kind heeft met 1 jaar al adhd  pdd nos  heeft allergien tegen heel veel eten 

en zijn moeder laat hem links liggen als bij v mijn kids mij mijn schoon ouders zijn en eist ze mijn kinderen aandacht op en laat ze haar zoon links liggen

zal me benieuwen dat als ze weet dat mijn kind amandelen moet knippen dat zij dat ook wil
 
Quote
RE: Overbezorgd of niet
Extra Moderator  schreef op: 10-11-2012 19:56:13
Even Annoniem, wil jij voortaan onder één naam posten binnen een topic?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Overbezorgd of niet
Naam
Bericht