Menu
 

Topic:

VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201

Mamavonn  schreef op: 26-10-2012 14:47:39

 



DEN HAAG - VVD en PvdA willen de zorgtoeslag volledig afschaffen in 2014. De toeslag wordt overbodig op het moment dat de ziektekostenpremies inkomensafhankelijk worden.



Dat stellen bronnen rond de kabinetsformatie tegenover het ANP.


Afschaffen van de zorgtoeslag levert 4,5 miljard euro op. Dat bedrag wordt volledig teruggegeven aan de burger via een verlaging van de derde schijf in de inkomensbelasting van 42 naar 38 procent, eveneens per 2014.









De zorgtoeslag is een inkomensafhankelijke toeslag die in 2006 met het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd als tegemoetkoming in de zorgkosten. Ongeveer 5 miljoen Nederlanders ontvangen een toeslag die afhankelijk is van het eigen inkomen.


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Jo  schreef op: 26-10-2012 20:57:17
De laatste zin snap ik niet, wil je meer overhouden, ben je dan ook bereid te stoppen met werken?
Is het niet logischer dat als je werkt je meer hebt?
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Kolibrie  schreef op: 26-10-2012 20:58:41
Nee, maar dit is toch zoals het is?! Ik zeg niet dat het goed is... Maar zo is hetblijkbaar wel... Wil je meer verhouden moet je minder verdienen om goedkoper te mgen wonen... Ik wil ook niet zeggen dat het oke is... Maar zo is het nou eenmaal..
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Kolibrie  schreef op: 26-10-2012 21:00:12
Maar daar hoort dus bij dat je ook genoegen moet nemen met minder luxe... Zo bedoel ik het...
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Jo  schreef op: 26-10-2012 21:02:05
Ja als je weinig werkt is het inderdaad niet echt rendabel meer,  het is natuurlijk een kromme wereld dat als je bv 2 dagen werkt als vrouw nergens geen recht meer op hebt en dan minder hebt als iemand die niet werkt.
Zeker als je opvang nodig hebt dan kun je financieel beter niet gaan werken.

 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Suus  schreef op: 26-10-2012 21:04:55
Je zegt dat dat nou eenmaal is zoals het is en dat je niet zegt dat dat goed is...... maar waarom "verwijt" je dat mensen met hoge inkomens die protesteren dan?

Omdat iets is zoals het is betekent het niet dat je niet mag protesteren.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Ikke  schreef op: 26-10-2012 21:08:33

Niet iedereen die in de zgn hoge inkomensgroep valt leeft in luxe.Wij vallen ook onder de hoge inkomens maar toch gaan we elk jaar maar 1 keer kamperen en moeten daar net als ieder ander voor sparen.. hebben geen dure abonnementen, ga ook op koopjes af etc..en ja doe ook bij de Lidl boodschappen of haal veel van de euroshopper bij AH.


En nee we doen niks verkeerd maar mensen vergissen zich vaak in wat voor lasten een ander heeft en dit zijn geen lasten waar we op kunnen bezuinigen. De huisprijzen beginnen hier vanaf 220000 minimaal en dan heb je een gewoon rijtjeshuis en ja wij hebben een gewoon rijtjeshuis maar zijn ook wel afhankelijk van de hypotheekrente aftrek en huren is hier totaal niet te doen met ons zgn hoge inkomen.


Ik koop geen merkkleding voor de kinderen, gewoon bij de C&A of waar dan ook..


En door het hoge inkomen heb je verder nergens recht op, geen kindgebonden budget, geen zorgtoeslagen, de extra hoge bijdrage aan de peuterspeelzaal etc.. etc..


Ik heb op het oude forum (BB) vaak topics gezien over inkomens en het viel me op dat mensen die bruto een heel stuk minder hebben er netto veel meer aan overhouden sowieso alleen al door alle toeslagen.


 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Kolibrie  schreef op: 26-10-2012 21:09:56
Omdat ze zeuren over dat ze minder geld overhouden aan het eind van de maand.. Terwijl ze er wel degelijk iets voor terug krijgen... In materiele zaken en luxe.... 

En wil je meer geld overhouden moet je dus duidelijk op die dingen inleveren... Dan heb je een paar honderd meer in de maand... Maar leef je dus heel anders... Een afweging die je maakt dus...
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Jacquelien  schreef op: 26-10-2012 21:23:22
Wat een oordeel en veroordeling heb je over anderen zonder te weten waar het omgaat.

Zoals Suus al zegt mag je met een 'hoger' inkomen er kennelijk niet van balen dat van het geld waar je zelf hard voor werk minder overblijft.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
An  schreef op: 26-10-2012 21:25:19
Dat is niet altijd zo. Als wij minder zouden verdienen zouden wij een luxere nieuwbouw woning kunnen huren dan het eenvoudige rijtjeshuis wat we nu gekocht hebben omdat we de huur niet meer konden betalen. Hier zijn voor onze inkomensgroep alleen woningen te huur voor min. 950 euro in de maand met meer dan behoorlijke huurverhogingen.

Wij hebben 1 goedkope auto en ik koop zelf bijnan nooit kleding, kinderen tweedehands of opruiming. 

Ik heb het meerdere malen uitgerekend, maar met een lager inkomen zouden wij meer overhouden en meer luxe hebben.
Zeker als je ook rekening houdt met de kosten van onderhoud van onze woning.

Het enige verschil is dat over 29 jaar onze woning echt helemaal van ons is (als wij voor die tijd niet al aan alle verhogingen/veranderingen etc. wij er al niet financieel aan onderdoor zijn gegaan).
En we dan niet ons huis moeten verkopen en moeten huren om de zorg te betalen. Terwijl iemand die altijd gehuurd heeft gewoon geholpen wordt.
Dit was ook al zo'n wild plan waarvan het mij niet zou verbazen dat die nog uitkomt ook.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Suus  schreef op: 26-10-2012 21:27:42
Kolibrie, die vlieger gaat niet op omdat je in verhouding minder overhoud.

Als ik 3 keer zoveel verdien dan mijn bruuvrouw kan ik niet van de vaste lasten 3 keer zoveel uitgeven omdat ik meer afdraag.

 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Kolibrie  schreef op: 26-10-2012 21:27:56
Nou veroordelen doe ik niemand.. Het is ook iets wat ik zeg in het algemeen... Niet gericht op een persoon...

Ik mag toch ook mijn visie delen?
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Suus  schreef op: 26-10-2012 21:29:47
Ik zeg niet dat je ze veroordeelt maar dat je ze iets verwijt
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Jacquelien  schreef op: 26-10-2012 21:33:04

Quote Kolibrie:
Nou veroordelen doe ik niemand.. Het is ook iets wat ik zeg in het algemeen... Niet gericht op een persoon...

Ik mag toch ook mijn visie delen?



ik heb het fout geschreven veroordeling moest zijn vooroordeel...
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mamami  schreef op: 27-10-2012 11:16:20
Volgens mij wordt de zorgpremie anders berekend, de ene helft is vast het andere gedeelte wordt inkomensafhankelijk (dit zag ik ergens in een nieuwsartikel). Dus hoe meer je verdient hoe hoger de premie, maar dan heb je wel het voordeel van de inkomstenbelastingverlaging in de 3e schijf.

Dus ik stel me zo voor dat het vaste gedeelte loopt tot het inkomen waarbij je nu volledige zorgtoeslag krijgt (ongeveer € 20.000 voor 2 volwassenen). Daarboven wordt het andere gedeelte van de premie stapsgewijs opgebouwd tot een max van het einde van schijf 3 (nu € 56.491 maar wordt opgerekt)

 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Melissa  schreef op: 27-10-2012 11:32:48

Quote Kolibrie:
Ik vind het altijd zo typisch dat mensen met de hogere inkomens hier zo angstig reageren en beledigd dat ze minder overhouden na aftrek van vaste lasten...

Als je nou zorgt dat je niet zoveel vaste lasten hebt wordt het allemaal een stuk makkelijker hoor... Ik ben van mening dat je dat ook voor een deel zelf in de hand hebt... Dan rij je maar geen dure leasewagen, of dure grote eigen auto... Dan had je geen torenhoge hypotheek moeten afsluiten... Of in een dure huurwoning moeten gaan zitten... Wat ik eigenlijk wil zeggen... Als je meer wilt overhouden net als "die mensen met die lagere inkomens" die meer overhouden in de maand... Leef dan ook eens als zij... Ga met de fiets en de bus... Ga in een huis met een lagere hypotheek wonen... Neem genoegen met minder! Doe je mobiele telefoon weg en ga boodschappen doen bij de lidl.. Dan moet je ook genoegen nemen met veel minder luxe... Pas dan kan je zeggen of je meer of minder overhoudt!

En wat ik nog even zeggen wil, dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, er zijn altijd uitzonderingen en speciale omstandigheden... Daar doel ik niet op!

Wij hebben een 5e hands auto, geen luxe model, een hypotheek van 110k, dus niet torenhoog, en mijn mobiel,kost 3 euro in de maand, meer kunnen we grwion niet opbrengen. Onze vaste lasten die onze inkomens opvreten zijn eigen bijdrages voor school, psz, ziektekosten verzekering, dat bij elkaar op geteld is al 500 euro, ik kan niet eens alleen boodschappen doen,bij de aldi of lidl, weet je hoe duur dat is? Ik moet echt aanbiedingen in de gaten houden, en geen luxe dingen voor ons hoor.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Ster  schreef op: 27-10-2012 12:01:36
Ik vind ook dat kolibrie een vooroordeel heeft. Wij vallen ook in een hogere inkomensgrens. Het probleem is dan dat je nergens meer voor in aanmerking komt. Je moet overal zelf voor opdraaien. Als je een lager inkomen hebt kun je vaak toeslagen, subsidies, bijdragen of korting krijgen. Las toevallig laatst net op de website van de gemeente hier dat lagere inkomens bijdrage kunnen krijgen voor de kinderen voor zwemles, sport ed. Nou daar komen wij niet voor in aanmerking, net als de psz, betaal de volle mep. In verhouding zijn onze lasten dus dan al hoger. Dan heb je nog de gewone lasten, ok heb een aantal jaren mijn goedkope huurwoning ingeruild voor een eigen woning....hadden we ook niet kunnen doen, pech voor iemand anders die dan geen huis heeft, maar had ons 750 euro in de maand gescheelt. Maar goed eigen keuze. Maar weet wel dat alles steeds duurder wordt, terwijl het inkomen steeds aardig gelijk blijft. Onze vaste lasten zijn vergeleken met 10 jaar geleden (toen woonden we net samen) keer 3 gegaan. Terwijl energie gebruik aardig gelijk blijft.....Als alles straks inkomensafhankelijk wordt, weet ik niet hoe het komt. Maar vind het maar raar dat arm en rijk gelijk getrokken moet worden. Wij werken er hard voor, maar gaan steeds verder achteruit op ons inkomen. Zit wel eens te denken we kunnen ook maar beter stoppen met werken, houden we per saldo meer over waarschijnlijk en hoeven de kinderen ook niet naar de opvang. Maar of we daar nou gelukkiger van worden.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
M&j  schreef op: 27-10-2012 12:12:51
Ster, wij hebben geen hoog inkomen maar komen ook nergens voor in aanmerking hoor! 
Het lijkt allemaal mooier dan het is.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Angelique  schreef op: 27-10-2012 12:16:56
dus om dat mijn partner zich 10 slagen in de rondte gestudeerd heeft en daarvan zon 28 jaaar van zijn leven oop school hefet gezeten flink wat studie geld betaald heeft en nu een goede baan heeft met ene hoger in komen
mag i geen mobiel geen duurder koophuis geen lease auto omdat mensen die minder hebben nou eenmaal meer geld ndoig hebben van de belasting en wij dus maar lekker alle zuurverdiende centjes in moeten leveren

sorry das de omgkeerde wereld echt kan daar zo boos om worden

ja wij hebben een hyptheek ja we hebben een lease auto omdat die ons minder kost dan een eigen auto (ook 2dehands)
wij kunnen geen eens huur huis huren omdat inkomens te hoog zijn en de huur nog duurder word dan onze hyptheek
mijn man werkt ook 50/60 uur in de week
we batelen al netjes beslatingen enz
we krijgen geeen cent terug voor andere vergoedingen enz
en nee daar zul je mij niet over horen klagen
maaaar dat er nu gezegt word dat we maar minder moeten doen om meer over te houden is zuuur
ik snap dat hogere opleidingen niet voor iedereen weggelegt zijn maar men kan het ver schoppen
maar in deze had mijn vent net zo goed putje schepper kunnen worden dan hadden we iets minder als nu
waarom dan nog moeite doen om uberhaupt hoger op te komen omdat de hogere inkomens de lagere recht moeten trekken
begrijp dat meer belasting enz moet
maar ook wij moeten opletten ook wij kopen bij bas lidl aldie en dingen in de aanbieding fiets ik rustig ene rondje voor om
ik ben thuis bij mijn kindjes blij dat dit kan maar in de toekomst wil ik wle weer gana werken
al heb ik er momenteel een heeeel hard hoofd in of het wel haalbaal is om te gaan werken
hoe meer er verdient word hoe meer we moeten inleveren dan kan ik beter doorsukkelen zoals we nu doen en nog beetje luxe kunnen permiteren (zoals mideweekje cp) dan dat ik ga werken en maar paar rotcenten overhoud omdat alles afgedragen moet worden
wil best mindere helpen maar dat alles maar glad gestreken moet worden



daarbij als iedereen nou is met hoger inkomen doet wat er gezegt word
geodkopere auto geodkoper huis gene mobiel enz enz denk je dat menen met lagere inkomers en dan beter van worden
echt kan hier zoooo pissig om worden
en ja ik heb altijd in de shit gezeten opgegroeid met een gezin die elk dubbeltje 100 keer meost om draaien en dan nog einde van de maand geen vreten hadden dus ja ik weet hoe het is
maar laten we eerst is beginnen bij d ekoning zelf en de hogere functies waar veeeel centejs aan de strijkstok blijft hangen en ga dan is bij de rest kijken
en oordeel niet over mensen die hogere inkomens hebben volgens de maatstaven je zal zien dat ook daar niet alles rozegeur en manen schijn is
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Ster  schreef op: 27-10-2012 12:30:47
Angeliek zo bedoelde ik het dus ook. Kan me er zo boos over maken, ik werk zelf ten eerst omdat ik het leuk vind. Ten tweede mijn man heeft een eigen bedrijfje. Dus mijn inkomen is de enige vaste factor in de maand. Mijn man werkt zich een slag in de rondte. Op dit moment zo'n 80/90 uur in de week. Dus we zien hem bijna niet. Geeft niet, weet waar we het voor doen. Maar per saldo blijft er maar weinig over met dank aan de overheid.....en ben dus bang dat het alleen maar erger wordt
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
M&j  schreef op: 27-10-2012 12:37:12

Quote Nicole_mv_Tatum_en_Renske:
Maar de mensen met de hogere inkomens gaan dan toch minder belasting betalen? van 42 naar 38?

wij krijgen ook geen zorgtoeslag maar vallen ook niet onder de hogere inkomens.



Dit zijn natuurlijk niet de hogere inkomens maar de middeninkomens
Hogere inkomens krijgen ook een belasting verlaging van 52 naar 49.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 16:58:53
ik denk dat er hier bedoeld wordt met hoge inkomens ook echt hoge inkomens.

dat er mensen zijn die met 7 a 8 duizend euro naar huis komen in de maand. die zullen geen pijn hebben van 200 euro, terwijl het voor mensen met een modaal inkomen behoorlijk ingrijpend kan zijn.

denk ik dan....tuurlijk, we hebben allemaal recht op onze eigen verdiende centen en niemand wil ze graag kwijt. maar het zal minder voelbaar zijn in het dagelijks leven dan dat mensen met een gemiddeld inkomen het voelen
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Melissa  schreef op: 27-10-2012 17:05:36
Ik denk inderdaad dat dat het is mafkees. Ik vind persoonlijk dat wij onder de hogere inkomen vallen, wij hebben ongeveer 42.000 bruto per jaar, maar leven echt rond de bijstandsgrens, gewoon omdat we zoveel moeten betalen.

Maar als ik kijk bij een familielid die in lachen uitbarste toen iemand hem wilde inhuren voor een project en hem €50 per uur bood, ja hij kwam echt niet voor zo'n beetje werken (nou ik had direct JAAAAAAAAAA gezegd, maakt me niet uit wat ik moest doen, nou ja, zolang ik mijn kleren aan mag houden en mijn benen bij elkaar dan). Die verdient 'zo veel' dat ze inderdaad weinig last hebben van een kleine 200 euro per maand.

Helaas moeten wij gewoon elke dubbeltje omdraaien, soms nog wel twee keer.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 17:13:35
en Melissa, ik denk dus niet dat de hoge inkomens op 42,000 euro per jaar zitten....want dan mis je idd wel 200 euro in de maand.
ik heb het over de écht hogere inkomens dus.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
M&j  schreef op: 27-10-2012 17:13:46
Melissa, je hebt geen hoog inkomen maar ruim bovenmodaal, nog geneens anderhalf modaal, wij hebben ook zo iets ongeveer. 


 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Melissa  schreef op: 27-10-2012 17:15:44
Dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen, dat wij dus niet onder de hele hoge inkomen vallen, maar dat we het hier over de nog hogere inkomen vallen (dus ik zeg maar wat 60.000+ per jaar)
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Suus  schreef op: 27-10-2012 19:57:02
Modaal inkomen is voor 2012 33.000 euro.

 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mitch  schreef op: 27-10-2012 19:58:49
Modaal word steeds minder.
Kan mij nog herinneren dat het 2 jaar terug op 40.000 lag?
Nou ja wij zitten eronder in ieder geval
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 20:00:40
ik vind het modaal ook vrij laag eigenlijk. grappig, had er een ander beeld van
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Suus  schreef op: 27-10-2012 20:10:37
Ik vind het ook wel laag. Ik heb geen idee van ons inkomen, moest op de aanslag kijken wat het is...weet alleen wat ik betaal elk jaar
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Jacquelien  schreef op: 27-10-2012 20:10:53

Quote Mitch:
Modaal word steeds minder.
Kan mij nog herinneren dat het 2 jaar terug op 40.000 lag?
Nou ja wij zitten eronder in ieder geval



Zie tabel, het wordt niet steeds minder:


Modaal inkomen volgens CPB:















































jaarbedrag
(euro per jaar)
publicatiedatumbedrag
(euro per maand)
netto bedrag
(euro per maand)
2006 € 30.000 december 2006 € 2.315 € 1.704
2007 € 31.500 december 2007 € 2.431 € 1.768
2008 € 32.500 december 2008 € 2.508 € 1.811
2009 € 32.500 december 2009 € 2.508 € 1.811
2010 € 32.500 december 2010 € 2.508 € 1.811
2011 € 33.000 december 2011 € 2.546
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Naam
Bericht