Menu
 

Topic:

Lerares schopt zoon

Meanne  schreef op: 23-10-2012 12:29:50
O ik ben er zo klaar mee!! 

De eigen juf van justin kan geen gym geven dus geeft een andere juf dat....voor de herfst vakantie had ze hem al geknepen en vandaag heeft ze hem geschopt.

Justin kan geen medicatie innemen want die liggen dan op school, beide keren was het omdat hij te druk was.

Deze juf staat er om bekend...

Maar wat nu... School krijg ik momenteel niet te pakken 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: Lerares schopt zoon
Bepje  schreef op: 24-10-2012 09:59:28
Het kan natuurlijk  beslist niet en dat weet die bewuste juf ook. Ik zou er een klacht van maken en die bij de school, de overkoepelende organisatie en de schoolinspectie leggen.
Dat moet voor hen allen genoeg zijn om actie op deze juf uit te kunnen voeren. ik zou het wel snel doen zodat hij volgende week niet meer bij haar terecht komt.

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 24-10-2012 10:00:59
Ik denk dat je best begrijpt wat ik bedoel als ouder is het anders althans dat vind
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 10:09:53

Deels begrijp ik het, aan de andere kant denk ik: als ouder zouden we juist moeten weten hoe frustrerend het soms kan zijn als je met kinderen werkt, hoe erg je er ook voor kiest (als ouders kiezen we er ook bewust voor en kan het per ongeluk ook gebeuren) soms halen ze het bloed onder je nagels vandaan.
Juist dan zouden we niet bij het eerste het beste de politie moeten inschakelen, maar onze kinderen kunnen leren dat fouten gemaakt kunnen worden. Dat jei emand ook de kans moet geven excuus aan te bieden.

En dan zit er een verschil in of het 1 keer is gebeurd of dat die juf erom bekend staat. Zou ik voor de klas staan en het zou mij nog enes gebeuren dan zou ik me echt gaan afvragen of ik niet overspannen raak of dat ik nog wel met kinderen moet werken. Want inderdaad; je hebt een officiele functie en daarbij hen je geen tik uit te delen wat de reden dan ook maar is. Jij moet het goede voorbeeld geven.

Alleen moeten mensen ook kansen krijgen (en dan heb ik het dus in het algemeen, niet specifiek dit voorbeeld) en is de politie niet altijd de eerste optie. Anders maak je je kind nog schijtens benauwd bij het idee dat wanneer iemand 1 fout begaat dat je de politie aan je broek hebt hangen. Daarbij kan er dan een lange dure weg bewandeld worden als ouders op hun strepen willen gaan staan terwijl de rechter er dan ook weer weinig aan doet als dit de eerste keer is... 


 


Daarom vind ik dat je het in perspectief moet zien en per geval moet bekijken. Verhaal ervoor erbij meenemen en hoe de juf verder bekend staat. Want ook zij zitten de hele dag in de kinderen, en ik vind dat zij wel wat van de kinderen zijn aangezien ik mijn kind de halve dag aan de juf toevertrouw. Dat maakt ze geen volslagen vreemde. En als ik zie hoe de kinderen tegenwoordig zich gedragen (en dan laat ik even hier het kind van TO er totaal buiten want daar kan en mag ik verder niet over oordelen) kan ik me best voorstellen dat het eens fout kan gaan, al dan niet in een reflex. Maar ik vind dat een juf ook een passende oplossing moet kunnen bewandelen zoals een cursus volgen of hulp zoeken in plaats van een heksenjacht achter haar aan te krijgen... Door 1 tik kun je een mensenleven kapot maken als je het zo hoog laat oplopen, en dat terwijl de meeste ouders dezelfde fout wel eens hebben begaan. 


 


En dan denk ik bij mijzelf: hoe erg zou het mij helpen als het hele dorp weet dat ik een tuk heb gegeven, dat iedereen naar over mij gaat praten, dat ze de politie op mij afsturen zonder mij een kans te geven mijn verhaal te doen waardoor ik mijn baan verlies, mogelijk niet meer prettig kan wonen op mijn plek enzovoort...


 


Ik vind lang niet in alle gevallen in verhouding staan. Ik vind het dan ook erg verdrietig dat er ouders zijn die het dat allemaal waard  vinden en vervolgens bij een tik thuis sorry zeggen en weer verder gaan. Zo krom als ik weet niet hoe.


 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Tiesmv3jongens  schreef op: 24-10-2012 10:18:26
Aangifte hebben wij toen niet gedaan want verwachte daar ook niet heel veel van. Hoewel we wel alle reden ertoe hadden het heeft namelijk 2 jaar geduurd bij onze zoon hoe zij hem behandelde. Alleen de pech is en was dat onze zoon autistisch is en er dus heel lang niets over heeft gezegd. Tot ze schijnbaar voor hem ook heel ver was gegaan toen kwamen de verhalen en ook van klasgenootjes.
Ik heb toen wel geeist dat hij niet meer bij haar in de klas kwam en zij ook niet meer voor een klas kwam. Dat hebben ze toen ook gedaan alleen kreeg ze toen een rt plek en na 3 jaar was de koek ook op die plek op voor haar.

Maar denk ook dat je als ouder goed moet nadenken hoever je wilt gaan en wat voor jezelf werkt.
Wij zijn nu blij dat ze gewoon helemaal weg is want onze zoon zit er nog steeds mee is gebleken bij zijn cursus.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 10:20:30

sterker nog: ik denk dat je je kind een gigantisch schuldgevoel mee kan geven, ongeacht wat je zegt.

Want ik leer mijn kinderen ook dat anderen hem niet mogen slaan en hij niet mag slaan, maar als je het dan over oudere kinderen hebt die bewust al een beetje de leraar gaan uitdagen en dit zijn de gevolgen omdat de leraar helaas te ver ging, dan kun je als bij een kind als ik was 1000 keer zeggen dat diegene gewoon het recht niet had (waar ik het ook helemaal mee eens ben overigens) maar met 10 jaar was ik groot genoeg teb eseffen dat ik het wel eecht heb uitgelokt. En ondanks dat het leuk is dat het dan nog niet mag, zou ik me toch schuldig hebben gevoelt omdat die nu zijn baan kwijt zou zijn door mijn uitlokking en de reactie erop.
Dan kun je zo vaak zeggen dat het echt de schuld is van de leerkracht, maar bij veel kinderen gaat dat er niet in en zien ze hun eigen aandeel daarin ook. En ook daarin moeten we ze beschermen is mijn mening, dus niet bij elk wissewasje naar de politie stappen maar ook mensen kansen geven.

Want een kind is er niet de reden van als een volwassene te ver gaat, maar stilzwijgend kunnen ze het wel zo voelen wat je ook zegt. Daarom is dat perspectief zo belangrijk, het hele verhaal. 


En dan kun je wel zeggen: nou en... Ze mag het nou eenmaal niet doen. Maar in hoeverre help je je kind dan he? Het is ook echt moeilijke materie... Want waar ligt de grens. Maar ik denk wel dat het heel goed is dat we als ouders accepteren dat leerkrachten ook mensen zijn die fouten maken. En is 1 fout er al 1 teveel dat ze de hele carriere en mogelijk zelfs woonplaats moeten opgeven? Of erkennen we dat we dezelfde fouten ook kunnen maken en laten we het afhangen van de reactie van degene die de fout gemaakt heeft?


En ook hier heb ik het echt even helemaal niet over TO, maar over het algemeen, dus daar waar de ouders zeggen dat ze bij de eerste tik naar de politie zouden stappen.

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 10:22:08

Stel je voor dat de kinderbescherming zo werkt: de ouder geeft 1 tik, kind belt een hulptelefoon en weg, uit het huis. Je krijgt je kind niet meer terug en je mag geen kinderen meer krijgen want je hebt een tik gegeven en dat is strafbaar.


Meerdere tikken/ schoppen dan gaat er ergens iets fout bij de juf. Of ze kan het niet aan, of ze is pedagogisch gewoon echt verkeerd bezig en niet geschikt voor het vak. Maar als we dan onderscheid maken dan ook op dat vlak denk ik ;-)

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Lonneke Mv4  schreef op: 24-10-2012 10:29:33
Heb niet alles gelezen, 
maar laat in de klas de film " Brammetje Baas" maar is zien aan de juf en Kids..
geweldige film over een jongetje in groep 3.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 24-10-2012 10:37:51
Ja maar dan komen we weer terug dat het hier om dit topic gaat en dat het hier wel duidelijk is dat het niet de eerste x is voor de juf.

Daarbij kun je lang en breed krom en recht lullen een ander heeft gewoon met zijn poten van mijn kind af te blijven ongeacht het verhaal erachter.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 24-10-2012 10:41:09

Oeh wat sta ik hier anders in dan jou zeg....uitlokken? Nou sorry als een leraar er niet tegen kan moet hij dat beroep niet doen. Net of een leraar het recht heeft mijn kind te slaan als hij het heeft uitgelokt.....komt bij mij hetzelde over als dat als je als meisje naakt voor je leraar loopt heen en weer te zwieren je het ook uitlokt om verkracht te worden.

Een leraar of lerares of wie dan ook heeft zich te beheersen lukt dit niet dat moet je opstappen

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 11:35:11

Ik ken mezelf van dat ik 10 jaar was, toen was ik soms en anderen ook echt wel bewust aan het uitlokken. Daar waren we zelf ook bewust van. Kan ik net doen of 10 jarigen altijd onschuldig zijn, maar soms doen ze het helaas ook bewust met dat doel, kijken of ze de leerkracht zover kunnen krijgen.

Alleen zou een leerkracht daar inderdaad tegen moeten kunnen, ik zeg ook nie dat het dan ineens het recht heeft om te slaan.

En ja, ik vind dat een puber een leerkracht ook kan uitlokken om met haar te zoenen of iets dergelijks maar ik zeg nergens dat die er dan ook op in mag gaan. Al kunnen ze het wel bewust zelf uitlokken.

Als een meid van 15 naakt naar een leraar loopt en zegt dat ze sex met hem wil, zeg jij dan: ze is zich nergens van bewust en dat gaat geheel per ongeluk?


Of probeert ze de leerkracht toch zover te krijgen (uitlokken) en hoort hij daar tegenin te gaan en van haar af te blijven.


Ik zeg het laatste, en de volwassene is schuldig als die er wel op ingaat (een tik, verkrachting wat dan ook) maar uitlokken kunnen ze zeker. 

Vind het naief te denken dat dat allemaal per ongeluk of zonder opzet gaat. Op den duur komen ze op een leeftijd dat ze doorkrijgen dat een actie reactie oplevert.

Alleen dan moeten de volwassenen de verstandigen zijn en inderdaad, zij zijn de schuldigen als er wel wat gebeurd. Want je bent nooit schuldig aan een verkrachting of als je geslagen wordt. Zijn gewoon dingen die niet horen te gebeuren en dat zeg ik ook helemaal nergens. 

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 11:45:16
Maar ik zou persoonlijk dus ook onderscheid zien in of mijn kind het onderste uit de kan heeft proberen te halen om de leerkracht zover te krijgen of dat het gewoon normaal kindergedrag vertoonde. In het eerste geval zouden er ook gevolgen zijn voor mijn kind.
Maar dat ligt weer aan leeftijd, situatie enzovoort. Voor mij is het gewoon niet zwart wit dat als een leerkracht een tik uitdeelt oid dat direct de politie erbij moet. Hoe oud is je kind ,wat deed je kind, was het zich ergens van bewust, hoeveelste keer was het van de leerkracht.

Maar idd, situatie van hier dat het vaker is gebeurd vind ik wel meer dan zorgelijk. Hoe de directeur er vervolgens mee omgaat vind ik erg pijnlijk zelfs. En dan zou ik ook echt een stap verder gaan. 
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Jo  schreef op: 24-10-2012 12:06:54
Jeetje Boterbloem, ik draag jou voor als genomineerde voor de Nobelprijs voor de vrede van 2013.
En nee dat is niet negatief bedoeld
Jij probeert werkelijk in alle situatie's het beste van een persoon in te zien, knap!
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Meanne  schreef op: 24-10-2012 14:04:41
Ik ben het met je eens boterbloem, natuurlijk heb ik aan mijn zoon gevraagd wat er precies is gebeurt en mijn man gisteravond ook!!

Ik ken mijn zoon maar hoe hij op school is niet, al verwacht ik niet dat hij daar heel anders is gezien zijn onzekerheid.

Twee jaar geleden is er iets anders voor gevallen met hem en ben toen ook naar de directeur gegaan, zal het kort proberen uit te leggen.  Mijn zoon krijgt extra begeleiding...de juf had hem twee jaar echt goed geholpen, heel dankbaar voor, maar ineens haar egen woorden was hij van dr voetstuk gevallen, ze was hem zat en hoe pakte ze hem...hij mocht niet met de bus mee op schoolreisje maar in de auto!!

Ook dat werd niet naar mijn zin opgelost....

Vannacht heb ik liggen malen, dus vanmorgen een terug mijn bed in gegaan en ineens werd ik overvallen door woede.

Wat nou hij had zijn medicijnen in moeten nemen!!!! Wat is dat voor antwoord van de directeur. Zowel de directeur als de juf wezen elke keer met een vnger naar hem en dat vind ik zo kleinnerend.

Ik heb meerdere keren gezegd het is een kind, oke 11 jaar, maar het is een kind!! Jullie zijn de volwassenen!!

Ik ga nu weer bellen naar de klachtencommisie....krijg ik vandaag geen advies bel ik de schoolinspectie, jammer voor de gevolgen!!!

Mijn kind(eren) moet(en) veilig zijn op school!!!


 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Tiesmv3jongens  schreef op: 24-10-2012 14:12:03
Ik vind ook dat school heel erg naar jullie zoon wijst maar hun moeten ook naar het eigen functioneren kijken. Groot gelijk dat je de klachtencommissie belt dit hoort goed ogelost te worden en niet zoals het gisteren gebeurd is. Succes ermee en hoop dat het goed wordt opgelosd zodat jij je er ook in kan vinden.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Meanne  schreef op: 24-10-2012 14:13:20
Als het goed is word ik vandaag terug gebeld door iemand van de klachtencommissie!!


 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 17:08:13

Je kinderen moeten inderdaad veilig op school zijn, en wat de beide verhalen ook zijn, ikzelf ben er een voorstander van ten allen tijde achter je kind te staan totdat hijzelf aangeeft dat hij liegt (komt ook door eigen verleden, hele groepen die anders beweerden dan mij terwijl ik al die jaren eerlijk ben geweest. Maar omdat anderen het zeiden werden zij geloofd omdat ze met meer waren).

Goed dat je wordt teruggebeld, en als het niet naar je zin is omdat je twijfelt aan zijn veiligheid op school (en misschien die van andere kinderen) dan is het zeker goed dat je het verder doorpakt. Uiteindelijk gaat het wel om je kind.

Hoop overigens dat je wel begrijpt dat waar ik het over heb niet op jou is toegespitst. Daar kan ik verder niet over oordelen, maar praatte over heel wat dingen in het algemeen.


Ja je zoon had zijn medicijnen in moeten nemen, alleen het is gewoon een kind. Dus daar kan de school dan gewoon in meedenken. Als hij die op school moet innemen kunnen ze er ook iets voor verzinnen waardoor ze zeker weten dat hij het inneemt (even laten afkruizen bijvoorbeeld, zo doen wij dat met andere medicijnen van mijn zoon). 


Een schop is geen logisch gevolg van een kind wat geen medicijnen inneemt. 


 


Vind het overigens belangrijk dat ouders achter hun kind staan, niet ten koste van alles en wel met een realistisch beeld en een realistisch reactie. Maar die basis vind ik erg mooi. Zo belangrijk voor het kind!

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 17:08:30
Succes!
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Jolanda1974  schreef op: 25-10-2012 11:16:22
Heb je al wat gehoord van de klachtencommissie?
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Meanne  schreef op: 25-10-2012 12:19:25
Nee!!!

Heb vanmorgen justins psycholoog gesproken en die komt er op terug!!
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Mitch  schreef op: 25-10-2012 12:46:49
He wat een vervelend staartje word het zo zeg!
Jammer dat je niet terug gebelt bent, misschien een idee om daarheen te bellen?
Misschien is iemand het vergeten door te geven of zo.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Cindymvdewielindanae  schreef op: 26-10-2012 10:39:26
Heb je inmiddels al wat gehoord van de klachtencomissie?
Ik vind het echt ongehoord hoe ze je zoon hebben behandeld en zou zeker de schoolinspectie inschakelen als dit de reactie van school is en blijft.
Bah,en daar moet je je kind dan veilig naar toe laten gaan......
Ik wil je veel sterkte wensen met het verdere verloop.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Mamsie  schreef op: 26-10-2012 10:56:23
tjonge, als ze het iets zouden kunnen verzachten dan hadden ze je al terug moeten bellen...boosheid en frustratie neemt alleen toe op deze manier....

Ik sta ook altijd achter mijn kind, maar heb vorig jaar ook wel geleerd dat mijn kind anders kan zijn dan thuis...
Onze jongste heeft ons en de juffen een jaar lang in de maling genomen :-(
Alleen maar omdat een vriendinnetje aan haar had gevraagt om ook eens een 5 te halen...
en ons meiske heeft dat gedaan, en nog eens gedaan, waardoor ze uit de plus klasjes werd gehaald....
Blijkt dat ze dit allemaal zelf berekend heeft...
ze heeft gewoon een jaar lang niets uitgevreten...

Dus ja ik sta achter mijn kind, maar wil graag het hele verhaal hebben.

Overigens vind ik het kleineren van de directeur naar je zoon toe nog wel het ergste!
Natuurlijk had hij medicatie in moeten nemen, maar dat is geen oorzaak van een trap.

Overigens ben ik het verder volledig met boterbloem eens dat hier te heftig gereageert wordt, met aangifte en dergelijk.
Toch als ik het gevoel had dat mijn kind niet veilig was dan zou ik hem/haar er af halen!

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
3prachtkinders  schreef op: 26-10-2012 11:37:29
En dat heb ik gedaan, en mijn meisje, lacht weer, gaat huppelend naar school en uit school. Ze is vrolijk, heeft nu een vriendinnetje, wilt gaan afspreken met haar, maaaaaaaaaaaar het meisje woont 4 dorpen verder, ik ken haar moeder niet, maaaaaaaaaaar daar komt vast wel verandering in, als ik moeder leer kennen, wie weet kunnen we zo afspreken, op vrijdag naar mee naar huis, en maken we een slaapfeestje van.

Gisteren een ander vriendinnetje, die hier ook in de straat woont, hebben ze gisteren just dance gedaan....Heb het gefilmd zelfs, dat ze de grootste lol hadden....De andere moeder wilt het ook zien...

Ik heb mijn meisje weer terug, een blij vrolijk kind.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Meanne  schreef op: 26-10-2012 14:50:06
Dank voor de mail en excuus dat ik afgelopen dagen niet eerder kon reageren.

 

Wat een nare situatie! Als het allemaal zo gelopen is, is dat iets wat echt niet door de beugel kan. Allereerst is het natuurlijk naar dat een jong kind al worstelt met zichzelf en daarbij verwacht je juist van volwassenen dat hij op een respectvolle en zorgvolle manier wordt opgevangen. Als dat niet gebeurt is dat ernstig.

Verder staat in de mail dat hij niet meer bij kc zit maar zat ik hem kan bellen en dat we dan met de directeur om de tafel gaan zitten en dat hij dan alsnog iets op papier zet voor de kc.
Dit voelt goed en ga hem zeker bellen.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Mamsie  schreef op: 28-10-2012 19:05:43
top! Fijn dat je je in ieder geval nu wel serieus genomen voelt
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Meanne  schreef op: 29-10-2012 22:24:01
Vanavond op de mail gereageerd.

We moesten alles even laten bezinken, vandaag ook met Justins pgb-er er over gesproken.

Hij wil morgen niet naar school, wat ik heel goed begrijp. Ook ziet hij ontzettend op tegen de evaluatie wat hij in de pauze heeft met de juf en directeur. En ook als hij zich morgen niet gedraagd hij niet mee mag gymen. Zijn eigen juf geeft gym vandaar dat zij voor de klas staat.
Hij is nu bang dat ze juist gaat slaan, knijpen, schoppen.

Is mijn kind nu een etterbak, ja dan ben ik het er mee eens, maar hij is juist een erg terug getrokken kind met mega faalangst.

Zal ik morgen om half 11 naar school gaan als hij dat gesprek heeft????
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Woepie  schreef op: 29-10-2012 22:27:56
Tuurlijk ga je morgen naar school! Niet je kind er alleen mee laten zitten geef hem aub die veiligheid !



 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Mitch  schreef op: 29-10-2012 22:29:24
Ik zou hem niet alleen willen laten tijdens dat gesprek.
2 tegen 1... mensen die jouw al in een hoek wilde kletsen, laat staan zo een jonkie!
Als hij zo bang is om naar school te gaan dan had ik de leerplicht beambte ingelicht en gezegt dat ik hem thuis zou houden tot de situatie is opgelost.
Erm ding.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Bettie  schreef op: 29-10-2012 22:30:46
ja, zeer zeker..... Tenminste...ik wel als het om mijn kind gaat.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 29-10-2012 22:36:05
Meegaan!!!! Ik zou ook meteen aangeven dat er dus onder geen beding gesprekken alleen met mijn kind gevoerd mogen worden hierover omdat ik als ouder daar ten alle tijden bij wil zijn.

En ik zou nog steeds aangifte doen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op Lerares schopt zoon
Naam
Bericht