Menu
 

Topic:

Lerares schopt zoon

Meanne  schreef op: 23-10-2012 12:29:50
O ik ben er zo klaar mee!! 

De eigen juf van justin kan geen gym geven dus geeft een andere juf dat....voor de herfst vakantie had ze hem al geknepen en vandaag heeft ze hem geschopt.

Justin kan geen medicatie innemen want die liggen dan op school, beide keren was het omdat hij te druk was.

Deze juf staat er om bekend...

Maar wat nu... School krijg ik momenteel niet te pakken 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: Lerares schopt zoon
3prachtkinders  schreef op: 23-10-2012 20:21:59
Ik zei toch al, dat ik niet geslagen heb, ik ben witheet geworden....En heb daarop mijn dochter weer linea rectra mee naar huis genomen, omdat ze de veiligheid van mijn dochter niet konden garanderen, daarop heb ik zelf, de onderwijsinspectie gebeld en de leerplichtambtenaar. Zelf!!!

En die 2 instanties hebben de school behoorlijk op de vingers getikt. Niet iedere ouder weet wat er is gebeurt.

Ik wel. En dat zijn dingen wat niet klopt. Ik kan er zelfs er mee naar de politie, heb het niet gedaan, omdat de betreffende meiden, minderjarig zijn.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Mamavonn  schreef op: 23-10-2012 20:27:26
Zal morgen ook eens een klant schoppen. Kijken wat mijn baas ervan zegt.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 23-10-2012 21:10:49

Quote gast:
Wij hebben hetzelfde gehad met onze zoon,in groep 6 en juf had wel even meer gedaan als schoppen,de striemen stonden in zijn nek,de bloedende nagelsporen in zijn armen en om over de rest nog maar niet te spreken.Wij hebben het als volgt aan gepakt,we zijn naar school gegaan samen met iemand die in mr zat om ons bij te staan en hebben daar met de directie gesproken,tijdens dat gesprek hebben we aangegeven dat we verwachtte dat de juf op nonactief gezet zou worden en dat het overkoepelend orgaan en de klachtencomissie per direct op de hoogte gesteld zouden worden,mede doordat we iemand van de mr erbij hadden is daar op ingegaan.
Wij hebben nog dezelfde dag aangifte gedaan bij de politie,we zijn daar ontzettend goed opgevangen en begeleid.Ik zou je dan ook aanraden omdat wel te doen,dit valt nl onder mishandeling en ik zou iemand daar niet zo maar mee weg laten komen,bovendien op het moment dat je aangifte doet wordt alles genoteerd en staat op schrift,ze zijn da nl verplicht om de aanwezige getuigen te horen,maar ook de juf zelf moet op bureau komen(en in mijn ervaring werkt dit al heel goed als schrik effect)Maar school is dan ook verplicht om hiermee aan de gang te gaan.
Wij hebben daarna op advies van de politie een  e-mail gestuurd naar alle ouders van de klas waar we mee bezig waren en toen ging het balletje rollen.Er waren ouders al meer dingen opgevallen die niet klopte maar ze had de kinderen zo bang gemaakt dat ze niets durfden te vertellen.Zo ontzettend triest.
De politie heeft meteen netjes aangegeven dat ze niet konden garanderen dat het ook echt voor de rechter zou komen,dat is afhankelijk van de officier van justitie,maar dat deed er voor ons niet eens echt toe,ze krijgt in elk geval een aantekening in haar dossier,wat voor elke school waar ze nog zou solliciteren zichtbaar is.Plus het feit dat ze uiteindelijk onslagen is.
de zaak is ind niet voor de rechter gekomen,maar het feit dat ze er niet meer werkte en nog heel moeilijk op haar vakgebied aan de slag zou kunnen was voor onze zoon en ons genoeg.
Maar ik vergeet echt nooit meer dat in en in verdrietige en bange gezicht van mijn zoon,daar hebben we dit vooral voor gedaan om hem te laten zien dat dit echt niet mocht,geen volwassene heeft het recht dit te doen bij een kind,en dan al helemaal niet als je nog zo'n voorbeeldfuntie hebt.
Sorry voor het lange verhaal,ik hoop dat je er iets aan hebt.Succes en een dikke knuffel voor je zoon.



Zo heel goed aangepakt en idd ik zou het ook zo doen en zeker naar de politie gaan want wat leer je je kind nou als er niks gebeurd? Dat het dus oke is dat iemand dit bij hem doet?

Mijn kind zo in ieder geval nooit nooit meer bij deze juf in de klas mogen komen maar goed ieder voor zich en als je als ouder geen aangifte wil doen zegt mij dit ook genoeg
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 23-10-2012 21:18:25

Het is niet alleen dat er wat gebeurd als je naar de politie gaat hoor ;-)

Wat leer je dan? Dat als je kind slaat dat je naar de politie stapt?

Het is inderdaad goed te laten zien dat je het als ouders er niet bij laat zitten, en wanneer er geen gevolgen zijn zou ik ook verdere stappen nemen (en dan vooral omdat ze er kennelijk al om bekend stond). Maar er zijn nog zoveel andere wegen. Het ligt ook zo aan het complete verhaal.


 

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 23-10-2012 21:20:15
Je leert je kind dat als een volwassene hem slaat je idd naar de politie stapt! Voor mij volkomen logisch eigenlijk...zoiets valt namelijk onder mishandeling.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 23-10-2012 21:24:23

Vind ik nog niet zo logisch.


We lezen hier ook wel eens verhalen van een kind wat de moeder slaat en in een reflex slaat ze terug.

Ik ken niet het hele verhaal en wil zeker niet zeggen dat de zoon van TO dat heeft gedaan, dus wil dat in dit geval ook niet beweren. Maar voor mij zou dat wel uitmaken.


 


Is het een reflex geweest, wat was de reactie van de lerares, hoe heeft ze zich opgesteld naar mijn zoon toe en naar mij, heeft ze dit vaker gedaan enzovoort.

Ik leer mijn kinderen dat je met praten heel ver komt en dat mensen fouten kunnen maken. Ik zou dus niet per definitie bij de eerste tik of schop bij de politie staan. Ik leer mijn kind dat je met gezond verstand moet nadenken en het hele verhaal erbij moet bekijken en wat de reden was van iets.

Vind direct naar de politie stappen (stel het is de eerste keer en ongeacht het verhaal) behoorlijk kortzichtig. Vind ook dat ik daarmee mijn kind heel weinig leer. 

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 23-10-2012 21:27:52
Ja ik kan het daar gewoon niet mee eens zijn een ander heeft met de poten van mijn kind af te blijven ongeacht wat dan ook.

Reflex of eerste keer? Wat dus pas een tweede of derde x is het erg genoeg? Nee ik kan er met mijn kop niet bij sorry.

En als je als moeder iets een reflex doet is ook niet goed maar verdorie als lerares je komt niet aan andermans kind.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 23-10-2012 21:28:43
en daarbij zeker in dit geval zie de openingspost is dit niet de eerste keer dat madam haar handen niet thuis kan houden.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Jo  schreef op: 23-10-2012 21:31:36
Als er op de school van mijn kindje een juf zit die knijpt en schopt mag ik toch hopen dat de directie van een school dit tot op de bodem uitzoekt.
Is dit al vaker gebeurt bij meerdere kinderen?
Zo ja, dan zou ik een gesprek met deze ouders aangaan met de directie erbij.
Kan toch niet zijn dat een juf dit vaker doet en er mee weg komt???
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 23-10-2012 21:32:40
Nou hier kennelijk wel want er staat al de juf staat er bekend om....en kijk als er niemand ook aangifte doet of het bij iedereen wat mogelijk is vermeld en klachten indiend dan tja...
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 23-10-2012 21:33:19

Het gaat niet over of iets erg genoeg is of niet of minder erg is. Het gaat erom dat ik mijn kind leer dat een fout gemaakt kan worden en dat je daar ook over kan praten. En dan maken bepaalde dingen mij wel uit.


De rechter gelukkig ook ;-) Dus zo'n gekke gedachte is het niet. 

Ben het met je eens dat een juf geen schop of tik heeft te geven, tegelijkertijd blijf ik er bij: het blijft een mens. En een mens maakt fouten. Als iedereen bij elke fout die ik maak direct naar de politie stapt zonder met me te praten zat ik nu al levenslang volgensmij  samen met vele anderen.

Want op elk vlak maken we wel eens fouten. Dus nee, ik ben van fatsoenlijk praten met elkaar en de ander een kans geven. Het ligt helemaal aan het verhaal. Laatst hoorde ik het verhaal van een kind wat de juf bleef schoppen, nou dan ligt het voor mij al heel anders dan wanneer de juf zoiets doet uit ergernis. Dus eerst het hele verhaal, ook van de andere kant.

En ik kan door die weg te behandelen dus evnegoed laten zien dat je niet mag schoppen. Alleen leer ik ze ook dat je zelf heel veel kan oplossen en/ of duidelijk kan krijgen zonder meteen naar ed politie te rennen. 

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 23-10-2012 21:38:18
Ja dat mag maar voorzover ik begrepen ben is dat hier dus allemaal niet ter sprake deze juf staat er al om bekend en dat lijkt me genoeg te zeggen en als je als ouder(s) er dan niemand een x aangifte doet dan laat je dus aan je kind(eren) zien dat het oke is en dan schep je een verkeerd voorbeeld.

Want wat als de volgende x er een leraar is die aan hem/haar zit dan komt het kind niet meer zo snel want bij die juf die toen sloeg werd er toch ook niks gedaan...?

Praten is prima maar dat kan ook naast een aangifte gebeuren daarbij als juf spijt had gehad dan had ze neem ik aan wel meteen na schooltijd contact met deze ouders en het kind gezocht om haar excuses te maken ofzo.

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Jolanda1974  schreef op: 23-10-2012 21:43:15
Ik lees met verbazing de reacties.. Ik begrijp dat je voor je kind opkomt, want welke ouder zou dat niet doen, maar de manier waarop daar schrik ik toch van. Kwaad met kwaad vergelden, is dat wat we onze kinderen mee willen geven. Ram er maar op los want dat doet (..... vul zelf maar in.....) ook.

Natuurlijk kan het gedrag van de juf absoluut niet door de beugel, die hoort niet thuis voor de klas als ze het niet aankan. De reactie van de directeur kan ook niet door de beugel. Maar er zijn meerdere wegen om een klacht in te dienen dan er meteen op los te rammen.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Mamsie  schreef op: 23-10-2012 21:47:55
Jolanda helemaal mee eens....
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 23-10-2012 21:52:25

Quote Liefje:
Ja dat mag maar voorzover ik begrepen ben is dat hier dus allemaal niet ter sprake deze juf staat er al om bekend en dat lijkt me genoeg te zeggen en als je als ouder(s) er dan niemand een x aangifte doet dan laat je dus aan je kind(eren) zien dat het oke is en dan schep je een verkeerd voorbeeld.

Want wat als de volgende x er een leraar is die aan hem/haar zit dan komt het kind niet meer zo snel want bij die juf die toen sloeg werd er toch ook niks gedaan...?

Praten is prima maar dat kan ook naast een aangifte gebeuren daarbij als juf spijt had gehad dan had ze neem ik aan wel meteen na schooltijd contact met deze ouders en het kind gezocht om haar excuses te maken ofzo.


Dat laatste ben ik met je eens. Maar als ik via de directie en/ of klachtencommissie dit behandel dan weet mijn kind evengoed dat ik wat doe als wanneer ik naar de politie zou gaan. Misschien wordt het daar nog eerder juist bang van ;-)
De politie hoef je niet te bellen om je kind te laten zien dat je het aanpakt. Ik had het nu juist even niet over dit geval, aangezien jij een opmerking maakte in het algemeen, en daar was ik het niet mee eens.

Maar ookal is het bij deze vaker gebeurd, heel eerlijk zou ikzelf al eerder contact hebben gezocht en willen weten hoe het zat en anders mijn kind naar een andere school laten gaan maar dat is voor ieder een persoonlijke keus, en dan nog zou ik het via de directie laten gaan en/ of klachtencommissie. Mogelijk dat ik zou bellen (nou ja dat hoeft voor mij niet, maar anders dan) met de politie of ik voor een eventuele aangifte het meteen moet doen of dat ik ook de rest eerst kan afwachten, dus puur advies.

Ben het geheel eens met een bovenstaande reactie dat de reactie van de directeur ook niet door de beugel kan en ookal gebeurd het per ongeluk, je verteld het hoe dan ook aan de ouders als je zoiets hebt gedaan.


Mijn zoon was laatst woest in de klas en de juf heeft hem stevig bij de arm gepakt om hem tot de orde te roepen. Na schooltijd heeft ze mij direct erbij geroepen en hebben we met z'n drieeen gepraat hierover en juf heeft ook duidelijk gezegd: het spijt me als ik je pijn heb gedaan, dat was niet mijn bedoeling. Waarom ik het deed.... Zo weet ik er van, is er duidelijkheid en ziet mijn zoon ook dat het dus niet normaal is als iemand anders hem zomaar even steviger aanpakt. Ik vind dat ook een juiste aanpak van de juf.

Maar zou de juf naar mij toekomen dat ze hem een tik heeft verkocht dan zou ik ook gewoon datzelfde gesprek aan willen gaan. Wel zou ik er op aansturen graag samen met de directeur erbij te gaan praten zodat ook hij er vanaf weet. Je weet dat je fout zit als juf, dit is de meest veilige weg om het goed te bewandelen. Als je weet dat een mogelijk eenmalige fout is (laten we daar vanuit gaan) dan zou ze daar ook gewoon in toestemmen lijkt mij.

Er zijn zoveel wegen.


Maar deze is inderdaad moeilijk omdat het niet haar eerste keer blijkt te zijn. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat ze nog voor de klas staan en ben wel benieuwd wat de beweegreden daarachter is...

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Tiesmv3jongens  schreef op: 23-10-2012 21:54:23
Nou hier heeft het in de kleuterklas gespeeld met de oudste en ben normaal ook van het praten en oplossen. Maar toen ik er achterkwam heb ik mijn vriendin gebeld of ze met me mee wilde naar de directeur opdat moment stond ik niet voor mezelf in. Als ik d'r tegen was gekomen weet ik niet wat ik gedaan had. We hebben het via de nette manier geregeld maar het heeft nog wel 3 jaar geduurd voor ze echt van school weg was. 

To wil je heel veel succes wensen en sterkte voor je mannetje want dit hoort een leerkracht gewoon niet te doen.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 23-10-2012 21:56:22
Maar dat is dan juist toch heel verstandig van je Ties? Als je dit zelf aanvoelt dat je een stuk bescherming inbouwt? Vind ik echt knap hoor!


 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Tiesmv3jongens  schreef op: 23-10-2012 22:01:06
Dank je wel Boterbloem maar denk dat andere er opdat moment misschien niet bij stilstaan en zich dus laten leiden door emotie.
Is niet goed ben ik helemaal met je eens maar kan wel gebeuren alleen ben je dan nog verder van huis.

 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 23-10-2012 22:07:36

Het kan absoluut gebeuren, daarom is het ook goed daar nu over na te denken. Wat zijn dan de eventuele gevolgen voor je...

Daarom is juist zo'n voorbeeld als de jouwe (hoe erg ik het ook voor je vind) wel goed om te horen, wat jij hebt gedaan om dit te voorkomen. Je weet nooit of het bij iemand te binnen schiet...


 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Gast  schreef op: 23-10-2012 22:27:15
Ieder zijn mening natuurlijk.Wij zijn van mening dat we op deze manier het juist hebben aangepakt,iemand anders doet het weer op een andere manier.
Wij hadden zelf al besloten om aangifte te doen,maar kregen na het gesprek op school ook dit advies van de mr,het overkoepelend orgaan en de klachtencommisie.
En mijn mening is dat het in het verhaal van TO ook al veels te ver is gegaan,de juf is begonnen met gniepen/knijpen en nu schopt ze al.En nee ik weet niet wat er gebeurd is waardoor ze vond dat ze het recht had om een kind te schoppen,maar ik vind ook niet dat dat er toe doet.In welke situatie dan ook,je hoort als volwassene met je handen van een kind af te blijven.Wie weet wat ze een volgende keer doet,misschien doet ze dan wel hetzelfde als bij onze zoon.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Stefan  schreef op: 23-10-2012 23:20:14
Ik zal niet aggresief worden, maar hetgeen ik zou doen is:
Naar school toe gaan en praten met directeur, naar politie gaan en aangfte doen, leerling ambtenaar op de hoogte brengen en alle instanties welke betrokken dienen te worden bij die vorm van kindermishandeling.

Echt ik zou het aan zon grote klok hangen dat ze bij wijze van aan het andere end van de wereld zouden weten wat er gebeurd is.

Alles wat ik kan doen om te voorkomen dat zo iemand nog een poot uitsteekt naar een kind zal ik doen.

Nee hij/zij hoeft niet met grond gelijk gemaakt te worden, maar zeker weten dat ik alles en iedereen op de hoogte stel en directe gepaste actie eis van meerdere kanten.

De bureaucratie in de zin van weekje wachten vind ik in dit soort situaties echt niet schappelijk, gelijk halt toe roepen en toekomstige gebeurtenissen per direct uitssluiten.

Maja ik ben in zulk soort situaties dan ook echt niet op me mond gevallen, dan sta ik desnoods om de 5 minuten aan de foon/deur/email net zolang tot het uitgesloten is dat het niet weer gebeurd. En anders is het kind thuis houden....mja dat is wat ik zou doen.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 23-10-2012 23:25:57
To wat doe jij laat jij je kindje weer bij haar in de klas komen nadat dit gebeurd is?
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Meanne  schreef op: 24-10-2012 09:11:55
Wow wat een reacties, straks even op mijn gemak lezen.

Hij heeft dr alleen op dinsdagochtend.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
E Mv 2  schreef op: 24-10-2012 09:25:41
Ik keur het absoluut niet goed,maar vraag me alleen af waarom je als ouder wel een soort van vrijbrief hebt omdat je uit emotie handelde en als juf niet......niet dat het als ouder wel mag maar sommige verzachten het er wel mee
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 24-10-2012 09:28:40
Nee als ouder mag het ook zeker niet! Maar een ouder is wel wat anders al een lerares of wie dan ook waarom nou ja omdat je de ouder bent he...
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Bloemblaadje  schreef op: 24-10-2012 09:33:15

Quote E mv 2:
Ik keur het absoluut niet goed,maar vraag me alleen af waarom je als ouder wel een soort van vrijbrief hebt omdat je uit emotie handelde en als juf niet......niet dat het als ouder wel mag maar sommige verzachten het er wel mee



Ik zou hier juist heel boos om worden, omdat ik zelf mijn kind ook niet sla of schop. Ik vind namelijk dat je niet hoort te slaan of schoppen, er zijn ook andere manieren om iets op te lossen.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 09:34:43
dat vind ik dan weer een kromme redenatie, als een juf het niet per ongeluk mag mag je het zelf ook niet en moet je jezelf ook aangeven, wat leer je je kind anders?
Dat mama je wel mag slaan of dat het minder erg is, maar juf moet een hele weg bewandelen omdat die toevallig niet de moeder is?

Helemaal als je al snel naar dep olitie gaat snap ik niet dat het anders is als je de ouder bent... Dan zou je op z'n minst hulp moeten zoeken om het een klein beetje in verhouding te laten staan. (tenzij de juf het dus vaker doet of echt mishandeld heeft of wat dan ook). 
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Liefje  schreef op: 24-10-2012 09:44:29
Ik vind ook dat je het als ouder niet mag maar ik vind dat ik als ouder wel wat meer recht heb als een juf die helemaal niks van mijn kind is.

En ja ik leer mijn kind wat anderen wel en niet bij hem mogen doen en daar valt slaan ook onder!
En ik heb vroeger ook wel eens een tik van mijn moeder gehad maar dat is heel wat anders dan dat een leraar of lerares dat bij mij had gedaan.

Conclusie ik snap weer niet dat jij niet snapt dat een ouder heel wat anders is dat een leraar of lerares.
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 09:48:17
Het gaat hier toch om de handeling? Als je dat aangeeft bij de politie omdat het strafbaar is dan moet het niet uitmaken of het de moeder of de juf is die het doet.
Het is de handeling die strafbaar zou zijn, daarin is geen onderscheid wie die tik geeft in de wet.

Een tik wordt niet wat anders door een bloedband. Ik snap dat een ouder wat anders is als een juf, maar als je iemand aangeeft omdat een tik strafbaar is dan maakt die bloedband niet uit. 
 
Quote
RE: Lerares schopt zoon
Boterbloem  schreef op: 24-10-2012 09:50:15

Quote Liefje:
Je leert je kind dat als een volwassene hem slaat je idd naar de politie stapt! Voor mij volkomen logisch eigenlijk...zoiets valt namelijk onder mishandeling.


Hier zeg je dat zelf duidelijk: je leert dat als een volwassene hem slaat je naar de politie stapt omdat het onder mishandeling valt.
Dus dan moet je voor jezelf ook naar ep olitie gaan omdat je een volwassene bent en je kind dat wil leren omdat diezelfde tik die jij (al dan niet uit reflex) geeft mishandeling is.
Jij mishandeld je kind, dan moet je ook voor de gevolgen instaan...
Je hebt het over de handeling.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op Lerares schopt zoon
Naam
Bericht