Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 15:27:42 |
Hai meiden, ik ben op zoek naar eens wat anders dan we gewend zijn als tussendoortje voor Thomas. Hij krijgt nu meestal tucjes. Soms een soepstengel oid, maar qua smaak heeft hij het liefst de tucjes (wat zouter). Hij eet vrij van alle suikers. Dus geen gewone suiker, geen fructose, geen zoetstoffen, geen lactose. Heeft iemand nog lekkere ideetjes? |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 16:56:09 |
Geen idee, man had ene recept van internet geplukt. We hebben zelf geproefd en wilden het Thomas
echt niet aandoen haha. Maar als dat even vet is valt t ook af voorlopig |
Quote |
Mikmvg schreef op: 12-10-2012 16:57:26 |
in navolging van de chinese kool; bleekselderij paksoi je hebt tegenwoordig ook rijstwafels met een smaakje, maar daar zal ook wel veel troep inzitten.... |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 16:59:00 |
We gebruikten dit recept volgens mij: http://www.recepten.net/recept.html?recept=zelf-mayonaise-maken Hij mag het wel Sis, maar zo weinig mogelijk |
Quote |
Boterbloem schreef op: 12-10-2012 17:00:51 |
Kaas spuugt hij uit zeg je, maar als je nou eens een andere smaak kaas neemt? Juist extra belegen,
of een stukje brie bijvoorbeeld... Hier ook regelmatig tuckoekjes in plaats van biscuitjes haha, vinden ze erg lekker! Bij de action hebben ze vaak van die plastic bakken met euh... Even uitleggen: ken je die bakken zoute krakelingen (die zoute stokjes in krakelingvorm) en dan van die gezouten koekjes erbij?) Nou plastic bakken met van die koekjes in vormpjes. Nadeel is natuurlijk ook weer dat je moet opletten op de hoeveelheid zout... |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 17:03:13 |
Thnx Mik, kunnen ook op mn lijstje!
|
Quote |
Mikmvg schreef op: 12-10-2012 17:03:54 |
heb het ff opgezocht, de barbecuesmaak zit inderdaad lactose en fructose in, maar ze hebben bij de
Aldi mini-rijstwafels en ik heb hier de smaak wortel/ appel, daar zitten geen toegevoegde
zoetstoffen in, wel wortelsapconcentraat en appelsapconcentraat. suikers per rijstwafeltje: 0,6 gram, vet 0,1 gram. Kan sporen bevatten van soja, sesam en melk. |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 17:05:55 |
Appel mag hij niet, zit heel veel fructose in. Maar ga wel even verder zoeken naar die wafeltjes, er
zijn vast wel smaken die hij mag! |
Quote |
Alice schreef op: 12-10-2012 17:06:20 |
Mijn recept is 3 ei dooiers ipv 1 en doe geen citroensap maar een heel klein beetje water. Hoeveelheid olie weet ik niet precies, blijf gewoon druppelen tot het er goed uit ziet qua consistentie. Maar ja.. feit blijft veel olie en eigeel. Als je 'm liever niet teveel ei(geel) geeft, dan heb je aan mayo ook niet zo veel. Zou niet weten hoe je een lekkere eiersalade zonder mayo zou moeten maken |
Quote |
Boterbloem schreef op: 12-10-2012 17:07:16 |
hmmm zit net op die koekjes te kijken, er zit glucose/ fructorestroop in, ook geen optie denk ik...
Misschien niet in die mixpakken met zoute krakelingen? Deze smaken ook ietsje anders (wat zonde, was
zo'n leuke en makkelijke optie) |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 18:22:45 |
Ik heb niet zo hheel veel moeite met ei, maar veel ei is niet goed voor volwassenen, dus ook niet
voor kinderen lijkt me. En omdat zijn darmen het toch al erg zwaar hebben, wil ik ze niet teveel
belasten. Sis, zal eens in de winkel kijken naar die van joma, wie weet Ja, grover van structuur is idd geen probleem, dus dat zouden we zeker kunnen proberen! Jammer boterbloem, bij de ah hebben ze zulke dingen ook volgens mij, morgen daar eens op de verpakking kijken. 8 Super, al die tips hier! |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 18:23:51 |
Die 8 in de tekst deed Tho trouwens |
Quote |
Miesje schreef op: 12-10-2012 18:29:29 |
de stam van de bloemkool als je die schilt en dan in reepjes snijd is ook lekker om op te knagen en
te dippen in iets. en misschien tomaatjes ui en iets van courgette fijn snijden en effe kort bakken met wat verse kruiden, lekker om met geroosterd brood in te dippen. |
Quote |
Diedoes schreef op: 12-10-2012 18:39:47 |
Ik maak hier voor de kindjes regelmatig kaasstengels. Balderdeeg in reepjes snijden, gerasptekaas er overheen. Ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en op 200 graden. Hier zijn ze zo op ;-) (ik vind ze zelf ook heelrijk). Ik weet alleen niet wat er in bladerdeeg zit. Als hier teveel zoetstoffen in zitten kun je ook nog even kijken naar bladerdeeg voor hartige producten, die heeft andere ingredienten. Misschien komijnenkaas? Of met andere kruiden? rijstwafels met kaas geraspte rauwe wortel |
Quote |
Alice schreef op: 12-10-2012 18:41:26 |
Mijn zoontje is trouwens dol op olijven en pijnboompitjes. Ook tapenades of pesto vindt hij
heerlijk. (pesto maak je met pijnboompitjes, scheutje olijfolie, basilicum of rucola, parmezaanse kaas) 1 ei per dag mag. Anders moet je krielkippies nemen, die maken cholesterolvrije eitjes. Wil er wel een paar opsturen, maar mjah.. dan heb je meteen eiersalade, met schaal en al. |
Quote |
Bettie schreef op: 12-10-2012 18:51:49 | ||
Dan moet je van die grote nemen, beetje kerrie eroverheen en dan heb je een heerlijk alternatief hapje. | ||
Quote |
Mikmvg schreef op: 12-10-2012 18:52:06 |
olijven inderdaad, ook 'pittig'/ uitgesproken van smaak of kappertjes/ kapperappeltjes. Die rijstwafeltjes zijn er inderdaad in meer smaken, zal morgen wel wat meenemen dan kan ik voor je kijken wat er in zit. Guusje lust ze graag, dus ze komen wel op hier. Eiersalade zou je kunnen proberen met magere kwark, beetje zout en bieslook. Met creme fraiche kan ook, maar is dan natuurlijk een stuk vetter. |
Quote |
Bettie schreef op: 12-10-2012 18:56:57 |
Enne....gewoon een Melbatoastje?! Hier een prima alternatief als ik vind dat ze genoeg gehad hebben
maar steeds blijven 'jammeren' om wat lekkers. Enne....mag hij al iets van vis? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 12-10-2012 19:03:50 |
Bladerdeeg in stengels snijden, insmeren met ei-geel en dan sesamzaadjes erop of geraspe kaas of
peper/zout, paprikapoeder, cayenne peper (? vind ik lekker, hahaha en maar 1 van mijn 3 kinderen) en
zo is er vast wel meer te verzinnen. Ik doe dit vaak met restantjes bladerdeeg. Succes! |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 12-10-2012 19:38:42 |
Jullie zijn geweldig! Nog even wat dingen nagezocht en tomaat en paprika vallen af, die mag hij niet. Bladerdeeghapjes zijn een leuk tussendoortje voor af en toe, niet te vaak ivm vet. En dan bladerdeeg zonder roomboter. Bettie, melbatoastje kan idd hoor, maar is best flauw van smaak en hij genit juist van wat pit. Kunnen olijven al zo jong? Wij houden er allebei niet van, dus we zullen het op een verjaardag ofzo waar ze op tafel staan eens kunnen proberen. Weet de verdere reacties niet meer uit mn hoofd, maar krijg ondertussen een flinke lijst, fijn! Sommige dingen check ik nog even maar er blijft genoeg lekker over! Die kekjes van rijststroop zijn idd een super idee Debbie, dankjewel! |
Quote |
Alice schreef op: 12-10-2012 20:09:20 |
Goh.. heb dat eigenlijk nooit ergens kunnen vinden vanaf welke leeftijd je olijven mag geven. Maar
mijn zoontje krijgt ze al vanaf een maand of 11. Hij vond ze meteen heerlijk. Zodra hij ze ziet,
moet hij ze hebben. Maakt ook niet uit welke bij hem. Ook allerlei kruiden en knoflook erbij.. maakt
hem niets uit. Ook Stefan Kleintjes heeft er geen vermelding van in zijn introductieschema |
Quote |
Miesje schreef op: 12-10-2012 20:21:07 |
hier eten de oudste twee ook al olijven vanaf een maand of 10 a 11. vinden ze heerlijk. vooral die van merza met ansjovis. de jongste lust ze helaas niet. |
Quote |
Mitch schreef op: 12-10-2012 20:23:07 |
Mijn dochter eet ook al van heel vroeg olijven, ook nooit over nagedacht of dat wel mag. Ik heb haar ook haring gegeven al heel vroeg, ze houd ook van die uitgesproken smaken. van die mini bifi worstjes? misschien? |
Quote |
Linnie schreef op: 12-10-2012 20:31:29 |
O, ik bedenk me nu: wij hebben ook altijd van die lekkere toastjes... die eten we zo op, zonder er
iets op te doen... even zoeken wat het was! Het is Ricetoast van Van Der Meulen, en dan de groene verpakking (lenteui) Maar geen idee of er dan ook nog suiker in zit |
Quote |
Sun schreef op: 12-10-2012 20:48:52 |
Zelf popcorn maken en andere smaakjes uitproberen zodat hij niet teveel zout krijgt: kerriepoeder,
paprikapoeder. Knäckebrödje met pindakaas of (vegetarische) smeerworst? Die andere crackertjes die je door kunt breken? |
Quote |
Danimvsenna schreef op: 12-10-2012 21:16:37 |
En de dingen van organix goodies? Zoals de wortel chippies? Ze hebben ook rijstewafeltjes (is senna gek op) maar ben bang dat die fruitsuikers bevat. |
Quote |
Ladyd schreef op: 13-10-2012 12:51:16 |
Lu crackers Olijfolie en oregano? Daar zit ook een beetje zout op, dat vind ik altijd wel lekker. |
Quote |
Mikmvg schreef op: 13-10-2012 13:51:43 |
heb even voor je gekeken bij de Aldi, de minirijstwafeltjes zijn er in 3 smaken; naturel (geen
smaak dus...)wortel/appel en peer. In de laatste zit ook peren- en appelsapconcentraat. Dus die
vallen af. Wel hebben ze ook nog meergranenrijstwafelrepen, zit volgens mij geen suiker in, maar wel
wat meer pit. Lastig zeg! Hier kan/ mag alles gegeten worden, dus dan let je er veel minder op. Olijven mogen vast al wel, hoe oud is Thomas nu? |
Quote |