Menu
 

Topic:

brandalarm :-(

Mrtj  schreef op: 01-10-2012 13:45:07
Wij wonen in een fijn nieuwbouwhuis, waar in elke (droge) ruimte een brandalarm hangt. Die krengen zijn zooo gevoelig. Als ik de aardappelen afgiet, gaat ie af (in het hele huis, want ze zijn geschakeld). Als ik pannenkoeken bak gaat ie af. En vannacht, vannacht had ie zin om zomaar af te gaan. Vijf minuten lang, en daarna opnieuw een paar minuten. Grrrr! Kids volledig over de zeik natuurlijk.

Zou het echt helpen om bij de openingen van het alarm stof te zuigen? Ik geloof er niks van.

In ieder geval weet ik dat die krengen veel te gevoelig zijn. Hier in de buurt (lees: 50 woningen rond een plein) gaat elke week wel een alarm midden in de nacht af, en ook rond etenstijd in het elke dag wel raak. O wat baal ik van die dingen!

Weet iemand een brandalarm dat minder onterecht afgaat (maar natuurlijk wel afgaat als het nodig is)?
 
Quote
Navigatie
RE: brandalarm :-(
Mitch  schreef op: 01-10-2012 13:46:41
Ja wij hebben ze om die rede weg gegooit.
Ieder alarm dat wij hier hadden hangen ging een paar keer per week af en we werden er echt zwaar sjaggerijnig van.
Nu is het best jammer want die dingen hangen er niet voor niets, maar ik lees wel mee in je topic, wie weet komt DE tip nog wel.
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Corine86  schreef op: 01-10-2012 13:48:21
Mijn schoonouders hebben het ook eens gehad. Stond zelfs de brandweer op de stoep........maar toen bleek dat de batterij bijna leeg was, dus batterij vervangen en het probleem was verholpen.
Hier haal ik als ik pannenkoeken bak de batterij uit het apparaat, weet niet of dat bij jou ook kan?
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Ikke  schreef op: 01-10-2012 13:48:54
Zijn de batterijen toevallig niet aan het leegraken? Dan willen die krengen ook vaak afgaan!
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Inky69  schreef op: 01-10-2012 13:49:18
Wij hebben wel overal een brandalarm in het huis, behalve in de keuken....da´s ook niet echt handig......Wij hebben trouwens geen last dat ze om de haverklap afgaan, alleen als de batterij bijna leeg raakt.
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Nina1  schreef op: 01-10-2012 13:50:46

wij hebben ze ook geschakeld en niet in de keuken zitten. omdat juisti in de keuken deze heel gevoellig zijn! denk aan damp ed... dus die uit de keuken weghalen. en in bijv trappengat hangen of in de kamer. wij hebben niet in elke kamer rookmelders. slaapkamers allemaal niet. maar op de overloop dus wel 1. en als er 1 afgaat gaan ze hjier ook allemaal. (men wat een herrie)


wel in het trappengat boven en beneden 1 en in de woonkamer en op de speelzolder.


wij hebben alleen in het begin gehad dat ze wel eens afgingen. nu eigenlijk nooit meer. goed zuigen en op tijd de batterij vervangen (die zit er wel in ondanks dat deze geschakeld zijn)1x per jaar vervangen.

 
Quote
RE: brandalarm :-(
Marimammavanalec  schreef op: 01-10-2012 13:51:54
Ik zou de leverancier eens bellen, kijken of die tips heeft.

Wij hebben een inbraakalarm, die lijd ook een eigen leven af en toe en dat is niet leuk hahaha
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Nina1  schreef op: 01-10-2012 13:51:59
als de batterij van de geschakelde leegraakt dan gaat ie piepen en niet echt af. tenminsten dat is hier zo. (maar ja hij is aangesloten op electrisch en de batterij is als nood zeg maar)
 
Quote
RE: brandalarm :-(
_sas_  schreef op: 01-10-2012 16:46:40
Heel herkenbaar dit. We hebben het een maand ofzo geleden gehad dat die stomme dingen de hele tijd stonden te loeien. De backup batterij (want als ze geschakeld zijn neem ik even aan dat ze in principe op netstroom werken) kan het eigenlijk niet zijn. Dat geeft een ander geluid. Wat hier de oorzaak was, geen idee, want ze stoppen vaak ook weer vanzelf soms voordat ik heb uitgevogeld welke het was. Zelfs een keer was het die op de slaapkamer van mijn (20 maanden oude) zoontje. Ze zijn er naar komen kijken en het kan echt vanalles zijn. Van een fruitvlieg tot een stofje wat in de weg zit. Vreselijke irritant dus. Ze schijnen ze nu ook niet meer te plaatsten in nieuwe woningen ivm de vele valse alarmen. Hier nu alweer een maand niks meer gehoord, maar ik blijf vrezen. Als ze weer afgaan overweeg ik om ze eraf te halen en losse op te hangen die niet geschakeld zijn. Wel iets minder veilig, maar toch....
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Macife  schreef op: 01-10-2012 18:05:25
een brand alarm moet je niet in de keuken hangen..altans niet bij het fornuis of waar de over enzo staat...dit maakt ze gewoon heel erg gevoelig.. hang ze net buiten de de keuken. hebben we hier ook.


 
Quote
RE: brandalarm :-(
_sas_  schreef op: 01-10-2012 18:14:50
Hier zijn ze door de woningbouw geplaatst (hebben wij geen stem in gehad) en ook in de keuken. Toch geeft die echt alleen maar problemen als de kinderen het tosti-ijzer proberen en dat is juist goed. Het zijn juist de andere die vals alarm geven.

Maar inderdaad kunnen ze beter niet in de keuken.
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Macife  schreef op: 01-10-2012 18:24:28
trouwens je hoort de brandalarmen als de batterij leeg raken he.. voordat ze geheel afgaan
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Nina1  schreef op: 01-10-2012 18:28:33
hier alleen in het begin een paar keer. nu "afkloppen"nooit meer. hangen nu 4 jaafr
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Mrtj  schreef op: 01-10-2012 20:44:18
Hmm, ik ben dus niet de enige met deze frustraties...
In theorie zou het niet aan de batterij moeten kunnen liggen, omdat dan dus eerst elke minuut een kort signaal gaat klinken. Dus dan zou het stof oid moeten zijn

_sas_  jij zegt dat ze in de meest recente nieuwbouwhuizen neit meer gebruikt worden? Welke worden dan wel gebruikt? Ik ben echt in staat om al die krengen van het plafond te rukken, en voor alle 10 een nieuwe op te hangen. Maar dan wel eentje die niet steeds ten onrechte afgaat. Grrrr
 
Quote
RE: brandalarm :-(
Mrtj  schreef op: 01-10-2012 20:45:10
Ook lekker trouwens, bij ons hebben ze de rookmelder direct boven de oven en kookplaat gemonteerd. Welke knurft dat gedaan heeft (staat ook duidelijk in de handleiding dat dat niet de bedoeling is).
 
Quote
Navigatie


Reageren op brandalarm :-(
Naam
Bericht